Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 13:28   #1261
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

A ja się zastrzelę, chciałam przed 12 iśc na spacer, a Franek jak zasnął przed 11 tak śpi do tej pory, ja się uszykowałam, ubrałam i czekam jak kretynka.
Ten mój dzieć ma takie zmiany, że nie nadążam.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Czy jest sens kupować dla Franka karuzelę ? W sumie skończył już 3 miesiące, nie wiem ile się nią pointeresuje...

Moonik w sumie nie biorę od razu na ręce, ale staram sie jakoś zabawić jak płacze, mój często nie płacze od razu tylko tak jakby oszukuje - takie robi łeeee, jakby coś mówił, skarżył się . Ale jak się rozedrze to drżyjcie narody, obecnie uspokaja go tylko lulanie w łóżeczku turystycznym z przykrytą głową pieluchą plus smok.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:48   #1262
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Też chcę iść na spacer, a Franek śpi, szalony. Już 2 dzień taki ma, jeszcze uwierzę w swoje szczęście . Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.

Aha ciągle zapominam napisać - spróbowałam tych z rosmana i są naprawdę ok - kupiłam już 4 . Bo te 3 jakieś maławe są .
Mąż zaś kupił w promocji 3 pampersy w tesco 3 w cenie 2.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Danika u Franka wyszło 150 g w tydzień, to tak se. A obiadki mamy są najlepsze .
To przecież ok. Mówią, że 20g dziennie .

A co do spania to się ciesz.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dzis chyba po raz pierwszy nie jestem na bieząco... młody potwornie marudny...
A za chwilę jedziemy na usg boderek... prosimy o kciuki
Pozdrowienia

Cytat:
A ja się zastrzelę, chciałam przed 12 iśc na spacer, a Franek jak zasnął przed 11 tak śpi do tej pory, ja się uszykowałam, ubrałam i czekam jak kretynka.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Czy jest sens kupować dla Franka karuzelę ? W sumie skończył już 3 miesiące, nie wiem ile się nią pointeresuje...

Moonik w sumie nie biorę od razu na ręce, ale staram sie jakoś zabawić jak płacze, mój często nie płacze od razu tylko tak jakby oszukuje - takie robi łeeee, jakby coś mówił, skarżył się . Ale jak się rozedrze to drżyjcie narody, obecnie uspokaja go tylko lulanie w łóżeczku turystycznym z przykrytą głową pieluchą plus smok.
Działa? Muszę wypróbować

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:00   #1263
tusia872
Zadomowienie

witam mamusie

nadrobilam weekend w szkole niestety spedziłam nie na wszystkich zajeciach bylam ale i tak sukces ze wreszcie sie w szkole pojawiłam pokserowałam notatki i ksiazki do pracy magisterskiej i moge zaczac pisac wreszcie

Natka gratuluje zatwierdzenia pracy zazdroszcze ja tez juz chce miec napisana

trzymam mocno kciuki za te co walcza z pisaniem

co do ubierania to ja staram sie przebierac mała w dzien bo ma tyle fajnych ciuszków ze szkoda zeby w nich nie chodziła a na noc to zestaw body + pajac

widze ze dzieciaczki rosna jak juz w pampki 4 kupujecie ale leci ten czas u nas jeszcze 2 ale chyba jak sie skoncza to juz w 3 wskoczymy

stokrotka ja uzywam pampers new baby i jestem zadowolona a płynu to z nivea i tez moge polecic

co do lezenia na brzuszku to my kładziemy zawsze po kapieli na przewijaku i masujemy plecki a w dzien to tylko czasami bo fajnie sie odgazuje lezac na brzuszku

chciałam cos jeszcze napisac i zapomniałam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:37   #1264
minio1984
Zadomowienie

Witam sie w ten pochmurny i zimny poniedziałek

W temacie jestem na bieżąco, bo sobie was tylko czytałam od wczoraj ale ładnie pocytować i po odpisywać już nie dam rady, tz ma 2 zmianę i popołudniami jestem sama, a Adaś wtedy juz do wieczora nie śpi, i tylko na rączkach, także w tym tyg raczej mniej się będę udzielać niestety, ale będę podczytywać w czasie karmienia żeby być na bieżąco

A u nas bez zmian, katar niestety jest i wcale się nie zmniejsza, najgorzej w nocy, ma wtedy tak zatkany noc, że nie może normalnie spać, i się wybudza bidulek a widać, że śpiący, odciągam mu w nocy przed karmieniem fridą, ale i tak za godz czy dwie znów nie ma jak oddychać bidulek, w dzień też często muszę odciągać, a drze się przy tym jak opętany, mam nadzieję, że nie robię mu przy tym krzywdy
Mam pyt do mamusiek którym dzieciaczki miał/mają katar: jak to u Was się objawia? tzn cieknie im z noska jakaś wydzielina? I ile razy na dzień odciągacie fridą czy gruszką? Bo u mnie jest tak, że jak się na pierwszy rzut oka spojrzy to nie widać w nosku nic, jakby był czyściutki, tylko słychać że zapchany i charczy, no ale jak zacznę ciągnąć to takie ilości wyciągam ostatnio, że szok, no to wychodzi na to, że te glutki są tak głęboko schowane i nie wiem czy to normalne? A i ile czasu u Was trwał ten katarek?

Czytałam, że rozmawiacie na temat ubierania i prania: to ja piorę i moje i tz czasami z dzieciowymi jak jest za mało na jedną pralkę i wtedy daję proszku lovela
na noc zakładam body+pajac, a na dzień jak nie poulewa to czasami cały dzień tak przechodzi i nie przebieram, ale niestety bardzo często ulewa i sporo więc muszę przebierać, nie raz parę razy i też zaczęłam zakładać inne rzeczy niż pajace czy śpiochy ale i tak takie zestawy są najwygodniejsze
o już z wami popisałam, spał całe 30 min
może wieczorkiem coś skrobne

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:40   #1265
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archi ja Ci wspolczuję i podziwiam,brawo za determinacje
a chrzciny 10 grudnia

1. kochana Natalcia
2. gratulacje ale biedna się namęczyła i ile musiała czekac
a nie 11 grudnia?

Wszem i wobec mogę powiedzieć że chrzciny się u mnie odbędą 11 grudnia.. uf ulżyło mi no bo już miałam chwile zwątpienia.

Cytat:
Mój nie ulewa, ale przy podnoszeniu czasem się denerwuje. W nocy nie podnoszę do odbijania, bo się wybudza, w jakiejś książce czytalam, że nie trzeba. Ale może faktycznie przez to w nocy gorzej śpi
ja też jeszcze z miesiąc temu nie podnosiłam czasem co by mały się nie obudził, bo znowu usypiać to masakra... ale gorzej mi spał. Zaczęlam ponosić, odbija sie mały się wtuli coś trochę powierci, odłoże go do łóżeczka, ułoży się i śpi szok wiem ale tak za każdym razem, na początku myślałam że to przypadek ale jednak nie

A jak ubierasz Stasia po domu w spodenki to pod spód zakładasz mu skarpetki czy rajstopki?
po domu w skarpetkach, na początku moja mama się burzyła jak to dziecko tylko spodnie i skarpetki a pod spodem gołe nóżki, ale małemu tak najlepiej
Na dwór teraz podłożyłam pod spodnie rajstopy
Cytat:
Też chcę iść na spacer, a Franek śpi, szalony. Już 2 dzień taki ma, jeszcze uwierzę w swoje szczęście . Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.
Ty się ciesz mój dziś spał w południe 15 minut i jak się obudził to dobrą godzine beczał bo nie dospał, wkońcu babcia się zlitowała i wzieła go na dwór i śpi... może bedzie miał lepszy humor, bo matka zwariuje

Aha ciągle zapominam napisać - spróbowałam tych z rosmana i są naprawdę ok - kupiłam już 4 . Bo te 3 jakieś maławe są .
Mąż zaś kupił w promocji 3 pampersy w tesco 3 w cenie 2..
tak tak rosmanowskie są ekstra, pampki które nie przeciekają jakimś cudem
hmmm tak się zastanawiałam że coś jest nie tak z tymi pampkami a one już za małe kupie też 4 na próbe zobaczymy
a promocja nie zła

któraś się kiedyś śmiała, chyba Archinta z kopy tysiąclecia. Nie wiem jaką STaś zrobił kiedyś,ale przykryła mu całe jajka i ptaszka nie wiedziałam od czego zacząć

Cytat:
.
ja bym jeszcze kupiła, mój teraz potrafi poł godziny se śpiewać do karuzeli , chociaż tyle mam matka spokoju

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:15   #1266
spray
KWC

Cytat:
Czy Wam też tak wypadają włosy??? U mnie zaczęło się od około tygodnia i jestem załamana, jest ich pelno. Nie wiem, czy można kupić te ampułki dercos vichy jak się karmi piersią??[COLOR="Silver"]
Garściami mi wyłażą.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

My niestety musimy bo moja niunia ma podejrzenie objawu zachodzącego słońca co może świadczyć o nie daj Boże wodogłowiu
Jeju, trzymam kciuki żeby USG nic nie wykazało.

Cytat:

A u nas odwrotnie. Eryk nie miał apetytu od rana, ciumkał tylko kilka mililitrów i przysypiał więc w końcu go ubrałam i poszliśmy na spacer. 300 metrów od domu nagle mu się przypomniało o jedzeniu i tak się zaczął pruć, że aż się ludzie zaczęli gapić. I nici ze spacerowania, leciałam z wózkiem z powrotem do chałupy.

A karuzelę jak najbardziej polecałabym dla 3-mięsięczniaka. Kup.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

któraś się kiedyś śmiała, chyba Archinta z kopy tysiąclecia. Nie wiem jaką STaś zrobił kiedyś,ale przykryła mu całe jajka i ptaszka nie wiedziałam od czego zacząć

spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:29   #1267
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ten mój dzieć ma takie zmiany, że nie nadążam.[COLOR="Silver"]
wiem, że Tobie nie było do śmiechu, ale ja padam

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:46   #1268
madzialena-lublin
Rozeznanie

danika
Super, ze chrzciny się udały
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Teraz się będe chwalić
po 1. Natalcia w piątek na seminarium była meeega grzeczna, koleżanki zachwycone promotorka też
po 2. natalcia ma nową kuzynke od wczoraj mała Olusia urodziła się wczoraj przez cc z wagą 4320! ( a tak w ogóle to już w piątek wody odeszły, pojechali do szpitala kroplówki, zastrzyki a skurcze ciągle małe w końcu wczoraj dopiero jak zaczęły skurcze całkiem zanikać to zrobili jej cesarke )
1.
2. fajowo, duża dziewczynka ale nieźle przetrzymali biedną mamę przez cały weekend

Cytat:
Dzis chyba po raz pierwszy nie jestem na bieząco... młody potwornie marudny...
A za chwilę jedziemy na usg boderek... prosimy o kciuki
Pozdrowienia

Moze dzisiaj taki dzień, bo moja też od rana marudzi

Cytat:
[INDENT]
a wogóle to dzisiaj robie wymiane garderoby syncia, bo co mu nie zaloze to za małe wyrósł z 56
Wow! Już? Ale rośnie...

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Aa i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj ostatecznie promotor zatwierdził mi pracę i będę się niedługo bronić

No to teraz już z górki

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
eee no to mi ulzylo jak to napisałas bo juz myslałam ze to zaniedbałam bo ja na poczatku ni ekładłam na brzuszku bo sie bałam a teraz juz własnei coraz wiecej a zaczełam od kladzenia na klacie meza a potem na sobie tylko ze na nas to uwielbia lezakowac i sobie smacznie zasypia a jak tylko kłade na podłodze to sie wkurza
Moja dzisiaj też pierwszy raz usnęła u męża na klacie. W szoku byłam! Na swojej nie mogę kłaść, bo zaraz cycka szuka A tak to nie lubi leżeć na brzuszku, denerwuje się po chwili.

W ogóle nie wiem jak to z tym kładzeniem- od początku kładłyście? Bo mi pediatra powiedziała dzisiaj, ze póki pępek nie odpadnie to lepiej nie kłaść na brzuszku, bo może ją uwierać
Stary 2011-11-21, 15:58   #1269
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry
Pochwaliłam wczoraj swoje dziecko no i mam za swoje
Najpierw w miarę ładnie mi zasnęła, potem obudziła się przed 24 na jedzenie i spania nie było do 2 w nocy... A od 6.30 koncert i prężenie...
Miałam już tak serdecznie dość, że byłam w stanie zostawić ja w łóżeczku żeby płakała Ale dałam ją w końcu mężowi- zasnęła na jego klacie Dzięki temu mogłam jeszcze godzinkę podrzemać. Jak to dobrze że jest w domu
Ale cały dzień w zasadzie nie spała, płakała non stop. W końcu zostawiłam ją w wózku bez bujania a ta się darła. Tak, tak. Dzisiaj nastąpił ten moment kiedy moje dziecko się darło a ja jadłam z mężem obiad Wyklniecie mnie pewnie za to, ale już nie miałam ani sił, ani pomysłu co z nią zrobić. I padła. I śpi

W ogóle była u nas pediatra na pierwszej wizycie- wszystko jest ok, a co do brzuszka to kazała nabiał odstawić i poobserwować. W sumie rzeczywiście wczoraj zjadłam na kolację płatki na mleku, a na śniadanie kanapki z żółtym serem. Może rzeczywiście to od tego?
Zaczyna się... Ciekawe czy też przejdę na kanapki z powietrzem jak archi (swoją drogą strasznie Ci współczuję i całuję )

Acha! I dzięki za info o wychodzeniu na spacerki

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:59
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:05   #1270
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle nie wiem jak to z tym kładzeniem- od początku kładłyście? Bo mi pediatra powiedziała dzisiaj, ze póki pępek nie odpadnie to lepiej nie kłaść na brzuszku, bo może ją uwierać
ja kładłam od samiuśkiego początku
ostatnio nie pogratulowałam 2 tygodni, więc czynię to teraz
a jeśli chodzi o nabiał - to położna odradzała mi jeść żółty ser, może to od tego? A jak mała płakała to bolał ją brzuch czy po prostu płakała bo była marudna?

Co sądzicie o TYCH butkach?

Stary 2011-11-21, 16:16   #1271
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja uzywam Dady i tez moge polecic, jak dla mnie super sa i cena rewelacja
właśnie a jaka jest normalna cena tych pieluszek? Bo ja tylko raz kupowałam i była promocja w nowo otwartej biedronce po 19.90.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
dla Natalki...i wielki szacun dla mamusiek ,ktore sie ucza i zajmuja swoimi maluszkami....skad macie na to sile...
dziękujemy

a nie wiem skądś się bierze, jakieś zapasowe akumulatorki czy coś
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

a moja wyrasta z 62
my na tapecie mamy 68 i wszędzie pisze ze to dla dziecka 6-cio miesięcznego
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

wprawiłaś babę w osłupienie
można tak powiedzieć
Cytat:

a to śpioch

ja myśle że jeszcze długo karuzelki będą interesowały maluszki a przy łóżeczku może być dopóki dziecko nie zacznie wstawać, więc jeszcze troszke

ja teraz nie umiem przyczepić karuzelki do tego turystycznego i nie wiem czy gdzieś znalazłabym taką którą pójdzie jakoś zamocować. Mamuśki może któraś taką ma?
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

wyglądowo mnie nie zachwycają, ale wyglądają na cieplusie a to najwazniejsze
ja widziałam ostatnio takie jakby łapki niedźwiadka w sklepie mega cieplusie i myśle czy się nie skusić bo mimo kocyka mi sie wdaje ze jednak w stópki zawsze chłodniej, a zakładam kurteczke nie kombinezon, bo chwilowo nie posiadam

Nati dzisiaj też śpioszek się włączył, zasnęła jak wychodziłyśmy na spacer przed 13, przespała wizyte u babci w pracy, zakupy i całą trase obudziła się dopiero o 16 jak weszłyśmy do domu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:28   #1272
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
ja kładłam od samiuśkiego początku
ostatnio nie pogratulowałam 2 tygodni, więc czynię to teraz
a jeśli chodzi o nabiał - to położna odradzała mi jeść żółty ser, może to od tego? A jak mała płakała to bolał ją brzuch czy po prostu płakała bo była marudna?
Dziękujemy
Rano to ewidentnie bolała ją brzuszek bo się prężyła cała i wiła. A już po południu to mam wrażenie że marudziła, chyba też śpiąca była bo w końcu od rana nie spała.
A o co chodzi z tym żółtym serem? Ma więcej nabiału czy jak? A inny nabiał jesz?

A buciki moim zdaniem super, te pierwsze wzory

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:31
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:34   #1273
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A o co chodzi z tym żółtym serem? Ma więcej nabiału czy jak? A inny nabiał jesz?

A buciki moim zdaniem super, te pierwsze wzory
Nie wiem o co chodzi - mówiła położna, żeby nie jeść sera żółtego w dużych ilościach na początku. Ale ja go nie lubię więc dla mnie nie było problemu. Za to np. płatki z mlekiem jadłam jak Amelia miała zaledwie parę dni (nadal jem) i było/jest ok <odpukać w niemalowane>

Stary 2011-11-21, 16:39   #1274
danika
Zakorzenienie

Cytat:

fajne podobają mi się te ze sztruksu z kokardką fajne butki są w cocodrillo, takie jakby balerinki a dla chłopców trampki

Cytat:

Nati dzisiaj też śpioszek się włączył, zasnęła jak wychodziłyśmy na spacer przed 13, przespała wizyte u babci w pracy, zakupy i całą trase obudziła się dopiero o 16 jak weszłyśmy do domu
moja księżniczka wyrasta z rozmiaru first size (do 3,4 kg), mam pare takich upolowanych w ciuchu...no i z niektórych 56 tez,. Wogóle zauważyłam ze ciuchy ze smyka są duzo mniejsze niz HM a niby wszystko na 56

Fajny spioszek z Nati

Ancia usmiałam sie z Frankowego spania a 150g przyrostu na tydzien na cycu to całkiem ok, zwłaszcza ze duzy juz z niego facet

my jutro mamy szczepienie - pierwsze - bierzemy 6 w 1 a na pneumo na razie nie decyduje sie... no i sie denerwuje prosimy oczywiscie o kciuki zeby jakos poszło

musze powiedziec lekarce o tym jej stękaniu nocno-porannym...wasze dzieci tez tak stękają? normalnie tak od 5-6 rano rzuca sie w łózeczku, biore ją do siebie i rzuca sie nadal, kopie, pręży się, stęka przy tym jakby kupe robiła... a z kupą nie mamy problemu, ładuje po 5,6 na dzien juz sie martwie ze cos jej jest
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:54   #1275
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
fajne podobają mi się te ze sztruksu z kokardką fajne butki są w cocodrillo, takie jakby balerinki a dla chłopców trampki

musze powiedziec lekarce o tym jej stękaniu nocno-porannym...wasze dzieci tez tak stękają? normalnie tak od 5-6 rano rzuca sie w łózeczku, biore ją do siebie i rzuca sie nadal, kopie, pręży się, stęka przy tym jakby kupe robiła... a z kupą nie mamy problemu, ładuje po 5,6 na dzien juz sie martwie ze cos jej jest
1. a drogie są??
2. My mieliśmy to samo, dostaliśmy Debridat i jest poprawa. Ale jak jej nie dałam wczoraj, bo myślałam, że bóle brzucha i prężenie poszły w niepamięć to w nocy znów było stękanie...

Stary 2011-11-21, 16:58   #1276
danika
Zakorzenienie

Cytat:
1. a drogie są??
2. My mieliśmy to samo, dostaliśmy Debridat i jest poprawa. Ale jak jej nie dałam wczoraj, bo myślałam, że bóle brzucha i prężenie poszły w niepamięć to w nocy znów było stękanie...
1. balerinki były po 18 zł
2. A Amelcia stęka przez sen? czy wybudza sie? bo Olga sie czasem az obudzi z płaczem, albo z takim piskiem
Stary 2011-11-21, 17:05   #1277
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
wlasnie malo je....ja juz nie wiem ...bo im dziecko starsze to powinno wypijac wiecej....a ona caly czas tyle samo pije....jutro idziemy sie zwazyc i zobacze czy cos przybrala...

ja tez sprobuje z recznikiem....bo jak ja klade na brzuszku to zaczyna poplakiwac...i cala czerwona sie robi na buzce...

za ladny sen
tyle przespala...?? ale z przerwami na karmienie czy bez??
Bo moja raz przespala tak bez karmienia...ale to byla jednorazowa akcja...

a mnie moja mama powiedziala ze nie wolno prac ubran dziecka z naszymi....bo moze sie dziecko uczulic..nasze zapachy z jej ....i takie tam....

byc moze skok....chociaz u mojej jeden skok nie zostal zaliczony....

...to kiedy to spotkanie??

hej mamusko....
Bez przerw na karmienie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:13   #1278
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
uff nadrobiłam niunia w leżaczku siedzi od 15 minut spokojnie....jestem w szoku, chyba jej sie podoba
to dobrze, że się podoba a jak leżaczek dostała?
i za szczepienie my pneumo teraz też nie bierzemy

Cytat:
Ten mój dzieć ma takie zmiany, że nie nadążam
oj kretynko kochana ciesz sie, że Franio śpi
na mojej karuzeli jest napisane, że nadaje się do dzieci do 5m - do momentu aż będzie mogło ją dosięgnąć, nie wiem jak jest z tą fisherową to musisz sama zdecydować- może mata byłaby lepsza?

Cytat:
no to u mojej, to jest właśnie płacz szantażujący i staram się właśnie na taki nie zwracać uwagi- nie zawsze się udaje i wtedy właśnie ratuję się suszarką
pieluszkę też czasem nakładam na główkę przy usypianiu jak sama w łóżeczku ma zsnąć

Cytat:
u mnie to w ogóle jest pomieszanie z poplątaniem w rozmiarach - dół czyli spodenki, półśpiochy czy rajstopki to mamy 68 góra 62-68 zależy jakie ubranko, pajace to już całkiem różnie niektóre 62 pasują inne 68 się nie nadają, a sukienusie to w ogóle na 74 jej zakładam bo reszta to taka krótka, że sięga do pupci czasem się muszę nagłowić żeby coś dopasować

a pieluchy 26,99

oddżumiło się trochę na dworze to wyskoczyłyśmy na chwilę na spacer, przy okazji kupiłam sobie kapusty kiszonej bo mnie naszła chęć
A na jutro się umówiłam do gina

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:14
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:18   #1279
danika
Zakorzenienie

Cytat:

A na jutro się umówiłam do gina
leżaczek TAKI
ja ide we środe
Stary 2011-11-21, 17:20   #1280
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
1. balerinki były po 18 zł
2. A Amelcia stęka przez sen? czy wybudza sie? bo Olga sie czasem az obudzi z płaczem, albo z takim piskiem
to cena całkiem całkiem
Mała zazwyczaj budziła się normalnie jak na karmienie w nocy czyli 5/6 i nie chciała jeść tylko wiła i płakała z bólu. Ale stękanie przez sen też było

Stary 2011-11-21, 17:20   #1281
19natka88
Zakorzenienie

Archi kciuki za jutrzejsze szczepienie a na odparzenia próbowaliście może Sudocrem? albo może to wina pampersów Co do snu Indygo to jestem za - możecie wpadać

Małgosia1983 też się pocieszam, że niedługo skok minie i będę mieć grzeczne dzieciątko Gdzie tam pani magyster... ja dopiero licencjata bronie, magisterki na razie nie zamierzam robić A na oblewanie i tak zapraszam

Monia, , Martusia, Mooonik, Tusia, Madzialena

Acelinka
a może TAKĄ karuzelę by się dało zamocować? Szału może nie robi, ma tylko jedną melodyjkę ale Szymkowi się bardzo podoba W Auchanie były dużo tańsze niż na all.

Ancia ja podnoszę do odbicia Ale w nocy baardzo rzadko - po 1 mi się nie chce a po 2 mogłabym łazić pół godziny a i tak by nie beknął

Stokrotka jak dla mnie najlepsze są Pampersy nam pasowały te dwa rodzaje czyli TE i TE Chociaż teraz ze względu na cenę używamy Dady z biedronki A płyn mam z Nivea TEN

Agnieszka0605 DO tego wszystkiego skończył nam się już SabSimplex Dobrze, że espumisan jako tako działa Ja mam nadzieję, ze to będzie tylko formalność Butki śliczne

Minio współczuję kataru A oprócz odciagania próbowałaś jakieś kropelki U nas pomagał bardzo Nasivin Glutki nie wylatywały, siedziały głęboko w nosie Apogeum kataru trwało 3 dni a potem jeszcze przez 5 dni czasami mu się zatykał nosek. Dzieci mają katar dłużej niż dorośli bo nie potrafią wydmuchać tego co im w noskach siedzi i ponoć to normalne

Danika u nas też było takie rzucanie I samo przeszło i nie mam pojęcia co to było Kciuki za szczepienie

W końcu nadrobiłam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:20   #1282
anciaahk
kosmitka

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie karuzeli .
Cytat:
Ancia tekst " i nawet swoje rzeczy piorę oddzielnie niż małża" rozwalił mnie na łopatki!!
Dlaczego?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
1.To przecież ok. Mówią, że 20g dziennie .
2.A co do spania to się ciesz.
3.Działa? Muszę wypróbować
1. Nie wiedziałam, dziękuję.
2. Cieszyłabym się, gdyby to było w nocy, a nie pobudki co 1h.
3. U nas tylko i wyłącznie, czasem wygląda jak mały beduin .

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze z miesiąc temu nie podnosiłam czasem co by mały się nie obudził, bo znowu usypiać to masakra... ale gorzej mi spał. Zaczęlam ponosić, odbija sie mały się wtuli coś trochę powierci, odłoże go do łóżeczka, ułoży się i śpi szok wiem ale tak za każdym razem, na początku myślałam że to przypadek ale jednak nie
Hmmm może też powinnam jednak, bo serio źle śpi, budzi się co 1h, kwęka, chce smoczka.
Też go odkładam i śpi, dla mnie szok.

Cytat:
wiem, że Tobie nie było do śmiechu, ale ja padam
Jędza .
Cytat:
Wyklniecie mnie pewnie za to, ale już nie miałam ani sił, ani pomysłu co z nią zrobić. I padła. I śpi
Nie wyklniemy, wiele nas tu takich było .
A nabiał mój pediatra też kazał odstawić.
Cytat:
My 68 i 74, niektóre też za małe . 62 już pożegnałam.
Cytat:
1. a drogie są??
My mamy kozaczki za nieco ponad 20 zł, ale chyba niezbyt grube.

Melduję, że spacer zaliczony, doczekałam aż się obudził. Na spacerze spał, teraz znów śpi.

Stary 2011-11-21, 17:21   #1283
SONIA004
Zadomowienie

mały ma obustronną dysplazję
musimu go teraz rzetelnie pieluszkować i kontrola za 2 miechy
ech....
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:25   #1284
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
leżaczek TAKI
ja ide we środe
też go upatrzyłam sobie ale na chrzciny nie będę czekać może na mikołaja Niuńka dostanie

Aga co się stało z Twoim podpisem? Co to za dziwne znaczki?

Julitka

Stary 2011-11-21, 17:31   #1285
anciaahk
kosmitka

Cytat:
na mojej karuzeli jest napisane, że nadaje się do dzieci do 5m - do momentu aż będzie mogło ją dosięgnąć, nie wiem jak jest z tą fisherową to musisz sama zdecydować- może mata byłaby lepsza?
O tej radości wyżej pisałam. A matę jakąś mam, muszę wyciągnąć i uprać.
Cytat:
no to u mojej, to jest właśnie płacz szantażujący i staram się właśnie na taki nie zwracać uwagi- nie zawsze się udaje i wtedy właśnie ratuję się suszarką
pieluszkę też czasem nakładam na główkę przy usypianiu jak sama w łóżeczku ma zsnąć
Też próbuję nie reagować, ale chyba nigdy się nie uspokoił, tylko ryczał coraz głośniej i głośniej.
A z pieluszką patentu nauczyła mnie mama i działa , to najważniejsze.
Cytat:
u mnie to w ogóle jest pomieszanie z poplątaniem w rozmiarach - dół czyli spodenki, półśpiochy czy rajstopki to mamy 68 góra 62-68 zależy jakie ubranko, pajace to już całkiem różnie niektóre 62 pasują inne 68 się nie nadają, a sukienusie to w ogóle na 74 jej zakładam bo reszta to taka krótka, że sięga do pupci czasem się muszę nagłowić żeby coś dopasować
U nas dół rozmiar mniejszy niż góra . Odwrotnie.
Cytat:
Ancia ja podnoszę do odbicia Ale w nocy baardzo rzadko - po 1 mi się nie chce a po 2 mogłabym łazić pół godziny a i tak by nie beknął
Natko mój też słabo w nocy beka, bo bardzo spokojnie je - najczęściej.

Stary 2011-11-21, 17:34   #1286
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie wiedziałam, dziękuję.
2. Cieszyłabym się, gdyby to było w nocy, a nie pobudki co 1h.
3. U nas tylko i wyłącznie, czasem wygląda jak mały beduin .

Hmmm może też powinnam jednak, bo serio źle śpi, budzi się co 1h, kwęka, chce smoczka.
Też go odkładam i śpi, dla mnie szok.

Melduję, że spacer zaliczony, doczekałam aż się obudził. Na spacerze spał, teraz znów śpi.
Mi o tych 20g mówiła położna i doadca lakacyjny, więc spawdzone źódła jes
ok

ohh teraz kiedy mały robi mi jakieś akrobacje przy cycku + bicie o chciałabym zeby pospał
Cytat:
ech....
ojj będzie dobrze

Wymianka.
Stary 2011-11-21, 17:40   #1287
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ech....
Sonia będzie dobrze, pieluchowanie pomoże zobaczysz i na kontroli będzie oki
a w szpitalu Wam coś mówili na ten temat? bo to podobno już po porodzie można stwierdzić?

Cytat:
Też próbuję nie reagować, ale chyba nigdy się nie uspokoił, tylko ryczał coraz głośniej i głośniej.
.
zobaczysz,że jeszcze Cię zaskoczy, a teraz może po prostu potrzebuje lulania i już- taki typ dziecka

Julitka

Stary 2011-11-21, 17:48   #1288
aa2
Zakorzenienie

heja
Archi nie miałam żadnych badan odnośnie toxo, wszystko co robiłam było kontrolnie
Ancia ja mam karuzele al ena razie mały sie nia nie interesuje, ale korzystam z melodyjek i bicia serduszka, mam wrażenie ze maly lubi słuchac

kurde jestem jakas do tyłu po spacerze i nakarmieniu małego lezałam z nim w pokoiku i mi sie przysneło, odejrzewam ze spałam dłuzej niz mały teraz ja szybko nadrabiam a on smacznie jeszcze spi pewnei zaraz na jedzonko sie obudzi
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:05   #1289
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

przyjrzałam się jeszcze raz na spokojnie i stwierdzam że te jednokolorowe bez zadnych dodatków są słodziachne
nabrałam ochoty zeby kupić natalci te łapki niedźwiadka, chyba jutro po nie pójde

a ostatnio jak wychodziłam na spacer to sąsiadka mnie złapała i dała Natalce takie słodziuchne kapciuszki z króliczkiem, z h&m bo jej po córci zostały też cieplutkie ale łapki-niedźwiadki były cieplejsze, na zime akuratne
Cytat:
moja księżniczka wyrasta z rozmiaru first size (do 3,4 kg), mam pare takich upolowanych w ciuchu...no i z niektórych 56 tez,. Wogóle zauważyłam ze ciuchy ze smyka są duzo mniejsze niz HM a niby wszystko na 56

Fajny spioszek z Nati
my jutro mamy szczepienie - pierwsze - bierzemy 6 w 1 a na pneumo na razie nie decyduje sie... no i sie denerwuje prosimy oczywiscie o kciuki zeby jakos poszło

też zauważyłam ze te z h&m większe wychodzą niż na metce napisane śmieszne te rozmiary, teraz to już patrze tak na oko a nie na metke

za szczepienie
my w czwartek drugie szczepienie mamy
Cytat:

a pieluchy 26,99
o to ładna ta promocja była, żałuje że nie wzięłam więcej wtedy ale 3 była ostatnia paczka, babka mówiła ze na pewno jeszcze dołożą ale już nie miałam kiedy podjechać do tej biedronki. Mogłam też wziac 4 ale głupia ja nie pomyślałam.

mnie się wydaje że jak dziecko ma 5 miesięcy i siada a łóżeczko jest obniżone do samego dołu to raczej do tego nie dosięgnie
Cytat:
leżaczek TAKI
ja ide we środe
a to taki jak nasz, tylko my mamy wersje z żabką natalcia bardzo go lubi
Cytat:
Acelinka a może TAKĄ karuzelę by się dało zamocować? Szału może nie robi, ma tylko jedną melodyjkę ale Szymkowi się bardzo podoba W Auchanie były dużo tańsze niż na all.
dziękuję kochana właśnie taką mamy jak przykręcam tylko ten stojak to ok się trzyma, ale jak dokładam karuzelke to się przechyla
Cytat:

jakiś śpiący dzień, natalka też znowu śpi, aż do niej niepodobne żeby o tej godzinie spać
Cytat:
ech....
będzie dobrze, pieluchujcie i wszystko będzie ok
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:23   #1290
cotynato
Zakorzenienie

Matka-wariatka zakupiła wagę może koś chce wpaść na ważenie ?

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości