|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
2. smarowanie znieczulające to EMLA Cytat:
Cytat:
Ale jeśli wolisz z kimś, to może poproś, by mama była. Nie chodzi nawet o pobyt na sali porodowej, tylko by była np na korytarzu i jakby coś, to podawała Ci wodę, telefon, a potem zrobiła fotki dziecku, podała dla niego ubranka. Chyba nie odmówią, dla nich to też wydarzenie i wspomnienie na długi czas. |
|||
|
|
|
#1862 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Cieszę się, że się podoba. Generalnie w życiu jestem dość przeciętny i nieprzeciętnie nudny. Na forach korzystam z tego, że mogę się postarać i zastanowić, jak ubarwić wypowiedź. Zauważycie zapewne, że czasem na siłę i czasem robi się to męczące w odbiorze. Nie zawsze wychodzi. |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co ... nie chce mamy kompletnie przy porodzie... przyleciała z australii gdzie mieszka i mam wrazenie ze moja ciąża i za chwile poród bardzo jej w zyciu towarzyskim przeszkadzają... a że nie mam już sił sie wkurzać to najchetniej nie chce jej widzieć- wiem brzmi strasznie ale nasza sytuacja jest...dziwna i szkoda ja wiecej opisywac... ojciec małej był moim przyjacielem i chciałam by był ze mną w tej chwili... razem przy poczeciu-razem przy narodzinach.... ale obecnie za cała sytuacje mam taki żal że uważam "subiektywnie" ze nie zasłużył na to.... posrane to wszystko, te hormony, sytuacja... wrrrrr.... |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie odeszły w domu... nagle... kanapa mokra, podłoga w mieszkaniu i fotel w samochodzie... nawet wkłady bella mamma się nie spisały bo tak mi się po nogach lało. Dotarłam do szpitala, dzwonię na oddział położniczy o północy, wychodzi położna a ja jak ta pokraka stałam z nogami rozłożonymi po których sączyła się woda ;P potem wyciekało ze mnie przy ktg a na końcu na fotelu podczas badania nie polecam! lepiej już na porodówce :P---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- GOLDIKA gratuluję!!! |
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak miałam 2 tygodnie temu i w sumie wylaowałam w szpitalu ale takie miałam zalecenia tzn. Spasmolinę rozkurczową ale no-spa też będzie dobra Cytat:
![]() a czasami lepiej byĆ samej bo wtedy bardziej trzeźwo się ocenia sytuację Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-21 o 15:01 |
||
|
|
|
#1866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Goldisia GRATULACJE
Cytat:
Cytat:
.Ale wole jednak poczekac
|
||
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?????? moj tel jest tak beznadziejny ze przy wizazu pokazuje ze za malo miejsca na dane, wiec dupa z bycia on-line kurde... mam skurcze co 10-12 min... znaczy dopiero z 5 ich bylo, ale oby przez te godzinke sie nie skonczyly to na ktg lookne co i jak i moze moze moze cos dzis sie ruszy juuuuupi ![]() albo znow nadzieja w ...nos :P ps. mam ochote na pizze ! Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-21 o 15:07 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
yyyyyyyyyy miałam na myśli ojca dziecka
![]() hmm.. to smsowo chociaż
|
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
ojciec od miesiaca gdzies nie mieszka z nami tylko u siebie w domu... tydzien temu zabrał oficjalnie rzeczy... wszystkie... swoje ... ot tyle
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam, nie wiedziałam
to ja przyjadę tylko zadzwoń a tak w ogóle fajnie by było się tam spotkaĆ i na jednej sali poleżeĆ
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-21 o 15:20 |
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Moi chłopcy...
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
spoko, sie nie chwaliłam ![]() no i było i się zmyło... oby powróciło (mam na myśli skurcze)
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-21 o 15:57 |
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula
ale przystojniacy
|
|
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepszym przykładem jest nasza Ela, rozwarcie, bez czopu, szalała z aktywnością i trochę trwało zanim urodziła, a niektóre bierze z zaskoczenia i tyle ![]() Mnie pobolewa podbrzusze ale też nie mocno, Młody naciska na szyjkę tak że aż czuję jakby mi łapką majtał w niej ![]() No ja bym chciała urodzić, chodzę jak najwięcej, sex podziałał na jakieś 4 godzinki, a potem skurcze ładnie ustąpiły Ja mam wizytę za tydzień, 2 tygodnie od poprzedniej, mi powiedział że może się zobaczymy może nie...ja liczę że nie ![]() No i też dołączam do poznaczonych rozstępami
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jednak zaproponuj ojcu dziecka żeby pojechał, myśle że w takiej sytuacji nie ma co się gniewać, spierać, karać go itp. to w końcu wasze dziecko, amoże po porodzie sytuacja między wami się zmieni tego Ci życzę żeby się Tobie ułożyło
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasciwie przy pierwszym cala faze skurczy przesiedzialam w domu z mama mezem isiostra. Do szpitala dotarlam z pelnym rozwarciem- juz w fazie parcia A tym razem bylo tak ze maz daleko, w dniu porodu moj tata byl w delegacji asiostra u siebie tzn poza miastem bo studiuje. Mama nie mogla przyjechac bo nie bylo z kim soni zostawic.Wiec w szpitalu tez bylam sama i powiem ci ze jak porownuje to mi sie wydaje ze dzieki ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Dzieki temu ze bylam sama moglam ie lepiej wsluchac w siebie i bardziej komfortowo sie czulam ze nie biore na siebie stresu bliskich
|
|
#1878 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeslic chodzi o bieganie, narty i inne sporty obciążające stawy - to należy poczekać do 4 miesięcy po porodzie, bo można sobie porozwalać Cytat:
Cytat:
![]() A teraz mi poradźcie co mam zrobić byłam dzisiaj u mojego lekarza, i on nie mam ktg, ma tylko maszynkę do sprawadzania tętna płodu - przykłada słuchawkę usg i słychać tętno malucha - ale nic nie rejestruje a aj nawet nie wiem jaki ma puls . Leżałam tak ok 15 minut, lekarz w tym czasie wyszedł, położna była w drugiej salce, ale były otwarte drzwi (liczę że słyszała to jednak ) no i to tyle. Potem przyszedł lekarz, powiedział że puls ok. zapytała na kiedy termin powiedziałam, że na 19.11 powiedział że jeszcze jest czas i że jak nie urodzę to żeby przyjść za tydzień .No i co ja mam zrobić ani mi nie zajrzał, ani nie miałam ktg, a usg ostatnie miałam w 33 tc. W sumie to nie mam pojęcia co się z brzdącem w brzuchu dzieje, poza tym że mu serduszko bije ![]() Dzwoniłam do szpiatala na infolinie, bo na szkole rodzenia ( w tym szpitalu ) powiedzieli że w terminie przyjść na ktg. No i na infolinii powiedzieli, że owszem ale trzeba mieć skierowanie od lekarza. No genertalnie sama nie wiem co robić buu jestem zła Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-21 o 17:06 |
|||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Paula chlopcy super, a moge spyrac jak ci maluszek na wadze przybiera? Ile juz wazy? Bo wyglada na duzego dosc a zdaje mi sie ze wage urodzeniowa mial niska jak moje kurczaki... Ile juz ma, 6 tygodni? Dobrze licze czy cos mi sie pomieszalo?
Aaa przeprszam teraz doczytalam E wazy 3100 i ma 1,5 mca A mieliscie skierowanie do okulisty czy jak w ogole u was wyszlo to badanie? I czy mozesz napisac o co chodzi z ta ocena rozwoju? My mamy sie sttawic w poradni ryzyka okoloporodowego z chlopcami jak skoncza 4 tygodnie, czy to jest to samo?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-11-21 o 20:02 |
|
|
|
#1880 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja pomoc w dużej mierze skupiała się na upominaniu Szpilki, aby oddychała przy skurczach. Raz szybki masażyk zrobiłem, ale takie rzeczy jej bardziej przeszkadzały niż pomagały. Nic krytycznie potrzebnego. Jedyny feedback ze ściskania dłoni był taki, aby się nie spinała przy skurczach tylko oddychała. Tak więc relaksik, będziesz miała, Ja-dalio, profesjonalną ekipę, która zadba, by wszystko było ok, a kluczową robotę, choćbyś i cały zespół wspieraczy miała, wykonasz sama i zrobisz to pierwszorzędnie, z dobrym skutkiem. W końcu kto, jeśli nie Ty, odwali kawał dobrej roboty? |
|
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
extra chłopaki
Zaraz idę do gina i się strasznie denerwuje -jak zawsze zresztą
|
#1882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie życze spokoju... reszta ... mniej ważna jak bedzie chcial byc to bedzie, jak bedzie chcuał wspierac to bedzie... a jak nie to przynajmniej sie nie rozczarujeGlam... dzięki może masz racje ![]() ps. skurcze powróciły... ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki !!!!! a ja dla rozładowania stresu słucham: http://www.youtube.com/watch?v=kYhT7oCDoqM&feature=fvst może którejś też się spodoba
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-21 o 17:48 |
||
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
dalia powiem ci ze w sumie to podczas porodu bylo pare tskich momentow kiedy czyjas obecnosc by mnie krepowala jakos...np siusianie. do tego basenu
czy juz nie mowiac o tym ze nie zdazyly mi polozne lewatywy zrobic i mialam takiego stresa ze kupe im na sali zrobie...one mi kazaly przec a ja wrzeszczalam ze nie moge bo sie boje ze mi cos z tylu wyleci![]() zycze ci zebys miala takie zyczliwe ppolozne jak ja- jak mi trzeba bylo wode czy cokolwiek to je bez krepacji wolalam... a jak rodzilam za pierwszym razem w domu i sie wszyscy nade mna wytrzasali ze biedna jestem a moze chce to czy tamto...a co moga dla mnie zrobic to powiedzialam ze nic nie mowic bo jak gadaja to mnie bardziej boli. a poolozne co chwila przychodzily i mowily ze sobie super radze, jest dobrze itp i bardzo mnie na duchu podnosily
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie racja pewnie i u mnie by tak bylo wezme wode ze soba i najwyzje poda albo nie poda babka jedna ![]() gadałam z kumpelą... jak skurcze do 19.30 beda sie utrzymywac jade na IP prooooooooooooooooooooooo osze o kciuki by okazalo sie ze mam po co jechac, jak to mówia, chce juz mieć to z .... brzucha
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia kochana pewnie ze trzymamy kciuki, masz nr do ktorejs z dziewczyn?
Na pewno bedzie dobrze i dasz rade sama. Ja tzta tez zobaczylam 2 tyg po porodzie, w szpitalu bylam glownie sama z wyjatkiem krotkich wizyt rodziny i znajomych- nie jest to moze mile ale coz mialam maluchy z soba i to na nich sie koncentrowalam A pomysl sobie- wkrotce bedziesz miala przy sobie kogos kto bedzie cie kochal bezgranicznie, kto dla ciebie i z wzajemnoscia bedzie calym swiatem- i kto przynajmniej przez pierwsze 2 lata nie bedzie sie z toba klocil i pyskowal
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahahahhahaha... racja ![]() mam do nikaa2 i do rojku "administratorki" bo te skurczybyki se jaja robią... przez godzine męczą co 3-4 minuty a teraz znow... przysypiają ... ehhhh i tak w koło dziś...
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-21 o 18:33 |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
dalia
oby to bylo to![]() Olusia dzieki za odp ![]() szpilmalzon nasz zabol tez tak stekal, wystarczy czasem dokarmic i inne dziecko, no ale on nie przybieral, wiec trzeba bylo, mieliscie juz wazenie? Ona, milagrosa badzo pozytywne opisy ![]() Tottie fajnego masz pyzulka
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja od niedzieli czy też soboty mam cały czas twardy brzuszek, czasem zaboli ale przechodzi
. Jutro Mój lekarz ma dyżur w szpitalu i zastanawiam sie czy jechać zobaczyć czy sie cos ruszyło, bo czekamy na skrócenie szyjki tylko a było 1,5cm. Jak Ja bym chciała żeby mały wyszedł już. Ja zaczynam sie złościc sama na siebie .
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
Tak Danielek ma już 6 tydzień. Przybiera na wadze bardzo dobrze, waga urodzeniowa 2100, a teraz mamy już 3120. Karmię go tylko moim pokarmem ale odciągam i je z butelki zjada około 60-70 ml.
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam a własciwie wrociłysmy w dwupaku z ktg.Wszystko ok skurczy brak tylko mała nastraszyła połozna bo sie nie ruszała, ale potem zaczeła.
CC mam wyznaczone na 12.12 czyli 3 tyg jeszcze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

a tak w ogóle fajnie by było się tam spotkaĆ 

. Leżałam tak ok 15 minut, lekarz w tym czasie wyszedł, położna była w drugiej salce, ale były otwarte drzwi (liczę że słyszała to jednak
.
oby to bylo to