|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Chudnę, tyję, znów chudnę... Ale chyba mdłości i wymioty mnie opuściły, bo dziś już zero stresu czy zjem śniadanie czy jednak będę lecieć do kibelka.W ramach odstresowania się po przejściach na poczcie, nałożyłam sobie olejek arachidowy na włosy i tak za ok. 2 godzinki zmyję ![]() Kicia szalona biegała, przynosiła mi resztki myszy, żebym jej rzucała - dobre dziecię z niej
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Freya ja tyłam ok. 800g miesięcznie a wczoraj u gina jak stanęłam na wagę to aż byłam w szoku bo w miesiąc przytyłam 2,5 kg
a najdziwniejsze jest to że wcale tego nie czuję, myślałam że za dużo nie przytyłam.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
witam ale lecicie z postami
od wczoraj mam 5 stron nadrabiania jesteście jak torpeda ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
i teraz nie mam zamiaru tyle przytyc ale co mi z tego wyjdzie to sie okaże
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
ale zmiany juz nowy watek i do tego juz 10 strona,mam co nadrabiac
|
|
|
|
#277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie dałabym córce na imię Karmela. Mogę kota nazwać Karmel, ale nie dziecko. Brzmi ciężko, a w przyszłości córka będzie niekoniecznie zadowolona z noszonego imienia.Amelek i Emilek w moim otoczeniu jest, za przeproszeniem, do urzygu, więc odrzucam. Być może u Ciebie te imiona są niezbyt popularne. Amelia brzmi IMO pretensjonalnie, trzeba nosić nazwisko, które będzie pasowało. Znam Amelię, która nosi nazwisko brzmiące jak Wiadro czy Śmigło. Niezbyt szczęśliwe to połączenie. ![]() Jeśli mogę wiedzieć dlaczego interesuje Cię opinia innych o imieniu dla Twojego dziecka? IMO imię powinno podobać się rodzicom, pasować do nazwiska, do środowiska, że którego rodzina się wywodzi... ale żeby sugerować się zdaniem innych... Cytat:
Żeńskie imię powinno kończyć się na "a". Poza jednym wyjątkiem. ![]() Cytat:
Nie masz się czym martwić.
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
25 kg to sporo, chociaż moja koleżanka z pokoju przytyła 30kg w ciąży i co lepsze udało się jej się wszystko zgubić.
ja chyba nie przytyłam póki co jakoś drastycznie tzn mam wrażenie, że o ile w tych pierwszych 2 miesiącach przytyłam ze 2 kg bo ciągle jadłam jak mnie mdliło, o tyle teraz jem mniej tzn normalnie, bo wcześniej to ja ciągle jadłam żeby tylko uniknąć mdłości. |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) że to co One wybrały wcale nie podoba się wszystkim Jakoś ciągle wymyślają dla nas nowe imiona... i właśnie tak wpadłam na pomysł tej sondy
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze 2,5 h i mężuś wróci
![]() Jutro jedziemy do kliniki się umówić do genetyka na skonsultowanie wyników. Mam nadzieję, że to już będą ostatnie takie "niepewne" wyniki, wizyty... Idę zaraz zmyć ten olej z włosów - mam nadzieję, że coś mi tam pomoże na te moje suche kudły
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Sporo szczęścia miałaś.
Wiele z moich koleżanek po ciąży nie wróciło do wagi, mimo cudów...Cytat:
![]() A niech mnie ktoś w łeb strzeli! Mam jutro wizytę, muszę mieć badanie moczu. Właściwie to miałam to zrobić w ubiegłym tygodniu, ale uznałam, że mam czas. Jak zwykle wszystko zostawiam na ostatnią chwilę i takie są efekty.
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Profilaktycznie się spotkamy, zapytamy co mogło być przyczyną i jakie mogą być potem ewentualne komplikacje ![]() ![]() Jeżeli chodzi o badania to tych jednych nie odkładam na potem. Wolę mieć wyniki przed ewentualną wizytą ![]() Już umyłam kudełki, jutro się okaże, co daje to olejowanie włosów (siedzę, czytam wątek i zaczynam się w to wczuwać ). Podgrzałam sobie dwie parówki berlinki i przyniosłam pudding czekoladowy, żeby się ocieplił W ogóle jeżeli lubicie Monte, to w Lidlu jest taki pudding, tylko czekoladowy (jest jeszcze waniliowy, ale mi nie smakuje), co jest praktycznie identyczny w smaku jak Monte i kosztuje 5 zł za 500 g
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogłam zrobić wcześniej, bo badanie musi być jak najbardziej aktualne.
Ale się usprawiedliwiam.![]() Zobacz tylko ile ten pudding ma kalorii. ![]() Na zdrowie. ![]() A jakie pyszne mięso w słoiku jest w Biedronce... mmmmmmmm... z zasady nie kupuję takich rzeczy, ale skusiłam się i wpadłam. Na świeżym chlebie z masłem, posmarowane musztardą. Niebo w gębie.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-22 o 20:25 |
|
|
|
#285 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Me tooo Za to mój mąż jest absolutnie na nie. Najwyżej przerejestruję później ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Wróciła wyrodna matka założycielka ![]() Ale tak jak obiecałam miałam na Was oko i z pomocą agaty dostałyście w odpowiednim momencie link do nowego wątku ![]() Na razie chciałam się tylko przywitać i zbieram się za czytanie tych 10 stron ![]() Także jak nie dziś, to jutro dokonam wszystkich poprawek na liście, o które mnie prosiłyście |
|
|
|
#288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie:
* Amelia, (Amelka) zbyt popularne * Weronika zbyt popularne * Emilia ( Emilka) w sumie mogłoby być * Sara podoba mi się, sama bym mogła tak dziecko nazwać, tylko niestety kompletnie nie pasuje do naszego nazwiska, więc od razu skreśliłam, a szkoda * Marysia (Maria) ładne, proste, ale np. u mnie w rodzinie już jest kilka Marii * Karmela (Karmelka) dziwolong * Liwia niezbyt mi się podoba * Janka chyba Janina? raczej nie * Róża nieee * Alicja (Ala) mogłby być, aczkolwiek mnie się średnio podoba * Iga (Igusia) mogłoby być * Klara samo imię mi się podoba, ale zdrobnienie - Klarcia? - koszmar! * Liliana zbyt popularne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nic nie kupiłam i jestem wkurzona, bo się tylko umęczyłam i straciłam czas Chyba zacznę szukać czegoś w sklepach internetowych, bo mi się nie chce łazić po mieście. Mam potrzebę spodni.Kism jak masz namierzone jakieś fajne sklepy z ciuchami ciążowymi w naszym mieście to mnie poratuj, please... Bo ja znam tylko ten w Świcie i tyle.
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-11-22 o 20:48 |
|||
|
|
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aż z ciekawości sprawdziłam i całe 162 kcal/100g Ja się tam kaloriami nie przejmuję, jak mi coś smakuje to to wciągnę. Wagę mam jaką mam, nigdy szczupła nie byłam i nie będę, więc nie będę sobie odbierać przyjemności ![]() Cytat:
Ja już poczytałam trochę i dalej się zagłębiam w ten temat ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30668598]No właśnie mi się przypomniało, że mąż go kiedyś kupił, a ja nie dostałam nawet na skosztowanie [/QUOTE]Żałuj Dla mnie jest pyszniutki I my kupiliśmy dwa kubki, ale oczywiście dla mnie może na dnie zostało, bo Osobisty wszystko wciągnął ![]() Cytat:
A później narzekanie, że pupilki tyle piszą i brak czasu na czytanie ![]() Na pewno niegroźne zapalenie i szybko razem wyleczycie się z niego
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się w nowej części.
Jejku ile Wy skrobiecie. Mam postanowienie na najbliższy czas, więcej się u Was udzielać. Nie wiem czy się uda, ale może
|
|
|
|
#291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można mieć jakieś uwagi do początku wątku? Drobne sugestie? ![]() Zdrowia dla syna! ![]() Cytat:
![]() Mam 3 pojemniczki. Laboratorium mam po drodze do pracy, ale lenistwo nie pozwala mi wejść na 3. piętro. W tym samym budynku przyjmuje lekarz, więc specjalnie fatygować się nie muszę.![]() Cytat:
![]() Chciałam dobrze.
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem, bo przed ciążą się nie ważyłam i pierwsze komisyjne ważenie miałam w klinice właśnie w 9tc, więc to +1,2kg to tylko wynik za 1 miesiąc, a ile przytyłam do 9tc, to nie mam pojęcia.
Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-11-22 o 20:57 |
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na wątku styczniowo-lutowym mają cudowną listę linków wszelakich ciążowo/wyprawkowo/pomocnych. Może zapytamy o opcję skopiowania sobie tego?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...06&postcount=3 |
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dobra
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
O to to! Też chciałam kilka dodatkowych linków i drobne zmiany w tekście.
Myślę, ze dobrze by było zweryfikować listę mam, bo jest sporo mam na liście, a w rzeczywistości może raz czy dwa razy coś napisały. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
i tej wersji się trzymaj. A na serio to zawsze trzeba się na tej samej wadze ważyć. Moja pani doktor np. mnie nie waży, bo ważę się w domu i jej podaję na wizycie
|
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dowiem się prawdy na wizycie za tydzień, tylko rozbawiła mnie ta rozbieżność. Skończyłam 12 tc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

a najdziwniejsze jest to że wcale tego nie czuję, myślałam że za dużo nie przytyłam.

i teraz nie mam zamiaru tyle przytyc ale co mi z tego wyjdzie to sie okaże
Brzmi ciężko, a w przyszłości córka będzie niekoniecznie zadowolona z noszonego imienia.

W tym samym budynku przyjmuje lekarz, więc specjalnie fatygować się nie muszę.