|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dziendobry....
U nas noc przyzwoicie nawet bardzo butla o 21 a potem o 4 rano noi o 7 i juz nie spimy od tamtej pory.... ![]() mamma dopija kawe i idziemy na poranna toalete ![]() a potem szykuje sie spacer bo musze zajsc na poczte zeby wyslac rzeczy sprzedane na all obiad na dzis mam gotowy wiec bede mogla w wolnej chwili poleniuchowac przy kompie Vaniliova - gratulacje za zebisko
|
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Witam
u nas kolejna koszmarna noc - budziła się co 1-2 godz. Raz miała zatkany nosek doszczętnie i trzeba było fride uruchomić. Chyba pójdę do lekarza z nią bo coraz częściej ma zatkany nosek i czasem pokasłuje. Chociaż na katar mi to nie wygląda, a to kaszlenie to nie wiem czy się nie zgrywa ech ... ale pójdę dla czystego sumienia.Kusi mnie żeby podać jej MM na noc, może wtedy by lepiej spała ![]() No i zdecydowaliśmy poczekać z tymi aparatami słuchowymi do stycznia, czyli posłuchamy rady laryngolog z Warszawy. W międzyczasie będę co tydzień z nią jeździć do logopedy, na logorytmikę i do psychologa rozwojowego no i codziennie robimy zalecane ćwiczenia, którę są dobrą zabawą dla Karolinki W styczniu powtórzymy badania i sie zobaczy.Intuicja mi podpowiada, że będzie lepiej, jak patrzę jak się wspaniale rozwija i naprawde fajnie reaguje na dźwięki. No nic zobaczymy ![]() Wracam do mojego krzykuna
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() siedzę,, popijam kawę i oglądam siatkówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyzwyczaicie się, Szymuś pewnie jeszcze szybciej niż Ty ![]() Telik, bardzo mi przykro, niefajnie się zachowały....mam nadzieję że to do nich dotrze.. A u nas noc nawet fajnie, ładnie spał, posmarowałam dziąsełka żelem więc nie wiem czy to dzięki temu, czy po prostu zbieg okoliczności...Ale przynajmniej odespałam troszkę zaległości poprzedniej nocy..
|
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja sobie NIE WYOBRAŻAM tego Ledwo się powstrzymuję żeby Radziu do swojego łóżka zabrać ale na niego też przyjdzie czas i pójdzie do swojego pokoiku. ![]() :przytu l:Cytat:
jest bardzo dużo sytuacji, które się różnią i to mi się strasznie nie podoba. Dla mnie film ma być taki sam jak książa Witam! W nocy dwie pobudki, teraz Królewicz dosypia. Temu allegrowiczowi dam neutralną opinię, bo zaznaczone miał, że rzeczy są używane. Ale odpowiedniego komentarza co do rzeczywistego stanu rzeczy mu nie daruję ![]() Dobrze, że to jednak był tylko brud i teraz się do czegoś ubranie nadaje. Dziewczyny u których skaza... Uzupełniacie wapń jakimiś suplementami ? Bo ja to tępa masa, nic nie wiem.
|
||
|
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy dzieciom NIE powinno się podawać wody przegotowanej? (chodzi mi o wodę "z kranu", nie mineralną. Mleko robię Dominikowi na kranówce)
Bo teściowa mnie ostatnio zastrzeliła takim stwierdzeniem, aż sama zgłupiałam
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-11-22 o 09:03 |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
BAN stały
|
hej
![]() Byłam wczoraj z malym jedak u lekarza, bo w tym kolanku coraz bardziej mu puka. No i co lekarz stwierdzil: zapalenie scięgna. Przepisal masc na to, bardzo silną. Farmaceutka nie chciala mi sprzedac, pozatym masc ponad kosztuje 50 zl. Dzwonilam zatem do mojej cioci ktora jest pediatrą i pytalam o tą masc, okazalo się ze nie ma zamienników dla dzieci i ze musi miec taką, ze cieniutko smarowac, a jakby nozka się czerwienila to przestac... Ehhh... mam nadzieje ze mu to przejdzie.... moze to byc tez tylko np. brak :smarowanie" w kolanie. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
no jak nie wolno?? na surowej mamy podawac? powinna byc gotowana, do mleka np gotuje i to 5 minut. |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nocka fajna od 20 do 7 rano Agatka spała. A teraz szaleją z M. na łóżku. Dziubku |
|
|
|
|
#1629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz a z hippa paczka to dzięki rejestracji w klubie maluszka? Cytat:
to dzięki Wam Cytat:
Cytat:
Dobrze że się odezwałaś. W miarę możliwości pisz co u Was. Cytat:
![]() nie wiem o co cho? ja też tak robię, otwieram nowe karty.Telik nieładnie z ich strony. Wcześniej widziały Jana? garnęły się do niego czy też zero zainteresowania? mogły chociaż pomóc w domowych obowiązkach, jakoś się zaoferować jak przy dziecku czują się niepewnie... Może to jednorazowy wybryk? kurcze mnie by to bardzo dotknęło, już chyba nie byłoby przyjaźni... A to cudo parówkowe- zajrzyj do klubu, jest nowy wątek kulinarny. To przepis z blogu Brumka. Właśnie Brumek ja jestem anty talencie kulinarne. You w japonkch ![]() : D Dziubek ale Szymek toleruje przeprowadzkę, nie płacze? przyzwyczaisz się. ![]() Elika skoro widzisz że Karolcia się ładnie rozwija, ćwiczenia pomagają to może wada się cofnie. Lilii nom nic nie dostałam w szpitalu. Jedynie próbki wit K i D. Szpital biedny i ma długi- oszczędzają na czym mogą. Żadnych ankiet też nie było. Ja na MM, ale jak nie jesz nabiału to konieczna suplementacja Ca. U nas standardowo kilka pobudek. Teraz śpi po godzinnej aktywności ( coś krótko jak na moją córkę) a ja zamiast się brać za robotę to wizaż ![]() I znowu: obiad, sprzątanie, pranie, spacer. Mam dużo nauki na następny zjazd, dużo pamięciówki, rozpoznawanie traw które wyglądają bardzo podobnie, nazwy łacińskie...ehh Dzięki za namiary na łyżeczki. Zamówiłam TT .
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wytłumaczyła: bo tak słyszała
Może chodzi o fakt, że to kranówka, no ale chyba gotowanie zabija wszelkie syfki ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że maść pomoże Karolkowi
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A niby dlaczego? Chodziło jej o to że w ogóle na kranówce nie wolno czy na przegotowanej nie wolno? Jakby nie było, to nie widzę przeciwskazań - chyba że woda jest bardzo twarda lub zanieczyszczona..
|
|
|
#1632 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Babonik zapomnialam pochwalic Twoich fryzjerskich zdolnosci. Super! Przyjezdzaj do mnie, zeby podcinac dziewczynom grzywki. Mi to zupelnie nie wychodzi, wiec zazwyczaj chodzimy do fryzjera, ale tu w Krakowie nawet za "grzywke " sporo sobie licza... |
|||||||
|
|
|
#1633 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
mocne!Koniecznie napisz jak poszło i ile Domek już waży ![]() Cytat:
Proszę Cię gdzie tu jest kultura? Fuj! Dziad jeden czy tam dziadówa ![]() Cytat:
albo taką maść z apteki,ale nie pamiętam nazwy. Grosze kosztowała w każdym bądź razie. Cytat:
My tu sraczki dostajemy ![]() Bardzo dobrze, że się odezwałaś!! i doskonale że Tymuś ma się dobrze A co było z tą żółtaczką? Cytat:
Nawet samolocik nie pomógł który uwielbia, pod wieczór pobawiła się trochę ba godzinę na macie więc było ok, no i nocka lepsza więc jej wybaczam ![]() Cytat:
One przyjeżdżając do Ciebie, pewnie wiesz miały plan żeby zabawić się, poleniuchować tak jak kiedyś za nim Jasia nie było.One mają teraz inny świat niż Ty, bo nie są mamusiami i chyba nawet nie czują się ciotkami.Uwierz mi zrozumieją to dopiero kiedy urodzą dziecko, będą się cieszyć nawet z żółtej koopy a teraz nawet nie mają o tym pojęcia i parcia na to. TY stałaś się pewnie bardziej dorosła no i masz nową rolę "mama" i zupełnie inaczej patrzysz na pewne rzeczy, one pewnie powiedza że po za Jasiem świata nie widzisz - co dla nich będzie dziwne. Dlatego nie wiem dlaczego odkąd jestem MAMĄ jestem indywidualistką,wolę robić coś sama nawet 3 dni ale zrobić to po swojemu i nie mieć oczekiwań, że ktoś się zajmie moim dzieckiem. Nawet nie mam parcia, kiedy np sobie nie daję z czymś rady żeby dać Emi babci, czy siostrze - zorganizuje sobie to tak aby Emi była zadowolona i JA i żeby ona była blisko mnie.Nie oczekuje pomocy od innych ( nie licząc męża) zrobiłam się taka ZOSIA SAMOSIA która da zawsze radę i od jakiegoś czasu główkuję jak zorganizować sobie wyjście do żłobka.. Nie przejmuj się,widocznie ta przyjaźń to nie jest do końca to ? Ja w przyjaźń nie wierzę bo każdy odbiera przyjaźń inaczej.. Cytat:
Cytat:
bo może mieć jakieś brzuszkowe sprawy. Zobacz w dzień i obserwuj na reakcje, potem ewentualnie możesz to zrobić aby mieć noc przespaną, choć nie zawsze dziecko na MM dobrze śpi w nocy. A nie masz za suchego powietrza w sypialni? może spróbuj dać mokry duży ręcznik na noc na kaloryfer? bo Ja widzę po Emi budzi się o 24 i tylko w sumie pocycka pierś, aby się napić...U mnie wstawanie co 3h dzisiaj i czuje że przez suche powietrze, bo to zaczęło się odkąd zaczeliśmy palić w piecu. Cytat:
Czemu nie powinno? Zależy od wody, sprawdź czy masz kamień, jak tak to Ja bym to olala i kupiła zwykła wodę w sklepie. A jak nie to zostaw. Vaniliova zrób zdjęcie pierwszego ząbka!Dziubek dzisiaj sobie o tym myślałam, że nie wiem czy bym dała radę dać Emi do osobnego pokoju, chyba jeszcze nie.. ona i tak ze mną śpi od 24 i rano mnie budzi gaworzeniem ![]() Aniu mąż pojechał na 4 dni w pt już będzie na szczęście.Powiedz mi jak organizujesz ubieranie się po basenie? Witam się. Emi wstawała co 3h, więc jestem w miarę wyspana. Dzisiaj idziemy do tatinka. Emi ma taki puls na ciemiączku,że aż włosy jej chodzą ![]() Muszę zafarbować włosy bo wyglądam jak cieć. |
||||||||
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko ![]() A poważnie - wycieram Adasia, pieluszka, ubieram, potem szybciutko siebie (to samo, bez pieluszki ), wychodzimy z szatni, ubieramy kurtki i wychodzimy. TŻ z nami zawsze jeździ ale z niego i tak pożytku nie ma bo mały ze mną do przebieralni idzie
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
znowu mam zaległości ale tak to jest jak wszyscy w domu, dodatkowo weekend jakoś bardzo zakręcony był i szybko minął. W niedzielę szłam z Mają na przedstawienie więc w sobotę walczyłam z laktatorem co by Hania miała co jeść jak nas nie będzie i oczywiście rozbuchałam sobie laktację dodatkowo Hania postanowiła nie budzić się tak często w nocy, co w sumie bardzo mnie cieszy, ale moje cycki już nie koniecznie ![]() Hania oczywiście grzecznie przetrwała 4h bez jedzenia, więc mleczko poszło do zamrażarnika ![]() mi pediatra powiedział, żebym kupiła sobie jakieś witaminy dla karmiących i żeby tam wit D była (zakupiłam Prenatal classic i DHA), dodatkowo piję mleko sojowe (do kawki) które jest wzbogacone wapniem, choć obawiam się, że to i tak mało |
|
|
|
#1636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kajoolku dziekuje Ci bardzo, widzisz, nawet nie wiedziałam. Dzięki Twojemu poscikowi juz jestesmy po marchewce A u nas biegunka dalej jest duza ![]() Cytat:
Nie zauwazyłam skutków ubocznych po nim igora. Cytat:
![]() i ja też nie wierzę w przyjaźń. W koleżeństwo, znajomych tak, ale w przyjaźń nie. fajne teraz o złobkach w ddtvn
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-22 o 10:05 |
|||
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, świetnie, że żyrafa Szymkowi podpasowała :jupi
za wszystkie dzisiejsze szczepienia.Lady! Grunt, że z Tyminem wszystko dobrze, jak będziesz miała czas, zaglądaj! Widzę, że wczoraj nie tylko Zosia miała gorszy dzień. Witajcie! U nas nocka wyjątkowa: obudziła się o 1 , 4 i potem już o 7... Jakiś ssak się jej włączył. Męczące to wstawanie, ale wczoraj odważyłam się bez stanika spać (po prawie 4 miesiącach niewoli), więc nie było problemu z wyciekającem mlekiem I mąz jaki zadowolony W Lidlu będą dziciowe prezenty i ciuszki: http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=cJinUX AgaGuernsey, ja też niby w klikaniu oszukuję ![]() Sprawdz w regulaminie konkretnej uczelni - powinno byc to uregulowane. |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Słońce świeci rosną dzieci ! Ale mam dobry humor. Filipek dzisiaj szaleje i cały czas się przekręca na macie z pleców na brzuszek. Ale ma ubaw chłopak Teraz sobie śpi. Wczoraj byliśmy na pobieraniu krwi samego ukucia nawet nie poczuł bo go piguła tak zagadała :P Dopiero się rozpłakał na chwile jak mu naciskała na paluszek. Dzielny ! Orientujecie się czy talony przysługują na urlopie macierzyńskim ? Rok temu na L4 mi przysługiwały więc może i teraz ?
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo Mamusie
DeKarojak chrzciny? Zanetka Brumeczku czy Tymek dziś nie konczy 3 miesiąca?? Dziękuję wam za słowa pocieszenia odnośnie moich przyjaciółek Myślę że nerwy mi pewnie tez miną jak upłynie troche czasu spojrze pewnie na tą sytuacje z dystansem bo przecież kocham te moje wariatki ach zapomniałam dodać jeszce że 10 minut przed wyjściem zamek w mojej nowej sukience sie zepsuł faceci zacisneli mi kombinerkami ale zamek juz popsuty nie wiem czy moge oddać sukienke ![]() acha i wkleje ją na mnie wyglądał "nieco"krócej ze wzgędu na mleczny biust który podciągał sukienke do góry i pochwale się butkami które kupiłam do sukienki
|
#1640 |
|
Przyczajenie
|
Witam moja córeczka ma już 2 ząbki na dole
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
meldujemy się po szczepieniu, które uważam za udane
Lena dzielna była, zapłakała przy wkłuciu po czym szybko się uspokoiła i po drugim to samo ale musze powiedzieć, że moja córka to maleńka jest Filip mając 4 miesiące ważył 7200 g i miał 68 cm, a Lena ma zaledwie 5790 g i 62 cm (choć ubranka na 62 są ciasne i przykrótkie) teraz księżniczka leży na leżaczku i puszcza bąki jak na prawdziwą damę przystało
|
#1642 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niełsdnie się zachowały, przecież był to dla Wa ważny i ciężki też dzień... Masuj sie i okładaj kapustą od razu! Mam nadzieję, że się jednak nie wykluło! Cytat:
życiu. Podejrzewam że on sobie z tym lepiej poradził, ni z Wy.Cytat:
![]() Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Wapń wpierniczm od kilku dni, pomimo braku skazy. Telik, aaalllleee szzzzpiiiillllaaaa! ![]() Odnośnie Twoich przyjaciółek, to tak sobie czasem uswiadamiam, że mogłabym być bardziej pomocna w stosunku do moich dzieciatych koleżanek i kuzynek podczas odwiedzin. Czlowiek jak sam nie posmakuje to nie wie... |
|||||
|
|
|
#1643 |
|
Przyczajenie
|
Mam na imię Agata i jestem młodą mamą.
Moja córeczka Emilia, Aleksandra urodziła się 15.04.2011 o 19:35 Waga: 2930 g Wzrost: 51 cm Skala Apgar: 10 pkt. Poród: cc w 39 tygodniu JAK WSTAWIĆ SUWACZEK?????????? |
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wróciliśmy.
Dominik osłuchowo czysty, dostał syrop na kaszel i jeszcze jakiś jeden (ku zadowoleniu mojego Dziecia który trzęsie się na widok buteleczek). Wodę zanim zagotuję przelewam Britą i nie mam kamienia. Nawet zapytałam p. doktor i powiedziała, że jak najbardziej
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zle sie czuje, zimno mi masakrycznie. Mlody wlasnie ucina drzemke
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My jesteśmy mamusie lipcowo-sierpniowe tak w większości, chcesz dołączyć? |
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Rozeznanie
|
dobrze wiedzieć, że u Was wszystko w porządku
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie doskwiera mi jakoś brak weny twórczej ostatnio
|
||
|
|
|
#1648 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się wyspałam
![]() A Tymuś dziś kończy 3 miesiące!!! (dzięki za pamięć Teliczku Z tej okazji rano, nad łóżeczkiem, odśpiewałam mu uroczyste sto lat, co chyba docenił, bo zaczął się cieszyć jak wariat ![]() Cytat:
Bo to znaczy, że zawsze jak posmarujesz, to potem się ładnie wyśpisz ![]() Cytat:
A skąd to paskudtwo się wzięło To bolesne niestety, miałam ze dwa lata temu i ledwo chodziłam ![]() Cytat:
![]() Klikam oczywiście ![]() Ulubiony argument teściowych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Ci idzie rozpuszczanie tego proszku? Bo mi opornie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Boskie 3. Ale szprycha byłaś Uwielbiam takie sukienki A tak w ogóle to Ty jesteś wysoka Teliczku, czy nie? Ile masz cm?
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Wróciliśmy po szczepieniu, nie było nawet źle, trochę popłakałą, ale w miarę szybko się uspokoiła. Teraz mamy spokój już do lipca, kolejne szczepienie dopiero po roczku ![]() Braliśmy 6w1 dlatego nie bedzie tego szczepienia na pół roku, bo żółtaczkę już dostała. Fajnie ![]() Lila waży prawie 7kg. Byliśmy też ze mną u lekarza rodzinnego. Powiedziała żebym poprzebijała te bąble bo skóra już zaczyna twardnieć i co miało się wchłonąć to już się wchłonęło. Teraz mam poprzebijać... Dostałam oxycort, alantan, panthenol i tribiotic. Wieczorem mocno natłuszczać. Zmarzłam jak cholera bo byłam w jednym bucie a na drugiej stopie klapek tż-ta nic innego nie wsunęłabym na stopę![]() Lila śpi, mam nadzieję że zniesie dobrze, tak jak ostatnio.
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
youyou bidulo Ty jedna nasza. Ale będzie dobrze, grunt, że masz juz odpowiednie leki.
brumku ciężko, masz rację. Tylko, że ja to wsypuję do butli z MM i potrząsam, to mam chyba łatwiej, bo Ty rozpuszczasz inaczej, prawda? A ja wkurzona jestem. No bo tak : dodawałam Bebiko do Pepti ( 1 miarka ) I w nocy dzieć płakał, aż wrzeszczał. Więc wystraszyłam się, myśląc, że to prawdopodobnie po bebiko. I dziś z rana zadzwoniłam do przychodni, przyjmowała akurat lekarka Igora. Wytłumaczyłam jej sybko sprawę i poprosiłam o kilka Pepti na receptę ( bo miałam zamysł lecieć już na Pepti te 3tyg. do skończenia pół roku, tak jak Scio pisała ) I babka wypisała mi z łaską ( prywatnie też zawsze do niej chodzę z Igiem )jedno opakowanie... Tłumaczyła, że musi być już skierowanie od alergologa, bo inaczej Pepti niet. I już sama zgłupiałam co mam robić. Jadę potem do mamy, bo oszaleję w tych czterech ścianach z nudów.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

czuję się okropnie,jakbym go gdzieś oddała... możecie się smiać ale strasznie mi smutno i jakoś nie spieszy mi się do sypialni .
przyzwyczaicie się, Szymuś pewnie jeszcze szybciej niż Ty 
i prosze tez o kciuki dla nas bo my też mamy jutro...

jak mi się miło zrobiło, że mnie jeszcze pamiętacie.. aż mi głupio, że się nie odzywam ale mój syn jest tak absorbujący, że 90 % czasu zajmuje mi on, reszta to spanie i jedzenie. Komputer odpalam 1-2 razy w miesiącu, stąd już zupełny brak czasu na wizaż 

zrób zdjęcie