|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
kapusty nie mam i jakos z tego co pamietam nie dzialala na mnie. troche odciagnelam w nocy (reka) i reszte mala wytrąbiła do rana na szczescie. pije krótko (az czas mierzylam - max 10 minut) ale niezle zaciąga!elilka - nieprawdą jest że dziecko na MM wiecej śpi, a przynajmiej moje starsze nie spało... dopiero jak wiekiem był starszy to przestał, a własciwie to go od butli musielismy oduczać, bo on do dziś piłbby litry mleka jakby mu dać! lili - wstyd przyznac, ale mimo braku nabiału (ostatnio pozwalam sobie na mleko kozie i chyba nic nie jest, wczoraj pilam 2gą szklanke, do kawy pije troche normalnego i nie widze krostek...) jen tylko falvit mama i nic wiecej... zmalowana - talony przysługuja, nadal jestes pracownikiem (ja tez chyba dostane) mala dzis maruda przed snem, mam na to patent - łóżeczko, otulam kolderka prawie dookola głowy, ona wsadzi nos w kolderke i moment zasypia. że też starszego nauczylismy lulania, czlowiek madrzeje jednak z wiekiem i doswiadczeniem! a mi pasuje spanie oddzielnie, gdyby nie nocne wstawanie i fakt, ze dzieci bylyby w jednym pokoju, to pasowaloby mi także spanie malej w drugim pokoju. spalismy u moich rodzicow w 4 w jednym, to masakra. młody obudzil płaczem mala (cos mu sie snilo), ale szybko obydwoje zasneli (mala dostala smoka, artur zostal rpzykryty i utulony), wiec jestem dobrej mysli. licze ze tak ok roczku moze nawet wczesniej kinga bedzie spac juz w innym pokoju, artura tez tak wyemigrowalismy z sypialni (znaczy sie tego pokoju gdzie spimy) i bylo naprawde ok |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
no a ona spytała czy Bebiko HA daję, ja że nie lekarka twierdzi że lepiej zacząć od HA ale mi się nie chce kombinować
|
|
#1653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja jestem zła, mocno zła .Zuziak ma katar i nie spała dzisiaj od 3.00 do 5.30. Wyobrażacie sobie? to już druga noc taka. Ledwo żyję. Zastrzelę się. Nic więcej nie piszę .A jeszcze mój Tż to piiiiiip. Wczoraj Kuba został w domu, bo kaszel miał i katar. Wieczorem Tż postanowił, że nie po to płacimy za przedszkole, żeby mały w domu siedział. Dzisiaj poszedł i Tż dzwoni, że w przedszkolu Kuba zaczął tak kaszleć, że inni rodzice patrzyli na nich z dezaprobatą. Tylko prawda taka była, że mały wieczorem i w nocy już nie kaszlał. Sama nie wiem. Aaaa i znowu mam problemy z dłońmi, muszę iść prywatnie do dermatologa. W ogóle to doła mam i już .
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
za dobry humor i nowe umiejętnośći Filipka ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- myślę że będziesz zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- witaj ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a jaki syropek na kaszelek dostaliście?
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko idź do alergologa, moja siostra chodzi z dzieckiem do Piechoty i bardzo sobie go chwali ..... porozmawiasz, popytasz ..... może coś doradzi .... on przyjmuje też prywatnie bo kolejki na NFZ są duże
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Patik my mamy BabyOno i jestesmy zadowolone
sa miekkie i nie rania dziasełek i wyginają sie odpowiednio o takie KLIKScio dzieki Sweet u nas tez swiece kupował chrzestny a szatke chrzestna ![]() Brunetka kciuki za obrone !Youyou, Natka trzymam za szczepienie !Vaniliova gratuluje zabka !!!Jaciee ja mleko robie na przegotowanej kranowie przeciez sobie tez nie robimy herbaty na nieprzegotowanej ![]() Podpinam sie pod pytanie Zmalowanej o talony ? Brumek za 3 m-ce Tymka !!My o 15:15 jedziemy na szczepienie oby bez pozniejszych skutków..
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-22 o 17:14 |
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam już 2 razy u niego z małym. leczył mnie od 6 r. ż do 15... bo miałam astmę. Przyznaję, jest b. dobry. Ale ma swoje humory ![]() Ale fakt, będe musiała do niego się wybrać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Marina to ja juz nie wiem jak to jest z tymi mlekami mój chrześniak ma 3 lata i do 2 r.ż. pił tylko Nutramigen... nawet czytałam o tym w necie przed chwila jak to jest
![]() A my juz pijemy Nutramigen 2...
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Co do talonów to tez mi się wydaje że przysługują, należą się każdemu pracownikowi, a przecież jesteśmy nimi, tylko że na urlopie..
Marina kurcze biedaku ale jak on płacze to jest się w stanie uspokoić czy drze się w niebogłosy, twardy ma brzuszek? jakieś objawy skórne?nie sądzę żeby po 1 miarce zaszła taka zmiana ![]() iustyna no wykrakałaś a wiesz jaką masochistyczną przyjemnośc mi to sprawiło? ![]() współczuję nocki ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- aaaa i najlepsze życzenia dla 3-miesięcznego kawalera Tymka
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
talony powinny przysługiwać się również na urlopie macierzyńskim. Piszę powinny, bo z doświadczenia wiem, ze są pracodawcy, którzy tego nie przestrzegają. Youyou, jeżeli chodzi o twoje odszkodowanie to zależy od tego czy jesteś dodatkowo ubezpieczona w pracy, takie ubezpieczenie grupowe np, z PZU. jeśli tak to owszem należy Ci się odszkodowanie, bo to jest niezależne od tego gdzie się wypadek stał.
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka super, buty cuuuuudne!!! Ja też takie chcę ![]() Oddawaj sukienkę, jak masz paragon to gwarancja Ci się należy jak najbardziej ![]() ![]() klask i:Kupuję wapń w tabletkach musujący bo lubię, i ma dużo wapnia w składzie ![]() A ja idę zaraz na spacer z małym (jak się obudzi)- do pracy, zanieść wniosek o paczkę - Adaś dostanie paczkę mikołajową I tak by dostał, ale wniosek trzeba napisać żeby porządek w papierach był ![]() iustyna, odganiamy doły!
|
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marina i mi pediatra na nfz nie chciała nutry wypisać, tak samo się tłumaczyła. Ale to już weszło? to od nowego roku, co one pier.*** Mi zostało 4 puszki, za ok 2 tyg jedziemy prywatnie zobaczymy co mi powie ![]() Jezzzzu ale Ty się masz z Igorem. Nie wiadomo od czego. Trochę tu wyjców było na wątku (m.in Sara), kolek itp, ale zmiany mleka i wiek zrobiło swoje... Słuchaj a może tak reaguje na nowe smaki? on ma skazę, tak? a kaszkę jaką dajesz? nie wiem co myśleć o Rogim. Taki temperament chyba i już. Cytat:
Jutro będzie lepszy dzień, Zuzia kataru nie będzie miała i świat wyda się piękniejszy. A Ty się wyśpisz. Znowu powróciło ta wysypka czy co to na rękach? Dziwne, nie? całkowicie wyleczyłaś ostatnio czy samo zginęło? You do świąt się zagoisz. Już kiedyś pytałam : czy są jakieś badania z krwi potwierdzające/wykluczające skazę? Sto lat dla Tymka Byłam na spacerze. Pół dnia zleciało a nic nie zrobione w domu Podziwiam Was mamy "dwójek" jak Wy się ogarniacie.
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko Dominik dostał Stodal na kaszel.
Iustyna łącze się Tobą w bólu Brumek i Dominik spał teraz jakieś 1,5 godziny ale nie dało się zdrzemnąć, bo katar go męczy. Wierci się przez sen, ledwo zipie, trzeba mu herbatę non stop podawać albo smoka podsuwać.
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
No, no! Sto lat, sto lat i ode mnie oraz Zosi!
Duży chłopiec! ![]() Cytat:
Marina, mam nadzieję, że pół roku Twojego synka bedzie magiczną granicą i końcem kłopotów! Monia, u mnie kapucha zawsze na stanie, w razie w ![]() Dobrze, że Kinga tak skutecznie wysysa ![]() Talony, bony - moim zdaniem przysługują, ale tak jak Madzia pisze pewnie pracodawcy się migaja... Ja właśnie czekam na paczkę ze słodyczami dla Zosi A że mała jeszcze nie je słodyczy.... Widzę że i u Ani paczka będzie - też same słodycze dostajecie?---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dołączam się
|
|
|
|
|
#1666 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Paticzku, badan jako takich na 100 % nie ma.. jak się tym interesowałam troche, to doczytałam tylko, że można zbadać poziom immunoglobuliny klasy E - cokolwiek to znaczy ale tz jej podwyższony poziom może świadczyć o wielu innych chorobach, z tego c pamiętam to nawet hiv czy pasożytach.. więc skoro na skaze konkretni przebadać się nie da, to trzeba badać na wszystki inne choroby dające takie same objawy i je eliminować, a jak na końcu zostanie już tylko skaza, to jestśmy w domu ale mówie, to tylko jakieś niepotwierdzone informacje z broszur+dr Google + szybka konsultacja lkarza rodzinnego
|
||
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pediatra nic nie wspominała... u nas było by krucho bo musimy mieć dwa razy więcej mleka w końcu one są dwie. Puszka mi starcza na 1,5dnia co daje 5.5 puszki na tydzień... w tej chwili płacimy 9.9o za puszkę a jak byśmy mieli przejść na inne to byli byśmy splukani...
My jutro idziemy znów na kontrole to może się dowiemy...
|
#1668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
marzena_S,iustyna1,brumek ,meszsares,Natka_,Jacieee ,aania_20,Lili 83,Scio,patik87,AgaGuerns ey,zanetaa88,wodaqua, dziekuję kochane i większośc z Was miała rację, dla mnie to był dramat a Szymek... mój dzielny , dorosły męzczyzna przespał noc do 5:20 !!!!!!!!!!! nic się nie bał, porozglądał się po pokoju i spokojnie zasnął podoba mu się pokoik Justynka doły precz niech idą boooo ![]() Brumek dla TymkaPatik są podobno badania bo mi lekarka mówiła ale nie znam szczegółów. Youyou oby szybciutko się goiło co do bonów to jak najbardziej się należą no to sie witam, dopiero teraz bo koleżanka była a poza tym dzień lenia
|
||||||
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Szymka, świetnie sobie poradził
Dzielny mężczyzna |
|
|
|
#1670 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
Gratuluję zęba Cytat:
Od tygodnia Majka śpi u siebie, a pierwszej nocy spać nie mogłam, miałam poczucie winy, naprawdę ![]() No to gratulacje dla Tymka! ![]() Cytat:
Cieszę się, że miło mnie przyjęto
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey masz na imię Ania?
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd jesteś?
moje ważą 6,5 kg... ale są krótkie zaraz w 68 wskoczymy
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
skończyła 4 miesiące - tzn o 2 w nocy ale wyrodna matka dopiero sobie o tym przypomniała ![]() ja bym chciała pepti ciągną do pół roku a potem dopiero zacząć ewentualnie zmieniać na normalne mleko - jak wejdzie ta zmiana w refundacji pepti od stycznia to planuje sobie zachomikować na styczen trochę pepti żeby mi wystarczyło nim skończy pół roku właśnie.
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Julki
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Z Radomia... a raczej jego okolic
![]() gratulacje dla Julki
|
#1678 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko, głowa mi pęka
Aż tabletkę wzięłam. Nie wiem od czaego, bo w miarę się wyspałam, dzień spokojny, Tymek roześmiany, więc powodu niby nie ma. Ale teraz już pewnie szybko przejdzie.Po południu do Tymcia przychodzą goście na miesięcznicę: moja mama i ciocia z wujkiem (są dla mnie jak drudzy rodzice ) Moja mama chyba sobie wzięła za punkt honoru przyjeżdżać we wszystkie miesięcznice, bo jeszcze żadnej nie odpuściła ![]() I oczywiście BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA DLA MOJEGO DUŻEGO SYNKA Cytat:
Tak na poprawę nastroju - musiałaś elegancko wyglądać w klapku Tża ![]() I brawa dla dzielnej Lili Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję kataru (Wam obu), rąk (miałąś z tym w ciąży, dobrze pamiętam?) i pomysłów męża ( ).Trzymam ![]() Cytat:
Ja zapomniałąm w ogóle o tych bonach na święta, a poza tym nie sądziłam że na urlopie przysługują. A tu mi pani z kadr mówi, że przysługują i nie tylko ja dostanę (jak było co roku), ale jeszcze na dziecko To o tyle fajne, że u nas dają kasę, a nie talony, kupony itp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym, czego tu się bać? Luz w łóżku, swoboda, sielanka ![]() To tak jak i my planujemy
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Juleczko
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z północnych czy południowych okolic ![]() Marina jak bym była na Pepti to bym Ci swoje wysłała. Ja właśnie dostałam worek ubrań. Fajne są niektóre ![]() Brumku najlepszego dla Tymka. Ja się boje zmiany mleka. Chwalę się - Agata zjadła cały słoiczek zupki (maminej ) i nie zrobiła sobie przy tym makijażu (Brumku boskie określenie)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

kapusty nie mam i jakos z tego co pamietam nie dzialala na mnie. troche odciagnelam w nocy (reka) i reszte mala wytrąbiła do rana na szczescie. pije krótko (az czas mierzylam - max 10 minut) ale niezle zaciąga!

), wychodzimy z szatni, ubieramy kurtki i wychodzimy. TŻ z nami zawsze jeździ ale z niego i tak pożytku nie ma bo mały ze mną do przebieralni idzie

Ale mam dobry humor.

za obrone !
oby bez pozniejszych skutków..

klask i:

czuję się okropnie,jakbym go gdzieś oddała... możecie się smiać ale strasznie mi smutno i jakoś nie spieszy mi się do sypialni .