Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 19:53   #3901
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
mialam wczesniej zapytac o trzy rzeczy:

1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia szpital na okres pobytu zapewnia podpaski, wiec ile na pozniej?

2.Jaki krem na mróz wybieracie???

3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka

Wogole od 2tyg jakos ciezko sie czuje. Od paru dni napina mi sie brzuch, mam tez krótkie, bolesne skurcze i to uczucie parcia. Mam takie przeczucie, ze niedługo urodze. Jutro ide do gina, jestem ciekawa co powie
Ja własnie zamówiłam 1 opakowanie tych wkładów poporodowch, do szpitala (u nas tego nie zapewniają). A potem się zobaczy, może wystarczązwykłe podpaski, tylko jakieś większe/chłonniejsze? Ale to kupię później, bo nie wiem

Nad kremem też się zastanawiam

A co do spiworka, to wydaje mi się, że wystarczy, pościeli już nie trzeba

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:02   #3902
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
neska chyba Ty pytałaś ile mój mężulek ma lat?
Stary jest, skończył we wrześniu 29 lat więc jest miedzy nami 9 lat różnicy.
: hahaha: hehehe to mój to już wogóle :P bo w sierpniu skończył 34 :P noo i między nami jest 10 lat różnicy

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
TADAM oto co przywiozła niunkowi a powiedziała, ze jeszcze przywiezie
jestem mega zadowolona troche kasy zaoszczedzone
-pieluchy happy bella 1
-octenistept (oszalała z wielkoscią opakowania ale takie tylko maja na oddziale)
-alantan w kremie i pudrze
-preperat w sprayu na odparzenia itp
-esputicon
-płyn do kąpieli johnsona (mam juz kosmetyki penatena ale jak nie bede otwierac to bedzie na potem) powiedziała, ze to jedyny kosmetyk johnsona ktory nie uczula im dzieci na oddziale
-2 butelki aventu
-czapeczki (4) i skarpetki(2 pary) z reklamówek od przedstawicieli

hehe darowanemu koniowi w zęby nie zaglądają

SUPER
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:04   #3903
uska000
Zadomowienie

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...931229370.html

nie wiem czy to dobra cena ale moze ktoras chce bo ja hcialam ale do lozeczka turystcznego nie moze byc

tylko sdie umowcie ktora zebyscie sie nie podbijaly;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:05   #3904
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam o 20.00 a wyjechałam koło 13.30 no ale najpierw pizza z gadatliwą małą Jeju no nie przegadacie jej gada jak najęta! Ja to tam z cichacza siedziałam, żeby nie przerywać na bezczela, bo wiecie, ciężarna różnie może zareagować... tak gadała, że wcinała pod koniec już zimną pizzę No ale fajna z niej laska, taka 'swojska' faktycznie 'mała' z metra cięta
potem była rodzinka i szpital byłam u koleżanki która wczoraj urodziła- Wiktor ma 52 cm szok! A ja ubranka 56-62 żebra mnie bolą jak nie wiem co
Parę h człowieka nie ma a tu już 3 strony do nadrobienia!

Oczywiście spóźniłam się do auta z małą i mi wlepili mini mandat z tych no jak to się zwie... parkometru! szukałyśmy gdzie to się płaci, a my jak ślepe kiszki szłyśmy gdzie indziej, ale w końcu trafiłyśmy i musiałam dopłacić aż 3 zł no lepsze to, niż 20 zł po 2 dniach albo tygodniu a jak pytałam o rabacik dla ciężarnej to niestety nie było
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja bym tam bardziej obstawiała, że je zamknęli

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja mysle, ze Agatek zagadala je na smierc albo zaczadzila czosnkiem
właśnie nie! pożałowała mi dodatkowego składnika cebulowo-czosnkowego, a sama nie chciałam jeść, bo poczułabym się jakaś insza i musiałam sobie odmówić ale spoko, next time nadrobię

neska dziękuję za wyjaśnienie i info a wada -2 to nie tak źle... jak ktoś ma bodajże więcej niż -3 (mogę się mylić)to wtedy się rozważa cesarkę niby
Fajny prezencik od koleżanki dostałaś, super się spisała!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:05   #3905
*Agatek*
Zakorzenienie

MMONIKA nie w każdym szpitalu robią lewatywę baaardzo rzadko już, bo nie jest to wymagane jak kilka lat temu

dph w jakiej pozycji robili Ci lewatywę? ja bym się wstydziła położnej się wypiąć wolałabym sama se zrobić

Magda1804
ja kupiłam 2 paki bella mama po porodzie, a kremu na mróz nie mam- jedynie z jonsona próbkę, a tak bambino będę smarować lub nivei
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a chodzisz prywatnie czy z NFZ do lekarza ?? Ja za to nie musiałam ani grosiczka płacić. Lekarz pobrał wymaz napisał skierowanie i kazał to przekazać położnej.
Boleć też nie boli on tylko takim dłuższym patyczkiem jak do uszu pogrzebie w dwóch dziurkach i na zewnątrz Mnie tak zagadał że nawet nie wiedziałam kiedy koniec
prwtanie chodzę więc nie będzie to darmowe... ciekawa jestem na jaki koszt mam się przygotować
Cytat:
to odwet za Twoje randkowania z Mala
dobra dobra! Już się nie tłumacz! Najpierw mnie zdradzasz wczoraj, a ja dopiero dziś się z malutką spotkałam więc marne alibi ojj maaaaarne....
Cytat:
za organizowanie spotkania niedlugo po tym,jak wyjechalam z Wroclawia i na chwile przed tym, jak znowu tam przyjade !!!
przeczytałam: onanizowania

klaurencja za egzamin!!!!!!!! jak się psychicznie czujesz???
Cytat:
ostatnio to mi nawet kaktus usechl

ale skrzydłocoś bardzo ładne mój brat miał u siebie tego kwiata kilkanaście lat

Stary 2011-11-22, 20:06   #3906
magda1804
Rozeznanie

dziewczyny a co tam u Sandry i małej Amelki? czy ktos ma z nia kontakt?

Monia a jak Ty się czujesz kochana?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:06   #3907
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Tez czytałam że odchodzi sie od lewatywy...
Musze zapytac gin czy w Rydygiera robią lewatywę.
w Toruńskim nie robią

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 20:07   #3908
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

a lewatywa to jakas mega nieprzyjemna sprawa? bo ja nigdy nie mialam, wiec nie wiem...
ale w sumie jakby mialo cos pomoc, a nie boli, to ja tez bym chyba sie zdecydowala...

Ja miałam 2 razy - raz przed porodem i drugi raz przed operacją i uważam, że nie taki diabeł straszny... ogólnie dla mnie może jakoś bardziej nie przyjemne było, że jednak ktoś obcy ci przy tym "pomaga" i jakiś dyskomfort się odczuwa, ale sama lewatywa jest do przeżycia, a jaki człowiek lekki się po niej czuje :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-22, 20:08   #3909
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a co tam u Sandry i małej Amelki? czy ktos ma z nia kontakt?
ja jutro do nich jadę bo dziś mnie nie chciała

Stary 2011-11-22, 20:12   #3910
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ja jutro do nich jadę bo dziś mnie nie chciała
pozdrów ja od nas!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:15   #3911
Lucy1111
Zakorzenienie

elunia25, tak się cieszę, że wada się wchłonęła!!!! super wiadomość kamień z serca, co?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 20:20   #3912
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Dziewczyny, miałam pytać, kupowała któraś ten termometr do ucha i czoła BabyOno?
Bo się nad nim zastanawiam, i nie wiem czy kupować czy nie?
http://boboraj.pl/termometr-elektron...16-p-2956.html
Ja kupiłam ten termometr ale jeszcze nie używałąm wiec nie wiem czy warty polecenia. A zapłaciłam za niego 79zł. na all u r_p77 we wrześniu.

Cytat:

1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia szpital na okres pobytu zapewnia podpaski, wiec ile na pozniej?

3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka

Wogole od 2tyg jakos ciezko sie czuje. Od paru dni napina mi sie brzuch, mam tez krótkie, bolesne skurcze i to uczucie parcia. Mam takie przeczucie, ze niedługo urodze. Jutro ide do gina, jestem ciekawa co powie
1.Ja mam 2 paczki x 10szt.bella mama w szpitalu mi zapewniają więc to po wyjściu, jak zabraknie to się dokupi ale myślę że jak sie skończą to na podpaski się przerzucę.
2 penaten na każdą pogodę
3. jak będziesz mieć śpiworek to pościel niepotrzebna
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:23   #3913
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja miałam 2 razy - raz przed porodem i drugi raz przed operacją i uważam, że nie taki diabeł straszny... ogólnie dla mnie może jakoś bardziej nie przyjemne było, że jednak ktoś obcy ci przy tym "pomaga" i jakiś dyskomfort się odczuwa, ale sama lewatywa jest do przeżycia, a jaki człowiek lekki się po niej czuje :P
Ja tez miałam dwa razy - w czasie porodu i przed operacją. W obu przypadkach sobie chwalę - jeszcze z innego powodu, w jednym i drugim przypadku miałam wolne od toalety na kilka dni , a uwierzcie po porodzie to mega trudne, jedna sprawa stres a druga mięśnie brzucha troszeczkę inaczej pracuja na początku.
No i jeszcze położna pod toaletą - "czemu tak dlugo ?? może Pani rodzi, może to dziecko" - bezcenne (miałam już 9 cm rozwarcia)
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:26   #3914
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
mialam wczesniej zapytac o trzy rzeczy:

1. Ja miałam 1 paczkę tych większych (TAKICH) i 1 tych mniejszych (O TAKICH) w szpitalu (bo nasz nie zapewniał), i wiem, że przyniosłam je do domu jeszcze bo zostały mi, a potem to już nie wiem bo to jak już się jest w domu to można dokupić sobie - ja bym kupiła 1 większą paczkę i już - zawsze można dokupić , a ja wiem, że szybko przestałam "się czyścić" i później już nosiłam zwykłe cienkie wkładki tylko, a resztę podpasek oddałam mamie - ona takich używa, a ja nienawidzę podpasek!! :P

2. Krem na mróz miałam dla synka (i nadal używamy) więc dla dzidzi też zamierzam:

a) Nivea Baby Krem na każdą pogodę.
b) Krem Hipp na wiatr i niepogodę

3. Wg mnie jeśli masz śpiworek to pościel do wózka to zbędny wydatek - ja będę mieć TAKI śpiworek tylko z polarem w środku i nie kupuję żadnej pościeli bo uważam, że nie potrzeba, na razie dzidzia będzie jeździć w śpiworku, a jak już będzie ciepło to będę nakrywać kocem

a tak poza tematem to dziś mi się strasznie spodobała mata edukacyjna na allegro.. kurde, jeszcze wcześnie na takie rzeczy, ale strasznie mi się podoba bo taka jakaś inna jest
http://allegro.pl/duza-kolorowa-mata...932290949.html

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Wróciłam o 20.00 a wyjechałam koło 13.30 no ale najpierw pizza z gadatliwą małą Jeju no nie przegadacie jej gada jak najęta! Ja to tam z cichacza siedziałam, żeby nie przerywać na bezczela, bo wiecie, ciężarna różnie może zareagować... tak gadała, że wcinała pod koniec już zimną pizzę No ale fajna z niej laska, taka 'swojska' faktycznie 'mała' z metra cięta

Tararara pewnie ci wstyd było się odezwać boś z czosnkiem przesadziła ;P :brzyda l:
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-22, 20:27   #3915
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ja tez miałam dwa razy - w czasie porodu i przed operacją. W obu przypadkach sobie chwalę - jeszcze z innego powodu, w jednym i drugim przypadku miałam wolne od toalety na kilka dni , a uwierzcie po porodzie to mega trudne, jedna sprawa stres a druga mięśnie brzucha troszeczkę inaczej pracuja na początku.
No i jeszcze położna pod toaletą - "czemu tak dlugo ?? może Pani rodzi, może to dziecko" - bezcenne (miałam już 9 cm rozwarcia)
cudownie musiało byc jak Ci tak pod drzwiami stała... chociaz pewnie było Ci wszystko jedno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 20:30   #3916
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Tararara pewnie ci wstyd było się odezwać boś z czosnkiem przesadziła ;P :brzyda l:
nie jadłam wczoraj dużo, żeby nie zionąć

Neska, pozdrowię

Stary 2011-11-22, 20:32   #3917
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

dph w jakiej pozycji robili Ci lewatywę? ja bym się wstydziła położnej się wypiąć wolałabym sama se zrobić

hehe mi przy porodzie to leżałam na kozetce za parawanem, na lewym boczku, twarzą do ściany wypięta w stronę położnej
a lewatywa z płynem wisiała sobie na takim stojaku jak do kroplówki, położna stanęła za parawanem i się pytała co chwilę czy daję radę, wytrzymałam całe 500ml i poszłam (kilka kroczków) do WC

a jak przed operacją to w WC przyszła pielęgniarka, kazała się oprzeć o muszlę i ...... potem trzymała tylko ten woreczek z płynem i pytała czy wytrzymuję jeszcze, a ja, że spoko i tak poczekałyśmy, aż 750ml płynu się skończyło, potem zabrała lewatywę i poszła sobie.
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-22, 20:35   #3918
czubasek20
Zakorzenienie

uciekam spać bo strasznie nogi mnie bolą .

Dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:49   #3919
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
elunia25, tak się cieszę, że wada się wchłonęła!!!! super wiadomość kamień z serca, co?
jak usłyszałam że wszystko jest ok to myslalam że tą dr wycałuje w stopy, takiej ulgi już dawno nie czułam
dziekuje Mamuski za wsparcie i teraz za mie słowa, fajnie jak ktoś razem ze mną się cieszy.

Zmykam spac bo dzisiejszą noc całą przeleżałam z nerwów a teraz padam na twarz
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:59   #3920
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ten termometr ale jeszcze nie używałąm wiec nie wiem czy warty polecenia. A zapłaciłam za niego 79zł. na all u r_p77 we wrześniu.

1.Ja mam 2 paczki x 10szt.bella mama w szpitalu mi zapewniają więc to po wyjściu, jak zabraknie to się dokupi ale myślę że jak sie skończą to na podpaski się przerzucę.
2 penaten na każdą pogodę
3. jak będziesz mieć śpiworek to pościel niepotrzebna
No własnie u r_p77 chciałam go zamowić, ale chyba się jeszcze wstrzymam Ogólnie te termometry dotykowe nie mają dobrych opinii na necie

Stary 2011-11-22, 21:02   #3921
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Witam Was przyszłe i obecne mamy!

Znajoma poleciła mi forum wizażu i Wasz wątek. Zarejestrowałam się dopiero dziś, ale mam nadzieję, iż nie jest za późno by dołączyć do Waszej grupy "terminujących" na styczeń/luty 2012. Osobiście mam termin na Dzień Babci i oczekuję ponoć na chłopca Problem z imieniem standardowo
Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd... Starałam się poszukać w Waszym wątku we wcześniejszych postach czegoś na ten temat, ale nie znalazłam żadnego wpisu. Jeśli taki był proszę o podanie mi linka lub napisanie na której stronie szukać, ponieważ nie potrafię jeszcze poruszać się na tym forum. Z góry oczywiście proszę o zrozumienie i chwilkę czasu
Czy wiecie może co może taki ból oznaczać i czy któraś z Was ma takie "dolegliwości" obecnie?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Kasia
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:14   #3922
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
No własnie u r_p77 chciałam go zamowić, ale chyba się jeszcze wstrzymam Ogólnie te termometry dotykowe nie mają dobrych opinii na necie
Agawoo ale konkretnie ten czy ogólnie dotykowe?? Kurcze mam nadzieję ze mój się sprawdzi
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:26   #3923
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a ja Wam powiem, ze własnie weszłam na strone apteki dbam o zdrowie i wszystko co mi brakuje to tam zamówię i odbiorę sobie bo ceny jak na all albo niższe nawet...i przesyłki nie trzeba płacic
i chyba kupię termometr elektroniczny Canpolu z elastyczną końcówką- u nich kosztuje 24,19, bezdotykowy zawsze zdążę dokupić jakby co...
te podpaski wielkie belli są w doz 10 szt za 4,19
Stary 2011-11-22, 21:27   #3924
MissZuzia
Zadomowienie

ehh zaraz się zapłaczę, byłam u lekarza z wynikiem wczorajszego USG (lekarz od USG stwierdził że wszystko ok) a temu z kolei się nie podoba, że wiek wg obwodu główki i wiek wg obwodu brzuszka są nie takie i że pomiary złe, i kazał mi powtórzyć USG - dał namiar na jakiegoś specjalistę tylko od USG, dzwoniłam ale po 20ej już bylo jak wyszłam od swojego i nie odbierał i teraz normalnie załamka
Boję się że coś jest nie tak..... to już mam noc z głowy bo nie wiem kiedy się umówię na tę wizytę i ile stresu mnie czeka

Cytat:

a u mnie była moja kolezanka połozna mowiłam Wam, ze pracuje w szpitalu na wcześniakach....
TADAM oto co przywiozła niunkowi a powiedziała, ze jeszcze przywiezie
jestem mega zadowolona troche kasy zaoszczedzone
-pieluchy happy bella 1
-octenistept (oszalała z wielkoscią opakowania ale takie tylko maja na oddziale)
-alantan w kremie i pudrze
-preperat w sprayu na odparzenia itp
-esputicon
-płyn do kąpieli johnsona (mam juz kosmetyki penatena ale jak nie bede otwierac to bedzie na potem) powiedziała, ze to jedyny kosmetyk johnsona ktory nie uczula im dzieci na oddziale
-2 butelki aventu
-czapeczki (4) i skarpetki(2 pary) z reklamówek od przedstawicieli

hehe darowanemu koniowi w zęby nie zaglądają
super, ale fajnie że ci tyle mogła dać, zawsze to kasa do przodu

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kochana ale w szpitalu i tak ci zrobią lewatywe i będą kazać opróżnić pęcherz by dzidzia miała łatwiejszą droge do przeciskania sie ja jak leżałam w szpitalu na oddziale porodowym to widziałam jak co chwile pielęgrniarki przygotowywały strzykawki z lewatywą i zachwile już babeczka jechała na porodówkę więc oni się i tak pytają czy chcesz albo możesz sama sobie zażyczyć ze chcesz lub że np nie chcesz mieć robionej lewatywy wiec tym się nie martw dla nich to normalne są przyzwyczajone do tego widoku bo często kobietą się to zdarza na to nie poradzimy to jest takie parcie że nie ma co ja mam w domu lewatywe dostałam od bratowej bo jej lekarz kazał kupić ale nawet jej nie użyła bo od rana jak się zaczeły skurcze to co chwile do ubikacji biegała bo jelita i tak same zaczynają się oczyszczać wtedy się dostaje biegunki więc ona już była tak wyczyszczona jak dojechała do szpitala ze nawet lewatywy ni epotrzebowała ja w razie wu to mam ale niewiem czy nawet zdąże to użyc bo jak mnie lekarz szybciej do szpitala wyśle to pewnei tam mi będą robić
Monia nie w każdym szpitalu zrobią lewatywe, wiele już nie robi

Cytat:
Dziewczyny, miałam pytać, kupowała któraś ten termometr do ucha i czoła BabyOno?
Bo się nad nim zastanawiam, i nie wiem czy kupować czy nie?
http://boboraj.pl/termometr-elektron...16-p-2956.html
ja kupię na pewno ale jeszcze nie wiem jaki

Cytat:
ja jeszcze nie mam termometru.... sama nie wiem jaki kupic
no to tak jak ja

Cytat:

1. mam dwie paki podkładów Bella Mama
2.jeszcze nie wybrałam
3. nie kupuję, będę mieć kombinezon, śpiwór wózkowy i kocyk, starczy

Cytat:
o fajnie że się udało wam spotkać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:33   #3925
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ehh zaraz się zapłaczę, byłam u lekarza z wynikiem wczorajszego USG (lekarz od USG stwierdził że wszystko ok) a temu z kolei się nie podoba, że wiek wg obwodu główki i wiek wg obwodu brzuszka są nie takie i że pomiary złe, i kazał mi powtórzyć USG - dał namiar na jakiegoś specjalistę tylko od USG, dzwoniłam ale po 20ej już bylo jak wyszłam od swojego i nie odbierał i teraz normalnie załamka
Boję się że coś jest nie tak..... to już mam noc z głowy bo nie wiem kiedy się umówię na tę wizytę i ile stresu mnie czeka

super, ale fajnie że ci tyle mogła dać, zawsze to kasa do przodu

Monia nie w każdym szpitalu zrobią lewatywe, wiele już nie robi

ja kupię na pewno ale jeszcze nie wiem jaki

no to tak jak ja

1. mam dwie paki podkładów Bella Mama
2.jeszcze nie wybrałam
3. nie kupuję, będę mieć kombinezon, śpiwór wózkowy i kocyk, starczy

o fajnie że się udało wam spotkać
nie martw sie kochana! będzie dobrze!
Stary 2011-11-22, 21:39   #3926
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo ale konkretnie ten czy ogólnie dotykowe?? Kurcze mam nadzieję ze mój się sprawdzi
Tutaj są opinie o Baby Ono, ale o innym modelu:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-do-czola-ucha

Sama nie wiem, może faktycznie te termometry są niedokładne?

Stary 2011-11-22, 21:42   #3927
dph
Rozeznanie

Cytat:
octenisept jest na pępuszek
a nanozin to w sprayu jest wynalazek na odparzenia (ale stosuje sie go dopiero jak sie pojawia- nie powinno sie profilaktycznie). w sumie fajna sprawa bo w sprayu to nie trzeba smarowac łapką i dodatkowo się nie podrażnia...pierwszy raz to widzę ale oni to w szpitalu stosują wiec musi byc fajne...

no lewatywa nic w sumie przyjemnego ale tez chyba nie tragedia jakas... wolę to niz skupkac się przy porodzie
neska Ty już poinformuj tą swoją koleżankę położną że jakby co to koleżanki z forum będą Cię zamęczać pytaniami do niej co jest dobre i polecane a co nie

Cytat:
W porównaniu do mnie to on stara dupa jest ale nie powiem wolę jego niż moich rówieśnikow. z reszta zawsze podobali mi sie starsi

tez se trzasnę

Ja jeszcze nie kupowalam nic... mamy jechac w nastepnym tyg na zakupy więc musze się zacząc zastanawiac nad takimi rzeczami.
za starszych ja też zawsze wolałam starszych mój mąż jest ode mnie 6 lat starszy i rocznikowo jak się urodzi Dorotka będzie miał już 37 lat masakra ale na szczęście nie czuje się na tyle i nie wygląda

Cytat:
no własnie słyszałam, ze teraz odchodzi sie od tej lewatywy... dlatego wymysliłam zrobic ja sama... moze nie bedzie taka sama jak szpitalna robiona przez połozną ale zawsze cos...

pyt 1.... nie mam pojęcia...

pyt 2 myślałam o zwykłym bambino - on nie ma wody

pyt 3 tez kupuje śwpiworek z wełny owczej ale pościeli do wozka juz nie... spiworek wystarczy a jakby było mało to mozna kocyk narzucic... a jak bedzie cieplej to sam kocyk wystarczy... a na spod tez mozna jakis kocyk polozyc...
powiem Wam że jak rodziłam 7 lat temu to u nas też już odchodziło się od lewatywy i golenia krocza ale mimo wszystko położna zapytała mnie i jednak poleciła tą leawtywę

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
no właśnie najgorsze podobno to wypróżnić się po porodzie a jednak jak jest się oczyszczonym to bez problemu te kilka dni jest spokój dokładnie

Agatek może to głupio zabrzmi ale to było 7 lat temu i nie pamiętam pamiętam że to wyglądało jak kroplówka jakaś aha i uwierz mi że właśnie takich rzeczy się nie pamięta bo w porównaniu do porodu to lewatywa to sama przyjemność

Cytat:
kurcze dziewczyny wy tak szalejecie z tymi termometrami a ja mam jeszcze stary rtęciowy niezastąpiony i taki zwykły elektryczny i nie kupuję na razie termometru ale jak tak czytam że kupujecie to też się zastanawiam
Stary 2011-11-22, 21:46   #3928
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a ja Wam powiem, ze własnie weszłam na strone apteki dbam o zdrowie i wszystko co mi brakuje to tam zamówię i odbiorę sobie bo ceny jak na all albo niższe nawet...i przesyłki nie trzeba płacic
i chyba kupię termometr elektroniczny Canpolu z elastyczną końcówką- u nich kosztuje 24,19, bezdotykowy zawsze zdążę dokupić jakby co...
te podpaski wielkie belli są w doz 10 szt za 4,19
Ja też te podkłady tam zamówiłam, plus Fridę i wkłady do niej

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny wy tak szalejecie z tymi termometrami a ja mam jeszcze stary rtęciowy niezastąpiony i taki zwykły elektryczny i nie kupuję na razie termometru ale jak tak czytam że kupujecie to też się zastanawiam
No własnie ja się chyba wstrzymam z kupnm na razie Mam gdzieś w domu rteciowy, ale nie zamierzam go stosować u dzidzi Zwykły, elektroniczny z miękką końcówką też mam, i jak już to jego użyję, chociaż już starawy jest i nie wiem, czy nie zaczyna szwankować.
W razie czego kupię inny i już

Stary 2011-11-22, 21:49   #3929
MartuNiunia87
Rozeznanie

A ja sobie siedzę i czytam wątek mamusiek lisotpadowo-grudniowych...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572392

a dokładnie to przy liście mają te swoje opisy porodów... a ja siedzę, zajadam i czytam (bo TŻ na nocce) ..ach i pomyśleć, że niedługo my tak będziemy się rozpakowywać z tych dwupaków ooo i jedna mamusia z tamtego wątku to nawet w 3 paku była i SN urodziła bliźniaki ....ech ale mam lekturę
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-22, 22:13   #3930
dph
Rozeznanie

Cytat:
A ja sobie siedzę i czytam wątek mamusiek lisotpadowo-grudniowych...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572392

a dokładnie to przy liście mają te swoje opisy porodów... a ja siedzę, zajadam i czytam (bo TŻ na nocce) ..ach i pomyśleć, że niedługo my tak będziemy się rozpakowywać z tych dwupaków ooo i jedna mamusia z tamtego wątku to nawet w 3 paku była i SN urodziła bliźniaki ....ech ale mam lekturę
kurcze martuniunia też weszłam na to forum teraz i poczytałam kilka opisów porodu i wszystko mi się przypomniało i normalnie zaczynam się bać

Aha dziewczyny wpadła mi dzisiaj gazetka z carrefoura i od jutra są w promocji kocyki akrylowe 80x100 za 19,99 a 100x140 za 29,99
http://carrefour.pl.s3.amazonaws.com...og_hiper_1.pdf str 13

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-11-22 o 22:17
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości