Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 09:22   #3961
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) hehe to pewnie zależy od ułożenia i wielkości dzieci, od wielu czynników, zresztą jak i ciąża pojedyncza też
Znam jedną babeczkę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki, ale najlepsze jest to, że dopiero na porodówce dowiedziała się, że to bliźniaki!! Ona miała już tedy jedno dziecko ok 5 letnie - chłopca i to małe też miał być chłopiec, no i był tylko chwilkę za nim wyszła jeszcze dziewczynka!! Całą ciążę na USG dziecko bardzo dobrze chowało się za tym drugim (nie miała USG 3D/4D tylko to zwykłe). Sama opowiadała, że nawet położna jak zobaczyła, że dziecko się urodziło i po 2 minutach akcja porodowa od początku to była w szoku.... położna, położną ale ja bym chciała widzieć jej samej minę, nie wspominając o mężu : brzydal:

Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
Mi teście dokuczają ze skoro nie znamy tak do końca płci to pewnie parka bliźniąt się urodzi, ja im cały czas mówię że to jest niemożliwe!!!!przy dzisiejszej technice......Nie miałam ani 3 ani4d ale kurka na ktg jedno serducho było..........łoooł ale by był numer
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:41   #3962
likas
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Mi teście dokuczają ze skoro nie znamy tak do końca płci to pewnie parka bliźniąt się urodzi, ja im cały czas mówię że to jest niemożliwe!!!!przy dzisiejszej technice......Nie miałam ani 3 ani4d ale kurka na ktg jedno serducho było..........łoooł ale by był numer
ale by była niespodziewajka
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:47   #3963
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Tak pozatym w niedzielę dostałam strasznego bólu który sie powtarza jakiś co jakiś czas. Ma któraś tak że czujecie jakby coś w środku wam się odrywało po lewej stronie przy kości biodrowej. Mnie w niedziele pierwszy raz tak złapało ale tak mocno że upadłam na podlogę M. chciał jechać na pogotowie ale przeszło... tylko ze rano w pon było to samo tylko mniej boleśnie....
Mam ten sam ból od wczoraj.... I jeszcze mnie podbrzusze wczoraj bolało, a dziś żołądek...

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
m standardowo
Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne?
Kasia
Ja każdy ból zrzucam na karb rozciągania się kości,mięśni i brzucha.
Ale co tak na prawdę się dzieje to musisz zapytać lekarza.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny wy tak szalejecie z tymi termometrami a ja mam jeszcze stary rtęciowy niezastąpiony i taki zwykły elektryczny i nie kupuję na razie termometru ale jak tak czytam że kupujecie to też się zastanawiam
Ja też mam rtęciowy i elektryczny zwykły... I nie kupuję więcej

[QUOTE=LoczeK83;30675363]
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

moje wczorajsze zakupy :
ale super! A ja tak marzyłam o córeczce
A będzie 2 synek.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzięki ale raczej nie jest to niewydolność łożyska bo wagowo dziecię wychodzi standardowo jak na ten tydzień, tu chodzi o to że |(niestety ze stresu nie pamiętam) że albo głowka jest za duża w porównaniu do brzuszka albo na odwrót... i te wyniki mu się nie podobają... najgorsze że dał mi namiar do najlepszego speca od USg ( który tylko usg się zajmuje) i stąd też mam mega doła, bo skoro mam iść do najlepszego to znaczy się że coś może być na rzeczy a mój prowadzący nie chce póki co powedzieć, żebym nie padła i nie zaczęła panikować
Idę dziś na 19.40 wiec trzymajcie kciuki
Wiesz, ja w pierwszej ciąży musiałam jechać do innego miasta (do Rudy Śląskiej), bo tylko tam robili najdokładniejsze USG 3D/4D w Polsce. Lekarka kazała bo ja miałam wrodzoną wadę i ona podejrzewała że dziecko też może mieć.

Okazało się że jest ok.

Nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A mi kolezanka dała znac ze w jednym lumpiku dzis bedzie dostawa i bedzie duzo zabawek dla dzieci, wyslalam mame przed praca i wlasnie przywiozła worek pełen zabawek za 100zł nakupowała ale podzieliłysmy dla mojej Lenki i malucha mojego brata.
A tifuś biedny cieszył sie jak głupek bo myslał ze to wszystko dla niego
Super zabawki

Ja dziś czuję się fatalnie, żołądek mnie boli, po lewej stronie miednicy mnie boli, czuję się jakbym miała grypę żołądkową.. No i brzuch mnie ćmi...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:56   #3964
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Ojej dziś wizyta na 14-stą

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
W takim termometrze trzeba dokonać kalibracji, o ile jest taka funkcja. Mierzysz temp ciała rtęciowym i tym (przy prawej skroni) i obliczasz różnicę, jeśli masz taką funkcję w termometrze to dajesz np. +/- 2 stopnie(zależy jaka różnica)
Muszę sprawdzić czy mój ma taką funkcję, dzięki

Cytat:
t
Stary 2011-11-23, 09:56   #3965
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Wiesz, ja w pierwszej ciąży musiałam jechać do innego miasta (do Rudy Śląskiej), bo tylko tam robili najdokładniejsze USG 3D/4D w Polsce. Lekarka kazała bo ja miałam wrodzoną wadę i ona podejrzewała że dziecko też może mieć.
A skąd jesteś?? Też ze śląska ??
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:57   #3966
kasikzaki
Zadomowienie

Idę sobie zrobić tosty

A pomysłu na obiad to nie mam wcale........trochę ogórkowej z wczoraj zostało ale to za mało i jakieś drugie danie by się przydało
Stary 2011-11-23, 10:00   #3967
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
A skąd jesteś?? Też ze śląska ??
Z Krakowa
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 10:09   #3968
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny wczoraj wieczorem złapał mnie ból podbrzusza 2x i po chwili ustąpiło... przeraziłam się... aż mi się śniło, że urodziłam przedwcześnie i obudziłam się cała spocona Jeszcze około 5 się obudziłam i wzięłam nospę bo brzuch mnie rozbolał bolał, przestał, bolał, przestał ale nie miałam twardego... może pizza mi zaszkodziła, czy co?? strasznie się martwię, że coś wynajdzie, albo mnie położą znów do szpitala

19mala83 dobrze się czułaś po tej pizzy??

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
to super, że sie spotkanko udało

o własnie miałam cię zapytać czy coś na ten temat wiesz
słuchaj szykuj termin na 13 grudnia next spotkanko, więc rezerwuj czasik dla nas I TERAZ SIĘ NIE WYWINIESZ

a widzisz, zdążyłam uprzedzić
Cytat:
dzięki ale raczej nie jest to niewydolność łożyska bo wagowo dziecię wychodzi standardowo jak na ten tydzień, tu chodzi o to że |(niestety ze stresu nie pamiętam) że albo głowka jest za duża w porównaniu do brzuszka albo na odwrót... i te wyniki mu się nie podobają... najgorsze że dał mi namiar do najlepszego speca od USg ( który tylko usg się zajmuje) i stąd też mam mega doła, bo skoro mam iść do najlepszego to znaczy się że coś może być na rzeczy a mój prowadzący nie chce póki co powedzieć, żebym nie padła i nie zaczęła panikować
będzie ok, musi!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:10   #3969
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Z Krakowa
uu to do Rudy miałaś kawałek ale pamiętam, że jak synka uroziłam, to właśnie tylko tam kierowali na 3d , teraz na szczęście u nas w Gliwicach też jest i to w gabinecie mojego gina także nie muszę biegać!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 10:16   #3970
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczyny
dzisiaj kupiłam łóżeczko i materac:
-materac z pianki poliuretanowej uzupełniony antyalergiczna matą kokosową pokryty viscorem który dopasowuje się do kształtu dziecka cena 94 zł
-łóżeczko z szufladą Klupś -Radek VII cena 362zł
teraz muszę dokupic posciel na allegro,
a to wszystko to jest prezent od rodziców moich
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:18   #3971
*Agatek*
Zakorzenienie

mam mega stresa przez te bóle

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 10:21   #3972
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam.

Ale sie wkurzyłam,nosz do diaska do TŻta zadzwonił już kolega z Niemiec, jeden z tych z pod ciemnej gwiazdy i już sie umawiał :/ , a TŻ jedzie w piątek, więc cały weekend będzie wolny miał, ah do dupy to wszystko!!

Jeszcze miałam głupie sny, że kota urodziłam i mi biegał po całym domu i z psem sie gonił, jeszcze sie dziwiłam, ze w pierwszym dniu zycia taki szybki jest :/
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:26   #3973
NataliaM1103
Rozeznanie

fajnie dziewczyny ,że spotkanie się udało
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:29   #3974
elunia25
Raczkowanie

Witam Mamusie i ich Brzusie z rana
ja dzis mam dzień lenia, siedzę dalej w piżamce i nic mi sie nie chce a jak patrze na stertę prania i pomyśle o zakupach i obiedzie to jednyne co bym teraz zrobiła to nakryła sie kołdrą i poszła dalej spać

mam pytanie bo własnie jestem na etapie wybierania materaca macie może jakiegoś sprzedawcę albo firme gdzie juz go kupiłyscie, zgóry dziękuje za info
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:30   #3975
likas
Raczkowanie

Cytat:

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....
będzie dobrze nic się nie martw

Ostatnio w nocy jak się chcę przewrócic z boku na bok to sie budzę i dziś jak się odwracałam to złapał mnie taki ból w prawej pachwinie, aż łzy mi poleciał. Dobrze, że po chwili przeszło bo nieźle się przestraszyłam
Stary 2011-11-23, 10:30   #3976
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dph, az mnie Czy 20-letnia dziewczyna w ciazy to na prawde tragedia? No, bo doskonale wiem, ze nie. Co za głupia pinda noo!!!
Dla mnie za młoda na dziecko to jest 15-nastolatka

kiedyś chciałam mieć pierwsze dziecko w wieku max 22 lat, ale wiadomo studia itp.

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie

chcialabym abyście przyjęły mnie do grona mamuś lutowych - z niecierpliwością oczekuję na pojawienie się na świecie mojej córeczki Lenki. Dokladny termin to 18 luty .

Podczytuje was od dawna ale dopiero teraz nabrałam odwagi aby napisać, ponieważ to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia o wychowywaniu dzieci ( w rodzinie także brak maluchów uważam że jesteście skarbnicą wiedzy i super wsparciem dla takich osób jak ja .

Coraz bardziej obawiam się porodu , potem opieki nad dzidzią i dlatego też biorę sobie wasze wszystkie rady do serca .
Zapomniałam sie przedstawić mam na imię Kasia - lat 27 mieszkam w woj. Mazowieckim (ok 60 km od Warszawy tam też pracuję tzn. pracowałam przed ciążą bo od poczatku jestem na zwolnieniu)

Mam od razu pytanie do Was zastanawiam sie które kosmetyki dla dzidzi wybrać - wacham sie między HIPP a penaten - do jutra jest promocja tych drugich w super pharmie i sama nie wiem bo hipp ma jakieś naturalne olejki a penaten też chwaliłyście:co nfused:

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i mam nadzieję że moge do was dołączyć
Cześć
Z tych dwóch firm wybrałabym Hippa

Generalnie to wszystkie kosmetyki myjąco-smarujące kupię z Babydream, bo koleżanka po składzie poradziła mi je jako najmniej naładowane chemią.
Te i Hippa

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą teoretycznie maja 30 dni Jak to u was jest?
Ja dostaję tak jak reszta pracowników firma duża

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Na poczatek chce sie Wam pochwalic ze u mojego Sebastianka wchlonela sie wada serduszka, właśnie wróciłam od kardiologa i tak mnie radośc rozpiera że aż wytrzymać nie mogę Pani doktor powiedziala że malutki ma silne serduszko i bardzo dobrze rozwiniete, dumna jestem z niego że tak dzielnie wlczył

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
i chwalę się : 1 grudnia mam egzamin na polskich drogach teoretyczny już za mną i czekam na wyniki
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a u mnie była moja kolezanka połozna mowiłam Wam, ze pracuje w szpitalu na wcześniakach....
TADAM oto co przywiozła niunkowi a powiedziała, ze jeszcze przywiezie
jestem mega zadowolona troche kasy zaoszczedzone
-pieluchy happy bella 1
-octenistept (oszalała z wielkoscią opakowania ale takie tylko maja na oddziale)
-alantan w kremie i pudrze
-preperat w sprayu na odparzenia itp
-esputicon
-płyn do kąpieli johnsona (mam juz kosmetyki penatena ale jak nie bede otwierac to bedzie na potem) powiedziała, ze to jedyny kosmetyk johnsona ktory nie uczula im dzieci na oddziale
-2 butelki aventu
-czapeczki (4) i skarpetki(2 pary) z reklamówek od przedstawicieli

hehe darowanemu koniowi w zęby nie zaglądają
Super paka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem, ze własnie weszłam na strone apteki dbam o zdrowie i wszystko co mi brakuje to tam zamówię i odbiorę sobie bo ceny jak na all albo niższe nawet...i przesyłki nie trzeba płacic
i chyba kupię termometr elektroniczny Canpolu z elastyczną końcówką- u nich kosztuje 24,19, bezdotykowy zawsze zdążę dokupić jakby co...
te podpaski wielkie belli są w doz 10 szt za 4,19
Oooo... muszę potem zobaczyć

Cytat:
Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
Ja nie miałam 3d
_________________________ _
Cześć

Czuję się jak zezwłoka. Całą noc się wierciłam, bo miałam nos masakrycznie zapchany
Przez to wszystko mój mąż też się nie wyspał, a bidul do pracy szedł
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:32   #3977
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia szpital na okres pobytu zapewnia podpaski, wiec ile na pozniej?

2.Jaki krem na mróz wybieracie???

3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka

Wogole od 2tyg jakos ciezko sie czuje. Od paru dni napina mi sie brzuch, mam tez krótkie, bolesne skurcze i to uczucie parcia. Mam takie przeczucie, ze niedługo urodze. Jutro ide do gina, jestem ciekawa co powie
ad.1 kupuje 3 paczki, u nas w szpitalu też są podpaski

ad.2 nivea na każda pogodę- teraz używam dla starszej córy, potem do dwóch buziek

ad. 3 ja kupuje tylko śpiworek, pościel wydaje mi się zbędna

kciukasy za wizytę

Cytat:
ja jutro do nich jadę bo dziś mnie nie chciała
pozdrów ją serdecznie

Cytat:

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Ale sie wkurzyłam,nosz do diaska do TŻta zadzwonił już kolega z Niemiec, jeden z tych z pod ciemnej gwiazdy i już sie umawiał :/ , a TŻ jedzie w piątek, więc cały weekend będzie wolny miał, ah do dupy to wszystko!!

Jeszcze miałam głupie sny, że kota urodziłam i mi biegał po całym domu i z psem sie gonił, jeszcze sie dziwiłam, ze w pierwszym dniu zycia taki szybki jest :/
co za sen.....

a nie moze zostac jeszcze i weekend spędzic z Tobą???

MissZuzia kciuki za wizytę i nie denerwuj się kochana...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:32   #3978
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....
BĘDZIE DOBRZE!!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 10:34   #3979
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:34   #3980
mala_stopka
Zadomowienie

a tak w ogóle to dzień dobry , bo się nie przywitałam.....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:35   #3981
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczyny a ja mam dola;(
dowiedzialam sie ze nie dostane pieniedzy z socjala na swieta;( bo urodze przed swietami;(
kurde tak liczylam na te pieniadze a teraz ;;(

nie wiem co robic czy isc sie prosic jeszcze czy co??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:36   #3982
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dla mnie za młoda na dziecko to jest 15-nastolatka

kiedyś chciałam mieć pierwsze dziecko w wieku max 22 lat, ale wiadomo studia itp.

A ja w ogole jakos nie chciałam być mamą. Nawet teraz nie czuję jeszcze żadnej radości, żadnej euforii, bardziej tylko myślę ile problemów mam i ile mi jeszcze dojdzie...

mała_stópko
no niby by mógł, ale w piątek jego ojciec jedzie do Niemiec i w ten sposób miały darmową podwózke, a tak to ze stówe by musiał zapłacic komuś.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-23 o 10:37
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:42   #3983
bambusiek
Zakorzenienie

Miałam Wam jeszcze napisać o wczorajszej wizycie u gina, ale mąż jest chwilę w domu, więc później nadrobię
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:00   #3984
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Monia z ta lewatywa to nie koniecznie, u mnie w szpitalu sie tego nie robi dzis na szkole rodzenia o tym polozna mowila. nie ma tez teraz czegos takiego jak golenie krocza przez polozne ani obowiazku nacinania

mialam wczesniej zapytac o trzy rzeczy:

1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia szpital na okres pobytu zapewnia podpaski, wiec ile na pozniej?

2.Jaki krem na mróz wybieracie???

3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka
1.Mam 2 opak Bella Mama
2.Mam krem do pielęgnacji ziajki jest bez wody więc sie nada
3.Myślałam ,ze sam koc akrylowy starczy plus kombinezon ,a teraz nie wiem.
Co do lewatywy.Jak wygląda końcówka jej i czy głeboko ją wsadzają

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd... Starałam się poszukać w Waszym wątku we wcześniejszych postach czegoś na ten temat, ale nie znalazłam żadnego wpisu. Jeśli taki był proszę o podanie mi linka lub napisanie na której stronie szukać, ponieważ nie potrafię jeszcze poruszać się na tym forum. Z góry oczywiście proszę o zrozumienie i chwilkę czasu
Czy wiecie może co może taki ból oznaczać i czy któraś z Was ma takie "dolegliwości" obecnie?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Kasia
Ja ostatnio tak miałam takie kłucia,podszczypywania czy prądy ale wzięłam 2 nospy i jakoś przeszło ale było to bardzo nie przyjemne.Jutro mam gina to zapytam co to mogło być

Hej mamusie
Ale dzis moja ksieżniczka wypycha mi swoje kostki,normalnie co chwila moge ja pogłaskać ,tylko nie wiem czy to raczka,łokieć czy nózka,ale to jest takie słodkie,mogła bym ją miziać i miziać.
Co do termometrów chciałam kupić ten do czoła i ucha ale własnie słyszałam o częstym błednym pomiarze wiec chyba kupię elektroniczny z miękka końcówką,bo teraz mam tylko stary poczciwy rtęciowy.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:01   #3985
likas
Raczkowanie

Buszuję po necie i właśnie znalazlam takie info :

W sklepach Pepco od 25.11.2011 zabawki w niższych cenach

Chyba czas pomyśleć o świętach
Stary 2011-11-23, 11:02   #3986
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

ale mi się źle oddcyha dzisiaj... ło matko......

jednak po łózeczko i inne pierdółki jedziemy w piątek z rana juz się doczekać nie mogę
potem jeszcze zamówię te rzweczy kórych mi brakuje... w grudniu wózek i będzie wsio
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:05   #3987
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
1.Mam 2 opak Bella Mama
2.Mam krem do pielęgnacji ziajki jest bez wody więc sie nada
3.Myślałam ,ze sam koc akrylowy starczy plus kombinezon ,a teraz nie wiem.
Eliza sam koc+kombinezon wystarczy - 100% pewności
Stary 2011-11-23, 11:07   #3988
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mogłoby tak zimy w tym roku nie być.... wcześniej by się z dzidzią wyszło na spacerek i łatwiej wózek pchać
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:16   #3989
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

ja miałam robione to takim podobnym "wężykiem" jak do kroplówki i grubość też tego typu, nie wklada się tego głęboko.. lekko do odbytu, tak żeby płyn na pewno wpadał do środka a nie wylatywał bokami..

o podobnie wyglądała moja lewatywa z tym, że nie przypominam sobie tej niebieskiej końcówki, pamiętam że chyba była biała i jeszcze mniejsza..

http://www.tworzywa.wroc.pl/powiekszenia/lew1.php

http://www.tworzywa.wroc.pl/lewatywy.php#

http://www.vismaya-maitreya.pl/natur...robic_cz2.html
tutaj babka pisze,że 8 - 10cm się wkłada ale mi się nie wydaje, że tyle miałam... najwyżej 5cm ale nie wiem, w każdym razie nic to nie boli
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-23 o 11:24
Stary 2011-11-23, 11:29   #3990
eliza1984
Zadomowienie

likas MartuNiunia dziękuję wam za odpowiedź
Idę się terz położyć bo mi jakos nie dobrze i rano oczywiscie zalicyłam pawika,znowu.Coś za często to się ostatnio powtarza
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości