|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dziękuje
![]() Dostałam paczkę z Hippa i Bobovity ![]() ![]() ![]()
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Padam. Mąż mój na 2 zmianie (wyjątkowo, bo rano nie mieli światła i musieli odrobić dniówke). Wykąpałam Pszczołe, ale z racji tego, ze tatusia brak, umyłam ją w umywalce. ![]() Teraz próbuje usnąć, ale jej cos nie idzie ![]() Małam tyyyyyyyylllllllleeeeeeee napisać ale zapomniałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porypało ich z cenami. Gaz prawie 3 zł ![]() My też mamy gaz. Dobre dobre z tym piachem ![]() Iustyna aż tak się nie-lubicie z autem? musisz przezwyciężyć strach. On ma wielkie oczy. Potem pójdzie. Musisz dużo jeździć ![]()
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może do wesela siorki się zagoi ![]() A miałam Ci już wczoraj pisać - u nas też dynia z ziemniakami to paskudztwo i Lila pluje tym na odległość. Marcheweczką sie zajadała . Myślałam że może najedzona i nei bardzo ma chęć ale dziś dawałam jej drugą połówkę słoiczka i było to samo. Nie chciałam jej wciskać na siłę i wyrzuciłam. Dyni prędko nie kupię.
![]() |
#1715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Wtajemniczenie
|
Pytam odnośnie katarku
bo ponoć zbyt wysoka temperatura może być przyczyną katarku u nas tak było Cytat:
teraz waże mniej niż przed ciążą (choć brzuch wisi) wielkie gratulacje za wagę i brawa za udaną wizytę Dżony miał boski dzień tyyyyyle uśmiechów i zabawy zaczyna chwytać grzechotki-cały czas sie martwiłam że jeszce tego nie robi ale za to teraz spac Tygrys nie chce Tż go przejął a ja skoncze pisac maila firmowego i ide wrzuce cos do klubu...wkońcu
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
moje dziecko dziś cały dzień marudne..chyba go swędzi ![]() ![]() wpadam tylko napisać 2 sprawy: 1. Telik ![]() ![]() ![]() ![]() 2. "OWOC TWOJEGO ŻYWOTA JE ZUS" "święta" prawda ![]() miłego wieczoru dziewczynki ![]() "OWOC TWOJEGO ŻYWOTU JE ZUS" |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Szczepienie u nas przebiegło bez większych problemów. Był płacz przy wkłuciu, ale szybko się uspokoił. Domuś waży 8300g. Przystopował z przyrostem. Jest bardzo silny. Na ten jego brak apetytu narazie zleciła tylko mocz i morfologię, bo nie miał jeszcze. Kiedyś tylko mocz, ale to pod względem odwodnienia. Następne szczepienie dopiero po roczku. Od 5 m-ca mamy wpowadzać zupki jarzynowe z odrobiną kaszy mannej. Możemy spokojnie iść na basen-prawdopodobnie zabierzemy go w sobotę. Martwi mnie, że Dominik denerwuje się przy piersi, nie chce jeść... Nie mogę mu nie dawać z butelki, bo jak jestem w szkole no to jak ma jeść? ![]() ![]() Youyou ![]() A przebijania bombli współczuję aaałaaa ![]() Iustyna ![]() ![]() ![]() Z autem się wkońcu polubisz, zobaczysz ![]() Swoją drogą ja sobie nie wyobrażam nie jeździć autem. Spędzam tam duużo czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Shira ![]() Dziubek ![]() Telik ładna sukienka, a buty prześliczne ![]() Marina spróbuj zagotować ryż aż się tak trochę ściapka, odcedzić i tę wodę podać Igorowi. To jest właśnie na biegunkę zalecane. Może akurat pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
eh....mnie też to przeraża. Pomijając że za ceną benzyny i ON w gorę pójdzie wszystko...... jeżdżę dieslem, "pocieszeniem" jest trochę to że zawsze diesel spala mniej niż jego benzynowy odpowiednik. Ale i tak miesięczne wydatki na paliwo są okropne.... A w temacie prawa jazdy - ja sobie bez niego życia nie wyobrażam. Mam już prawie 10 lat, setki tysięcy przejechałam, i teraz nie potrafiłabym od kogoś być zależną. Nie mówiąc o tym jak się TŻ cieszy bo ma zawsze kierowcę pod ręką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
OCZYWIŚCIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM CIOCIOM ZA TRZYMANE ZA NAS KCIUKI
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ceny paliw w zastarszającym tempie idą w górę to prawda. My oboje jeździmy dieslami, miesięcznie baaardzo dużo nam idzie na paliwo. Oboje też bardzo dużo jeździmy. Za niedługo auto to będzie rarytas... |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
NEROLKA ?????????????? Gdzie jesteś?????????
Stapelka, Stronczek i Agni też was nie widze ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-11-22 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co tam Ci zus podpadł? Spaaaaaaććććć ![]() Zamówiłam Saricie Zośkę ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-22 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Natka
![]() no ale dziś już różowo nie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za wszystkie odp dot lezenia na brzuchu
![]() Mamy juz paszport, jutro zaczynamy pakowac dobytek i w droge. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny głosujcie plissss, spadamy wszystkie w dół
![]() Zabijecie mnie za to: ( bo już było wałkowane) Dajcie linka do fajnej kiążki z bajkami ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-22 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na gaz pali ok. 9,5l/100km więc wychodzi jakieś 9,5x2,85= 27zł za 100km a tż-ta pali ok. 7l ropy na 100km 7 x5,50=38zł na 100km więc różnica jest ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ------ ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-22 o 20:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A stara Justyna wróci jak dziecko da jej się wyspać, co jak widzę szybko nie nastąpi ![]() Fasolka mi "dochodzi", mała się ciągle budzi, Tż zasnął na fotelu. Jeszcze muszę pranie powiesić ![]() Youyou jutro powtórka jarzynowej, mam nadzieję, że ładne jedzenie, to nie jednorazowy wybryk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | ||
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() i sakramentalne pytanie: "Masz dokumenty?" ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() w razie możliwości dostępu do neta wpadnij czasem do nas ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ulgi na dzieci nie będzie tylko dla tych którzy mają jedno dziecko i jednocześnie ich dochód przekracza 85 tys rocznie Na trzecie i kolejne dziecko rodzice mogliby odliczyć po 1668,06 zł.
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zadomowienie
|
dziekuje, rozlozylo mnie na amen
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
jeśli możecie dziewczynki to klikajcie bo lece w dół
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Hej
Nic mi sie nie chce ![]() Dziękujemy za ząbkowe gratki ![]() ![]() ![]() Dziubek syn Ci dorasta ![]() ![]() Telik moje psiapsiuły prawie wszystkie dzieciate więc nie ma takich sytuacji ![]() ![]() ![]() Shira ![]() Youyou u nas dynia z ziemniakiem też nie zachwyciła Natka ![]() ![]() Iustyna myślałam że to paskudztwo poszpitalne na rekach Ci przeszlo ![]() Brumek dla Tymeczka ![]() Beata dla Juleczki ![]() My też prosimy o kciuki jutro szczepienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
natka brawa dla Domka, my mamy szczepienie w piatek ale chyba niepojde bo ja chore i pewnei mala tez zlapie jutro lecimy na pierwsza rehabilitacje,zobaczymy jak to bedzie a moja mala przespala w dzien z 2 godziny i teraz hula juz sie boje nocki,bo napewno bedzie nieprzespana ja prawie wcale nie jezdze autem nielubie,boje sie ,jak mam jechac to az cala sie trzese jezdze tylko tedy jak gdzies jestesmy a R.pije.Kiedys jak tylko zroblam prawo jazdy to smigalam jak szalona niczego sie niebalam,potem zaczelam jezdzic autometem odzwyczailam sie od manualnej skrzyni i teraz sie boje wsiadac do samochodu z manualna skrzynia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie wieszam chyba prania, kładę się wcześniej.... taaa pewnie po 24.00 Ale to zawsze wcześniej niż 1.30 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |||||||
Zakorzenienie
|
A głowa dalej mnie boli
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kciuki oczywiście podzierżę ![]() ![]() No proszę, jak dużo szczęścia na raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Początkowo nie zajarzyłam, o co chodzi ![]() ![]() I utul ode mnie biednego NIkosia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast u nas odwrotna sytuacja, bo obojem z mężem zawsze się sprzeczamy kto prowadzi. Ale dlatego że oboje chcemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja cały czas polecam tę: http://siedmiorog.pl/k752_sto_bajek_ Bajki wiadomo że genialne, a książka kolorowa i przyciąga wzrok malucha ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Beatka masz rację, zależy jakie AŁTO.
Nasz opel pali ok 12. Tż mówi że coś trzeba ustawić i będzie troszkę mniej palił. Ale a tej chwili nie opłaca się przerabiać samochodu na gaz przy tych cenach, chyba że ktoś jeździ naprawdę dużoooo.
#1739 | |||||
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o swędzących rękach może faktycznie po Twoim porodzie pisałaś, ale ja byłam jeszcze w ciąży, dlatego tak mi się kojarzy ![]() Portfelowi współczuję, bo wiem jak to może zaboleć ![]()
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- głosujcie na zanke w tym konkursie bo spada z listy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.