Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 12:27   #1171
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

hej Kobitki...

wczoraj pochwaliłam córcię..a dziś powrót do normy.. czyli pobudka o 4 i ok8... a po 8 przyszedł mąż..zanim Sara zdążyła usnąć..i jak usłyszała tatę,to głowa w górę oczy jak 5zł..i finał.. tata przeprał ponosił..i po 10tej ululał w huśawce.i śpi .
a ja padnięta jestem..nie mogłam spać dziś w nocy... łeb mam jak supermarket normalnie kawa nie pomogła ..chyba paracetamol wezmę..

pozjadało mi cytaty

spóźnione buziaki dla Amelki i Szymka za skończone tygodnie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a nawet mi nie mów, nadal boli ten ząb, oszaleć można!
Brałam 2 x ketonal, w szpitalu dawali, a ja już z bólu nie mogłam wytrzymać. Dziś leczę się sacholem i apapem.

współczuje bólu..oby mminęło

1. ja po nocy nie przebieram, tylko po kąpieli
2. Ancia - dzieci zawsze grzeczniejsze są z kimś innym niż z własną matką ZAWSZE
3. Ja to wogóle jestem inna w tej kwestii Nie razi mnie tylko jak moja siostra bierze Amelie. Jak bierze teściowa to uważnie patrzę jej na ręce A ona buja i buja i przekręca jej ciągle tą główkę, masakra! Dziś znów kawka u teściów
4. Eee no majtki to by chyba jakieś sexi kupił, nie gadaj
a buty TAKIE
1. ja po kąpieli.. a rano zostaje bodziak z nocy( jak nic się nie uleje itd) i ubieram w dziennie ciuszki.

2. a to fakt.. i talenty aktorskie przy obcych jakie są

3. ja jestem ciekawa jak ja przeżyje pobyt w pl...czy/i komu dam ją na ręce

fajne butki

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja też przebieram tylko po kąpieli, ale wiadomo, na noc najwygodniej śpiochy czy pajac, a na dzień można by inaczej, ładnie ubrać. Sama nie wiem.
ja tak robię..pajace na noc.. a w dzień ubrana w takie normalne dzienne ciuszki.. nieraz tylko nie zakładam spodni czy sukienki..tylko jest w zestawie body-rajtuzki i bluzeczka... do wyjścia na to spodnie albo sukienka i w drogę

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A moja wczoraj skończyła 2 tygodnie, więc mają coś wspólnego

Dobrze poczytać że nie jestem sama w swoich myślach, bo już myślałam że wariuję. Niech te hormony już się uspokoją

!
kochana..uspokoi się-zobaczysz

dla Kamilki za 2 tygodnie skończone

Cytat:

Aha w temacie urodzin to Franek dzisiaj skończył 13 tygodni.

Kładłam go wcześniej na brzuch, to trochę jakby lepiej z tą jego głową, unosi, jeszcze mu lata bezwładnie, ale przynajmniej unosi, to już postęp.
za 13 tyg

super,że są postępy..zobaczysz,że będzie ok wszystko

Cytat:
Pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy od dwóch tygodni wyszłam z domu Moja mama przyjechała do nas (z obiadkiem) i została z Niunią, a my z mężem mogliśmy sobie wyjść razem Nawet nie sądziłam, że tyle radości mogą dać zakupy w Tesco Naprawdę, poczułam jakbym trochę odżyła. A Malutka w tym czasie słodko spała

A dzisiaj rano mieliśmy koncert... W ogóle zauważyłam, że po obudzeniu Kamcia ma problemy z brzuszkiem. Chyba zbierają się jej gazy po całej nocy (bo w nocy jest spokój) i rano biedna wije się i pręży Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)
Podpowiedzcie jak mogę jej pomóc i ulżyć?
za wyjście....ojjj pamietam jak te pierwsze cieszyły

kochana robisz b.dużo i super jej pomagasz.. na kropelki chyba za wcześnie jeszcze..
ale sposoby chyba wszystkie stosujesz by ulżyć malutkiej

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry zaraz wszystko ponadrabiam nasze dziecie wczoraj pobilo rekord spania w nocy i przespalo prawie 12 godz a dzisiaj 9, takze nocki sa super wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego grrrrrrr. No, a ogolnie dzisiaj mamy 2 miesiace
wow... za nocki!!! moja wczoraj spała 10h... ale dziś pobudka już była
a co do dzieci... to też bym się zdenerwowała chyba za dużo naraz

dla 2miesiecznego kawalera

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Że się podłączę- zastanawiałam się czy tak stroicie maluchy na codzień. Mi w sumie żal tych rzeczy,że leża i się "marnują" ale nie miałabym cierpliwości w dzień rozbierać z tego wszystkiego, więc u nas pajac , pajac i jeszcze raz pajac Nawet już zestaw body+śpiochy mnie denerwuje
ja tam stroję...żal mi że tak się "kurczą" szybko i wykorzystuje jak mogę. pajac na noc tylko w działaniu

Cytat:
Czy Wam też tak wypadają włosy??? U mnie zaczęło się od około tygodnia i jestem załamana, jest ich pelno. Nie wiem, czy można kupić te ampułki dercos vichy jak się karmi piersią??

.
mi zaczęły w tygodniu... szc zególnie po myciu masakra... idę w pl do fryzjera..może coś doradzi. o ile nie wyłysieje do tego czasu

a my dziś 10 tygodni kończymy... ale ten czas pędzi...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:29   #1172
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje sis ale chyba sobie nie zasluzylam na te slowa wiesz, ja nigdy nie nalezalam do osob spokojnych i opanowanych i bylam zawsze bardzo impulsywna, ale Miki wyzwala we mnie poklady spokoju ktorego dotad w ogole nie znalam i nie wiedzialam ze ja moge taka byc i za to go tez uwielbiam, bo dzieki niemu wydaje mi sie przynajmniej ze staję sie lepszym czlowiekiem, lepsza osoba.

To mam pomysl, przyjedz z malenstwem do mnie
Zasłużyłaś jak najbardziej
Ja też zawsze byłam taka jak piszesz- ale piotruś jakiś pokładów spokoju nie wyzwolił chyba wręcz przeciwnie ...

No i weź mi tak nie pisz bo przyjadę i będziesz miała trójkę do zaopiekowanie- Mikiego, Piotrusia i mnie

W ogóle jak byłam u mamy to serio taka pomoc , ze chyba pojadę tam na dłużej
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:34   #1173
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wam też tak wypadają włosy??? U mnie zaczęło się od około tygodnia i jestem załamana, jest ich pelno. Nie wiem, czy można kupić te ampułki dercos vichy jak się karmi piersią??

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Właśnie, w sumie racja. Tylko prania 2 razy więcej, o prasowaniu nie mówiąc .
Leń ze mnie .

Właśnie miałam o to pytać...?
Ja już staram się myć włosy jak najrzadziej a z reguły kończy się to zapchaniem brodzika, do tego garść zostaje na grzebieniu...ech w ogóle wszędzie ich pełno
To konsekwencja porodu...ale też karmienia piersią...(o tym się jednak głośno nie mówi- jaki wpływ ma to na organizm kobiety)... do tego problemy z zębami, kośćmi itp...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:39   #1174
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Kobitki...

wczoraj pochwaliłam córcię..a dziś powrót do normy.. czyli pobudka o 4 i ok8... a po 8 przyszedł mąż..zanim Sara zdążyła usnąć..i jak usłyszała tatę,to głowa w górę oczy jak 5zł..i finał.. tata przeprał ponosił..i po 10tej ululał w huśawce.i śpi .
a ja padnięta jestem..nie mogłam spać dziś w nocy... łeb mam jak supermarket normalnie kawa nie pomogła ..chyba paracetamol wezmę..

pozjadało mi cytaty

1. ja po kąpieli.. a rano zostaje bodziak z nocy( jak nic się nie uleje itd) i ubieram w dziennie ciuszki.

fajne butki

ja tak robię..pajace na noc.. a w dzień ubrana w takie normalne dzienne ciuszki.. nieraz tylko nie zakładam spodni czy sukienki..tylko jest w zestawie body-rajtuzki i bluzeczka... do wyjścia na to spodnie albo sukienka i w drogę

kochana..uspokoi się-zobaczysz

dla Kamilki za 2 tygodnie skończone

za 13 tyg

super,że są postępy..zobaczysz,że będzie ok wszystko

za wyjście....ojjj pamietam jak te pierwsze cieszyły

kochana robisz b.dużo i super jej pomagasz.. na kropelki chyba za wcześnie jeszcze..
ale sposoby chyba wszystkie stosujesz by ulżyć malutkiej

wow... za nocki!!! moja wczoraj spała 10h... ale dziś pobudka już była
a co do dzieci... to też bym się zdenerwowała chyba za dużo naraz

dla 2miesiecznego kawalera

ja tam stroję...żal mi że tak się "kurczą" szybko i wykorzystuje jak mogę. pajac na noc tylko w działaniu

mi zaczęły w tygodniu... szc zególnie po myciu masakra... idę w pl do fryzjera..może coś doradzi. o ile nie wyłysieje do tego czasu

Dziekujemy, dziekujemy i rowniez gratulujemy 10 tygodni

Cytat:
Ja też zawsze byłam taka jak piszesz- ale piotruś jakiś pokładów spokoju nie wyzwolił chyba wręcz przeciwnie ...

No i weź mi tak nie pisz bo przyjadę i będziesz miała trójkę do zaopiekowanie- Mikiego, Piotrusia i mnie

W ogóle jak byłam u mamy to serio taka pomoc , ze chyba pojadę tam na dłużej
To minie, zobaczysz, najpierw Ty sama musisz wypoczac, i cos mi sie wydaje kochana ze Ty sie bardzo martwisz i denerwujesz tym karmieniem cycorkami bo chcesz zeby bylo dobrze, a jak cos wychodzi zle to sie obwiniasz zupelnie bez sensu, kochana z Ciebie osobka i wiadomo ze kochasz Piotrulka nad zycie, po prostu masz teraz gorszy okres i tyle, ale zawsze po kazdym gorszym okresie przychodzi lepszy
ej, nie masz do mnie daleko, przyjezdzaj chocby na pare dni do nas, ja sie tam chetnie cala trojka zaopiekuje
Stary 2011-11-20, 12:43   #1175
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszka- no fajowskie buty- ale męża nie chwalę żeby nie było

Lau ma podobne i jak mi przysłała fotę swoich nowych butów to się sama śmiać do siebie zaczęłam, że znów podoba nam się to samo

Cytat:
Ulalala, to nie sa tanie rzeczy brawa dla meza a buty super!
pierwszy raz kupiłam sobie takie drogie buty, a właściwie mąż mi kupił. Ja nie byłam nauczona kupowania drogich rzeczy, bo rodziców nie było po prostu stać. Teraz kiedy mamy kasę też jakoś nie umiem na siebie wydawać nie wiadomo ile. Ale buty są super, b. wygodne. I stwierdziłam, że zimówki też kupię sobie droższe/lepsze, bo rzeczywiście jakość i wygoda do zwykłych bez porównania jednak

A spania Mikusia ZAZDROSZCZĘ!!

Cytat:
. Może on się tym moim mlekiem nie najada, ale jak to sprawdzić. Dać oba cycki a potem mm - np. przy wieczornym karmieniu?[COLOR="Silver"]
Wiesz - ja wychodzę z założenia, że jak Amelia nie płacze to znaczy, że najedzona. Nawet jak miałam kryzys lakt. to wypiła tylko 40 ml i nie chciała
więcej

Cytat:
Właśnie, w sumie racja. Tylko prania 2 razy więcej, o prasowaniu nie mówiąc .
Leń ze mnie .
śmieszne, ale jakże prawdziwe

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Aga ja też nie chwalę Twego małża, ale po cichu zazdroszze
ja to się nigdy przenigdy takiego gestu nie doczekam jeszcze teraz...

a co do prezentów to nawet czekolady sam z własnej woli nie kupi ... taki egzemplarz mam w domu
Kotek - mam nadzieję, że się jakoś Wam ułoży...
u mnie takie rzeczy nie zdarzają się często , a ostatnio wiesz jak było kiepsko między nami
Mój kupuje czekoladę, ale SOBIE

Cytat:
L

Sis - jak Ciebie czytam to czuję się gorsza- bo ja mampiotrusia czesto tak bardzo dość,ze aż czasem się popłaczę,ze tak myślę ale to chyba te zmęczenie, w końcu Twój skubaniec śpi więcej niż 2h od karmienia do karmienia
Archi - oczywiście, że zmęczenie daje Ci w kość, każdej z nas Jak dziecko wesołe, zdrowe i dużo śpi to i mama wyspana i zrelaksowana. Wtedy wszystko wygląda inaczej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:44   #1176
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi pogoń teściową .
No dziś z chęcią- ale ogólnie to dobra kobieta
Cytat:

To minie, zobaczysz, najpierw Ty sama musisz wypoczac, i cos mi sie wydaje kochana ze Ty sie bardzo martwisz i denerwujesz tym karmieniem cycorkami bo chcesz zeby bylo dobrze, a jak cos wychodzi zle to sie obwiniasz zupelnie bez sensu, kochana z Ciebie osobka i wiadomo ze kochasz Piotrulka nad zycie, po prostu masz teraz gorszy okres i tyle, ale zawsze po kazdym gorszym okresie przychodzi lepszy
ej, nie masz do mnie daleko, przyjezdzaj chocby na pare dni do nas, ja sie tam chetnie cala trojka zaopiekuje
Złoty człowiek z Ciebie

Wiesz co pomyślimy coś- w tym tyg szczepienia i usg bioderek, w przyszłym obiecałam mamie , ze wrócimy na wieś. No zobaczymy

Pisąłam do Caltea- prosiła by pozdrowić cioteczki i że widzą światełko w tunelu bo w końcu trafiła się tylko jedna i ciut ładniejsza koopa Trzeci dzień nie je nabiału i jajek- mnie tez to czeka
Stary 2011-11-20, 12:54   #1177
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Lau ma podobne i jak mi przysłała fotę swoich nowych butów to się sama śmiać do siebie zaczęłam, że znów podoba nam się to samo

pierwszy raz kupiłam sobie takie drogie buty, a właściwie mąż mi kupił. Ja nie byłam nauczona kupowania drogich rzeczy, bo rodziców nie było po prostu stać. Teraz kiedy mamy kasę też jakoś nie umiem na siebie wydawać nie wiadomo ile. Ale buty są super, b. wygodne. I stwierdziłam, że zimówki też kupię sobie droższe/lepsze, bo rzeczywiście jakość i wygoda do zwykłych bez porównania jednak

A spania Mikusia ZAZDROSZCZĘ!!
Nooo zgadzam sie w 100% i jesli mozesz sobie raz na jakis czas pozwolic na male szalenstwo to dlaczego nie

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
No dziś z chęcią- ale ogólnie to dobra kobieta

Złoty człowiek z Ciebie

Wiesz co pomyślimy coś- w tym tyg szczepienia i usg bioderek, w przyszłym obiecałam mamie , ze wrócimy na wieś. No zobaczymy

Pisąłam do Caltea- prosiła by pozdrowić cioteczki i że widzą światełko w tunelu bo w końcu trafiła się tylko jedna i ciut ładniejsza koopa Trzeci dzień nie je nabiału i jajek- mnie tez to czeka
Nie rybka, nie zloty ne zloty, ja po prostu Cie uwielbiam co do zaproszenia-wez naprawde przyjedz, baaaaardzo bysmy sie ucieszyli
Stary 2011-11-20, 12:57   #1178
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Archi - jest już serio staruszką. Ledwo chodzi, robi pod siebie, wymiotuje a teraz ma jeszcze urojoną

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:12   #1179
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Chyba będziemy usypiać pieska
Co się stało??????
Cytat:
Ancia- ja mam wrażenie,ze przy mnie i tak mniej stękasz.. no i świata poza Franiem nie widzisz, a ja jednak widzę...
Nie jem miesa
Archi widzę i ja, dużo myślę o powrocie do pracy, wróciłam na studia. Stękam, ale nie każdgo dnia, dzisiaj mam mega dół. Nie wiem skąd. Zmęczenie.
Jak nie jesz mięsa to faktycznie z kanapkami jest lipa - może jakieś dżemy - jabłkowe np.? Naleśniki?
Cytat:
A Ty kiedy się zdajasz???
Zanim załapałam, co to znaczy zdajasz, to spora chwila minęła . Jak zje w wieczornym karmieniu z 1 cycka, to wtedy zdajam ten 2. Więcej nie ściągam.
Cytat:
Mi aż się łamią, masakra. Nie wiem, skąd się dowiedzieć, czy te ampułki vichy można.
Cytat:
U mnie też nie, byłam i jestem kłębek nerwów.
Zazdroszczę możliwości pomieszkania u mamy, taka pomoc jest nieoceniona.
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
To konsekwencja porodu...ale też karmienia piersią...(o tym się jednak głośno nie mówi- jaki wpływ ma to na organizm kobiety)... do tego problemy z zębami, kośćmi itp...
Chyba trzeba rzeczywiście suplementować się witaminami, co??
Cytat:

Wiesz - ja wychodzę z założenia, że jak Amelia nie płacze to znaczy, że najedzona. Nawet jak miałam kryzys lakt. to wypiła tylko 40 ml i nie chciała
więcej
Moj niby nie płacze, ale bardzo często chce jeść. Jak jadł odciągnięte i wydoił 150ml to był o wiele spokojniejszy i spał.
A co do butów akurat to zgadzam się w 100%, wolę często dołożyć o kupić droższe, bo wygoda jest bez porównania inna.
Cytat:
Dzielna mamuśka!!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Omajgat, zjadł i znowu śpi.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:39   #1180
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
gratki za udany wypad fajnie tak
też bym chciała pójść do kina moje takie małe marzenie na teraz... na właśnie Listy do M i potem sagę Zmierzchu... ale pomarzyć zawsze można...
Ty mówisz że teściowa uważa że jak tylko zakwili to chce jesć ? Patrz tak samo uważa mój mąż
Moja mama najlepsza ekspertka, mały marudził wczoraj rano tak do południa.. ubrałam go w taki polarowy sweterek, no i leży na poduszcze i kręci głową w jedną i druga stronę tak szybko. Moja mama "już wiem czemu taki marudny! Zdejm mu sweter"
Zdjełam sweterk mały przestał marudzić haha metka go gryzła
Nie ma to jak mama
A co do teściowej to dłuższy poemat Ale generalnie jest ok, tylko okropnie przewrażliwiona
Z metką dobre

Cytat:
Natka zazdroszcę kina, u nas na wsi nie ma, a do najbliższego mamy 100km, więc odpada. Też bym zmierzch obejrzała.
Ja mam jakieś 10km do najbliższego więc nie jest źle

Cytat:
zazdroszcze wypadu!

A ja ci powiem,ze jakbym miała taka noc jak Ty z Szymonem to byłabym very happy

Wierzę

Że się podłączę- zastanawiałam się czy tak stroicie maluchy na codzień. Mi w sumie żal tych rzeczy,że leża i się "marnują" ale nie miałabym cierpliwości w dzień rozbierać z tego wszystkiego, więc u nas pajac , pajac i jeszcze raz pajac Nawet już zestaw body+śpiochy mnie denerwuje

U nas tak samo Nie mam cierpliwości do tych jeansów i bluz

Cytat:
Kurcze ale bym sie przeszla na to, trzymaj kciuki zeby Ł mnie zabral na ten film w przyszlym tyg bo mu juz truje od paru tyg

To trzymam kciuki bo naprawdę fajny film

Super no i rewelacja ze brzuszek nie boli i wszystko jest cacy, moze to juz tak zostanie? kolki podobno sa do 3 mc
Chyba tak już zostanie tak myślę Byłoby pięknie

Cytat:
Mi okropnie wypadają Ale na jesień/w zimie zawsze mi wypadały więc nie wiem czy to wina hormonów Mi bardzo pomogła kuracja skrzypowitą - ciekawe czy można?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_;30615687
[COLOR=Purple

[/COLOR] Dziękujemy

Współczuję bólu głowy

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:41   #1181
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rybka, nie zloty ne zloty, ja po prostu Cie uwielbiam co do zaproszenia-wez naprawde przyjedz, baaaaardzo bysmy sie ucieszyli
złoty złoty słuchaj starszych

Cytat:
Archi - jest już serio staruszką. Ledwo chodzi, robi pod siebie, wymiotuje a teraz ma jeszcze urojoną
Aha- no współczuję
Cytat:
Archi widzę i ja, dużo myślę o powrocie do pracy, wróciłam na studia. Stękam, ale nie każdgo dnia, dzisiaj mam mega dół. Nie wiem skąd. Zmęczenie.
Jak nie jesz mięsa to faktycznie z kanapkami jest lipa - może jakieś dżemy - jabłkowe np.? Naleśniki?

Zanim załapałam, co to znaczy zdajasz, to spora chwila minęła . Jak zje w wieczornym karmieniu z 1 cycka, to wtedy zdajam ten 2. Więcej nie ściągam.

U mnie też nie, byłam i jestem kłębek nerwów.
Zazdroszczę możliwości pomieszkania u mamy, taka pomoc jest nieoceniona.

Omajgat, zjadł i znowu śpi.
Widzę, że mamy podobnie

No właśnie naleśniki nie bardzo bo nabiał, bo jajko- a to odstawiam. Dżemów też się boje bo te pieprzone cukry fermentują i mały ma zielone kupy ze śluzem.
No serio zostaje chleb i woda

To niech Franuś śpi i da mamie odsapnąć
Stary 2011-11-20, 14:02   #1182
lausanne
Wtajemniczenie

jestem matka polka XXI wieku jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 14:04   #1183
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mi okropnie wypadają Ale na jesień/w zimie zawsze mi wypadały więc nie wiem czy to wina hormonów Mi bardzo pomogła kuracja skrzypowitą - ciekawe czy można?
Witaminki chyba wszystkie można.
Cytat:
Widzę, że mamy podobnie

No właśnie naleśniki nie bardzo bo nabiał, bo jajko- a to odstawiam. Dżemów też się boje bo te pieprzone cukry fermentują i mały ma zielone kupy ze śluzem.
No serio zostaje chleb i woda

To niech Franuś śpi i da mamie odsapnąć
Oj podobnie Archi, teraz Franek śpi, próbowałam zasnąć, to zaczął się przebudzać i znów nie ma spania. Czekam na męża, może zmieni mnie chociaż na 1h. Ja jak zmęczona i niewyspana, to zła, do tego mam wtedy nerwa na Franka, jakaś macocha ze mnie.

Myslalam,że naleśniki takie na 1 jajku, cienkie mogłyby być. Ale w sumie tam jeszcze jakieś mleko trzeba dać, więc faktycznie nienajlepszy pomysł.
Jeśli masz odstawić nabiał, dżemy i nie jesz mięsa, to nie wiem- może jakieś pasty rybne??

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Lau to ja jeszcze tu - !!!!!!!!!!!!! .

Stary 2011-11-20, 14:29   #1184
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Mi aż się łamią, masakra. Nie wiem, skąd się dowiedzieć, czy te ampułki vichy można.

Chyba trzeba rzeczywiście suplementować się witaminami, co??

.
Ancia suplementy ale raczej dla karmiących... bałabym się stosować tych specjalnie na włosy... Falvit mama ma chyba najwięcej żelaza (niedobór właśnie powoduje wypadanie)
Co do ampułek vichy... kurcze ten składnik jest dość silny...w ciąży bałabym się stosować, ale czy przenika do mleka...? szczerze nie wiem
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 14:51   #1185
thelilah
Zadomowienie

hej kobietki

czytam Was, ale jakoś weny na pisanie brak... i jakoś tak hmm sama nie wiem... dobrze, że już nie długo jadę do domu...

u nas ok, raczej... mały lepiej śpi, ostatnio Wam pisałam że spał od 19 do 24, a jakoś 2 dni później zasnął o 20.15 i spał do 3.45
i nocne spanko lepiej a za dnia wiecznie głodny, nic tylko by jadł i jadł no i mało śpi w ciągu dnia...

już problemów z brzuszkiem jako takich nie ma, nie używam żadnych kropli już z jakieś 2tyg. zamówione sab simplex czekają - i niech czekają

włosy też mi wypadają - masakra... w pl zaradzi temu fryzjer hehe

no i tyle, mały spał całe uwaga uwaga 15minut... dobrze, że chociaż te nocki są lepsze...

buziaki dla Was kochane
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 15:13   #1186
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jestem matka polka XXI wieku jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku
no prawdziwa matka polka!!!!!!!!
Cytat:
Oj podobnie Archi, teraz Franek śpi, próbowałam zasnąć, to zaczął się przebudzać i znów nie ma spania. Czekam na męża, może zmieni mnie chociaż na 1h. Ja jak zmęczona i niewyspana, to zła, do tego mam wtedy nerwa na Franka, jakaś macocha ze mnie.

Myslalam,że naleśniki takie na 1 jajku, cienkie mogłyby być. Ale w sumie tam jeszcze jakieś mleko trzeba dać, więc faktycznie nienajlepszy pomysł.
Jeśli masz odstawić nabiał, dżemy i nie jesz mięsa, to nie wiem- może jakieś pasty rybne??
.
Ech- tez czekam na niego zawsze by chwile odetchnąć bo serio wymiekam czesto.

Ryb tez nie jem No mowie Ci - ciezka sprawa bez kitu z tym zarciem
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej kobietki

czytam Was, ale jakoś weny na pisanie brak... i jakoś tak hmm sama nie wiem... dobrze, że już nie długo jadę do domu...

u nas ok, raczej... mały lepiej śpi, ostatnio Wam pisałam że spał od 19 do 24, a jakoś 2 dni później zasnął o 20.15 i spał do 3.45
i nocne spanko lepiej a za dnia wiecznie głodny, nic tylko by jadł i jadł no i mało śpi w ciągu dnia...

już problemów z brzuszkiem jako takich nie ma, nie używam żadnych kropli już z jakieś 2tyg. zamówione sab simplex czekają - i niech czekają

włosy też mi wypadają - masakra... w pl zaradzi temu fryzjer hehe

no i tyle, mały spał całe uwaga uwaga 15minut... dobrze, że chociaż te nocki są lepsze...

buziaki dla Was kochane
I kolejna której zazdroszcze spania!!!!!!!!!
Stary 2011-11-20, 16:12   #1187
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Czytałam o tym usg przedciemiączkowym- piszą, że to dla wcześniaków, dzieci z niską masą urodzeniowa, po urazach itp. Więc chyba nie będę szła.... Wy się wybieracie?
My niestety musimy bo moja niunia ma podejrzenie objawu zachodzącego słońca co może świadczyć o nie daj Boże wodogłowiu

Cytat:

Wydaje mi się, że szybko to chyba się nie da. Skóra potrzebuje jednak czasu żeby się zregenerować. Mi w szpitalu Mała poraniła jeden sutek też tak, ze krew szła- smarowałam na maxa maścią i mlekiem, wietrzyłam non stop no i karmiłam tą piersią rzadziej i przez kapturek. W sumie już na drugi dzień było lepiej.
Mam nadzieję, że szybko się wyleczy
Kurcze to kiepsko :/ ja mam dziś strupki no i oczywiście boli smaruję lanoliną i wkładam do stanika tetrę bo wkładki laktacyjne tylko oblepiają sutek i powietrze nie dochodzi. Mi kapturek nie pomoże bo moja niunia nie chce jeść z piersi więc podtrzymuję laktacje laktatorem i to on mnie tak urządził i akurat dziś jak ograniczam ściąganie albo ściągam gorszym sprzętem (tomee tippee) mam pełne piersi, może nawet nazbierałabym pokarmu na całe jedno karmienie oj karmienie moim pokarmem wybitnie nie jest mi pisane

lau szacun to się nazywa uzależnienie ;P

cotuś współczuję Tobie i psince, niestety wiem jak boli taka decyzja

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:59   #1188
cotynato
Zakorzenienie

Irmith, , żeby było wszystko ok- musi być

Wymianka.
Stary 2011-11-20, 18:00   #1189
anciaahk
kosmitka

Cotka mimo wszystko wierzę, że da się sunię uratować!
Cytat:
Ancia suplementy ale raczej dla karmiących... bałabym się stosować tych specjalnie na włosy... Falvit mama ma chyba najwięcej żelaza (niedobór właśnie powoduje wypadanie)
Co do ampułek vichy... kurcze ten składnik jest dość silny...w ciąży bałabym się stosować, ale czy przenika do mleka...? szczerze nie wiem
Poczytałam i faktycznie witaminy na włosy nie są zbyt dobrym pomysłem, ale nt szamponów czy ampułek niby jest napisane tu i ówdzie, że można.
Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej .
Cytat:
Ech- tez czekam na niego zawsze by chwile odetchnąć bo serio wymiekam czesto.
Mój łaskawie dopiero teraz się pojawił, a ja padam na nos.
Jeśli ryb też nie jesz, to już nie wiem, co podpowiedzieć - warzywa może jakieś, pomidory lub ogórki bym spróbowała, w końcu Piotruś już większy, może na brzuszek mu nie zaszkodzi. I jakieś sałatki warzywne.

Franek guga dzisiaj wspaniale, ale co chwilę chce spać, drzemie sobie po 15 minut - góra pół godzinki, potem karmienie, guganie i znów sen. Ćwiczymy główkę, nosimy pionowo, ale oczywiście to za krótko, by widzieć poprawę. Wg mnie jednak na leżąco podnosi głowę już zdecydowanie lepiej. Więc trzeba wierzyć w poprawę.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Tu jest napisane o tych witaminach i szamponach i ampułkach.

Stary 2011-11-20, 18:27   #1190
danika
Zakorzenienie

nie nadrobie was dzis...sprobuje jutro

tylko chciałam napisać ze my juz po chrzcinach mała w kosciele była grzeczna, na samym chrzcie sie obudziła i obdarowała tatę pieknym usmiechem i zaczeła gugać potem na imprezie na początku była ok, ale potem sie rozbeczała i uspokoiła sie dopiero przy cycu. Generalnie wszyscy mamy mocno dosć jakies foty wrzuce pewnie jutro

i dostała leżaczek własnie mężul skręca - mam nadzieje ze sie nusi spodoba
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 19:05   #1191
aa2
Zakorzenienie

heja jestem i ja

Cytat:
Dzien dobry zaraz wszystko ponadrabiam nasze dziecie wczoraj pobilo rekord spania w nocy i przespalo prawie 12 godz a dzisiaj 9, takze nocki sa super wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego grrrrrrr. No, a ogolnie dzisiaj mamy 2 miesiace
o kurde nie dziwie sie ze sie wkurzyłas, u mni ejak siorka z małymi laskami przyjezdża to one pogłaskaja delikatnie po główce,ale tylko pare razy bo mówimy im ze Marcelek za mały i ze gowka delikatna i to im wystarczy za to mówie im ze jak chca to mga potrzymac za raczke albo dac buziaka(z tym ze to nie obce laseczki tylko dzieci mojej siorki tpo tez inaczej) jak kto obcy dotyka to mam ochote ugryźc

Cytat:
normalnie medal sie nalezy
ja jak z małym na reach jestem to tylko podczytuje bo jedna łapa mi niewygodnie sie pisze-dlatego tez mniej pisze tutaj

co do usg gowki ja miałam robione-wszystko ok a robiłam bo lekarz w szpitalu kazał zrobic kontrolnie -lakarki sie mnie pytały po co robi ejak one widza ze wszystko ok i nie ma przeciwskazań no to im mówiłam ze lekarz chyba każdemu zlecał i jak kazał to wole zrobic

temat ubierania": ja tez małego w domu w jakis pajacach trzymam albo spodniach dresowych itd , ubieram w inne rzeczy jak gdzies wychodzimy no i on nie bardzo lubi sie ubirac wiec go nie maltretuje hehe bo to czasem histeryk jest

Ancia czytałam ze martwisz sie o główke , myśle ze nei masz sie co stresowac bo w moim otoczeniu jest pełno dzieci i kazde w swoim czasie zaczeło ta głowke dzwigac jedne juz sztywno trzymały a inne w tym samym wieku nie bardzo-każdy miał swój rytm ale każde dzieciatko jest zdrowe i nic im nie dolega, mysle ze Franio jeszcze Cie zaskoczy

Aga super buty no i cieszę sie że meżu sie stara

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Archi mam nadzieje ze zastój Ci szybko minie ,kurde ja jak przestałam karmic to moze z dwa razy sciagłam nadmiar mleka z cycków a na dzien dzisiejszy juz chyba sa puste bo nei widze zeby cos leciało, a Ty mimo z emały je masz zastoje -współczuje
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 20:05   #1192
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
hej Kobitki...

hej...
..grzej sie pod kolderka...zdrowka zycze

moja ma po kapieli bodziak a na to pajac....i tez jak sie nic nie uleje to tak zostaje tylko jeszcze narzucam jakies fajne spodnie...

ja tez jestem ciekawa jak to u nas bedzie ....i ta dluga podroz , z sie boje..

fajne butki

ja tylko stroje jak gdzies idziemy ....

u mnie tez masakra z wlosami...

za skonczone 10 tygodni...
Cytat:
Właśnie miałam o to pytać...?
Ja już staram się myć włosy jak najrzadziej a z reguły kończy się to zapchaniem brodzika, do tego garść zostaje na grzebieniu...ech w ogóle wszędzie ich pełno
u mnie to samo z wlosami....ale ponoc to jest normalne po ciazy....

agnieszka....super buty....mialam sobie kupic takie w zeszlym roku...ale juz ich nie bylo

Cytat:
no prawdziwa matka polka

Cytat:

Franek guga dzisiaj wspaniale, ale co chwilę chce spać, drzemie sobie po 15 minut - góra pół godzinki, potem karmienie, guganie i znów sen. Ćwiczymy główkę, nosimy pionowo, ale oczywiście to za krótko, by widzieć poprawę. Wg mnie jednak na leżąco podnosi głowę już zdecydowanie lepiej. Więc trzeba wierzyć w poprawę.
Juz nie moge sie doczekac gugania mojej Olivki...
za poprawe trzymania glowki...i jasne ze trzeba wierzyc Aniu
Stary 2011-11-20, 20:41   #1193
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
.
czy wypadają.. wypadają garściami... raz mały złapał mnie za włosy i mu kępa została w rączce

Cytat:
Mój tak samo, max po kąpieli jakieś 3h, potem nawet co 1h pobudka. Lub co pół h - wypluje smoczka i beczy. Sama nie wiem, czy ten smoczek dał więcej pożytku czy szkody.

W ogóle martwię się, czy Franek teraz nie przybiera za mało, bo w 6 tyg 1kg, co prawda lekarka powiedziała, że to wystarczy, ale chyba jednak powinien więcej. Może on się tym moim mlekiem nie najada, ale jak to sprawdzić. Dać oba cycki a potem mm - np. przy wieczornym karmieniu?
też mój max uśnie na 3 godziny , tak to mniej wiecej 2 godziny. A po 5-6 już co godzine.
U mnie smoczek pozyteczny jest i to bardzoo
wydaje mi się że przyhamował jak mój więc nie martw się

Cytat:
Małgosia- pokazuj zdjęcia w dresikach i innych wdziankach, a nie nie żałuj cioteczkom!
heheh
dziś kilka a jutro wrzuce z aparatu w bojówkach
3 zdjecie -> dobranoc cioteczki wizażowe

Cytat:
1.A to w czym spał sru do prania, bo przecież 2 razy w tym samym nie śpi chyba
sru do prania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA310195.jpg (37,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA280183.jpg (62,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111024093.jpg (79,5 KB, 33 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 20:50   #1194
mooonik
Zakorzenienie

Witajcie po intensywnym weekendzie- wczoraj i dziś mieliśmy gości. Wczoraj znajomi, dziś moja rodzinka zjechała. Dostałam od mamy mega zje..kę za wymyślanie jakiś napięć i innych głupot mam się cieszyć, że dziecko jest silne i zdrowe
Julik cały dzień była zadowolona, rozsyłała uśmieszki na prawo i lewo, gugała do wszystkich i w ogóle była super, mała małpeczka moja

Mamcia dopatrzyla się - w sumie miałam jej mówić, ale sama zauważyła - drobnej kaszki na buzi, suchego koło uszków i mówi, że być może to początki skazy zobaczymy co nam powie lekarka jak przyjdziemy na szczepienie... A właśnie- czy podejrzenie skazy może odroczyć szczepienie??
Teraz Malutka śpi, ciekawe do której dziś pośpi bo wcześniej niż zwykle usnęła, a ja siadłam do Was troszkę

Lulla widzę, że Miki zaczyna przesypiać nocki takim systemem jak moja- najpierw 2 pobudki, potem jedna, a teraz śpi ciągiem od ok.21 do 6-7 rano
załatwiliście coś z tą stłuczką TŻ??

Cytat:
Też się zastanawiam, ale mój tylko przy szumach różnych usypia najlepiej. Mam nadzieję, że na słuch nie szkodzi..
nie, no przecież nie mają dzieci wtykniętych słuchawek do uszu to nie szkodzi im to raczej
u mnie czasem suszarka i godzinę idzie, bo jak się skonczy to mi się mała wybudza od razu więc jest ripir i ripit ja mam dość tego szumu, no ale coś z coś

a jakie ćwiczonka robicie na podnoszenie główki? Fajnie, że pomalutku unosi, jeszcze chwilę i zobaczysz jak będzie dźwigał wysoko

Minio super, że ta przepuklina się cofnęła a jak tam Adasiek się czuje? A Ty zdrowaś już?

Cytat:
ja chyba przez pierwszy miesiąc to właśnie tak ubierałam- tylko pajac czy body i półśpiochy, ale jak potem zajrzałam do szafki i musiałam odłożyć kupę ubrań, których nawet raz nie założyłam Małej tak stwierdziłam, że szkoda mi ubranek żeby nie wykorzystać i teraz sobie ją przebieram z rana w ładne ciuszki, nie zakładam tylko sukienek bo wydaje mi się że może jej być średnio wygodnie jak się gdzieś podwinie

Archi współczuję tych zastoi, wymęczy Cię to A powiedz mi co Ty możesz jeść i jesz? Bo jak czytam to tego nie, tamtego nie, tego nie jesz w ogóle...

Cytat:
Czy Wam też tak wypadają włosy??? U mnie zaczęło się od około tygodnia i jestem załamana, jest ich pelno. .
mi też lecą niestety ale za to poprawiła mi się ich "jakość" i jak w ciąży musiałam myć co dzień a nawet dwa razy dziennie bo okropnie mi się przetłuszczały tak teraz spokojnie 3dni wytrzymują

Cytat:
W ogóle martwię się, czy Franek teraz nie przybiera za mało, bo w 6 tyg 1kg, co prawda lekarka powiedziała, że to wystarczy, ale chyba jednak powinien więcej. Może on się tym moim mlekiem nie najada, ale jak to sprawdzić. Dać oba cycki a potem mm - np. przy wieczornym karmieniu?
im starsze dziecko tym wolniejszy przyrost wagi- w 5 miesiącu powinno podwoić swoją wagę urodzeniową- inf od pediatry Skoro lekarka mowi,że dobrze to znaczy, że dobrze

Cytat:
to tak jak moja- cały dzień by mogła jeść i tak od 3 dni, chyba przechodzimy jakiś skok żywieniowy bo 120ml to jej mało

Cytat:
noo brawo

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
My niestety musimy bo moja niunia ma podejrzenie objawu zachodzącego słońca co może świadczyć o nie daj Boże wodogłowiu
na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
tylko chciałam napisać ze my juz po chrzcinach mała w kosciele była grzeczna, na samym chrzcie sie obudziła i obdarowała tatę pieknym usmiechem i zaczeła gugać potem na imprezie na początku była ok, ale potem sie rozbeczała i uspokoiła sie dopiero przy cycu. Generalnie wszyscy mamy mocno dosć jakies foty wrzuce pewnie jutro
fajnie, że już po chrzcinach a Olga może miała za dużo wrażeń i dlatego niespokojna?
poka, poka zdjęcia

mam wrażenie, że więcej cytatów zaznaczyłam

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 20:57   #1195
cotynato
Zakorzenienie

Ale marną mamy dzisiaj produkcję
Ja wpadam przed kąpaniem małego poczytać i nie ma co

Wymianka.
Stary 2011-11-20, 20:59   #1196
madzialena-lublin
Rozeznanie

Czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam jak odpisywać

Co do ubierania/przebierania- ja zmieniam Kamci ubranko na spanie. Tak sobie myślę, że skoro my w pidżamkach to i dziecku może jakoś bardziej komfortowo spać w czym innym
A w ciągu dnia śpiochy i kaftanik. Ale dzisiaj zajrzałam do jej szafy i muszę zacząć zakładać jej te sukienunie co kupiłam, bo się zmarnują.

Dzisiaj mój aniołek po porannych przejściach spał prawie cały dzień, oczywiście z pobudkami na jedzonko. Po południu to aż mi jej brakowało Tfu, tfu żeby nie zapeszyć i nie zachwalić
No i dzisiaj pierwszy raz się werandowaliśmy. Przy okazji powiedzcie jak to organizujecie z wyjściami na spacer- rozumiem że po karmieniu, ale jak? Wybudzacie?
Stary 2011-11-20, 21:06   #1197
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dziś intensywny dzionek, byliśmy u brata na kawce i u pradziadków zaprosić na chrzciny
Cytat:
no to walki z zastojem dzień drugi

Jestem totalnie nie wyspana przez te latanie w nocy wokół małego i z okładami- tu ciepły przed karmieniem, tu po karmieniu inny... a w dzień też nie odetchnę bo tzreba z tej piersi najdalej co 2h ściągać pokarm- laktatorem oczywiście nie idzie mimo że mam już ten mniejszy lejek Przez całą noc podejść ściągnęłam aż 20 ml

Pisałam do Caltea- mojej doradczyni jak radzić sobie z zastojem (chyba tylko nas dwie to łapie) i u niej też teraz bardzo ciężko- Leoś wymiotował i ma biegunkę i jak to napisała " siedzą na walizkach by w razie pogorszenia do szpitala jechać..."
Masakra
Archi kochana współczuję bardzo jak tam Piotruś?? piersi nadal bolą??
Cytat:
m kciuki i powodzenia!!!

Martusia ja będę wystawiać swój komplet z chrztu na allegro, nie wiem za ile, ale na rozmiar 68.

Oj masakra Archi, skąd te zastoje się biorą?? Nic nie pomogę, bo się nie znam, tylko przytulam mocno!!!!

Anciu a mozes pokazac ten komlecik?chociaz pewnie za duzy bedzie, bo mój to jeszcze 56cm nisi
Cytat:
U
Aha w temacie urodzin to Franek dzisiaj skończył 13 tygodni.

Cytat:
o kurde 12godzinekstra
mój tez szok, bo spal od 22ej do 3:30
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zuzia dzisiaj skończyła 11 tygodni

Cytat:
hej Kobitki...

Cytat:
czy wypadają.. wypadają garściami... raz mały złapał mnie za włosy i mu kępa została w rączce

też mój max uśnie na 3 godziny , tak to mniej wiecej 2 godziny. A po 5-6 już co godzine.

heheh

sru do prania
cudny przystojniak

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 21:09   #1198
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

heheh

sru do prania
super

Wymianka.
Stary 2011-11-20, 21:53   #1199
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Pewnie z nadmiaru wrażeń, mój pod koniec też beczał, ale generalnie cały dzień przespał, jak nigdy .
Brawa dla Was, macie to już za sobą .
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ancia czytałam ze martwisz sie o główke , myśle ze nei masz sie co stresowac bo w moim otoczeniu jest pełno dzieci i kazde w swoim czasie zaczeło ta głowke dzwigac jedne juz sztywno trzymały a inne w tym samym wieku nie bardzo-każdy miał swój rytm ale każde dzieciatko jest zdrowe i nic im nie dolega, mysle ze Franio jeszcze Cie zaskoczy
Dzięki Asiu za pocieszenie, ale wiesz jak to matka i tak się trochę martwię. Duży chłop, a tu lipa z główką.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Juz nie moge sie doczekac gugania mojej Olivki...
doczekasz się
Cytat:
Twój Stanislaw na moje oko grubszy ode mojego Francisława. Ty masz więcej pokarmu, więc się bardziej najada no i chyba częściej je?
A Stasieńka jest boski!!! Na 3 zdjęciu to już słodziak do zacałowania!!!
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
u mnie czasem suszarka i godzinę idzie, bo jak się skonczy to mi się mała wybudza od razu więc jest ripir i ripit ja mam dość tego szumu, no ale coś z coś

a jakie ćwiczonka robicie na podnoszenie główki? Fajnie, że pomalutku unosi, jeszcze chwilę i zobaczysz jak będzie dźwigał wysoko
Nie mow, że Twoja grzeczna niunia potrzebuje suszarki? Nie wierzę normalnie. A suszarę puszczamy z jutuba lub mamy w mp3.
Ćwiczonka w sumie żadne specjalne, kładziemy na brzuchu częściej, łapię za ręce i podnoszę tak jak robiła to pediatra, noszę więcej pionowo. Chyba pomaga.
Cytat:
Przy okazji powiedzcie jak to organizujecie z wyjściami na spacer- rozumiem że po karmieniu, ale jak? Wybudzacie?
Karmię, ubieram i wychodzę. Jak był mniejszy, to na śpiąco, teraz usypia na spacerku .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Anciu a mozes pokazac ten komlecik?chociaz pewnie za duzy bedzie, bo mój to jeszcze 56cm nisi
To raczej na pewno będzie za duży. A komplet taki.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Idę spać. Dobrej nocy!

Stary 2011-11-20, 21:54   #1200
19natka88
Zakorzenienie

Czy ja się dzisiaj chwaliłam, że mamy spokój z brzuszkiem? No to się pochwaliłam i dzisiaj mały dał czadu znowu

Cytat:
Nieźle

Cytat:
Witaminki chyba wszystkie można.
Właśnie doczytałam i nie można muszę się zadowolić witaminami dla karmiących

Cytat:
heheh
Słodziak A te poliki to bym mu wycałowała

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości