|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Tak źle poszło szczepienie?
|
|
|
|
#1382 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazałabyś aktualnego Leosia, co ![]() Cytat:
pneumo tak samo jeszze meningo muszę obadać ![]() Cytat:
jak jesteście w dobrych stosunkach to zagadaj z nią, może powiedz, że Natalcia już wyrosła z owieczki i teraz konik bardziej się sprawdzi Powinna zrozumieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sukienusie słodkie Acelinko powiedz mi jak zakładasz taką kiecę Nati to dokąd jej sięga? Bo nie wiem czy ta moja jest faktycznie taka wielka i muszę kiecki na 74brać, czy może przesadzam i taka sukienka może sięgać do pupci lub niewiele za?? Cytat:
![]() Małgosia jak avek ![]() a mnie z rańca mężu wkurzył bo jak sam mnie wczoraj nakłaniał, żebym się umówiła do gina - i się udało na dziś- tak mi zadzwonił po 9 że musi dziś być w Zakopcu i nie wróci tak,żeby mnie podrzucić do lekarza, no a nie mam z kim Julika zostawić przecież grryyy za karę na następną wizytę się umówię na przyszły tydzień, o! niech sobie jeszcze czeka
|
|
#1383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Obszary zastosowania: do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach przy zatruciach" co sie stalo?
|
|
#1384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siła sióstr ![]() Cytat:
? <żartuje oczywiście>2. Też się nad tym zawsze zastanawiałam. Pieluszki mają widocznie to COŚ ![]() 3. Wiesz - myślę, że jak chcesz mieć drugie dziecko to się przyda jeszcze ta owca. Może poproś żeby ktoś na święta sprezentował małej konia? Cytat:
Cytat:
A jak Leoś w temacie łapania powietrza podczas płaczu? Amelii też już się tak zdarzyło zrobić... ![]() Cytat:
A Tobie czym podpadł NFZ??Małgoś a gdzie Twój śliczny avek?? Wywaliłaś męża z avka ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
A czekasz na pozwolenie od gina? Ja sobie sama pozwoliłam już dawno, bo na wizytę jakoś mi nie po drodze, ale muszę się umówić. Wczoraj moje dziecko nauczyło się przewracać z brzuszka na plecki Przewróciła się trzy razy i na bank to nie był przypadek. A jaką miała zadowoloną minę z siebie , szok!!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:12 |
||||||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak bym chciała wiedzieć czy tam wszystko w porządku ![]() brawo dla Amelci za nową umiejętność
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-22 o 12:17 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie chce mi sie juz opisywac wszystkiego w szczegolach, powiem tylko ze pielegniarka ktora miala zapisane jakie szczepionki bierzemy ostentacyjnie zapytala jakie w koncu chcemy i zrobila glupia mine jak powiedzialam ze bezplatne, po czym z wielka niechecia powiedziala ze ludzie czekaja i mam sie pospieszyc z Mikim, pozniej lekarz mnie wyzwal jak kladalam mikiego na lezance i odwrocilam glowe zeby mu wziac pieluszke tetrowa i mu wytrzec slinke ze jak moglam cos takiego zrobic i zostawic dziecko samo i ze takich rzeczy sie nie robi!
a poznej powiedziala ze mam go trzymac mocno bo jak nie to ona sie wbije w nerw i bedzie mial paraliz, wiec ja sie zeschizowalam, nie bylam juz w ogole nawet uprzejma! barany! Misiuelk plakusial ale nie byl to wrzask bo on potrafi mocniej, raczej widzialam na jego buzce taki zal i bylam na siebie wsciekla nie chce zeby pamietal aaaaa i najlepsza rzeczy-w poczekalni podrywal sobie dziewczynke, patrzyl na nia, dal ten swoj Mikusiowy usmiech i powiedzial takie pociągle "aguuuuuuuuuuu"
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ja wiem natalcia w ogóle nie wykorzystała tej owieczki nic a nic. Ale może zostawie, może pożycze potem bratowej bo teraz ona w ciąży ![]() ![]() a natalcia leniuszek w tej kwestii ![]() Cytat:
a po ile te koniki?
|
||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
ale powiem Ci tyle czasu bez przytulanek to szacun...
![]() Kotek - pamiętać to nie będzie pamiętał, no co Ty Nie martw się - są ludzie i taborety i Ty trafiłaś na tych drugich. Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i tyle. Za to koniec opowieści jaki optymistyczny Miki podrywacz ![]() ja za konia płaciłam 61 zł |
|
|
|
#1389 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podrywal zanim byl szczepiony no ja go nie oddam nikomu, bedzie xiedzem o! Ryba my mamy swoja pediatre prowadzaca z lux medu a tu jestesmy zarejestrowani bo tu moga byc wzyty domowe jesli np znowu nas zasypie jak co roku i nie bedziemy mogli stad wyjechac; ale ogolnie porazka tu jest, na sama mysl ze znowu bede musiala tam isc z Mikim na kolejne szczepienia wzbiera we mnie zlosc
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
My już po wizycie w poradni audiologicznej, słuch Zuzi ok następna kontrola za 3 miesiące. Jeszcze tylko trzeba przeżyć poniedziałkowe usg bioderek i wtorkowe szczepienie, także przyszły tydzień rozpoczynamy od wizyt u lekarzy I chyba mi laktacja zanika wczoraj po kąpieli małej nie karmiłam w ogóle tylko odciągnęłam koło 22.30 i co raptem 60ml z obu piersi. Co prawda rano odciągnęłam 120ml z obu piersi ale to i tak kiepski wynik zwłaszcza po 12 h nie karmienia. Zuzia zjadła rano 120ml ściągnięte dzisiaj i 60ml ściągnięte wczoraj a wczoraj po kąpaniu wciągnęła 170ml mm i spała od 21.30 do 7.30 także chyba dobiega końca moja przygoda z karmieniem piersią ale na razie się jeszcze nie poddaje - walczę i proszę o kciuki I tak w ogóle to cieszę się że jesteście, nie znam żadnej z Was ale jestem mega szczęśliwa że choć wirtualnie mogłam Was poznać Cotka ja wpadnę do Ciebie z Zuzią na ważenie a co w końcu najbliżej mam |
|
|
|
#1392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Coś mi to przypomniało ![]() Cytat:
Miki podrywacz napewno nie będzie pamiętał. Potem przepraszałam Stefka za te kłócia i dostał więcej mleka niż zazwyczaj - w nagrodę ...---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
za badania słuchu za laktację---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Stefan się popsuł... Od dwóch godzin jest ryk. Uspokoił się tylko podczas picia herbatki. Teraz bujany w leżaczku śpi jednak co chwilę wybudza się z płaczem albo z zamiarem płaczu
|
|
#1393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Widziałam Mooonik ze kiedyś doradzalaś chuste i ploty, ale mały na to nie poszedł. Źle mu było w chuście, więc wzięłam go na pole i od razu padł był ![]() A niech sobie poczeka Cytat:
Cytat:
. Normalnie maly histeryk mi rośnie.Co do pozwolenia, to ja też czekałam (zwłaszcza na receptę na tabl. antykonc. ), a jak dostalam, to sie nawinął okres. I dalej nici...Wielkie dla zuch-AmelkiCytat:
Szkoda nerwa na nich Dziewczyny, słyszalam, że się przejmowałyście naszą sytuacją. Dzięki za wszelkie dobre fluidy oho, koniec plot, leos na rece, jedna zle sie pisze. w niedziele mamy chrzciny. mam mega wielkie ubranie na leoska, ale malz nie chce zainwestowac w nowe. nawet mu sie nie dziwie ale glupio bedzie jak ksiadz nie dostrzeze dziecka w kurteczce .
|
||||
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
Monik na 36m2 mam dwa rowery - czasem trzy, narty biegowe, rolki, łyżwy był też rower stacjonarny, ale musiałam wymienić na łóżeczko dla Stefka
więc hula hop chyba nie zaszkodzi Ja myślę, że to będzie dobre bo nienawidzę robić brzuszków...
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz sobie czka dziekuje za te wszystkie slowa Malgoniu
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może usłyszy najpierw usłyszy Leosia
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ?za lacze zdjecie prezesa, nawet w chuscie ale to juz pewnie jutro bo jest ryk ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- wypluj te slowa, to mi spedza sen z powiek |
|
|
|
|
#1398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Mi też, ale nie martw się pośpiewają w Kościele i będzie git.
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile czasu walczyłyście z ciemieniuchą
bo ja już dobry tydzień walczę i nic była niby jakaś poprawa ale dzisiaj od nowa widzę cała główka zaatakowana
|
|
|
|
#1400 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przemysle i dam Ci znac![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1401 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No to my po szczepieniu, oczywiście bez płaczu sie nie obyło, ale runda po obwodnicy ładnie uspokoiła Piotrusia
Teaz wisi na piersi, a ja wrociłam przed kompa- ale tylko do gpdz popołudniowych, od 17 bede go znow wyciszac.Na ważeniu wyszło nam 5600g Co wysypki- ped. mówiła, że całkiem możliwe, że to skaza i ta doopci odparzona też od tego. Mam obserwować małego w odniesieniu do mojego żarcia. Tylko zeby to proste bylo- jak ja do tej pory nie moge wysnuc jednoznacznych wniosków, mimo, ze zapisuje kazdy posiłek Ogólnie niby skórę ma ładną, a ta wysypka nie taka zla jak matce-wariatce sie wydawalo. Tak samo tyłek. Jezeli chodzi o szczepionki-mimoże stawałam na darmówki to jednak wzięliśmy te 5w1 + pneumo. Ten krtusiec mnie do tego skłonił ![]() i dowiedzialam sie juz czemu znajoma lek ( ta dr z immunów) nie polecała meningo- w szczepionce jest inny szczep niż ten co hasa po Polsce. Sis- strasznie mi , żal, że trafiasz na takich buraków Nawet jak wspomnialam, ze jak ze skaza bedzie duzy probl. i z mym jedzeniem to przejdziemy na mm to tylko powiedziala by brac te mm specjalne pod katem skazy.Pelna wyrozumialosc. Pierś pomału wychodzi na prostą. Cytat:
i za owce dz! Cytat:
Nie poznalam Cie ![]() troche lepiej, dz Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 2 m-ce i jak dobrze, ze sie normuje ta biegunka i wymioty Cytat:
Cytat:
Ale o tym mleku w chlebie to nie wiedziałam Cytat:
i dz za rady co do konika za fikołki Amelki
|
|||||||
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra narobilam i zmykam na spacer bo u nas dzis piekne sloneczko
![]() milego popoludnia
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja też mam pytanie: Czy Wasze brzdące mają jeszcze ślad po szczepieniu na gruzlicę tym szpitalnym? Mój mam bąbla i mnie to martwi...
|
|
#1404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
są ludzie i parapety
szkoda,że akurat trafiłaś na tę drugą podgrupę Cytat:
![]() hahaha mnie jak mnie, nie bardzo brakuje, ale mąż ten to dopiero się nie może doczekać, no cóż se poczeka ![]() Cytat:
a czemu robiliście kontrolę? jakieś wskazania?czy może to trzeba zrobić a ja nic nie wiem Cytat:
mnie też ![]() Cytat:
brawo za kupkę (jak się to nam priorytety zmieniają jak się dziecko urodzi ) i oby więcej takich sytuacji nie było Cytat:
![]() teraz muszę wciągnąć rowerek do pokoju i myślę jak by go ulokować, zeby ładnie wyglądało ![]() Cytat:
myślałam że jak raz się usunie to już się nie pojawi następnego dnia ![]() córcia rozmawia z ochraniaczem to chyba się zabiorę za obiad, od rana prasowałam bo miałam taaaaaaaaaaaaaką stertę ubrań chyba z 3 pralek i w końcu się uporałam
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie zadziwia - spał godzinę, przebudził się na cyca i śpi dalej
![]() Cytat:
![]() Dzięki Jak miło Cytat:
Jasne za chwilę zapodam zdjęcie.Lulla ![]() Archi super, że Piotruś był dzielny waga piękna A co do pobudki o 5.00 to była 4 pobudka od 19.00 więc nie ma czego zazdrościć
|
||
|
|
|
#1406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że już po szczepieniu i widzę jednak płatne wzięłaś....a z tym meningo dzięki za inf miałam się rozpatrywać o nich własnie ![]() Cytat:
mi mam tak powiedziała jak obejrzała małą, że mam nie wymyślać, że to jak najbardziej zdrowe odruchy, widać matki mają tak,że za dużo myślą (a na pewno ja ) Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze i znowu jestem do tyłu ;( trudno... zaraz TZ przyjdzie z pracy, jemy obiad i do lekarza na 16.45
![]() moja je zwykle 3 razy po 120 ml i 4 razy cycka - cyckowego jak odciągne to tez zje 120 ml.... chyba to strasznie duzo, nie ![]() Cytat:
wydaje mi sie ze ona kuka na mnie czy mam otwarte oczy
|
|
|
|
|
#1408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łeeee to super! silna kobietkaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łooo to Piotrus przebil Mikiego z waga, my wazymy 5360 i gratki dla PiotrulkaCytat:
przepraszam ale skojarzenie samo sie nasunelo..
|
|
|
#1409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..oj przy moim cietym jezyku to ladnie bym to pielegniarke zjechala....i powiedzialabym ze to nie jej zasrany interes kto jakie bierze szczepionki.....co za barany.....przytulam mocno.....nic sie nie przejmuj...... a my bylysmy na wazeniu.... i mala wazy 5420 g..... w ciagu 3 tyg przybrala 310 g i to chyba malo...chociaz wazaca babka powiedziala ze ok....zreszta ona zawsze tak gadaja.....tak czy siak lece dzisiaj do lekarki z mala....I te co waza zawsze sie pytala czy mala spi w nocy.... czy to takie wazne....? wazniejsze od tego ile przybiera....??Ale wy pedzicie z tym pisaniem.... ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
za wage az Ci zazdroszcze....bo moja ma prawie 12 tyg i wazy tylko 5420
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

pokazałabyś aktualnego Leosia, co 
jeszze meningo muszę obadać 

grryyy za karę na następną wizytę się umówię na przyszły tydzień, o! niech sobie jeszcze czeka

a poznej powiedziala ze mam go trzymac mocno bo jak nie to ona sie wbije w nerw i bedzie mial paraliz, wiec ja sie zeschizowalam, nie bylam juz w ogole nawet uprzejma! barany! Misiuelk plakusial ale nie byl to wrzask bo on potrafi mocniej, raczej widzialam na jego buzce taki zal i bylam na siebie wsciekla
nie chce zeby pamietal

a teraz narzeka na wade zgryzu
raptem 60ml z obu piersi. Co prawda rano odciągnęłam 120ml z obu piersi ale to i tak kiepski wynik zwłaszcza po 12 h nie karmienia. Zuzia zjadła rano 120ml ściągnięte dzisiaj i 60ml ściągnięte wczoraj

Potem przepraszałam Stefka za te kłócia i dostał więcej mleka niż zazwyczaj - w nagrodę ...
przemysle i dam Ci znac