Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 11:57   #2551
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

karocla boskie! mam wrażenie że Twoja córeńka się uśmiecha na tym USG

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:58   #2552
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że widać, filmik z USG

śliczności

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:59   #2553
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Jaki prześliczny bobasek!!!!!!! Gratuluję.
Karolca pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło..
Już Cię dopisałam

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
karocla boskie! mam wrażenie że Twoja córeńka się uśmiecha na tym USG
My wszyscy jak oglądamy też mamy takie wrażenie Pan doktor powiedział, że ujęcie wyszło świetne, bo faktycznie wygląda jakby się najpierw grymasiła a potem posłała uśmiech

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:59   #2554
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczny filmik. Super pamiątka
Stary 2011-11-19, 12:02   #2555
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Już Cię dopisałam

My wszyscy jak oglądamy też mamy takie wrażenie Pan doktor powiedział, że ujęcie wyszło świetne, bo faktycznie wygląda jakby się najpierw grymasiła a potem posłała uśmiech

Dzięki możesz dopisać Klaudia, lat 20, i chłopczyk

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:05   #2556
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Witam nowa mamusie z nami!
19 claudia91 napisz maila do Kraolci z prosba o dodanie do listy

Dziewczyny tak sie zastanawiam bo piszecie jak dzieci macie ulozone wedlug usg , a czy te nasze dzidzie nie sa jeszcze na tyle male ze ciagle sie przekrecaja we wszystkie strony?

Co do slubu to my nie mamy bo zadne z nas nie czuje potrzeby brania slubu (pisalam juz ze zawsze mialam troche dziwaczne przekonania)
Natomiast Adas jest ochrzczony w kosciele protestanckim w szwecji, przy czym nie bylo problemu ze nie mamy slubu. Moja rodzina aby uczestniczyc w chrzcinach przyjechala do Nas
Od zawsze mam problem z kosciolemn katolickim, tzn z ksiezmi, ale zgadzam sie rowniez z konia, ze jesli chce sie przynalezec to nalezy ich regul przestrzegac, inaczej to nie ma sensu!
Dziwi mnie ze ludzie zyjacy bez slubu sa bardzo zdziwieni ze nie dostaja rozgrzeszenia Dla mnie jest to typowy przyklad hipokryzji. Bo gdyby mi zalezalo na rozgrzeszeniu to bym wziela slub i po sprawie.
moze nie zawsze jest to takie proste , ale generalnie nie mozna przynalezec do jakiejs organizacji i dyktowac warunkow, tylko akceptowac te ktore istnieja.
To tyle, chcialam sie wypowiedziec
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro a wponiedzialek juz bedziemy w Polsce
No moje dziecko na bank się wierci, bo za każdym razem jest inaczej ułożone teraz One mają jeszcze miejsca dużo to fikają koziołki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:05   #2557
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca super filmik
Stary 2011-11-19, 12:11   #2558
desia888
Wtajemniczenie

Dzieki claudia, to juz lece brac sie do roboty

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-19 o 12:14
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:17   #2559
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzien dobry Dziewczynki
co do kosciola, to tak - sa ksieza i ksieza, osobio nie bylam w kosciele moze 2 lata ale modle sie codziennie, nawet ostatnio zaczelam czytac Pismo Swiete.

co do ruchow dziecka..to troche bylam dzis zmartwiona, bo od wczoraj wieczorem do teraz nie czulam ruchow, zawsze jak wieczorem leze przed snem to Hania kopie, ale nie wczoraj;( dzis rano tez, dopiero jak zjadlam marsa a pozniej drugiego marsa?? to zaczela fikac troche.

jakis leniwy poranek dzis u nas, dziecko w brzuchu spi, po sniadaniu Tz ucina sobie drzemke, pies daje mi koncerty chrapania a ja jeszcze w szlafroku...nic naszej rodzince sie dzis nie chce.

karolca wspanialy filmik...az sie wzruszylam....i jak na moje oko to Dzidzia sie usmiecha

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-19 o 12:25
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:23   #2560
emigra
Zakorzenienie

Karolca, fajny filmik

Ja poprasowalam jeszcze tylko 4 koszule meza zostaly ale to jutro, albo po poludniu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:24   #2561
aalegna
Wtajemniczenie

Karolca cudny ten filmik naprawde aż miło się ogląda
Stary 2011-11-19, 12:32   #2562
iw32
Rozeznanie

Piękna pamiątka karolca
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:33   #2563
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Karolca, fajny filmik

Ja poprasowalam jeszcze tylko 4 koszule meza zostaly ale to jutro, albo po poludniu
albo po jutrze

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:35   #2564
agabi
Rozeznanie

karolca-cudowny filmik, bardzo wzruszający, a Ewelinka przesliczna jest za filmik płaciłaś dodatkowo, czy już był wliczony w cenę badania?

claudia-super brzusio
Stary 2011-11-19, 12:41   #2565
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca przepiekny ten filmik Jak wyraznie widac buzke, niesamowite No i ja widzialam procz usmiechu na koncu tez jak z poczatku przeciera raczka oczkotak jakby spiaca byla
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:46   #2566
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
karolca-cudowny filmik, bardzo wzruszający, a Ewelinka przesliczna jest za filmik płaciłaś dodatkowo, czy już był wliczony w cenę badania?

claudia-super brzusio
Ten filmik to sama zrobiłam z wybranych filmików, które dostałam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
karolca przepiekny ten filmik Jak wyraznie widac buzke, niesamowite No i ja widzialam procz usmiechu na koncu tez jak z poczatku przeciera raczka oczkotak jakby spiaca byla
Jak się przyjrzeć, to widać też fragment jak ciągnie kciuka, zasłania buzię rączą jakby chciała pokazać, że ma wszystkie paluszki
Jak tylko połozyłam się na łóżku do badania, to czułam kopniaki, akurat się obudziła

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-19, 12:47   #2567
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja byłam w poniedziałek bo mnie podbrzusze bolało tak jak na okres i się przestraszyłam a oprócz tego mam skurcze i jej mówię o tym wszystkim. Zrobiła mi USG i powiedziała że wszystko w porządku i nie sprawdzała mi szyjki. Powiedziała mi że jeśli podczas skurczu będzie mnie bolało tak bardzo że ciężko będzie mi oddychać to wtedy mam przyjechać. A co do ruchów powiedziała mi że powinnam czuć co godzinę, ja jej mówię że czuję tylko wieczorem, ona powiedziała że wieczorem dzidzia jest najbardziej aktywna i że niektóre kobiety tak maja. A dziś dzwoniłam po wyniki i okazało się że jakąś grzybice mam nie wiem skąd, jestem przerażona bo przecież dbam o higienę, ale powiedziała mi że mam się nie martwić bo dużo kobiet w ciąży to ma.. I żebym poszła do mojego GP to mi da jakąś maść i antybiotyk
Ja miałam już dwa razy... w ciąży łapie się to paskudztwo bardzo często

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja też chodzę na NFZ i mam bardzo dobrego lekarza Jeszcze tylko 5 dni i dowiemy się może czy chłopiec czy dziewczynka Już nie umiem się doczekać...
No ale na to USG jedziemy prywatnie do tego lekarza bo tam gdzie przyjmuje na NFZ to sprzęt jest lichy a chcemy nie tylko dowiedzieć się płci naszego maleństwa ale sprawdzić czy wszystko jest OK tzn. czy nie ma wad wrodzonych itp.
Dziewczyny macie tak że jak Wasz TZ np. pracuje na noc lub wychodzi na 6 rano to nie umiecie spać bo czegoś Wam w tym łóżku brakuje?? Ja to wtedy masakra ... za dużo chyba przestrzeni w łóżku mam że spać nie potrafię
Ja też chodzę do lekarza na nfz i jestem bardzo zadowolona. Lekarka jest młoda - koło 30 ale myślę że to plus bo nie ma u niej rutyny... przejmuje się i zleca badania także jest ok. Choć sprzęt u niej w przychodni nie jest najlepszy, ale jak się coś dzieje czy np jak miałam przyjechać poznać płeć, to jechałam do szpitala gdzie ma dyżury i tam na super sprzęcie robiła mi usg

Cytat:
Mój na szczęście pracuje tylko na ranki ale dziś wyjątkowo na nocke musiał iść ;/ wcześniej jak jeszcze pracowałam to razem wstawaliśmy o 5 i szykowaliśmy się do pracy, a teraz budzik dzwoni ja dobra żona robię mu śniadanie do pracy on jedzie a ja myk do łóżka z powrotem spać ale co z tego jak zasnąć nie umiem tylko przewracam się z boku na bok.
A tak w ogóle to troszkę się martwie bo jestem w 19tc i nie czuję ruchów dzidzisia w sumie to nie wiem czy czuje bo jak leżę sobie to czasem czuję jakby coś mnie łaskotało ale potem się zastanawiam czy to czasem nie moja wyobrażnia i sama się nakręcam bo wydaje mi się że już mocniej powinnam coś czuć. A jak to z Wami też późno zaczełyście czuć ruchy maluszka ?? Czy jest to normalne i niepotrzebnie się źle nakręcam ??
Mój mąż pracuje na trzy zmiany i właśnie tych nocek samej w domu nienawidzę.
Ale Ty jesteś dobra dla tego Twojego tż... ja w życiu bym nie wstała rano żeby mojemu zrobić śniadanko... sam sobie robi, a co!

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Ja może lepiej potrafiłabym je zrozumiec wtedy kiedy księża tez zachowywali by się tak jak powinni

ok ja juz na ten temat się nie wypowiadam bo ciśnienie od razu mi skacze i z calym szacunkiem do żadnej z Was nie mam pretensji ani problemu ja po prostu mam dziwne przekonania na ten temat (kościół, księża) że nawet jak z dziadkiem rozmawiam na ten temat zawsze sie posprzeczamy także we mnie jest problem najprawdopodobniej ale ja po prostu nie rozumiem dzisiejszej instytucji kościoła wierzyc w Boga wierzę ale nie wierzę jakos za bardzo w księży :P ok bo sie nagadam i wrogów sobie narobię nie gniewajcie się za to co napisałam
To jest jeden z argumentów dla którego nie jestem katoliczką. Nie przekonuje mnie ten "system". Moge wierzyć w Boga czytać Biblię, modlić się sama i nie potrzebuję do tego pośrednictwa innych osób, które są też ludźmi i nie są doskonali.

Cytat:
No wlasnie, wiec ja po prostu z kosciolem katolickim nie mam nic wspolnego i wcale ich nie nienawidze czy cos, po prostu nie trafia do mnie ich filozofia
A w Boga wierze, ale nie musze chodzic do kosicola zeby w Niego wierzyc i byc dobrym czlowiekiem
Dokładnie!

Cytat:
Moja mała główkę ma z lewej na dole i zdecydowanie czuję jej ruchy rączek a nie nóżek. A z prawego boku ruchy całego ciałka, bo nóżki ma za moim żołądkiem.

No i jeśli chodzi o żołądek... to dziś rano ledwo zdążyłam do łazienki a tak cieszyłam się, że już mi przeszło
A może to dlatego, właśnie że Mała ma nóżki blisko Twojego żołądka i Cię po nim kopie?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:51   #2568
aaagga
Raczkowanie

karolca piękna dzidzia, zazdroszczę że chciała buzię pokazać
a ta melodia to z Czarodziejki z księżyca?

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:21   #2569
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny co myslicie o tego typu wanience..czy to dla takich maluszkow po urodzeniu jest dobre..napisane jest ze tak. a co z pepuszkiem? mozna ja zamaczac na poczatku juz?
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-origin...item3cbdda26a2

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:21   #2570
monika83
Raczkowanie

Cześć dziewczynki, ja własnie wrocilam od lekarza, jestem strasznie przeziebiona i nic nie pomaga. Na szczescie pluca sa czyste i nic powaznego nei widac, wiec dalej mam pić miodek

Cytat:
Dziewczyny macie tak że jak Wasz TZ np. pracuje na noc lub wychodzi na 6 rano to nie umiecie spać bo czegoś Wam w tym łóżku brakuje?? Ja to wtedy masakra ... za dużo chyba przestrzeni w łóżku mam że spać nie potrafię
Ja tak mam, zawsze jak TZ nie ma to sie budze w nocy i nie moge spac. Mowie TZ ze jest sadysta, bo sam nie spi i mi nie da
Cytat:
A tak w ogóle to troszkę się martwie bo jestem w 19tc i nie czuję ruchów dzidzisia w sumie to nie wiem czy czuje bo jak leżę sobie to czasem czuję jakby coś mnie łaskotało ale potem się zastanawiam czy to czasem nie moja wyobrażnia i sama się nakręcam bo wydaje mi się że już mocniej powinnam coś czuć. A jak to z Wami też późno zaczełyście czuć ruchy maluszka ?? Czy jest to normalne i niepotrzebnie się źle nakręcam ??
Ja też nic nie czuje, a u mnie 18 t 5d, tez sie denerwuje czy wszystko jest ok, w czwartek ide na usg i juz sie nie moge doczekac. Dodam,, ze jestem bardzo szczupla a podobno szczuple osoby szybciej czuja. Moze jestem jakas gruboskorna
Cytat:
Mi 20tc stuknie 23.11 a termin mam na 20 kwietnia no chyba że też coś się zmieni... no ale widać różnica jest
Ja 20 t zaczynam we wtorek 22.11 a termin mam na 16 kwietnia.

Cytat:
Dzien Dobry!
Witam nowa mamusie z nami!
19 claudia91 napisz maila do Kraolci z prosba o dodanie do listy

Dziewczyny tak sie zastanawiam bo piszecie jak dzieci macie ulozone wedlug usg , a czy te nasze dzidzie nie sa jeszcze na tyle male ze ciagle sie przekrecaja we wszystkie strony?

Co do slubu to my nie mamy bo zadne z nas nie czuje potrzeby brania slubu (pisalam juz ze zawsze mialam troche dziwaczne przekonania)
Natomiast Adas jest ochrzczony w kosciele protestanckim w szwecji, przy czym nie bylo problemu ze nie mamy slubu. Moja rodzina aby uczestniczyc w chrzcinach przyjechala do Nas
Od zawsze mam problem z kosciolemn katolickim, tzn z ksiezmi, ale zgadzam sie rowniez z konia, ze jesli chce sie przynalezec to nalezy ich regul przestrzegac, inaczej to nie ma sensu!
Dziwi mnie ze ludzie zyjacy bez slubu sa bardzo zdziwieni ze nie dostaja rozgrzeszenia Dla mnie jest to typowy przyklad hipokryzji. Bo gdyby mi zalezalo na rozgrzeszeniu to bym wziela slub i po sprawie.
moze nie zawsze jest to takie proste , ale generalnie nie mozna przynalezec do jakiejs organizacji i dyktowac warunkow, tylko akceptowac te ktore istnieja.
To tyle, chcialam sie wypowiedziec
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro a wponiedzialek juz bedziemy w Polsce
Ale przeciez chcrzci sie dzieci w szpitalu, ktore maja zagrozone zycie. I wtedy nikt sie nie pyta mamy czy ma meza i skad pochodzi dziecko. Przeciez chrzest jest wylacznie dla dziecka, a nie dla rodzicow, wiec ja osobiscie nie rozumiem dlaczego przez grzech rodzicow ksieza odmawiaja dziecku mozliwosci zycia w czystoscsci. A najwieksza hipokryzja jest wg mnie to, ze ksiadz mowi ze nie udzieli chrztu, ale jak mu dasz 200 zł to chrzest bedzie i jeszcze milego dnia pozyczy...

[QUOTE=desia888;30596478]
Cytat:

Ty masz termin porodu z usg czy z okresu?
Bo ja mam termin na 17.04 i jestem w tygodniu 19, a Ty juz w 21?
Duza roznica

Juliczka, pewnie ze Cie nie zapomnialysmy!
Fajnie ze dobrze sie czujesz i juz dzidziusia czujesz, ja tez czuje sie dobrze!
No ja mam na 16 kwietnia i tez 19 tydzien...
A co do tego becikowego to uwazam ze to jest granda. Mam kilku znajomych/par/malzenstw gdzie obydowe pracuje na 2 albo i wiecej zmian, zeby zarobic np. na kredyt na mieszkanie czy dodatkowe studia. przeciez placa od tego wyzsze podatki, a jak przychodzi co do czego to jeszcze i ta minimalna pomoc sie odbiera takim ludziom. A tak chociaz na wozek by starczylo.
I wymyslilam wczoraj, ze chyba powinnam sie rozwiesc ze swoim mezem, przynajmniej dziecko moze sie do przedszkola dostanie... (dodatkowe punkty dla samotnych mam), bo inaczej moze byc ciezko.
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:40   #2571
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

5 grudnia USG także może się dowiemy jaka płeć
O ja tez 5-go mam usg i tez licze na poznanie płci
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie o tego typu wanience..czy to dla takich maluszkow po urodzeniu jest dobre..napisane jest ze tak. a co z pepuszkiem? mozna ja zamaczac na poczatku juz?
jak dla mnie-BEZSENS To o takim wiaderku pisałam, jako o gadżecie, który mógłby nie istnieć, dla mnie ofkors.
Stary 2011-11-19, 13:41   #2572
desia888
Wtajemniczenie

[QUOTE=monika83;30598791]Cześć dziewczynki, ja własnie wrocilam od lekarza, jestem strasznie przeziebiona i nic nie pomaga. Na szczescie pluca sa czyste i nic powaznego nei widac, wiec dalej mam pić miodek

Ja tak mam, zawsze jak TZ nie ma to sie budze w nocy i nie moge spac. Mowie TZ ze jest sadysta, bo sam nie spi i mi nie da

Ja też nic nie czuje, a u mnie 18 t 5d, tez sie denerwuje czy wszystko jest ok, w czwartek ide na usg i juz sie nie moge doczekac. Dodam,, ze jestem bardzo szczupla a podobno szczuple osoby szybciej czuja. Moze jestem jakas gruboskorna

Ja 20 t zaczynam we wtorek 22.11 a termin mam na 16 kwietnia.

Ale przeciez chcrzci sie dzieci w szpitalu, ktore maja zagrozone zycie. I wtedy nikt sie nie pyta mamy czy ma meza i skad pochodzi dziecko. Przeciez chrzest jest wylacznie dla dziecka, a nie dla rodzicow, wiec ja osobiscie nie rozumiem dlaczego przez grzech rodzicow ksieza odmawiaja dziecku mozliwosci zycia w czystoscsci. A najwieksza hipokryzja jest wg mnie to, ze ksiadz mowi ze nie udzieli chrztu, ale jak mu dasz 200 zł to chrzest bedzie i jeszcze milego dnia pozyczy...

Cytat:

No ja mam na 16 kwietnia i tez 19 tydzien...
A co do tego becikowego to uwazam ze to jest granda. Mam kilku znajomych/par/malzenstw gdzie obydowe pracuje na 2 albo i wiecej zmian, zeby zarobic np. na kredyt na mieszkanie czy dodatkowe studia. przeciez placa od tego wyzsze podatki, a jak przychodzi co do czego to jeszcze i ta minimalna pomoc sie odbiera takim ludziom. A tak chociaz na wozek by starczylo.
I wymyslilam wczoraj, ze chyba powinnam sie rozwiesc ze swoim mezem, przynajmniej dziecko moze sie do przedszkola dostanie... (dodatkowe punkty dla samotnych mam), bo inaczej moze byc ciezko.
No ale ja nie napisalam ze ksiadz nie powinien chrzcic dziecka rodzicow, ktorzy slubu koscielnego nie maja
Oczywiscie ze chrzest jest dla dziecka, ja Adasia ochrzcilam, zrobilam to dla niego.
Co do hipokryzji ksiezy, zgadzam sie calkowicie , z tym ze to sa TYLKO ludzie, wiec grzesza, nawet Papiez sie spowiada wiec grzeszy
No widzisz z tym rozwodem, ja w teorii jestem samotna matka, czyli jest jakis plus ze nie ma sie slubu

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-19 o 13:52
Stary 2011-11-19, 13:44   #2573
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
desia888 - tak kochana

Muszę się pochwalić brzuszkiem 20tc+6dni. Wybaczcie za upaćkane lustro, rzecz losowa =p
CLaudia cudna piłeczka
Cytat:

KArolca piękna i wzruszająca pamiątka!

Ja sprzatam troche na raty, a mały dzis cos malo ruchliwy, ale moze sie rozrusza

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:44   #2574
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jest takie pod razu od urodzenia?
Jesli tak to troszke bym sie bala tego

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-19, 13:46   #2575
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
karolca piękna dzidzia, zazdroszczę że chciała buzię pokazać
a ta melodia to z Czarodziejki z księżyca?
tak, z czarodzisjki. utwor "tuxedo mirage".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-19, 13:46   #2576
Capsta
Raczkowanie

Nie zauważyłam, że to już nowy wątek i napisałam w starym. Powtórzę się więc:

Widzę, że trafiłam do zaginionych mamusiek, ale już się odnalazłam. Nawał zajęć: praca, uczelnia, dodatkowe prace, 2-tygodniowe przeziębienie + remont (współpraca z wieloma fachowcami jest baaardzo stresująca, ciągle coś nie tak, czegoś brakuje, ktoś czegoś nie dopowiedział, koszty rosną, mężowi giną narzędzia) i ciągłe kombinowanie skąd wziąć na niego pieniądze sprawia, że nie mogę znaleźć czasu na odwiedzanie forum. Podejrzewam, że lada moment będę miała go więcej, bo rozważam pójście na dłuższe zwolnienie lekarskie. Jest zimno (nie planuję zakupu nowej kurtki w tym sezonie), ślisko (sporo chodzę po mieście w godzinach pracy, a wyobrażacie sobie leżenie teraz z nogą w gipsie?).
Brzuszek zaczyna mi już odstawać bardziej niż piersi, ostatnie wyniki laboratoryjne nie za to były zachwycające, bo nie brałam żadnych mikroelementów, a moja dieta była bardziej kaloryczna i słodka niż wartościowa...
Nagle dotarło do mnie, że już za moment grudzień, a ja nadal nie mam pojęcia o macierzyństwie, mieszkanie nie jest nawet w połowie wykończone, z kasą jest już tak cienko, że będę musiała ciułać na kolejną wizytę u prowadzącego, a to już w najbliższy czwartek. Zaczynam odczuwać drobny problem np. z naciągnięciem sobie butów zimowych na nogi czy sprzątaniem. Po wczorajszych porządkach w remontowanym mieszkaniu miałam problem z podniesieniem się w nocy do łazienki, bo kręgosłup mi całkowicie... zdrętwiał (nie wiem jak to lepiej określić). Przy tym tempie rozwoju sytuacji, może się okazać, że za miesiąc będę jak niepełnosprawna (oby nie).
Moja dzidzia zaczyna zaraz 22 tydzień, czasami dobija się do pęcherza lub prawą stronę podbrzusza, ale przeważnie jest spokojna lub macha i kopie "w powietrzu". Mam już 5kg na plusie (55kg), ogólnie trzymam się dość dobrze (mam nadzieję, że dziecko również). Wszystkie dotychczasowe badania wskazują na to, że ciąża przebiega prawidłowo.
Dziś mam dzień odpoczynku!
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłej soboty
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:47   #2577
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

julliczka
gratuluję ruchów maleńs

wrócę na chwilę do tematu ślubów i księży z powołania - ale będzie to optymistyczna historia

jak wychodziła za mąż moja przyjaciółka to bardzo chcieliśmy z TŻ być świadkami na ślubie. Kilku księży odmówiło nam bo byliśmy bez ślubu, kilku coś a kasie wspominało..
no ale w końcu moja przyjaciółka znalazła księdza który się zgodził pod warunkiem, że z nim porozmawiamy. No to poszliśmy. Bez przekonania wielkiego. Ten ksiądz jest fantastyczny! Rozmawiał z nami, pytał dlaczego chcemy być świadkami, czy tylko żeby zrobić przyjemność koleżance, czy mamy jakieś inne pobudki, czy wierzymy w małżeństwo itd.
I tak mi się super z nim gadało, wcale nie naciskał - po prostu chciał wiedzieć jak do sprawy podchodzimy. Wyspowiadał nas, bo chciałam. Rozgrzeszenia pełnego udzielić nie mógł oczywiście ale mogliśmy uczestniczyć w uroczystości w pełni.
Tak nas wzruszył i jakoś przywrócił nam wiarę w ludzi, że rok z kawałkiem później wizięliśmy u niego ślub
dodam że nawet przez pół sekundy nie wspomniał o pieniądzach. Ani przed przyjaciółki ślubem, ani przed naszym. Powiedział, że w ramach podziękowań to sobie najwyżej na kawkę możemy skoczyć i ciacho
I dlatego naszą córunię też u niego ochrzcimy

jak można dziecko zostawić samo... gdziekolwiek...
głupota ludzka kosztowała życie maluszka.

Wiecie no czasami ludziom brak wyobraźni, żal mi tych rodziców z jednej strony, bo wiadomo że śmierci dziecka nie chcieli, ale niestety za głupotę musieli zapłacić taką cenę. .

Jeju tak czytam Twoją historię o tym księdzu.... i czytam końcówkę i jakoś tak coś mi się porobiło,że się spodziewałam,żenapiszesz że i dlatego naszą córunię nazwiemy jego imieniem .Właśnie o takich księży mi chodzi, że takich też jest wielu, ale o nich się nie słyszy.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:57   #2578
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
O ja tez 5-go mam usg i tez licze na poznanie płci

jak dla mnie-BEZSENS To o takim wiaderku pisałam, jako o gadżecie, który mógłby nie istnieć, dla mnie ofkors.
a ja się nie zgadzam
w okolicy wszystkie tu dziewczyny mają tummy tub i widziałam w akcji używanie tego na 2 tygodniowej dziewczynce i było to świetne urządzenie. mała nie płakała, trochę grymasiła przed kąpielą a natychmiast po włożeniu do tego wiaderka się uspokoiła i bardzo odprężyła
wszystkie tu laski sobie bardzo chwalą i to jest tu bardzo popularne i używane nawet w niektórych szpitalach na oddziałach noworodkowych i ja też kupiłam za 40zł na all

moja przyjaciółka używała wanienki i mały się darł w niebogłosy jak był mały

Capsta
miło że wróciłaś.

Stary 2011-11-19, 13:57   #2579
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

julliczka
gratuluję ruchów maleńs

wrócę na chwilę do tematu ślubów i księży z powołania - ale będzie to optymistyczna historia

jak wychodziła za mąż moja przyjaciółka to bardzo chcieliśmy z TŻ być świadkami na ślubie. Kilku księży odmówiło nam bo byliśmy bez ślubu, kilku coś a kasie wspominało..
no ale w końcu moja przyjaciółka znalazła księdza który się zgodził pod warunkiem, że z nim porozmawiamy. No to poszliśmy. Bez przekonania wielkiego. Ten ksiądz jest fantastyczny! Rozmawiał z nami, pytał dlaczego chcemy być świadkami, czy tylko żeby zrobić przyjemność koleżance, czy mamy jakieś inne pobudki, czy wierzymy w małżeństwo itd.
I tak mi się super z nim gadało, wcale nie naciskał - po prostu chciał wiedzieć jak do sprawy podchodzimy. Wyspowiadał nas, bo chciałam. Rozgrzeszenia pełnego udzielić nie mógł oczywiście ale mogliśmy uczestniczyć w uroczystości w pełni.
Tak nas wzruszył i jakoś przywrócił nam wiarę w ludzi, że rok z kawałkiem później wizięliśmy u niego ślub
dodam że nawet przez pół sekundy nie wspomniał o pieniądzach. Ani przed przyjaciółki ślubem, ani przed naszym. Powiedział, że w ramach podziękowań to sobie najwyżej na kawkę możemy skoczyć i ciacho
I dlatego naszą córunię też u niego ochrzcimy

jak można dziecko zostawić samo... gdziekolwiek...
głupota ludzka kosztowała życie maluszka.
a świadek na ślubie musi byc żonaty/ zamężna? u mnie mój szwagier kawaler a świadkiem był no chyba że czegoś nie doczytałam w poście to przepraszam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:00   #2580
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jeju tak czytam Twoją historię o tym księdzu.... i czytam końcówkę i jakoś tak coś mi się porobiło,że się spodziewałam,żenapiszesz że i dlatego naszą córunię nazwiemy jego imieniem .Właśnie o takich księży mi chodzi, że takich też jest wielu, ale o nich się nie słyszy.

to musiałaby nawzywać się Stanisław

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a świadek na ślubie musi byc żonaty/ zamężna? u mnie mój szwagier kawaler a świadkiem był no chyba że czegoś nie doczytałam w poście to przepraszam
nie kawaler może być i panna też - źle to ujęłam
.. ale ja i TŻ byliśmy parą - i ja świadkowa a on świadek i żeby uczstniczyć w pełni w ceremoni musieliśmy sie wyspowiadać. A wiadomo, że nie możnabyło nam dać pełnego rozgrzeszenia bo żyliśmy "na kocią łąpę" i o to chodziło
mogliśmy oczywiście księdza okłamać, ale nie o to chodzi przecież w sakramencie ślubu

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-11-19 o 14:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości