Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 12:14   #2941
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Ech ominęła mnie kasa z ubezpieczenia za urodzenie bobasa... u męża w pracy jest 6 miesięcy karencji...
Szkoda,że tak późno się za to wziełam
A ja właśnie dostałam nową ofertę że jak podniosę składki o dwa złote to dostanę 500 zł więcej za urodzenie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:16   #2942
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja właśnie dostałam nową ofertę że jak podniosę składki o dwa złote to dostanę 500 zł więcej za urodzenie
Super

Dowiedziałam się o karencję u męża w pracy. Jest tylko miesiąc, więc okres ten jest już za nami, uff A przeszli na PZU właśnie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:18   #2943
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Tam gdzie rodziłam pierwsze dziecko było za darmo, teraz urodzę w innym miejscu, ale że ja do cc się szykuje to u mnie nie ma to znaczenia.Będę miała lekko rozkręconą akcję i do cięcia , pewnie za obecnośc męża ( przy części nie krwawej , a powiem szczerze ,że chyba bym go na sali operacyjnej nie chciał) nie będą kasować .
ja miałam CC i zaprzyjaźniona położna poradziła nam że mamy opłacić poród rodzinny bo inaczej tż nie wpuściliby na salę gdzie leżałam przed wjechaniem na salę operacyjną a jak młodego już wyciągnęli to tż wpuścili na salę operacyjną

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:18   #2944
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Odnośnie kąpieli to położna na tej konferencji robiła pokaz i ona zalecała coś takiego. Kąpiel nie częściej niż do 2 dni. Namydlanie i mycie rękawicą dziecka na przewijaku, przeniesienie do wanienki i spłukanie dziecka. Twierdziła że to duzo bezpieczniejsze i pozwala na dokładne umycie dziecka kiedy się go widzi na przewijaku, bo we wodzie z mydłem nie widać nic i dziecko jest bardzo śliskie.
Co na to doświadczone mamy? Dla mnie było to przekonywujące.
odradzalabym ta metode dla niedoswiadczonych mam, bo przeniesc namydlone dziecko do wanienki to nie lada wyczyn. Ja bym tak zrobila, bo jestem opiekunka, pielegniarka i mama jednego dzieciatka, choc tez jest to trudna sprawa, ale mamy ktore nie mialy stycznosci z kapiela noworodka moglby by sobie nie poradzic.
To sa dawne nauki namydlania na przewijaku i ja tez sie w ten sposob uczylam kapac noworodka, ale w tej chwili sie od tego odchodzi ze wzgledu wlasnie na bezpieczenstwo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:19   #2945
engela
Raczkowanie

karolca, nowaken zazdroszczę

koniakonia to ile w sumie przytyłaś w ciąży skoro w 30 tyg. miałaś 0kg na + ?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:20   #2946
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Co to za firma ubezpieczeniowa jest? Na ile podpisujesz tą umowę z nową składką? Jaki jest czas wypowiedzenia, bo może by było warto się przyjrzeć bliżej na przyszłość
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:23   #2947
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
teraz np zauważyłam że włosy na nogach rosną baaardzo baaardzo powoli- jak nigdy czy któraś mama chłopaka też tak ma???
http://www.aktywnamama.com.pl/index.php?page=produkty
mnie rowniez wlosy na nogach rosna wolniej
odnosnie stronki ktora wkleilas: mam taka sama chuste do noszenia
I nosilam tak Filipka od malenkosci, chodzilam z nim tak na zakupy, nigdy mi nie plakal a ja w spokoju moglam zrobic zakupy na pobliskim targu.
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 12:24   #2948
88natka
Zadomowienie

sama1985
MoniqW

DIDA22
witajcie
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki!
Malo osatnio pisze bo moj pobyt w Polsce bardzo intensywny jest, ciagle sie z kims widze lub cos zalatwiam. Ale ile pozytywnych emocji!
Juz wiemy ze czekamy na mala Anie - w koncu sie doczekalam i teraz juz inaczej o niej nie mysle jak po imieniu. I latwiej to brzucha mowic
Ania bardzo ostatnio sie ozywila, kopie z 10 razy dziennie co najmniej, wczoraj wieczoram tak dawala czadu ze mi sie brzuch z 1o razy wybulwil - cudo
Wczoraj skonczylysmy 20tc, wiec dzis juz jest pierwszy dzien z gorki
Kupilam pierwsze ciuszki w H&M (jeden zestaw plus skarpetki) a od babci dostalam super ciuszki, kazdy sliczny a wiekszosc rozowa
Jako ze jakos mi ten dziewczecy roz w nadmiarze nie podchodzi to mysle ze z prezentow bedzie go wystrczajaco duzo a ja poszaleje z innymi kolorami. Bardzo podobaja mi sie zielone ciuszki. Siostra chce nam kupic lezaczek i znalazla takiego zielonego cudaka:
http://www.amazon.de/Fisher-Price-Ba...868825&sr=8-38
palak sie przekreca, ma drgania , melodyki wodospadzik:P Wiem ze troche kiczowate ale bobasy podobno uwielbiaja takie zywe kolory i rozne 'funkcje' .
gratuluję
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczęta wróciłam od lekarza .
Połówkowe USG wypadło super! Wszystko w porządku. Dzidzia ruszała się jak należy. Ani na sekundę nie przestawała . Ruszała buźką, ssała paluszka, rączki dawała raz do góry raz na dół, przekręcała się we wszystkie strony. Małe ADHD. No ale co się dziwić jak czuję ją od 12tc , a od tygodnia bez przerwy . No i jest to DZIEWCZYNECZKA także Karolca proszę o różowy kolorek na liście .
Wczoraj coś naszło nas z mężem i myśleliśmy nad innymi imionami i z Kornelii wyszła Sylwia . No pewnie do porodu zmieni nam się jeszcze 100 razy .
gratuluję
Ja byłam dziś u lekarza z moją infekcja, mam przez 3 dni aplikować sobie jogurt naturalny a jak nie pomoże to dostałam jakieś globulki. Mam nadzieję że w końcu przejdzie i nie wróci Idę robić zupę ogórkową.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:24   #2949
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

alamiga ja też dostałam zniżkę bez karty jak robiłam tam większe zakupy
teraz mamy w ogóle zamówić tam ful rzeczy więc liczymy na jakiś gratis
lubię tam obsługę... Pan poświęcił nam tam z dobre 30 min by wszystko objaśnić mimo,iż uprzedziłam go,że na razie się rozglądamy
No my też poszliśmy się tylko rozejrzeć, a wyszliśmy z wózkiem i dwoma torbami zabawek Obsługa tam jest genialna. Facet (taki blondyn) bardzo profesjonalnie pokazał nam wszystkie wady i zalety wózków, które nas interesowały, więc łatwo nam się było zdecydować. Generalnie bardzo polecam ten sklep i żałuję, że ta sieć jest tylko na dolnym śląsku
Stary 2011-11-21, 12:26   #2950
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz z tą wagą jest tak,że te "elementy ," które wymieniłaś to swoje ważą, ale kobieta może tracić ze swojej wagi i bilans jest jaki jest.Tak samo było u mnie, po 30 tygodniu waga wzrosła nawet nie o kg.Ale czułam ,że tyłek mi leci np. .Wyszłam 10 kg chudsza niż przed ciążą ze szpitala.
jak to mozliwe?

ja ogladalam niedawno program o mamach z duza nadwaga, otyloscia juz. I byla kobieta w ciazy, startowala z waga ponad 100 kg wiec extremalnie, ale dobrali jej lekarze taka diete ze przez cala ciaze schudla 9 kg, dziecko bylo monitorowane i no ladnie przybieralo na wadze, bylo cale zdrowiutkie. Niesamowite dla niej ciaza okazala sie zbawienna hihi
Cytat:
teraz np zauważyłam że włosy na nogach rosną baaardzo baaardzo powoli- jak nigdy czy któraś mama chłopaka też tak ma???
ja nosze pod sercem dziewczynke ale tez zauwazylam ze od jakiegos czasu wloski na nogach wolniej rosna- niektore z nich nie rosna wcale natomiast na glowie jak szalone wrecz ale tez wypadaja ... choc u mnie to nie nowosc...

wlasnie pocwiczylam 15 minut na orbitreku i zjadlam dwa jablka wypije herbatke, zrobie wlos i ide po zakupki, nie mam pomyslu na obiadek ... chyba zrobie salatke z kurczakiem albo tunczykiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:26   #2951
tikki85
Zakorzenienie

Engela ja mam 2, 3kg na plusie w 21tc, więc to nie ma reguły ile się tyje, wystarczy dostarczać wartościowych składników
Stary 2011-11-21, 12:30   #2952
engela
Raczkowanie

negila z tego linka co dałaś "aktywna mama" mam poduszkę cebuszkę i gorąco polecam!

ja chyba kupię te wiaderko... przekonuje mnie ta forma kąpieli...
ale nie wiem czy zdecyduje się na ten zakup teraz (wanienkę i wkładkę do niej - już kupiliśmy) czy po przyjściu bobasa na świat jak jednak kąpiel okaże się zbyt dużym wyzwaniem dla nas i szkraba

co do chusty to bardzo bym chciała ją mięć, ale musiałabym przejść jakiś kurs czy szkolenie jak ją wiązać więc odpada...
z tego co wiem doniesienie o uduszeniu maleństwa w tej chuście pochodzie ze Stanów Zjednoczonych gdzie matka miała bardzo malutkie dziecko w niej i dziecko się udusiło bo ona chyba wkładała zakupy do samochodu czy coś takiego...
więc żal mi matki bardzo,ale z drugiej strony chyba każda z nas ma trochę oleju w głowie by nie naciskać na dziecko swoim ciężarem...
Stary 2011-11-21, 12:33   #2953
karolca
Zakorzenienie

Mi na nogach włoski też rosną wolniej, ale przy bikini niestety nie
na głowie wiadomo, że sa ładniejsze, ale też wypadają. Ile - nie wiem, nie muszę codziennie czesać mojej czupryny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 12:37   #2954
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jak to mozliwe?

ja ogladalam niedawno program o mamach z duza nadwaga, otyloscia juz. I byla kobieta w ciazy, startowala z waga ponad 100 kg wiec extremalnie, ale dobrali jej lekarze taka diete ze przez cala ciaze schudla 9 kg, dziecko bylo monitorowane i no ladnie przybieralo na wadze, bylo cale zdrowiutkie. Niesamowite dla niej ciaza okazala sie zbawienna hihi

ja nosze pod sercem dziewczynke ale tez zauwazylam ze od jakiegos czasu wloski na nogach wolniej rosna- niektore z nich nie rosna wcale natomiast na glowie jak szalone wrecz ale tez wypadaja ... choc u mnie to nie nowosc...

wlasnie pocwiczylam 15 minut na orbitreku i zjadlam dwa jablka wypije herbatke, zrobie wlos i ide po zakupki, nie mam pomyslu na obiadek ... chyba zrobie salatke z kurczakiem albo tunczykiem

Nie wiem jak to możliwe, ale tak było, na szczęście dla mnie, lekarz był bardzo zadowolony, bo ja startowałam z wagi 70 + i się obawiał,że mogę polecieć nieźle.Ogólnie przytyłam w ciązy 6, 8 kg ( od pierwszego ważenia w 6 tygodniu.Poleciałam ładnie między 15 a 19 -4 kg, a potem reszta to 2, 8.
Skladowych pewnie było kilka, raz że miałam straszną zgagę , nie mogłam się objadać, miałam remont w domu i fachowców partaczy co mi nerwów napsuli.Pewnie było tak,że dziecko brało to co jadłam, a ja leciałam z tłuszczu zapasowego.Po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg do tyłu od ważenia w 6 tyg.ciąży.Pewnie mocno mi waga od stresu leci, bo dwa tygodnie w szpitalu byłam w ciągłym strachu o zdrowie Małej.
Aaaa wyniki miałam wzorcowe, Mała 3860 g, 10 w skali apgar.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
negila z tego linka co dałaś "aktywna mama" mam poduszkę cebuszkę i gorąco polecam!

ja chyba kupię te wiaderko... przekonuje mnie ta forma kąpieli...
ale nie wiem czy zdecyduje się na ten zakup teraz (wanienkę i wkładkę do niej - już kupiliśmy) czy po przyjściu bobasa na świat jak jednak kąpiel okaże się zbyt dużym wyzwaniem dla nas i szkraba

co do chusty to bardzo bym chciała ją mięć, ale musiałabym przejść jakiś kurs czy szkolenie jak ją wiązać więc odpada...
z tego co wiem doniesienie o uduszeniu maleństwa w tej chuście pochodzie ze Stanów Zjednoczonych gdzie matka miała bardzo malutkie dziecko w niej i dziecko się udusiło bo ona chyba wkładała zakupy do samochodu czy coś takiego...
więc żal mi matki bardzo,ale z drugiej strony chyba każda z nas ma trochę oleju w głowie by nie naciskać na dziecko swoim ciężarem...
Ona miała taki typ chusty a la worek i to dziecko udusiło się w czasie zakupów w markecie, bo główkę przygięło do przodu i sobie zblokowało drogi oddechowe
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/site_media/im...ko_-_Kopia.jpg

o coś na tej zasadzie, tylko że 7 dniowe to sobie wyobraźcie jaki to był maluszek
Stary 2011-11-21, 12:38   #2955
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
nie bylam na zadnym szkoleniu a tak Filipka od 3 m-ca nosilam
Do chusty dostajesz instrukcje i pierwszy raz czytalam, cwiczylam jak trzymac chuste sama, potem pomagala mi mama az sama sie odwazylam i szybciutko nauczylam. To wbrew pozorom bardzo proste
A jak ta kobieta udusila to dziecko???? to nie wiem... wystarczy dobrze czytac instrukcje i do niej sie stosowac. Tam jest wszystko dokladnie napisane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9082384.jpg (39,3 KB, 47 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 12:38   #2956
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to możliwe, ale tak było, na szczęście dla mnie, lekarz był bardzo zadowolony, bo ja startowałam z wagi 70 + i się obawiał,że mogę polecieć nieźle.Ogólnie przytyłam w ciązy 6, 8 kg ( od pierwszego ważenia w 6 tygodniu.Poleciałam ładnie między 15 a 19 -4 kg, a potem reszta to 2, 8.
Skladowych pewnie było kilka, raz że miałam straszną zgagę , nie mogłam się objadać, miałam remont w domu i fachowców partaczy co mi nerwów napsuli.Pewnie było tak,że dziecko brało to co jadłam, a ja leciałam z tłuszczu zapasowego.Po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg do tyłu od ważenia w 6 tyg.ciąży.Pewnie mocno mi waga od stresu leci, bo dwa tygodnie w szpitalu byłam w ciągłym strachu o zdrowie Małej.
Aaaa wyniki miałam wzorcowe, Mała 3860 g, 10 w skali apgar.
wow
ja tez startowalam z 70+ ale juz mam 10 kg na plusie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:38   #2957
engela
Raczkowanie

alamig możesz mi oficjalnie zazdrości moi rodzice mieszkają na Osiedlu Sobieskiego więc mają tam 3 minuty samochodem wskutek czego bywają tam bardzo często i zachwyceni wszystkim mogą udzielać profesjonalnych porad kupującym
jak się kupuje tam pampersy Hugies to dostaje się specjalną kartę na pieczątki za 10 opakowań jest za darmo jedna duża paczka w prezencie

tikki85 no właśnie mi się też tak wydaje, ale dziewczyny coś pisały o tym ile waży dziecko i cała reszta...
Stary 2011-11-21, 12:40   #2958
karolca
Zakorzenienie

Jeśli o wadze mowa.
Tak sobie kiedyś myślałam, że 10 kg przytyć w ciąży to dużo i w ogóle, że wygląda się jak się wygląda.
Ale mam obecnie te moje 5 na plusie i myślę, że jak do marca przybędzie mi jeszcze 5 to i tak tego nie odczuję, jedynie w brzuchu i w biodrach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 12:41   #2959
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie bylam na zadnym szkoleniu a tak Filipka od 3 m-ca nosilam
Do chusty dostajesz instrukcje i pierwszy raz czytalam, cwiczylam jak trzymac chuste sama, potem pomagala mi mama az sama sie odwazylam i szybciutko nauczylam. To wbrew pozorom bardzo proste
A jak ta kobieta udusila to dziecko???? to nie wiem... wystarczy dobrze czytac instrukcje i do niej sie stosowac. Tam jest wszystko dokladnie napisane
jest sporo w necie o tej sytuacji w USA, ona miała taką chustę torbę, wygooglujcie ,bo są rysunki nawet jak to się stało
Stary 2011-11-21, 12:44   #2960
engela
Raczkowanie

Aguśka kusisz a gdzie kupiłaś chustę?
boje się że nie dam rady tego wiązać, bardzo bym chciała,ale nie znam osobiście żadnej mamy chustującej która by mogła mnie czegoś uczyć,a raczej nie będę chodziła na jakieś spotkania...
może z czasem lęk przegra z ciekawością i wygodą...

koniakonia a mogę zapytać ile u Ciebie dokładnie było to 70 +?
ja zaczęłam z 74 kg dziś waga pokazała po weekendowym objadaniu 75,6 kg...
Stary 2011-11-21, 12:45   #2961
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
alamig możesz mi oficjalnie zazdrości moi rodzice mieszkają na Osiedlu Sobieskiego więc mają tam 3 minuty samochodem wskutek czego bywają tam bardzo często i zachwyceni wszystkim mogą udzielać profesjonalnych porad kupującym
jak się kupuje tam pampersy Hugies to dostaje się specjalną kartę na pieczątki za 10 opakowań jest za darmo jedna duża paczka w prezencie

tikki85 no właśnie mi się też tak wydaje, ale dziewczyny coś pisały o tym ile waży dziecko i cała reszta...
2 kg to woda zapas , która parę dni po porodzie schodzi,ooo i już jest coś ...

idę na spacer , piękne słońce u mnie
Stary 2011-11-21, 12:48   #2962
tikki85
Zakorzenienie

Engela, owszem...istnieją przypadki kiedy mało się przybiera i wiąże się to z nieprzepuszczalnością łożyska, ale jak na USG dzidzia ładnie rośnie i brzuszek rośnie to myślę, że nie ma co się obawiać .

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Aguśka...super ta chusta.
Stary 2011-11-21, 12:49   #2963
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?
mój mąż nie chce byc a i ja nie chcę żeby tam był wolę mamę

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczęta wróciłam od lekarza .
Połówkowe USG wypadło super! Wszystko w porządku. Dzidzia ruszała się jak należy. Ani na sekundę nie przestawała . Ruszała buźką, ssała paluszka, rączki dawała raz do góry raz na dół, przekręcała się we wszystkie strony. Małe ADHD. No ale co się dziwić jak czuję ją od 12tc , a od tygodnia bez przerwy . No i jest to DZIEWCZYNECZKA także Karolca proszę o różowy kolorek na liście .
Wczoraj coś naszło nas z mężem i myśleliśmy nad innymi imionami i z Kornelii wyszła Sylwia . No pewnie do porodu zmieni nam się jeszcze 100 razy .

gratuluję córci

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:49   #2964
srubokretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
U nas do poczęcia doszło zaraz w najbardziej "owulacyjnym" momencie mojego cyklu, łącznie z bólem owulacyjnym i extra śluzem - i wbrew teorii będzie dziewczynka Ale miło było sprawdzić że organizm funkcjonuje jak trzeba już przy pierwszej próbie
aha i żeby nie było- nie mieliśmy preferencji odnośnie płci.
To tak jak u nas-pierwszy cykl prób
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:50   #2965
cziqua
Zadomowienie

a i niestety żuru nie będzie bo facet na targu nie stał z zakwasem na żur dzisiaj ogórkowa jutro żur

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:58   #2966
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
jest sporo w necie o tej sytuacji w USA, ona miała taką chustę torbę, wygooglujcie ,bo są rysunki nawet jak to się stało
nie slyszalam o tym...
Widocznie miala jakas inna chuste albo zle dziecko zawiazala.
ta chusta ktora mam ja ma posiada pozytywna opinie: "Centrum Zdrowia Dziecka". Jest calkowicie bezpieczna, nie ma opcji zwichniecia stawow biodrowych, nie ma opcji ze kregoslup bedzie zle usztywniony i bedzie sie znieksztalcal(co zdarza sie czesto w tych nosidelkach twardych)l, ale trzeba wiazac tak jak dokladnie jest opisane, dziecko plecki musi miec sztywne, odwiedzione bioderka. Nie wiem co ta mama robila, ale cos robila zle albo mialas jakas tania chuste, ktora tylko nosi nazwe chusty.
Cytat:
Aguśka kusisz a gdzie kupiłaś chustę?
boje się że nie dam rady tego wiązać, bardzo bym chciała,ale nie znam osobiście żadnej mamy chustującej która by mogła mnie czegoś uczyć,a raczej nie będę chodziła na jakieś spotkania...
może z czasem lęk przegra z ciekawością i wygodą....
Wiesz, zakup takiej chusty mozesz rozwazyc pozniej.
Moja chusta jest z firmy Natibaby, kupilam ja na allegro. Kosztowala mnie z przesylka cos kolo 200 zl. Ja mam tkana bawelniana chuste, sa jeszcze elastyczne.

http://www.natibaby.pl/pln/chusty/ch...ane-tkane.html
http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...938947949.html

Polecam ja bardzo Chusta jest bezpieczna, tylko trzeba sie stosowac do wszystkich zasad jakie sa opisane na jej temat.
Zamiast wozka w ktorym Filip plakal bo nie lubil jezdzic w wozku wiec tak czy inaczej pchalam wozek, jego mialam na reku i robilam zakupy, postanowilam zakupic ta chuste, zawsze w niej byl spokojny, nigdy nie plakal, praktycznie jak byl malusi to w niej ciagle spal, mial mnie blisko a ja go mialam ciagle na oku i dwie rece wolne. Dla mnie super sprawa.
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 12:59   #2967
anagat
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie mam, wręcz przeciwnie.. zarówno włosy jak i paznokcie rosną mi w tempie zastraszającym.

Dziecko będę kąpać najprawdopodobniej w salonie, ew. w sypialni.
Na pewno nie w łazience, bo wg mnie niewygodnie. Zresztą ja nie wiem , gdzie będę mieszkać od stycznia, więc sprawa się rozwiąże później tak czy siak
Ja sie nei mogę pochylać, więc najłatwiej mi będzie postawić wanienkę na łóżku lub stoliku i kąpać siedząc. I na pewno nie będę przekładała namydlonego dziecka z przewijaka do wanny.
Ale ja mam wprawę. Mąż pewnie zrobi to inaczej.

Nosideł i chust raczej nie będę używać (nosić też nie bardzo mogę). Może mój mąż nosidło kupi na nasze spacery z psem i dzieckiem po plazy czy lesie? Zobaczymy.

A poza tym mam totalnego lenia i nawet mi się po sklepach łazić nie chce na tym urlopie;/
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:59   #2968
srubokretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję ruchów i po prostu nie mogę się doczekać. Właśnie zaczął mi się 18 tydzień i mam nadzieję,że na dniach dzidzia się ze mną przywita.

Witaj, idziemy łeb w łeb. Mi również dziś lub jutro zaczyna się 18 tydz. Róznie to z kalkulatorów wychodzi. Datę mamy z usg prawie tą samą

też nic nie czuję jeszcze, a może to przez mojego dwu-fałda
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:01   #2969
gucia6
Zakorzenienie

hej babeczki

ja znow z zaleglosciami, bo mielismy weekendowe obchodzenie urodzinek cory

i widze na liscie, ze dobrze obstawialam dziewuszki u Zia i evvci
obu gratuluje

I widze znow temat wagi na tapecie
ja poki co mam 6,5 na plusie w 25tc... srednio przybieram jakies 0,5 kg / tydzien... z czego by wynikalo, ze jeszcze jakies 5-6-7 kg przede mna
No ale nic, odchudzac sie bede po porodzie
Stary 2011-11-21, 13:02   #2970
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej anagat Jak tam po spotkaniu z mezem?Nie zameczylas go?
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości