|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
A ja się zastrzelę, chciałam przed 12 iśc na spacer, a Franek jak zasnął przed 11 tak śpi do tej pory, ja się uszykowałam, ubrałam i czekam jak kretynka.
Ten mój dzieć ma takie zmiany, że nie nadążam. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Czy jest sens kupować dla Franka karuzelę ? W sumie skończył już 3 miesiące, nie wiem ile się nią pointeresuje... Moonik w sumie nie biorę od razu na ręce, ale staram sie jakoś zabawić jak płacze, mój często nie płacze od razu tylko tak jakby oszukuje - takie robi łeeee, jakby coś mówił, skarżył się . Ale jak się rozedrze to drżyjcie narody, obecnie uspokaja go tylko lulanie w łóżeczku turystycznym z przykrytą głową pieluchą plus smok.
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spania to się ciesz. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
nadrobilam pokserowałam notatki i ksiazki do pracy magisterskiej i moge zaczac pisac wreszcie![]() Natka gratuluje zatwierdzenia pracy ![]() trzymam mocno kciuki za te co walcza z pisaniem ![]() co do ubierania to ja staram sie przebierac mała w dzien bo ma tyle fajnych ciuszków ze szkoda zeby w nich nie chodziła a na noc to zestaw body + pajac![]() widze ze dzieciaczki rosna jak juz w pampki 4 kupujecie ale leci ten czas u nas jeszcze 2 ale chyba jak sie skoncza to juz w 3 wskoczymy![]() stokrotka ja uzywam pampers new baby i jestem zadowolona co do lezenia na brzuszku to my kładziemy zawsze po kapieli na przewijaku i masujemy plecki a w dzien to tylko czasami bo fajnie sie odgazuje lezac na brzuszku chciałam cos jeszcze napisac i zapomniałam
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w ten pochmurny i zimny poniedziałek
W temacie jestem na bieżąco, bo sobie was tylko czytałam od wczoraj ale ładnie pocytować i po odpisywać już nie dam rady , ale będę podczytywać w czasie karmienia żeby być na bieżąco![]() A u nas bez zmian, katar niestety jest i wcale się nie zmniejsza , najgorzej w nocy, ma wtedy tak zatkany noc, że nie może normalnie spać, i się wybudza bidulek a widać, że śpiący, odciągam mu w nocy przed karmieniem fridą, ale i tak za godz czy dwie znów nie ma jak oddychać bidulek, w dzień też często muszę odciągać, a drze się przy tym jak opętany, mam nadzieję, że nie robię mu przy tym krzywdy![]() ![]() Mam pyt do mamusiek którym dzieciaczki miał/mają katar: jak to u Was się objawia? tzn cieknie im z noska jakaś wydzielina? I ile razy na dzień odciągacie fridą czy gruszką? Bo u mnie jest tak, że jak się na pierwszy rzut oka spojrzy to nie widać w nosku nic, jakby był czyściutki, tylko słychać że zapchany i charczy, no ale jak zacznę ciągnąć to takie ilości wyciągam ostatnio, że szok, no to wychodzi na to, że te glutki są tak głęboko schowane i nie wiem czy to normalne? A i ile czasu u Was trwał ten katarek? Czytałam, że rozmawiacie na temat ubierania i prania: to ja piorę i moje i tz czasami z dzieciowymi jak jest za mało na jedną pralkę i wtedy daję proszku lovela na noc zakładam body+pajac, a na dzień jak nie poulewa to czasami cały dzień tak przechodzi i nie przebieram, ale niestety bardzo często ulewa i sporo więc muszę przebierać, nie raz parę razy i też zaczęłam zakładać inne rzeczy niż pajace czy śpiochy ale i tak takie zestawy są najwygodniejsze o już z wami popisałam, spał całe 30 min ![]() może wieczorkiem coś skrobne
|
#1265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszem i wobec mogę powiedzieć że chrzciny się u mnie odbędą 11 grudnia.. bo już miałam chwile zwątpienia.Cytat:
Cytat:
![]() hmmm tak się zastanawiałam że coś jest nie tak z tymi pampkami a one już za małe kupie też 4 na próbe zobaczymy ![]() a promocja nie zła któraś się kiedyś śmiała, chyba Archinta z kopy tysiąclecia. Nie wiem jaką STaś zrobił kiedyś,ale przykryła mu całe jajka i ptaszka Cytat:
|
|
|
#1266 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A karuzelę jak najbardziej polecałabym dla 3-mięsięczniaka. Kup. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 | |||||
|
Rozeznanie
|
danika
Super, ze chrzciny się udały ![]() Cytat:
![]() 2. fajowo, duża dziewczynka ale nieźle przetrzymali biedną mamę przez cały weekend ![]() Cytat:
![]() Moze dzisiaj taki dzień, bo moja też od rana marudzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to teraz już z górki ![]() Cytat:
A tak to nie lubi leżeć na brzuszku, denerwuje się po chwili. W ogóle nie wiem jak to z tym kładzeniem- od początku kładłyście? Bo mi pediatra powiedziała dzisiaj, ze póki pępek nie odpadnie to lepiej nie kłaść na brzuszku, bo może ją uwierać
|
|||||
|
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pochwaliłam wczoraj swoje dziecko no i mam za swoje ![]() Najpierw w miarę ładnie mi zasnęła, potem obudziła się przed 24 na jedzenie i spania nie było do 2 w nocy... A od 6.30 koncert i prężenie... Miałam już tak serdecznie dość, że byłam w stanie zostawić ja w łóżeczku żeby płakała Ale dałam ją w końcu mężowi- zasnęła na jego klacie Dzięki temu mogłam jeszcze godzinkę podrzemać. Jak to dobrze że jest w domu Ale cały dzień w zasadzie nie spała, płakała non stop. W końcu zostawiłam ją w wózku bez bujania a ta się darła. Tak, tak. Dzisiaj nastąpił ten moment kiedy moje dziecko się darło a ja jadłam z mężem obiad Wyklniecie mnie pewnie za to, ale już nie miałam ani sił, ani pomysłu co z nią zrobić. I padła. I śpi ![]() W ogóle była u nas pediatra na pierwszej wizycie- wszystko jest ok, a co do brzuszka to kazała nabiał odstawić i poobserwować. W sumie rzeczywiście wczoraj zjadłam na kolację płatki na mleku, a na śniadanie kanapki z żółtym serem. Może rzeczywiście to od tego? Zaczyna się... Ciekawe czy też przejdę na kanapki z powietrzem jak archi (swoją drogą strasznie Ci współczuję i całuję Acha! I dzięki za info o wychodzeniu na spacerki Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-11-21 o 15:59 |
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio nie pogratulowałam 2 tygodni, więc czynię to teraz ![]() a jeśli chodzi o nabiał - to położna odradzała mi jeść żółty ser, może to od tego? A jak mała płakała to bolał ją brzuch czy po prostu płakała bo była marudna? Co sądzicie o TYCH butkach? |
|
|
|
|
#1271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nie wiem skądś się bierze, jakieś zapasowe akumulatorki czy coś ![]() my na tapecie mamy 68 i wszędzie pisze ze to dla dziecka 6-cio miesięcznego można tak powiedzieć ![]() Cytat:
![]() ja myśle że jeszcze długo karuzelki będą interesowały maluszki a przy łóżeczku może być dopóki dziecko nie zacznie wstawać, więc jeszcze troszke ![]() ja teraz nie umiem przyczepić karuzelki do tego turystycznego i nie wiem czy gdzieś znalazłabym taką którą pójdzie jakoś zamocować. Mamuśki może któraś taką ma?Cytat:
![]() ja widziałam ostatnio takie jakby łapki niedźwiadka w sklepie mega cieplusie i myśle czy się nie skusić bo mimo kocyka mi sie wdaje ze jednak w stópki zawsze chłodniej, a zakładam kurteczke nie kombinezon, bo chwilowo nie posiadam ![]() Nati dzisiaj też śpioszek się włączył, zasnęła jak wychodziłyśmy na spacer przed 13, przespała wizyte u babci w pracy, zakupy i całą trase obudziła się dopiero o 16 jak weszłyśmy do domu
|
||||
|
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rano to ewidentnie bolała ją brzuszek bo się prężyła cała i wiła. A już po południu to mam wrażenie że marudziła, chyba też śpiąca była bo w końcu od rana nie spała. A o co chodzi z tym żółtym serem? Ma więcej nabiału czy jak? A inny nabiał jesz? A buciki moim zdaniem super, te pierwsze wzory
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-11-21 o 16:31 |
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi - mówiła położna, żeby nie jeść sera żółtego w dużych ilościach na początku. Ale ja go nie lubię więc dla mnie nie było problemu. Za to np. płatki z mlekiem jadłam jak Amelia miała zaledwie parę dni (nadal jem) i było/jest ok <odpukać w niemalowane>
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne butki są w cocodrillo, takie jakby balerinki a dla chłopców trampkiCytat:
![]() Fajny spioszek z Nati ![]() Ancia usmiałam sie z Frankowego spania a 150g przyrostu na tydzien na cycu to całkiem ok, zwłaszcza ze duzy juz z niego facet ![]() my jutro mamy szczepienie - pierwsze - bierzemy 6 w 1 a na pneumo na razie nie decyduje sie... no i sie denerwuje prosimy oczywiscie o kciuki zeby jakos poszło ![]() musze powiedziec lekarce o tym jej stękaniu nocno-porannym...wasze dzieci tez tak stękają? normalnie tak od 5-6 rano rzuca sie w łózeczku, biore ją do siebie i rzuca sie nadal, kopie, pręży się, stęka przy tym jakby kupe robiła... a z kupą nie mamy problemu, ładuje po 5,6 na dzien juz sie martwie ze cos jej jest |
||
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. My mieliśmy to samo, dostaliśmy Debridat i jest poprawa. Ale jak jej nie dałam wczoraj, bo myślałam, że bóle brzucha i prężenie poszły w niepamięć to w nocy znów było stękanie... |
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. A Amelcia stęka przez sen? czy wybudza sie? bo Olga sie czasem az obudzi z płaczem, albo z takim piskiem |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak leżaczek dostała?i za szczepienie my pneumo teraz też nie bierzemy Cytat:
ciesz sie, że Franio śpi ![]() na mojej karuzeli jest napisane, że nadaje się do dzieci do 5m - do momentu aż będzie mogło ją dosięgnąć, nie wiem jak jest z tą fisherową Cytat:
i staram się właśnie na taki nie zwracać uwagi- nie zawsze się udaje i wtedy właśnie ratuję się suszarką ![]() pieluszkę też czasem nakładam na główkę przy usypianiu jak sama w łóżeczku ma zsnąć Cytat:
góra 62-68 zależy jakie ubranko, pajace to już całkiem różnie niektóre 62 pasują inne 68 się nie nadają, a sukienusie to w ogóle na 74 jej zakładam bo reszta to taka krótka, że sięga do pupci czasem się muszę nagłowić żeby coś dopasować ![]() a pieluchy 26,99 oddżumiło się trochę na dworze to wyskoczyłyśmy na chwilę na spacer, przy okazji kupiłam sobie kapusty kiszonej bo mnie naszła chęć A na jutro się umówiłam do gina
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-21 o 17:14 |
||||
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ide we środe
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała zazwyczaj budziła się normalnie jak na karmienie w nocy czyli 5/6 i nie chciała jeść tylko wiła i płakała z bólu. Ale stękanie przez sen też było |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Archi kciuki za jutrzejsze szczepienie
a na odparzenia próbowaliście może Sudocrem? albo może to wina pampersów Co do snu Indygo to jestem za - możecie wpadać![]() Małgosia1983 też się pocieszam, że niedługo skok minie i będę mieć grzeczne dzieciątko Gdzie tam pani magyster... ja dopiero licencjata bronie, magisterki na razie nie zamierzam robić A na oblewanie i tak zapraszam![]() Monia, , Martusia, Mooonik, Tusia, Madzialena Acelinka a może TAKĄ karuzelę by się dało zamocować? Szału może nie robi, ma tylko jedną melodyjkę ale Szymkowi się bardzo podoba W Auchanie były dużo tańsze niż na all.Ancia ja podnoszę do odbicia ![]() Stokrotka jak dla mnie najlepsze są Pampersy Chociaż teraz ze względu na cenę używamy Dady z biedronki A płyn mam z NiveaAgnieszka0605 Ja mam nadzieję, ze to będzie tylko formalność Butki śliczne![]() Minio współczuję kataru U nas pomagał bardzo Nasivin Apogeum kataru trwało 3 dni a potem jeszcze przez 5 dni czasami mu się zatykał nosek. Dzieci mają katar dłużej niż dorośli bo nie potrafią wydmuchać tego co im w noskach siedzi i ponoć to normalne![]() Danika u nas też było takie rzucanie Kciuki za szczepienie ![]() W końcu nadrobiłam |
|
|
|
#1282 | |||||
|
kosmitka
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie karuzeli
Cytat:
![]() Cytat:
2. Cieszyłabym się, gdyby to było w nocy, a nie pobudki co 1h. 3. U nas tylko i wyłącznie, czasem wygląda jak mały beduin .Cytat:
Też go odkładam i śpi, dla mnie szok. Jędza Cytat:
.A nabiał mój pediatra też kazał odstawić. Cytat:
. 62 już pożegnałam.My mamy kozaczki za nieco ponad 20 zł, ale chyba niezbyt grube. Melduję, że spacer zaliczony, doczekałam aż się obudził. Na spacerze spał, teraz znów śpi.
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
musimu go teraz rzetelnie pieluszkować i kontrola za 2 miechy ech.... |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na chrzciny nie będę czekać może na mikołaja Niuńka dostanie ![]() Aga co się stało z Twoim podpisem? Co to za dziwne znaczki?
|
|
#1285 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
A z pieluszką patentu nauczyła mnie mama i działa , to najważniejsze.Cytat:
. Odwrotnie.Natko mój też słabo w nocy beka, bo bardzo spokojnie je - najczęściej.
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok ohh teraz kiedy mały robi mi jakieś akrobacje przy cycku + bicie o chciałabym zeby pospał ![]() ![]() Cytat:
będzie dobrze |
||
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, pieluchowanie pomoże zobaczysz i na kontroli będzie oki a w szpitalu Wam coś mówili na ten temat? bo to podobno już po porodzie można stwierdzić? Cytat:
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Archi nie miałam żadnych badan odnośnie toxo, wszystko co robiłam było kontrolnie Ancia ja mam karuzele al ena razie mały sie nia nie interesuje, ale korzystam z melodyjek i bicia serduszka, mam wrażenie ze maly lubi słuchac kurde jestem jakas do tyłu po spacerze i nakarmieniu małego lezałam z nim w pokoiku i mi sie przysneło, odejrzewam ze spałam dłuzej niz mały teraz ja szybko nadrabiam a on smacznie jeszcze spi pewnei zaraz na jedzonko sie obudzi
|
|
|
|
#1289 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nabrałam ochoty zeby kupić natalci te łapki niedźwiadka, chyba jutro po nie pójde a ostatnio jak wychodziłam na spacer to sąsiadka mnie złapała i dała Natalce takie słodziuchne kapciuszki z króliczkiem, z h&m bo jej po córci zostały też cieplutkie ale łapki-niedźwiadki były cieplejsze, na zime akuratne ![]() Cytat:
śmieszne te rozmiary, teraz to już patrze tak na oko a nie na metke ![]() za szczepienie my w czwartek drugie szczepienie mamy Cytat:
mnie się wydaje że jak dziecko ma 5 miesięcy i siada a łóżeczko jest obniżone do samego dołu to raczej do tego nie dosięgnie Cytat:
natalcia bardzo go lubi ![]() Cytat:
właśnie taką mamy jak przykręcam tylko ten stojak to ok się trzyma, ale jak dokładam karuzelke to się przechylaCytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze, pieluchujcie i wszystko będzie ok
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

. Ale jak się rozedrze to drżyjcie narody, obecnie uspokaja go tylko lulanie w łóżeczku turystycznym z przykrytą głową pieluchą plus smok.

. Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.
. Bo te 3 jakieś maławe są
młody potwornie marudny...

a na noc to zestaw body + pajac
, najgorzej w nocy, ma wtedy tak zatkany noc, że nie może normalnie spać, i się wybudza bidulek a widać, że śpiący, odciągam mu w nocy przed karmieniem fridą, ale i tak za godz czy dwie znów nie ma jak oddychać bidulek, w dzień też często muszę odciągać, a drze się przy tym jak opętany, mam nadzieję, że nie robię mu przy tym krzywdy