Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 10:34   #4921
liveinhope
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Tylko ileż tej wątróbki się je i jak często? Nie demonizowałabym, raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Trzeba by było jeść wątrobę niedźwiedzia polarnego.
Raz zjedzona nie zaszkodzi, ale nie może być głównym źródłem żelaza w ciąży. Tym bardziej, że witaminę A przyjmujemy przecież w innych produktach. Zresztą zachęcam do spytania lekarza.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:35   #4922
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
My nastawiamy się na ten, przede wszystkim ze względu na wagę, bo normalnie ważą 2x tyle. http://allegro.pl/leo-wozek-graco-sy...941661784.html
My początkowo też patrzyliśmy na 3w1, ale jednak doszliśmy do wniosku, że kupimy gondolę i spacerówkę, a fotelik osobno. Po dłuższym namyśle stwierdzam, że mimo że dziecko nie będzie ciągle siedziało w tym nosidełku, to jednak wydaje mi się, że niekorzystnie działa na kręgosłup - dziecko musi leżeć na płasko, a fotelik zmusza to pozycji półsiedzącej. Poza tym ile z tego nosidełka się będzie korzystało? Więcej czasu dziecko przeleży w łóżeczku czy w gondoli, więc uważam to za zbędny wydatek

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:36   #4923
ribeiro7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Co poniedziałek mam tyle do nadrabiania, że Dziewczyny taka piękna pogoda w weekend a Wy przed komputerami siedzicie?
U nas w sobotę przyszli robotnicy bo mąż robi nowe terrarium w salonie, takie wielkie na całą ścianę i było trochę pracy (zwłaszcza kiedy wyszli) Uznaliśmy, że z dużym wydatkiem warto uporać się przed narodzinami drugiego dziecka więc walczymy dzielnie Sobota jak najbardziej pracowita
Niedzielę spędziliśmy aktywnie, rodzinnie i bardzo przyjemnie bo pogoda była prześliczna
A i chyba upatrzyliśmy sobie dwa wózki stwiner i maxicosi
Ten drugi wózek to nie maxicosi ale ABC Design Zoom. Miałam go, był super jak woziłam dzieci w fotelikach, jak mieli po ok 10kg stał się nieznośny w prowadzeniu, ciężko go podbić na krawężnik, a koła wykrzywiały się przy zjazdach z wysokich krawężników jest cięższy od pierwszego i dłuższy. A patrzyłaś Baby Jogger City Select Duble, wydaje się fajny ale nie widziałam na żywo.

Edytowane przez ribeiro7
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:43
ribeiro7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:42   #4924
kapukat
Zakorzenienie

wózki wyglądają przebojowo - ale rzeczywiście trzeba sprawdzić - jak ja się opiekowałam bliźniaczkami to miały kapitlany wózek - prawie do 1.5 roku z niego korzystały...pewnie później też ale do tego czasu ja to widziałam - tylko że niektórym pewnie wydawałby się duzy, bo gondole jak i spacerówki były koło siebie - za to leciutki, łatwy w prowadzeniu, z dużymi kołami więc nie było trudno nim operować
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:43   #4925
liveinhope
Raczkowanie

Znajomi polecili nam wózki Emmaljunga - słyszał ktoś?
Na razie znalazłam stronę, ceny trochę powalają - nie wiem, czy jest sens tyle wydawać na wózek...
http://www.wozki-emmaljunga.pl/index...&k=0&dd=2&pp=1
Stary 2011-11-21, 10:43   #4926
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ribeiro7 Pokaż wiadomość
Ten drugi wózek to nie maxicosi ale ABC Design Zoom. Miałam go, był super jak woziłam dzieci w fotelikach, ja mieli po ok 10kg stał się nieznośny w prowadzeniu, ciężko go podbić na krawężnik, a koła wykrzywiały się przy zjazdach z wysokich krawężników jest cięższy od pierwszego i dłuższy. A patrzyłaś Baby Jogger City Select Duble, wydaje się fajny al nie widziałam na żywo.
Tego joggera nie mieli w sklepie na stanie więc nie widziałam
Dla nas ten wózek jest potrzebny dla Czerwcóweczki i dla synalka, który będzie miał ponad 1,5 roczku, myślę że maksymalnie na rok bo później Miłek pójdzie do przedszkola, ja wrócę do pracy a Czerwcóweczka zostanie w domu i wtedy będzie jeździć w spacerówce już sama Ewentualnie na wspólne wakacje się przyda jeśli syn będzie małym leniwcem (na szczęście nie zapowiada się) ale wtedy mąż przejmie stery i myślę, że waga nie będzie mu przeszkadzała
Byłam pewna, że maxi cosi a tej firmy abc design nie kojarzę
Oj chyba będzie trzeba jeszcze raz jechać obejrzeć wózki ale tym razem w bardziej wyposażonym sklepie

kapukat pamiętasz jakiej firmy był ten wózek?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:48   #4927
andzya
Zakorzenienie

kochane przesłałam Wam na zbiorowego maila zdjęcie swojego usg z ostatniej wizyty Widać na nim, że to chłopczyk
No i przesłałam zdjęcie swojego jeszcze praktycznie płaskiego brzuchola

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 10:48   #4928
anulka4771
Wtajemniczenie

Mnie te ceny tych wszystkich wózków powalają na łopatki.Ja też bym teraz kupiła nowy,bo tamten uwielbiam ale ma już 4 lata(nie jest on najnowszy,tzn ma ślady użytkowania) lecz nie mam najnormalniej w świecie kasy.Planowałam powozić troche i pózniej kupić spacerówkę i tak zrobie.A i te wózki z gondolami np.Xlander mają małe te gondole i jak mój młody urodził sie 4400 i 60 długi to zadługo w nim nie pojeżdził.Dobrze że był dzieckiem zimowym i akurat jak się już nie mieścił to robiło się ciepło.Teraz termin mam na maja i martwie sie czy w spacerówce zimą dziecku kilkumiesięcznemu będzie np.ciepło.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:48   #4929
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Moja metoda na gardło w ciąży: letnie herbatki z miodem i cytryną, dwa razy dziennie jabłko, banan, kiwi i raz cała papryka czerwona na surowo Uderzeniowa dawka witamin w formie naturalnej i przeszło po jednym dniu.
Dzięki za radę najgorsze ze mnie lamie w kosciach i mam dreszcze ((
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:53   #4930
kapukat
Zakorzenienie

Martita - jak tylko sobie przypomnę to na pewno dam Ci znać, albo jak wpadnie mi gdzięś w oko na necie...bo wózek naprawdę był kapitalny, ja się przy nim nie umęczyłam w ogóle, a dziewczynki już po roku do najlżejszych nie należały
Stary 2011-11-21, 10:54   #4931
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Znajomi polecili nam wózki Emmaljunga - słyszał ktoś?
Na razie znalazłam stronę, ceny trochę powalają - nie wiem, czy jest sens tyle wydawać na wózek...
http://www.wozki-emmaljunga.pl/index...&k=0&dd=2&pp=1
ehhh, jak popatrzylam na ilosc i wieloś rodzajow wozkow to mnie jeszcze bardziej glowa rozbolala....
o wozku pomysle za jakies 3 miesiace

dla oczu:
wozek z lat 30. XX wieku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z6350810X,Model-glebokiego-wozka-dzieciecego-w-latach-30--XX.jpg (41,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-11-21, 10:55   #4932
anulka4771
Wtajemniczenie

[QUOTE=martita_891;3063446 7]Tego joggera nie mieli w sklepie na stanie więc nie widziałam
Dla nas ten wózek jest potrzebny dla Czerwcóweczki i dla synalka, który będzie miał ponad 1,5 roczku, myślę że maksymalnie na rok bo później Miłek pójdzie do przedszkola, ja wrócę do pracy a Czerwcóweczka zostanie w domu i wtedy będzie jeździć w spacerówce już sama Ewentualnie na wspólne wakacje się przyda jeśli syn będzie małym leniwcem (na szczęście nie zapowiada się) ale wtedy mąż przejmie stery i myślę, że waga nie będzie mu przeszkadzała
Oj chyba będzie trzeba jeszcze raz jechać obejrzeć wózki ale tym razem w bardziej wyposażonym sklepie

Mój filip jak tylko zaczął chodzić wozek poszedł w odstwke,na miasto szedł ze mna i w ogóle a teraz brak słów-taki leń sie zrobił.Na spacer muszę go "siłą" wyciągać bo go nogi bolą,chodnik go męczy.Teraz w sobote chciałam z nim wyjść do rodziców(batalie z nim stoczyłam zanim się zgodził) kazał zadzwonić do dziadka żeby po niego przyjechał.W rezultacie przeszedł całą droge nawet nie wspominając że go nogi bolą.Dzisiaj z przedszkola wraca z buta nie był zadowolony ale mąż jeżdzi autem do pracy teraz,normalnie aż się boję...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:56   #4933
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Martita - jak tylko sobie przypomnę to na pewno dam Ci znać, albo jak wpadnie mi gdzięś w oko na necie...bo wózek naprawdę był kapitalny, ja się przy nim nie umęczyłam w ogóle, a dziewczynki już po roku do najlżejszych nie należały
Dzięki

Ja sobie wymarzyłam, że Miłosz będzie siedział zadowolony w spacerówce przodem do kierunku jazdy i obserwował wszystko tak jak teraz to robi a Czerwcóweczka tyłem i jednocześnie będę miała na nią oko Później układ będzie można zmienić ale na początek strasznie by mi to odpowiadało Te bliźniacze z siedziskami obok mnie nie interesują

anulka4771 Miłosz już chodzi od dawna ale na spacerach chętnie siedzi w wózku (dopóki się nie zatrzymam bo wtedy protestuje: albo jadę albo go wysadzam ), zobaczymy co będzie kiedy ciut podrośnie

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:58
Stary 2011-11-21, 10:57   #4934
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ehhh, jak popatrzylam na ilosc i wieloś rodzajow wozkow to mnie jeszcze bardziej glowa rozbolala....
o wozku pomysle za jakies 3 miesiace

dla oczu:
wozek z lat 30. XX wieku
Ja w ogóle bym nie patrzyła, ale jak czytam że dziewczyny już się orientują, to czuję się zobowiązana
Wszelkie zakupy planuję zacząć dopiero gdzieś ok 6 m-ca. Chyba 3 miesiące wystarczą
Stary 2011-11-21, 10:58   #4935
ribeiro7
Raczkowanie

Cytat:
Tego joggera nie mieli w sklepie na stanie więc nie widziałam

kapukat pamiętasz jakiej firmy był ten wózek?
Niestety waga wózka ma znaczenie, bo on jest długi. Jogger wydaje mi się fajny, bo może być pojedynczym wózkiem. Szerokie wózki są zdecydowanie gorsze od długiego, bo nie zjedziesz z podjazdów i nie wjedziesz w bramki sklepowe. Teraz mam dwa Maclareny xlr i łączę ze sobą jak potrzeba, ale niestety nie znoszę takiego szerokiego "czołgu" . Co się nie wymyśli to i tak ciężko z dwójką jeździć, trzeba posyłać starsze dzieci na nogi

A swoją drogą ciekawe, jak długo dzieci będą chciały jeździć w wózku.

Edytowane przez ribeiro7
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:01
ribeiro7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:01   #4936
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w ogóle bym nie patrzyła, ale jak czytam że dziewczyny już się orientują, to czuję się zobowiązana
Wszelkie zakupy planuję zacząć dopiero gdzieś ok 6 m-ca. Chyba 3 miesiące wystarczą
póki co zlecilam tacie w UK pojscie za jakis czas do PRIMARKU po jakieś ciuszki pojdzie z moją ciocią co ma wprawę juz jako babcia i na pewno mu pomoze

kolezanki polecaja mi bardziej kupno spioszkow a nie osobno kaftanikow i spodenek, zeby plecki gole nie byly, bo maluchy sie lubia wiercic i czesto trzba im plecki przxykrywac
Stary 2011-11-21, 11:03   #4937
ribeiro7
Raczkowanie

Cytat:
póki co zlecilam tacie w UK pojscie za jakis czas do PRIMARKU po jakieś ciuszki pojdzie z moją ciocią co ma wprawę juz jako babcia i na pewno mu pomoze

kolezanki polecaja mi bardziej kupno spioszkow a nie osobno kaftanikow i spodenek, zeby plecki gole nie byly, bo maluchy sie lubia wiercic i czesto trzba im plecki przxykrywac
Mają rację, tylko body i pajacyki, łatwo przebrać. Nawet jak dzieci większe i nie mają body to brzuch ciągle goły.
Stary 2011-11-21, 11:04   #4938
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Niestety waga wózka ma znaczenie, bo on jest długi. Jogger wydaje mi się fajny, bo może być pojedynczym wózkiem. Szerokie wózki są zdecydowanie gorsze od długiego, bo nie zjedziesz z podjazdów i nie wjedziesz w bramki sklepowe. Teraz mam dwa Maclareny xlr i łączę ze sobą jak potrzeba, ale niestety nie znoszę takiego szerokiego "czołgu" . Co się nie wymyśli to i tak ciężko z dwójką jeździć, trzeba posyłać starsze dzieci na nogi

A swoją drogą ciekawe, jak długo dzieci będą chciały jeździć w wózku.
Zdaję sobie sprawę, że nie dostanę bliźniaka z wagą 7 kg ale myślę, że 11,5 tego s-twinnera nie jest zła Zobaczę tego joggera

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-21, 11:05   #4939
Freya_85
Raczkowanie

Jak robłyście grupę krwi to pytał się Was gin o grupę krwi ojca dziecka? Ja mam B+, mąż 0 ale nie wiem czy + czy -. Gin nic się o jego grupę krwi nie pytał.

Jutro zaczynam 14tc i II trymestr. I wizyta u gina

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

Ja w ogóle nie kupuję kaftaników. Biorę tylko body, półśpiochy, śpiochy i pajacyki.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:06   #4940
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Co poniedziałek mam tyle do nadrabiania, że Dziewczyny taka piękna pogoda w weekend a Wy przed komputerami siedzicie?
U nas w sobotę przyszli robotnicy bo mąż robi nowe terrarium w salonie, takie wielkie na całą ścianę i było trochę pracy (zwłaszcza kiedy wyszli) Uznaliśmy, że z dużym wydatkiem warto uporać się przed narodzinami drugiego dziecka więc walczymy dzielnie Sobota jak najbardziej pracowita
Niedzielę spędziliśmy aktywnie, rodzinnie i bardzo przyjemnie bo pogoda była prześliczna
A i chyba upatrzyliśmy sobie dwa wózki stwiner i maxicosi
Jakie terrarium planujecie zrobic ? mi tez sie marzy takie na cala sciane CO hodujecie ??
eh pospalam do 11 a wy juz 3 strony naklepalyscie
Co do wozkow nie udzielam sie bo niestety nie znam sie na nich ... Patrzylam ostatnio na allegro tylko za jkimis lepszymi siodelkami do samochodow i wiem, ze w taki zainwestuje. Co do wozkow zero pomyslow
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:06   #4941
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Jak robłyście grupę krwi to pytał się Was gin o grupę krwi ojca dziecka? Ja mam B+, mąż 0 ale nie wiem czy + czy -. Gin nic się o jego grupę krwi nie pytał.

jak wyjdzie Ci Rh- to wtedy mężuś też idzie na pobieranko krwi
jak mu wyjdzie Rh+ to macie konflikt i ciąża musi by nadzorowana
Stary 2011-11-21, 11:07   #4942
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ja w ogóle nie kupuję kaftaników. Biorę tylko body, półśpiochy, śpiochy i pajacyki.
Co do grupy krwi nie pytal mnie gin jaka grupe ma Tz
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:07   #4943
ribeiro7
Raczkowanie

Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że nie dostanę bliźniaka z wagą 7 kg ale myślę, że 11,5 tego s-twinnera nie jest zła Zobaczę tego joggera
Daj znać, jak obejrzysz jestem strasznie ciekawa. Wdaje mi się fajny, ale nie wiem czy jeszcze inwestować w taki, może dwuletnie dzieci nie będą chciały już jeździć, ale jak się rozbiegną to ich nie połapię.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:07   #4944
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:

Jak zobaczył, że mam plus, to nie pytał, ale pytała mnie babeczka przy badaniach krwi.

Pytałam się o liczenie tygodni ciąży
Lekarze liczą wg skończonego tygodnia, czyli jak mamy 11tc i 2 dni,
to lekarz mówi o 11 tygodniu
a kobiety zwykle mówią, że są w 12 tygodniu.
Czyli jesteśmy zupełnie normalne z tym dodawaniem
Stary 2011-11-21, 11:10   #4945
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak zobaczył, że mam plus, to nie pytał, ale pytała mnie babeczka przy badaniach krwi.

moj mi pisal np. 8/9
Stary 2011-11-21, 11:11   #4946
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:

Bo sobie ciąże postarzamy Ja to liczę tak: jak jestem w tym 11tc2dc to mam skończonych 11tygodni i jestem w trakcie 12tc
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:13   #4947
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
My początkowo też patrzyliśmy na 3w1, ale jednak doszliśmy do wniosku, że kupimy gondolę i spacerówkę, a fotelik osobno. Po dłuższym namyśle stwierdzam, że mimo że dziecko nie będzie ciągle siedziało w tym nosidełku, to jednak wydaje mi się, że niekorzystnie działa na kręgosłup - dziecko musi leżeć na płasko, a fotelik zmusza to pozycji półsiedzącej. Poza tym ile z tego nosidełka się będzie korzystało? Więcej czasu dziecko przeleży w łóżeczku czy w gondoli, więc uważam to za zbędny wydatek
Dziecko nie może cały czas leżeć na płasko. Nie może cały czas leżeć na plecach, dlatego tak popularne stało się noszenie dzieci w chustach. Wsyatrczy popatrzeć na główkę dziecka wożonego w wózku i dziecka noszonego w chuście, i porównać.
A my będziemy w tej komfortowej sytuacji, że będzie ciepło czyli idealnie żeby dziecko nosić w chuście.
Nie dość, że od leżenia (nieważne czy na płasko czy nie) odkształca się główka, to dziecko się rozleniwia. Od pierwszych dni powinno się kłaść dziecko również na brzuchu, bo później jest trudniej.

Jeśli nie macie samochodu, to faktycznie fotelik niepotrzebny.

Cytat:

Jeśli masz (+) to grupa krwi ojca dziecka nie ma znaczenia.
Ma znaczenie jeśli matka ma (-).

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:17   #4948
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Daj znać, jak obejrzysz jestem strasznie ciekawa. Wdaje mi się fajny, ale nie wiem czy jeszcze inwestować w taki, może dwuletnie dzieci nie będą chciały już jeździć, ale jak się rozbiegną to ich nie połapię.
Tak porównując twinnera i joggera to pierwszy ma 11,5 kg a drugi 13, resztę trzeba by naocznie sprawdzić

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-21, 11:20   #4949
kapukat
Zakorzenienie

mam pytanie - jeśli jest tu ktoś ze Sląska albo z okolic - pytanie moje brzmi - czy ktoś ma przepis na takowe ciasto szukam go, ponieważ mój R powiedział że na Sląsku robi się je zazwyczaj na święta Bożego narodzenia - ciasto składa się z trzech warstw - pierwsza ciasto kruche, potem jakaś masa bakaliowa, a na to piana z białek, potem na wierzch czekolada... jeśli ktoś ma pojęcie co to takiego - albo zna przepis - bylabym dozgonnie wdzięczna!!!
przepraszam za off topa - ale to ważne
Stary 2011-11-21, 11:22   #4950
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziecko nie może cały czas leżeć na płasko. Nie może cały czas leżeć na plecach, dlatego tak popularne stało się noszenie dzieci w chustach. Wsyatrczy popatrzeć na główkę dziecka wożonego w wózku i dziecka noszonego w chuście, i porównać.
A my będziemy w tej komfortowej sytuacji, że będzie ciepło czyli idealnie żeby dziecko nosić w chuście.
Nie dość, że od leżenia (nieważne czy na płasko czy nie) odkształca się główka, to dziecko się rozleniwia. Od pierwszych dni powinno się kłaść dziecko również na brzuchu, bo później jest trudniej.
Dziecko od początku warto kłaść na brzuszku ale tylko pod nadzorem a poza tym noworodek nie powinien leżeć czy spać na plecach a powinien być układany na boczku a w gondoli można go kłaść i na plechach i na brzuchu i na boczkach
Ja mam nosidełko ergonomiczne babybjorn ale Młody był w nim noszony może ze cztery razy

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości