|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
|
|
#1112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój piąstek nie zaciska- no chyba ,ze się złośi i z ubieraniem nei mamy problemów- no chyba,że sie złości ![]() Cytat:
![]() hihi- nic tylko chodzić się z nim szczepic ![]() I 3mam kcuki za rehabilitacje- poćwiczcie i bedzie grejt Cytat:
Męża w potylicę! Mam nadzieje, ze znalazłas juz dentystę i jest ok minio1984- zdrówka dla Ciebie i Adaśka Fajnie , ze dotarłaś ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
ja za bardzo się przejmuję, wkrecam dziś już się powyłam jak debil
|
||||
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a męża jak pisały dziewczyny w potylicę![]() Natka zazdroszczę wypadu do kina, też bym się wybrała na ten film, bo słyszałam, że fajny, ale nie mam z kim zostawić, tzn pewnie teściowa by się zgodziła, ale ja jeszcze nie chcę, a moja mama chyba by się na tyle bała, zreszta Adaś na razie zbyt wymagający, bo ciągle na rączkach i by mi się mamusia za bardzo zmęczyła i już by nie chciała z Adasiem zostać:brzydalI super że Szymka już brzuszek nie boli: jupi:, a w ogóle Szymki to fajne chłopaki, Adasia chrzestny to Szymek ![]() A my wróciliśmy z ze spacerku, ale jeszcze Adaś dosypia w domciu, niech śpi jak najdłużej, a mamcia wizaz ![]() Tz uparł się koniecznie, że mamusię swoją przywiezie , mam nadzieję, że mnie nie będzie wkurzać![]() ![]() AgnesD witaj , trzymamy kciuki z Adasiem, żeby się okazało że to nie skaza , wpadaj częściej jak będziesz mogłaArchi A Indygo nie przechwalając się Adaś dziś przespał w nocy do pierwszego karmienia 6,5 godz, potem zjadł i spał kolejne 3,5, ![]() A dziewczyny powiedzcie mi, wiecie może czy przy karmieniu piersią można wysmarować plecy maścią rozgrzewającą? Bo jakoś czuję że mnie rozkłada coraz bardziej i zaczynają mnie wszystkie gnaty boleć
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
cotka mam nadzieję, że z Twoim ząbkiem już lepiej Agnes u nas też podejrzenie skazy (niestety)... od 5 dni jestem na diecie i wysypka Małego coraz bledsza się robi Aiszka tak jak dziewczyny pisały...to pewnie skok rozwojowy. Musisz się kochana uzbroić w cierpliwość. Jak minie to będzie lepiej. Polecam też herbatkę z melisy ... raz: Ty się troszkę zrelaksujesz, dwa:działa na laktację, trzy:Młodemu też na pewno coś się z Twoim mleczkiem dostanie i może będzie spokojniejszy![]() A my dzisiaj przenieśliśmy naszego królewicza do swojego pokoiku właśnie smacznie sobie śpiocha . A ja wreszcie mam poczucie, że dziecię jest na swoim miejscu a my odzyskaliśmy swój pokój i swobodę.
|
|
|
|
#1115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
my po spacerku i po obiadku - na młodą chyba ta pogoda dupna działa usypiająco bo spała prawie 3h...juz nie pamietam kiedy tyle spała w dzien
![]() wyprasowałam nam ciuchy na jutrzejsze chrzciny, cała w nerwach jestem ![]() Cytat:
![]() a dla Amelki cudnej bukiecik Cytat:
i super ze Szymek juz lepiej z brzuchem....nas dzis strasznie męczą bąki, raz tak strzeliła leżąc mi na kolanach ze az ją podniosło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka wam życzę i ładny Avatarek masz...nie wiem kiedy zmieniłas ale teraz zauwazyłam ![]() Cytat:
ja nie mam odwagi na ten krok ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cotka, Aguś jak tam waszę zębole? lepiej? |
||||||
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w skladzie ma mnostwo roznych ziol, cos z tego na pewno zadziala ![]() Chcialabym tylko powiedziec, ze w czytaniu jestem na biezaco, ale co chce cos odpisac to mala maruda daje znac o sobie Teraz na szczescie spi a i ja chyba sobie utne drzemke. Pogoda dzis deszczowa, taka pod tytulem siedziec w domku pod kocykiem z herbatka i wizazem, tylko na mala cos zle wplywa, bo marudna dzisiaj. Moze chociaz teraz pospi troche dluzej.A w przyszla sobote lecimy do Polski na caly miesiac
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chrzcin nie zazdroszczę, a tych ciotek tym bardziej! Chora jestem jak ktoś bierze moje dziecko na ręce, wrr!! A ząb zatruty, ale boli... Cotka - a boli Cię? Bo mi dentysta zatruł, a boli nadal.. Mąż - przyszedł z kwiatami, zabrał na zakupy, kupił buty które mi się podobały (a nie wiem skąd wiedział, bo mu o nich nie mówiłam, bo mnie ich cena odstraszyła - chyba mamy podobny gust), kolacje zrobił - ogólnie jest dobrze, aż się boje mówić tego głośno
|
||
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za skonczone tygodnie.....Agnes D witaj.... ....i tyle....jakos nie moge sie wklepac.....ah....
|
|
#1120 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też się wkurzałam że niunia mi wszystko wywróciła do góry nogami a teraz uświadamiam sobie że miłość do dziecka to coś zupełnie wyjątkowego na opisanie czego w języku polskim nie ma nawet odpowiedniego słowa, taka miłość bez granic spokojnie kochana przejdziesz przez ten szał początku i wszystko się poukłada Dziewczyny poradźcie jak uratować szybko sutek który krwawi??? Ściągam pokarm laktatorem z canpola, wydajność ma mega ale za to boli jak cholera i jak się okazało brodawka nie wytrzymuje teraz ściągnęłam pokarm i mleko jest różowe od krwi. Mam maść z lanoliną ale smarowanie nią jednak nie zapobiegło pęknięciu sutka
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze pocytowałam Was i wszystko mi się skasowalo
![]() a nadrabiam od popoludnia,bo mały znowu marudny i nie daje chwili wytchnienia, teraz też wykapany najedzony i ululany, a za chwilę się budzi z wielkim placzem już nie wiem o co cho, ręcę opadaja, a mąż ma się zająć to chwilę polula a maly nadal ryczy, to on go odkłada do łóżeczka bo on już nie może dać rady jak on ryczy a ja mam dać radę, masakra, wkurzyłam się normalnie![]() dziewczyny mam pytanko czy stosujecie jakieś kremy ujedrniajace na piersi i coś na brzuch?? Cotka i do Ciebie pytanko: bo pisałaś, że chcesz się pozbyć garniturka. jaki on jest rozmiar?? i czy nadałby się na chrzciny?? bo właśnie poszukuję
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie boli. brrr. A po zatruciu bolało Cię mocno mocno? Bo Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No boli strasznie. Wzięłam ketonal i pomogło, ale tylko na chwilę. Wizyta dopiero 15.12 3. nie |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie długo- bo po zatruciu styknie 2 tygodnie a widzę ty poczekasz około 4 aż.
Moja dentystka też kiedyś zatruwała czymś inny to bolało długo i mocno. Mało po ścianach nie chodziłam. A ketonal można? To chyba strasznie mocny środek p.bólowy? Czytałam, że podają go w szpitalu, ale niby nie powinno się. Zgłupieć można. Wyrywanie? Brrr
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale usypialam ja chyba z godzine albo poltorej i 2 razy juz juz spala i po chwili sie wybudzila, wiec kolejnego razu juz nie znioslam i sobie poszlam do salonu i jeszcze drzwi przymknelam bo juz nie mialam psychicznie sily jej usypiac, a od sluchania placzu "cos" mi sie robilo. No ale poplakala troche i zasnela sama...Ja nic nie uzywam na cycorki, czasem machne olejkiem jak mam wrazenie ze sa suche i zastanawiam sie w jakim stanie beda po karmieniu, bo mam wrazenie ze za bardzo opadly od ciezaru i co jak nie wroca na swoje miejsce ![]() Cytat:
i dbajcie o siebie!
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
no to walki z zastojem dzień drugi
![]() Jestem totalnie nie wyspana przez te latanie w nocy wokół małego i z okładami- tu ciepły przed karmieniem, tu po karmieniu inny... a w dzień też nie odetchnę bo tzreba z tej piersi najdalej co 2h ściągać pokarm- laktatorem oczywiście nie idzie ![]() Pisałam do Caltea- mojej doradczyni jak radzić sobie z zastojem (chyba tylko nas dwie to łapie) i u niej też teraz bardzo ciężko- Leoś wymiotował i ma biegunkę i jak to napisała " siedzą na walizkach by w razie pogorszenia do szpitala jechać..." Masakra
|
|
|
|
#1128 |
|
kosmitka
|
Czy ja się kiedyś wyśpię????????
|
|
#1129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Szymon znowu budził się co 2h, do tego od 5 koncertował nie wiadomo dlaczego Usypialiśmy go 45 minut, pobudka znowu o 7.30 teraz śpi![]() Film "Listy do M." baardzo polecam ![]() Cytat:
ZdrówkaCytat:
i jak pierwsza nocka w swoim pokoju?Cytat:
Ale braw jeszcze nie dostanie![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe dlaczego tak się robią te zastoje?Pozdrów Caltea i powiedz że trzymam kciuki za zdrówko małego
|
|||||
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja... noc nie najgorsza bo położyłam się już o 22
a jak już po 5 mi się rzucał i przyspiał na pół godziny to już byłam w miarę wyspana ![]() a teraz kima w najlepsze ![]() Cytat:
fajnie tak ![]() też bym chciała pójść do kina moje takie małe marzenie na teraz... na właśnie Listy do M i potem sagę Zmierzchu... ale pomarzyć zawsze można... Ty mówisz że teściowa uważa że jak tylko zakwili to chce jesć ? Patrz tak samo uważa mój mąż Moja mama najlepsza ekspertka, mały marudził wczoraj rano tak do południa.. ubrałam go w taki polarowy sweterek, no i leży na poduszcze i kręci głową w jedną i druga stronę tak szybko. Moja mama "już wiem czemu taki marudny! Zdejm mu sweter" Zdjełam sweterk mały przestał marudzić haha metka go gryzła Nie ma to jak mama
|
|
|
#1131 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za zdrówko Adasia, oby jak najszybciej przeszedł mu katarek i nie męczył się bidula. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Bo Franusia nie oddałabym za nic w świecie. Cytat:
Cytat:
U mnie mogą brać, ale Franek tego nie lubi, więc często chętnie oddają z powrotem .2. Buty???? mój to chyba majtek by mi na wet nie kupiłCytat:
Na brzuch stosowałam musteli żel regenerujący. Na piersi nic, bo dopóki karmię to się boję, chociaż myślę choćby o oliwce dla niemowląt?? Martusia ja będę wystawiać swój komplet z chrztu na allegro, nie wiem za ile, ale na rozmiar 68. Cytat:
U nas noc znów niewyspana. Czas spanie po szczepionce się skończył. W sumie nie wiem, może on się nie najada??? Wczoraj zjadał mamie na 1 raz 150ml odciągniętego mleka, ale ja tyle nie umiem na 1 raz ściągnąć. Z 1 piersi to max 70ml mi się udaje. Dałam mu więc po kąpieli 2 piersi, żeby się najadł i pospał, to usnął przed 21 i po 23 już wstał. Nie ma żadnej dłuższej przerwy w spaniu, jestem mega zmęczona i niewyspana. Wczoraj byliśmy z mężem w szkole, wyjechaliśmy 0 4, więc też nocka nieprzespana. Na szczeście Franuś był grzczny dla babci, więc jest szansa, że będzie chciała dalej go pilnować, szczególnie, że w grudniu są 3 zjazdy. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Moja też najbardziej wyczuwa Franka, wczoraj go w dzień usypiala na kanapie, bez rąk i bujania . A teściowa tak niekoniecznie. Tak u niej płakał na rękach, że nie chciała mi oddać, niemal siłą zabrałam i uspokoiłam .Natka zazdroszcę kina, u nas na wsi nie ma, a do najbliższego mamy 100km, więc odpada. Też bym zmierzch obejrzała.
|
|
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam 2 x ketonal, w szpitalu dawali, a ja już z bólu nie mogłam wytrzymać. Dziś leczę się sacholem i apapem. Cytat:
![]() a mężowi żadnych braw - jak to się mówi, nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca Cytat:
2. Ancia - dzieci zawsze grzeczniejsze są z kimś innym niż z własną matką 3. Ja to wogóle jestem inna w tej kwestii Nie razi mnie tylko jak moja siostra bierze Amelie. Jak bierze teściowa to uważnie patrzę jej na ręce A ona buja i buja i przekręca jej ciągle tą główkę, masakra! Dziś znów kawka u teściów 4. Eee no majtki to by chyba jakieś sexi kupił, nie gadaj ![]() a buty TAKIE |
|||
|
|
|
#1133 |
|
kosmitka
|
Ja też przebieram tylko po kąpieli, ale wiadomo, na noc najwygodniej śpiochy czy pajac, a na dzień można by inaczej, ładnie ubrać. Sama nie wiem.
Co do pkt 2 to chyba faktycznie tak jest, że dzieci przy kimś obcym - innym niż matka - są grzeczniejsze. Mój leży grzecznie z małżem, jak mnie nie ma, jak wrócę i usłyszy mój głos, to kwęka. Od razu! A majtek serio by nie kupił, nic, kompletnie, nawet rękawiczek , na prezenty daje kasę i tyle go widzieli. Romantyk!---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Buty świetne!!!
|
|
#1134 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za "urodziny".A moja wczoraj skończyła 2 tygodnie, więc mają coś wspólnego ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko się wyleczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A buty super! Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-11-20 o 10:40 |
|||||
|
|
|
#1135 |
|
kosmitka
|
Usypiam Franka przy suszarce, marudzi i nie śpi, ja się pochlastam zaraz
. Mąż oczywiście w pracy, nawet nie mam jak kawusi wypić, ehh. Do tego mżawka i chyba nici ze spaceru.Nastrój mam do ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aha w temacie urodzin to Franek dzisiaj skończył 13 tygodni. Kładłam go wcześniej na brzuch, to trochę jakby lepiej z tą jego głową, unosi, jeszcze mu lata bezwładnie, ale przynajmniej unosi, to już postęp.
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy od dwóch tygodni wyszłam z domu
Naprawdę, poczułam jakbym trochę odżyła. A Malutka w tym czasie słodko spała ![]() A dzisiaj rano mieliśmy koncert... W ogóle zauważyłam, że po obudzeniu Kamcia ma problemy z brzuszkiem. Chyba zbierają się jej gazy po całej nocy (bo w nocy jest spokój) i rano biedna wije się i pręży Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)Podpowiedzcie jak mogę jej pomóc i ulżyć? |
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Frania włóż do bujaka i leć pić kawkę!! |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia a jak trzymasz Frania w pionie na rekach to trzyma glowke sam czy musi mu ja podtrzymywac?? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Madziu dobrze robisz....nos ja w pionie i masuj brzuszek...swietnie sobie radzisz.... mnie tez zakupy cieszyly...i nawet sprzatanie
|
|
#1139 |
|
kosmitka
|
Franio w bujaczku nie usiedzi! Zasnął i śpi przy suszarce, szał 15 minut.
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Monia raczej trzyma główkę, niestety jeszcze lata mu na boki, ale nie podtrzymuję.
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo moja w pionie trzyma juz sama.Czasami sie zdarzy ze je poleci...ale jak jest na brzuszku to jakos jej sie nie chce podniesc...i nie wiem czy sie martwic czy nie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

. Nie ma jak zmiana zachowania 

bardzo Ci współczuję
wiem że łatwo sobie gadać, ale przytulam mocno i trzymam
żeby te wszystkie problemy szybko minęły
dziś już się powyłam jak debil 
na badanie idę we wtorek
a męża jak pisały dziewczyny w potylicę

za skonczone tygodnie.....
, bo psikam wodą morską, odczekuje trochę i odciągam fridą, słychać, że już niby w nosie pusto, a i tak za chwilę takie charczenie i jakby nosek od nowa zapchany?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jeszcze drzwi przymknelam bo juz nie mialam psychicznie sily jej usypiac, a od sluchania placzu "cos" mi sie robilo. No ale poplakala troche i zasnela sama...