Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 11:18   #2731
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Bo tak jakoś było napisane ,że jak dziecko jest takie malusie i w pionie to wiadomo ,że kręgosłup jest obciążony mocno, do tego drgania , która my amortyzujemy sobie swoim dobrze już ukształtowanym kośćcem>No i główka jednak jest ciężka i wiadomo jak to w pionie obciąża .Niby jest przytulone i ma jak w brzuchu, no ale w brzuchu jest w płynie , więc drgania są amortyzowane , hmmm no muszę popytać mojego ortopedę i to porządnie przemyśleć .Pewnie bym używała trochę później, bo jednak na spacery to wozek jest wg mnie niezastąpiony, ale przydałoby się na wakacje .TŻ zapowiada że jest przeciwny, oj tam oj tam chyba kompromis ,że od 6 miesięcy będzie używane , kiedy dziecko już porządnie umie trzymać główkę i siedzieć zaczyna będzie najlepszy.W sumie to mi pediatra mówiła,żeby do 6 miesiąca dziecko leżało płasko jak najwięcej,więc pewnie nosidełko, chustę odradzi.
Fakt,że najlepiej zapytać lekarza zawsze wiadomo fachowa rada. Nie pytaj tylko zbyt wielu bo tak jak w internecie co lekarz to opinia
I w chustach nie musisz dziecka trzymać w pionie dla niemowlaków są też pozycje leżące takie jak, np. przy trzymaniu dziecka do karmienia
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:21   #2732
karolca
Zakorzenienie

Mój mąż mógł dziś popatrzeć na fikołki naszej Ewelinki
Stwierdził, że śmiesznie to wygląda

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:23   #2733
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję ruchów i po prostu nie mogę się doczekać. Właśnie zaczął mi się 18 tydzień i mam nadzieję,że na dniach dzidzia się ze mną przywita.
Stary 2011-11-20, 11:29   #2734
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję ruchów i po prostu nie mogę się doczekać. Właśnie zaczął mi się 18 tydzień i mam nadzieję,że na dniach dzidzia się ze mną przywita.
Doczekasz się Już niedługo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-20, 11:29   #2735
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj zjadłam na kolację bigos, później położyliśmy się z TŻ-tem i mały robił fikołki i mówię jak coś poczujesz to powiedz

No i kilka razy ja już poczułam i mówię "Co nic nie czujesz?" a on na to "Myślałem że Ci się odbija"

Cytat:
Na pewno poczujesz) też tak jakoś zaczynałam czuć kopniaki

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-11-20 o 11:31
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:32   #2736
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Wczoraj zjadłam na kolację bigos, później położyliśmy się z TŻ-tem i mały robił fikołki i mówię jak coś poczujesz to powiedz

No i kilka razy poczułam i mówię Co nic nie czujesz? a on na to "Myślałem że Ci się odbija"

Na pewno poczujesz) też tak jakoś zaczynałam czuć kopniaki

Mój jak poczuł pierwszy raz ruchy to spytał czy mam jakieś skurcze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-20, 11:36   #2737
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:

Masakra poprostu =p hahaha

Fabianek
Stary 2011-11-20, 11:37   #2738
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt,że najlepiej zapytać lekarza zawsze wiadomo fachowa rada. Nie pytaj tylko zbyt wielu bo tak jak w internecie co lekarz to opinia
I w chustach nie musisz dziecka trzymać w pionie dla niemowlaków są też pozycje leżące takie jak, np. przy trzymaniu dziecka do karmienia
Wiem , słyszałam, trzeba jednak uważać mocno,w zeszłym roku w stanach dziecko 7 dniowe tak mama udusiła będąc na zakupach., tylko to była taka chusta worek
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:39   #2739
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam o tych chustach i nosidelkach. Wiecie czym one sie roznia?O chustach czytalam rozne opinie ze wzgledu na kregoslup noworodka, a przy nosidelkach tego problemu nie ma. W czym wiec chusty sa lepsze od nosidelek? Bo w nosidelkach tez mamy wolne rece, tylko dzieci maja twardsza podpore pod plecy. Wiecie cos wiecej na temat za i przeciw chust i nosidelek?
Mi sie wydaje ze chodzi tez o wygode mamy. Ja nie zamierzam uzywac nosidelka calymi dniami - tylko w przypadku np szybkiego wyjscia do sklepu, nie mam zamiaru taszczyc co chwila wozka Dla mnie chusta jest o tyle nie wygodna ze jest cyrk z jej zakladaniem (tych porzadnych, co sie kobieta cala praktycznie owija) Nie wyobrazam sobie latem nosic kolejnej warstwy materialu podczas upalu A widzialam jak sie to zaklada i ja sama bym sobie nie poradzila, ktos musi pomoc. Nosidelka tez bym pewnie nie kupowala, moooze pozniej, ale ze znajomi chcieli za nie 30 euro to wzielismy (normalnie prawie 80 kosztowalo). Ma taka regulacje ze i ja i maz mozemy nosic mala.

Zariah, slonce i w chuscie i w nosidle dziecko nie ma narzuconej pozycji glowki ... mozesz ulozyc mu w kazda strone jaka tylko chcesz, dziecko moze byc pleckami do Twojej klatki piersiowej i wtedy ma calkowita swobode.

Wszystko zalezy tez chyba od stopnia wygodnictwa rodzica - ja wole zalozyc nosidelko w tempie w jakim zarzucam plecak i heja

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Moj myslal ze mi sie w jelitach przelewa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-11-20 o 11:41
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:46   #2740
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny! Wstaliśmy dzisiaj o 10 jestem w szoku bo zwykle budzę się przed 8 i nie ma uproś

Ja jestem zakochana w tym leżaczku: http://allegro.pl/bright-starts-leza...947180973.html

a nosidełko mam od siostry (można używać od noworodka-ale ja myślę że od 3 miesiąca zacznę) http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...928394599.html Nosiłam w nich siostrzeńców i było mi bardzo wygodnie-nawet na dłuższym spacerze a dzieci był bardzo spokojne.

A nad chustą się zastanowimy- nasz "rodzinny" fizjoterapeuta nie widzi przeciwwskazań dla noworodka o ile zachowa się bezpieczne ułożenie-prawidłowe dla wieku malucha
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:50   #2741
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze chodzi tez o wygode mamy. Ja nie zamierzam uzywac nosidelka calymi dniami - tylko w przypadku np szybkiego wyjscia do sklepu, nie mam zamiaru taszczyc co chwila wozka Dla mnie chusta jest o tyle nie wygodna ze jest cyrk z jej zakladaniem (tych porzadnych, co sie kobieta cala praktycznie owija) Nie wyobrazam sobie latem nosic kolejnej warstwy materialu podczas upalu A widzialam jak sie to zaklada i ja sama bym sobie nie poradzila, ktos musi pomoc. Nosidelka tez bym pewnie nie kupowala, moooze pozniej, ale ze znajomi chcieli za nie 30 euro to wzielismy (normalnie prawie 80 kosztowalo). Ma taka regulacje ze i ja i maz mozemy nosic mala.

Zariah, slonce i w chuscie i w nosidle dziecko nie ma narzuconej pozycji glowki ... mozesz ulozyc mu w kazda strone jaka tylko chcesz, dziecko moze byc pleckami do Twojej klatki piersiowej i wtedy ma calkowita swobode.

Wszystko zalezy tez chyba od stopnia wygodnictwa rodzica - ja wole zalozyc nosidelko w tempie w jakim zarzucam plecak i heja

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Moj myslal ze mi sie w jelitach przelewa
ale czy wtedy głowka u niemowlaka nie zwisa bezwładnie?bo właśnie mi się jakoś to nie bardzo widzi, skoro główkę trzema podtrzymywać,żeby się nie odginała itd, to jak się to ma do chusty czy nosidełka,ze sobie tak lata w tą i w tą

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-20 o 11:51
Stary 2011-11-20, 11:50   #2742
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Wiem , słyszałam, trzeba jednak uważać mocno,w zeszłym roku w stanach dziecko 7 dniowe tak mama udusiła będąc na zakupach., tylko to była taka chusta worek
o rany. tak malusiego dziecka to bym w nosidełko ani chustę na pewno nie włożyła...

Cytat:
pewnie tak
ale jak widziałam te fotki to jakoś tak nie wiem... nie byłam przekonana.
dla starszych dzieci to lepsze chyba jednak nosidełko.

sama nie wiem... na początek na pewno wózka tylko będę używać bo się będę bała co innego

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:50   #2743
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny! Wstaliśmy dzisiaj o 10 jestem w szoku bo zwykle budzę się przed 8 i nie ma uproś

Ja jestem zakochana w tym leżaczku: http://allegro.pl/bright-starts-leza...947180973.html

a nosidełko mam od siostry (można używać od noworodka-ale ja myślę że od 3 miesiąca zacznę) http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...928394599.html Nosiłam w nich siostrzeńców i było mi bardzo wygodnie-nawet na dłuższym spacerze a dzieci był bardzo spokojne.

A nad chustą się zastanowimy- nasz "rodzinny" fizjoterapeuta nie widzi przeciwwskazań dla noworodka o ile zachowa się bezpieczne ułożenie-prawidłowe dla wieku malucha

rzeczywiście śliczny ten leżaczek
Stary 2011-11-20, 11:52   #2744
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
ja też
mnie się nie podobają te wszystkie o 115 kolorach naraz
tylko że takie białe to szybciutko będzie brudne...

Stary 2011-11-20, 11:57   #2745
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Te leżaczki są bardzo ładne, moja Przyjaciółka ma dla synka, fajnie się demontuje ( była z tym na wakacjach ) jedyne na co narzeka to to, że się szybko brudzi , a teraz po pierwszych obiadach mówi ,że ciężko sprać plamy z marchewki.
Stary 2011-11-20, 12:01   #2746
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
ale czy wtedy głowka u niemowlaka nie zwisa bezwładnie?bo właśnie mi się jakoś to nie bardzo widzi, skoro główkę trzema podtrzymywać,żeby się nie odginała itd, to jak się to ma do chusty czy nosidełka,ze sobie tak lata w tą i w tą
Masz specjalne wiązanie, które podtrzymuje i kręgosłup i główkę.
Jeśli będziesz miała okazję można pójść na jakiś pokaz bo warsztaty są płatne więc skoro masz wątpliwości dobry byłby taki pokaz w którym zobaczyłabyś na żywo jak to wygląda. W większych miastach co jakiś czas są organizowane... u mnie w okolicy niestety nie.
Stary 2011-11-20, 12:05   #2747
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
o rany. tak malusiego dziecka to bym w nosidełko ani chustę na pewno nie włożyła...

pewnie tak

sama nie wiem... na początek na pewno wózka tylko będę używać bo się będę bała co innego
Jakoś tak sobie główkę przygieło do przodu ,że zablokowało sobie drogie oddechowe . To był taki worek ,ze dziecko leży jakby bokiem.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Masz specjalne wiązanie, które podtrzymuje i kręgosłup i główkę.
Jeśli będziesz miała okazję można pójść na jakiś pokaz bo warsztaty są płatne więc skoro masz wątpliwości dobry byłby taki pokaz w którym zobaczyłabyś na żywo jak to wygląda. W większych miastach co jakiś czas są organizowane... u mnie w okolicy niestety nie.
Muszę powęszyć , w sumie do Poznania aż tak daleko nie mam , a tam pewnie jest dużo takich pokazów . Chociaż w sumie z pierwszym dzieckiem nie odczuwałam braku tej chusty.... muszę przemyśleć tą sprawę.
Stary 2011-11-20, 12:05   #2748
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nosidelka sa tak zrobione aby glowka nie latala tak samo chuste sie tak wiaze zeby nie latala... inaczej bezsensowne byloby ich uzywanie w sumie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:09   #2749
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie tak

ja też nie mogę się przekonać do chust... Widziałam parę razy na żywo i aż mnie wszystko bolało jak patrzyłam na te powyginane małe ciałka. Będę korzystać po prostu z wózka, może jak będzie starsze to wtedy nosidełko, albo coś innego do tej pory wymyślą
Stary 2011-11-20, 12:12   #2750
19claudia91
Rozeznanie

Dogadać się z moim TŻ-tem to jak mówić do głuchego. Dzwoniłam mówię że odłączam się od świata na dobre 45 min. idę się wykąpać, on "OK". Za 15 minut telefon Wychodź kochanie przed dom już po Ciebie jedziemy (On ze szwagrem) to się wkurzyłam i mówię że nigdzie nie idę bo nie wyskoczę mokra i naga na ulice bo on tak sobie powie tym bardziej mówiłam mu że idę do łazienki się kąpać.. No po prostu jak by nie docierało..

Fabianek
Stary 2011-11-20, 12:13   #2751
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
nosidelka sa tak zrobione aby glowka nie latala tak samo chuste sie tak wiaze zeby nie latala... inaczej bezsensowne byloby ich uzywanie w sumie
parę nosidełek widziałam w życiu , 2-3 miesięcznego dziecka bym do tego nie włożyła , ale wiadomo , że każdy sam decyduje o tym w czym będzie nosił dzieciątko ja się obawiam ,że to dla kręgosłupa jest zbyt wielkie obciążenie , więc wolę nie ryzykować chyba
Stary 2011-11-20, 12:14   #2752
Zariah
Rozeznanie

http://allegro.pl/lezaczek-z-regulac...928617300.html

o taki znalazłam leżaczek i podoba mi się nawet
ale nie wibruje... nie wiem czy te wibracje to konieczne są ?

Stary 2011-11-20, 12:16   #2753
19claudia91
Rozeznanie

http://allegro.pl/bright-starts-leza...928471591.html CUDOWNY!

Fabianek
Stary 2011-11-20, 12:22   #2754
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-z-regulac...928617300.html

o taki znalazłam leżaczek i podoba mi się nawet
ale nie wibruje... nie wiem czy te wibracje to konieczne są ?
wg mnie te wibracje ta wibracja daje dziecku jakąś dziwną formę przyjemności , nie że mam włochate myśli , ale....

przy wyborze leżaczka warto zwrócić uwagę do jakiej wagi i wieku się nadaje i zależy jak długo chcesz używać
Stary 2011-11-20, 12:23   #2755
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
parę nosidełek widziałam w życiu , 2-3 miesięcznego dziecka bym do tego nie włożyła , ale wiadomo , że każdy sam decyduje o tym w czym będzie nosił dzieciątko ja się obawiam ,że to dla kręgosłupa jest zbyt wielkie obciążenie , więc wolę nie ryzykować chyba
ja właśnie czytałam, że dlatego chusta lepsza wg ortopedów jest.
bo nosidełko utrzymuje dziecko sztucznie w pionie i usztywnia kręgosłup co nie najlepiej wpływa na rozwijający się szkielet malucha

a chusty używają ludzie od lat. jak wózków nie było to w chustach właśnie od zarania dziejów matki dzieci nosiły. I afrykańskie dzieciątka też są w sumie w chustach noszone i jakoś kręgosłupy ich nie cierpią...

ale ale - ja tylko sobie czytałam o tym, ale moje dziecko to dopiero będę nosić w tej chuście/nosidełku jak będzie trochę starsze
też sobie nie wyobrażam takiego maleństwa wsadzać w chustę bo właśnie bałabym się że samo nie potrafi główki dobrze przekręcać i się udusi

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
cudowny
ale biały....

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:25
Stary 2011-11-20, 12:29   #2756
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie czytałam, że dlatego chusta lepsza wg ortopedów jest.
bo nosidełko utrzymuje dziecko sztucznie w pionie i usztywnia kręgosłup co nie najlepiej wpływa na rozwijający się szkielet malucha

a chusty używają ludzie od lat. jak wózków nie było to w chustach właśnie od zarania dziejów matki dzieci nosiły. I afrykańskie dzieciątka też są w sumie w chustach noszone i jakoś kręgosłupy ich nie cierpią...

ale ale - ja tylko sobie czytałam o tym, ale moje dziecko to dopiero będę nosić w tej chuście/nosidełku jak będzie trochę starsze
też sobie nie wyobrażam takiego maleństwa wsadzać w chustę bo właśnie bałabym się że samo nie potrafi główki dobrze przekręcać i się udusi

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

cudowny
ale biały....
fakt,że dzieci kiedyś tak były noszone ,no i są nadal na świecie, ale też matki dużo w pozycji zgiętej były ( na polu zasuwały w tym ) , no i jednak potem dzieci tamte mają inny styl życia... mniej trybu siedzącego, inne jedzenie itd.są jednak inaczej przystosowani do życia niż my.Prawda pewnie jest taka, że o skutkach chust , leżaczków i nosidełek to się nie dowiemy , bo to się może odezwać w wieku późniejszym jak już przyjdą inne obciążenia ( plecaki w szkole, niewygodne krzesła , praca w pozycji niezdrowej)

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:30
Stary 2011-11-20, 12:32   #2757
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
fakt,że dzieci kiedyś tak były noszone ,no i są nadal na świecie, ale też matki dużo w pozycji zgiętej były ( na polu zasuwały w tym ) , no i jednak potem dzieci tamte mają inny styl życia....prawda pewnie jest taka, że o skutkach chust , leżaczków i nosidełek to się nie dowiemy , bo to się może odezwać w wieku późniejszym jak już przyjdą inne obciążenia ( plecaki w szkole, niewygodne krzesła , praca w pozycji niezdrowej)
no dokładnie tak... niestety chyba większość ludzi po 50tce ma jakieś tam problemy z plecami...

Stary 2011-11-20, 12:36   #2758
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie tak... niestety chyba większość ludzi po 50tce ma jakieś tam problemy z plecami...

może potem byśmy musiały zakupy na głowie nosić jak babeczki w Afryce wodę
Jak to w życiu, nic nie jest ( no z wyjątkami pewnie) szkodliwe byle z umiarem i z dużą dozą rozsądku .Mam w moim mieście dziewczynę , która nie kupiła wózka i tylko w chuście chodzi, nawet wywiad z Nią w gazecie był .Wszystko ok, tylko ja sobie tego np. latem nie wyobrażam, jak jest gara, dziecko zamotane w chustę, ona zgrzana , spocona, działająca jak piec ...no i maluch w tym wszystkim to się pewnie gotuje
Stary 2011-11-20, 12:37   #2759
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
lena_mi chodzi o wykres temperatur w przebiegu cyklu oraz obserwacje śluzu. Jest taka metoda planowania płci dziecka-że im bliżej owulacji tym większa szansa na poczęcie chłopca.
U nas do poczęcia doszło zaraz w najbardziej "owulacyjnym" momencie mojego cyklu, łącznie z bólem owulacyjnym i extra śluzem - i wbrew teorii będzie dziewczynka Ale miło było sprawdzić że organizm funkcjonuje jak trzeba już przy pierwszej próbie
aha i żeby nie było- nie mieliśmy preferencji odnośnie płci.
wydaje mi się że często ciężko utrafić w ogóle a co dopiero celować w płeć,
zaszłam w ciążę na tydzień przed przewidywaną miesiączką, gdy już zrezygnowałam ze starań, chyba owulacja się zablokowała i puściła dopiero jak skończył się "przymusowy sex"

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:43   #2760
Mała!
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Uwielbiam futerka u Panien Młodych, super
a najlepszy numer,że znam chyba z widzenia świadka Czy jest z miejscowości na Ś i nazwisko ma na D? Niewykluczone ,że jest do kogoś podobny

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Kto Cię zdenerwował? Z brzuchem wszystko dobrze?
A dziękuję wszystko OK! ale był mega spięty i zmęczony czułam to na 100% na dole wyjaśnię i opiszę co i jak

Cytat:
co się stało?
Kurcze no dzięki wczorajszemu wieczorowi...ledwo stoję na nogach...jestem zmęczona...senna...i cieszę się, że nie muszę robić obiadu...bo nie mam siły

Poprosiłam wczoraj siostrę, żeby przyszła do domu mamy sprzątnąć kuwetę kota, i przyszła...wyszła z psem i dała mu jakieś nowe jedzenie...a ona ma problem z żołądkiemi potem jadła trawę przez 15 min!!! nie zamknęła kuchni tam gdzie jest pies...a jak pies lata sam po domu ( mama wyjechała) to jest tragedia!!! mówiłam to 10000x i tak poszłam po 21 z nią na spacer a tam sajgon! wszystko rozkopane na wersalce poduchy całe w sierści a najgorsze...ze nakupkała ( a raczej nasrała) i nasikała na dywan wielką plamę!!!!!!! I musiałam to wszystko sprzątać i zeszło mi prawię godzinę! Byłam taka wściekła na siostrę, że szok!!!

Do tego usiadłam przed kompem..oglądałam wózki do 24:00 mąż poszedł spać a ja się myć...i tak ok 24:30 dzwoni tel. ja zdziwiona ?? a tu koleś mówi, że przewozy zagraniczne i , że ma dla mnie paczkę z Włoch...i że będzie za godzinę!!!!!!! masakra...to już się nie położyłam...(nie miał kiedy jej dostarczyć tylko o 2:00 w nocy!) pytam czy duża paczka a on , że nie! że mała i lekka ...
to pytam ile waży...bo nie chciałam budzić męża...a on że ok 10kg!!! DUPEK!!!
wielka torba ciążka jak diabli!!! i obudziłam męża! był wściekły na tego kolesia że w nocy dzwoni...i jeszcze trafić nie mógł to się na balkonie namarzłam... no i poszliśmy spać ok 3:00 bo musiałam wypakować i sprawdzić co tam jest!!! byłam mega zmęczona i głodna...

Cytat:
PIĘKNY!!!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości