|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
fotka nr 3 the best...slodziak....
Cytat:
![]() 2. o tym nie wiedzialam...ale dzieki za info... ![]() 3.a moja je tak samo jak jadla po urodzeniu....masakra...:m ur:...zastanawiam sie ile przybrala...chociaz miala takie dni ze jadla po 140 ml Cytat:
ze swietnie sobie radzisz...i ze aniolek tyle spi....moja juz nie spi jak ja karmie...( nigdy nie spala) wiec po mleczku ubieramy sie i jazda na spacer...przez jakies 15 min bacznie mnie obserwuje z wozka a potem zasypia... ![]() Cytat:
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia no własnei duzy chlop
a ponoc dziecia o dobrej wadze ciezko czasem mój jest np niezłym klocuszkiem i pewnie tez mu sie nei bedzie chciało dzwigac, teraz jak go kłade na brzuszku to sie wkurza a główke to tylko przemieszcza na druga strone, musi ja troche dzwignac ale tylko ja tak smiesznie przesówa zeby dac ja z drugiej strony ciekawe jak bedzie dalej pewnei potem bede wam tu pisac ze nie dzwiga i bedziecie wy mnie pocieszaća mój mały dzis niexle pospał, teraz jest jego godzina kiedy zawsze zasypia a on oczy jak 5 zł i na nas patrzy zdziwiony hehe chyba nici ze spania, no ale plus taki ze nei krzyczy przerazajco jak mu sie to codziennie zdarzało tylko grzecznie lezy-zeby nie zapeszyc ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Małgosia Stas cudowny
|
|
|
|
#1203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jak juz za długo płacze to włączamy suszarkę- też z YT ofc na normalną mym zbankrutowała na prądzie chyba![]() skoro unosi to znaczy, że działają Cytat:
Mamusie, którym maluchy nie chcą leżeć na brzuszkach i się buntują- podobno pomaga podłożenie pd rączki ręcznika zwiniętego w rulonik- nie szkodzi to, a dzieci chętniej leżą wtedy - tak czytałam
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Monik ale jak rulonik? tak pod raczki i przechodzi pod klate czy jak ?tak przez cała szerokośc?
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam jak niezrozumiale to spróbuję w paincie rys stworzyć ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- o znalazłam---> TAKIE COŚ
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie tak myslałam ale wolałam sie upewnic jutro moze mu tak spróbuje zrobic
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to chciałam pochwalić mojego Zozolka. Dzisiaj spała ładnie od 22.30 do 7 i potem od 10 do 14 w domku co normalnie w dzień jej się nie zdarza, co najwyżej śpi tyle razem ze spacerem więc to duży sukces
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-20 o 22:56 |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam dopiero w sumie maluszka zaczełam kłasc niedawno wiec nie dziwie sie ze sie wkurzam , musi sie przyzwyczaic
no ale jak bedzie mu lepiej to czemu nie![]() w ogole jak mam go na rekach to ta głowe trzyma sztywno i jak lezy na ramieniu to tez podnosi , wkurza sie tylko jak go kłade na podłodze no ale dam mu szanse na poprawe w końcu ma dopiero miesiac i pare dni
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak wytrzymuje parę minut potem zaczyna się wiercić albo wyrywać do obrotu na plecy -wtedy ją podnoszę, bo to za wcześnie dla niej. I ponoć tak się powinno kłaśc na początku po 2-3minutki i dość.
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz juz własnei coraz wiecej a zaczełam od kladzenia na klacie meza a potem na sobie tylko ze na nas to uwielbia lezakowac i sobie smacznie zasypia a jak tylko kłade na podłodze to sie wkurza
|
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja pierwszy raz położona była jak miała 5 dni, przy mojej mamie. A jak mama pojechala do domu to ja się bałam sama kłaść Julika na brzuch i kładłam i ją zabierałam od razu i dopiero gdzieś po 2tyg zaczęłam stopniowo ją układać - i ryczała oj ryczała bo nie podobało się jej wcale. Aż do któregs dnia jak zasnęła na klacie męża i tak ją odłożył do łóżeczka -od tamtej pory już codziennie na parę minut ląduje na brzuch- a jak sobie fajnie go masuje wtedy, jakie bączki idą ![]() Może Marcelkowi właśnie ten ręcznik pomoże, bo nie będzie tak płasko i nisko leżał, podobnie jak na klacie się może poczuje ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
u mnie pralka co 2-3 dni chodzi- ale mi strasznie dużo tetrówek idzie- no i zawsze sie zdarzy, że mi pies się do czegoś przytuli, więc od razu odkładam do prania... Indyjskie "Mam Talent" http://www.youtube.com/watch?v=S2SUaoVy_iU
|
|
#1213 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
chyba razem będziemy torturowany z rzecznikiem nasze małżeństwa![]() Cytat:
proszku. to chyba nie szkodzi ciuszkom maluszka ? |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!Jak nocka w miarę udana to znowu pobudka o 6.30
Moje dziecko leży sobie w łóżeczku/moim łóżku/wózku i pokrzykuje To nie jest płacz tylko jakby taka złość/zniecierpliwienie:confuse d: Nie robi tak tylko w pozycji pionowej noszony na rękach Ja nie mam pojęcia o co chodzi A teraz po 1,5h takiego pokrzykiwania padł w wózku Na skok chyba za wcześnie? (dzisiaj mamy 11tydz. skończony) Cytat:
Bo calutki tydzień był spokój z brzuszkiem![]() Dobry, dobry |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez dokładam nasze ubrania jak nie mam pełnej pralki, myślę ze nie szkodzi, bo czemu? ![]() u nas taka dżuma na zewnątrz, że najchętniej bym się zakopała w pościeli na cały dzień
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Natka biedny Szymek i biedni Wy, trzymam mocno kciukasy zeby te bole brzuszka przeszly i sie skonczyly juz na dobre ten czas za szybko leci..![]() Asik ja tez na samym poczatku nie kladlam na brzuszku i tez myslalam ze to strasznie zaniedbalam ![]() Pestka no nareszcie Lau szacun dla matki polki! ![]() Irmith trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze, musi i koniec! Malgosia Stas boski Chyba cos jeszcze mialam napisac ale nie pamietam co; w ogole prosze o pozytywne fluidki bo wszystko mnie boli, nawet przelykanie boli bo gardelko boli bardzo bardzo jak jestem chora to jestem strasznie marudna, wybaczcie---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry poniedziałkowo
![]() nadrabiać i cytować będę potem, a teraz muszę mój sen opowiedzieć no jak się obudziłam to ze śmiechu mało nie padła, tyle babek i dzieci w jednym mieszkaniu. więc jak Natka się zjawimy u Ciebie to wiesz....
|
#1218 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() 2. Co to znaczy "jak za dlugo płacze", mój jak płacze, to ja od razu panika i akcjia uspokojenie, chyba to niedobrze? A o ręczniku czytałam na mamach lipcowych, ale nie mogłam zakumać jak podkładać, a teraz już wiem -dzięki Cytat:
![]() Cytat:
U mnie czasem kot się wyśpi na kocyku Franka, ale nie robię z tego halo. Chyba, że pieluchy - to wtedy wrzucam do prania. Ogólnie jest teraz tyle sierści, że jakaś masakra, Franek ma ją nawet w rączkach, ale też jakoś nie panikuję.Myślisz, że powinno się od razu prać? 11-12 tydzień chyba skok. Ja się boję tego 14-19, chyba nie starczy mi siły. Cytat:
Hej Pestka, łobuzie, gdzie byłaś?? A ja planuję teraz pomalutku zacząć prać w normalnym proszku Franka rzeczy, w końcu śpi w naszej pościeli wypranej w normalnym proszku i nic się nie dzieje. Naszych rzeczy z jego nie piorę, ale ja w ogóle obrzydliwa jestem - coś jak Cotka - i nawet swoje rzeczy piorę oddzielnie niż małża .
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jeżusieeee jaki ja mam szybki internet, tzn. tak mi się wydaje po tym co było.. Czyli jaki z tego morał..trzeba doceniać to co się ma bo może być gorzej ![]() Małgosia Stanisław bosko wygląda. Ostatnie zdjęcie urocze Asia moj też się wkurza na brzuchu...,ale go kladę i trzymam do granicy jego nerwów I też nie kładłam od początku.Archi bidusie nasz cyckowy trzymam kciuki żebyś już nigdy więcej nie miała zastoju. I Kochana przytulam mocno i odganiam brzydkie humorki Natka cierpliwości przede wszystkim i szybkiego powrotu do normy Cotka smutno z Waszą sunią...smutno.... Martusia ja oddam komplet do chrztu taki mniejszy za free bo sama go dostałam. Tylko, że to nie jest na zimę i napewno musiałabyś włożyć dziecia w jakiś kombinezonik polarkowy czy cuś...Jak chcesz zrobię zdjęcia.
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć czasem wracamy na sygnale do domu jak się zagapię i miniemy porę jedzenia![]() hmm za długo- bo jak wiem,że ma sucho, jest najedzona, a płacz jest z rodzaju szantażujących- mamusiu weź mnie na ręce to będę grzeczna - to wtedy pozwalam jej popłakać, no i jak to trwa w moim odczuciu za długo to włączam jej suszarkę na szczęście za często sie nie zdarza no bo jak płacze z jakiegoś powodu to sprawdzam po kolei wszystko, biorę na ręce i przytulam i tulę aż się uspokoi. Czasem potrzebuje tylko się do mnie przytulić i jest dobrze ![]() Cytat:
a często jak małą karmię pies mi się kładzie przy drugim boku i przytula się do pieluchy więc też ją od razu wyrzucam do pralki. A o sierści mi nie mów - u nas też tumany, choć już lepiej po ostatnich kąpielach ![]() Też mam plan jak skończę lovelę prać małej rzeczy w naszym proszku oho, poszła kupa to trzeba zmienić pieluchę i szykować mleko
|
|
#1221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy ze Stasiem
a ten się śmieje ![]() Cytat:
![]() ![]() je tak co 2-2,5 godziny w nocy co 3 czasem. Ale czasem to sobie ciapnie tylko trochę , a po nastepnych 2 godzinach dopiero domaga się jeść całuje go całuje te pucki jegocałuje całuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie własnie w 11 było.... ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- ja dalej tak robie, mały sie tylko przytuli do ojca bluzy i już ma policzek czerwony przez chwile.
|
|
|
#1222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę dodawać zwyklego proszku do dzieciowego. Stopniowo. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#1223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mam jakoś mniej cierpliwości![]() Dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aa i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj ostatecznie promotor zatwierdził mi pracę i będę się niedługo bronić
|
||||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się z Wami mamuśki po weekendzie w szkole wyedukowana na maksa masakrycznie rozłożone miałam zajęcia w sobote do 19 a w niedziele już na 8 no ale na szczęście dzisiaj Natalcia dała mi odespać i jestem znów wśród żywych
|
|
|
|
#1225 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zanim ponadrabiam wiecej popisze troche poki maly spi.
Widze swiatelko w tunelu z mą piersią- 3majcie kciuki!!! Jutro idziemy na szcep- i sie troche martwie jak maly bedzie po nim nie w humorze czy bedzie dobrze ssał ![]() Cytat:
Obiady juz lepiej bo troche zup jest z ziemniorów, dynii, cukinii, buraczków, botwiny, szczawiu, ogórowa... Ale chyba przejde z wegetarianizmu na breatharianizm ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Staś cudny- na ost.foto rączki trzyma jak wiewióreczka - moj też tak robiCytat:
a mój za bardzo nie guga jeszcze i z usmiechami tez nie bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tego się trzymajmy. A cierpliwość i tak się przyda E no e noooo pani magyster będzie tak? No to teraz tym bardziej musimy Cię odwiwedzić coby oblać obornę dyplomu Cytat:
|
|
#1227 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A i znowu te pieprzone odparzenie się nasiliło
Cytat:
Cytat:
karmię i zaciskam zęby. A Piotrus dalej z wysypką i znów odparzony ![]() Jutro przed szczepieniami mam nadzieje to omówić z pediatrą bo mi pomysłów brak. A kiedy robicie chrzciny? Cytat:
Cytat:
I dla Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podziwiam mamuśki uczące się. Ja powinnam jakoś wiosną podejść do egzaminu specjalizaycjnego co mi przepadł w październiku i sie zastanawiam czy po 1 dam radę się uczyć przy małym, a po 2 wyjechać na te 2-3 dni (egz. aż w Puławach mam- czyli drugi koniec Pl) |
||||||
|
|
|
#1228 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie malo je....ja juz nie wiem ...bo im dziecko starsze to powinno wypijac wiecej....a ona caly czas tyle samo pije....jutro idziemy sie zwazyc i zobacze czy cos przybrala... ja tez sprobuje z recznikiem....bo jak ja klade na brzuszku to zaczyna poplakiwac...i cala czerwona sie robi na buzce... Cytat:
za ladny sentyle przespala...?? ale z przerwami na karmienie czy bez?? Bo moja raz przespala tak bez karmienia...ale to byla jednorazowa akcja... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hej mamusko....
|
|
#1229 | ||||||
|
kosmitka
|
Ale Franek nawija, padam!!!
Cytat:
, ja nawet jak chwilę poczekam jak kwęka tylko, to potem jest taka syrena, że ciężko go uspokoić.A poza tym on ostatnio kwęka jak chce spać, trzeba go lulać, włączać suszarkę. I lulać do znudzenia. Cytat:
Cytat:
, nie mam na tą jędzę żadnej rady .Po kąpielach mówisz lepiej?? Hmm spróbuję. Cytat:
.Nasz Franek też góra minutę wytrzymuje, więc p prostu częściej próbuję. Ale to strasznie psuje mu humor i potem mam kłopot z uspokojeniem. Oby minął jak najszybciej. I gratki za pracę. Cytat:
Cytat:
.A z jedzeniem masz niefajnie, nie zazdroszczę i naprawdę nie umiem nic więcej podpowiedzieć. A chleb z benecolem to wypassss.
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

zobaczymy co nam powie lekarka jak przyjdziemy na szczepienie... A właśnie- czy podejrzenie skazy może odroczyć szczepienie??

ze swietnie sobie radzisz...i ze aniolek tyle spi....

Nie wierzę normalnie. A suszarę puszczamy z jutuba lub mamy w mp3. 

masakrycznie rozłożone miałam zajęcia w sobote do 19 a w niedziele już na 8
A powiedz mi co Ty możesz jeść i jesz? Bo jak czytam to tego nie, tamtego nie, tego nie jesz w ogóle...
, ja nawet jak chwilę poczekam jak kwęka tylko, to potem jest taka syrena, że ciężko go uspokoić.
.