Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 23:29   #1351
asynastra
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
W związku z tym mam milion pytań:
1.Zacznę od mleka bebiko - najpierw podam w dzień jedną flachę i jak długo mam czekać na ewentualne uczulenia, bóle brzuszka ? Na początku zamienię jeden posiłek z cyca na MM,potem chcę podawać MM na noc.
2.Ile macie butelek? i Jakie smoczki mają już być, jak Emi 30stego skończy 4 miesiące ? na te trójki ma wejść jakieś?
3.Czy inna butla jest do mleka a inna do kaszki (pytam na przyszłość) chyba ,że chodzi tu bardziej o smoczki ? Mam butelki AVENT.
4.Czy MM podajecie na żądanie, czy np.co 3h ?
5.Jak to jest z tym dopajaniem przy MM, jest jakaś reguła ?
6.Kiedy Emi będzie już całkowicie na MM to w nocy podajecie herbatkę?
7.Jaka kupa przy MM powinna mnie martwić?
8.Czy w tych kubeczkach niekapkach TT można podać mleko ?
9.Jak wychodzicie gdzieś i wiecie że będzie pora karmienia w mieście bądź u kogoś to co zabieracie do torby? chodzi mi o jakiś termos z wodą?itp
no i
10.Boję się tej nowej organizacji jakoś buu.
Moim zdaniem:
1. na bóle brzucha to od razu, a na uczulenie to nie wiem.
2. ja mam dwie. jedną 250 do mleka i drugą 150 do innych napojów. proponuję smoczek 2.
3. smoczek jest inny, specjalny do kaszek.
4. na żądanie.
5. ja Mai jak na razie nie dopajam, konsultowałam to z lekarzem.
6. nie. tylko mleko.
7. śluz, krew, kupka biała
8. nie wiem, ale niby czemu nie
9. ja zabieram odmierzoną wodę w butelce w termosie i mleko.
10. nie ma się czego bać

dla mnie karmienie mlekiem MM jest prostrze niż karmienie piersią
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziękuję już lepiejnajgorzej goi się stopa, porobiły się wielkie bąble z surowicą i zaczyna mnie to swędzieć
I trochę mi zimno bo chodzę na bosaka, nic założyć nei mogę bo palce też mam poparzone i dotknąc się nie dam
biedna na bąble z surowicą polecam octenisept czy jakoś tak. niby nie na to, ale pomaga.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mamy problem z Karolkiem,
Dzisiaj jak go trzymalam na kolanach i zlapalam za nóżke w momencie kiedy ruszal stopką to poczulam ze w kostce coś mu przeskakuje
i tak kilka razy...
znacie takie przypadki? co to moze byc?

A i mam pytanie do mam które dają swojim dzieciaczkom mleko Nan. Mianowicie kiedy zamierzacie przejsc na nan 2??
to nic nie jest. moj Oskar też tak miał jak był mały. nie przejmuj się, dotrze się.
mlekiem Nan nie karmię, ale gdybym karmiła to bym na dwójkę przeszła od pół roku.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Poleccie mi jakąś matę edu bo już oczopląsu dostaje
Stary 2011-11-19, 23:53   #1352
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Justyna - a gdzie Ty sie podziewasz?

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Brumek nasza Karolinka też w USG miała powiekszoną wątrobę i podejrzwali anemie bo to podobno moze o tym swiadczyc. I po badaniach krwi okazało sie ze lekko ponizej normy tylko naszczescie jest morfologia. Miała żelazo jak wiesz i wyniki sa juz ok, natomiast po 6 m-cu mamy miec powtorne USB jamy brzusznej.
O, dzięki za info Nam ta profesorka z CZD powiedziała, że mamy o tym zapomnieć, skoro wyniki wyszły książkowe

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

Poleccie mi jakąś matę edu bo już oczopląsu dostaje
Ja mam Tiny Love Plac Zabaw-Kick&Play. Kupiłam ją bo ma genialne opinie i mnóstwo różnych fajnych elementów: zróżnicowane faktury materiałów, szeleszczące, piszczące elementy, kolorowe zawieszki, grzechotki itp, itd. Plus muzyka Mozarta i odgłosy zwierząt wyzwalane poprzez samo dziecko. Tak więc cuda na kiju, z tym że ... Tymek na razie mało się niż interesuje Ale wierzę, że mata jest naprawdę w porządku, tylko on jeszcze nie dorósł Bo, tak jak pisałam, słyszałam i czytałam na jej temat same ochy i achy
Stary 2011-11-20, 07:00   #1353
editka2022
Rozeznanie

witam z rana czytalam tu cos o kinie ja bylam wczoraj na przed siwtem,ogolenie lepsza czesc jak zacminie,ale film dopiero rozkreca se mniej wiecej po godzinie troche sie posmialam a nawet poplakalm jak bella urodzila,ogolenie moze byc ale d.....nie urywa
milego dnia dzieczynki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 07:27   #1354
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Carmela, zdradź proszę skąd masz tego buldoga- jest boski. Były jeszcze jakieś inne rasy psów (czyt. Labradory) ?
Buldg uszyty dla nas na specjalne zamówienie, myśle że labladora też dałoby się zrobić.
Ta zabawka jest bardzooooo duża, myslałam że bedzie o połowe mniejsza.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 07:36   #1355
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam z rana czytalam tu cos o kinie ja bylam wczoraj na przed siwtem,ogolenie lepsza czesc jak zacminie,ale film dopiero rozkreca se mniej wiecej po godzinie troche sie posmialam a nawet poplakalm jak bella urodzila,ogolenie moze byc ale d.....nie urywa
milego dnia dzieczynki

Nie mów co będzie!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 07:46   #1356
Marina1
Zakorzenienie

Ahoj!

Dzisiaj w domu, nie mam szkoły.
Noc nawet ok, o 22 miał jakiś dziwny napad płaczu.

A najlepsze było w nocy, zostawiłam włączony tv na noc ( wyłączam raczej, ale padłam już ze zmęczenia) no i budzę się w nocy a tam jakieś fikołki pani z panem, a Igor nie śpi i patrzy i nawet nie drgnął, ani nie zakwiczał taki był zahipnotyzowany...

Oczy miał jak pięć złotych :co jest:

Kurcze, chce już na to nowe mieszkanie, normalnie nie mogę się doczekać. I nigdy więcej przeprowadzek, bo zaliczyłam już z pięć, sześć w ciągu roku

Carmelo, jak zwykle z gadzetami wymiatasz

Aniu, podzielam zdanie dziewczyn, Adaś nawet nie będzie pamiętał nic z zabiegu, a wszystko będzie dobrze.
Mój brat miał właśnie zabieg tego typu, ale bez narkozy, miał 3 lata i wyobraź sobie, że wszystko pamięta ? Bardzo go bolało, i miał zabieg zrobiony prawie na żywca, ze znieczuleniem miejscowym.

żanetko dziewczyny już odpisały.
dla mnie też MM jest prostsze niż cyc.

Aha, co dodałabym od siebie - ja robię MM ciągle na wodzie butelkowanej, Primawerze ( jest najtańsza, 6l kosztuje 3 - 4 zł ), nie przejdę na kranówkę, bo u mnie jest tragiczna, jeszcze po naszych brzuszkowych problemach...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 08:40   #1357
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Paticzku pytałaś kiedyś o nasz pled-mate, która kłade Sarence na podłoge i przypomniało mi się że w Ikeii widziałam coś podobnego, ale 10 razy fajniejsza.
Zaraz dam linka...
Mam! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00195776/

Ta mata jest ogromna, gruba i spód ma taki jakby podgumowany, że nie będzie się przemieszczać nawet na gołej podłodze.
Jakbyśmy nie mieli naszej, to bym ta kupiła.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aha, co dodałabym od siebie - ja robię MM ciągle na wodzie butelkowanej, Primawerze ( jest najtańsza, 6l kosztuje 3 - 4 zł ), nie przejdę na kranówkę, bo u mnie jest tragiczna, jeszcze po naszych brzuszkowych problemach...
My ciągle robimy na Żywcu.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Pytałyście jeszcze skąd wygrzebuje gadzety dla Sarenki

Głównie z internetu, przegladam różne strony, grzebie na forach i coś fajnego zawsze wpadnie w oko

Czasami kupuje używane zabawki, ale tylko takie które można wyprać w pralce.

Mój tata tez zwozi z Dani różności dla wnusi ostatnio dzwonił ze wypatrzył chodzik, mówie mu że nie chcemy chodzika! Ale nie chodziło mu o zwykły chodzik, tylko o to :
http://niniwalker.es/www/en/

Stary 2011-11-20, 08:44   #1358
CookieMonsters
Rozeznanie

zanetaa:
1.Zacznę od mleka bebiko - najpierw podam w dzień jedną flachę i jak długo mam czekać na ewentualne uczulenia, bóle brzuszka ? Na początku zamienię jeden posiłek z cyca na MM,potem chcę podawać MM na noc.
różnie, czasem od razu, a czasem jak u Beatki, po kilku tygodniach.

2.Ile macie butelek? i Jakie smoczki mają już być, jak Emi 30stego skończy 4 miesiące ? na te trójki ma wejść jakieś?
Ja bym zaczęła od smoczka 2, a butelki mam dr brown's jedną mała jedna dużą

3.Czy inna butla jest do mleka a inna do kaszki (pytam na przyszłość) chyba ,że chodzi tu bardziej o smoczki ? Mam butelki AVENT.
butelki te same, inne smoczki

na żądanie

trzeba dopajać, bo z kupą może być ciężko

nie podaje nic, bo Zuzak w nocy jeść nie chce.. jak raz na ruski rok wstani, to znaczy, że głodna.. poza tym słysze, czy jej burczy w brzuchu czy nie.. jak nie burczy, to najpierw walcze, żeby zasnęła, a później ew. daje jeść

zależy od MM, al ogólnie brak kupy przy dużych mękach

można

9.Jak wychodzicie gdzieś i wiecie że będzie pora karmienia w mieście bądź u kogoś to co zabieracie do torby? chodzi mi o jakiś termos z wodą?itp
ja się nie ciągam z termosami.. biore mleko, butle, śliniak i jak Zuzka głodna, to zachodzę do jakiegokolwiek sklepu, baru i prosz o wode - nigdy nikt nie odmówił
no i
Dasz rade Kochana wszystko samo się unormuje, jak przy cycu

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mamy problem z Karolkiem,
Dzisiaj jak go trzymalam na kolanach i zlapalam za nóżke w momencie kiedy ruszal stopką to poczulam ze w kostce coś mu przeskakuje
i tak kilka razy...
znacie takie przypadki? co to moze byc?
s
A i mam pytanie do mam które dają swojim dzieciaczkom mleko Nan. Mianowicie kiedy zamierzacie przejsc na nan 2??
spokojnie! mojej Zuzie co raz coś przeskakujem strzyka.. lekarz mówi, że to normalne w zasadzie, bo niedojrzały układ kostny

dobry

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-11-20 o 08:45
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 08:44   #1359
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ostatnio u nas na tapecie skarpetki z grzechotka i grzechotki przyczepiane do rączek
Ja kupiłam te skarpetki z grzechotką i grzechotki przyczepiane do rączek z Lamaze i Szymon bardzo je lubi Przypatruje się im, a ostatnio z grzechotek na rączki zrobił sobie smoczka

Dzień dobry,

U Nas dzisiaj pobudki o 1.30 i 4.20, a o 7 zaczęliśmy dzień
Od 1.30 do 2.30 moje dziecko nie chciało spać i urządziło sobie wielkie śmiechy Zdjęcia w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2702.jpg (111,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2703.jpg (127,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2701.jpg (120,6 KB, 18 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:32   #1360
Zmalowana
Zakorzenienie

[QUOTE=zanetaa88;30607605]
no i

1. Różnie to zależy od dziecka. Mój po bebiku miał kolki.

2. Butelki TT dwie duże i jedna mała z uchwytami- ta jest do picia herbatek i soczków.
3. Nie daje butelki do kaszki tzn daje butelkę zakończoną łyżeczką http://allegro.pl/butelka-z-lyzeczka...890399419.html o taką
4. Co 3 h. 5rano, 9,12,15,18,21. Tak nauczony mój Dzieć. Czasami chce 15 min wcześniej to dostaje
5. Dajesz tyle ile dziecko potrzebuje
6. Nie podaję. Mój ładnie przesypia noc do 5-6.
7. Trudne pytanie ;>
8. Nie wiem
9. Raczej wychodzę tak, żeby się wyrobić do domu. Ale jak nie to biorę mały termos z wodą, w butelke mam odmierzone miarki mleka i tylko zalewam
10. Się nie bój bo nie ma czego

Dzień Dobry )

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:48   #1361
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry Kobitki.

My wczoraj byliśmy na imieninach u mojego Tatuśka. Dominik był dość absorbujący. Nie bardzo chciał leżeć w leżaczku (próbuje z niego wyjść ), na rękach wyprawiał akrobację jak by chciał usiąść No ale na zmianę każdy go trochę pozabawiał i Dziecię usnęło w wózku o 19.
Po 20 zaczęliśmy się zbierać do domu, udało mi się Małego na śpiocha ubrać i przełożyć do fotelika, a po powrocie przebrać, zmienić pampersa i również na śpiocha dać mleko
Noc mimo moich obaw spokojna z pobudką o 4 no i wstaliśmy DOPIERO o 6.30 A trochę się bałam, że bez kąpieli to mi się jakoś rozreguluje po takiej imprezce.

Dziś obiad u teściów Boże daj mi siłę

Kusicie tą piłeczką obal

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:03   #1362
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Melduje, ze w kinie nie usnelam, bylam na Listach do M. Antek ladnie spal tatusiowi.

Dzisiaj chyba konczy 13 tyg. To znaczy na pewno konczy, ale nie jestem pewna ile.

Aniu dziekuje za odp. w sprawie glutenu.

U nas w koncu slonce, wiec przynajmniej bede czerpac radosc ze spaceru.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:06   #1363
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Melduje, ze w kinie nie usnelam, bylam na Listach do M. Antek ladnie spal tatusiowi.

Dzisiaj chyba konczy 13 tyg. To znaczy na pewno konczy, ale nie jestem pewna ile.

Aniu dziekuje za odp. w sprawie glutenu.

U nas w koncu slonce, wiec przynajmniej bede czerpac radosc ze spaceru.
I jak film? Warto?

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-20, 10:11   #1364
Shira_83
Zadomowienie

dobry

mieliśmy awarię netu i znowu mam zaległości

dzięki laseczki za współczucie odnośnie krztuszenia się młodego miałam pozaznaczane posty i mi nic nie zacytowało
ale Vaniliowa sto lat!!!

you you boli jeszcze czy już lepiej biedny kotku
Stary 2011-11-20, 10:11   #1365
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarenka ma dziś 5 miesięcy!!!!

Stary 2011-11-20, 10:16   #1366
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Tysiąc uścisków od cioci

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-20, 10:16   #1367
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Najlepszego

A ja mam śmierdzące pytanie Dziewczęta, których dzieci zjadają już mięsko, jakie kupki znajdujecie w pieluszkach?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:29   #1368
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:44   #1369
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
klask i:

a ja już byłam w piątek na "przed świtem" całkiem mi się podobało czekam na ostatnią część
Stary 2011-11-20, 10:44   #1370
youyou
Zakorzenienie

dzień doberek

Chłopaki pojechali na basen a ja niestety nie mogę grrrr
za to posprzątałam chatę, Lila śpi.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
you you boli jeszcze czy już lepiej biedny kotku
trochę lepiej
zaczyna się to wszystko goić i dziś widzę że te bąble już nie są takie napompowane tylko po brzegach zaczynaja obsychać, robią się powolutku takie flaczki
szczypie i piecze i o umyciu się nie ma mowy, myję się na raty

Dziewczyny uczcie się na moich błędach i nie róbcie tego samego!

Cytat:
Sto lat dla Sarenki

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-11-20 o 10:46
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:45   #1371
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Paticzku pytałaś kiedyś o nasz pled-mate, która kłade Sarence na podłoge i przypomniało mi się że w Ikeii widziałam coś podobnego, ale 10 razy fajniejsza.
Zaraz dam linka...
Mam! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00195776/

Ta mata jest ogromna, gruba i spód ma taki jakby podgumowany, że nie będzie się przemieszczać nawet na gołej podłodze.
Jakbyśmy nie mieli naszej, to bym ta kupiła.

Mój tata tez zwozi z Dani różności dla wnusi ostatnio dzwonił ze wypatrzył chodzik, mówie mu że nie chcemy chodzika! Ale nie chodziło mu o zwykły chodzik, tylko o to :
http://niniwalker.es/www/en/
Właśnie rozglądałam się za jakimś małym dywanikiem do pokoju Hani ( ten mi się nawet spodobał http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80172262/), ale skoro ta mata podgumowana to może na nią się zdecyduję. Muszę namówić tż na wybranie się do Ikei.
Czyli wyszukiwanie takich cudów to u Was rodzinne.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Zdjęcia w załączniku.
Śliczny Szymuś.

Zachęcona Waszymi już niekapiącymi UU stwierdziłam, że wypuszczę swoje w nocy na wolność. Matko, już zapomniałam jaka to wygoda (chociaż było mi trochę zimno ), koszulka sucha, więc super.

Sarenko, jaka już z Ciebie duża panienka!

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-11-20 o 10:48
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:47   #1372
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Najlepszego

A ja mam śmierdzące pytanie Dziewczęta, których dzieci zjadają już mięsko, jakie kupki znajdujecie w pieluszkach?

Pamiętam jak Fiip zaczął jeść coraz więcej to kupki przestały pachnieć serkiem waniliowym i być taką fajną jajeczniczką a zaczęły się normalnie "jak u starego"
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:54   #1373
ellika
Rozeznanie

Cytat:
wszystkiego najlepszego

A Karolcia dziś skończyła 4 miesiące

w nocy znowu sie co 2 godzinki budziła, raz oszukałam ją smoczkiem i nad ranem smoczek pozwolił do 8mej pospać
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:45   #1374
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziadek na spacerze z Małym, a ja maluje paznokcie No i w pon ide się zapisać na siłownie
A w głośnikach Czesio :P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-11-20 o 11:49
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:24   #1375
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień doberek

Chłopaki pojechali na basen a ja niestety nie mogę grrrr
za to posprzątałam chatę, Lila śpi.

trochę lepiej
zaczyna się to wszystko goić i dziś widzę że te bąble już nie są takie napompowane tylko po brzegach zaczynaja obsychać, robią się powolutku takie flaczki
szczypie i piecze i o umyciu się nie ma mowy, myję się na raty

Dziewczyny uczcie się na moich błędach i nie róbcie tego samego!

Sto lat dla Sarenki
ja na oparzenia stosowałam oxykort też dobre no kurka ale się urządziłaś kobito

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

w nocy znowu sie co 2 godzinki budziła, raz oszukałam ją smoczkiem i nad ranem smoczek pozwolił do 8mej pospać
a no to gromkie brawa dla pannicy

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziadek na spacerze z Małym, a ja maluje paznokcie No i w pon ide się zapisać na siłownie
A w głośnikach Czesio :P
hahaha ktoś nam tu wraca do formy

a ja chyba utnę sobie drzemkę bo Cris poszedł w kimono
Stary 2011-11-20, 12:34   #1376
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Carmelka wycałuj od Nas Sarenkę

eee i zapomniałam reszty. Podrzuciłam dzieci tatuśkowi, a co
Idę nadrobić...
Stary 2011-11-20, 12:35   #1377
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Kurna miałam niezapowiedzianych gości :hej, za godzinę będziemy"
W domu był syf i tak oto w godzinę doprowadziłam siebie i dom do porządku, a jak się napociłam przy tym.
Nie lubie takich wizyt.
Nasłuchałam się od matki 2ki maluchów...ojjj
" A co to za wynajęta położna skoro 12 godzin rodziłam" i takie tam teksty.

Sara mało mi mleka pije.

Carmela dzięks za namiary. 113 cm to trochę za mała....
Przemyślałam temat, u nas jest gruby dywan, można na to dać koc i zabawki, na jedno wyjdzie. Troche mi szkoda kasy na taką matę jednak...
NAJLEPSZEGO DLA SARENKI

DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA GŁOSY I PROSZĘ O JESZCZE, BRAKUJE 13 ABY WSKOCZYĆ NA LISTĘ, NO I ABY SIĘ UTRZYMAĆ TEŻ MUSZĘ ZBIERAĆ....
Stary 2011-11-20, 12:51   #1378
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Monia świetny avatar, taki...hm wkurzajacy
You you podziwiać Cię kobieto,że poparzona i jeszcze się chce placki piec.
Stary 2011-11-20, 12:55   #1379
zanetaa88
Zakorzenienie

Oooo.
DZIEKUJE DZIĘKUJE DZIĘKUJE !

aż mi lepiej - zdecydowanie.

Piszecie o jakiś specjalnych pojemnikach na mleko które bierzecie w miasto,
a nie mogę zwyczajnie nasypać odmierzoną miarkę do butelki i potem tylko zalać ?Mając wodę w termosie?

Monia Ja od grudnia będę powoli wprowadzała MM,chce teraz psychicznie się nastawić.Ten mój żłobek to tez prywaciak,ale dopiero się otwiera, więc pewnie dlatego napisali ten plan jakiś.Zadzwonię tam i się dowiem co i jak.U mnie ustalone pory karmienia się sprawdzają,tylko w nocy nie :P

DZIĘKUJĘ DZIĘKUJE DZIĘKUJĘ

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:08   #1380
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
oj ciotka pojechałam po tą matę i ona niestety nie spełniła moich oczekiwać cieńka, mała ehhh chyba sama uszyję

Cytat:
sto lat

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oooo.
DZIEKUJE DZIĘKUJE DZIĘKUJE !

aż mi lepiej - zdecydowanie.

Piszecie o jakiś specjalnych pojemnikach na mleko które bierzecie w miasto,
a nie mogę zwyczajnie nasypać odmierzoną miarkę do butelki i potem tylko zalać ?Mając wodę w termosie?

Monia Ja od grudnia będę powoli wprowadzała MM,chce teraz psychicznie się nastawić.Ten mój żłobek to tez prywaciak,ale dopiero się otwiera, więc pewnie dlatego napisali ten plan jakiś.Zadzwonię tam i się dowiem co i jak.U mnie ustalone pory karmienia się sprawdzają,tylko w nocy nie :P

DZIĘKUJĘ DZIĘKUJE DZIĘKUJĘ
dziewczyny wyczerpały temat
oczywiście , że możesz tak zrobić wg mnie ja tak właśnie robię , wsypuję mleko do butelki i jazda w miasto

my po wizycie w ikeii i po mały m spacerku zaraz obiadek i potem szykujemy mnóstwo rzeczy na all bo masa sie nazbierała za małych.

Aaaa i sprzedaliśmy mate rain forest

a Szymus wczoraj skończył 20 tygodni
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości