|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
patik klikam non stop
![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() moje ciasto rozeszło się w mig, wszyscy chwalili i został tylko jeden kawałek (który właśnie pożeram ![]() Mama już sobie je zamówiła zebym własnie takie zrobiła na święta ![]()
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Ania dziękuję za kliki
![]() Kurde to ciężkie że zero kontaktu z tż ![]() Sara dzisiaj tak się siłowała i prawie siadła! W szoku byłam. Jakaś kobieta 3km ode mnie urodziła w karetce, zdązyli ją tylko z domu wynieść. Szok dla mnie taki poród- nie, you you? ![]() Pisz w k co tam się działo.
#1414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę do Klubu...
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Kajool
![]()
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może się skuszę na piernik, bo nigdy go nie robiłam. Cytat:
![]() Idź idź ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. w sprawie kup
![]() Zaneta najpierw wlewasz odpowiednią ilość wody (np. 180 ml) potem wsypujesz mleko (np. 6 miarek) i wychodzi Ci porcja (ok. 210 ml) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Nic będę powoli szła spać.
Ale mam pytanie jeszcze, wyskoczyło mi coś na dolnej powiece kaszak albo jęczmień ![]() nie jestem pewna co to, jak wyciskam to wychodzi coś białego, ale czy kaszak albo jęczmień może powodować suchość skóry wokół oka? Mam powiekę górną i dolną cała czerwoną i sucha, zaczyna mnie to denerwować, swędzi mnie to okropnie. Poradzicie coś ? oprócz lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patik też klikam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaa, a Ja bym zrobiła odwrotnie ![]() Danke schon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
pędzicie jak szalone - znowu mam braki i chyba nie nadrobię
![]() byłam cały weekend u rodziców - mąż był w szkole, a jak wrócił to mnie tak wk..., że mam ochotę się zawinąć z powrotem do mamy... łeb mi zaraz odpadnie z tych nerwów. dobrze chociaż, że Hania śpi. ja też zaraz się kładę bo wykończona jestem przez tego cepa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
zaneta - czerwone i swędzi to podejrzewam jęczmień. moze z opuchlizny (pewnie spuchło?) jest sucha skóra... pocieraj oko obrączką, podobno pomaga...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
co do " żegnania"- o tym samym pomyślałam
![]() Klikaj klikaj. Pięknie Wam idzie ![]() ![]() Zanetaa no najpierw woda potem mleko. W odwrotnej kolejności nie odmierzysz odpowiedniej porcji mleka. Ja kiedyś tak zrobiłam, nie chciało mi się brać pojemnika do lekarza i wsypałam w domu do butelki. Dziecko jadło za chude mleko bo w pośpiechu źle wlałam, za dużo. Pieleszka no to nieźle Cię wkur.wił że chciałaś się pakować. Szybko się godzicie?
#1425 | ||||||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamusiom
![]() My dzisiaj spędziliśmy u teściowej, ma swoje wady ale ogólnie na nią nie narzekam ![]() Za to nockę mieliśmy średnią. Koło 2.00 Helenka zgłodniała, to ją nakarmiłam, chwilę ponosiłam do odbicia (w nocy rzadko jej się odbija tym razem też nie), położyłam ją do łóżeczka i sama się też. Po chwili usłyszałam marudzenie z łóżeczka, zajrzałam do niej - nakryła się kocykiem, poprawiłam ją i się uspokoiła. Po 5 minutach znowu jakiś ruch, zaglądam do niej a ona nie wiem czy to było ulewanie czy wymioty ale chlustało z niej, wystraszyłam się nieźle, szybko ją podniosłam. Pielucha flanelowa cała (dosłownie) mokra ( na niej trzyma główkę), mokre prześcieradło, mokry materac. Ona jeszcze chrząkała. Zabrałam ja na resztę nocy do nas do łóżka na resztę nocy. Wcześniej zdarzało jej się ulewanie ale nie aż takie... Ja też kocham. Najczęściej robię z bananem i czekoladą. Ten zapach... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-11-20 o 21:21 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
zaneta też bym potarła rozgrzaną obrączką...
Co do mleczka to właśnie tak , najpierw wlewasz wodę, a potem miarki.
#1427 |
Zadomowienie
|
Alez cudowne okreslenie!
![]() ![]() Bo moja Blaneczka juz tydzien temu zauwazyla, ze ma raczki, ze moze nimi zlapac grzechotke i wsadzic ja do buzi ![]() ![]() ![]() I spiewa, uwielbia spiewac coraz dluzsze arie (to po mamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
zaneta a boli cie to?? bo moze gradowka
![]() |
#1430 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
![]() Dzień mieliśmy pracowity, więc dopiero teraz mam chwilkę. Był dłuuugi spacer, tona prasowania (pół tony jeszcze zostało ![]() ![]() ![]() ![]() Tymek dziś pierwszy raz w restauracji nie spał, tylko cały czas obserwował. Bałam się że przez to nie da nam posiedzieć, bo zaczenie płakać, ale on 1,5 godziny grzecznie przesiedział oglądając sobie ciekawe ściany i czerwone serwetki oraz uśmiechając się do mamusi i pogugując od czasu do czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najbardziej rozbroiły mnie trzy: to z murem berlińskim, jamnikiem i ostatnie ![]() Cytat:
![]() Chociaż się nie nudzisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() c.d.n.
![]() |
#1431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cookie, wczoraj zapomniałam Ci odpowiedzieć - NIE BUDZIŁAM
![]() ![]() Jaki śmieszek cudny ![]() Brawo Sarenko, nasza wątkowa gadżeciarko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haha, czemu mnie to nie dziwi D: Brawo chichotku kochany ![]() ![]() TELIK - jak chrzciny??? . ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Zapomniałam najważniejszego!!! Tymek dziś obrócił się z brzuszka na plecy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
czesc
wieczór był pracowity, sałatka, prasowanie i pranie wcześniej wymienialiśmy koła na zimowe, w niedzielę, bo jakoś zleciał weekend, a ja nie chcę czekać kolejnego tygodnia na wymianę w tesco kupilam dzisiaj 'pewniaki" soki i deserki gerbera w promocyjnych cenach zmeczona jestem więc zaraz się kładę tz mówi że ostatniej nocy obudziło go coś dziwnego, całe łóżko się trzęsło, patrzy a ja ruszam ręką, kołysząc się na boki, jakbym kołyskę bujała (wczesniej mieliśmy koło łóżka), Dawid się przebudzil i mruczał, a ja tak zareagowałam na jego głos trochę mnie to martwi że działam tak nie świadomie uciekam spać aha jutro mamy usg główki i bioderek, proszę o kciuki by wszystko dobrze było ![]()
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych machinalnych zachowań, to tez takie mam ![]() ![]()
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry! U nas dzień pora zacząć ![]() Nie narzekam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() mieliśmy słabą noc, Lilę coś brzuch bolał bo pierdziała i się kręciła, zasnąć nie mogła ech. Jutro tż musi sobie wziąć wolne, bo mamy szczepienie Lilki a ja nawet skarpetki nie założe, nie moge wyjść z domu.. Cytat:
Ale Filip często wymachuje nogami że wolę go nie sadzać.. brawa za Tymkowe postępy! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Noc straszna- z wierceniem, kopaniem, otwieraniem oczu, mlaskaniem i kilkoma innymi atrakcjami ![]() No to siedzę z wielkim kubkiem kawy i próbuję nie zwariować ![]() Dominik właśnie leży w bujaku i zaginając dolną wargę do środka (wygląda jak babcia bez zębów ![]() ![]() ![]() Patik Brunetka Zanka Beata klikam ![]()
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzis odwalilam numer stulecia - posmarowalam kanapke z dwóch stron maslem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak w sobotę wzięłam półtoraroczną chrześnicę na ręce, to odruchowo ręką chciałam jej główkę podtrzymywać
![]()
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Robi się ![]() Ciasto przygotować na ok. 5-6 tyg. przed świętami, piec na 3-4 dni wcześniej. Surowe ciasto musi dojrzewać w chłodnym miejscu (lodówka). 1/2 kg miodu, 2 szkl. cukru oraz 25 dkg masła podgrzewać stopniowo, niemal do wrzenia a następnie ostudzić. Do chłodnej masy dodać: 1 kg mąki pszennej, 3 jajka, 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej, rozpuszczonej w 1/2 szkl. mleka, 1/2 łyżeczki soli oraz 2-3 torebki przypraw korzennych do piernika. Ciasto starannie wyrabiamy, przekładamy do kamionkowego lub emaliowanego garnka, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce. Pieczenie: Ciasto dzielimy na 2-3 części, rozwałkowujemy i pieczemy na posmarowanej tłuszczem blasze w temp. takiej jak na biszkopt (160-180, zależy od kuchenki, ja podgrzewam piekarnik jakieś 10 stopni mocniej i po włożeniu placka zmniejszam temperaturę) przez ok. 15-20 min. (zależy od grubości placka). Ochłodzone placki przekładamy podgrzanymi powidłami śliwkowymi (można je wymieszać z bakaliami, np. siekanymi figami), nakrywamy arkuszem papieru i równomiernie obciążamy, odstawiamy aż "skruszeje" (jakieś 3-4 dni). Ciasto ma dość "wolną" konsystencję, jak "posiedzi" w zimnie - stężeje i da się rozwałkować (trzeba podsypywać mąką). Wychodzi genialny! ![]() no pewnie ![]() Cytat:
![]() A dla Tymka brawa za akrobacje!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Hej!
A ja się boję oddychać dosłownie, bo mój dzieć jeszcze śpi ( PIERWSZY RAZ TAK DŁUGO !), co prawda wierci się już ale zdążyłam zjeść śniadanie ![]() Kurde, nie wiem bardzo co robić, dziś skończyłam leki ( jaką ma straszną biegunkę po antybiotyku, daję probiotyk ciągle, sra co chwilę, pojechałabym do lekarza, ale baba mnie uprzedziła, że może tak być, chociaż po probio. nie powinno ), a mały ma jeszcze zawalony nos... Nie wiem, czy wyjść już dziś na pole ? ( po tygodniowej kwarantannie ). Może jeszcze odpuszczę... Oczywiście jak zwykle mam lenia jak stąd do Chin. Nie lubię sama zostawać z Igorem, jak M. jest to chociaż coś zrobię jeszcze, np. jakiś obiad, posprzątam, a tak tak to cały czas mały...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.