|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
ojejciu to niefajnie
Cytat:
![]() teraz mnie serce boli bo upatrzyłam sobie płaszczyk za 200 zł a przecież to chyba wcale nie dużo jak na płaszczyk zimowy, no ale jakoś dla mnie dużo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za cycorki i za szczepienie ![]() Cytat:
![]() moja koleżanka ma dwójke maluchów, studiuje z nami i pracuje w przedszkolu wiadomo jest ciężko ale daje rade. Na pewno dużo daje to że mieszka z mamą i dziadkami więc jak mąż nie może to ma z kim dzieciaczki zostawić.Cytat:
a powiem Wam ze ciuszki od bratowej były prane w vizirze i płukane w białym silanie albo lenorze nie pamiętam, nie prałam ich drugi raz, swtierdziłam że sprawdze najpierw jak skóra nati zareaguje i nic jej nie było dlatego ja niedługo też tak będe prać ![]() Teraz się będe chwalić ![]() po 1. Natalcia w piątek na seminarium była meeega grzeczna, koleżanki zachwycone promotorka też ![]() po 2. natalcia ma nową kuzynke od wczoraj ( a tak w ogóle to już w piątek wody odeszły, pojechali do szpitala kroplówki, zastrzyki a skurcze ciągle małe w końcu wczoraj dopiero jak zaczęły skurcze całkiem zanikać to zrobili jej cesarke )
|
|||||||||
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobote teściówka była z Natalką, przyjechała rano a jak tż wrócił z pracy to ją zmienił ja przyjechałam z uczelni wieczorem, jedzenie, kąpanko, usypianie i kimonko a w niedziele z niunią był z tż ![]() Mleko pomrożone, ale mnie się łatwo odciąga bo jak nati całą noc śpi to rano mam cycory jak balony i bolące a też rano wypija tylko z jednego i to nie do końca wiec reszte odciągam i sru do zamrażalnika ![]() apropo mrożenia - zamówiłam sobie pojemniki z aventu i co się okazało? Że są be zpryzkrywek! głupia ja nie doczytałam na aukcji ![]() biore laktaor do szkoły i odciągam o ile mam czas, wczoraj nie miałam bo ćwiczenia po 3 godzin a na kolejne bez przerw żeby szybciej skończyć cycki prawie eksplodowały, ale dały rade raz jak odciągałam w kiblu to mi sprzątaczka wlazła do kabiny
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj małego usypialiśmy do 2-3 , nie wiem bo pod koniec padłam, tż chwilę później z małym u nas w łóżku.Spał do 9 i teraz też podsypia obok tż, więc idę poprasować. Pestuś wróciła |
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ja jak moja nosze to zawsze podkladam jej pod buzie pieluszke bo wczesniej tego nie robilam i jak sie ocierala o nasze ubrania to jej sie skorka sucha robila,,,,, no ale kazda robi jak uwaza....
|
|
#1235 | ||
|
kosmitka
|
Ja piernicze ale mi Franek scene odstawił, darł się jak opętany, w końcu smok, pielucha i lulanie dopiero pomogło, szok. Nerwus i terrorysta.
Cytat:
Cytat:
Ja ściągam wieczorem, bo po nocnym karmieniu nawet co 1h mam flaczki. W grudniu mam 3 zjazdy pod rząd, to już na pewno zabraknie mego mleka i Franek dostanie mm, trudno. Chciałabym zobaczyć minę tej sprzątaczki, rozumiem zdziwienie faceta, ale kobiety...
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się idź połóż a nie ![]() a mi teściówka w sobote poprasowała ![]() Cytat:
natalce nic nie jest dlatego nie musze uważać na takie rzeczy oby jej tak zostało i nie miała żadnych paskudnych uczuleń ![]() a ja tez często nosze na pieluszce bo nieraz jej się uleje nawet jak nie jest bezpośrednio po jedzeniu, albo jak mam swetr który mi się wydaje ze ją "gryzie" chociaż wcale gryzący nie jest |
||
|
|
|
#1237 |
|
kosmitka
|
A podnosicie jeszcze dzieci do odbicia- pytam głównie mamy piersiowe, bo wiadomo przy butelce inaczej.
|
|
#1238 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
mój synek chyba sobie normuje spanie w nocy, chociazby ta ierwsza czesc, bo spał od 22ej do ponad 4ej ![]() rano odwiedziła mnie połozna, mowi, ze mały rośnie bardzo ładnie wyszła mu kaszka delikatna na buzce i mam na razie obserwowac, a za tydzien wizyta u pediatry to zobaczymy czy trzeba bedzie zmienic mleczko na HACytat:
ciekawe czy dzis przyjedzieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbyśmy się tam wszystkie zjawiły to ale by była impreza![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i za pracę i obronę, czekamy na termin i będziemy trzymać kciukiCytat:
Cytat:
mój też na brzuszku nie chce leżeć za bardzo, chwilę poleży i zaraz się wnerwia. jedyne co to jak zaśnie mi na brzuchu to tak go przekładam do kosza i śpi, dziś tak spał w nocy 6 godzin
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jakie nasze dzieciaczki będą tak w wieku 3 lat czy grzeczne czy terroryści bratowa tż nie raz do jaj dominisi mówiła że jest małą terrorystka jak była niegrzeczna i ona sobie wymyśliła zabawe - położyła się na ziemie zaczęła kopać i krzyczec "jestem terrorystka, nie pójde spać bo jestem donia terrorystka!" a przy tym śmiała się jak szalona 2. też tak myśle ![]() 3. ja sie zastanawiałam w sumie już jest zimno, jakbym tak zaraz bo wydojeniu zaniosła do samochodu to chyba byłoby okej chociaż to z pierwszego odciągania jak laktator jest czysty no ale najpiew musze dokupić te zakrętki 4. mina bezcenna kobieta wiekowa to za jej czasów nie było takich rzeczy
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
ja podnoszę , ale zaraz mu się beknie, bo jak nie podniosę to jest nie spokojny bo mu się wraca i mi nie uśnie albo będzie się rzucał, albo mu się uleje
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak się nie odbije to kłade, a jak jej się odbije takim pożądnym berkiem to sama pryzjemnośc posłuchać i popatrzeć jaka jest z siebie zadowolona Cytat:
na niebiesko też pasuje do chrztu przecież ![]() teraz mi się przypomniało że mi nie zacytowała o ubieraniu maluszków u nas śpioszki i pajacyki raczej tylko na noc, chyba że mam takie ślicznościowe miśkowe śpioszki to ubieram na dzień a tak to półśpioszki, getry albo spodenki, bodziaki na krótki rękaw i bluzeczka a na spacerki ubieram rajstopki i spodenki sukienusie raczej tylko na wyjścia bo jednak wydają mi się mało wygodne ![]() Ide nakarmić me dziecie bo się obudziło i jak zwykle kciuk w buzi a paluszki w oczkach w ogóle zasnęła sama w leżaczku nie pamiętam kiedy się to ostatnio zdarzyło
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-21 o 11:56 |
||
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u Nas znów super nocka..mam nadzieję ,że to już nie przypadek..tylko zmiana na dobre bo normalnie czuję się wyspana w końcu. dziś poniedziałek..mamy trochę załatwiania. mąż wrócił z nocki ostatniej co do prania.. to ja Sary ciuszki piorę osobno w loveli-proszek i płyn. jedyne co tam nieraz dorzuce to biustonosz do karmienia..bo z tym mała ma styczność ciągle. Sara ma duuużo ubranek..więc ja pranie robie najczęściej raz na tydzień na całą pralkę.. kolory i białe..wszystko razem na 40 stopni. a jak mam sporo białego to przed praniem wrzucam na 15min na wysoką temp tetrówki i białe niektóre..i potem to zostawiam do normalnego prania. i dwie suszary pełne prania jej zawsze.. ![]() ponadrabiam wieczorkiem jak będzie czas... buziaki dla Was i miłego dnia ![]() mam pytanie...z serii głupich ![]() 1.jaki rodzaj pamperów jest najlepszy w polsce(czyt. najpewniejszy,że nie odparza i nie wylata ) bo pisałyście o białych,zielonych.. tu są chyba inne..i nie chce bubla kupić.2.jaki płyn do kąpieli możecie polecić?? bo myśle spróbować coś innego niż oliotum.. i chyba tyle a tą chwile
|
#1243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a chrzciny 10 grudnia Cytat:
2. gratulacje ale biedna się namęczyła i ile musiała czekac
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty w pl gdzie masz rodzinke? ![]() co do pytań to pampersy są zielone takie zwykłe jak dla mnie są ok , białe są delikatniejsze i któraś z dziewczyn pisała że chłonniejsze, osobiście nie polecam pomarańczowych (Pampers sleep&play) miałam je w takim koszyczku który dostałam i są takie se ![]() z innych to ja używam Daddy z biedornki jak dla mnie za taką cene super no i też dziewczyny wychwalały BabyDream z rossmana ![]() Cytat:
nom straszliwie ją umęczyli, gdyby był jej (nasz ) lekarz to pewnie od razu poszłaby cesarka, bo się nad nią zastanawiał prędzej ze względu na wage dziecka i wage sylwi.Trzeba się ogarnąć i iść na spacerek, babcie w pracy odwiedzić bo od czwartku wnusi nie widziała i sie mega stęskniła Jakieś zakupy po drodze zrobić i spowrotem
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-21 o 12:21 |
||
|
|
|
#1245 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Poza przechowaniem chodziło mi też o czystość lejka, bo w sumie zawsze wyparzam przed użyciem, a tak to nie będzie możliwe ![]() Cytat:
. Ale może faktycznie przez to w nocy gorzej śpi.A jak ubierasz Stasia po domu w spodenki to pod spód zakładasz mu skarpetki czy rajstopki? Cytat:
.Cytat:
2. może emolium? Martusia śniłaś mi się, ale nie pamiętam o co chodziło. Chyba za coś mnie opierniczałaś.
|
|
|
#1246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam pomału bo mi pozjada cytaty
![]() Cytat:
- uciążliwej wizyty nie Cytat:
mam troche sukienek, spodni, ale raz ze to na nia wszystko duze, a dwa ze nie chce mi sie z nia szarpac a kup bywa i po 5-6 na dzienCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
duzo lepiej jak jest druga osoba...a jeszcze obiad ugotuje czasem
|
|||||
|
|
|
#1247 |
|
kosmitka
|
Też chcę iść na spacer, a Franek śpi, szalony. Już 2 dzień taki ma, jeszcze uwierzę w swoje szczęście
. Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.Aha ciągle zapominam napisać - spróbowałam tych z rosmana i są naprawdę ok - kupiłam już 4 . Bo te 3 jakieś maławe są .Mąż zaś kupił w promocji 3 pampersy w tesco 3 w cenie 2. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Danika u Franka wyszło 150 g w tydzień, to tak se. A obiadki mamy są najlepsze .
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a musicie mieć taki specjalnie mocno nawilżający?Bo jeżeli nie to ja polecam Hipp, albo Jonhson fioletowy (ten na dobre spanie) ![]() Cytat:
![]() no właśnie dlatego pisałam że tylko pierwsze odciągnięcie jak jeszcze laktator jest czysty po wymyciu w domu u nas do spodenek skarpetki a babcie lamentują że dziecko marznie Cytat:
a ładna ta promocja tescowa pewnie już nie ma tych pampków ale jakbym kupowała to też już 4 bo 3 mamy zapas a znow jakoś coraz mniejsze na tej pupci się wydają ![]() ja z wóżkiem na cemnatrz nie wjad enie ma takiej opcji chody schody i jeszcze raz schody no i grób taty w środku. |
|||
|
|
|
#1249 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja leży max 5min, potem juz wyczynia nie wiadomo co to ja podnoszę ![]() Małgosiu a jak Twoja praca?? (Natka mi przypomniała )Cytat:
![]() Cytat:
za pierś !!!! i za szczepienie też Cytat:
faktycznie niewiele, dobrze, ze choć obiadem możesz podgonić bo na samym powietrzu długo nie pociągniesz... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czasem ma dni, że lezy spokojnie bez płaczu w łóżeczku ale tylko jak jestem w pokoju, wystarczy że na chwilę wyjdę do łazienki czy kuchni i jest ryk- wtedy obiad szykuję w pokoju ![]() A Franio usypia sam w łóżeczku? czy tylko ululany na rękach? Jak zaczyna kwękać- próbujesz go czymś zająć- nie wiem- włączyć karuzelę, dać do leżaczka, przenieść chwilę na rączkach i odłożyć jak przestanie? Cytat:
Cytat:
![]() o nam też wyszła kaszka, ciekawa jestem co mi powie pediatra ![]() Cytat:
2. my uzywamy Hippa a właśnie w temacie pieluch to chyba się nam robią 2ki za małe, bo już któryś raz nam przeciekły na boku pora spróbować czy 3ki nie będą lepsze...umówiłam bioderka na środę i szczepienie na czwartek..uhhh ciekawe jak to będzie
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
Melduj sie ze zyje.... jeszcze ![]() Powoli chyba zaczynam ogarniac dwoje dzieci ![]() Kiary kupkowe problemy zazegnane.. Nie robila chyba tydzien a potem jak walnela to po pachy ![]() Nie wiem czy to czasem miod polecany przez lausanne nie popmogl Bo bardzo duzo zaczelam go ostatnio uzywac... Slodze nim wszystko... ![]() Archi...Gratuluje spadku wagi 30 kg to naprawde wyczyn...Mi powolutku tez leci... (przytylam 20 kg w ciazy) ostatnie 17 dni schudlam 5 kg.. Takze jak tak dalej pojdzie to za jakie smiesiac moze dojde do jakiejs w miare wagi ![]() Malgosiu... Maly jest slodziaczek.... co do prania... Ja non stop piore i to mieszam prawie od poczatku nasze ciuchy(ale te jasne) z dzieciowymi i piore w dzieciowym proszku i plynie....na wypadajace wlosy polecam picie herbatki z pokrzywy.. Pomogla mi po pierwszej ciazy... Tylko tez musi byc pita regularnie tak z kubek -dwa dziennie... stokrotko..zazdraszczam wyjazdu do PL..... i zycze udanego wypoczynku ![]() A i pisalas o spirali... Tutaj bedziesz zakladac..? dowiadywalas sie juz gdzie mozna i ile to kosztuje i wogole jak to wyglada...??? co do podnoszenia po jedzonku.....zazwyczaj podnosze i tak trzymam moze ze 2-5 minut... Jak beknie to beknie a jak nie to nie.... chociaz wole jak jej sie odbije bo wtedy wlasnie nie wierci sie jak spi.....ok...lece bo mala glodomora wola........ |
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Dzis chyba po raz pierwszy nie jestem na bieząco...
młody potwornie marudny...A za chwilę jedziemy na usg boderek... prosimy o kciuki ![]() Pozdrowienia |
|
|
|
#1252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no jakbym mogla![]() Cytat:
jak te dzieciaczki rosna![]() a ja uzywam Dady i tez moge polecic, jak dla mnie super sa i cena rewelacja ![]() Cytat:
![]() a wogóle to dzisiaj robie wymiane garderoby syncia, bo co mu nie zaloze to za małe wyrósł z 56
|
|
|
#1253 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Natalki...i wielki szacun dla mamusiek ,ktore sie ucza i zajmuja swoimi maluszkami....skad macie na to sile... Cytat:
hej.... Cytat:
...my uzywamy pampkow 2....i jak sie wylewa tzn ze sa male?? To chyab musze sie przerzucic na 3.. bo dzisiaj koopa byla na brzuchu i nozce.... .....Cytat:
![]() A moja Olivka jakas godzine temu odwalila mi koncert....byla pora karmienia i chcialam jej dac juz butle a ta zaczela sie drzec wnieboglosy.....i nie wiem o co jej chodzilo....w miedzyczasie bardzo glosno przylykala sline... ....po 20 min dopiero wziela smoka z butli do buzi.....tak patrzylam na te wykresy dot skokow....i jestesmy w 11 tyg,....az sie boje....
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za zaakceptowanie pracy Teraz obrona to już tylko formalność Ancia tekst " i nawet swoje rzeczy piorę oddzielnie niż małża" rozwalił mnie na łopatki!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Ja używam z serii Hippa |
||||
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
matko... a teraz jeszcze mi padl ze zmeczenia i spiocha... jak go bede ubierac to sie rozbudzi i bedzie jeszcze gorszy...
dzieki kochane |
|
|
|
#1258 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie coraz lepiejmy czesto na spacer chodzimy na spiocha, ale czasem ubieram rozdarciucha i usypia na polku dopiero Cytat:
musze wypróbować bo Olga tez nie lubi na brzuchuCytat:
Cytat:
Natka szykuj sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam
niunia w leżaczku siedzi od 15 minut spokojnie....jestem w szoku, chyba jej sie podoba ![]() Cytat:
![]() nie do mnie pytanie co prawda, ale ja nie zakładam rajstopek, tylko skarpety albo skarpety i takie szmaciane buciki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku 

i akurat dziś jak ograniczam ściąganie albo ściągam gorszym sprzętem (tomee tippee) mam pełne piersi, może nawet nazbierałabym pokarmu na całe jedno karmienie 

za cycorki i 
dlatego ja niedługo też tak będe prać
)

faktycznie niewiele, dobrze, ze choć obiadem możesz podgonić bo na samym powietrzu długo nie pociągniesz...