Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 11:11   #1231
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Chyba będziemy usypiać pieska
ojejciu to niefajnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pierwszy raz kupiłam sobie takie drogie buty, a właściwie mąż mi kupił. Ja nie byłam nauczona kupowania drogich rzeczy, bo rodziców nie było po prostu stać. Teraz kiedy mamy kasę też jakoś nie umiem na siebie wydawać nie wiadomo ile. Ale buty są super, b. wygodne. I stwierdziłam, że zimówki też kupię sobie droższe/lepsze, bo rzeczywiście jakość i wygoda do zwykłych bez porównania jednak
ja też tak mam, gdzieś o tym pisałam ostatnio
teraz mnie serce boli bo upatrzyłam sobie płaszczyk za 200 zł a przecież to chyba wcale nie dużo jak na płaszczyk zimowy, no ale jakoś dla mnie dużo
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jestem matka polka XXI wieku jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku
mama na medal!
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
My niestety musimy bo moja niunia ma podejrzenie objawu zachodzącego słońca co może świadczyć o nie daj Boże wodogłowiu

Kurcze to kiepsko :/ ja mam dziś strupki no i oczywiście boli smaruję lanoliną i wkładam do stanika tetrę bo wkładki laktacyjne tylko oblepiają sutek i powietrze nie dochodzi. Mi kapturek nie pomoże bo moja niunia nie chce jeść z piersi więc podtrzymuję laktacje laktatorem i to on mnie tak urządził i akurat dziś jak ograniczam ściąganie albo ściągam gorszym sprzętem (tomee tippee) mam pełne piersi, może nawet nazbierałabym pokarmu na całe jedno karmienie oj karmienie moim pokarmem wybitnie nie jest mi pisane
będzie dobrze kochana, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dziś kilka a jutro wrzuce z aparatu w bojówkach
3 zdjecie -> dobranoc cioteczki wizażowe
boski
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

o znalazłam---> TAKIE COŚ
ja tez skorzystam, bo Nati się ostatnio leniuszek zrobiła
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Aa i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj ostatecznie promotor zatwierdził mi pracę i będę się niedługo bronić
suuuuper!
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Widze swiatelko w tunelu z mą piersią- 3majcie kciuki!!!
Jutro idziemy na szcep- i sie troche martwie jak maly bedzie po nim nie w humorze czy bedzie dobrze ssał
za cycorki i za szczepienie
Cytat:
Podziwiam mamuśki uczące się. Ja powinnam jakoś wiosną podejść do egzaminu specjalizaycjnego co mi przepadł w październiku i sie zastanawiam czy po 1 dam radę się uczyć przy małym, a po 2 wyjechać na te 2-3 dni (egz. aż w Puławach mam- czyli drugi koniec Pl)
oj tam
moja koleżanka ma dwójke maluchów, studiuje z nami i pracuje w przedszkolu wiadomo jest ciężko ale daje rade. Na pewno dużo daje to że mieszka z mamą i dziadkami więc jak mąż nie może to ma z kim dzieciaczki zostawić.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
a mnie moja mama powiedziala ze nie wolno prac ubran dziecka z naszymi....bo moze sie dziecko uczulic..nasze zapachy z jej ....i takie tam....

...to kiedy to spotkanie??
aj tam przecież dziecko się przytula do naszych rzeczy itd. jak nic mu nie jest to nie widze problemu. Ja też już mieszam ubrania nasze z natalciowymi i piore w dziecięcym proszku bo nie zawsze mam na tyle żeby jakiś kolor z jej ciuszków sam uprać a powiem Wam ze ciuszki od bratowej były prane w vizirze i płukane w białym silanie albo lenorze nie pamiętam, nie prałam ich drugi raz, swtierdziłam że sprawdze najpierw jak skóra nati zareaguje i nic jej nie było dlatego ja niedługo też tak będe prać

Teraz się będe chwalić
po 1. Natalcia w piątek na seminarium była meeega grzeczna, koleżanki zachwycone promotorka też
po 2. natalcia ma nową kuzynke od wczoraj mała Olusia urodziła się wczoraj przez cc z wagą 4320! ( a tak w ogóle to już w piątek wody odeszły, pojechali do szpitala kroplówki, zastrzyki a skurcze ciągle małe w końcu wczoraj dopiero jak zaczęły skurcze całkiem zanikać to zrobili jej cesarke )
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:19   #1232
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
No powiedz jak to zorganizowalaś, powiedz. A co z cycorkami - odciągałaś się w szkole? Ja nie wzięłam laktatora i myślałam, ze mi eksplodują.
ale że co zroganizowałam?
W sobote teściówka była z Natalką, przyjechała rano a jak tż wrócił z pracy to ją zmienił ja przyjechałam z uczelni wieczorem, jedzenie, kąpanko, usypianie i kimonko a w niedziele z niunią był z tż
Mleko pomrożone, ale mnie się łatwo odciąga bo jak nati całą noc śpi to rano mam cycory jak balony i bolące a też rano wypija tylko z jednego i to nie do końca wiec reszte odciągam i sru do zamrażalnika
apropo mrożenia - zamówiłam sobie pojemniki z aventu i co się okazało? Że są be zpryzkrywek! głupia ja nie doczytałam na aukcji
biore laktaor do szkoły i odciągam o ile mam czas, wczoraj nie miałam bo ćwiczenia po 3 godzin a na kolejne bez przerw żeby szybciej skończyć cycki prawie eksplodowały, ale dały rade
raz jak odciągałam w kiblu to mi sprzątaczka wlazła do kabiny widocznie zamykanie nie działało, bo przekręciłam je na pewno. Popatrzała na mnie jakbym nie wiem co robiła i jak wyszłam z kabiny to też się mega dziwnie na mnie patrzała
Stary 2011-11-21, 11:24   #1233
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hej

Wczoraj małego usypialiśmy do 2-3 , nie wiem bo pod koniec padłam, tż chwilę później z małym u nas w łóżku.
Spał do 9 i teraz też podsypia obok tż, więc idę poprasować.

Pestuś wróciła

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:30   #1234
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

aj tam przecież dziecko się przytula do naszych rzeczy itd. jak nic mu nie jest to nie widze problemu. Ja też już mieszam ubrania nasze z natalciowymi i piore w dziecięcym proszku bo nie zawsze mam na tyle żeby jakiś kolor z jej ciuszków sam uprać a powiem Wam ze ciuszki od bratowej były prane w vizirze i płukane w białym silanie albo lenorze nie pamiętam, nie prałam ich drugi raz, swtierdziłam że sprawdze najpierw jak skóra nati zareaguje i nic jej nie było dlatego ja niedługo też tak będe prać

kochana ja jak moja nosze to zawsze podkladam jej pod buzie pieluszke bo wczesniej tego nie robilam i jak sie ocierala o nasze ubrania to jej sie skorka sucha robila,,,,, no ale kazda robi jak uwaza....
Stary 2011-11-21, 11:37   #1235
anciaahk
kosmitka

Ja piernicze ale mi Franek scene odstawił, darł się jak opętany, w końcu smok, pielucha i lulanie dopiero pomogło, szok. Nerwus i terrorysta.

Cytat:
aj tam przecież dziecko się przytula do naszych rzeczy itd. jak nic mu nie jest to nie widze problemu.
Dokładnie tak samo myślę, szczególnie że śpi w naszej pościeli. Jeśli dziecko nie jest wrażliwe, to chyba im szybciej przejdzie na normalny proszek, tym lepiej.
Cytat:
ale że co zroganizowałam?
W sobote teściówka była z Natalką, przyjechała rano a jak tż wrócił z pracy to ją zmienił ja przyjechałam z uczelni wieczorem, jedzenie, kąpanko, usypianie i kimonko a w niedziele z niunią był z tż
Mleko pomrożone, ale mnie się łatwo odciąga bo jak nati całą noc śpi to rano mam cycory jak balony i bolące a też rano wypija tylko z jednego i to nie do końca wiec reszte odciągam i sru do zamrażalnika
apropo mrożenia - zamówiłam sobie pojemniki z aventu i co się okazało? Że są be zpryzkrywek! głupia ja nie doczytałam na aukcji
biore laktaor do szkoły i odciągam o ile mam czas, wczoraj nie miałam bo ćwiczenia po 3 godzin a na kolejne bez przerw żeby szybciej skończyć cycki prawie eksplodowały, ale dały rade
raz jak odciągałam w kiblu to mi sprzątaczka wlazła do kabiny widocznie zamykanie nie działało, bo przekręciłam je na pewno. Popatrzała na mnie jakbym nie wiem co robiła i jak wyszłam z kabiny to też się mega dziwnie na mnie patrzała
No właśnie byłam ciekawa mrożenia i dojenia się w szkole. Szkoda, ze tego mleka ze szkoły nie można jakoś dotransportować.
Ja ściągam wieczorem, bo po nocnym karmieniu nawet co 1h mam flaczki. W grudniu mam 3 zjazdy pod rząd, to już na pewno zabraknie mego mleka i Franek dostanie mm, trudno.

Chciałabym zobaczyć minę tej sprzątaczki, rozumiem zdziwienie faceta, ale kobiety...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:38   #1236
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wczoraj małego usypialiśmy do 2-3 , nie wiem bo pod koniec padłam, tż chwilę później z małym u nas w łóżku.
Spał do 9 i teraz też podsypia obok tż, więc idę poprasować.

Pestuś wróciła
no tak chłopaki odsypiają a mama do prasowania, co za życie też się idź połóż a nie
a mi teściówka w sobote poprasowała
Cytat:
kochana ja jak moja nosze to zawsze podkladam jej pod buzie pieluszke bo wczesniej tego nie robilam i jak sie ocierala o nasze ubrania to jej sie skorka sucha robila,,,,, no ale kazda robi jak uwaza....
no jak tak to co innego przecież natalce nic nie jest dlatego nie musze uważać na takie rzeczy oby jej tak zostało i nie miała żadnych paskudnych uczuleń
a ja tez często nosze na pieluszce bo nieraz jej się uleje nawet jak nie jest bezpośrednio po jedzeniu, albo jak mam swetr który mi się wydaje ze ją "gryzie" chociaż wcale gryzący nie jest
Stary 2011-11-21, 11:40   #1237
anciaahk
kosmitka

A podnosicie jeszcze dzieci do odbicia- pytam głównie mamy piersiowe, bo wiadomo przy butelce inaczej.

Stary 2011-11-21, 11:45   #1238
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

mój synek chyba sobie normuje spanie w nocy, chociazby ta ierwsza czesc, bo spał od 22ej do ponad 4eji później jeszcze 2,5 godz
rano odwiedziła mnie połozna, mowi, ze mały rośnie bardzo ładniewyszła mu kaszka delikatna na buzce i mam na razie obserwowac, a za tydzien wizyta u pediatry to zobaczymy czy trzeba bedzie zmienic mleczko na HA
Cytat:

u nas taka dżuma na zewnątrz, że najchętniej bym się zakopała w pościeli na cały dzień
a u nas piekne sloneczko, choć zimno bo tylko 2 stopnie, ale i tak pójdziemy na pacerek, tylko czekam na kuriera bo zamówiłam lezaczek-bujaczek i mate edukacyjnaciekawe czy dzis przyjedzie
Cytat:
Cześć!Jak nocka w miarę udana to znowu pobudka o 6.30 Moje dziecko leży sobie w łóżeczku/moim łóżku/wózku i pokrzykuje To nie jest płacz tylko jakby taka złość/zniecierpliwienie Nie robi tak tylko w pozycji pionowej noszony na rękach Ja nie mam pojęcia o co chodzi A teraz po 1,5h takiego pokrzykiwania padł w wózku
Na skok chyba za wcześnie? (dzisiaj mamy 11tydz. skończony)
wspólczuję kochana, oby szybko minęło Szymonkowi to marudzenie
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
D

Chyba cos jeszcze mialam napisac ale nie pamietam co; w ogole prosze o pozytywne fluidki bo wszystko mnie boli, nawet przelykanie boli bo gardelko boli bardzo bardzo jak jestem chora to jestem strasznie marudna, wybaczcie

Lullka zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nadrabiać i cytować będę potem, a teraz muszę mój sen opowiedzieć śniło mi się, ze miałyśmy się wszystkie z dzieciaczkami spotkać, miała z nami położna rozmawiać o ważnych sprawach. i wszystkie miałyśmy na to spotkanie przyjść do Natki no jak się obudziłam to ze śmiechu mało nie padła, tyle babek i dzieci w jednym mieszkaniu. więc jak Natka się zjawimy u Ciebie to wiesz....
ale sen jakbyśmy się tam wszystkie zjawiły to ale by była impreza
Cytat:
No coś Ty!
Tzn? U mnie czasem kot się wyśpi na kocyku Franka, ale nie robię z tego halo. Chyba, że pieluchy - to wtedy wrzucam do prania. Ogólnie jest teraz tyle sierści, że jakaś masakra, Franek ma ją nawet w rączkach, ale też jakoś nie panikuję.
Myślisz, że powinno się od razu prać?
.
u nas też pełno włosów od psa, ale nie piorę od razu wszystkiego, wkurza mnie, że gdzie nie spojrze to włosy, ale co zrobić
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Jeżusieeee jaki ja mam szybki internet, tzn. tak mi się wydaje po tym co było.. Czyli jaki z tego morał..trzeba doceniać to co się ma bo może być gorzej
super że necik działa bez zarzutów w koncu i będziesz mogła z nami na bieżąco i bez nerwów serfować

Martusia ja oddam komplet do chrztu taki mniejszy za free bo sama go dostałam. Tylko, że to nie jest na zimę i napewno musiałabyś włożyć dziecia w jakiś kombinezonik polarkowy czy cuś...Jak chcesz zrobię zdjęcia.
bardzo chętnie zobaczę, choć właśnie się zastanawiam jak go ubrac, bo chrzciny 10 grudnia i specjalnie nie chce kupować białego kombinezonu, mamy niebieski, więc chyba pod spód ubiorę go ładnie a na wierzch ten kombinezon i już
Cytat:

Dobree Zapraszam, mieszkam w domu więc miejsca w bród

Aa i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj ostatecznie promotor zatwierdził mi pracę i będę się niedługo bronić
oj Natka nie kuś, bo w wakacje Ci się zjedzie grupa ciotek wizażanek i dopiero będzie
i za pracę i obronę, czekamy na termin i będziemy trzymać kciuki
Cytat:
hej

witam się z Wami mamuśki po weekendzie w szkole wyedukowana na maksa masakrycznie rozłożone miałam zajęcia w sobote do 19 a w niedziele już na 8 no ale na szczęście dzisiaj Natalcia dała mi odespać i jestem znów wśród żywych

Cytat:
Zanim ponadrabiam wiecej popisze troche poki maly spi.

Jutro idziemy na szcep- i sie troche martwie jak maly bedzie po nim nie w humorze czy bedzie dobrze ssał

A coś w tym jest- mój jak za bardzo nie chce leżeć na brzuszku to go ręką własnie podtrzymywałam w tym miejscu i od razu lepiej
super, że pierś zaczęła współpracowac

mój też na brzuszku nie chce leżeć za bardzo, chwilę poleży i zaraz się wnerwia. jedyne co to jak zaśnie mi na brzuchu to tak go przekładam do kosza i śpi, dziś tak spał w nocy 6 godzin

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:47   #1239
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja piernicze ale mi Franek scene odstawił, darł się jak opętany, w końcu smok, pielucha i lulanie dopiero pomogło, szok. Nerwus i terrorysta.

2. Dokładnie tak samo myślę, szczególnie że śpi w naszej pościeli. Jeśli dziecko nie jest wrażliwe, to chyba im szybciej przejdzie na normalny proszek, tym lepiej.

3. No właśnie byłam ciekawa mrożenia i dojenia się w szkole. Szkoda, ze tego mleka ze szkoły nie można jakoś dotransportować.
Ja ściągam wieczorem, bo po nocnym karmieniu nawet co 1h mam flaczki. W grudniu mam 3 zjazdy pod rząd, to już na pewno zabraknie mego mleka i Franek dostanie mm, trudno.

4. Chciałabym zobaczyć minę tej sprzątaczki, rozumiem zdziwienie faceta, ale kobiety...
1. ale jaki kochany ciekawe jakie nasze dzieciaczki będą tak w wieku 3 lat czy grzeczne czy terroryści bratowa tż nie raz do jaj dominisi mówiła że jest małą terrorystka jak była niegrzeczna i ona sobie wymyśliła zabawe - położyła się na ziemie zaczęła kopać i krzyczec "jestem terrorystka, nie pójde spać bo jestem donia terrorystka!" a przy tym śmiała się jak szalona

2. też tak myśle

3. ja sie zastanawiałam w sumie już jest zimno, jakbym tak zaraz bo wydojeniu zaniosła do samochodu to chyba byłoby okej chociaż to z pierwszego odciągania jak laktator jest czysty no ale najpiew musze dokupić te zakrętki

4. mina bezcenna kobieta wiekowa to za jej czasów nie było takich rzeczy
Stary 2011-11-21, 11:47   #1240
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A podnosicie jeszcze dzieci do odbicia- pytam głównie mamy piersiowe, bo wiadomo przy butelce inaczej.
ja podnoszę , ale zaraz mu się beknie, bo jak nie podniosę to jest nie spokojny bo mu się wraca i mi nie uśnie albo będzie się rzucał, albo mu się uleje

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:50   #1241
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
podnosze
ale jak się nie odbije to kłade, a jak jej się odbije takim pożądnym berkiem to sama pryzjemnośc posłuchać i popatrzeć jaka jest z siebie zadowolona
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

mój synek chyba sobie normuje spanie w nocy, chociazby ta ierwsza czesc, bo spał od 22ej do ponad 4eji później jeszcze 2,5 godz
rano odwiedziła mnie połozna, mowi, ze mały rośnie bardzo ładniewyszła mu kaszka delikatna na buzce i mam na razie obserwowac, a za tydzien wizyta u pediatry to zobaczymy czy trzeba bedzie zmienic mleczko na HA

a u nas piekne sloneczko, choć zimno bo tylko 2 stopnie, ale i tak pójdziemy na pacerek, tylko czekam na kuriera bo zamówiłam lezaczek-bujaczek i mate edukacyjnaciekawe czy dzis przyjedzie
bardzo chętnie zobaczę, choć właśnie się zastanawiam jak go ubrac, bo chrzciny 10 grudnia i specjalnie nie chce kupować białego kombinezonu, mamy niebieski, więc chyba pod spód ubiorę go ładnie a na wierzch ten kombinezon i już
no to ładnie pospał
na niebiesko też pasuje do chrztu przecież

teraz mi się przypomniało że mi nie zacytowała o ubieraniu maluszków u nas śpioszki i pajacyki raczej tylko na noc, chyba że mam takie ślicznościowe miśkowe śpioszki to ubieram na dzień a tak to półśpioszki, getry albo spodenki, bodziaki na krótki rękaw i bluzeczka a na spacerki ubieram rajstopki i spodenki sukienusie raczej tylko na wyjścia bo jednak wydają mi się mało wygodne

Ide nakarmić me dziecie bo się obudziło i jak zwykle kciuk w buzi a paluszki w oczkach w ogóle zasnęła sama w leżaczku nie pamiętam kiedy się to ostatnio zdarzyło

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:56
Stary 2011-11-21, 11:57   #1242
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry

u Nas znów super nocka..mam nadzieję ,że to już nie przypadek..tylko zmiana na dobre bo normalnie czuję się wyspana w końcu.

dziś poniedziałek..mamy trochę załatwiania. mąż wrócił z nocki ostatniej wiec zakupy dziś do domu dla niego i dla nas na wyjazd... wczoraj i dziś dzień prania i zakupów..a jutro pakowanie i w środę w drogę

co do prania.. to ja Sary ciuszki piorę osobno w loveli-proszek i płyn. jedyne co tam nieraz dorzuce to biustonosz do karmienia..bo z tym mała ma styczność ciągle. Sara ma duuużo ubranek..więc ja pranie robie najczęściej raz na tydzień na całą pralkę.. kolory i białe..wszystko razem na 40 stopni. a jak mam sporo białego to przed praniem wrzucam na 15min na wysoką temp tetrówki i białe niektóre..i potem to zostawiam do normalnego prania. i dwie suszary pełne prania jej zawsze..

ponadrabiam wieczorkiem jak będzie czas... buziaki dla Was i miłego dnia

mam pytanie...z serii głupich

1.jaki rodzaj pamperów jest najlepszy w polsce(czyt. najpewniejszy,że nie odparza i nie wylata) bo pisałyście o białych,zielonych.. tu są chyba inne..i nie chce bubla kupić.

2.jaki płyn do kąpieli możecie polecić?? bo myśle spróbować coś innego niż oliotum..

i chyba tyle a tą chwile

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:57   #1243
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
A i znowu te pieprzone odparzenie się nasiliło a już prawie było dobrze

naczy boli- ta jedna i sutek też strasznie karmię i zaciskam zęby. A Piotrus dalej z wysypką i znów odparzony
Jutro przed szczepieniami mam nadzieje to omówić z pediatrą bo mi pomysłów brak.

A kiedy robicie chrzciny?
Archi ja Ci wspolczuję i podziwiam,brawo za determinacje
a chrzciny 10 grudnia
Cytat:
o
po 1. Natalcia w piątek na seminarium była meeega grzeczna, koleżanki zachwycone promotorka też
po 2. natalcia ma nową kuzynke od wczoraj mała Olusia urodziła się wczoraj przez cc z wagą 4320! ( a tak w ogóle to już w piątek wody odeszły, pojechali do szpitala kroplówki, zastrzyki a skurcze ciągle małe w końcu wczoraj dopiero jak zaczęły skurcze całkiem zanikać to zrobili jej cesarke )
1. kochana Natalcia
2. gratulacje ale biedna się namęczyła i ile musiała czekac

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-21, 12:18   #1244
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
dzień dobry

u Nas znów super nocka..mam nadzieję ,że to już nie przypadek..tylko zmiana na dobre bo normalnie czuję się wyspana w końcu.

dziś poniedziałek..mamy trochę załatwiania. mąż wrócił z nocki ostatniej wiec zakupy dziś do domu dla niego i dla nas na wyjazd... wczoraj i dziś dzień prania i zakupów..a jutro pakowanie i w środę w drogę

co do prania.. to ja Sary ciuszki piorę osobno w loveli-proszek i płyn. jedyne co tam nieraz dorzuce to biustonosz do karmienia..bo z tym mała ma styczność ciągle. Sara ma duuużo ubranek..więc ja pranie robie najczęściej raz na tydzień na całą pralkę.. kolory i białe..wszystko razem na 40 stopni. a jak mam sporo białego to przed praniem wrzucam na 15min na wysoką temp tetrówki i białe niektóre..i potem to zostawiam do normalnego prania. i dwie suszary pełne prania jej zawsze..

ponadrabiam wieczorkiem jak będzie czas... buziaki dla Was i miłego dnia

1.jaki rodzaj pamperów jest najlepszy w polsce(czyt. najpewniejszy,że nie odparza i nie wylata) bo pisałyście o białych,zielonych.. tu są chyba inne..i nie chce bubla kupić.

2.jaki płyn do kąpieli możecie polecić?? bo myśle spróbować coś innego niż oliotum..

i chyba tyle a tą chwile
ale super z wyjazdem a Ty w pl gdzie masz rodzinke?

co do pytań to pampersy są zielone takie zwykłe jak dla mnie są ok , białe są delikatniejsze i któraś z dziewczyn pisała że chłonniejsze, osobiście nie polecam pomarańczowych (Pampers sleep&play) miałam je w takim koszyczku który dostałam i są takie se
z innych to ja używam Daddy z biedornki jak dla mnie za taką cene super no i też dziewczyny wychwalały BabyDream z rossmana
Cytat:
Archi ja Ci wspolczuję i podziwiam,brawo za determinacje
a chrzciny 10 grudnia

1. kochana Natalcia
2. gratulacje ale biedna się namęczyła i ile musiała czekac
kochana, kochana
nom straszliwie ją umęczyli, gdyby był jej (nasz ) lekarz to pewnie od razu poszłaby cesarka, bo się nad nią zastanawiał prędzej ze względu na wage dziecka i wage sylwi.

Trzeba się ogarnąć i iść na spacerek, babcie w pracy odwiedzić bo od czwartku wnusi nie widziała i sie mega stęskniła Jakieś zakupy po drodze zrobić i spowrotem

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-21 o 12:21
Stary 2011-11-21, 12:23   #1245
anciaahk
kosmitka

Cytat:
1. ale jaki kochany ciekawe jakie nasze dzieciaczki będą tak w wieku 3 lat czy grzeczne czy terroryści bratowa tż nie raz do jaj dominisi mówiła że jest małą terrorystka jak była niegrzeczna i ona sobie wymyśliła zabawe - położyła się na ziemie zaczęła kopać i krzyczec "jestem terrorystka, nie pójde spać bo jestem donia terrorystka!" a przy tym śmiała się jak szalona
Znałaś jakiegoś kochanego terrorystę?
Poza przechowaniem chodziło mi też o czystość lejka, bo w sumie zawsze wyparzam przed użyciem, a tak to nie będzie możliwe
Cytat:
ja podnoszę , ale zaraz mu się beknie, bo jak nie podniosę to jest nie spokojny bo mu się wraca i mi nie uśnie albo będzie się rzucał, albo mu się uleje
Mój nie ulewa, ale przy podnoszeniu czasem się denerwuje. W nocy nie podnoszę do odbijania, bo się wybudza, w jakiejś książce czytalam, że nie trzeba. Ale może faktycznie przez to w nocy gorzej śpi.

A jak ubierasz Stasia po domu w spodenki to pod spód zakładasz mu skarpetki czy rajstopki?

Cytat:
podnosze
ale jak się nie odbije to kłade, a jak jej się odbije takim pożądnym berkiem to sama pryzjemnośc posłuchać i popatrzeć jaka jest z siebie zadowolona
Hehe beknięcia mają fajne, ale mój ostatnio rzadko tak zdrowo beka .
Cytat:

i chyba tyle a tą chwile
1. białe są premium, więc lepsze, ale to kwestia mamy i dziecka, które fajniejsze
2. może emolium?

Martusia śniłaś mi się, ale nie pamiętam o co chodziło. Chyba za coś mnie opierniczałaś.

Stary 2011-11-21, 12:24   #1246
danika
Zakorzenienie

nadrabiam pomału bo mi pozjada cytaty

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
nasze dziecie wczoraj pobilo rekord spania w nocy i przespalo prawie 12 godz a dzisiaj 9, takze nocki sa super wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego grrrrrrr. No, a ogolnie dzisiaj mamy 2 miesiace
spania zazdroszczę, super twój Miki - uciążliwej wizyty nie

Cytat:
Że się podłączę- zastanawiałam się czy tak stroicie maluchy na codzień. Mi w sumie żal tych rzeczy,że leża i się "marnują" ale nie miałabym cierpliwości w dzień rozbierać z tego wszystkiego, więc u nas pajac , pajac i jeszcze raz pajac Nawet już zestaw body+śpiochy mnie denerwuje

A ja małego rano tez przebieram- często się spoci w nocy, a że teraz jest wysypany to od razu rano przemywam mu szyjkę, plecki i ramionka wacikiem.
ja przebieram na noc w pajaca i body, rano czasem zostawiam bodziaka i zykle znpowu ubieram pajaca jakiegos ciepłego, welurowego albo polarek bo w domu nie ma upału mam troche sukienek, spodni, ale raz ze to na nia wszystko duze, a dwa ze nie chce mi sie z nia szarpac a kup bywa i po 5-6 na dzien

Cytat:
W ogóle martwię się, czy Franek teraz nie przybiera za mało, bo w 6 tyg 1kg, co prawda lekarka powiedziała, że to wystarczy, ale chyba jednak powinien więcej.
ostatnio czytałam ze jak dziecko dobije 6kg to zaczyna przybierać wolniej, takze moze u was to ten etap

Cytat:
A, w ogóle nie wiem jak o bedzie pozniej, ale wczoraj mały poza cyckiem zjadł 40 ml i po tym spał 6 godzin wstał, pojadł cyca i spał kolejne 4h z nami. Jak waga nie spadnie to bede swietowac
tfu tfu odpukać

Cytat:
W ogóle jak byłam u mamy to serio taka pomoc , ze chyba pojadę tam na dłużej
tez lubie jak mama do mnie przyjezdza duzo lepiej jak jest druga osoba...a jeszcze obiad ugotuje czasem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:26   #1247
anciaahk
kosmitka

Też chcę iść na spacer, a Franek śpi, szalony. Już 2 dzień taki ma, jeszcze uwierzę w swoje szczęście . Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.

Aha ciągle zapominam napisać - spróbowałam tych z rosmana i są naprawdę ok - kupiłam już 4 . Bo te 3 jakieś maławe są .
Mąż zaś kupił w promocji 3 pampersy w tesco 3 w cenie 2.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Danika u Franka wyszło 150 g w tydzień, to tak se. A obiadki mamy są najlepsze .

Stary 2011-11-21, 12:36   #1248
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

i chyba tyle a tą chwile
zapomniałam widzis zo tym płynie a musicie mieć taki specjalnie mocno nawilżający?
Bo jeżeli nie to ja polecam Hipp, albo Jonhson fioletowy (ten na dobre spanie)
Cytat:
Znałaś jakiegoś kochanego terrorystę?
Poza przechowaniem chodziło mi też o czystość lejka, bo w sumie zawsze wyparzam przed użyciem, a tak to nie będzie możliwe

Mój nie ulewa, ale przy podnoszeniu czasem się denerwuje. W nocy nie podnoszę do odbijania, bo się wybudza, w jakiejś książce czytalam, że nie trzeba. Ale może faktycznie przez to w nocy gorzej śpi.

A jak ubierasz Stasia po domu w spodenki to pod spód zakładasz mu skarpetki czy rajstopki?
no właśnie znam - tą Dominike

no właśnie dlatego pisałam że tylko pierwsze odciągnięcie jak jeszcze laktator jest czysty po wymyciu w domu

u nas do spodenek skarpetki a babcie lamentują że dziecko marznie
Cytat:
Też chcę iść na spacer, a Franek śpi, szalony. Już 2 dzień taki ma, jeszcze uwierzę w swoje szczęście . Musimy iść na cmentarz, zobaczyć, czy pomnik dla taty stoi i czy wszystko ok.

Aha ciągle zapominam napisać - spróbowałam tych z rosmana i są naprawdę ok - kupiłam już 4 . Bo te 3 jakieś maławe są .

---------- .
ja też sie przymierzam do rossmanowskich 4 a ładna ta promocja tescowa pewnie już nie ma tych pampków ale jakbym kupowała to też już 4 bo 3 mamy zapas a znow jakoś coraz mniejsze na tej pupci się wydają

ja z wóżkiem na cemnatrz nie wjad enie ma takiej opcji chody schody i jeszcze raz schody no i grób taty w środku.
Stary 2011-11-21, 12:44   #1249
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
mój na brzuszku to bączki zawodowe puszcza, a i ostatnio kopę tak robi codziennie kładę go z 4-5 razy dziennie po 10-15 minut
haha moja leży max 5min, potem juz wyczynia nie wiadomo co to ja podnoszę

Małgosiu a jak Twoja praca?? (Natka mi przypomniała )

Cytat:
no to super

Cytat:
mocne za pierś !!!! i za szczepienie też

Cytat:
Wyszło mi,ze mgę jeść chleb z benecolem, i szczypiorkiem albo chleb z powietrzem- to jesli chodzi o kanapki.

Obiady juz lepiej bo troche zup jest z ziemniorów, dynii, cukinii, buraczków, botwiny, szczawiu, ogórowa...
o majgat faktycznie niewiele, dobrze, ze choć obiadem możesz podgonić bo na samym powietrzu długo nie pociągniesz...

Cytat:
zazdroszcze!
a mój za bardzo nie guga jeszcze i z usmiechami tez nie bardzo
spokojnie, przyjdzie i na niego pora

Cytat:
wlasnie malo je....ja juz nie wiem ...bo im dziecko starsze to powinno wypijac wiecej....a ona caly czas tyle samo pije....jutro idziemy sie zwazyc i zobacze czy cos przybrala...
jak przybiera to znaczy, że jest dobrze, sama sobie reguluje ile zje. Nie martw się - dzieci to cwane bestyjki i same sobie krzywdy nie wyrządzą

Cytat:
Weź mnie tego naucz , ja nawet jak chwilę poczekam jak kwęka tylko, to potem jest taka syrena, że ciężko go uspokoić.
A poza tym on ostatnio kwęka jak chce spać, trzeba go lulać, włączać suszarkę. I lulać do znudzenia.
zapraszamy do nas- zaczarujemy Frania a tak seri to mi na początku było ciężko ja tak zostawiać i wymiękałam bardzo szybko, pomału zostawiałam na coraz dłużej bo nie chcę, żeby sie nauczyła ze tylko rączki, rączki- póki co skutkuje, nie ryczy długo i jak widzi, ze to na mnie nie działa to zaczyna rozmowy z przyjaciółmi z łóżeczka- karuzelą, misiem, ochraniaczem
czasem ma dni, że lezy spokojnie bez płaczu w łóżeczku ale tylko jak jestem w pokoju, wystarczy że na chwilę wyjdę do łazienki czy kuchni i jest ryk- wtedy obiad szykuję w pokoju

A Franio usypia sam w łóżeczku? czy tylko ululany na rękach? Jak zaczyna kwękać- próbujesz go czymś zająć- nie wiem- włączyć karuzelę, dać do leżaczka, przenieść chwilę na rączkach i odłożyć jak przestanie?

Cytat:
hahaha

Cytat:
super nocka!

o nam też wyszła kaszka, ciekawa jestem co mi powie pediatra

Cytat:

1. ja miałam dwie paczki pampersów białych premium care i były spoko, ale teraz jadę na Dadach biedronkowych i nie narzekam

2. my uzywamy Hippa

a właśnie w temacie pieluch to chyba się nam robią 2ki za małe, bo już któryś raz nam przeciekły na boku pora spróbować czy 3ki nie będą lepsze...

umówiłam bioderka na środę i szczepienie na czwartek..uhhh ciekawe jak to będzie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:48   #1250
kellysss
Zakorzenienie

hej mamusie...

Melduj sie ze zyje.... jeszcze

Powoli chyba zaczynam ogarniac dwoje dzieci

Kiary kupkowe problemy zazegnane..
Nie robila chyba tydzien a potem jak walnela to po pachy

Nie wiem czy to czasem miod polecany przez lausanne nie popmogl
Bo bardzo duzo zaczelam go ostatnio uzywac... Slodze nim wszystko...

Archi...Gratuluje spadku wagi 30 kg to naprawde wyczyn...
Mi powolutku tez leci... (przytylam 20 kg w ciazy) ostatnie 17 dni schudlam 5 kg..
Takze jak tak dalej pojdzie to za jakie smiesiac moze dojde do jakiejs w miare wagi

Malgosiu... Maly jest slodziaczek....

co do prania... Ja non stop piore i to mieszam prawie od poczatku nasze ciuchy(ale te jasne) z dzieciowymi i piore w dzieciowym proszku i plynie....

na wypadajace wlosy polecam picie herbatki z pokrzywy..
Pomogla mi po pierwszej ciazy... Tylko tez musi byc pita regularnie tak z kubek -dwa dziennie...

stokrotko..zazdraszczam wyjazdu do PL..... i zycze udanego wypoczynku
A i pisalas o spirali... Tutaj bedziesz zakladac..? dowiadywalas sie juz gdzie mozna i ile to kosztuje i wogole jak to wyglada...???

co do podnoszenia po jedzonku.....zazwyczaj podnosze i tak trzymam moze ze 2-5 minut...
Jak beknie to beknie a jak nie to nie.... chociaz wole jak jej sie odbije bo wtedy wlasnie nie wierci sie jak spi.....

ok...lece bo mala glodomora wola........

Stary 2011-11-21, 13:00   #1251
SONIA004
Zadomowienie

Dzis chyba po raz pierwszy nie jestem na bieząco... młody potwornie marudny...
A za chwilę jedziemy na usg boderek... prosimy o kciuki
Pozdrowienia
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:02   #1252
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Martusia śniłaś mi się, ale nie pamiętam o co chodziło. Chyba za coś mnie opierniczałaś.
nie no jakbym mogla
Cytat:

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Danika u Franka wyszło 150 g w tydzień, to tak se. A obiadki mamy są najlepsze .
juz 4jak te dzieciaczki rosna

a ja uzywam Dady i tez moge polecic, jak dla mnie super sa i cena rewelacja
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie...

Archi...Gratuluje spadku wagi 30 kg to naprawde wyczyn...
Mi powolutku tez leci... (przytylam 20 kg w ciazy) ostatnie 17 dni schudlam 5 kg..
Takze jak tak dalej pojdzie to za jakie smiesiac moze dojde do jakiejs w miare wagi

Malgosiu... Maly jest slodziaczek....

co do prania... Ja non stop piore i to mieszam prawie od poczatku nasze ciuchy(ale te jasne) z dzieciowymi i piore w dzieciowym proszku i plynie....

Pomogla mi po pierwszej ciazy... Tylko tez musi byc pita regularnie tak z kubek -dwa dziennie...

stokrotko..zazdraszczam wyjazdu do PL..... i zycze udanego wypoczynku
A i pisalas o spirali... Tutaj bedziesz zakladac..? dowiadywalas sie juz gdzie mozna i ile to kosztuje i wogole jak to wyglada...???

co do podnoszenia po jedzonku.....zazwyczaj podnosze i tak trzymam moze ze 2-5 minut...
Jak beknie to beknie a jak nie to nie.... chociaz wole jak jej sie odbije bo wtedy wlasnie nie wierci sie jak spi.....

ok...lece bo mala glodomora wola........
hej kochana, fajnie ze sie wszystko normuje i dzieciaczki sie ladnie chowaja

a wogóle to dzisiaj robie wymiane garderoby syncia, bo co mu nie zaloze to za małewyrósł z 56

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-21, 13:02   #1253
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz się będe chwalić
dla Natalki...i wielki szacun dla mamusiek ,ktore sie ucza i zajmuja swoimi maluszkami....skad macie na to sile...

Cytat:
dzień dobry

hej.......zazdroszc ze wyjazdu....my za 4 tygodnie jedziemy...jak juz wyprobujesz pampersow to daj znak jakich uzywasz bo tez jestem ciekawa....

Cytat:

Fajnie ze Franio tak dlugo spi....masz czas dla siebie.......my uzywamy pampkow 2....i jak sie wylewa tzn ze sa male?? To chyab musze sie przerzucic na 3.. bo dzisiaj koopa byla na brzuchu i nozce.........

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie...

hej mamusko.....wiec i ja zaczne pic herbatke z pokrzywy....

A moja Olivka jakas godzine temu odwalila mi koncert....byla pora karmienia i chcialam jej dac juz butle a ta zaczela sie drzec wnieboglosy.....i nie wiem o co jej chodzilo....w miedzyczasie bardzo glosno przylykala sline.......po 20 min dopiero wziela smoka z butli do buzi.....tak patrzylam na te wykresy dot skokow....i jestesmy w 11 tyg,....az sie boje....
Stary 2011-11-21, 13:03   #1254
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-21, 13:03   #1255
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja się dzisiaj chwaliłam, że mamy spokój z brzuszkiem? No to się pochwaliłam i dzisiaj mały dał czadu znowu
uuuu współczuje, Amelia też ma nadal akcje z brzuszkiem
Brawo za zaakceptowanie pracy Teraz obrona to już tylko formalność

Ancia tekst " i nawet swoje rzeczy piorę oddzielnie niż małża" rozwalił mnie na łopatki!!

Cytat:
Obiady juz lepiej bo troche zup jest z ziemniorów, dynii, cukinii, buraczków, botwiny, szczawiu, ogórowa...
jadłaś ogórkową? Bo ja się nadal boje, że kwas zaszkodzi małej

Cytat:
w dzień tak, a w nocy zazwyczaj usypia przy cycu to kładę na boczek

Cytat:
1.jaki rodzaj pamperów jest najlepszy w polsce
2.jaki płyn do kąpieli możecie polecić??
1. ja używam pampres premium care, dla mnie bomba
2. Ja używam z serii Hippa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:04   #1256
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozdrowienia

Stary 2011-11-21, 13:07   #1257
SONIA004
Zadomowienie

matko... a teraz jeszcze mi padl ze zmeczenia i spiocha... jak go bede ubierac to sie rozbudzi i bedzie jeszcze gorszy...
dzieki kochane
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:10   #1258
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jestem matka polka XXI wieku jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku
debeściara z ciebie Lau

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam jak odpisywać

Co do ubierania/przebierania- ja zmieniam Kamci ubranko na spanie. Tak sobie myślę, że skoro my w pidżamkach to i dziecku może jakoś bardziej komfortowo spać w czym innym
A w ciągu dnia śpiochy i kaftanik. Ale dzisiaj zajrzałam do jej szafy i muszę zacząć zakładać jej te sukienunie co kupiłam, bo się zmarnują.

Dzisiaj mój aniołek po porannych przejściach spał prawie cały dzień, oczywiście z pobudkami na jedzonko. Po południu to aż mi jej brakowało Tfu, tfu żeby nie zapeszyć i nie zachwalić
No i dzisiaj pierwszy raz się werandowaliśmy. Przy okazji powiedzcie jak to organizujecie z wyjściami na spacer- rozumiem że po karmieniu, ale jak? Wybudzacie?
no widzisz bedzie coraz lepiej

my czesto na spacer chodzimy na spiocha, ale czasem ubieram rozdarciucha i usypia na polku dopiero

Cytat:
jak leży na brzuszku- to pod rączką - pod pachę wkładasz ten ręcznik zwinięty i przeciągasz na drugą stronę - wygląda tak jakby miał podpórkę i opiera się na tym ręczniku. Albo zwinąć ręcznik i na tym położyć malucha, opierając klatkę o niego.
Kurde, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam jak niezrozumiale to spróbuję w paincie rys stworzyć

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

o znalazłam---> TAKIE COŚ
o dobre musze wypróbować bo Olga tez nie lubi na brzuchu

Cytat:

ja tez dokładam nasze ubrania jak nie mam pełnej pralki, myślę ze nie szkodzi, bo czemu?

u nas taka dżuma na zewnątrz, że najchętniej bym się zakopała w pościeli na cały dzień
ja tez dokładam nasze, szczególnie moje bluzki

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry poniedziałkowo

nadrabiać i cytować będę potem, a teraz muszę mój sen opowiedzieć śniło mi się, ze miałyśmy się wszystkie z dzieciaczkami spotkać, miała z nami położna rozmawiać o ważnych sprawach. i wszystkie miałyśmy na to spotkanie przyjść do Natki no jak się obudziłam to ze śmiechu mało nie padła, tyle babek i dzieci w jednym mieszkaniu. więc jak Natka się zjawimy u Ciebie to wiesz....
niezle Natka szykuj sie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jeżusieeee jaki ja mam szybki internet, tzn. tak mi się wydaje po tym co było.. Czyli jaki z tego morał..trzeba doceniać to co się ma bo może być gorzej
uwielbiam cie

Cytat:
wprawiłaś babę w osłupienie
Stary 2011-11-21, 13:16   #1259
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrowienia

Cytat:

a ja uzywam Dady i tez moge polecic, jak dla mnie super sa i cena rewelacja

ja też z nich zadowolona

a wogóle to dzisiaj robie wymiane garderoby syncia, bo co mu nie zaloze to za małewyrósł z 56
a moja wyrasta z 62

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:18   #1260
danika
Zakorzenienie

uff nadrobiłam niunia w leżaczku siedzi od 15 minut spokojnie....jestem w szoku, chyba jej sie podoba

Cytat:
podnosze bo sie rzuca na cyca jak rekin wygłodniały to sie nałyka powietrza i beknie niekiedy jak żul

Cytat:

nie do mnie pytanie co prawda, ale ja nie zakładam rajstopek, tylko skarpety albo skarpety i takie szmaciane buciki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości