|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Orbitrek
Ja jednak wychodzę z takiego założenia, że jakakolwiek aktywność fizyczna + oczywiście odpowiednia dieta pomaga w walce z cellulitem. Nawet bez "wspomagaczy".
Ale jeśli spodenki Ci pomogły, to ok Ja niestety czytałam bardzo wiele niepochlebnych opinii na ich temat.A ja tymczasem zmykam trochę pośmigać na orbim, bo miałam 2 dni przerwy :/
Czas i tak upłynie ______________________ Bieganie - nowa miłość <3 ![]() Edytowane przez $ylwu$ Czas edycji: 2011-11-15 o 13:02 |
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siłowy czyli ćwiczenia siłowe na różne mięśnie, na nogi, ręce, plecy.... Aeroby czyli trening tlenowy, rowerek, bieżnia, orbi.... Interwały czyli 1 minuta bieg na bieżni 3 minuty szybki marsz interwały możesz robić na bieżni, orbim, rowerku.... |
|
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
Spodenki wypociły mnie na masakre, ide sie przebrać w wygodne wdzianko i wskakuje na orbiego
własnie czytałam o tym, że spodenki pomagaja na redukcje skórki pomaranczowej. ja jak na razie szukam motywacji do cwiczen...
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu się cisza zrobiła, czyżby wszystkie Panienki ostro ćwiczą
![]() Ja się obijam od dwóch dni wczoraj pogoda mnie dobiła i po powrocie o 19 do domu nei dałam rady tylko spać. A przedwczoraj miałam inny ruch sprzątanie zwierakom całe popłudnie zeszło ale dziś nie ma zmiłuj
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też zastój - przed wczoraj nic, wczoraj tylko 30 min... Jestem chora i nie mam na nic siły
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie okres od niedzieli i wczoraj cały dzień poza domem i już siły nie dałam po prostu słabość wzięła górę ale mam normalnie takie poczucie winy że nie ćwiczyłam ale dziś nadrobię tylko najpierw trzeba roślinki w awariach posadzić P.S. mogę liczyć na Wasz głosik
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
![]() Jestem na etapie zakupu tego cudownego sprzetu i nie ukrywam, że wiążę z nim duże nadzieje. ![]() Przeszukałam troszkę Allegro i wybralam dwa modele. Ogolnie na ten cel mam do przeznaczenia 600zł. http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...925969715.html http://allegro.pl/wyprzedaz-markowy-...928820568.html Moje pytania w związku z tymi oritrekami: 1. Lepsze koło zamachowe o wadze 7kg czy 8kg? Wiem, że różnica niewielka, ale owe koło powinno być raczej jak najcięższe? 2. Waga uzytkowania lepsza 100kg czy 120kg? Na szczęście mieszczę się jeszcze w przedziale do 100kg, ale może to do 120 kg będzie solidniej wykonane? :P 3. Ktory orbitrek byście wybrały? Proszę o pomoc, bo dopiero zaczynam w tym temacie.Dziękuję za jakąkolwiek pomoc, podpowiedź, pozdrawiam!
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
gagateczkaaa lepiej cięższe koło i możliwość większych obciążeń, to na pewno, może ktoś inny podpowie odnośnie parametrów technicznych tych konkretnych dwóch
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w wyborze ![]() Wczoraj zrobione ok.16? km a może więcej bo mi 2 razy prąd wyłączyli = 50 minutek.
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowałam się jednak na ten http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...925969715.html i zobaczymy co to będzie, zawsze mogę zwrócić
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że się sprawdzi. Juz nie mogę się doczekać!
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze zwrotem takiego grata byłoby pewnie trochę zachodu, już samo składanie jest nie lada wyczynem
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Ja posiadam swój magiczny orbitrek od poniedziałku ( ogółem jest wspaniały, kocham go, codziennie na nim cwicze i czuje sie potem swietnie ) Mam do was kilka pytań. Czy podczas ćwiczeń stosujecie jakąś specjalnie restrykcyjną dietę? Ja osobiście:-zrezygnowałąm z fast foodów ( wczoraj zjadłam frytki, miałam straszne wyrzuty sumienia) -zero słodyczy -zero smazonego ( mam wspaniala frtywnice do smazenia bez tluszczu i tam sobie robie wszytsko) Od poniedziałku schudłam prawie 3 kilogramy ( bez 100 gram :P ale to na bank sama woda) Czy możecie mi powiedzieć co byłoby najlepsze abym powoli sobie spaliła tłuszczyk - chociaż z 7 kilo, do sylwestra? Dzieki i zycze powodzenia w cwiczeniu
|
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Przed dukanem wiele osób przestrzega tak więc uważaj, spektakularne spadki, później powrót kg i problemy ze zdrowiem nawet..tak więc trzeba uważać.
|
|
|
|
#3855 |
|
Przyczajenie
|
dołączam do was, dziewczyny.. mam orbiego, tylko zapału nie mam, a bardzo go potrzebuję.. muszę zrzucić kilka kg...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz najlepszą metodą jest MŻ Jeżeli zrezygnujesz z tych najbardziej kuszących rzeczy, to powinnas dac radę. Z pewnością będzie to zdrowsze odchudzanie niż dukan.Co do ćwiczeń - ja dopiero godzinka po pracy to będzie jakieś 600 kcal
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ja osobiście z Dukanem bym sobie dała spokój. Zamiast tego w diecie MŻ jadłabym więcej białka niż zazwyczaj. Szkodliwego efektu na nasze zdrowie nie będzie tak wielkiego, ale efekty bardzo podobne. Dla porównania białko do swojego spalenia potrzebuje 9 kcal, węgle 4-5 kcal, a tłuszcze tylko ok. 3-4 kcal. Dlatego diety wysokobiałkowe dają takie efekty w postaci szybkiej utraty kilogramów. Nie wspominam tu oczywiście o skutkach ubocznych. Sama jestem wielkim przeciwnikiem Dukana. Dlatego ja staram się wcinać białko, ale też nie żałuję sobie węgli złożonych (kasze, brązowy ryż, pieczywo pełnoziarniste, owsianka, itd). Wszystko z umiarem, zdrowe proporcje i się uda
![]() A dziś znów pora na orbitrek, bo miałam 2 dni przerwy. Myślę że pojeżdżę wieczorem.
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2011-11-21 o 12:13 |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
*** moje kochane
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-11-21 o 18:53 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 | |
|
Raczkowanie
|
dziś 60 min. orbitreka i 180 x leg magic
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Pudelku, ja proponuję jeść regularnie i nie do syta - tak co około 3 h, pić wodę, jak tylko pojawi się pragnienie + zielona herbata + czerwona, zero fast foodów i minimalnie tłuszczów zwierzęcych, dużo drobiu (naturalnie z pominięciem skórki - skórkę należy ściągać - buahahahah ), słodycz raz na tydzień, jeść ostatni posiłek tak na 3 h przed snem, dużżżżooo warzyw - tych surowych, jak i na parze, czy na patelni na łyżce oleju, ograniczyć owoce poza grapefruitami i niezbyt słodkimi jabłkami - ale z jabłuszkami też bez przesady - bo cukier zawarty w owocach niestety również tuczy... ćwicz 6 razy w tygodniu na orbitreku niezbyt intensywnie na niskim obciążeniu około 60 min. dziennie, do tego rozciągaj się po, znajdź sobie jakieś ciekawe filmiki z ćwiczeniami siłowymi i co drugi dzień rób przed orbitrekowaniem na wybrane partie ciała, przerwa dzień po to żeby dane mięśnie mogły odpocząć - trening siłowy poprzedź delikatną rozgrzewką i zakończ rozciąganiem... na początku pewnie będą zakwasy, więc zaczynając ćwiczenia siłowe nie rób nic na siłę - z mojej strony to tyle - jakiś czas temu opisywałam dokładnie, co robiłam, że tyle kg schudłam pozdrawiam p.s. mi osobiście podobają się ćwiczenia tej miłej Pani: http://fitappy2.wordpress.com/
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-11-21 o 18:55 |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też dziś ;-) 51 minut i 45 sekund
15,7 km
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie żadna dieta a ewentualna konsultacja z lekarzem dietetykiem. Moja mama w początkowej fazie okresu menopauzy bardzo dużo przytyła między innymi przez tabletki. Po 2-3 latach stwierdziła, że psychicznie nie wytrzyma tej zmiany (choć ruchu ma bardzo dużo i nigdy się nie przejadała nie mówiąc o fast foodach bo tego nigdy nie je) to waga jej ani drgnęła, zaczęła chodzić na spining x2 plus basen x 3 w tygodniu i wiecie co nic zero efektów albo i znikome straciła nadzieję.
Zaczęła jeździć do dietetyczki ułożyła jej plan i tak od 8 mc nie wiem ile dokładnie z niej zeszło na dziś dzień ale na pewno więcej niż 10 kg ( to stan na wrzesień). Ja dziś robię przerwę albo dziś tylko rekreacyjnie orbiterkowanie bo moje mięśnie ledwo żyją dałam im wczoraj wycisk
|
|
|
|
#3864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za ok 2 h wskakuję na orbiego
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(A, D, E, K) Reszta nie potrzebuje tłuszczy do swojego przyswojenia ![]() A ja wczoraj tylko 42 minuty, a miało być więcej. Niestety @ do mnie zawitała, mam nadzieję że dziś będzie już zgodnie z planem
|
|
|
#3866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ogółem dziękuję! właśnie tak mniej wiecej się żywię i codziennie cwicze na orbim, zobaczymy jakie beda skutki ![]() Cytat:
cwicze 45 minut - w swoim tempie, ogladajac seriale i wtedy licznik mi pokazuje spalonych kalorii +/- 500. Co do posiłków przykłądowo wczoraj - zjadłam sobie na sniadanie w pracy jogurt naturalny + musli, bagietke czosnkowa, palmiera, po powrocie zupe jarzynowa gotowana na kostce i zaprawiona tez jogrtem naturalnym i jeszcze serek wiejski z truskawkami :P a wody pije 2l + ze 2 herbaty zielone + 2 kawy z mlekiem dodam, ze tez codziennie wchodze na 3 pietro schodami i ide na pieszo do kolejki prawie kilometr :P |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziś mój synek dał mi popalić, przez 1,5 h nie mógł zasnąc i krzyczał w niebogłosy - nie wiem, co mu było... rollesss... ale biedaczka ululałam... tak przeraźliwie krzyczał, że jeszcze chwila, a bym na pogotowie z nim leciała - bo pod koniec dawał równo...zaczęłam czuć przerażenie, że coś mu jest... ale zaraz się uspokoił i na szczęście już jest ok, i śpi smacznie... bosze sąsiedzi pomyślą, że dziecko katuję
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-11-22 o 13:26 |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po wczorajszym treningu mięśnie czuję do teraz tak więc dziś przerwa. |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak się z lekka zszokowałam..toż to głodówa jakaś
![]() Pudelku nie patrz ślepo na liczniki kcal w orbitreku, przekłamują mocno, już wiele razy o tym pisałyśmy ![]() Ja zakładam (po analizach z wielu rożnych źródeł co do ilości kcal spalonych na orbitku), że przez 45min mojego codziennego treningu spalam coś ok 300-350 kcal, nie więcej niestety
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-11-22 o 21:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Ale jeśli spodenki Ci pomogły, to ok 

trzeba się ruszyć

) Mam do was kilka pytań. Czy podczas ćwiczeń stosujecie jakąś specjalnie restrykcyjną dietę? Ja osobiście:
Jeżeli zrezygnujesz z tych najbardziej kuszących rzeczy, to powinnas dac radę. Z pewnością będzie to zdrowsze odchudzanie niż dukan.
*** moje kochane