|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
karocla boskie! mam wrażenie że Twoja córeńka się uśmiecha na tym USG
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wszyscy jak oglądamy też mamy takie wrażenie
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki możesz dopisać Klaudia, lat 20, i chłopczyk
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz One mają jeszcze miejsca dużo to fikają koziołki
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super filmik
|
|
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki claudia, to juz lece brac sie do roboty
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-19 o 12:14 |
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry Dziewczynki
![]() co do kosciola, to tak - sa ksieza i ksieza, osobio nie bylam w kosciele moze 2 lata ale modle sie codziennie, nawet ostatnio zaczelam czytac Pismo Swiete. co do ruchow dziecka..to troche bylam dzis zmartwiona, bo od wczoraj wieczorem do teraz nie czulam ruchow, zawsze jak wieczorem leze przed snem to Hania kopie, ale nie wczoraj;( dzis rano tez, dopiero jak zjadlam marsa a pozniej drugiego marsa?? to zaczela fikac troche. jakis leniwy poranek dzis u nas, dziecko w brzuchu spi, po sniadaniu Tz ucina sobie drzemke, pies daje mi koncerty chrapania a ja jeszcze w szlafroku...nic naszej rodzince sie dzis nie chce. karolca wspanialy filmik...az sie wzruszylam....i jak na moje oko to Dzidzia sie usmiecha
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-19 o 12:25 |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, fajny filmik
![]() Ja poprasowalam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca cudny ten filmik
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Piękna pamiątka karolca
|
|
|
|
#2563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
karolca-cudowny filmik, bardzo wzruszający, a Ewelinka przesliczna jest
claudia-super brzusio
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
karolca przepiekny ten filmik
Jak wyraznie widac buzke, niesamowite No i ja widzialam procz usmiechu na koncu tez jak z poczatku przeciera raczka oczko tak jakby spiaca byla
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tylko połozyłam się na łóżku do badania, to czułam kopniaki, akurat się obudziła
|
|
#2567 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty jesteś dobra dla tego Twojego tż... ja w życiu bym nie wstała rano żeby mojemu zrobić śniadanko... sam sobie robi, a co! ![]() Cytat:
Cytat:
A może to dlatego, właśnie że Mała ma nóżki blisko Twojego żołądka i Cię po nim kopie?
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
karolca piękna dzidzia, zazdroszczę że chciała buzię pokazać
a ta melodia to z Czarodziejki z księżyca?
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co myslicie o tego typu wanience..czy to dla takich maluszkow po urodzeniu jest dobre..napisane jest ze tak. a co z pepuszkiem? mozna ja zamaczac na poczatku juz?
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-origin...item3cbdda26a2 |
|
|
|
#2570 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, ja własnie wrocilam od lekarza, jestem strasznie przeziebiona i nic nie pomaga. Na szczescie pluca sa czyste i nic powaznego nei widac, wiec dalej mam pić miodek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=desia888;30596478] Cytat:
A co do tego becikowego to uwazam ze to jest granda. Mam kilku znajomych/par/malzenstw gdzie obydowe pracuje na 2 albo i wiecej zmian, zeby zarobic np. na kredyt na mieszkanie czy dodatkowe studia. przeciez placa od tego wyzsze podatki, a jak przychodzi co do czego to jeszcze i ta minimalna pomoc sie odbiera takim ludziom. A tak chociaz na wozek by starczylo. I wymyslilam wczoraj, ze chyba powinnam sie rozwiesc ze swoim mezem, przynajmniej dziecko moze sie do przedszkola dostanie... (dodatkowe punkty dla samotnych mam), bo inaczej moze byc ciezko. |
|||||
|
|
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
O ja tez 5-go mam usg i tez licze na poznanie płci
![]() Cytat:
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monika83;30598791]Cześć dziewczynki, ja własnie wrocilam od lekarza, jestem strasznie przeziebiona i nic nie pomaga. Na szczescie pluca sa czyste i nic powaznego nei widac, wiec dalej mam pić miodek
![]() Ja tak mam, zawsze jak TZ nie ma to sie budze w nocy i nie moge spac. Mowie TZ ze jest sadysta, bo sam nie spi i mi nie da ![]() Ja też nic nie czuje, a u mnie 18 t 5d, tez sie denerwuje czy wszystko jest ok, w czwartek ide na usg i juz sie nie moge doczekac. Dodam,, ze jestem bardzo szczupla a podobno szczuple osoby szybciej czuja. Moze jestem jakas gruboskorna Ja 20 t zaczynam we wtorek 22.11 a termin mam na 16 kwietnia. Ale przeciez chcrzci sie dzieci w szpitalu, ktore maja zagrozone zycie. I wtedy nikt sie nie pyta mamy czy ma meza i skad pochodzi dziecko. Przeciez chrzest jest wylacznie dla dziecka, a nie dla rodzicow, wiec ja osobiscie nie rozumiem dlaczego przez grzech rodzicow ksieza odmawiaja dziecku mozliwosci zycia w czystoscsci. A najwieksza hipokryzja jest wg mnie to, ze ksiadz mowi ze nie udzieli chrztu, ale jak mu dasz 200 zł to chrzest bedzie i jeszcze milego dnia pozyczy... Cytat:
![]() Oczywiscie ze chrzest jest dla dziecka, ja Adasia ochrzcilam, zrobilam to dla niego. Co do hipokryzji ksiezy, zgadzam sie calkowicie , z tym ze to sa TYLKO ludzie, wiec grzesza, nawet Papiez sie spowiada wiec grzeszy No widzisz z tym rozwodem, ja w teorii jestem samotna matka, czyli jest jakis plus ze nie ma sie slubu ![]()
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-19 o 13:52 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KArolca piękna i wzruszająca pamiątka! Ja sprzatam troche na raty, a mały dzis cos malo ruchliwy, ale moze sie rozrusza
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli tak to troszke bym sie bala tego
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
tak, z czarodzisjki. utwor "tuxedo mirage".
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Nie zauważyłam, że to już nowy wątek i napisałam w starym. Powtórzę się więc:
Widzę, że trafiłam do zaginionych mamusiek, ale już się odnalazłam. Nawał zajęć: praca, uczelnia, dodatkowe prace, 2-tygodniowe przeziębienie + remont (współpraca z wieloma fachowcami jest baaardzo stresująca, ciągle coś nie tak, czegoś brakuje, ktoś czegoś nie dopowiedział, koszty rosną, mężowi giną narzędzia) i ciągłe kombinowanie skąd wziąć na niego pieniądze sprawia, że nie mogę znaleźć czasu na odwiedzanie forum. Podejrzewam, że lada moment będę miała go więcej, bo rozważam pójście na dłuższe zwolnienie lekarskie. Jest zimno (nie planuję zakupu nowej kurtki w tym sezonie), ślisko (sporo chodzę po mieście w godzinach pracy, a wyobrażacie sobie leżenie teraz z nogą w gipsie?). Brzuszek zaczyna mi już odstawać bardziej niż piersi, ostatnie wyniki laboratoryjne nie za to były zachwycające, bo nie brałam żadnych mikroelementów, a moja dieta była bardziej kaloryczna i słodka niż wartościowa... Nagle dotarło do mnie, że już za moment grudzień, a ja nadal nie mam pojęcia o macierzyństwie, mieszkanie nie jest nawet w połowie wykończone, z kasą jest już tak cienko, że będę musiała ciułać na kolejną wizytę u prowadzącego, a to już w najbliższy czwartek. Zaczynam odczuwać drobny problem np. z naciągnięciem sobie butów zimowych na nogi czy sprzątaniem. Po wczorajszych porządkach w remontowanym mieszkaniu miałam problem z podniesieniem się w nocy do łazienki, bo kręgosłup mi całkowicie... zdrętwiał (nie wiem jak to lepiej określić). Przy tym tempie rozwoju sytuacji, może się okazać, że za miesiąc będę jak niepełnosprawna (oby nie). Moja dzidzia zaczyna zaraz 22 tydzień, czasami dobija się do pęcherza lub prawą stronę podbrzusza, ale przeważnie jest spokojna lub macha i kopie "w powietrzu". Mam już 5kg na plusie (55kg), ogólnie trzymam się dość dobrze (mam nadzieję, że dziecko również). Wszystkie dotychczasowe badania wskazują na to, że ciąża przebiega prawidłowo. Dziś mam dzień odpoczynku! Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłej soboty
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie no czasami ludziom brak wyobraźni, żal mi tych rodziców z jednej strony, bo wiadomo że śmierci dziecka nie chcieli, ale niestety za głupotę musieli zapłacić taką cenę. .Jeju tak czytam Twoją historię o tym księdzu.... i czytam końcówkę i jakoś tak coś mi się porobiło,że się spodziewałam,żenapiszesz że i dlatego naszą córunię nazwiemy jego imieniem |
|
|
|
|
#2578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w okolicy wszystkie tu dziewczyny mają tummy tub i widziałam w akcji używanie tego na 2 tygodniowej dziewczynce i było to świetne urządzenie. mała nie płakała, trochę grymasiła przed kąpielą a natychmiast po włożeniu do tego wiaderka się uspokoiła i bardzo odprężyła wszystkie tu laski sobie bardzo chwalą i to jest tu bardzo popularne i używane nawet w niektórych szpitalach na oddziałach noworodkowych i ja też kupiłam za 40zł na all moja przyjaciółka używała wanienki i mały się darł w niebogłosy jak był mały Capsta miło że wróciłaś. |
||
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba że czegoś nie doczytałam w poście to przepraszam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to musiałaby nawzywać się Stanisław ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
kawaler może być i panna też - źle to ujęłam.. ale ja i TŻ byliśmy parą - i ja świadkowa a on świadek i żeby uczstniczyć w pełni w ceremoni musieliśmy sie wyspowiadać. A wiadomo, że nie możnabyło nam dać pełnego rozgrzeszenia bo żyliśmy "na kocią łąpę" i o to chodziło ![]() mogliśmy oczywiście księdza okłamać, ale nie o to chodzi przecież w sakramencie ślubu Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-11-19 o 14:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

)

nie wiem skąd, jestem przerażona bo przecież dbam o higienę, ale powiedziała mi że mam się nie martwić bo dużo kobiet w ciąży to ma.. I żebym poszła do mojego GP to mi da jakąś maść i antybiotyk
w sumie to nie wiem czy czuje bo jak leżę sobie to czasem czuję jakby coś mnie łaskotało ale potem się zastanawiam czy to czasem nie moja wyobrażnia i sama się nakręcam bo wydaje mi się że już mocniej powinnam coś czuć. A jak to z Wami też późno zaczełyście czuć ruchy maluszka ?? Czy jest to normalne i niepotrzebnie się źle nakręcam ??