Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 15:44   #1111
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
jaka ta herbatka? a najlepsza bo smaczna czy że dobrze laktację pobudza?
Aneczka podobno i smaczna i pobudza laktację i jakaś naturalna, jeszcze nie piłam bo kończę Hippa w granulkach, a nazywa się Bocianek, była jeszcze kawa dla karmiących ale nie wiem jakby smakowała, wolę Inkę

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 15:49   #1112
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha dziewczynki, jak była u pediatry to nie pytałam o wyginanie ale powiedziała lekarka , ze rozwój psycho-fizyczny w jak najlepszym porządku i Agatka super wodzi za mną wzrokiem, a to ważne. a przy tym wzmożonym napiec iu to dziecko ma cały czas ręce w piąstki ( w ogole nie rozluxnia), ubrac jest cięzko itp. a takie chwilowe prężenia to oki. a co do wyginania w C - bardzo dużo dzieci to robi i niemożliwe żeby wszystkie to miały. Zawitkowski w ostatnim dziecku o tym pisze.
dz
Mój piąstek nie zaciska- no chyba ,ze się złośi i z ubieraniem nei mamy problemów- no chyba,że sie złości
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
B

Czytałam na szybko to też mało cytuję :/ u nas kwasik, nadal walcze o laktację (chyba medal dostanę, to już 5 tygodni ),
No medla na pewno dostaniesz! A widzisz- ja w takie dni jak dzis to już bardzo serio mysle o mm
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A Franek po szczepieniu wciąż śpi . Nie ma jak zmiana zachowania .
hihi- nic tylko chodzić się z nim szczepic

I 3mam kcuki za rehabilitacje- poćwiczcie i bedzie grejt
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Mąż mnie z wieczora wkur... ale to standard Nawet nie pytajcie o co kaman

Ogólnie dolina.
No u mnie też dolina.
Męża w potylicę!
Mam nadzieje, ze znalazłas juz dentystę i jest ok

minio1984- zdrówka dla Ciebie i Adaśka i jak super z tą przepukliną

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
dotarłam i ja

ale po takim czasie ciężko mi sie wbić
Fajnie , ze dotarłaś cieżko Ci sie wbić? no ej

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej kochana bardzo Ci współczuję rób jak najwięcej okładów i nie denerwuj się wiem że łatwo sobie gadać, ale przytulam mocno i trzymam żeby te wszystkie problemy szybko minęły
ech- no wlasnie z tymi moimi nerwami ja za bardzo się przejmuję, wkrecam dziś już się powyłam jak debil
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 16:01   #1113
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
1. Fajnie czytać takie pozytywne wpisy ... Naprawdę
Cieszę się, że humorek lepszy. I nie mów tak, że jesteś samolubną matką - każda z nas chciałaby żeby i maluszek był, ale i żeby dawne życie wróciło. A tak się nie da
2. Mąż - ciężki temat. Wolę się nie wypowiadać

no dziwnie i to bardzo na badanie idę we wtorek
Mąż Cię do kina zabiera czy Ty męża? Tak czy siak zazdroszczę wypadu A właśnie - jak sytuacja z mężem? Grzeczny już ten Twój chłop??

Moja Księżniczka ma dziś 2 miesiące
Agnieszka gratki dla Amelki za 2 miesiące a męża jak pisały dziewczyny w potylicę
Natka zazdroszczę wypadu do kina, też bym się wybrała na ten film, bo słyszałam, że fajny, ale nie mam z kim zostawić, tzn pewnie teściowa by się zgodziła, ale ja jeszcze nie chcę, a moja mama chyba by się na tyle bała, zreszta Adaś na razie zbyt wymagający, bo ciągle na rączkach i by mi się mamusia za bardzo zmęczyła i już by nie chciała z Adasiem zostać:brzydal
I super że Szymka już brzuszek nie boli: jupi:, a w ogóle Szymki to fajne chłopaki, Adasia chrzestny to Szymek
A my wróciliśmy z ze spacerku, ale jeszcze Adaś dosypia w domciu, niech śpi jak najdłużej, a mamcia wizaz

Tz uparł się koniecznie, że mamusię swoją przywiezie, mam nadzieję, że mnie nie będzie wkurzać
AgnesD witaj Widzę, że kolejny dzidziuś z podejrzeniem skazy, trzymamy kciuki z Adasiem, żeby się okazało że to nie skaza, wpadaj częściej jak będziesz mogła
Archi, Mam nadzieję, że z piersią się unormuje i Piotrusiowi wysypka zniknie
A Indygo nie przechwalając się Adaś dziś przespał w nocy do pierwszego karmienia 6,5 godz, potem zjadł i spał kolejne 3,5,. Może tak choroba na niego zadziałała

A dziewczyny powiedzcie mi, wiecie może czy przy karmieniu piersią można wysmarować plecy maścią rozgrzewającą? Bo jakoś czuję że mnie rozkłada coraz bardziej i zaczynają mnie wszystkie gnaty boleć

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 16:03   #1114
SONIA004
Zadomowienie

agnieszka współczuję bólu zęba i problemów z tż-tem
cotka mam nadzieję, że z Twoim ząbkiem już lepiej

Agnes u nas też podejrzenie skazy (niestety)... od 5 dni jestem na diecie i wysypka Małego coraz bledsza się robi, do tego maści sterydowe...

Aiszka tak jak dziewczyny pisały...to pewnie skok rozwojowy. Musisz się kochana uzbroić w cierpliwość. Jak minie to będzie lepiej. Polecam też herbatkę z melisy... raz: Ty się troszkę zrelaksujesz, dwa:działa na laktację, trzy:Młodemu też na pewno coś się z Twoim mleczkiem dostanie i może będzie spokojniejszy

A my dzisiaj przenieśliśmy naszego królewicza do swojego pokoiku właśnie smacznie sobie śpiocha. A ja wreszcie mam poczucie, że dziecię jest na swoim miejscu a my odzyskaliśmy swój pokój i swobodę.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 16:34   #1115
danika
Zakorzenienie

my po spacerku i po obiadku - na młodą chyba ta pogoda dupna działa usypiająco bo spała prawie 3h...juz nie pamietam kiedy tyle spała w dzien

wyprasowałam nam ciuchy na jutrzejsze chrzciny, cała w nerwach jestem jak młoda wytrzyma w kosciele a potem jeszcze w restauracji. Ona nie lubi tłumu, nie cierpi byc podawana z reki do reki a tam bedzie 25 osób...trzymajcie kciuki żebyśmu jakos przetrwali

Cytat:

2. przytulam

a dla Amelki cudnej bukiecik

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A jakoś wspólnie wyszło Poprawił się ale zobaczymy na jak długo

a my dzisiaj 2 mc i 2 tygodnie i zapomniałam się pochwalić, ze od tygodnia nie stosujemy żadnych kropelek na brzuszek
miłego wypadu i super ze Szymek juz lepiej z brzuchem....nas dzis strasznie męczą bąki, raz tak strzeliła leżąc mi na kolanach ze az ją podniosło

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
współczuję

Dzisiaj próbowałam opcji Filip+ chusta, ale średnio przeszło. Fifi jak poczuł cycki to wysiedzieć nie mógł.
cycożerca mały

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ech- no wlasnie z tymi moimi nerwami ja za bardzo się przejmuję, wkrecam dziś już się powyłam jak debil
kochana...mam nadzieje ze zastój przejdzie a twój nastrój jutro bedzie lepszy. Trzymaj sie cieplutko, a na łzy tez sobie czasem trzeba pozwolic zeby sie troche rozładować

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy z ze spacerku, ale jeszcze Adaś dosypia w domciu, niech śpi jak najdłużej, a mamcia wizaz

Tz uparł się koniecznie, że mamusię swoją przywiezie, mam nadzieję, że mnie nie będzie wkurzać

A Indygo nie przechwalając się Adaś dziś przespał w nocy do pierwszego karmienia 6,5 godz, potem zjadł i spał kolejne 3,5,. Może tak choroba na niego zadziałała

A dziewczyny powiedzcie mi, wiecie może czy przy karmieniu piersią można wysmarować plecy maścią rozgrzewającą? Bo jakoś czuję że mnie rozkłada coraz bardziej i zaczynają mnie wszystkie gnaty boleć
co do masci nie wiem...ale ciesze sie ze Adasko grzeczny
zdrówka wam życzę
i ładny Avatarek masz...nie wiem kiedy zmieniłas ale teraz zauwazyłam

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj przenieśliśmy naszego królewicza do swojego pokoiku właśnie smacznie sobie śpiocha. A ja wreszcie mam poczucie, że dziecię jest na swoim miejscu a my odzyskaliśmy swój pokój i swobodę.

ja nie mam odwagi na ten krok

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cotka, Aguś jak tam waszę zębole? lepiej?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 16:38   #1116
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

U mnie ok, ale tylko dlatego, że zatruty. Dzieki,ze pytasz.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 16:51   #1117
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Aneczka podobno i smaczna i pobudza laktację i jakaś naturalna, jeszcze nie piłam bo kończę Hippa w granulkach, a nazywa się Bocianek, była jeszcze kawa dla karmiących ale nie wiem jakby smakowała, wolę Inkę
Ja mialam ta herbatke, w smaku niezla, a co do dzialania ciezko mi powiedziec, bo pilam ja na samym poczatku zeby w ogole cos zaczelo z tych moich cyckow leciec, bo na poczatku to 20ml sciagniete bylo sukcesem. Nie wiem czy herbatka zadzialala czy samo sie uregulowalo, ale mleczko mam

A w skladzie ma mnostwo roznych ziol, cos z tego na pewno zadziala

Chcialabym tylko powiedziec, ze w czytaniu jestem na biezaco, ale co chce cos odpisac to mala maruda daje znac o sobie Teraz na szczescie spi a i ja chyba sobie utne drzemke. Pogoda dzis deszczowa, taka pod tytulem siedziec w domku pod kocykiem z herbatka i wizazem, tylko na mala cos zle wplywa, bo marudna dzisiaj. Moze chociaz teraz pospi troche dluzej.

A w przyszla sobote lecimy do Polski na caly miesiac
Stary 2011-11-19, 20:50   #1118
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
[
ja bym się końską maścią wysmarowała

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wyprasowałam nam ciuchy na jutrzejsze chrzciny, cała w nerwach jestem jak młoda wytrzyma w kosciele a potem jeszcze w restauracji. Ona nie lubi tłumu, nie cierpi byc podawana z reki do reki a tam bedzie 25 osób...trzymajcie kciuki żebyśmu jakos przetrwali

[/COLOR]Cotka, Aguś jak tam waszę zębole? lepiej?
A pokaż kiecke dla Królewny?
Chrzcin nie zazdroszczę, a tych ciotek tym bardziej! Chora jestem jak ktoś bierze moje dziecko na ręce, wrr!!

A ząb zatruty, ale boli...

Cytat:
U mnie ok, ale tylko dlatego, że zatruty. Dzieki,ze pytasz.
Cotka - a boli Cię? Bo mi dentysta zatruł, a boli nadal..

Mąż - przyszedł z kwiatami, zabrał na zakupy, kupił buty które mi się podobały (a nie wiem skąd wiedział, bo mu o nich nie mówiłam, bo mnie ich cena odstraszyła - chyba mamy podobny gust), kolacje zrobił - ogólnie jest dobrze, aż się boje mówić tego głośno

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:03   #1119
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Cytat:

a my dzisiaj 2 mc i 2 tygodnie i zapomniałam się pochwalić, ze od tygodnia nie stosujemy żadnych kropelek na brzuszek

za skonczone tygodnie.....

Agnes D
witaj....

....i tyle....jakos nie moge sie wklepac.....ah....
Stary 2011-11-19, 21:35   #1120
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

za walke z laktacja i trzymam aby podejrzenie bylo nieslusznea czym to sie objawia?
Objaw zachodzącego słońca obserwuje się na oczkach, polega na tym że siatkówka oka jest nisko, u nas jest do połowy schowana pod dolną powieką coś właśnie jak słońce chowające się za horyzont. Jest szansa że się podniesie tak jak mija zezowanie u niektórych maluszków.

Cytat:
irmith, będzie dobrze - mam wrażeni, że ulubione zajęcie lekarzy to strasznie rodzciów
No moja pediatra sama o sobie mówi że wie że się czepia ale lepiej sprawdzić i wiedzieć że jest ok, tylko te cholerne myśli a co jeśli...

Cytat:
Tez do mnie pisała i zapomniałam przekazać
Co? Mój ma cały czas w piąstki prawie. Aż brudek się robi i całe mokre są. Chociaż teraz się odwracam to rozluźnił

A co do pościeli to ja miałam kupować na all ale jednak ikea ma najfajniejsze i cenowo porównywalne
Chociaż ja patrzyłam pod kątem małego mężczyzny

To walczymy obie

A co do paracetamolu to podziałał na kilka godzin. Może dlatego, że brałam przeciwbólowce może 5 razy w życiu ale znowu zaczyna boleć. Dobrze że wizyta za chwilę .

Trzymam kciuki. A po czym to stwierdzili?

Byłam na Usg bioderek, wszystko ok

A czytam teraz coś o usg przeciemiączkowym. Kiedy takie cuda się wykonuje?
Im prędzej tym lepiej bo ciemiączko zarasta. My zrobimy w 6 tygodniu malutkiej.

Cytat:

Witaj Irmith
Będziemy trzymać z Adasiem kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze i córeczka będzie zdrowa

Dzięki

Byłam na tej wizycie wczoraj. Nawet nie czekaliśmy długo, a w poczekalni byliśmy sami, a za chwilę poprzychodzili inni rodzice, ale czekali na korytarzu, wiec Adaś nie powinien od nikogo się bardziej zarazić. Pani doktor zbadała, osłuchała i gardełko zdrowe, w płuckach też czystko, tylko ten katar. Przepisała kropelki do nosa, wit C w kropelkach i kazała kłaść na boczku albo na brzuchu do spania.
Cieszę się, że tylko katar, ale strasznie się męczy, charczy, nosek zapchany.
No właśnie ja to chyba jakaś durna jestem, bo chyba nie umiem dobrze tego noska oczyszczać, bo psikam wodą morską, odczekuje trochę i odciągam fridą, słychać, że już niby w nosie pusto, a i tak za chwilę takie charczenie i jakby nosek od nowa zapchany?
A przy piersi jaksię męczy, bo nie ma za bardzo jak oddychać. Niby zwykły katarek, a ja w nocy boję się usnąć na dłużej, że się zacznie krztusić czy dławić. Niech to się już skończy
Usnął teraz bidulek, przy dzwiękach suszarki i jak wyłącze to się budzi i chyba muszę mu zostawić, niech szumi. Bo strasznie maruder jest przez to, a tz niestety w pracy Chociaż nie wiem, czy to zdrowe dla uszu takie ciągłe szumienie

Współczuję katarku ja się boję z fridy korzystać, mam wrażenie że zrobię małej krzywdę jak za mocno pociągnę

a miałak pisać, kiedyś pedi stwierdziła, ze małemu robi się przepuklina pępkowa, w ostatnim czasie bardzo się powiekszyła, i byluśmy w tamtym tyg u pedi i kazała wtedy kupić taki specjalny plaster na tą przepuklinę. No więc kupiliśmy, mieliśmy dzwonić, żeby się umówić na założenie, bo to lekarka czy pielęgniarka może założyć taki plaster, a na drudzi dzień od kupienia, patrze a tu się przepuklina cofnęła, wczoraj pani doktor to się zdziwiła ale potwierdziła i nie kazała klecić śmiała się, ze tak powinno działać, że kupisię lekarstwo a choroba sama się cofa przed użyciem leku
Woow no to fajnie że się cofnęło dziadostwo

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas dzis lepiej, Kamcia jakby spokojniejsza, nie płacze tyle co wczoraj. Mąż w domu więc i mi lepiej, bo rano pozajmował się Małą a ja się wykąpałam i nawet podmalowałam się trochę No i przede wszystkim sam fakt, że sama nie jestem duuuuuuuużo mi daje. Nie wyobrażam sobie jak niektóre z Was całymi dniami same. W przyszłym tyg wyjeżdża na 2 dni a ja już się boję jak to będzie
W ogóle to ja chyba nie nadaję się na matkę... Może za bardzo samolubna jestem? Ale masakrycznie dołuje mnie to, ze nie mogę sobie wyjść z domu, że każdy dzień taki sam, że nie mogę robić tego co chcę kiedy chcę. Staram się sobie tłumaczyć że mam szczęście, bo Malutka zdrowa, w sumie grzeczna, noce przesypia z pobudkami co 2-3 godz., mąż mnie wspiera. A ja się czepiam. Ale jakoś nie potrafię się pogodzić z tym, że nigdy już nie będzie jak kiedyś, że sobie np. nie wyjedziemy gdzieś z mężem ot tak...
Bedzie dobrze, wszystko się ułoży, teraz masz różne myśli bo masz natłok hormonów, przyjdzie dzień kiedy nie będziesz pamiętać jak było wcześniej ja też się wkurzałam że niunia mi wszystko wywróciła do góry nogami a teraz uświadamiam sobie że miłość do dziecka to coś zupełnie wyjątkowego na opisanie czego w języku polskim nie ma nawet odpowiedniego słowa, taka miłość bez granic spokojnie kochana przejdziesz przez ten szał początku i wszystko się poukłada

Dziewczyny poradźcie jak uratować szybko sutek który krwawi??? Ściągam pokarm laktatorem z canpola, wydajność ma mega ale za to boli jak cholera i jak się okazało brodawka nie wytrzymuje teraz ściągnęłam pokarm i mleko jest różowe od krwi. Mam maść z lanoliną ale smarowanie nią jednak nie zapobiegło pęknięciu sutka

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:57   #1121
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

kurcze pocytowałam Was i wszystko mi się skasowalo

a nadrabiam od popoludnia,bo mały znowu marudny i nie daje chwili wytchnienia, teraz też wykapany najedzony i ululany, a za chwilę się budzi z wielkim placzemjuż nie wiem o co cho, ręcę opadaja, a mąż ma się zająć to chwilę polula a maly nadal ryczy, to on go odkłada do łóżeczka bo on już nie może dać rady jak on ryczya ja mam dać radę, masakra, wkurzyłam się normalnie

dziewczyny mam pytanko czy stosujecie jakieś kremy ujedrniajace na piersi i coś na brzuch??

Cotka i do Ciebie pytanko: bo pisałaś, że chcesz się pozbyć garniturka. jaki on jest rozmiar?? i czy nadałby się na chrzciny?? bo właśnie poszukuję

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:12   #1122
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

U nas dzis lepiej, Kamcia jakby spokojniejsza, nie płacze tyle co wczoraj. Mąż w domu więc i mi lepiej, bo rano pozajmował się Małą a ja się wykąpałam i nawet podmalowałam się trochę No i przede wszystkim sam fakt, że sama nie jestem duuuuuuuużo mi daje. Nie wyobrażam sobie jak niektóre z Was całymi dniami same. W przyszłym tyg wyjeżdża na 2 dni a ja już się boję jak to będzie
W ogóle to ja chyba nie nadaję się na matkę... Może za bardzo samolubna jestem? Ale masakrycznie dołuje mnie to, ze nie mogę sobie wyjść z domu, że każdy dzień taki sam, że nie mogę robić tego co chcę kiedy chcę. Staram się sobie tłumaczyć że mam szczęście, bo Malutka zdrowa, w sumie grzeczna, noce przesypia z pobudkami co 2-3 godz., mąż mnie wspiera. A ja się czepiam. Ale jakoś nie potrafię się pogodzić z tym, że nigdy już nie będzie jak kiedyś, że sobie np. nie wyjedziemy gdzieś z mężem ot tak...

cotka
Trzymam kciuki za zęba.

agnieszka 0605
Mam nadzieję, że mąż się poprawił

minio1984
Biedactwa jesteście z Adasiem... Mam nadzieję, że choróbska sobie szybko pójdą

Aiszka22
Biedna... Aż mi się płakać chce jak przeczytałam co przeżywasz. Mogę tylko przytulić

archinta
A może coś mu zaszkodziło i stąd ta wysypka i marudność?
Jak ja Cię dobrze rozumiem też po porodzie nie mogłam dojść do siebie, płakałam że nie mam czasu się do męża przytulić, że nie ma dawnego życia. Z biegiem czasu przeszło ale co prawda dalej mi szkoda że nie możemy sobie wyjść sami, ale i tak nie zamieniłabym na nic w świecie tego że mam Zuzię

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:26   #1123
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A ząb zatruty, ale boli...

Cotka - a boli Cię? Bo mi dentysta zatruł, a boli nadal..

Mąż - przyszedł z kwiatami, zabrał na zakupy, kupił buty które mi się podobały (a nie wiem skąd wiedział, bo mu o nich nie mówiłam, bo mnie ich cena odstraszyła - chyba mamy podobny gust), kolacje zrobił - ogólnie jest dobrze, aż się boje mówić tego głośno
O Ty! To mąż pierwsza klasa, szkoda,że mój nie ma takich przebłysków.

Nie boli. ćmiło, ale przeszło widzę,że obie wchodzimy na okropną drogę kanałową brrr. A po zatruciu bolało Cię mocno mocno? Bo

Cytat:
Objaw zachodzącego słońca obserwuje się na oczkach, polega na tym że siatkówka oka jest nisko, u nas jest do połowy schowana pod dolną powieką coś właśnie jak słońce chowające się za horyzont. Jest szansa że się podniesie tak jak mija zezowanie u niektórych maluszków.

No moja pediatra sama o sobie mówi że wie że się czepia ale lepiej sprawdzić i wiedzieć że jest ok, tylko te cholerne myśli a co jeśli...

Im prędzej tym lepiej bo ciemiączko zarasta. My zrobimy w 6 tygodniu malutkiej.

Woow no to fajnie że się cofnęło dziadostwo

Bedzie dobrze, wszystko się ułoży, teraz masz różne myśli bo masz natłok hormonów, przyjdzie dzień kiedy nie będziesz pamiętać jak było wcześniej ja też się wkurzałam że niunia mi wszystko wywróciła do góry nogami a teraz uświadamiam sobie że miłość do dziecka to coś zupełnie wyjątkowego na opisanie czego w języku polskim nie ma nawet odpowiedniego słowa, taka miłość bez granic spokojnie kochana przejdziesz przez ten szał początku i wszystko się poukłada

Dziewczyny poradźcie jak uratować szybko sutek który krwawi??? Ściągam pokarm laktatorem z canpola, wydajność ma mega ale za to boli jak cholera i jak się okazało brodawka nie wytrzymuje teraz ściągnęłam pokarm i mleko jest różowe od krwi. Mam maść z lanoliną ale smarowanie nią jednak nie zapobiegło pęknięciu sutka
Czytałam o tym usg przedciemiączkowym- piszą, że to dla wcześniaków, dzieci z niską masą urodzeniowa, po urazach itp. Więc chyba nie będę szła.... Wy się wybieracie?
Cytat:

a nadrabiam od popoludnia,bo mały znowu marudny i nie daje chwili wytchnienia, teraz też wykapany najedzony i ululany, a za chwilę się budzi z wielkim placzemjuż nie wiem o co cho, ręcę opadaja, a mąż ma się zająć to chwilę polula a maly nadal ryczy, to on go odkłada do łóżeczka bo on już nie może dać rady jak on ryczya ja mam dać radę, masakra, wkurzyłam się normalnie

dziewczyny mam pytanko czy stosujecie jakieś kremy ujedrniajace na piersi i coś na brzuch??

Cotka i do Ciebie pytanko: bo pisałaś, że chcesz się pozbyć garniturka. jaki on jest rozmiar?? i czy nadałby się na chrzciny?? bo właśnie poszukuję
Kochana ten fraczek jest czarny- więc średnio ( tż się bardzo podobał i myślał o tym, ale odradzają ze względu na to, że na chrzest niby na jasno...). Poza tym ubabraliśmy go czymś na wyjeździe więc w ogóle nie wiem czy do odratowania będzie

Wymianka.
Stary 2011-11-19, 22:33   #1124
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
O Ty! To mąż pierwsza klasa, szkoda,że mój nie ma takich przebłysków.

Nie boli. ćmiło, ale przeszło widzę,że obie wchodzimy na okropną drogę kanałową brrr. A po zatruciu bolało Cię mocno mocno? Bo

Czytałam o tym usg przedciemiączkowym- piszą, że to dla wcześniaków, dzieci z niską masą urodzeniowa, po urazach itp. Więc chyba nie będę szła.... Wy się wybieracie?
1. Nabroił ostatnio duuuuużo, więc taki przebłysk to nie bez powodu
2. No boli strasznie. Wzięłam ketonal i pomogło, ale tylko na chwilę. Wizyta dopiero 15.12 <i to prywatnie tak długo muszę czekać>. No a potem jeszcze do wyrwania 3 ósemki żeby było miło
3. nie

Stary 2011-11-19, 22:40   #1125
cotynato
Zakorzenienie

To faktycznie długo- bo po zatruciu styknie 2 tygodnie a widzę ty poczekasz około 4 aż.
Moja dentystka też kiedyś zatruwała czymś inny to bolało długo i mocno. Mało po ścianach nie chodziłam.

A ketonal można? To chyba strasznie mocny środek p.bólowy? Czytałam, że podają go w szpitalu, ale niby nie powinno się. Zgłupieć można.

Wyrywanie? Brrr

Wymianka.
Stary 2011-11-19, 23:10   #1126
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj po raz pierwszy zostawilam mala zeby sie wyplakala, zmeczyla i zasnela i teraz mam wyrzuty sumienia ale usypialam ja chyba z godzine albo poltorej i 2 razy juz juz spala i po chwili sie wybudzila, wiec kolejnego razu juz nie znioslam i sobie poszlam do salonu i jeszcze drzwi przymknelam bo juz nie mialam psychicznie sily jej usypiac, a od sluchania placzu "cos" mi sie robilo. No ale poplakala troche i zasnela sama...

Ja nic nie uzywam na cycorki, czasem machne olejkiem jak mam wrazenie ze sa suche i zastanawiam sie w jakim stanie beda po karmieniu, bo mam wrazenie ze za bardzo opadly od ciezaru i co jak nie wroca na swoje miejsce

Cytat:
To faktycznie długo- bo po zatruciu styknie 2 tygodnie a widzę ty poczekasz około 4 aż.
Moja dentystka też kiedyś zatruwała czymś inny to bolało długo i mocno. Mało po ścianach nie chodziłam.

A ketonal można? To chyba strasznie mocny środek p.bólowy? Czytałam, że podają go w szpitalu, ale niby nie powinno się. Zgłupieć można.

Wyrywanie? Brrr
Wspolczuje bolu zebow. Moj maz kiedys olal sprawe,bo po zatruciu przestalo go bolec i w koncu nie poszedl na dalsze leczenie az w efekcie wdarlo mu sie zakazenie, jeszcze wiekszy bol niz wczesniej, 2 tygodnie musial brac antybiotyk, zeby babka mogla w ogole cos zrobic, a i tak zab tylko do wyrwania sie nadawal. Takze brrrrr i dbajcie o siebie!
Stary 2011-11-20, 07:49   #1127
archinta
Zakorzenienie

no to walki z zastojem dzień drugi

Jestem totalnie nie wyspana przez te latanie w nocy wokół małego i z okładami- tu ciepły przed karmieniem, tu po karmieniu inny... a w dzień też nie odetchnę bo tzreba z tej piersi najdalej co 2h ściągać pokarm- laktatorem oczywiście nie idzie mimo że mam już ten mniejszy lejek Przez całą noc podejść ściągnęłam aż 20 ml

Pisałam do Caltea- mojej doradczyni jak radzić sobie z zastojem (chyba tylko nas dwie to łapie) i u niej też teraz bardzo ciężko- Leoś wymiotował i ma biegunkę i jak to napisała " siedzą na walizkach by w razie pogorszenia do szpitala jechać..."
Masakra
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:00   #1128
anciaahk
kosmitka

Czy ja się kiedyś wyśpię????????

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:07   #1129
19natka88
Zakorzenienie

Hej Wczorajszy wypad bardzo udany, ale nocka niekoniecznie Szymon znowu budził się co 2h, do tego od 5 koncertował nie wiadomo dlaczego Usypialiśmy go 45 minut, pobudka znowu o 7.30 teraz śpi

Film "Listy do M." baardzo polecam Taki pozytywny, a Sztur i ten chłopaczek grający jego syna byli za☠☠☠iści

Cytat:
Natka zazdroszczę wypadu do kina, też bym się wybrała na ten film, bo słyszałam, że fajny, ale nie mam z kim zostawić, tzn pewnie teściowa by się zgodziła, ale ja jeszcze nie chcę, a moja mama chyba by się na tyle bała, zreszta Adaś na razie zbyt wymagający, bo ciągle na rączkach i by mi się mamusia za bardzo zmęczyła i już by nie chciała z Adasiem zostać:brzydal

Też się bałam, że Szymon da popalić mojej mamie bo za tydzień też chcę żeby z nim została Ale było ok, przyjechały moje małe kuzynki bliźniaczki i mama miała pomoc A z teściową też bym małego nie zostawiłaBo ona wiecznie uważa, że mu zimno, jak zakwili to jest na pewno głodny i teraz mają manię usypiania go

I super że Szymka już brzuszek nie boli: jupi:, a w ogóle Szymki to fajne chłopaki, Adasia chrzestny to Szymek

Też się bardzo cieszę z tego A no faktycznie Szymki fajne chłopaki

Nie mam pojęcia Zdrówka

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
a
i jak pierwsza nocka w swoim pokoju?

Cytat:
Noo szaleństwo Ale braw jeszcze nie dostanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
za skonczone tygodnie.....

Dziękujemy

....i tyle....jakos nie moge sie wklepac.....ah....
A co się dzieje?

Cytat:

Jestem totalnie nie wyspana przez te latanie w nocy wokół małego i z okładami- tu ciepły przed karmieniem, tu po karmieniu inny... a w dzień też nie odetchnę bo tzreba z tej piersi najdalej co 2h ściągać pokarm- laktatorem oczywiście nie idzie mimo że mam już ten mniejszy lejek Przez całą noc podejść ściągnęłam aż 20 ml

Pisałam do Caltea- mojej doradczyni jak radzić sobie z zastojem (chyba tylko nas dwie to łapie) i u niej też teraz bardzo ciężko- Leoś wymiotował i ma biegunkę i jak to napisała " siedzą na walizkach by w razie pogorszenia do szpitala jechać..."
Masakra
ciekawe dlaczego tak się robią te zastoje?
Pozdrów Caltea i powiedz że trzymam kciuki za zdrówko małego

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:23   #1130
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja się kiedyś wyśpię????????
to tak jak ja... noc nie najgorsza bo położyłam się już o 22 a jak już po 5 mi się rzucał i przyspiał na pół godziny to już byłam w miarę wyspana
a teraz kima w najlepsze
Cytat:
Hej Wczorajszy wypad bardzo udany, ale nocka niekoniecznie Szymon znowu budził się co 2h, do tego od 5 koncertował nie wiadomo dlaczego Usypialiśmy go 45 minut, pobudka znowu o 7.30 teraz śpi

Film "Listy do M." baardzo polecam Taki pozytywny, a Sztur i ten chłopaczek grający jego syna byli za☠☠☠iści
gratki za udany wypad fajnie tak
też bym chciała pójść do kina moje takie małe marzenie na teraz... na właśnie Listy do M i potem sagę Zmierzchu... ale pomarzyć zawsze można...
Ty mówisz że teściowa uważa że jak tylko zakwili to chce jesć ? Patrz tak samo uważa mój mąż
Moja mama najlepsza ekspertka, mały marudził wczoraj rano tak do południa.. ubrałam go w taki polarowy sweterek, no i leży na poduszcze i kręci głową w jedną i druga stronę tak szybko. Moja mama "już wiem czemu taki marudny! Zdejm mu sweter"
Zdjełam sweterk mały przestał marudzić haha metka go gryzła
Nie ma to jak mama

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:47   #1131
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Stasiem ma ze 20 par spodni 68 także codziennie jest w inne ubrany, ma tego za dużo .. :P a jak mu tak zostanie to przebieranie
Przebierasz go po nocy? Bo ja nie, w sumie chyba błąd.
Cytat:
Ancia a to body z muszką to może z 5-10-15? Ostatnio takie oglądałam tam. Boskie takie gadżeciarskie wdzianka Koniecznie pokaż
Z h&m. Jak mi pozwoli, to dzisiaj porobię foty.
Cytat:
Usnął teraz bidulek, przy dzwiękach suszarki i jak wyłącze to się budzi i chyba muszę mu zostawić, niech szumi. Bo strasznie maruder jest przez to, a tz niestety w pracy Chociaż nie wiem, czy to zdrowe dla uszu takie ciągłe szumienie
Też się zastanawiam, ale mój tylko przy szumach różnych usypia najlepiej. Mam nadzieję, że na słuch nie szkodzi.
Trzymam kciuki za zdrówko Adasia, oby jak najszybciej przeszedł mu katarek i nie męczył się bidula.
Cytat:
d
a ja kolejna matka-wariatka, mam dziś taka dużą służbową gale. planowałam ją i organizowałam jeszcze w czasie ciąży przed L4, no i się śmiałam wtedy do dziewczyn, ze już teściową do dziecka sobie wtedy zaklepałam żeby iść, i co? nie jestem w stanie zosatwic mojej Agaci z nikim mąż wczoraj sobie dopiero o gali przypomniał,m ściemniłam, że nie idziemy bo nie mam sie w co ubrać, a szkoda mi kasy wydawać ale i tak wiedział o co biega. a poza tym impra na niewymiarową godzinę 18ą, to czas kapania małej.... oj no dobra, matka-wariatka
To ja się czuję jak wyrodna matka, wczoraj Franek został z babcią na 10h. Oczywiście był grzeczniejszy niż dla mnie - jadł i spał.
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaa oszaleję Od dwóch dni Tymon jest strasznie marudny, a wieczorami jest jakieś apogeum, płacz okropny, nie wiem czy go coś boli czy co Ciągle by jadł albo był przy cycku, ciągle nienajedzony, oderwany od butli albo cycka znowu płacze. Nawet po kąpieli się nie wyciszył tylko płakał, a właściwie to darł się w niebogłosy i dopiero po jakiejś godzinie padł ze smoczkiem w buzi i przespał 6 godzin, ale popłakiwał jak się przebudzał. I dziś od rana znowu maruda. Może coś mu znowu jest?
Kochane a jak wyglądał u Was skok rozwojowy? Może to to Mam ochotę stąd uciec, a jeszcze TŻ cały dzień w pracy, a wieczorem idzie na imprezę pracową, a Ty sobie siedź matka i martw się co dolega twojemu dziecku. Jestem beznadziejną matką
Aiszka mi to wygląda na skok, oby minął jak najszybciej. I nie jesteś beznadziejną matką!!!!Proszę tu nie pisać takich głupot.
Cytat:
Madzia miałam podobne myśli, że już nic nigdy nie będzie takie samo, że nigdy sobie sami nie pojedziemy, nie poleżymy. Jakieś głupie to myślenie, chyba to hormony i ta zmiana życia, która dotyka głównie kobietę -mamę. \Albo to może efekt zmęczenia?
Bo Franusia nie oddałabym za nic w świecie.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki i powodzenia!!!
Cytat:
1. Chrzcin nie zazdroszczę, a tych ciotek tym bardziej! Chora jestem jak ktoś bierze moje dziecko na ręce, wrr!!

2.Mąż - przyszedł z kwiatami, zabrał na zakupy, kupił buty które mi się podobały (a nie wiem skąd wiedział, bo mu o nich nie mówiłam, bo mnie ich cena odstraszyła - chyba mamy podobny gust), kolacje zrobił - ogólnie jest dobrze, aż się boje mówić tego głośno
1. Czemu nie lubisz, hihi? U mnie mogą brać, ale Franek tego nie lubi, więc często chętnie oddają z powrotem .
2. Buty???? mój to chyba majtek by mi na wet nie kupił. Koniecznie musisz się pochwalić!!
Cytat:

Mój też tak ma - bo on płacze, to Ty sobie radź, bo nie umie, ehhh, szkoda gadać.
Na brzuch stosowałam musteli żel regenerujący. Na piersi nic, bo dopóki karmię to się boję, chociaż myślę choćby o oliwce dla niemowląt??
Martusia ja będę wystawiać swój komplet z chrztu na allegro, nie wiem za ile, ale na rozmiar 68.
Cytat:

Masakra
Oj masakra Archi, skąd te zastoje się biorą?? Nic nie pomogę, bo się nie znam, tylko przytulam mocno!!!!

U nas noc znów niewyspana. Czas spanie po szczepionce się skończył. W sumie nie wiem, może on się nie najada??? Wczoraj zjadał mamie na 1 raz 150ml odciągniętego mleka, ale ja tyle nie umiem na 1 raz ściągnąć. Z 1 piersi to max 70ml mi się udaje. Dałam mu więc po kąpieli 2 piersi, żeby się najadł i pospał, to usnął przed 21 i po 23 już wstał. Nie ma żadnej dłuższej przerwy w spaniu, jestem mega zmęczona i niewyspana.

Wczoraj byliśmy z mężem w szkole, wyjechaliśmy 0 4, więc też nocka nieprzespana. Na szczeście Franuś był grzczny dla babci, więc jest szansa, że będzie chciała dalej go pilnować, szczególnie, że w grudniu są 3 zjazdy.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak mama
Moja też najbardziej wyczuwa Franka, wczoraj go w dzień usypiala na kanapie, bez rąk i bujania . A teściowa tak niekoniecznie. Tak u niej płakał na rękach, że nie chciała mi oddać, niemal siłą zabrałam i uspokoiłam .

Natka zazdroszcę kina, u nas na wsi nie ma, a do najbliższego mamy 100km, więc odpada. Też bym zmierzch obejrzała.

Stary 2011-11-20, 10:12   #1132
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Wyrywanie? Brrr
a nawet mi nie mów, nadal boli ten ząb, oszaleć można!
Brałam 2 x ketonal, w szpitalu dawali, a ja już z bólu nie mogłam wytrzymać. Dziś leczę się sacholem i apapem.

Cytat:

Noo szaleństwo Ale braw jeszcze nie dostanie
taa... chyba sobie na dvd kupię, bo do kina to ja się w najbliższych latach to chyba nie wybiorę

a mężowi żadnych braw - jak to się mówi, nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca

Cytat:
Przebierasz go po nocy? Bo ja nie, w sumie chyba błąd.

To ja się czuję jak wyrodna matka, wczoraj Franek został z babcią na 10h. Oczywiście był grzeczniejszy niż dla mnie - jadł i spał.

1. Czemu nie lubisz, hihi? U mnie mogą brać, ale Franek tego nie lubi, więc często chętnie oddają z powrotem .
2. Buty???? mój to chyba majtek by mi na wet nie kupił. Koniecznie musisz się pochwalić!!
1. ja po nocy nie przebieram, tylko po kąpieli
2. Ancia - dzieci zawsze grzeczniejsze są z kimś innym niż z własną matką ZAWSZE
3. Ja to wogóle jestem inna w tej kwestii Nie razi mnie tylko jak moja siostra bierze Amelie. Jak bierze teściowa to uważnie patrzę jej na ręce A ona buja i buja i przekręca jej ciągle tą główkę, masakra! Dziś znów kawka u teściów
4. Eee no majtki to by chyba jakieś sexi kupił, nie gadaj
a buty TAKIE

Stary 2011-11-20, 10:37   #1133
anciaahk
kosmitka

Ja też przebieram tylko po kąpieli, ale wiadomo, na noc najwygodniej śpiochy czy pajac, a na dzień można by inaczej, ładnie ubrać. Sama nie wiem.
Co do pkt 2 to chyba faktycznie tak jest, że dzieci przy kimś obcym - innym niż matka - są grzeczniejsze. Mój leży grzecznie z małżem, jak mnie nie ma, jak wrócę i usłyszy mój głos, to kwęka. Od razu!
A majtek serio by nie kupił, nic, kompletnie, nawet rękawiczek , na prezenty daje kasę i tyle go widzieli. Romantyk!

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Buty świetne!!!

Stary 2011-11-20, 10:37   #1134
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
1. Fajnie czytać takie pozytywne wpisy ... Naprawdę
Cieszę się, że humorek lepszy. I nie mów tak, że jesteś samolubną matką - każda z nas chciałaby żeby i maluszek był, ale i żeby dawne życie wróciło. A tak się nie da

za "urodziny".
A moja wczoraj skończyła 2 tygodnie, więc mają coś wspólnego

Cytat:

Super się czyta takie teksty, dziękuję

Wydaje mi się, że szybko to chyba się nie da. Skóra potrzebuje jednak czasu żeby się zregenerować. Mi w szpitalu Mała poraniła jeden sutek też tak, ze krew szła- smarowałam na maxa maścią i mlekiem, wietrzyłam non stop no i karmiłam tą piersią rzadziej i przez kapturek. W sumie już na drugi dzień było lepiej.
Mam nadzieję, że szybko się wyleczy

Cytat:
Madzia miałam podobne myśli, że już nic nigdy nie będzie takie samo, że nigdy sobie sami nie pojedziemy, nie poleżymy. Jakieś głupie to myślenie, chyba to hormony i ta zmiana życia, która dotyka głównie kobietę -mamę. \Albo to może efekt zmęczenia?
Bo Franusia nie oddałabym za nic w świecie.

Na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki i powodzenia!!!
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię dobrze rozumiem też po porodzie nie mogłam dojść do siebie, płakałam że nie mam czasu się do męża przytulić, że nie ma dawnego życia. Z biegiem czasu przeszło ale co prawda dalej mi szkoda że nie możemy sobie wyjść sami, ale i tak nie zamieniłabym na nic w świecie tego że mam Zuzię
Dobrze poczytać że nie jestem sama w swoich myślach, bo już myślałam że wariuję. Niech te hormony już się uspokoją

Cytat:
Nooo!
A buty super!

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-11-20 o 10:40
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:50   #1135
anciaahk
kosmitka

Usypiam Franka przy suszarce, marudzi i nie śpi, ja się pochlastam zaraz . Mąż oczywiście w pracy, nawet nie mam jak kawusi wypić, ehh. Do tego mżawka i chyba nici ze spaceru.
Nastrój mam do .

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Aha w temacie urodzin to Franek dzisiaj skończył 13 tygodni.

Kładłam go wcześniej na brzuch, to trochę jakby lepiej z tą jego głową, unosi, jeszcze mu lata bezwładnie, ale przynajmniej unosi, to już postęp.

Stary 2011-11-20, 10:52   #1136
madzialena-lublin
Rozeznanie

Pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy od dwóch tygodni wyszłam z domu Moja mama przyjechała do nas (z obiadkiem) i została z Niunią, a my z mężem mogliśmy sobie wyjść razem Nawet nie sądziłam, że tyle radości mogą dać zakupy w Tesco Naprawdę, poczułam jakbym trochę odżyła. A Malutka w tym czasie słodko spała

A dzisiaj rano mieliśmy koncert... W ogóle zauważyłam, że po obudzeniu Kamcia ma problemy z brzuszkiem. Chyba zbierają się jej gazy po całej nocy (bo w nocy jest spokój) i rano biedna wije się i pręży Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)
Podpowiedzcie jak mogę jej pomóc i ulżyć?
Stary 2011-11-20, 10:54   #1137
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też przebieram tylko po kąpieli, ale wiadomo, na noc najwygodniej śpiochy czy pajac, a na dzień można by inaczej, ładnie ubrać. Sama nie wiem.
aaa to fakt - ja moją stroje tylko na wyjście, a po domu śpiochy + body lub pajac
A Frania włóż do bujaka i leć pić kawkę!!

Stary 2011-11-20, 11:17   #1138
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Kładłam go wcześniej na brzuch, to trochę jakby lepiej z tą jego głową, unosi, jeszcze mu lata bezwładnie, ale przynajmniej unosi, to już postęp.

Ancia a jak trzymasz Frania w pionie na rekach to trzyma glowke sam czy musi mu ja podtrzymywac??

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy od dwóch tygodni wyszłam z domu Moja mama przyjechała do nas (z obiadkiem) i została z Niunią, a my z mężem mogliśmy sobie wyjść razem Nawet nie sądziłam, że tyle radości mogą dać zakupy w Tesco Naprawdę, poczułam jakbym trochę odżyła. A Malutka w tym czasie słodko spała

A dzisiaj rano mieliśmy koncert... W ogóle zauważyłam, że po obudzeniu Kamcia ma problemy z brzuszkiem. Chyba zbierają się jej gazy po całej nocy (bo w nocy jest spokój) i rano biedna wije się i pręży Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)
Podpowiedzcie jak mogę jej pomóc i ulżyć?

Madziu dobrze robisz....nos ja w pionie i masuj brzuszek...swietnie sobie radzisz....

mnie tez zakupy cieszyly...i nawet sprzatanie
Stary 2011-11-20, 11:27   #1139
anciaahk
kosmitka

Franio w bujaczku nie usiedzi! Zasnął i śpi przy suszarce, szał 15 minut.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Monia raczej trzyma główkę, niestety jeszcze lata mu na boki, ale nie podtrzymuję.

Stary 2011-11-20, 11:30   #1140
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Franio w bujaczku nie usiedzi! Zasnął i śpi przy suszarce, szał 15 minut.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Monia raczej trzyma główkę, niestety jeszcze lata mu na boki, ale nie podtrzymuję.

bo moja w pionie trzyma juz sama.Czasami sie zdarzy ze je poleci...ale jak jest na brzuszku to jakos jej sie nie chce podniesc...i nie wiem czy sie martwic czy nie...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości