|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
1. na bóle brzucha to od razu, a na uczulenie to nie wiem. 2. ja mam dwie. jedną 250 do mleka i drugą 150 do innych napojów. proponuję smoczek 2. 3. smoczek jest inny, specjalny do kaszek. 4. na żądanie. 5. ja Mai jak na razie nie dopajam, konsultowałam to z lekarzem. 6. nie. tylko mleko. 7. śluz, krew, kupka biała 8. nie wiem, ale niby czemu nie ![]() 9. ja zabieram odmierzoną wodę w butelce w termosie i mleko. 10. nie ma się czego bać ![]() dla mnie karmienie mlekiem MM jest prostrze niż karmienie piersią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mlekiem Nan nie karmię, ale gdybym karmiła to bym na dwójkę przeszła od pół roku. ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Poleccie mi jakąś matę edu bo już oczopląsu dostaje ![]() ![]()
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Justyna - a gdzie Ty sie podziewasz?
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam Tiny Love Plac Zabaw-Kick&Play. Kupiłam ją bo ma genialne opinie i mnóstwo różnych fajnych elementów: zróżnicowane faktury materiałów, szeleszczące, piszczące elementy, kolorowe zawieszki, grzechotki itp, itd. Plus muzyka Mozarta i odgłosy zwierząt wyzwalane poprzez samo dziecko. Tak więc cuda na kiju, z tym że ... Tymek na razie mało się niż interesuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1353 |
Rozeznanie
|
witam z rana czytalam tu cos o kinie ja bylam wczoraj na przed siwtem,ogolenie lepsza czesc jak zacminie,ale film dopiero rozkreca se mniej wiecej po godzinie troche sie posmialam a nawet poplakalm jak bella urodzila,ogolenie moze byc ale d.....nie urywa
![]() milego dnia dzieczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Ta zabawka jest bardzooooo duża, myslałam że bedzie o połowe mniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mów co będzie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Ahoj!
Dzisiaj w domu, nie mam szkoły. Noc nawet ok, o 22 miał jakiś dziwny napad płaczu. A najlepsze było w nocy, zostawiłam włączony tv na noc ( wyłączam raczej, ale padłam już ze zmęczenia) no i budzę się w nocy a tam jakieś fikołki pani z panem, a Igor nie śpi i patrzy i nawet nie drgnął, ani nie zakwiczał taki był zahipnotyzowany... Oczy miał jak pięć złotych :co jest: Kurcze, chce już na to nowe mieszkanie, normalnie nie mogę się doczekać. I nigdy więcej przeprowadzek, bo zaliczyłam już z pięć, sześć w ciągu roku ![]() Carmelo, jak zwykle z gadzetami wymiatasz ![]() Aniu, podzielam zdanie dziewczyn, Adaś nawet nie będzie pamiętał nic z zabiegu, a wszystko będzie dobrze. Mój brat miał właśnie zabieg tego typu, ale bez narkozy, miał 3 lata i wyobraź sobie, że wszystko pamięta ? Bardzo go bolało, i miał zabieg zrobiony prawie na żywca, ze znieczuleniem miejscowym. żanetko dziewczyny już odpisały. dla mnie też MM jest prostsze niż cyc. Aha, co dodałabym od siebie - ja robię MM ciągle na wodzie butelkowanej, Primawerze ( jest najtańsza, 6l kosztuje 3 - 4 zł ), nie przejdę na kranówkę, bo u mnie jest tragiczna, jeszcze po naszych brzuszkowych problemach...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Paticzku pytałaś kiedyś o nasz pled-mate, która kłade Sarence na podłoge i przypomniało mi się że w Ikeii widziałam coś podobnego, ale 10 razy fajniejsza.
Zaraz dam linka... Mam! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00195776/ Ta mata jest ogromna, gruba i spód ma taki jakby podgumowany, że nie będzie się przemieszczać nawet na gołej podłodze. Jakbyśmy nie mieli naszej, to bym ta kupiła. Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Pytałyście jeszcze skąd wygrzebuje gadzety dla Sarenki ![]() Głównie z internetu, przegladam różne strony, grzebie na forach i coś fajnego zawsze wpadnie w oko ![]() Czasami kupuje używane zabawki, ale tylko takie które można wyprać w pralce. Mój tata tez zwozi z Dani różności dla wnusi ![]() ![]() http://niniwalker.es/www/en/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Rozeznanie
|
zanetaa:
W związku z tym mam milion pytań: 1.Zacznę od mleka bebiko - najpierw podam w dzień jedną flachę i jak długo mam czekać na ewentualne uczulenia, bóle brzuszka ? Na początku zamienię jeden posiłek z cyca na MM,potem chcę podawać MM na noc. różnie, czasem od razu, a czasem jak u Beatki, po kilku tygodniach. 2.Ile macie butelek? i Jakie smoczki mają już być, jak Emi 30stego skończy 4 miesiące ? na te trójki ma wejść jakieś? Ja bym zaczęła od smoczka 2, a butelki mam dr brown's jedną mała jedna dużą 3.Czy inna butla jest do mleka a inna do kaszki (pytam na przyszłość) chyba ,że chodzi tu bardziej o smoczki ? Mam butelki AVENT. butelki te same, inne smoczki 4.Czy MM podajecie na żądanie, czy np.co 3h ? na żądanie 5.Jak to jest z tym dopajaniem przy MM, jest jakaś reguła ? trzeba dopajać, bo z kupą może być ciężko 6.Kiedy Emi będzie już całkowicie na MM to w nocy podajecie herbatkę? nie podaje nic, bo Zuzak w nocy jeść nie chce.. jak raz na ruski rok wstani, to znaczy, że głodna.. poza tym słysze, czy jej burczy w brzuchu czy nie.. jak nie burczy, to najpierw walcze, żeby zasnęła, a później ew. daje jeść 7.Jaka kupa przy MM powinna mnie martwić? zależy od MM, al ogólnie brak kupy przy dużych mękach 8.Czy w tych kubeczkach niekapkach TT można podać mleko ? można 9.Jak wychodzicie gdzieś i wiecie że będzie pora karmienia w mieście bądź u kogoś to co zabieracie do torby? chodzi mi o jakiś termos z wodą?itp ja się nie ciągam z termosami.. biore mleko, butle, śliniak i jak Zuzka głodna, to zachodzę do jakiegokolwiek sklepu, baru i prosz o wode - nigdy nikt nie odmówił no i 10.Boję się tej nowej organizacji jakoś ![]() Dasz rade Kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() dobry ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-11-20 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry, U Nas dzisiaj pobudki o 1.30 i 4.20, a o 7 zaczęliśmy dzień ![]() Od 1.30 do 2.30 moje dziecko nie chciało spać i urządziło sobie wielkie śmiechy ![]()
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zanetaa88;30607605]
W związku z tym mam milion pytań: 1.Zacznę od mleka bebiko - najpierw podam w dzień jedną flachę i jak długo mam czekać na ewentualne uczulenia, bóle brzuszka ? Na początku zamienię jeden posiłek z cyca na MM,potem chcę podawać MM na noc. 2.Ile macie butelek? i Jakie smoczki mają już być, jak Emi 30stego skończy 4 miesiące ? na te trójki ma wejść jakieś? 3.Czy inna butla jest do mleka a inna do kaszki (pytam na przyszłość) chyba ,że chodzi tu bardziej o smoczki ? Mam butelki AVENT. 4.Czy MM podajecie na żądanie, czy np.co 3h ? 5.Jak to jest z tym dopajaniem przy MM, jest jakaś reguła ? 6.Kiedy Emi będzie już całkowicie na MM to w nocy podajecie herbatkę? 7.Jaka kupa przy MM powinna mnie martwić? 8.Czy w tych kubeczkach niekapkach TT można podać mleko ? 9.Jak wychodzicie gdzieś i wiecie że będzie pora karmienia w mieście bądź u kogoś to co zabieracie do torby? chodzi mi o jakiś termos z wodą?itp no i 10.Boję się tej nowej organizacji jakoś ![]() 1. Różnie to zależy od dziecka. Mój po bebiku miał kolki. 2. Butelki TT dwie duże i jedna mała z uchwytami- ta jest do picia herbatek i soczków. 3. Nie daje butelki do kaszki tzn daje butelkę zakończoną łyżeczką ![]() 4. Co 3 h. 5rano, 9,12,15,18,21. Tak nauczony mój Dzieć. Czasami chce 15 min wcześniej to dostaje ![]() 5. Dajesz tyle ile dziecko potrzebuje 6. Nie podaję. Mój ładnie przesypia noc do 5-6. 7. Trudne pytanie ;> 8. Nie wiem 9. Raczej wychodzę tak, żeby się wyrobić do domu. Ale jak nie to biorę mały termos z wodą, w butelke mam odmierzone miarki mleka i tylko zalewam ![]() 10. Się nie bój bo nie ma czego ![]() Dzień Dobry ![]()
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Kobitki.
My wczoraj byliśmy na imieninach u mojego Tatuśka. Dominik był dość absorbujący. Nie bardzo chciał leżeć w leżaczku (próbuje z niego wyjść ![]() ![]() Po 20 zaczęliśmy się zbierać do domu, udało mi się Małego na śpiocha ubrać i przełożyć do fotelika, a po powrocie przebrać, zmienić pampersa i również na śpiocha dać mleko ![]() Noc mimo moich obaw spokojna z pobudką o 4 no i wstaliśmy DOPIERO o 6.30 ![]() Dziś obiad u teściów ![]() ![]() Kusicie tą piłeczką obal ![]()
#1362 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Melduje, ze w kinie nie usnelam ![]() Dzisiaj chyba konczy 13 tyg. To znaczy na pewno konczy, ale nie jestem pewna ile. Aniu dziekuje za odp. w sprawie glutenu. U nas w koncu slonce, wiec przynajmniej bede czerpac radosc ze spaceru. |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1364 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() mieliśmy awarię netu i znowu mam zaległości ![]() dzięki laseczki za współczucie odnośnie krztuszenia się młodego ![]() ![]() ale Vaniliowa sto lat!!! ![]() you you boli jeszcze czy już lepiej biedny kotku ![]()
#1365 |
Zakorzenienie
|
Sarenka ma dziś 5 miesięcy!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Wtajemniczenie
|
#1367 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() A ja mam śmierdzące pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() a ja już byłam w piątek na "przed świtem" całkiem mi się podobało ![]() ![]()
#1370 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Chłopaki pojechali na basen a ja niestety nie mogę grrrr ![]() za to posprzątałam chatę, Lila śpi. trochę lepiej ![]() zaczyna się to wszystko goić i dziś widzę że te bąble już nie są takie napompowane tylko po brzegach zaczynaja obsychać, robią się powolutku takie flaczki ![]() szczypie i piecze i o umyciu się nie ma mowy, myję się na raty ![]() Dziewczyny uczcie się na moich błędach i nie róbcie tego samego! ![]() Sto lat dla Sarenki ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-20 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli wyszukiwanie takich cudów to u Was rodzinne. ![]() Śliczny Szymuś. ![]() Zachęcona Waszymi już niekapiącymi UU stwierdziłam, że wypuszczę swoje w nocy na wolność. ![]() ![]() ![]() Sarenko, jaka już z Ciebie duża panienka! ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-20 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak Fiip zaczął jeść coraz więcej to kupki przestały pachnieć serkiem waniliowym i być taką fajną jajeczniczką a zaczęły się normalnie "jak u starego" ![]()
![]() |
#1373 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() A Karolcia dziś skończyła 4 miesiące ![]() ![]() ![]() w nocy znowu sie co 2 godzinki budziła, raz oszukałam ją smoczkiem i nad ranem smoczek pozwolił do 8mej pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Dziadek na spacerze z Małym, a ja maluje paznokcie
![]() ![]() A w głośnikach Czesio :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-11-20 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja chyba utnę sobie drzemkę bo Cris poszedł w kimono ![]()
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Carmelka wycałuj od Nas Sarenkę
![]() eee i zapomniałam reszty. Podrzuciłam dzieci tatuśkowi, a co ![]() Idę nadrobić...
#1377 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kurna miałam niezapowiedzianych gości :hej, za godzinę będziemy" W domu był syf i tak oto w godzinę doprowadziłam siebie i dom do porządku, a jak się napociłam przy tym. Nie lubie takich wizyt. Nasłuchałam się od matki 2ki maluchów...ojjj " A co to za wynajęta położna skoro 12 godzin rodziłam" i takie tam teksty. Sara mało mi mleka pije. Carmela dzięks za namiary. 113 cm to trochę za mała.... Przemyślałam temat, u nas jest gruby dywan, można na to dać koc i zabawki, na jedno wyjdzie. Troche mi szkoda kasy na taką matę jednak... ![]() ![]() ![]() ![]() DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA GŁOSY I PROSZĘ O JESZCZE, BRAKUJE 13 ABY WSKOCZYĆ NA LISTĘ, NO I ABY SIĘ UTRZYMAĆ TEŻ MUSZĘ ZBIERAĆ.... ![]() ![]()
#1378 |
Zakorzenienie
|
Monia świetny avatar, taki...hm wkurzajacy
![]() You you podziwiać Cię kobieto,że poparzona i jeszcze się chce placki piec.
#1379 |
Zakorzenienie
|
Oooo.
DZIEKUJE DZIĘKUJE DZIĘKUJE ! ![]() ![]() aż mi lepiej - zdecydowanie. Piszecie o jakiś specjalnych pojemnikach na mleko które bierzecie w miasto, a nie mogę zwyczajnie nasypać odmierzoną miarkę do butelki i potem tylko zalać ?Mając wodę w termosie? Monia Ja od grudnia będę powoli wprowadzała MM,chce teraz psychicznie się nastawić.Ten mój żłobek to tez prywaciak,ale dopiero się otwiera, więc pewnie dlatego napisali ten plan jakiś.Zadzwonię tam i się dowiem co i jak.U mnie ustalone pory karmienia się sprawdzają,tylko w nocy nie :P DZIĘKUJĘ DZIĘKUJE DZIĘKUJĘ |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sto lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczywiście , że możesz tak zrobić wg mnie ![]() ![]() my po wizycie w ikeii i po mały m spacerku ![]() Aaaa i sprzedaliśmy mate rain forest ![]() a Szymus wczoraj skończył 20 tygodni ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.