|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Witajcie przyszłe mamusie
chcialabym abyście przyjęły mnie do grona mamuś lutowych - z niecierpliwością oczekuję na pojawienie się na świecie mojej córeczki Lenki. Dokladny termin to 18 luty . Podczytuje was od dawna ale dopiero teraz nabrałam odwagi aby napisać, ponieważ to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia o wychowywaniu dzieci ( w rodzinie także brak maluchów ![]() Coraz bardziej obawiam się porodu , potem opieki nad dzidzią i dlatego też biorę sobie wasze wszystkie rady do serca . Zapomniałam sie przedstawić mam na imię Kasia - lat 27 mieszkam w woj. Mazowieckim (ok 60 km od Warszawy tam też pracuję tzn. pracowałam przed ciążą bo od poczatku jestem na zwolnieniu) Mam od razu pytanie do Was zastanawiam sie które kosmetyki dla dzidzi wybrać - wacham sie między HIPP a penaten - do jutra jest promocja tych drugich w super pharmie i sama nie wiem bo hipp ma jakieś naturalne olejki a penaten też chwaliłyście ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i mam nadzieję że moge do was dołączyć |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() ![]() ja dzis mam gosci, przyjdą dwie kolezanki z ktorymi nie widzialam sie chyba z 5 lat. Wsumie nie wiem po co, bo jakos nie wierze ze znajomosci ktore sie urwały jeszcze jakos sie odratuje, no ale siedze sama i sie nudze wiec czemu nie ![]() Moj tż znowu w szkole, do soboty jestem sama ![]() ![]() Własnie sprzatam, na obiad mam rosołek z wczoraj, potem gości i nuuuuda- kolejny dzien bedzie odpękany ![]() tez mam ochote zrobić juz reszte zakupow, szczegolnie tych do torby bo chyba instynkt wicia gniazda mi sie załączył ![]() ![]() dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Idę jeść i się pindrzyć dla małej
![]() ![]()
#3815 |
Zakorzenienie
|
odnosnie Zusu to u mnie jest terminowo, leżałam w szpitalu z dziewczyną, która pracuje w Zusie i mówiła, że to zależy od firmy, bo w firmie do 25 osób rozliczają się inaczej, niż w firmie powyżej 25 osób i tak np. ja pracuję w wielkiej firmie i mam kasę tak jak reszta pracownikow, a moja koleżanka pracuje w małej firmie i czeka na kasę już prawie dwa miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
WITAJ WITAJ ![]() miło, że jeszcze się ktoś nowy pojawia. Co do kosmetyków to ja stawiam chyba na HIPP, sama teraz używam cały czas oliwki i się cała smaruje aby nie mieć rozstępów i jest fajna. Ładnie pachnie, nie zostawia plam na ubraniach itp. A co będzie lepsze dla dziecka to się okaże. Niektóre dzieci uczulają produkty z róznych firm... moja bratowa mi poleciła Hippa bo akurat jej synek miał uczulenie na Jonshona... a mówi się ze to taka dobra firma. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Więc pensję z ZUSu dostanę za ten okres 29.10-22.11 pewnie potrąconą o to, że mój pracodawca wypłacił mi 28ego już sume do końca miesiąca. A dwa razy nie dostanę za 29.10-31.10 ![]() Hmm a ZUS płaci dop po okresie 31 dni, hmm i teraz nie wiem czy ma się liczyć wypisane zwolnienie ![]() ![]() Trochę mnie to martwi bo nie wiedząc kiedy dostanę kasę nie wiem jak gospodarzyć się kasą na koncie ![]() ![]() Kamciurka, to super bo ja w właśnie w takiej małej do 25 pracowników... więc sobie poczekam, tak jak myślałam.... ehh Anulka w Smyku sklepie są takie same ceny jak na stronce, ja ten sweterek właśnie za tyle kupiłam w sklepie
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-22 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślalam o kosmetykach z Nivei, mam tez rabat na te kosmetyki 20 %. A może w rossmanie kupię z babydreama? Sama nie wiem.
Dzis tak samo myślałam, ja jeszcze nic nie kupiłam sensownego. Do szpitala nie mam nic, kompletne zero, dla dzidzi tez nie mam zadnych akcesoriów i kasy też nie mam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o kosmetyki, ja mam Penaten (teście mi z DE przywieźli), ale o Hipp słyszałam też dużo dobrego (do dziś jest w Superpharmie promocja Penaten a od jutra Hipp jakby co ![]() Cytat:
A co do ZUS, ja pracuję w malutkiej firmie i zawsze pieniądze przychodzą na czas (dokładnie w ostatni dzień zwolnienia), kilka razy zdarzyło się 2-4 dni obsuwki ![]() A od kiedy trzeba mieć spakowaną torbę do szpitala? Bo mi się wydaje teraz, że ta cała ciąża jakby obok mnie jest... hmmm... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||
Raczkowanie
|
Cześć
Cytat:
niektore rzeczy maja naprawde dobre ceny Cytat:
Cytat:
Jak weszłam na konto to buźka się uśmiechnęła, bo dostałam kaskę z grupowego ubezpieczenia za pobyt w szpitalu ![]() ![]() Witamy kolejną nową mamuśkę ![]() Ja ze swojej strony nie polecam tylko johansona - często uczula, lepiej zostawić dla starszej dzidzi. Ktorasz pytała o ten leżaczek z kaczuszką - oglądaliśmy go z TŻ w niedzielę w sklepie i powiem Wam, że to lepsze wyprofilowanie polega w tym modelu na tym, że jest właśnie ta poduszka-kaczuszka, jako wypłycenie. Dlatego my zdecydujemy się na FP do 18 kg, najwyżej na początku sama podłożę poduszeczkę lub kocyk pod pupcię. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Miss zuzia no wlasnie to czekanie jest najgorsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | ||||
Zadomowienie
|
dostałam pakę rzeczy od rp
![]() ![]() tetry już wrzuciłam do pralki, nie wiem jak wy prałyście je ale ja nastawiłam na 60stopni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() powinni zabrać mi kompa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeglądam stronkę smyka i zakochałam się w tych rajtuzkach http://www.smyk.com/rajstopy-dziewcz...a-dla-dzieci-p cena też nie najgorsza za dwie sztuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() powariowałyście wczoraj z pisaniem ![]() ![]() co do leżaczków to ja również jestem za Bright Starts - bardziej mi się podobają ![]() Kosmetyki - przejdę się dzisiaj do Superpharm i zobaczę czy coś jeszcze z promocji u mnie zostało, a jak nie to kupię jutro hippa ![]() ![]() i teraz większość czasu spędzam na szukaniu mieszkania a i tak co chwila mi co ładniejsze wynajmują ![]() uciekam szukać ofert i musze zrobić pranie, bo miałam sen dzisiaj, że urodziłam małą i miałam ciuszki niepoprasowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jadę po małego do przedszkola i do mamy na chwilę, może koszule w końcu przyszły ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kupon rabatowy na 15% do Smyka, ale nawet po rabacie jakoś to wszystko drogo mi się wydaje ![]() Cytat:
Pod względem finansowym to super rozwiązanie, bo kasa się przyda, ale dalej nie będzie przy Tobie i dziecku, nie będzie czuł tak bardzo tej odpowiedzialności za Was .... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zadomowienie
|
laski to hipp jest do dzis czy od jutra na promocji w superpharm?? bo juz zgupilalam??
#3829 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie, dopiero teraz udało mi się Was nadrobic od niedzieli tu nie zagdądalam i tyle stron mi się uzbierało.
Na poczatek chce sie Wam pochwalic ze u mojego Sebastianka wchlonela sie wada serduszka, właśnie wróciłam od kardiologa i tak mnie radośc rozpiera że aż wytrzymać nie mogę ![]() ![]() Kamciurka, Uska dopiero przeczytalam co ustaliłyscie ze spotkaniem, czyli o 12 przed wejściem do Empiku,( a empik jest przy głównym wejsciu, bo ja rzadko zagladam do magnoli)? znak rozpoznawczy wystajacy z pod plaszcza brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też myślę o tym penaten i mam nadzieję, że jutro jak będę w galerii to jeszcze coś będzie i kupię ![]() powodzenia w wynajdywaniu nowych świeżutkich ofert ![]() co do leżaczka to mam nadzieję że dziadkowie bądź inni wujkowie itp nam coś takiego kupią ![]() ![]() leżaczek hybrydowy słonik bądź Leżaczek Lew komfort & harmonia http://www.brightstarts.com.pl/index...bawki-lezaczki albo huśtawkę hybrydową Lew: http://www.brightstarts.com.pl/index...bawki-hustawki Cytat:
![]()
![]() |
#3831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3832 | |||
Wtajemniczenie
|
hej hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zastanawiam się nad kosmetykami nivea? któraś zamierza ich używać? Cytat:
![]() ![]() jestem dzisiaj znów okropnie niewyspana, w nocy taki mnie skurcz złapał w łydkę, że teraz ledwo chodzę ![]() jadę po poł. do dentysty ajj już się boje ![]() ![]() paaaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() wczoraj usłam dopiero ok 2 w nocy i dzisiaj wstałam samym południem o 12 ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jakoś ogarnęła mnie straszna ochota już na święta ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Boleć też nie boli on tylko takim dłuższym patyczkiem jak do uszu pogrzebie w dwóch dziurkach i na zewnątrz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za opinie o kosmetykach - i info o promocji HIPP
![]() co do leżaczków to po ostatniej wizycie w Smyku zakochalam się w leżaczkach - huśtawkach Bright Starts ![]() nie wiem tylko czy wolałabym huśtawkę czy leżaczek hybrydowy leżaczki są do 18 kg a hustawki do 11kg, czyli pewnie oprócz hustawki leżaczek tez by sie przydał- np. jak gdzieś się wychodzi - do znajomych to zabrać i dzidzia spokojnie spędzi czas odwiedzin w lezaczku ![]() co o tym myślicie |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tak szukamy brzuchów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.superpharm.pl/images/gazetka/sp_gaz_192011_9.jpg Zmieniaj sobie cyferki tylko od 1 do 24 tu gdzie jest pogrubiona. A na stronie superpharm jest ta obowiązująca do dzisiaj http://www.superpharm.pl/promocje/index aaa, może popieprzyło mi się, bo za Hipp dają więcej punktów. A to nie ma związku z ceną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za opinie o kosmetykach i info o promocji HIPP
![]() Co do leżaczków to po ostatniej wizycie w Smyku zakochałam się leżaczkach i huśtawkach Bright Starts- są śliczne nie wiem tylko na co sie zdecydowac czy na leżaczek hybrydowy czy na hustawkę - lezaczki sa do 18 kg a hustawki do 11 kg wiec pewnie trzeba też kupić lezaczek - myyslę ze taki lezaczek mozna zabierac do znajomych rodziny i dzidziuś w nim przeczeka odwiedziny ![]() jak myślicie ![]() sorki drugi raz się wkleiło Edytowane przez kasiulka99 Czas edycji: 2011-11-22 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
ja bede rozpoznmawalna rozowe kozaki, rozowy jasny plaszcz i rozowa torebka
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3840 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ale dzis ładne słoneczko!!! my juz po obiadku bo mężulo poszedł do pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() wyrostek to co innego - to taki slepy uchyłek w jelicie i jak tam sie smieci nazbiera to sie robi zapalenie i trza wyciac... jest on "po nic" u nas ![]() ![]() a pęcherzyk zółciowy (woreczek) jest tuz przy wątrobie i bierze udział w produkcji i transporcie żółci... to własnie w nim się robią i magazynują kamienie żółciowe- i czasem trza tysz go usunąć... da sie bez niego zyc ale trzeba troszke uwazac na diete - tzn starac sie unikac smazonego/pieczonego itp ![]() a co do okulisty to ja mam nadgorliwego gina ![]() a kreche mam ale nie jakos mocno widoczna i niedawno mi sie dopiero zrobiła Cytat:
![]() nie moze wypływac przez pochwe bo to by znaczylo ze jest dziura w pęcherzu płodowym... Cytat:
bez leczenia dzidzia moze miec wrodzone zapalenie płuc nie stresuj sie kochana... wdrożą leczenie i bedzie ok!! Cytat:
Cytat:
![]() ja mam kosmetyki penaten ja pracuje w isntytucji gdzie jest duuuuuuuuuuzo pracownikow wiec pracodawca sie rozlicza sam z zusem i ja dostaje normalnie caly czas wypłate w terminie jak zawsze.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.