![]() |
#1381 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Cytat:
![]() Wiesz, tak to już jest w tym cholernym życiu, że dostajemy to, co nam się nie podoba, a to, czego chcemy jest daleko od nas. Pamiętaj dziewczyno, że po nawet najciemniejszej nocy przyjdzie dzień i trzeba będzie wstac i zmierzyc się z przeciwnościami, uniesc wysoko głowę i zapomniec o wczorajszym dniu. Mając wspomnienia, możesz przenosic się w czasie. Możesz również układac scenariusze 'co by było gdyby'. Mając marzenia możesz wyobrazac sobie swoje idealne życie, jednak nie da się przechytrzyc realnego świata. To, że czasami płaczę, nie oznacza, że za Tobą tęsknię. Zazwyczaj gdy tęsknię, upijam się, by w końcu zapomniec. Czekam na Ciebie całe życie, a gdy przechodzisz obok mnie nie mogę wydukac ani jednego słowa. Weź co chcesz, dla Ciebie zawsze będę miała wszystko. Wszystko zwariowało, a myśli jak jesienne liście na wietrze. Czuję chyba w powietrzu jakiś zapach, zapach ponurej, wypalającej się miłości... Uratuj mnie przed tym, czego tak bardzo się boję, podaruj mi nową porcję wspomnień, które będę gryzła co wieczór
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
***** 'How to sleep, when the heart breaks? How have I to sleep? Jak spać, gdy się serce tłucze? Jak mam spać? ***** How to live, when the world spilled in small poppy seed? How to revive Your smile from the remembrances of petals? How have I to lift the pain on the despair of the ship? Jak żyć, gdy się świat rozsypał w drobny mak? Jak ze wspomnień płatków wskrzesić uśmiech Twój? Jak mam na rozpaczy statku unieść ból? ***** I want to believe in the paradise... Should the paradise should from the sky Chcę wierzyć w raj Raju trzeba z nieba ***** Though something the time with the day will end - you will find the paradise.. Choć coś czasem z dniem się skończy - znajdziesz raj... ' *****
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2011-11-20 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Rozeznanie
|
Paralogiczna - i love u. <3
jeśli o mnie chodzi to mam już dość twojego jęczenia o nieszczęśliwej miłości. on też ma już zapewne dość tych melodramatów. ogarnij się, przyjaciółko. jak to mówią ci szczęśliwi i uśmiechnięci ludzie? "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło"? kiedyś uwielbiał tą jej nieporadność i że często się potykała. dziś już to go denerwuje. hej, wiesz ile lat ma miłość? nie pokonasz jej swoim "nienawidzę facetów bo to trendy"! miłość nie jest dla ciebie nieważna, ani banalna. gdyby była, nie pisałabyś o niej, tylko o kawie z mlekiem. albo wczorajszej imprezie. albo nowej torebce od louis vuitton. a nie piszesz. nie pieprz, bo już nie chce mi się słuchać jaka jesteś och poraniona i och nieszczęśliwa. sa-ma je-steś so-bie win-na! cokolwiek zrobiłaś lub nie - to TY.
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Nie wiadomo gdzie nas życie poniesie.
Dzisiaj tu, jutro inny melanż.
![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
_________ Kryśka, istny paradoks, Paralogiczna, swetrowa, madeleineee&niebanalna - pozabierałam co nieco od Was. A od Kryśk, madeleineee i Paralogicznej, to już w ogóle, wstyd się przyznać. ![]()
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2011-11-20 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
Paralogiczna - oj i tak cię kocham <3
Niefortunnie przyłapałam cię na tęsknocie Skoro znalazłeś już 'sens swojego życia' czego więc szukasz u mnie ? Wciąż lubię twoje powroty , ale nie lubię Ci o tym mówić I nigdy , nie przychodz do mnie z bukietem róż Nagle wokół pojawiają się ludzie , oferują pomoc w postaci rozmowy , papierosa , wspólnego spaceru za to właśnie kocham przyjazń <3
![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Krysia, groszek, kocham Was <3
Przyszedł taki czas dodawania najbardziej osobistych tekstów, więc wybaczcie jeśli coś nie będzie jasne... ;3 kiedy leżałam obok niego wyobrażałam sobie, że leżę obok mężczyzny mojego życia, który teraz pewnie spał samotnie i już dawno zapomniał, że kiedykolwiek trzymał mnie za rękę. wszystko to było obiecująco brzmiącą zachętą, wszystkie te urocze napisy na fajkach, konsekwencje picia, anoreksje, bulimie, psychozy... Zrób coś, powiedz cokolwiek, uśmiechnij się, zrzućmy się na fajki, wino i trawkę, biegajmy razem po mieście, połóżmy się na jezdni, pod gwiazdami, ucieknijmy razem przed policją, śpiewajmy nasze ulubione piosenki, narodźmy się znów razem, umrzyjmy wspólnie. o 5 rano obydwoje wyglądaliśmy jak wyrwani z marszu zombie, przez myśl mi nawet nie przeszło żeby powiedzieć Ci wtedy jak bardzo Cię kocham, ale wciąż pamiętam twoje senne oczy, które z senną troską pytały delikatnie 'jak się spało?' mam ślady na dłoniach, długie blizny podrapane twoimi słowami i moje serce rozpływa ci się na języku jak czekoladka z wiśniowym likierem. pijałeś rano kawę a popołudniami paliliśmy razem papierosy, miałeś najpiękniejsze rzęsy i głos, który bawił mnie przy każdym słowie, rozmawialiśmy rzadko, ale trzymaliśmy się za ręce i zerkałeś na mnie gdy ja próbowałam na Ciebie nie patrzeć. czasami po prostu zapominałam jak wyglądało moje życie zanim się w Tobie zakochałam. Jak bardzo nudne było wszystko bez tych rozmyślań przed snem, bez szukania Twojej twarzy w tłumie...
ya probé, ya fumé, ya tomé, ya dejé, ya firmé, ya viajé, ya pegué, ya sufrí, ya eludí, ya huí, ya asumí, ya me fui, ya volví, ya fingí, ya mentí Edytowane przez caroline060 Czas edycji: 2011-11-20 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Raczkowanie
|
nie myśl nad tym co czujesz, czuj to.
a w moich oczach jesteś doskonały odchodząć życzyłeś mi szczęścia nie wiedząc, że to Ty jesteś jego fundamentem. myślałam, że znikniesz. tak jak każdy inny koszmar. jak dobrze jest mieć kogoś kto zamiast 'będzie dobrze' powie Ci 'nie będzie dobrze, ale jesteś tak silna, że sobie z tym poradzisz'. bo najtrudniej jest odejść. zostawić coś co dawało tak wiele pozytywnej energii, tak cholernie dużo radości z życia..
i jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. 'mm <3' robię prawko. zapuszczam włosy. szykuję się do studniówki. próbuję uczyć się do matury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Miłość się tworzy. Lepi się ją. Zachłannie starannie czasem zbyt łapczywie i szybko. W rosie porannej, trawie pośród rzek i w deszczu na łące.
,że jesteś najważniejszą częścią mojego życia to już wiesz. Pomyślałeś kiedyś, że jesteś jego całością? jesteś mój. to ja wdrapuję się do twojego łóżka i to ja budzę Cię pocałunkiem na dzień dobry i na palcach skradam się żeby nie zbudzić Cię ze snu. przed burzą chronią mnie już tylko Twoje ramiona. gdy wszystko oddałam Tobie wiem, że mnie nie zawiedziesz. i gówno prawda, że pewność jest piękna lecz niepewność piękniejsza. *** Czytam was nagminnie i cenię ogromnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
nie wiem czym było to coś, co podpowiadało mi, że jesteś tym jedynym, ale wiem, że się cholernie pomyliło. bo my nigdy nie zaistniejemy i tylko ja będzie o nas płakać. najbardziej bolało, gdy uświadomiłam sobie, że nie mogę go za nic winić, bo on mnie nie oszukał. jego wielka miłość, jego fascynacja moją osobą i jego ogromne pragnienie bycia blisko mnie były tylko moimi wymysłami. nigdy mi nic nie obiecał, nigdy nie użył wielkich słów. to tylko ja pomyliłam moje marzenia z rzeczywistością. nie umiem sobie poradzić z miłością, więc proszę, przestań mnie kochać. z desperackiej potrzeby miłości wynikają bardzo przykre sytuacje.
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
' W życiu każdej kobiety przychodzi czas,
że chce pobiec do taty siedzącego w ogromnym fotelu i powiedzieć, że ten mężczyzna zrobił jej 'ała' na sercu. A on podmucha, pocałuje i powie, że znajdzie gówniarza.'
![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Ludzie żałują wykrzyczanych słów,
ja żałuję tych niewypowiedzianych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
już dawno mnie żaden opis tak nie urzekł, mogę na podpis?
![]() gdzies miedzy piciem a paleniem zabrako ci czasu na milosc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Rozeznanie
|
![]() bardziej cię potrzebuję aniżeli kocham kiedyś co noc skłonna byłam nawet ponieść śmierć, byle w twoich ramionach teraz już tylko śmieszą mnie porywy mojego ex romantyzmu
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
najlepsze;*
Czasami lubię sobie pomyśleć o tym, co by było gdyby… Najgorsze momenty są wtedy, gdy trzeba wyrwać się z marzeń I wrócić do szarej rzeczywistości Mówią „nie poddawaj się!”. Ale czy oni tak naprawdę wiedzą, co mnie boli? Wpuszczają i wypuszczają bezmyślnie zlep moich problemów z siebie. Powtarzają jak stare, zepsute radio by walczyć. A ja stoję bezradnie i słucham po raz tysięczny tej samej rady. Nie rozumieją, że to zbyt dużo jak dla mnie. Nie zrozumieją. Nie można obciąć więcej słów, bo gdy zabierzesz słowo twoim zostaje ci jakaś niemożliwość, jak 2+2=5. Nie ma mnie bez ciebie. Było warto oszaleć dla tych uszytych z pozłacanej waty sekund. autor dwóch ostatnich — Jakub Żulczyk
![]() |
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
kochane;*
eajAgnes - zabrałam cały post ♥ Przy sobie nauczyliśmy się jednego:
Rzucac słowa na wiatr. Może chciałabym byc tak bardzo obojętna, nieczuła i zimna, ale są takie momenty, gdy cieszę się, że to właśnie mi dano talent do widzenia wszystkiego w zaje*iście różowych barwach, do kochliwości i szybkich wzruszeń. Świat bez Ciebie byłby niczym? Nie, bez Ciebie nawet jego w ogóle by nie było. I choc czasem tupałam nóżkami jak mała dziewczynka, obrażałam się i udawałam obojętną, płakałam, krzyczałam i miałam ochotę uderzyc Cię najmocniej jak tylko potrafię to wiedz, że zawsze przychodziły wieczory, gdy za każdym razem coraz bardziej zdawałam sobie sprawę jak bardzo Cię kocham. Te sentymentalne dźwięki przenoszą mnie w inny świat, gdzie ja i Ty, a oprócz nas nic. I ten wiatr rozwiewał delikatnie kosmyki moich włosów, które oplatały moją twarz, patrzyłam niewinnym wzorkiem przed siebie z na pozór anielskim spokojem, tak krucha, że mogłabym odleciec z najmniejszym ruchem powietrza, a w środku przeklinałam Cię wszystkimi możliwymi słowami, cudem powstrzymując się od krzyku, który obudziłby wszystkich tych, którzy pomarli z miłości, mając cholerną ochotę zniszczyc raz na zawsze swoje serce, nie czuc już nic. Wiele słów, które mogłam wypowiedziec, które mogły wszystko zmienic, obrócic, polepszyc... Widocznie nie jesteś jeszcze dużym chłopcem by spełnic swoje obietnice.
![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Oczy przepełnione smutkiem
![]() |
![]() |
#1398 |
Raczkowanie
|
![]() zasypiam przy Tobie by obudzić się w piekle przerażała go moja kruchość, przerosła go świadomość, że jednym ruchem ręki mógł mnie zabić, tyle samo słów wystarczyło by z serca nie pozostało nic jestem sama, choć wokół mnóstwo ludzi których znam daj mi swoją dłoń, a gdy już spleciesz palce z moimi palcami, w naszych serca pozostanie samo dobro dlaczego mam widzieć wszystko w ciemnych barwach? bo jeśli tylko dlatego, że wam się w dupach poprzewracało to ja dziękuję nieważne co się dzieję, gdy Twoje serce przy mnie jest, wiem że podołam proszę Cię o to byś mnie ochraniał, byś był, by nie brakło Ci sił, byś nigdy się nie poddał, choć czasem będzie ciężko wiem, dobrze wiem, że jesteś tak blisko jak jeszcze nikt inny moje stopy, widzisz? to mnie będą boleć gdy stanę na szkle, moja krew będzie z nich płynąć, gdy zawiodę się na kimś kogo kochałam, widzisz te dłonie? to one się załamią gdy sił będzie brakować, widzisz ten uśmiech? to on zniknie gdy z bezsilności opadnę na podłogę, ale to wszystko jest MOJE, MÓJ ból, MOJE łzy, więc nie mieszaj się ze swoim wyimaginowanym i przecenionym "JA"
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
teraz mała dziewczynka, wielka wyobraźnia
Oboje mieliśmy marzenia Młoda miłość w słońcu Tak, pamiętam wciąż każde wyszeptane słowo Dotyk Twojej skóry dającej życie z wewnątrz. 'Ty wiesz, że jest lepsza droga dla Ciebie i dla mnie by żyć. Spójrz na tęczę w największą burzę Lataj jak anioł z nieba zesłany dla mnie' Więc szczęśliwi zrobiliśmy to, czas tego nie zmieni
![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, mam chwilę akurat, żeby wykonać ruch.
Wcześniej milczałem, po prostu było mi szkoda słów. Nikt z nas nie ma prawa, Stanąć przeciwko wszystkim jako ten jedyny czysty. Ja też jestem brudna i zepsuta. Ty masz prawo mieć swoje zdanie, ja mam prawo mieć je w d.pie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
Jesteś wszystkim chociaż mówią , że nie można mieć wszystkiego
![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
'To była wczesna jesień a może była późna.
Jesiennych deszczowych dni i tak przecież nikt nie rozróżnia..' 'Tak widziałam ją. Na Twoich kolanach siedziała do rana.. I w Twoich ramionach tak słodko wtulona' 'I cóż mi pozostało z Twoich wielkich małych słów' 'I ciągle próbuję zapomnieć o wszystkim gdy palę Twe fotografie' 'Tak widziałam Cię I chciałam bez słowa Cię znów pocałować Lecz w Twoje ramiona wtuliła się ona' 'Tak widziałam Was I zrozumiałam że miłość przegrała Zostały wspomnienia, nie będę nic zmieniać' 'Już nie poznaję noc to jest czy dzień'
![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
jeszcze tylko od czasu do czasu
coś każe mi za tobą tęsknić wieczorami ale bez obaw, twoja niedoszła mała dziewczynka nie z takimi zmorami nauczyła się dawać sobie radę gubię drobne na autobus, gubię sens, gubię zegarki nieważne gdzieś w tym wszystkim zgubiłam także siebie w dzisiejszych czasach zamiast czuć wolimy znieczulać bo mi się proszę pana szybko nudzą zabawki
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
''A nonsense conversation makes sense when you're talking with someone special. Bezsensowne rozmowy mają sens wtedy gdy rozmawiasz z kimś specjalnym. It's a hard thing, faking a smile when I feel like I'm falling apart inside. To ciężka rzecz udawać uśmiech, kiedy czuję jak załamuję się wewnątrz. Zapamiętaj, nie ma już rzeczy, których nie powinnam. Czekam. Idiotycznie, nieświadomie, ale czekam. Nie żałuje, po prostu nie zgadzam się z tym co się wydarzyło. Czasem z rozpaczy machała rękoma, by przedrzeć się przez samotność... Jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie. Pękają mi żyły od nadmiaru kofeiny. Nie przychodź. Kryjemy się przed sobą pod grubym prześcieradłem zwątpienia... Szczęście oznacza, że zdecydowałeś spoglądać na świat poprzez swe niedoskonałości.'' Edytowane przez parala Czas edycji: 2011-11-22 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
{lubię, kocham, potrzebuję, pragnę, nienawidzę} Cię. Zgadnij.
![]() |
![]() |
#1406 |
BAN stały
|
słyszałam jej szept... że miłość chce mieć na skinienie palca. że dłonie jej pragną rąk jego, serce szczęścia, a stęsknione obojczyki pocałunków, namiętnych jak kiedyś. między kosmyki blond włosów wplotła jego imię, w liniach papilarnych ukryła zapach ich miłości. słyszałam jej płacz... bo wszystkiego mieć w życiu nie można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
nie ufam intuicji, nie raz mnie zawiodła
siedzisz na parapecie, upijasz się powietrzem i dymem z papierosa. wokoło samotność, rzucasz telefonem o ścianę, krzyczysz przez okno, a odpowiada tylko echo... codzienny rytuał: wstać, wyjść, wrócić, czekać. I zawieść się, kolejny raz Przegapiamy prawdziwe szczęście, kochając nieodpowiednich mężczyzn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja się rewanżuję, zabierając te powyższe skarby. ![]() i o dziwo, na tobie świat się nie skończy.
gdzieś tam czeka na mnie nowa historia, więc wybacz, ale muszę cię opuścić i dotrzeć na miejsce akcji, by nikt nie odebrał mi głównej roli. ludzie się zmienią, sprawy się pokomplikują i uczucia się pomieszają, ale obiecaj, że nigdy nie przestaniesz wierzyć w miłość. bo gdybyś przestał, zapomniałbyś też smak naszych wspólnie spędzonych chwil. a nie możesz, bo tylko wspomnienia ci pozostawiam. to prawda, że życie nas oszukało, ale to przecież nic nie zmienia. tak czy siak, musimy się z tym uporać i pewnego dnia po raz kolejny zaufać swoim uczuciom i znowu zacząć żyć, zapominając, że życie oszukuje. zabiłam to coś w jego oczach. to chyba było bezgraniczne zaufanie.
![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
she lets herself go
like an angel in the snow she lays down on her back down on her back - she goes pozwoliła sobie odejść jak anioł w śniegu położyła się na plecach na plecach- i odeszła.
![]() |
#1410 |
Raczkowanie
|
jak mnie tu dawno nie było...hasła zapomniałam
![]() myślałam, że wyrosłeś z dziecinnych gierek. kochanie, odwracamy role, teraz ja się pobawię. i brak weny , postaram się poprawić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.