Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 11:54   #1381
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Hej zanim ponadrabiam oglaszam oficjalnie na forum ze nienawidze NFZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Tak źle poszło szczepienie?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:00   #1382
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam się z Wami, póki Leoś śpi. Jak pozwoli, to chętnie z Wami posiedzę. A teraz troszkę poczytam co u Was
widzę, że Leoś pozwala mamie poplotkować i za 2miesiące pokazałabyś aktualnego Leosia, co

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
. Chyba wybierzemy się jeszcze prywatnie na usg skonsultować ni i dowiedzieć się czegoś więcej... czy potzrebne jakieś ćwiczenia, rehabilitacja czy tylko ta pielucha wystarczy...?
natka ja właśnie mam tą specjalną "pieluchę"..., ale tego rzetelnie nie zakładałam, pediatra powiedziała, że nie ma potrzeby...
Sonia to teraz musisz dopilnować pieluchowania i będzie dobrze A jak ma Cię to uspokoić, to wybierz się na dodatkową konsultację

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

ja mam taki sam plan tylko pneumo po 6 miesiacach dopiero
pneumo tak samo jeszze meningo muszę obadać

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj na necie oblukałam gazetke i też mi się zabawki spodobały, najbardziej taka pluszowa ciuchcia z zabawkami grzechotkami, chyba podsuniemy prababci pomysł na prezent świąteczny

ja bym chętnie wymieniła tą owieczke z bijącym serduchem na takiego konika. Myślicie że bratowa by się obraziła gdybym owieczke sprzedała i kupiła takiego konika? Bo to prezent od niej był
ciuchcia jest fajna
jak jesteście w dobrych stosunkach to zagadaj z nią, może powiedz, że Natalcia już wyrosła z owieczki i teraz konik bardziej się sprawdzi Powinna zrozumieć

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym?
Kiedyś jak byłam na targach fitness, to próbowalam tym kręcić i powiem Wam, że mięśnie brzucha mega napięte i fajny masaż.
http://allegro.pl/listing.php/search...tring=hula+hop
jak masz miejsce gdzie trzymać to możesz kupić- ja mam zwykłe hula-hop i naprawdę daje efekt, trzeba tylko regularności

Cytat:
i oświadczam że do wiosny robie sobie szlaban na kupowanie sukienek dla Natalci
myślisz że wytrwasz w postanowieniu
sukienusie słodkie Acelinko powiedz mi jak zakładasz taką kiecę Nati to dokąd jej sięga? Bo nie wiem czy ta moja jest faktycznie taka wielka i muszę kiecki na 74brać, czy może przesadzam i taka sukienka może sięgać do pupci lub niewiele za??

Cytat:
zanim ponadrabiam oglaszam oficjalnie na forum ze nienawidze NFZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
jak my wszyscy

Małgosia jak avek

a mnie z rańca mężu wkurzył bo jak sam mnie wczoraj nakłaniał, żebym się umówiła do gina - i się udało na dziś- tak mi zadzwonił po 9 że musi dziś być w Zakopcu i nie wróci tak,żeby mnie podrzucić do lekarza, no a nie mam z kim Julika zostawić przecież grryyy za karę na następną wizytę się umówię na przyszły tydzień, o! niech sobie jeszcze czeka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:00   #1383
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja wczoraj kupiłam dwie sliczności dla Natalci
http://allegro.pl/roz-68-boze-narodz...936237603.html

http://allegro.pl/roz-68-boze-narodz...936236671.html

Aż bym Stefkowi kupila takie sliczne te kiecki

Cytat:
Małgoś, a Sab simplex można na samo prężenie, czy to już muszą być kolki?
No ja podałam, bo on sie prężyl i stękal i cisnął tak jakby nie umial zrobic kupy a po tych kroplach jest lepiej. Myślę ze mu tym nie zaszkodzilam..co?:confuse d:
"Obszary zastosowania:
do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia
do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii
przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach
przy zatruciach"

Cytat:
Hej zanim ponadrabiam oglaszam oficjalnie na forum ze nienawidze NFZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
co sie stalo?
Stary 2011-11-22, 12:03   #1384
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne;30655537

[/COLOR
siostra jak zwykle piszemy to samo
jak już buty mamy te same to kto nam zabroni pisać to samo siła sióstr

Cytat:
ale oświadczam że doktor B. nie jestem

ja nie wiem co dzieci mają z tymi pieluszkami, wojtek którym się opiekowałam ciagle latał z pieluchą i spał z nią ale musiała być jak najbardziejn wymiętolona broń Boże świeża wyprasowana

ja bym chętnie wymieniła tą owieczke z bijącym serduchem na takiego konika. Myślicie że bratowa by się obraziła gdybym owieczke sprzedała i kupiła takiego konika? Bo to prezent od niej był
:
1. Na pewno ? <żartuje oczywiście>
2. Też się nad tym zawsze zastanawiałam. Pieluszki mają widocznie to COŚ
3. Wiesz - myślę, że jak chcesz mieć drugie dziecko to się przyda jeszcze ta owca. Może poproś żeby ktoś na święta sprezentował małej konia?

Cytat:
śliczności

nie wierze

Cytat:

Małgoś, a Sab simplex można na samo prężenie, czy to już muszą być kolki?
Kochana - niby na ulotce pisze, że na prężenia i wzdęcia też jest ten sab sim, ale nam nie pomógł
A jak Leoś w temacie łapania powietrza podczas płaczu? Amelii też już się tak zdarzyło zrobić...

Cytat:
a witaj w klubie!! A Tobie czym podpadł NFZ??

Małgoś a gdzie Twój śliczny avek?? Wywaliłaś męża z avka

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
:

grryyy za karę na następną wizytę się umówię na przyszły tydzień, o! niech sobie jeszcze czeka

A czekasz na pozwolenie od gina? Ja sobie sama pozwoliłam już dawno, bo na wizytę jakoś mi nie po drodze, ale muszę się umówić.

Wczoraj moje dziecko nauczyło się przewracać z brzuszka na plecki Żebyście widziały matkę wariatkę jak się cieszy Przewróciła się trzy razy i na bank to nie był przypadek. A jaką miała zadowoloną minę z siebie , szok!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-11-22 o 12:12
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:14   #1385
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

A czekasz na pozwolenie od gina? Ja sobie sama pozwoliłam już dawno, bo na wizytę jakoś mi nie po drodze, ale muszę się umówić.
czekam jakoś tak bym chciała wiedzieć czy tam wszystko w porządku

brawo dla Amelci za nową umiejętność

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-22 o 12:17
Stary 2011-11-22, 12:19   #1386
lullaby_ml
Zakorzenienie

Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach, powiem tylko ze pielegniarka ktora miala zapisane jakie szczepionki bierzemy ostentacyjnie zapytala jakie w koncu chcemy i zrobila glupia mine jak powiedzialam ze bezplatne, po czym z wielka niechecia powiedziala ze ludzie czekaja i mam sie pospieszyc z Mikim, pozniej lekarz mnie wyzwal jak kladalam mikiego na lezance i odwrocilam glowe zeby mu wziac pieluszke tetrowa i mu wytrzec slinke ze jak moglam cos takiego zrobic i zostawic dziecko samo i ze takich rzeczy sie nie robi! ja perdziele.. pozniej pielegniarka kazala mi trzymac tego mojego okruszka na kolanach, wiec jak kazala tak zrobilam, polozylam sobie noge na noge bo tak mi bylo wygodniej a ona podeszla i mi ta moja noge po prostu po chamsko odsunela a poznej powiedziala ze mam go trzymac mocno bo jak nie to ona sie wbije w nerw i bedzie mial paraliz, wiec ja sie zeschizowalam, nie bylam juz w ogole nawet uprzejma! barany! Misiuelk plakusial ale nie byl to wrzask bo on potrafi mocniej, raczej widzialam na jego buzce taki zal i bylam na siebie wsciekla nie chce zeby pamietal aaaaa i najlepsza rzeczy-w poczekalni podrywal sobie dziewczynke, patrzyl na nia, dal ten swoj Mikusiowy usmiech i powiedzial takie pociągle "aguuuuuuuuuuu"
Stary 2011-11-22, 12:19   #1387
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Na pewno ? <żartuje oczywiście>
2. Też się nad tym zawsze zastanawiałam. Pieluszki mają widocznie to COŚ
3. Wiesz - myślę, że jak chcesz mieć drugie dziecko to się przyda jeszcze ta owca. Może poproś żeby ktoś na święta sprezentował małej konia?
Wczoraj moje dziecko nauczyło się przewracać z brzuszka na plecki Żebyście widziały matkę wariatkę jak się cieszy Przewróciła się trzy razy i na bank to nie był przypadek. A jaką miała zadowoloną minę z siebie , szok!!
no nie jestem pewna czy na pewno

czy ja wiem natalcia w ogóle nie wykorzystała tej owieczki nic a nic. Ale może zostawie, może pożycze potem bratowej bo teraz ona w ciąży

a natalcia leniuszek w tej kwestii
Cytat:
Aż bym Stefkowi kupila takie sliczne te kiecki

Cytat:
ciuchcia jest fajna
jak jesteście w dobrych stosunkach to zagadaj z nią, może powiedz, że Natalcia już wyrosła z owieczki i teraz konik bardziej się sprawdzi Powinna zrozumieć

jak masz miejsce gdzie trzymać to możesz kupić- ja mam zwykłe hula-hop i naprawdę daje efekt, trzeba tylko regularności

myślisz że wytrwasz w postanowieniu
sukienusie słodkie Acelinko powiedz mi jak zakładasz taką kiecę Nati to dokąd jej sięga? Bo nie wiem czy ta moja jest faktycznie taka wielka i muszę kiecki na 74brać, czy może przesadzam i taka sukienka może sięgać do pupci lub niewiele za??
no właśnie one są takie za dupcie w większości, jak zakładam większą żeby była dłuższa to zazwyczaj jest za szeroka.

a po ile te koniki?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:28   #1388
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
czekam jakoś tak bym chciała wiedzieć czy tam wszystko w porządku
ale powiem Ci tyle czasu bez przytulanek to szacun...

Cytat:
Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach,
Kotek - pamiętać to nie będzie pamiętał, no co Ty
Nie martw się - są ludzie i taborety i Ty trafiłaś na tych drugich. Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i tyle.
Za to koniec opowieści jaki optymistyczny Miki podrywacz

Cytat:
a po ile te koniki?
ja za konia płaciłam 61 zł

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:36   #1389
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

caltea...noszenie na żabkę...tzn. z szeroko rozstawionymi nóżkami, z ręką między nogami..?
Z rozszerzonymi nóżkami, nawet do odbicia, żeby nie spłaszczać dodatkowo tych bioderek.

Cytat:
Dziś nie wytrzymałam z bólu i pojechałam do dentysty. I co? Okazało się, że to nie boli mnie ten zatruty w sobotę ząb tylko jego "sąsiad". Prawdopodobnie wdało się zakażenie, w czwartek znowu lecę do dentysty... I znów kanałowe leczenie. Majątek stracę na te zęby!! Ale co powiedział lekarz, że znów stara prawda, że dzieci zabierają matką zęby się sprawdziła
Uuu, biedulko, mi też dentystka powiedziała, że w ciąży "poleciały" mi zęby.

Cytat:
nie no mnie się wydaje że też się przy cycu diete rozszerza o warzywa, owoce, mięsko, przecież dziecko można karmić rok, dwa, trzy mój tż to do 5 lat cycya ciągnął a teraz narzeka na wade zgryzu a właśnie przez podawanie posiłków łyżeczką itd, później przez coraz twardsze rzeczy dziecku się wszystko kształtuje w buźce i wpływa na zdolnośc wymowa ... nie no na pewno się tez podaje i koniec
Sorki jak sie wymądrzam ale na studiach mnie nauczyli takich mądrości ale oświadczam że doktor B. nie jestem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja wyciągnęłam wagę kuchenną i z nią sobie radziliśmy, do czasu, aż po 5kg nie zaczęła świrować Później sprawdziłam to większość do 5 kg
A ja mam taką starą, jednoszalkową do 10 kg
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:37   #1390
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Kotek - pamiętać to nie będzie pamiętał, no co Ty
Nie martw się - są ludzie i taborety i Ty trafiłaś na tych drugich. Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i tyle.
Za to koniec opowieści jaki optymistyczny Miki podrywacz

ja za konia płaciłam 61 zł

podrywal zanim byl szczepiony no ja go nie oddam nikomu, bedzie xiedzem o! Ryba my mamy swoja pediatre prowadzaca z lux medu a tu jestesmy zarejestrowani bo tu moga byc wzyty domowe jesli np znowu nas zasypie jak co roku i nie bedziemy mogli stad wyjechac; ale ogolnie porazka tu jest, na sama mysl ze znowu bede musiala tam isc z Mikim na kolejne szczepienia wzbiera we mnie zlosc
Stary 2011-11-22, 12:40   #1391
martunia_199
Zakorzenienie

Hejka

My już po wizycie w poradni audiologicznej, słuch Zuzi ok następna kontrola za 3 miesiące. Jeszcze tylko trzeba przeżyć poniedziałkowe usg bioderek i wtorkowe szczepienie, także przyszły tydzień rozpoczynamy od wizyt u lekarzy a potem odliczamy dni do przylotu dziadków i do chrzcin (chcemy 17.12 ale póki co nic nie załatwione)

I chyba mi laktacja zanika wczoraj po kąpieli małej nie karmiłam w ogóle tylko odciągnęłam koło 22.30 i co raptem 60ml z obu piersi. Co prawda rano odciągnęłam 120ml z obu piersi ale to i tak kiepski wynik zwłaszcza po 12 h nie karmienia. Zuzia zjadła rano 120ml ściągnięte dzisiaj i 60ml ściągnięte wczoraj a wczoraj po kąpaniu wciągnęła 170ml mm i spała od 21.30 do 7.30 także chyba dobiega końca moja przygoda z karmieniem piersią ale na razie się jeszcze nie poddaje - walczę i proszę o kciuki

I tak w ogóle to cieszę się że jesteście, nie znam żadnej z Was ale jestem mega szczęśliwa że choć wirtualnie mogłam Was poznać

Cotka ja wpadnę do Ciebie z Zuzią na ważenie a co w końcu najbliżej mam

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:48   #1392
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a mnie z rańca mężu wkurzył bo jak sam mnie wczoraj nakłaniał, żebym się umówiła do gina - i się udało na dziś- tak mi zadzwonił po 9 że musi dziś być w Zakopcu i nie wróci tak,żeby mnie podrzucić do lekarza, no a nie mam z kim Julika zostawić przecież grryyy za karę na następną wizytę się umówię na przyszły tydzień, o! niech sobie jeszcze czeka
no to poczeka. Ja też czekałam na zielone światło od gina a podczas badania dostałam komplement, że ladnie mnie pan doktor pozszywał

Cytat:

Coś mi to przypomniało

Cytat:
Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach, powiem tylko ze pielegniarka ktora miala zapisane jakie szczepionki bierzemy ostentacyjnie zapytala jakie w koncu chcemy i zrobila glupia mine jak powiedzialam ze bezplatne, po czym z wielka niechecia powiedziala ze ludzie czekaja i mam sie pospieszyc z Mikim, pozniej lekarz mn
ie wyzwal jak kladalam mikiego na lezance i odwrocilam glowe zeby mu wziac pieluszke tetrowa i mu wytrzec slinke ze jak moglam cos takiego zrobic i zostawic dziecko samo i ze takich rzeczy sie nie robi! ja perdziele.. pozniej pielegniarka kazala mi trzymac tego mojego okruszka na kolanach, wiec jak kazala tak zrobilam, polozylam sobie noge na noge bo tak mi bylo wygodniej a ona podeszla i mi ta moja noge po prostu po chamsko odsunela a poznej powiedziala ze mam go trzymac mocno bo jak nie to ona sie wbije w nerw i bedzie mial paraliz, wiec ja sie zeschizowalam,
Krótko. Debile.
Miki podrywacz napewno nie będzie pamiętał. Ale wiem co czujesz. Miałam to samo. Potem przepraszałam Stefka za te kłócia i dostał więcej mleka niż zazwyczaj - w nagrodę ...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hejka

My już po wizycie w poradni audiologicznej, słuch Zuzi ok następna kontrola za 3 miesiące. Jeszcze tylko trzeba przeżyć poniedziałkowe usg bioderek i wtorkowe szczepienie, także przyszły tydzień rozpoczynamy od wizyt u lekarzy a potem odliczamy dni do przylotu dziadków i do chrzcin (chcemy 17.12 ale póki co nic nie załatwione)

I chyba mi laktacja zanika wczoraj po kąpieli małej nie karmiłam w ogóle tylko odciągnęłam koło 22.30 i co raptem 60ml z obu piersi. Co prawda rano odciągnęłam 120ml z obu piersi ale to i tak kiepski wynik zwłaszcza po 12 h nie karmienia. Zuzia zjadła rano 120ml ściągnięte dzisiaj i 60ml ściągnięte wczoraj a wczoraj po kąpaniu wciągnęła 170ml mm i spała od 21.30 do 7.30 także chyba dobiega końca moja przygoda z karmieniem piersią ale na razie się jeszcze nie poddaje - walczę i proszę o kciuki

I tak w ogóle to cieszę się że jesteście, nie znam żadnej z Was ale jestem mega szczęśliwa że choć wirtualnie mogłam Was poznać

za badania słuchu
za laktację
za miłe słowa

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Stefan się popsuł...
Od dwóch godzin jest ryk. Uspokoił się tylko podczas picia herbatki. Teraz bujany w leżaczku śpi jednak co chwilę wybudza się z płaczem albo z zamiarem płaczu
Stary 2011-11-22, 12:51   #1393
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

widzę, że Leoś pozwala mamie poplotkować i za 2miesiące pokazałabyś aktualnego Leosia, co

No pospał wyjątkowo, ale w międzyczasie przyszła moja chrześnica, która rodzi za miesiąc i podpytywała o szpital.

Widziałam Mooonik ze kiedyś doradzalaś chuste i ploty, ale mały na to nie poszedł. Źle mu było w chuście, więc wzięłam go na pole i od razu padł był

A niech sobie poczeka

Cytat:
No ja podałam, bo on sie prężyl i stękal i cisnął tak jakby nie umial zrobic kupy a po tych kroplach jest lepiej. Myślę ze mu tym nie zaszkodzilam..co?:confuse d:
"Obszary zastosowania:
do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia
do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii
przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach
przy zatruciach"
O dzięki Ci dobra kobieto

Cytat:

Kochana - niby na ulotce pisze, że na prężenia i wzdęcia też jest ten sab sim, ale nam nie pomógł
A jak Leoś w temacie łapania powietrza podczas płaczu? Amelii też już się tak zdarzyło zrobić...

Aguś, mój w niedzielę, to trzy razy zawisł. Normalnie maly histeryk mi rośnie.
Co do pozwolenia, to ja też czekałam (zwłaszcza na receptę na tabl. antykonc.), a jak dostalam, to sie nawinął okres. I dalej nici...
Wielkie dla zuch-Amelki
Cytat:
Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach, powiem tylko ze pielegniarka ktora miala zapisane jakie szczepionki bierzemy ostentacyjnie zapytala jakie w koncu chcemy i zrobila glupia mine jak powiedzialam ze bezplatne, po czym z wielka niechecia powiedziala ze ludzie czekaja i mam sie pospieszyc z Mikim, pozniej lekarz mnie wyzwal jak kladalam mikiego na lezance i odwrocilam glowe zeby mu wziac pieluszke tetrowa i mu wytrzec slinke ze jak moglam cos takiego zrobic i zostawic dziecko samo i ze takich rzeczy sie nie robi! ja perdziele.. pozniej pielegniarka kazala mi trzymac tego mojego okruszka na kolanach, wiec jak kazala tak zrobilam, polozylam sobie noge na noge bo tak mi bylo wygodniej a ona podeszla i mi ta moja noge po prostu po chamsko odsunela a poznej powiedziala ze mam go trzymac mocno bo jak nie to ona sie wbije w nerw i bedzie mial paraliz, wiec ja sie zeschizowalam, nie bylam juz w ogole nawet uprzejma! barany! Misiuelk plakusial ale nie byl to wrzask bo on potrafi mocniej, raczej widzialam na jego buzce taki zal i bylam na siebie wsciekla nie chce zeby pamietal aaaaa i najlepsza rzeczy-w poczekalni podrywal sobie dziewczynke, patrzyl na nia, dal ten swoj Mikusiowy usmiech i powiedzial takie pociągle "aguuuuuuuuuuu"
O tak, poematy o nich pisać...
Szkoda nerwa na nich

Dziewczyny, słyszalam, że się przejmowałyście naszą sytuacją. Dzięki za wszelkie dobre fluidy. Obeszło się bez szpitala. Dziś jedna qpa już za nami, calkiem, całkiem znośna, więc chyba wychodzimy na prostą.

oho, koniec plot, leos na rece, jedna zle sie pisze.
w niedziele mamy chrzciny. mam mega wielkie ubranie na leoska, ale malz nie chce zainwestowac w nowe.
nawet mu sie nie dziwie ale glupio bedzie jak ksiadz nie dostrzeze dziecka w kurteczce.
Stary 2011-11-22, 12:51   #1394
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Monik na 36m2 mam dwa rowery - czasem trzy, narty biegowe, rolki, łyżwy był też rower stacjonarny, ale musiałam wymienić na łóżeczko dla Stefka więc hula hop chyba nie zaszkodzi
Ja myślę, że to będzie dobre bo nienawidzę robić brzuszków...
Stary 2011-11-22, 12:52   #1395
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no to poczeka. Ja też czekałam na zielone światło od gina a podczas badania dostałam komplement, że ladnie mnie pan doktor pozszywał

Coś mi to przypomniało

Krótko. Debile.
Miki podrywacz napewno nie będzie pamiętał. Ale wiem co czujesz. Miałam to samo. Potem przepraszałam Stefka za te kłócia i dostał więcej mleka niż zazwyczaj - w nagrodę ...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

za badania słuchu
za laktację
za miłe słowa

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Stefan się popsuł...
Od dwóch godzin jest ryk. Uspokoił się tylko podczas picia herbatki. Teraz bujany w leżaczku śpi jednak co chwilę wybudza się z płaczem albo z zamiarem płaczu
Wlasnie zrobilam mu wieksza porcje niz zawsze i teraz sobie czka dziekuje za te wszystkie slowa Malgoniu
Stary 2011-11-22, 12:54   #1396
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet mu sie nie dziwie ale glupio bedzie jak ksiadz nie dostrzeze dziecka w kurteczce.

Może usłyszy najpierw usłyszy Leosia
Stary 2011-11-22, 12:55   #1397
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Stefan się popsuł...
a nie rozwazasz reklamacji?
za lacze zdjecie prezesa, nawet w chuscie ale to juz pewnie jutro bo jest ryk

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

Może usłyszy najpierw usłyszy Leosia
wypluj te slowa, to mi spedza sen z powiek
Stary 2011-11-22, 12:58   #1398
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie zrobilam mu wieksza porcje niz zawsze i teraz sobie czka dziekuje za te wszystkie slowa Malgoniu
No i nie smutaj się już.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
a nie rozwazasz reklamacji?
za lacze zdjecie prezesa, nawet w chuscie ale to juz pewnie jutro bo jest ryk

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

wypluj te slowa, to mi spedza sen z powiek
Wieczorem złożę reklamację u tatusia. Będzie go naprawiał czt. usypiał wieczorem
Mi też, ale nie martw się pośpiewają w Kościele i będzie git.
Stary 2011-11-22, 13:13   #1399
martunia_199
Zakorzenienie

Dziewczyny ile czasu walczyłyście z ciemieniuchą bo ja już dobry tydzień walczę i nic była niby jakaś poprawa ale dzisiaj od nowa widzę cała główka zaatakowana

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 13:21   #1400
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane! Witam się z Wami, póki Leoś śpi. Jak pozwoli, to chętnie z Wami posiedzę. A teraz troszkę poczytam co u Was

Cytat:
A

Minio, mój mial takie same objawy, to obca lekarka na szczepieniu powiedzila nam, że to wiotkość krtani i żadnego zaśluzienia nie ma.
A co do katarku, to nasza pediatra zaleciła euphorbium. Do tego oczywiście woda morska i odciąganie. Sama dołożylam maść majerankową pod nosek i olejek lawendowy za uszka i na piersi. Ale to był lekki katarek, objawiający się tylko w nerwach i przy intensywnym jedzeniu. Nie było baniek z noska ani problemów z oddychaniem.

Mój synek kończy dziś 2 miesiące (i właśnie się przebudził. Zołza mała)

Cytat:
lau ja też kiedyś nadrabiałam pierwszy wątek z ciekawości jak to było na początku, bo ja dołączyłam do Was dopiero w kwietniu

Dziś nie wytrzymałam z bólu i pojechałam do dentysty. I co? Okazało się, że to nie boli mnie ten zatruty w sobotę ząb tylko jego "sąsiad". Prawdopodobnie wdało się zakażenie, w czwartek znowu lecę do dentysty... I znów kanałowe leczenie. Majątek stracę na te zęby!! Ale co powiedział lekarz, że znów stara prawda, że dzieci zabierają matką zęby się sprawdziła
szczerze kochana wspólczuje
Cytat:
Martusia w załączeniu zdjecia na miarę moich komórkowych możliwości
To jest taki marynarski komplet i jest cieniutki także pod spód koniecznie musiałabyś założyć body na długi rękaw i jakieś rajtuzy. No a nawierzch ten kombinezonik co masz.
Ten drugi biały komplecik jest polarkowy i chyba jest starszy.
dzieki kochana przemysle i dam Ci znac
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Jakby coś to ja też mam komplecik do chrztu śpioszki, kaftanik i czapeczkę (r62) - ale właśnie tak typowo pod jakiś kombinezon
Natka a mozesz pokazac?
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry! moje dzieckom jadło w nocy nie otwierając oczu i nie miała ochoty na pogawędki, ufff więc się wyspałam...

Cytat:
Napisane przez acelinka;30656254

A ja wczoraj kupiłam dwie sliczności dla Natalci :)
[URL
http://allegro.pl/roz-68-boze-narodzenie-swieta-sukienka-nowa-i1936237603.html[/URL]

http://allegro.pl/roz-68-boze-narodz...936236671.html

śliczne ja tez chce dziewczynke

Cytat:
A jak Leoś w temacie łapania powietrza podczas płaczu? Amelii też już się

Cytat:
Lullka brak słów, co za debile

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 13:23   #1401
archinta
Zakorzenienie

No to my po szczepieniu, oczywiście bez płaczu sie nie obyło, ale runda po obwodnicy ładnie uspokoiła Piotrusia Teaz wisi na piersi, a ja wrociłam przed kompa- ale tylko do gpdz popołudniowych, od 17 bede go znow wyciszac.
Na ważeniu wyszło nam 5600g (wczo. walnęło mu 6 tyg.) Co do wyginania ciałka i podnoszenia główki- mam się nie martwić, tak jest dobrze. Silny chłopak i wszystkie odruchy ma ok.

Co wysypki- ped. mówiła, że całkiem możliwe, że to skaza i ta doopci odparzona też od tego. Mam obserwować małego w odniesieniu do mojego żarcia. Tylko zeby to proste bylo- jak ja do tej pory nie moge wysnuc jednoznacznych wniosków, mimo, ze zapisuje kazdy posiłek
Ogólnie niby skórę ma ładną, a ta wysypka nie taka zla jak matce-wariatce sie wydawalo. Tak samo tyłek.

Jezeli chodzi o szczepionki-mimoże stawałam na darmówki to jednak wzięliśmy te 5w1 + pneumo. Ten krtusiec mnie do tego skłonił
i dowiedzialam sie juz czemu znajoma lek ( ta dr z immunów) nie polecała meningo- w szczepionce jest inny szczep niż ten co hasa po Polsce.

Sis- strasznie mi , żal, że trafiasz na takich buraków u mie babka myslala, ze wlasnie darmowki jednak beda i luzz. Nad rota jeszcze przy niej sie zastanawialam, nic nie komentowala jak nie wzielam.Mowila tylko , ze to bardzo drogie jest.
Nawet jak wspomnialam, ze jak ze skaza bedzie duzy probl. i z mym jedzeniem to przejdziemy na mm to tylko powiedziala by brac te mm specjalne pod katem skazy.Pelna wyrozumialosc.

Pierś pomału wychodzi na prostą.
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Woow, rośnie Ci ten Piotrula, rośnie! A próbowałaś może pudru Nivea? Moja sis miała problemy z doopką córki i jedynie to pomogło.
dz- dopisze do list kolejnych specyfikow.

i za owce dz!
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mam czasem wrazenie ze po sudocremie te odarzenia sie powiekszaja... a posmaruje raz nivea i po kilku godzinach nie ma sladu
tez mam takie wrazenie!

Nie poznalam Cie
Cytat:
Cycek lepiej?
troche lepiej, dz

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Szymon zatankował do pełna i padł w moim łóżku więc też już się będę żegnać Szczególnie, że zapewne czeka nas pobudka o 5 rano

Kolorowych mamuśki
Przestan mi tak pisac nooo- ja o 5 mam juz trzecia nocna pobudke
Cytat:
No tak, widzę, że dieta Archi znajduje nowych zwolenników

Mój synek kończy dziś 2 miesiące (i właśnie się przebudził. Zołza mała)
dzis pediatrze mowilam,ze od 3 dni jestem na diecie "la bieda"

za 2 m-ce i jak dobrze, ze sie normuje ta biegunka i wymioty
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Zamiast nadrobić bieżące forum oddałam się wspomnieniom czytając pierwszy wątek na poczekalni. Jeju dziewczyny jakie to i śmieszne ale i wzruszające te nasze wszystkie obawy, pytania etc. I jak smiesznie było się nie znac
chyba tez zajrzę
Cytat:
archi i ja też zaliczam się do grupy dietetycznej... "chleb z powietrzem"... i to jeszcze trzeba sprawdzać jaki chleb...? żeby dodatku mleka nie było
no to witaj w klubie!
Ale o tym mleku w chlebie to nie wiedziałam
Cytat:
ojjj- współczuje!

i dz za rady co do konika

za fikołki Amelki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 13:24   #1402
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobra narobilam i zmykam na spacer bo u nas dzis piekne sloneczko
milego popoludnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 13:26   #1403
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ile czasu walczyłyście z ciemieniuchą bo ja już dobry tydzień walczę i nic była niby jakaś poprawa ale dzisiaj od nowa widzę cała główka zaatakowana
Jakoś trochę więcej niż tydzień. Smarowałam 15 minut przed kąpaniem oliwką bambino, nakładałam czapeczkę a potem zmywałam podczas kapieli, głowę myłam pieluszką. No a potem wyczesywanie ale delikatne drapanie

To ja też mam pytanie:
Czy Wasze brzdące mają jeszcze ślad po szczepieniu na gruzlicę tym szpitalnym?
Mój mam bąbla i mnie to martwi...
Stary 2011-11-22, 13:32   #1404
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach..
są ludzie i parapety szkoda,że akurat trafiłaś na tę drugą podgrupę Nie martw się Miki na pewno nie będzie pamiętał tego, szkoda Twoich nerwów

Cytat:
n
no właśnie one są takie za dupcie w większości, jak zakładam większą żeby była dłuższa to zazwyczaj jest za szeroka.
to może ja przesadzam, ale mi się jakoś nie widzi jak ona ma takie krótkie te kiecki, mam wrażenie, że świeci tyłkiem

Cytat:
hahaha mnie jak mnie, nie bardzo brakuje, ale mąż ten to dopiero się nie może doczekać, no cóż se poczeka

Cytat:
My już po wizycie w poradni audiologicznej, słuch Zuzi ok następna kontrola za 3 miesiące.
super a czemu robiliście kontrolę? jakieś wskazania?czy może to trzeba zrobić a ja nic nie wiem

Cytat:
a to Ci komplementem zarzucił

Cytat:
Coś mi to przypomniało
mnie też

Cytat:
Widziałam Mooonik ze kiedyś doradzalaś chuste i ploty, ale mały na to nie poszedł. Źle mu było w chuście, więc wzięłam go na pole i od razu padł był
.
haha, a to mały terrorysta, jak sobie od małego matkę wychowuje, tu mu nie pasuje, a tu zaś jak najbardziej

brawo za kupkę (jak się to nam priorytety zmieniają jak się dziecko urodzi ) i oby więcej takich sytuacji nie było

Cytat:
Monik na 36m2 mam dwa rowery - czasem trzy, narty biegowe, rolki, łyżwy był też rower stacjonarny, ale musiałam wymienić na łóżeczko dla Stefka więc hula hop chyba nie zaszkodzi
Ja myślę, że to będzie dobre bo nienawidzę robić brzuszków...
to taki składzik jak u nas był swego czasu- też 36m ale na szczęście udało się dostać klucze do piwnicy- wybawienie bo tak to nie wiem jak byśmy się teraz pomieścili
teraz muszę wciągnąć rowerek do pokoju i myślę jak by go ulokować, zeby ładnie wyglądało

Cytat:
ja dopiero zaczynam walkę... co mnie zdziwiło, że na miejscu tego co wyczesałam pojawiają się nowe płaty myślałam że jak raz się usunie to już się nie pojawi następnego dnia

córcia rozmawia z ochraniaczem to chyba się zabiorę za obiad, od rana prasowałam bo miałam taaaaaaaaaaaaaką stertę ubrań chyba z 3 pralek i w końcu się uporałam

Julitka

Stary 2011-11-22, 13:34   #1405
19natka88
Zakorzenienie

Moje dziecko mnie zadziwia - spał godzinę, przebudził się na cyca i śpi dalej

Cytat:
no właśnie musze pokombinować

powodzenia

a ja mam jeszcze bliżej
musimy się kiedyś umówić serio
Jestem za

Cytat:
Brawa za wyniki obiażenia
Dzięki

Cytat:
myślałam dziś o tobie o 5 rano
Jak miło

Cytat:
Jeden dzień - pomogło posmarowanie masłem A co stosujesz?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Natka a mozesz pokazac?
Jasne za chwilę zapodam zdjęcie.

Lulla

Archi super, że Piotruś był dzielny waga piękna A co do pobudki o 5.00 to była 4 pobudka od 19.00 więc nie ma czego zazdrościć

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 13:40   #1406
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No to my po szczepieniu, oczywiście bez płaczu sie nie obyło, ale runda po obwodnicy ładnie uspokoiła Piotrusia Teaz wisi na piersi, a ja wrociłam przed kompa- ale tylko do gpdz popołudniowych, od 17 bede go znow wyciszac.
Na ważeniu wyszło nam 5600g (wczo. walnęło mu 6 tyg.)
kawał chłopa z Piotrusia już dobrze, że już po szczepieniu i widzę jednak płatne wzięłaś....a z tym meningo dzięki za inf miałam się rozpatrywać o nich własnie

Cytat:
Co do wyginania ciałka i podnoszenia główki- mam się nie martwić, tak jest dobrze. Silny chłopak i wszystkie odruchy ma ok.

mi mam tak powiedziała jak obejrzała małą, że mam nie wymyślać, że to jak najbardziej zdrowe odruchy, widać matki mają tak,że za dużo myślą (a na pewno ja )

Cytat:
milego popoludnia
u mnie dżuma, spaceru dziś niet

Cytat:
To ja też mam pytanie:
Czy Wasze brzdące mają jeszcze ślad po szczepieniu na gruzlicę tym szpitalnym?
Mój mam bąbla i mnie to martwi...
Moja ma czytałam,że nawet 3-4 miesiące może się utrzymywać i jest to normalne, byleby nie ropiało

Julitka

Stary 2011-11-22, 14:01   #1407
danika
Zakorzenienie

kurcze i znowu jestem do tyłu ;( trudno... zaraz TZ przyjdzie z pracy, jemy obiad i do lekarza na 16.45

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A u was przy karmieniu mieszanym ile dzieci łącznie zjadają?
moja je zwykle 3 razy po 120 ml i 4 razy cycka - cyckowego jak odciągne to tez zje 120 ml.... chyba to strasznie duzo, nie

Cytat:

twój też się o 5 budzi mój codziennie i oczy otwarte i chce gugać ale jakoś go do cycka przystawię, potem dam smoka, oczka otwiera ale widzi jeszcze ciemno , mama ma oczka zamknięte ( a go podglądam ) to usypia

dobranoc!
mamy to samo wydaje mi sie ze ona kuka na mnie czy mam otwarte oczy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 14:07   #1408
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez sobie pozwolilam dawno temu i to parokrotnie, tez trzeba by sie przejsc na przeglad w koncu Łeeee to super! silna kobietka

Cytat:
Hejka

Trzymam kciukasy za laktacje i za przyszly tydzien

Cytat:
Dziewczyny, słyszalam, że się przejmowałyście naszą sytuacją. Dzięki za wszelkie dobre fluidy. Obeszło się bez szpitala. Dziś jedna qpa już za nami, calkiem, całkiem znośna, więc chyba wychodzimy na prostą.

oho, koniec plot, leos na rece, jedna zle sie pisze.
w niedziele mamy chrzciny. mam mega wielkie ubranie na leoska, ale malz nie chce zainwestowac w nowe.
Super Celtus

Cytat:
Natka jest specjalistka od ciemieniuchy

Cytat:
Na ważeniu wyszło nam 5600g (wczo. walnęło mu 6 tyg.) Co do wyginania ciałka i podnoszenia główki- mam się nie martwić, tak jest dobrze. Silny chłopak i wszystkie odruchy ma ok.

Co wysypki- ped. mówiła, że całkiem możliwe, że to skaza i ta doopci odparzona też od tego. Mam obserwować małego w odniesieniu do mojego żarcia. Tylko zeby to proste bylo- jak ja do tej pory nie moge wysnuc jednoznacznych wniosków, mimo, ze zapisuje kazdy posiłek
Ogólnie niby skórę ma ładną, a ta wysypka nie taka zla jak matce-wariatce sie wydawalo. Tak samo tyłek.

Jezeli chodzi o szczepionki-mimoże stawałam na darmówki to jednak wzięliśmy te 5w1 + pneumo. Ten krtusiec mnie do tego skłonił
i dowiedzialam sie juz czemu znajoma lek ( ta dr z immunów) nie polecała meningo- w szczepionce jest inny szczep niż ten co hasa po Polsce.

Sis- strasznie mi , żal, że trafiasz na takich buraków u mie babka myslala, ze wlasnie darmowki jednak beda i luzz. Nad rota jeszcze przy niej sie zastanawialam, nic nie komentowala jak nie wzielam.Mowila tylko , ze to bardzo drogie jest.
Nawet jak wspomnialam, ze jak ze skaza bedzie duzy probl. i z mym jedzeniem to przejdziemy na mm to tylko powiedziala by brac te mm specjalne pod katem skazy.Pelna wyrozumialosc.
mam wrazenie ze jako jedyna trafiam na wszystkich patologicznych lekarzy, szpitale, polozne itd itp, takie moje szczescie Łooo to Piotrus przebil Mikiego z waga, my wazymy 5360 i gratki dla Piotrulka

Cytat:
milego popoludnia
Martus co narobilas? przepraszam ale skojarzenie samo sie nasunelo..
Stary 2011-11-22, 14:20   #1409
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

..oj przy moim cietym jezyku to ladnie bym to pielegniarke zjechala....i powiedzialabym ze to nie jej zasrany interes kto jakie bierze szczepionki.....co za barany.....
przytulam mocno.....nic sie nie przejmuj......

a my bylysmy na wazeniu.... i mala wazy 5420 g..... w ciagu 3 tyg przybrala 310 g i to chyba malo...chociaz wazaca babka powiedziala ze ok....zreszta ona zawsze tak gadaja.....tak czy siak lece dzisiaj do lekarki z mala....I te co waza zawsze sie pytala czy mala spi w nocy.... czy to takie wazne....? wazniejsze od tego ile przybiera....??

Ale wy pedzicie z tym pisaniem....

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

za wage az Ci zazdroszcze....bo moja ma prawie 12 tyg i wazy tylko 5420
Stary 2011-11-22, 14:29   #1410
19natka88
Zakorzenienie

A tak wgl to gdzie jest Agnyska

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości