|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzien dobry, Brzuchacze
![]() My tam bezczelnie jeszcze w pizamie i z rozczochranymi wlochami, bo w nocy klocilam sie z tztem i spac przez to nie moglam. Jak my sie tak bedziemy "docierac", to cos mi sie wydaje, ze niedlugo sie "przetrzemy" ![]() W nocy przyszedl "w lache" i probowal sie tulic, a ja po prostu udawalam, ze spie. Rano obudzil mnie sniadankiem i kakao, zjadlam i dalej pod koldre. Dopiero jak wyjechal na lotnisko, to sobie wstalam i zaczelam buszowac po mieszkaniu. Przyszla umowa z tpsy. Szkoda, ze monter jeszcze nie ![]() ![]() Cytat:
wiesz,ze jak to przeczytalam, to od razu polecialam do lodowki po jogurt i zobaczylam, ze tz otworzyl taki duuzy kubek i nie dojadl, wiec go wyjelam, a ze lyzeczki wszystkie sa w zmywarce (mamy ich az 6), to sprobowalam go wypic i taka łajza ze mnie, ze zalalam sobie okulary jogurtem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teoria jak najbardziej pozytywna, tylko w praktyce przewazaja negatywy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymajcie,zebym nie narobila w majtki do tego czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() nastawienie to mam nadzieje, ze zmieni sie o 180', bo 360' to wrocimy do punktu wyjscia ![]() trzymam kciuki za znajoma ![]() Cytat:
![]() Tylko nie musi tak czesto naparzac mamy w pipke...Normlanie chyba jestem poobijana od srodka ![]() Cytat:
ale mnie to tam nawet cieszy nie chcialabym chodzic z plamami ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3842 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Hejka
![]() Co do twardnien brzuszka,to mi tez twardnieje,a te skurcze porodowe to sa wlasnie twardnienia brzucha?Ja sie tam boje,ze nie bede wiedziala kiedy sie porod zaczyna i nie zdarze do szpitala ![]() ![]() ![]() Moj dzidziol szaleje w brzuchu,mowie mu,zeby szedl troche spac,ale ,mnie nie chce sluchac ![]() Jutro wizyta u gina,teraz mam co dwa tygodnie wizyty.
#3843 |
Rozeznanie
|
Hej, a ja dzisiaj byłam w UP i zaproponowali mi znowu staż. Fest dwa miesiące przed porodem. Ciekawe, który pracodawca by mnie przyjął hah.
Nudy dzisiaj jak zwykle, wylałam sie na diete i wpierniczam słodycze, trudno, bede miala co zrzucać po ciąży,
#3844 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to odwet za Twoje randkowania z Mala ![]() ![]() Cytat:
ale to pewnie taki mniejszy rozmar, a raczej normalny jak zaczelismy zamawiac rolety, to dopiero zwrocilam uwage, ze tu sa same okna balkonowe. 9 takich dlugich balkonowych okien i tylko jedno takie normlane. Dlatego nie dalo rady tak tani zalatwic rolet ![]() I co to sa makarony na okna ? ![]() Cytat:
to malutko ja tez szukalam na allegro i myslalam,ze wynalazlam tanio, bo 1zl za 1 cm i wszedzie pisali,ze to najtaniej do tego zamowilismy takie, ktorych nie trzeba wkrecac i ktore tz sam zamontuje, wiec robocizna niby odpada, a i tak wyszlo 350 zl za dwa pokoje - czyli takie 2 podwojne balkonowe okna zaciemnimy tylko sypialnie i Nietoperka, bo na salon i kuchnie to musielibysmy 3 razy tyle wydac ![]() to mieszkanie jest bardzo widne, bo zamiast sciany jest szyba i swiatlo daje z dwoch stron jak zaswieci slonce, to az oczy bola masakra
![]() |
#3845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Wtajemniczenie
|
USKA, KAMCIURKA, ELUNIA naleza sie Wam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
ciacho z galaretką zrobione
![]() kolezanka przyjezdza dzis na chwilkę ![]() a jak zgłodniejemy to będą tosty z serkiem i szyneczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Wtajemniczenie
|
Agawo właśnie sęk w tym, że męczy mnie to, że może sie zacząć z tymi kumplami spotykać. W tym samym mieście z reszta będzie, powiedział, że nawet jakby się z nimi spotkał to tyle co wcale, bo chce w krótkim czasie zarobić troche wiecej kasy i wracać do PL, bo jak to powiedział potrzebujemy kasy, wiec jedzie.
A tej listonoszce nic nie powiedziałam, bo tak na prawde nie wiedziałam co ma na myśli, ah tak jak mi piszecie ludzie gadali, gadają i będą gadać zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |||
Rozeznanie
|
czesc laseczki
![]() czytalam co tam sie u Was dzialo z tymi tzami w weekend i pomyslalam, ze nie tylko ja i zoska mamy taki problem z tymi naszymi chlopakami ![]() ![]() Pear fajnie, ze wrocilas do nas ![]() ![]() Witajcie wszystki nowe mamusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ktos tam pisał, że koleżanka nie dostała wyplaty przez 2miesiace, w takich sprawach trzeba dzwonic do ZUSu i pytac co sie dzieje, bo czasami zwolnienia wogole nie sa dostarczone. Haniulamysle, ze powinnas dostac pieniazki przed swietami ![]()
![]() |
#3851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety chyba za późno zajrzałam do gazetki siostra byla przed chwilą w superpharm w Galerii Mokotówi niestety prawie niczego już nie ma - ani wkładek jonhson ani czteropaku husteczek Nivea a kosmetyki Penaten też przebrane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() A co do kosmetykow to ja kupiłam z Nivea ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a ja dzisiaj ciągle coś podjadal ,najpierw drożdżówka z owocami,potem bułeczka z pomidorkiem,potem znowu drożdżówka z kruszynką,potem obiadek ,no i jabłuszko i jestem taka pełna,że wydaje mi się ,że zaraz pęknę - no ale najlepsze jest to ,ze znowu bym coś zjadła.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiecuje, ze nastepne spotkanie jak przyjedziesz na obrone, ja myslalam o spotkanku, ale Ty chorutka bylas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natalia niezły apetycik ![]() ![]() wróciłam z zakupków, ale to męczące ![]() połaziłam sobie po galerii, wolno jak jakiś żółw ![]() kupiłam sobie kolczyki na pocieszenie ![]() no i Idze rękawiczki z myszką miki ![]() a chciałam już jakieś prezenty pokupować, bo mam tego troche do kupienia, a nie lubię na ostatnią chwilę i tak sobie załozyłam, że do końca listopada to załatwie.... no ale jakoś nic mi nie wpadło w oko i d.u.pa blada... dałam fotki brzuchowe do klubiku ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-11-22 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kochane od dziś mam plany, żeby wchodzić codziennie
![]() ![]() ![]() Oczywiście nie myślcie, że nagle nadrobię ![]() i chwalę się : 1 grudnia mam egzamin na polskich drogach ![]() ![]()
![]() |
#3856 |
Raczkowanie
|
zoskasamoska a propos listonoszki to myślę dokładnie jak ragla, że nie chodziło jej o to, że jesteś za młoda na ciążę, ale że już masz tyle lat, że możesz w niej być. Nie masz się więc czym przejmować i na pewno nie miała złych intencji.
------------------------------- Dziś podobnie jak niektóre z Was noc miałam tragiczną. W ogóle nie mogłam zasnąć, a do tego strasznie bolała mnie głowa. W końcu o 4 rano postanowiłam wziąć apap, wierząc że mniejszą krzywdę zrobię dziecku biorąc lek, niż męcząc się z bólem i udało mi się zasnąć... aż na 2 godziny, bo mój piesek doszedł do wniosku, że godzina 6 jest odpowiednia na spacerek, a jak zasnęłam po godz.8 znów, to ok.10 przyjechał mój teściu, żeby dokończyć zakładanie okien ehh ![]() Z tymi oknami to też mamy nieźle, bo są niewymiarowe i trzeba kuć ściany, żeby się zmieściły. Bałagan jest w domu jak ta lala. Nie wiem kiedy doprowadzimy dom do ładu. Poza tym trochę się marwtię, bo mój Dzidziolek od kilku dni fika, kręci się, kopie jak nigdy. Zbyt mało się rusza - powód do zmartwień, za dużo -również. Zwariować można. Mam nadzieję, że w czwartek u gina okaże się, że wszystko jest dobrze. Trochę pomarudziłam, a teraz się pochwalę, że w końcu udało mi się dorwać zimową kurtkę w lumpeksie za super cenę, bo w nic się już nie mieszczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na razie zatrzymal sie na chlopcu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale milo, ze ktos o mnie pamieta ![]() Cytat:
ale pozniej na kawke chcialam skoczyc nawet niesmialo skladalam propzycje, ale odwetu brak, to ucichlam mam nadzieje, ze uda mi sie przyjechac na dluzej i bez tzta,to wtedy kawa murowana ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze w koncu nie usadza ciezarowki ![]() Jeju...moj sie chyba przejal wczorajsza klotnia i tym, co mu powiedzialam, a powiedzialam dosyc dosadnie... Przyszedl do domu z ogromna roslina doniczkowa z takimi duzymi, ladnymi bialymi kwiatami. Skrzydlokwiat, jak wyczytalam w necie. Podobno prosty w utrzymaniu - mam nadzieje, bo ostatnio to mi nawet kaktus usechl ![]() A teraz tlucze miesko na schabowe i gotuje ziemniaki na pure plus salatka. Do tego pokupowal mi nakladki na klucze do domu, zeby mi sie latwo odroznialo,ktory do czego... Przejal sie chyba, bo wczoraj powiedzialam, ze to nie ma sensu i najlepiej bedzie, jak stad wyjade... Takie gesty mnie rozbrajaja, a staram sie byc twarda. Pomocy ![]()
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Raczkowanie
|
Natalia jak masz taką ochotę ciągle na jedzonko to podjadaj suszone owoce- to jest lepsze niż słodycze a mogę teraz polecić bo ostatnio często jadam jabłko upieczone w piekarniku.
Myję, wydrążam środek, wkładam troszkę miodu, maliny albo jakąś konfiturę i wkładam do piekarnika. uwielbiam ostatnio... pycha... jak mam migdały to jeszcze posypuje na górze i zajadam. polecam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie miałam was pocytować po południu .ale coś mi się poprzestawiało w klawiaturze i sie wkurzyłam i poszłam spać.
Pamiętam tylko ,że ciężaróweczko też tak mam ,że czasmi tak mnie zaboli dół brzucha ,że nie wiem czy to mała czy jakiś bolący skurczybyk.Dziś w ogóle od popołudnia boli mnie udo jak nieraz jak miałam okres to mi promieniowało właśnie na uda i dziś tak mnie męczy.Mąż dziś w delegacji w Londynie a ja cały dzień sama .Chciałam żeby siostra mnie zabrała do siebie ale jej mały już oczywiscie chory więc nie będziemy ryzykować. Z kosmetyków mam zamiar yżywać chyba ziajki,ale teraz jak nnarzie mam kremy pielęgnacyjne takie tłuste ziajki(mnóstwo próbek) na odparzenia próbki johnsona ,oliwkę johnsona i nie wiem co jeszcze za kosmetyki muszę mieć ,a i do kąpieli też johnsona próbki.jak będą się kończyć i nie uczulą to wtedy moze zdecyduje się na ziajke ,żeby wszystko stamtąd mieć . Rano tzn po 9 byłam zrobić glukozę ale tylko na czczo bez picia jej,przeciwciała anty Rh i mocz i Pani w lab powiedziała,że na glukozę to powinnam być tak 7-8 ale ,później powiedziała ,ze jak z żyły to może wynik nie będzie zafałszowany.Kurczę i teraz nie wiem co będzie bo stosuje dietę cukrzycowa i jak będzie zafałszowany to nie wiadomo czy bedę musiała ja stosować dalej czy nie. Ponieważ juz blisko niektóre mamusie maja rozwiązanie myslałyście o smoczkach które bo ja już sama nie wiem i zastanawiałam sie na smoczkiem lovi dynamicznym o tym i dobrze ,że w paczce są 2 szt w razie zagubienia jednego w akcji
#3861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() całe szczęście nie codziennie mam taki apetyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Wtajemniczenie
|
A ja wsunełam własnie 5 duzych kanapek z twarogiem i pomidorem, gdzie ja to mieszcze to ja nie wiem :P
Ale co do tego, ze dolegliwosci z I trymestru powtarzaja sie w III to prawda, ja to bym mogla cały czas spać, ale i tez taka pogoda jest do spania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy Was też bolą rozstępy???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, ale oby było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wymiany okien współczuję, u mnie w mieszkaniu tylko przy jednym oknie trzeba było kawał ściany skuć, a inny zamurować i syfu było tyle, że ![]() A zima niech się wstrzyma jeszcze i przyjdzie przed świętami, żeby był swiąteczny klimat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pajace zostały tylko różowe ![]() Cytat:
![]() _________________________ _____ Nie skończę na razie nadrabiać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3866 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Na dzisiaj już skończyłam pracę, powinnam wrócić jeszcze na 2 godziny po przerwie ale poprosiłam kolęge żeby za mnie poszedł, 6 godzin na dziś wystarczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
ehh zadna sie nie wystraszyla mojego rozowego stroju;p
Pear jak tylko bedziesz wybierac sie do Wro daj znac i spotkanie bedzie ![]()
#3868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3869 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej teściową. Ja jestem na etapie wpuszczania rad swojej teściowej jednym uchem a wypuszczania drugim. Dzis znów była wojna o zimowy płaszczyk. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chodzę od pon do szkoły i jestem sensacją ale ja to sie jeszcze cieszę. Koleżanki pytają czy mi to nie przeszkadza że mjie tak wzrokiem ,, jadą'' to im powiedziałam że jakbym sie każdym spojerzeniem przejmowała to bym w wariatkowie wylądowała ![]() Nauczyciele to się cieszą do mnie, wypytują jak znosze ciąże czy moga jakoś mi pomóc az jestem w szoku... Cytat:
Witamy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie.... Cytat:
![]() Zaczęliśmy wczoraj 28 tydzień ![]() Z mężem jestem juz pogodzona. W niedziele wrócił zaraz po moim telfonie i oczywiście okazało się że niepotrzebnie się wkurzałam bo zasiedział się u dziadków bo tam remont maja i oglądał jak to wszystko wygląda a pod sklepem stał z tymi znajomymi tylko chwilkę bo mu zimno było. Ale oczywiście powiedziałam mu żeby tak więcej nie robił bo mi jest strasznie przykro. przeprosił, wytulał, wycałował, wygłaskał a wczoraj oznajmił że w ramach przeprosin zaprasza mnie na wystep ,, Neonówki'' i na kolację 9 grudnia ![]() ![]() Tak pozatym w niedzielę dostałam strasznego bólu który sie powtarza jakiś co jakiś czas. Ma któraś tak że czujecie jakby coś w środku wam się odrywało po lewej stronie przy kości biodrowej. Mnie w niedziele pierwszy raz tak złapało ale tak mocno że upadłam na podlogę ![]() A do tego M. się rozchorował ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-22 o 17:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.