Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 09:59   #1261
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Babonik ja bym tak szybko nie rezygnowałą z karmienia piersią. Alergeny długo się utrzymują w organizmie, a Ty własciwie nie wiesz, czy to pokarm mu szkodzi. Życzę Ci dużo cierpliwości i wytrwałości w diecie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 09:59   #1262
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Skończyłyśmy dziś 15 tygodni!

Moje dziecko leży na podłodze na kocyku i właśnie wzięło samo grzechotkę do rączki, która leżała obok niej
kl aski:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:00   #1263
zanetaa88
Zakorzenienie

O Boże !

EMI KOŃCZY DZISIAJ 16 TYGODNI !!

zapomniałam się pochwalić

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:01   #1264
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
moja stopa wygląda fatalnie, nie będę wam pokazywac bo to zbyt drastyczne...
Mogę sobie tylko wyobrazić

Cytat:
Moje dziecko leży na podłodze na kocyku i właśnie wzięło samo grzechotkę do rączki, która leżała obok niej
Podwójne dla Majeczki, za wiek i nową umiejętność

Brumku mój Domek też rozpoznaje pierś, jak tylko położę go do łóżka i wyciagnę ją to on wypluwa smoczka, zaczyna tak szcześliwie piszczeć i obraca się sam na bok, z tej ekscytacji często nie umie odrazu złapać sutka

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
O Boże !

Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:10   #1265
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
O Boże !

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:26   #1266
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
CIASTO MLECZNE
kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mleka
łyżka sody
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1-2 łyzki dżemu lub powideł
2-3 jaja
łyzka cynamonu
Margarynę i cukier zagotowac z mlekiem, ostudzić. Wsypać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon, dodac powidła i dobrze wymieszać. Wbić jaja i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Wylac ciasto na blachę i upiec. Po ostudzeniu mozna je przełóżyć dżemem lub polukrować.
a ile mąki? bo w składnikach nie ma a przepis wygląda smakowicie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
You you zwyły biszkopt zrób, ubij bita śmietanę z żelfixem na to daj ponownie biszkopt (wcześniej pokrój go na pół) posmaruj jeszcze trochę ubitą śmietaną, daj jakieś owoce z puszki nawet i zalej galaretką i wsio.Albo zamist u gory bitej smietany to kajmak i an to np prażony łuskany słonecnzik albo posiekane orzechy.
chyba chodziło Ci o smietan-fix bo z żelfixem do dżemów by chyba nie wyszło

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:28   #1267
mamad1
Zadomowienie

4 szklanki mąki
Przepraszam, przeoczyłam, ale Mały marudził i chciałam szybko. Już poprawiam. A ciasto jest naprawdę dobre
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 10:33   #1268
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
hej mamuśki

Miałam dziś okropny wypadek domowy - wylałam na siebie cały wrzątek
Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki i całą lewą stopę
Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny.
W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu (skóra mi od razu złaziła płatami), potem psikałam się penthanolem i jakimś żelem na zmianę., polewałam wodą itd
Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę żeby jakoś mniej piekło to przez cały czas przykładałam mokry ręcznik i chodziłam tak z nim między nogami.
Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle.

dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało
nie wyobrażam sobie nawet! ja sie raz poparzyłam żelazkiem i to był dramat oby szybko sie zagoiło
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę
moja Nati juz sama przekręca się z plecków na brzuszek
no i oczywiście piję z kubeczka, ale o tym chyba wczoraj pisałam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Radek zrobił dzisiaj dwie kupki, i w obydwu była krew
takie pojedyncze nitki, niby niewiele ale...
Najgorsze jest to, że on tak ma od czasu do czasu.
Badania wyszły ok.
Co to może być?
Skąd ta krew?

I śluz.

Mały nie gorączkuje, nie marudzi.
Normalne zdrowe niemowlę.

Lekarka przepisała żelazo bo trochę miał niskie ale jeszcze w normie,
ale na ostatniej wizycie powiedziała, ze jak kupki rzadkie to żeby nie podawać bo żelazo jeszcze je rozrzedzi.
Nie wiem co robić, nie chcę się wkręcać.

Babonik ja Ciebie rozumiem z tym karmieniem piersią.
Dla mnie karmienie UU (co to znaczy wiem ale nie rozumiem tego skrótu)
było rzeczą oczywistą.
Nieraz mam dość bo Radek by tylko na cycu wisiał ale uwielbiam z nim leżeć, czy siedzieć i go karmić.
To jest dla mnie coś niesamowitego
Dlatego rozumiem Twoje rozdarcie

spokojnie pewno zjadłaś coś 'niedobrego'
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

moja zapomniała już nawet jak to było z brzucha na plecy i aktualnie nie obraca się ani tak ani tak
dobrze wiedzieć, że nie tylko moja taka uziemiona w pozycji na której matka położyła
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

a mąż kocha szpilki na 17cm obcasie i krótkie sukienki
!
o i ja to kocham ale po ciąży ani figura ani zmysł równowagi już nie te
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, ze okres fascynacji karuzelą jej minął.
hm, a ja ni wiem, czy gdzieś czytałam, czy mi się przyśniło, że taka karuzela to tak do 5 miesiąca na ogól, a później ałt
Oczywiście połowy nie zacytowało to jade z pamięci:
Youyou - a może zwykły kruchy spód, na to jakieś powidła, dżem czy cos, najlepiej domowy a na wierzch np troche rozpuszczonj czekolady?
Aania - juz teraz trzymam kciuki za Małego i operacje
brumku - jak noc? dałaś pospać Tymkowi?
Patik - ja Ci podziwiam, Sarka śpi w innym pokoju a Ty milion razy do niej latasz dać smoka.. ja mam Zuzke obok w moim łóżku i po dzisiejszej nocy i podawaniu co chwile smoka jestem padnięta, a nawet wstawać nie musiałam

brawa za kolejne tygodnie, miesiące, umiejętnościkl aski:

Dzień dobry
Zuzka wczoraj znowu cyrki odstawiała po kąpili zjadła 120 i zasnęła. odłożyłam ją, to się obudziła.. głodna.. dojadła 120 mleka, 50 herbatki - asnęła. odłożyłam, wstała i ona się będzie bawić! no normalni myślałam, ż z siebie wyjdę!
A bo ja mam tak, w dzień nawet jestem taką zczilałtowaną matką, cierpliwości jakby więcej.. ale przychodzi godzina 22 i nagle 'pyk!' i moja cierpliwość ulatuje i robie się martką-wariatką

Znowu mi skrzeczy za plecami

Btw. Patik chyba pisała, że ma tak, że jak Sara śpi to jej jakby pusto i nudno.. to ja mam tak samo.. cały dzień narzekam i smęce, że to dziecko mnie do szaleństwa doprowadzi, a jak śpi dłużej niż 10 minut w dzień, to już m i nudno i moj życie traci sens zrozum tu kobiete-matke
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:00   #1269
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No al e o tych nitkach krwi wlasnie Lili mialam odpisac. Dlugo podajesz to zelazo?
Moja szwagierka miala zalecenie podawac synkowi zelazo, no i zaraz na poczatku pojawily sie slady krwi w kupce. odstawila zelazo, po jakims czasie kupka wrocila do normy (nie wiem, czy byl sluz). Sprobowala jeszcze raz z zelazem - znowu krew. Okazalo sie, ze maly po prostu nie toleruje zelaza i w koncu calkiem odstawili.
Nie podawałam właśnie, nie zdążyłam.
Ale mi się wydaję, że te kupy są ok, poza krwią i śluzem oczywiście.
Bo raz jest jajecznica a raz musztarda.

Cytat:
A ja chyba sprzedam karuzelke Bo oprócz pozytywki to praktyczne jej nie używamy

I znalazłam prezent o coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-konik...929690877.html
Ten konik jest SUPER!
Mój bratanek go ma i uwielbia go!
Brzuszek świecie i tak ładnie cichutko gra, do snu super.
Dla Radka chrzestny zamówił na mikołaja.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:12   #1270
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
O Boże !

Cytat:
kl aski:
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Podwójne dla Majeczki, za wiek i nową umiejętność

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:43   #1271
youyou
Zakorzenienie

mamad dziękuję

Cytat:
You you zwyły biszkopt zrób, ubij bita śmietanę z żelfixem na to daj ponownie biszkopt (wcześniej pokrój go na pół) posmaruj jeszcze trochę ubitą śmietaną, daj jakieś owoce z puszki nawet i zalej galaretką i wsio.Albo zamist u gory bitej smietany to kajmak i an to np prażony łuskany słonecnzik albo posiekane orzechy.
Biszkopt Ja zawsze robie ( 5 jajek, szkl maki,szkla cukru - bialka ubijam na sztywna pase,dodaje powoli cukier,miksuje az snie bede go czuc pod wiertlami [ albo najpierw miksuje sobie szkl cukru na cukier puder- mniej roboty] dodaje zółtka i miskuje a potem powoli sypie makie i mieszkam delikatnie aby wtloczyc jak najwiecej powietrza. Blache rozmarowuje margaryna i posypuje bulka tarta i piecze w 180 stopni ok 20 min. -piekarnik wczesniej nagrzewam. Przepraszam ze bez polskich znakow,ale na szybko pisane.

Mniam, mniam mniam

Ja idę do siostry na kopca z kreta,
chodzi za mną

dziękuje!
zrobie właśnei takie coś podobnego, zainspirowałaś mnie bo uwielbiam kajmak a sto lat już nie jadłam, wysłałam tżta do sklepu

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-11-19 o 12:11
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 11:47   #1272
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry,
u nas nocka nieciekawa, Helenka budziła się chyba z milion razy a jak już zasnęła to spała niespokojnie. Mam nadzieję, że to tylko reakcja po szczepieniu i wszystko wróci już dzisiaj do normy. Na szczęście nie gorączkowało. Po poprzednim szczepieniu miała 38 st.

Cytat:
Kurcze beznadziejny ten laktator ręczny TT
lepiej mi idzie ściąganie ręką niż nim
Mini electric był o niebo lepszy.
Po południu udało mi się ściągnąc 80ml, a teraz 90ml, ale co się naamachałam to moje
i czuję że w cyckach mleko jeszcze jest a ręcznie tylko kropelki lecą.
No nic , ide próbować spać
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
TAK, TAK, TAK, TAK!!!
Wreszcie kogoś też wkurza to dziadostwo
Ja też się przerzuciłam na rękę, bo tym to bym się zamachała na śmierć
A ja na niego narzekać nie mogę. Często nie ściągam, tylko jak planuje gdzieś wyjść i 10 minutt i mam butelkę pełną.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Karuzela nadal ciągle jest super lubiana, a mamy ta Fishera z blado pastelowymi miśkami, gdzie wszyscy twierdzili że dla dziecka musza być żywe kolory, bo takimi sie nie zainteresuje.
My też mamy ta karuzelę i Helenka ja lubi, obawiałam się, że te miśki będą za mało wyraziste i jej nie zainteresują a jednak ona lubi się w nie wpatrywać
Hitem dla niej jest też karuzela w huśtawce. Koleżanka pożyczyła nam huśtawkę FP akwarium i Helena aż piszczy na widok poruszających się rybek, obserwuje z otwarta buzia, same huśtanie nie robi na niej wrażenia.

Cytat:
ja naprawdę się Ciesze że bierzemy te refundowane szczepionki - absolutnie nic Juli po nich nie jest
nawet obrzęku nie było - wczoraj 2 x w rączki i raz w nóżkę miała - po powrocie ze szczepienia raz i potem po kąpieli posmarowałam altacetem i wsio - juz wieczorem śladu i tak prawie nie było po ukłuciu i żadnego obrzęku.
My tez bierzemy refundowane ale u nas szczepią tylko w nóżki, a że wzieliśmy tez pneumokoki to po dwa ukłucia w każde udko.

Cytat:
U nas suwaczek wskazuje równo 4 miesiące Alicji
Cytat:
witam z rana i oznajmię wszem i wobec, że
Nati kończy dzisiaj 4 miesiące

Cytat:

Dziewczyny podpowiedzcie jakiś prosty, szybki i łatwy przepis na ciasto które zawsze wyjdzie?

teściówka się na jutro wprosiła.... :/ jak nie urok to sr.aczka
polecam szarlotkę sypana - szybko, łatwo i pora roku odpowiednia

Cytat:

Cytat:
O Boże !

piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:58   #1273
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
O Boże !

Cytat:
Witam kochane mamusie
Jakoś dobrze mi się dzisiaj spało

Cytat:
witam z rana i oznajmię wszem i wobec, że
Nati kończy dzisiaj 4 miesiące

Cytat:

Dostałam list od Hippa z łyżeczką do karmienia

kozak teraz jestem he!
to samo dostałam, myślałam że oni wysyłają jakiś słoiczek .... bo coś tu mowa była kiedyś że dostawały dzieczyny słoiczek z jedzonkiem
Cytat:

Ja nie śpię w staniku, nigdy nie spałam
Wkładek używam, bo jak karmię z jednej to leci też na początku z drugiej. Jednak opakowanie wkładek starcza na miesiac.
W nocy ze mnie nie cieknie w ogóle, ciekło przez pierszy tydzień po porodzie, później się powoli unormowało.
ja czasem pieluchę w dekolt wkładam bo szkoda mi wkładek marnować, są dość drogie i jeszcze przez neta muszę zamawiać
Cytat:

mam pytanko stosowała któraś maść palmers na odparzenia ? o taką
http://allegro.pl/palmers-baby-botto...926296993.html

bo trochę tańsze od bephantenu, chodzi mi o coś co będzie miało konsystencję taką bardzo tłustą nie kremową .... po sudokremie znów ma zaczerwienioną dupcię, jak na razie tylko ten bephanten zdał egzamin na pupci mojego synusia

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2011-11-19 o 12:01
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:13   #1274
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

ja naprawdę się Ciesze że bierzemy te refundowane szczepionki - absolutnie nic Juli po nich nie jest
nawet obrzęku nie było - wczoraj 2 x w rączki i raz w nóżkę miała - po powrocie ze szczepienia raz i potem po kąpieli posmarowałam altacetem i wsio - juz wieczorem śladu i tak prawie nie było po ukłuciu i żadnego obrzęku.
My też jedziemy na refundowanych.
Dwie dawki za nami i póki co wszystko ok,
żadne gorączki, obrzęków,
a i Radek zachowuje się jak zwykle, żadnego marudzenia czy senności.

Cytat:

Cytat:
sluz w kupce u nas był podstawowym objawem skazy bo skórnych zmian mieliśmy niewiele.
normalny nie jest bo wiadomo jak jest śluz to jakiś problem z jelitkami, stan zapalny musi być lub że się oczyszczają.

skoro piszesz że ostatnio podjadałaś nabiał i czekolade to obawiam się że śluz stad właśnie się pojawił. A takie niteczki krwi w kupce u nas się pojawiały właśnie wtedy kiedy było dużo śluzu w kupce więc też to może być powiązane.

Wiadomo że karmiąc piersią nie da się w 100% idelanie zrezygnować z nabiału bo białko mleka jest prawie we wszystkim, np. parówkach, i niektóre maluchy nawet taka ilość może działać alergizująco więc może i u Was tak jest.
Dzięki Beatka za odpowiedź.
Spokojniejsza jestem,
juz nie będę pozwalała sobie na czekoladę (nawet w tak małych ilościach )
Wczoraj parówki zjadłam...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Lili na temat śluzu tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,5...artwi.html?v=2
ja sama pytałam się pediatry i przy UU normą są śluzowate kupy.
dzięki. Poczytałam.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Żaneta, agadus za skończone tygodnie Waszych pociech

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

karolinee1983 dla Was też
Stary 2011-11-19, 12:25   #1275
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Teściowa nadciąga wielkimi krokami
Pewnie nawet do Was nie zjarzę
Buziaki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 12:45   #1276
asynastra
Raczkowanie

omg, nigdy Was nie nadrobię, na 5 minbut z oka nie można spuścić, bo już są zaległości. zobaczymy czy będziecie takie szybkie jak Wam dzieciaczki podrosną

Gratuluję ogólnie skończonych tygodni i miesięcy.
za nowe umiejętności i za wszystko co chcecie aby się spełniło
Stary 2011-11-19, 13:19   #1277
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny, musicie to obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=TnmuR...eature=related
ja się prawie posikałam ze śmiechu

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

jeszcze to
http://www.youtube.com/user/SiostryKnys

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:19   #1278
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
mam pytanko stosowała któraś maść palmers na odparzenia ? o taką
http://allegro.pl/palmers-baby-botto...926296993.html

bo trochę tańsze od bephantenu, chodzi mi o coś co będzie miało konsystencję taką bardzo tłustą nie kremową .... po sudokremie znów ma zaczerwienioną dupcię, jak na razie tylko ten bephanten zdał egzamin na pupci mojego synusia

Ja nie stosowalam tego, ale uzywam Alantan Plus masc i to ma tlusta konsystencje. Kup na probe i zobaczysz. Tansze od bephantenu.

I klask i: za kolejne miesiace i tygodnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:53   #1279
agni82
Zadomowienie

Witam.
Nadążyc nie mogę.

szybko napisze co u nas i będę nadrabiac. Emil 11 listopada skończył 3 miesiące. Zaczynają mu się wyrzynac zęby i płaczu jest dużo niestety.
Smarujemy żelem, dajemy gryzaczki i tulimy.och... kiedy to się skończy

ogólnie mało czasu na pisanie, bo dużo czasu spędzam poza domem z innymi mamami. a i święta za pasem, które teściowie spędzają u nas. więc przygotowac się trzeba, a i planowaniem wesela trzeba się zajac po mału. oj... dzieje się dzieje.

u nas ciemieniuchy nie ma(odpukac). Emil wstaje w nocy co 3 godziny na jedzenie nadal więc nic się w tej materii nie zmienia

Mam pytanie do mam karmiących piersią tylko i wyłącznie piersią. kiedy zamierzacie włączyc pokarm stały do diety dzieciaczka? Pytam gdyż tu panuje pogląd że od 6 miesiaca, ale niektóre mamy już dają. a ja sama nie wiem.
aha i w piątek ważylismy Emila - 6975 gram!

Aania -kciuki za Adasia - na pewno będzie dobrze

Co do karuzelek, mat edukacyjnych i leżaczków - Emil ma je gdzieś. dla niego leżenie na kanapie obok mnie albo na zwykłym kocyku to jest zabawa i bawienie się kawałkiem folii (taka srebrna używana w pogotowiu ratunkowym by okryc ofiarę wypadku). tutaj jest to przebojem. jest połyskująca i bardzo hałaśliwa. no i tania.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 13:55   #1280
patik87
Zakorzenienie

Dobry, już jestem.

Iustyna ja Ci współczuję tego bolesnego ząbkowania. Czy Kuba też tak cięzko przechodził? Czy każde dziecko ma bolesne ząbkowanie

Brida jeszcze nam nie wstawiałaś opisu porodu. Napiszesz? czy nie chcesz wracać do tego dnia?
A jakie MM dajesz?

Kajool przyzwyczaj się do "a ciego". Tż już w zasięgu?

Chyba muszę wejść na stronę DDTVN i obejrzeć co ten Zawit..jak mu tam pokazał

Aga nom głpupie to, ze własnie trzeba odczekać te 5 min mimo że klika się innej osobie. Bez sensu.

Iustyna Kuba mnie rozbroił. Łyżwy do autaPocie szne dziecko
Co do snów : mi się śnił Palikot i jego żona- pożyczała mi ubrania
Gęś jednak wygrywa w kategorii sny, nawet z Palikotem.

Znowu w nocy nie próżnowałyście z postami.

Aniaa w takim razie trzymamy kciuka za Adasia, wszystko się uda Na czym ta wada polega? ( ale jestem wścibska)

Carmela jakie masz jeszcze ciekawe zabawki dla Sary? moja też uwielbia tą piłkę, i się siłuje jak ją podgryźć. Patent z łańcuszkiem na smoczek dobry.

Dla Alicji Brunetki buzioleee i dla Nati

Dziewczyny czy są jakieś badania z krwi które potwierdzają bądź wykluczają skazę? Chciałabym zrobić Młodej...

youyou ja kiedyś na poczekalni dawałam szybko łatwy przepis na ciasto, ale najlepiej mieć jakieś owoce..jak zechcesz to poszukam i napiszę
P.S. A co ją będziesz ciastem uraczać. Sklepowe ciastka dla "mamusi"

Mamad muszę wypróbować Twój przepis, czyta się go smakowicie.

Cookie ja już się chyba przyzwyczaiłam do kursowania sypialnia-pokój w te i nazad- czy jak to się pisze. Ale czasami to klnę pod nosem .Ale tylko czasami
I z jej spaniem w dzien- wczoraj po szczepieniu spała 3 h, ja bez humoru olałam domowe roboty , siedziałam, i tak cicho...

NADROBIŁAM

Jak Wam klikanie szło, idę sprawdzać
nie, no żarcik.
Proszę o więcej

Wróciłam z uczelni, śniegu nie było, więc pojechałam.
Z jednych zajec zwiałam, z jednych sie zwoniłam, i tym sposobem juz jestem i tule moja Sarenke
pisze 1 łapką.
Podobno dużo spała i marudziła.

Ale posta napisałam

ide klikac naszym laskom

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-11-19 o 13:56
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:07   #1281
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, musicie to obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=TnmuR...eature=related
ja się prawie posikałam ze śmiechu

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

jeszcze to
http://www.youtube.com/user/SiostryKnys
"Przewodnik po makijażu dziennym"
Nie chce widzieć jak ona się na impreze maluje!
Napruła się dziewczyna

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

agni82
Emilowi już zęby idą?
Stary 2011-11-19, 14:11   #1282
agni82
Zadomowienie

a no idą Emilowi zęby.

Co do krzesełek do karmienia - to my dostalismy od tesciów Stokke -takie krzesełko które rośnie razem z dzieckiem. na razie nie wypróbowane, bo młody jeszcze nie siada, a właśnie kiedy może dziecko juz siadac?:confuse d:
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:16   #1283
aania_20
Zakorzenienie

jestem

Cytat:
Aniu więc trzymam mocne za Adasia. Wszystko napewno będzie wporządku, narkozą się nie przejmuj, będzie dobrze
Rozumiem Twoje obawy, bo pewnie każda z nas takowe by miała. Lepiej zrobić teraz szybko i będziecie mieli z głowy Czy to chodzi o stulejkę? Bo wiem, że właśnie często się zdarza...
dziękuję

Cytat:
Ania za synka

Cytat:

Dziewczyny podpowiedzcie jakiś prosty, szybki i łatwy przepis na ciasto które zawsze wyjdzie?

teściówka się na jutro wprosiła.... :/ jak nie urok to sr.aczka
wolisz sr....czke niż teściową?
Polecam Izaurę (ciemne ciasto+ser) - właśnie się piecze, robię ją 15 minut

Cytat:
Musi być ok! My tu będziemy wszystkie kciuki trzymać

Cytat:
O Boże !

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Aania - juz teraz trzymam kciuki za Małego i operacje

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

ja czasem pieluchę w dekolt wkładam bo szkoda mi wkładek marnować, są dość drogie i jeszcze przez neta muszę zamawiać
nie masz możliwości kupienia nigdzie?
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Teściowa nadciąga wielkimi krokami
Pewnie nawet do Was nie zjarzę
Buziaki!
oj...to trzymaj się dzielnie!!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Aania -kciuki za Adasia - na pewno będzie dobrze

Brawa za wagę dla Emila!

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aniaa w takim razie trzymamy kciuka za Adasia, wszystko się uda Na czym ta wada polega? ( ale jestem wścibska)

dzięki
W ogóle wszystkim dziękuję, kochane. A o kciuki z pewnością będę prosić, na pewno się bardzo przydadzą

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-20 o 20:22
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 14:21   #1284
patik87
Zakorzenienie

Laski które wiszą na pasku a teraz Was proszę o kliknięcie w podpisik.
INO ROZ

(można co 5minut jak ktoś się nudzi
)

Trochę mi brakuje aby wskoczyć na listę.
Stary 2011-11-19, 14:27   #1285
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią tylko i wyłącznie piersią. kiedy zamierzacie włączyc pokarm stały do diety dzieciaczka? Pytam gdyż tu panuje pogląd że od 6 miesiaca, ale niektóre mamy już dają. a ja sama nie wiem.
najwcześniej za miesiąc, jak skończy 6. Wcześniej nie ma potrzeby

Cytat:

youyou ja kiedyś na poczekalni dawałam szybko łatwy przepis na ciasto, ale najlepiej mieć jakieś owoce..jak zechcesz to poszukam i napiszę
P.S. A co ją będziesz ciastem uraczać. Sklepowe ciastka dla "mamusi"

jak w tym dowcipie:
-czy jest cukier w kostkach?
- nie ma
- a jakaś inna bombonierka dla teściowej?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Laski które wiszą na pasku a teraz Was proszę o kliknięcie w podpisik.
INO ROZ

(można co 5minut jak ktoś się nudzi
)

Trochę mi brakuje aby wskoczyć na listę.
klikam chętnie i często

widziałyście to? http://allegro.pl/koszulka-hanka-mos...925744793.html

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-19 o 14:35 Powód: dopisek
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:42   #1286
zanka205
Zakorzenienie

Filip mi mówi: mamo złamałem sobie sisiora

Lena pije sok gruszkowy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:48   #1287
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

jak w tym dowcipie:
-czy jest cukier w kostkach?
- nie ma
- a jakaś inna bombonierka dla teściowej?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

klikam chętnie i często

widziałyście to? http://allegro.pl/koszulka-hanka-mos...925744793.html

-to za klikanie

apropo pozostałej treści::h ahaha:
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Filip mi mówi: mamo złamałem sobie sisiora

Lena pije sok gruszkowy
takie dzieci "starsze" to bajeranckie istoty

Dajesz Lenie już słoiczki ?
Stary 2011-11-19, 14:49   #1288
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agni ja planuje po skonczonym 6. miesiacu.

Ania juz po pracy? A powiedz, czy myslalas jak bedziesz wprowadzac gluten? Kiedys ktos tu dal fajna stronke z przelicznikiem glutenu i wyszlo, ze jak chcemy robic ta ekspozycje, to w 5. miesiacu, najpozniej w 6., a jak sie to przegapi, to sie czeka do 10. No i tak sie zastanawiam, bo ja chce przez 6 miesiecy dawac wylacznie piers, wiec w czym ten gluten? A Ty jak bedziesz robic?

Ide dzisiaj do kina... SAMA! Mam z pracy bilety do kina, ale wlasnie zauwazylam, ze traca waznosc 30 listopada, a ze nie mamy z kim dzieci zostawic, wiec musze isc sama. Oczywiscie dopiero jak Antek pojdzie spac i sie zastanawiam, czy ktos mnie obudzi, jak zasne na seansie
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 15:05   #1289
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

Dajesz Lenie już słoiczki ?
tak daję
póki co jabłka z bananami, jabłko z brzoskwinią, zupka jarzynowa, zaczęliśmy od marchewki z jabłkiem ale nie smakuje małej
soczek dziś wzięlam na próbę, lepiej smakuje niż herbatka

ja też proszę sie o kliki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 15:10   #1290
CookieMonsters
Rozeznanie

ale zamulacie liczyłam na solidną lekture, a tu ...
Patik dla mnie Twoje wstawanie to i tak mega wyczyn
Agni już ząbki?! o matko
Aga ktoś na pewno z obsługi predzej czy później Cie obudzi

kiedyś gadałyśmy o rozmiarach zimowych kombinezonów.. ja dostałam właśnie od teściówki rozm. 98/104 i powiem Wam, że jak odczepiłam rękawiczki i te no, powiedzmy rekawiczki na nogi to na długość nie ma tragedii, jedynie rekawy są mega wielkie

Krzesełka do karmienia - kojarzycie, w bidronie były niedawno, chyba Zmalowana ma.. i ile one kosztowały 250 czy 300?? no nie pamietam, ale dzisiaj u mnie w biedronie bylo kilka sztuk przecenionych za 130

Gadacie co chwile o kremach i jakiś preparatach, olejkach.. to moze coś mi poradzicie?? Ja mam typ cery : pryszczato-tłusto-sucho-wrażliwą z tendencją do pekających naczynek Jakieś pomysły??

aaaaaaaa i Zuza jutro dostanie pierwszy raz słoiczek-dyniowo-ziemniaczany

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-11-19 o 15:12
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości