|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Reszta to piękne imiona |
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
o Karmelii też nie słyszałam, pozostałe ładne, mozę ja osobiście nie dałabym Maria bo moja Babcia tak ma na imie
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z tym chodzeniem po dworze to nie za bardzo bo dalej chora jestem. Musze zadzwonic do mojego lekarza i przedlujzyc zwolnienie bo do poniedzialku to ja nie wydobrzeje a w mojej pracy na olbrzymim open space prawie 100 człowieków z czego jakies 20% kichająca i kaszląca wiec po co mam sie dodatkowo zarazic...
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ewunia_1984na kiedy masz termin, na czerwiec w końcu? Ja mam nadzieję, że 14 grudnia jak pojadę na genetyczne to płeć poznam, bo moje znajome, które jeździły do niego dowiadywały się na pierwszej wizycie w 13 tygodniu, albo potwierdzał jeśli któraś wcześniej wiedziała od swojego lekarza. |
|
|
|
#335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tój kot na lodówce the best ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja od 6 tygodnia do końca 14 przytyłam ok 3 kg. Dzisiaj zaczynamy 15 tc 2011-09-26 11.16.06.jpg 2011-10-10 10.43.30.jpg to jest mój kociak. No kociak rodziców. Po półtora roku wczoraj odszedł od nas we wrześniu się okazało, że ma raka nerki
|
||
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uffff.... udało mi się o 5 rano napełnić pojemniczek.
![]() Zaniosłam do laboratorium, przed 15 będę miała wynik badania, a na 15 wizyta. To się nazywa mieć szczęście Cytat:
Ale wybił mi ten pomysł z głowy, będę miała jutro na śniadanie. O ile będę miała ochotę... Cytat:
![]() I nie wiem czy nie byłoby czytelniej gdyby czcionkę zmienić... na taką standardową Mogłabyś spróbować, zobaczymy jak to będzie wyglądało.---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- niunia32, śliczny kot. Bardzo mi przykro, że odszedł za tęczowy most. Tam na pewno jest mu dobrze. Czy rodzice zastanawiają nad przygarnięciem kociaka?
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-23 o 09:34 |
||
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() rodzice powiedzieli, że już nie chcą zwierząt. w domu poza psem są jeszcze 2 kotki 11 i 10 letnie a Agat został wzięty, bo mama jechała z bratem po kota i ona też wzięła
|
|
|
|
|
#339 | |||||
|
Raczkowanie
|
Piszecie jak szalone
![]() Cytat:
* Weronika - kiedyś byłam zachwycona tym imieniem teraz znudzona bo zbyt popularne * Emilia ( Emilka) - ładne * Sara - kojarzy mi sie z psem znajomych * Marysia (Maria) - nie przepadam za tym imieniem * Karmela (Karmelka) - brzydkie * Liwia - ładne * Janka - nie podoba mi sie * Róża - nie * Alicja (Ala) - ładne * Iga (Igusia) - złe skojarzenie * Klara- nie * Liliana - ładne i można zdrabniac do Lili Ja bym sie jednak nie sugerowała opinią innych bo wiadomo że każdy może miec różne skojarzenia z danym imieniem.Najważniejsze żeby Wam się podobało. My z mężem nawet nie pytamy innych co sądzą o naszym wyborze, tym bardziej babci i dziadków, którym wiadomo że podobają się imiona bardziej klasyczne (Basia, Ewa, Anna itd) a nam niekoniecznie ![]() Cytat:
za ostatnią wizytę w tym temacieCytat:
trzymam kciukijuż doczytałam, ale miałaś szczęście ![]() Cytat:
Niestety wiem co znaczy miec chore dziecko w domu Mati chodzi od wrzesnia do przedszkola i ostatni miesiąc wygląda mniej więcej tak: tydzień w przedszkolu, tydzień w domu, tydzień w przedszkolu....Od poniedziałku znowu chodzi ale ciekawe jak długo a nigdy wczesniej nam nie chorował Cytat:
Edytowane przez raczek13 Czas edycji: 2011-11-23 o 09:48 |
|||||
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
kokosowy jest bardzo polecany.
Ja mam problem odwrotny, moje kudły ciągle tłuste. I buzia. Chociaż powiem Wam, że od tygodnia gdzieś jakby...coś... mam nadzieję, ze hormony ciążowe mi wyregulują wszystko ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie zjadłam pyszną owsiankę, ale jak mówicie o tych parówkach... ![]() ![]() Poza tym glut mi przechodzi, gorączki już nie mam, słońce świeci, więc koło południa wybędę sobie na spacerek od lasu. |
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chciałam dzisiaj parówki, ale mąż mi zjadł, a były tylko 2 :/
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lasencje
Ja dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem podbrzusza, ale już mi przeszło Zaraz jadę do swojego profesora omawiać temat, który będę realizowała w ramach doktoratu A potem jadę w poszukiwaniu sukni ślubnej Wszak tylko miesiąc mi został, a ja dalej nie mam tej najważniejszej kreacji
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#344 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście listonosz był wyrozumiały dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zjem śniadanie i myknę. Jeszcze wieczorem tak sobie pomyślałam, że mogłam im większą awanturę zrobić, bo skoro z góry awizowane, to listonosz przy sobie paczek nie ma w chwili wrzucenia awizo do skrzynki, czyli teoretycznie powinny być w oddziale poczty, a co za tym idzie, powinnam je spokojnie odebrać Cytat:
Ja myślę, że zwierzętom na lepsze wyjdzie odejście od nas niż męczenie się z chorobą, której nie da się wyleczyć. Moja ciocia miała całe stada kotów w domu. Jedne, takie najbardziej wytrwalsze to był całkowity ślepotek, kicia bez oczka i nerkowiec właśnie. Ślepotek odszedł ze starości, a miał chyba z 15 lat, kicia bez oczka miała raka jelita - gdyby wcześniej weterynarz zareagował to dałoby się ją uratować, ale niestety, no i został nerkowiec Alfik oraz nowa mała znajda Korek - kot z ADHD ![]() Cytat:
Właśnie wciągam ostatnią parówkę, ale czuję, że jednak to nie to jest... Dzia No ja tak czasami jadłam Teraz z wiadomych względów nie mieszam aż tak drastycznie smaków, bo istnieje ryzyko oddania ![]() Ja już obudzona, po śniadaniu. Zaraz pójdę ponownie na pocztę, bo ciekawość mnie zżera któż to mi mógł coś wysłać
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Olejki do włosów są super i to do każdego rodzaju..ja kupuje dla siebie w sklepach ze zdrową żwynościa czy mydlarniach różnie..
Szalejecie dziewczyny strasznie nie daje rady czytać wszystkich postów A na dodatek wy już tak daleko z tematami..wózki..imiona ... a ja nic no siedze jak ta kura na grzędzie i pilnuje robotników bo też sobie domek wykańczamy.Co do imienia Klara to mam cocker spanielke o tym imieniu i strasznie wredne psisko jest i dokuczliwe ![]() Od którego tygodnia można już się dowiedzieć czy będzie chłopczyk czy dziewczynka?? ja jestem w 14 ale mój gin powiedział że na następnej wizycie (6grudnia) nie będzie mi robił usg to ja nie wiem czy się domagać ![]() Tak wogóle dziewczyny ze świętokrzyskiego gdzie zamierzacie rodzić..??? ehh wy tak ciągle o jedzeniu i tak siedze i czytam i jem i czytam i jem a nawet jak nie jem i was poczytam to zaraz lece do lodówki bo się robię głodna
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suknie, suknie, suknie Zawsze jak przechodzę koło sklepu z sukniami muszę się zatrzymać i oglądać i oglądać.... W której części Wrocławia będziesz? jak zobaczysz taką blondi przyklejoną do szyby to ja
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
ależ Wy produkujecie. wczoraj tez chcialam sie odezwac, ale moj laptop corz bardziej strajkuje i sie wyłącza / zamula etc.
u nas w koncu piekne slonko a ja tylka nie moge rusyc z kanapy a obiecalam sobie dzisiaj ,ze posprzątam na blysk. dziewczyny czy was bolą kręgosłupy ?? mnie nigdy nic na dole plecow nie bolało, a od kilku dni masakra, wczoraj nie mogłam wstać z łóżka paraliż prawej nogi i mega ból jakby przy kości ogonowej ? nie wiem... nawet nie mialam sily Adasia do kibelka podsadzić ... masakra. dzisiaj pobolewa ale mniej. i tak sie zastanawiam co to. jeszcze 2 godzinki i smigam po Adasia do przedszkola to moze sie troche rozchodze. ja w 1 ciazy przytylam 16 kg ale miaam duzo wody w sobie bo bylam mega opuchnieta. a schudlam raz dwa. poza tym mlody mial 4 kg /57cm to taki klops byl a ze ja nisa bo 1,56 to wygladalam jak kula zycze wam milego dzionka. moze sie sturlam z kanapy i cos pozytecznego porobie
|
|
|
|
#349 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czemu masz przystopować z kapustą, czyżbyś jakoś uatrakcyjniła wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-11-23 o 10:25 |
|||||
|
|
|
#350 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W moim przypadku to chyba skutek uboczny pracy siedzącej.
|
||
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() rzecz jasna mróz złapał i trzeba było skrobać szyby ![]() do tego biorę antybiotyk, bo uczepiła się do mnie angina niestety masakra jakas.zaraz wstawię na email zdjęcia z 14tygodnia tej ciąży i ciąży z Olafkiem. ALE WAM FAJNIE, ŻE ZNACIE JUŻ PŁEĆ gratulacje
|
#353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie pięknie, oby tylko śniegu dużo napadało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Póki co nie wiem, i pewnie zdecyduję z główką między nogami. Najbliżej będę miała na Prostą. Mój lekarz pracuje na Czarnowie, ale nie ma to dla mnie znaczenia, bo przecież nie będę celowała w jego dyżur. Jak mnie przyciśnie to pojadę pewnie najbliżej.Wielkiego wyboru nie mam. Jest jeszcze szpital na Kościuszki, ale jakoś mnie nie przekonuje. Chociaż koleżanki rodziły i są zadowolone... Czyli nie wiem nic. ![]() Cytat:
Miałam takie bóle jakby mnie ciągnęły w pośladkach, aż do nogi. Przejdzie
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziergam, ale materiały jeszcze mam i kolczyki też zresztą
Zastanawiam się nad małym zamówieniem, bo święta idą, to może w pracy znów się coś ruszy ![]() Cytat:
![]() Idę sie ogarnąć, bo zalegnę na stałe w wyrku
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z Olafkiem farbowałam i to z czarnego zeszłam na blond
![]() a teraz też już farbowałam
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
witam, nadrobiłam 4 strony,
wczoraj robiłam pierogi ruskie wszystko było oki dopóki nie zaczęłam wałkowac ciasta jakby mi siły odebrano, na szczęście dziś w pracy zjem domowe pierożki, zjadłam pierogi a potem dorwałam się do pomeo czy jak się ten owoc nazywa dziś idę z męzem na jego pierwsze usg ciążowe mam nadzieje że się wyrobi z praca i zdąży na 18 bo na genetycznym go nie będzie a to mam za 2 tyg bo pewnie na pomorzu będzie a nie w okolicach domku bo bym go ściągnęła tak do 100 km od domu ale 500 nie będę mu kazała jechac ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- ja na razie nie farbuje bo jakos mi nie przeszkadza , a powiecie mi kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia bo nie wiem czy już czas na zapisy? co do skrobania mi się dziś udało, za to mąż dostał firmowego busa i tam pełen wypas przednia szyba ogrzewana mnustwo skrytek i w ogóle prawie jak w cięzarówce się jedzie tak wysoko Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2011-11-23 o 10:55 |
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie
bo u mnie cesarskie będzie prawdopodobnie.
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Charakter tak Ci złagodniał?
![]() Cytat:
![]() Do szkoły rodzenia to chyba ok 7 m-ca? Widziałam ogłoszenie u lekarza, ale jeszcze się nie wgryzałam. |
|
|
|
|
#360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe no a jak ![]() no ja na święta też bym chciała co nieco lepiej wyglądać buuuu waga mi padła a nie waże 150kg muszę zakupić nową, chociaż małż twierdzi, że nie kupi bo mam obsesję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Ja już na nogach, mam dzis w planach aktynwy w miarę dzień, spacerek, zakupy, ogarnąć mieszkanie
zobaczymy czy się uda
a w mojej pracy na olbrzymim open space prawie 100 człowieków z czego jakies 20% kichająca i kaszląca wiec po co mam sie dodatkowo zarazic...

objadłam się właśnie placuszkami z jabłkami
i ruszyć się nie mogę

za ostatnią wizytę w tym temacie

Ja myślę, że zwierzętom na lepsze wyjdzie odejście od nas niż męczenie się z chorobą, której nie da się wyleczyć. Moja ciocia miała całe stada kotów w domu. Jedne, takie najbardziej wytrwalsze to był całkowity ślepotek, kicia bez oczka i nerkowiec właśnie. Ślepotek odszedł ze starości, a miał chyba z 15 lat, kicia bez oczka miała raka jelita - gdyby wcześniej weterynarz zareagował to dałoby się ją uratować, ale niestety, no i został nerkowiec Alfik oraz nowa mała znajda Korek - kot z ADHD
to ja nie wiem czy się domagać 

A czemu masz przystopować z kapustą, czyżbyś jakoś uatrakcyjniła wizytę