|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() elilka - nieprawdą jest że dziecko na MM wiecej śpi, a przynajmiej moje starsze nie spało... dopiero jak wiekiem był starszy to przestał, a własciwie to go od butli musielismy oduczać, bo on do dziś piłbby litry mleka jakby mu dać! lili - wstyd przyznac, ale mimo braku nabiału (ostatnio pozwalam sobie na mleko kozie i chyba nic nie jest, wczoraj pilam 2gą szklanke, do kawy pije troche normalnego i nie widze krostek...) jen tylko falvit mama i nic wiecej... zmalowana - talony przysługuja, nadal jestes pracownikiem (ja tez chyba dostane) mala dzis maruda przed snem, mam na to patent - łóżeczko, otulam kolderka prawie dookola głowy, ona wsadzi nos w kolderke i moment zasypia. że też starszego nauczylismy lulania, czlowiek madrzeje jednak z wiekiem i doswiadczeniem! a mi pasuje spanie oddzielnie, gdyby nie nocne wstawanie i fakt, ze dzieci bylyby w jednym pokoju, to pasowaloby mi także spanie malej w drugim pokoju. spalismy u moich rodzicow w 4 w jednym, to masakra. młody obudzil płaczem mala (cos mu sie snilo), ale szybko obydwoje zasneli (mala dostala smoka, artur zostal rpzykryty i utulony), wiec jestem dobrej mysli. licze ze tak ok roczku moze nawet wczesniej kinga bedzie spac juz w innym pokoju, artura tez tak wyemigrowalismy z sypialni (znaczy sie tego pokoju gdzie spimy) i bylo naprawde ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
no a ona spytała czy Bebiko HA daję, ja że nie lekarka twierdzi że lepiej zacząć od HA ale mi się nie chce kombinować
![]() |
#1653 | |||
Wtajemniczenie
|
u mnie też
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja jestem zła, mocno zła ![]() Zuziak ma katar i nie spała dzisiaj od 3.00 do 5.30. Wyobrażacie sobie? to już druga noc taka. Ledwo żyję. Zastrzelę się. Nic więcej nie piszę ![]() A jeszcze mój Tż to piiiiiip. Wczoraj Kuba został w domu, bo kaszel miał i katar. Wieczorem Tż postanowił, że nie po to płacimy za przedszkole, żeby mały w domu siedział. Dzisiaj poszedł i Tż dzwoni, że w przedszkolu Kuba zaczął tak kaszleć, że inni rodzice patrzyli na nich z dezaprobatą. Tylko prawda taka była, że mały wieczorem i w nocy już nie kaszlał. Sama nie wiem. Aaaa i znowu mam problemy z dłońmi, muszę iść prywatnie do dermatologa. W ogóle to doła mam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- myślę że będziesz zadowolona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a jaki syropek na kaszelek dostaliście?
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
Marinko idź do alergologa, moja siostra chodzi z dzieckiem do Piechoty i bardzo sobie go chwali ..... porozmawiasz, popytasz ..... może coś doradzi .... on przyjmuje też prywatnie bo kolejki na NFZ są duże
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Rozeznanie
|
Patik my mamy BabyOno i jestesmy zadowolone
![]() ![]() Scio dzieki ![]() Sweet u nas tez swiece kupował chrzestny a szatke chrzestna ![]() Brunetka kciuki ![]() Youyou, Natka trzymam ![]() Vaniliova gratuluje zabka ![]() Jaciee ja mleko robie na przegotowanej kranowie ![]() ![]() Podpinam sie pod pytanie Zmalowanej o talony ? Brumek ![]() My o 15:15 jedziemy na szczepienie ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-22 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam już 2 razy u niego z małym. leczył mnie od 6 r. ż do 15... bo miałam astmę. Przyznaję, jest b. dobry. Ale ma swoje humory ![]() Ale fakt, będe musiała do niego się wybrać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Marina to ja juz nie wiem jak to jest z tymi mlekami mój chrześniak ma 3 lata i do 2 r.ż. pił tylko Nutramigen... nawet czytałam o tym w necie przed chwila jak to jest
![]() A my juz pijemy Nutramigen 2...
#1659 |
Zakorzenienie
|
Co do talonów to tez mi się wydaje że przysługują, należą się każdemu pracownikowi, a przecież jesteśmy nimi, tylko że na urlopie..
Marina kurcze biedaku ![]() nie sądzę żeby po 1 miarce zaszła taka zmiana ![]() iustyna no wykrakałaś ![]() ![]() współczuję nocki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- aaaa i najlepsze życzenia dla 3-miesięcznego kawalera Tymka ![]() ![]()
#1660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
talony powinny przysługiwać się również na urlopie macierzyńskim. Piszę powinny, bo z doświadczenia wiem, ze są pracodawcy, którzy tego nie przestrzegają. Youyou, jeżeli chodzi o twoje odszkodowanie to zależy od tego czy jesteś dodatkowo ubezpieczona w pracy, takie ubezpieczenie grupowe np, z PZU. jeśli tak to owszem należy Ci się odszkodowanie, bo to jest niezależne od tego gdzie się wypadek stał.
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka super, buty cuuuuudne!!! Ja też takie chcę ![]() Oddawaj sukienkę, jak masz paragon to gwarancja Ci się należy jak najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]() Kupuję wapń w tabletkach ![]() ![]() A ja idę zaraz na spacer z małym (jak się obudzi)- do pracy, zanieść wniosek o paczkę - Adaś dostanie paczkę mikołajową ![]() ![]() iustyna, odganiamy doły! ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marina i mi pediatra na nfz nie chciała nutry wypisać, tak samo się tłumaczyła. Ale to już weszło? to od nowego roku, co one pier.*** Mi zostało 4 puszki, za ok 2 tyg jedziemy prywatnie zobaczymy co mi powie ![]() Jezzzzu ale Ty się masz z Igorem. Nie wiadomo od czego. Trochę tu wyjców było na wątku (m.in Sara), kolek itp, ale zmiany mleka i wiek zrobiło swoje... Słuchaj a może tak reaguje na nowe smaki? on ma skazę, tak? a kaszkę jaką dajesz? nie wiem co myśleć o Rogim. Taki temperament chyba i już. Cytat:
![]() Jutro będzie lepszy dzień, Zuzia kataru nie będzie miała i świat wyda się piękniejszy. A Ty się wyśpisz. Znowu powróciło ta wysypka czy co to na rękach? Dziwne, nie? całkowicie wyleczyłaś ostatnio czy samo zginęło? You do świąt się zagoisz. ![]() Już kiedyś pytałam : czy są jakieś badania z krwi potwierdzające/wykluczające skazę? Sto lat dla Tymka ![]() Byłam na spacerze. Pół dnia zleciało a nic nie zrobione w domu ![]() Podziwiam Was mamy "dwójek" jak Wy się ogarniacie.
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1664 |
Wtajemniczenie
|
Beatko Dominik dostał Stodal na kaszel.
Iustyna łącze się Tobą w bólu ![]() ![]() Brumek ![]() ![]() ![]() Dominik spał teraz jakieś 1,5 godziny ale nie dało się zdrzemnąć, bo katar go męczy. Wierci się przez sen, ledwo zipie, trzeba mu herbatę non stop podawać albo smoka podsuwać.
#1665 | |
Zadomowienie
|
No, no! Sto lat, sto lat i ode mnie oraz Zosi!
Duży chłopiec! ![]() Cytat:
![]() Marina, mam nadzieję, że pół roku Twojego synka bedzie magiczną granicą i końcem kłopotów! Monia, u mnie kapucha zawsze na stanie, w razie w ![]() Dobrze, że Kinga tak skutecznie wysysa ![]() Talony, bony - moim zdaniem przysługują, ale tak jak Madzia pisze pewnie pracodawcy się migaja... Ja właśnie czekam na paczkę ze słodyczami dla Zosi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dołączam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Paticzku, badan jako takich na 100 % nie ma.. jak się tym interesowałam troche, to doczytałam tylko, że można zbadać poziom immunoglobuliny klasy E - cokolwiek to znaczy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
U nas pediatra nic nie wspominała... u nas było by krucho bo musimy mieć dwa razy więcej mleka w końcu one są dwie. Puszka mi starcza na 1,5dnia co daje 5.5 puszki na tydzień... w tej chwili płacimy 9.9o za puszkę a jak byśmy mieli przejść na inne to byli byśmy splukani...
My jutro idziemy znów na kontrole to może się dowiemy...
#1668 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() marzena_S,iustyna1,brumek ,meszsares,Natka_,Jacieee ,aania_20,Lili 83,Scio,patik87,AgaGuerns ey,zanetaa88,wodaqua, dziekuję kochane ![]() i większośc z Was miała rację, dla mnie to był dramat a Szymek... mój dzielny , dorosły męzczyzna przespał noc do 5:20 !!!!!!!!!!! nic się nie bał, porozglądał się po pokoju i spokojnie zasnął ![]() ![]() ![]() Justynka doły precz niech idą boooo ![]() Brumek ![]() Patik są podobno badania bo mi lekarka mówiła ale nie znam szczegółów. Youyou oby szybciutko się goiło co do bonów to jak najbardziej się należą ![]() no to sie witam, dopiero teraz bo koleżanka była ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zadomowienie
|
Brawa dla Szymka, świetnie sobie poradził
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zęba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to gratulacje dla Tymka! ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że miło mnie przyjęto ![]()
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Audrey masz na imię Ania?
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Skąd jesteś?
moje ważą 6,5 kg... ale są krótkie ![]() ![]()
#1675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
skończyła 4 miesiące - tzn o 2 w nocy ale wyrodna matka dopiero sobie o tym przypomniała ![]() ja bym chciała pepti ciągną do pół roku a potem dopiero zacząć ewentualnie zmieniać na normalne mleko - jak wejdzie ta zmiana w refundacji pepti od stycznia to planuje sobie zachomikować na styczen trochę pepti żeby mi wystarczyło nim skończy pół roku właśnie.
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Raczkowanie
|
Z Radomia... a raczej jego okolic
![]() gratulacje dla Julki ![]()
![]() |
#1678 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Matko, głowa mi pęka
![]() Po południu do Tymcia przychodzą goście na miesięcznicę: moja mama i ciocia z wujkiem (są dla mnie jak drudzy rodzice ![]() ![]() I oczywiście BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA DLA MOJEGO DUŻEGO SYNKA ![]() Cytat:
![]() Tak na poprawę nastroju - musiałaś elegancko wyglądać w klapku Tża ![]() I brawa dla dzielnej Lili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję kataru (Wam obu), rąk (miałąś z tym w ciąży, dobrze pamiętam?) i pomysłów męża ( ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() To o tyle fajne, że u nas dają kasę, a nie talony, kupony itp ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To tak jak i my planujemy ![]()
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Juleczko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z północnych czy południowych okolic ![]() Marina jak bym była na Pepti to bym Ci swoje wysłała. ![]() Ja właśnie dostałam worek ubrań. Fajne są niektóre ![]() ![]() Brumku najlepszego dla Tymka. Ja się boje zmiany mleka. Chwalę się - Agata zjadła cały słoiczek zupki (maminej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.