Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 11:36   #3811
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Przyjechalo lozeczko pietrowe
Ciesze sie jak dziecko
W koncu wybralismy w kolorze orzecha.
Oczywiscie nie zlozone bo to wyzsza szkola jazdy i maz nie zdazy
A teraz uciekam gotowac barszczyk

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Dziewczynki pytałam Wam odnośnie materacyka - jaki lepszy pianka czy pianka - kokos? Napiszcie jakie kupujecie lub macie pls

Wczoraj kobitka w sklepie mówiła nam jeszcze o monitorze oddechu, co o tym myślicie? Doświadczone Mamusie - miałyście taki sprzęt?
Materacyk ja mam gryka-kokos. Na kokosie spal Filip jak byl malusi, a wg zalecen obrocilam na gryke, jak zaczal sie ruszac sam w lozeczku
Monitorka oddechu nie mialam. Ja bylam monitorkiem
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja sie dziś dowiem kiedy mam pójść na glukozę Usg o 14.30 A wcześniej jeszcze muszę iść na praktyki do liceum
trzymam kciuki.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka miło ,ze rozmyślasz o mnie przed snem i o koniach
no juz sobie tak nie slodz
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj poźnym wieczorem zaczął mnie delikatnie pobolewać brzuszek.tak jakby przed okresem.i nie wiem czy to nie ból promieniujący od krzyża...brzusz ek nie robi się twardy, Maluch się normalnie ruszał. do teraz czuję te lekkie pobolewanie.myślicie że to coś co wymaga natychmiastowej wizyty u lekarza? niecały tydzień temu byłam na usg i było wszystko ok.na poniedziałek mam zaplanowaną wizytę u mojego gin...co myślicie?
Oj kochana lepiej zebys zadzwonila doswojego lekarza.
Ja w poprzedniej ciazy jak mnie bolal przez 20 minut brzuch jak na okres, zadzwonilam kazal przyjechac do szpitala ibylam w szpitalu przez 3 dni. Okazalo sie ze mam skurcze przedwczesne.
Nie moze w ciazy tak brzuszek pobolewac.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj już nie miałam czasu wejść więc zdaje relacje teraz byłam wczoraj na wizycie u lekarza - wszystko OK, powiedział że macica bardzo dobrze się rozwija a szyjka przylega tak jak powinna
dzisiaj na 18 jedziemy na USG połówkowe zobaczyć czy z dzidzią wszystko dobrze, czy rozwija się prawidłowo i czy jest chłopcem czy dziewczynką. Myślę że pokaże Nam co ma między nóżkami
trzymajcie kciuki
to super wiadomosci
No i trzymam kciuki!
Cytat:
Mamusie starszych dzieci, mam pytanie , jakiego koloru macie spacerówki tzw. parasolki ( jeśli macie ) czy jasny się sprawdza? Czy iśc raczej w ciemne kolory?
Dobrze ze nie napisalas starsze mamusie
Moj ma granatowo-niebieski
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-23 o 11:37
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:37   #3812
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Niew iem jak te spacje usunac wiec wkleje Ci moje http://www.nokaut.pl/pozostale-artyk...r-oddechu.html
Konia, u mnie adas tak plakal ze robil sie siny i dopadal go bezdechpierwszy raz byla akurat moja mama u nas po urodzeniu i wlasnie tak go potrzasnela i kalpsa na tylek, ja bym nie wiedzial co zrobic! masakra, mial nawet robione ekg, taki malenski pod tymi kabelkami, no nawet nie chce o tym myslec, na szzcescie bylo wszytsko w porzadku ale strach pozostal!
Jak się dziecko zaniesie płaczem to ponoć dobrze działa dmuchnięcie w twarz, ale pewnie klaps dla noworodka jest pewniejszy.Ja muszę przeszkolić wszystkich domowników, choć wiadomo ,że w nerwach to różnie.U znajomej właśnie panika ich sparaliżowała i dobrze ,że sąsiadka była w domu ....Ja jestem z tych pod wpływem adrenaliny działają jak automaty , więc muszę sobie wbić pewne rzeczy do głowy,żeby tak zadziałać.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:38   #3813
emigra
Zakorzenienie

Ja tez kupuje wozek z gondola mam nadzieje ze bedziemy jej jak najdluzej uzywac, a na jesien moze do spacerowki sie przeniesiemy... synek kolezanki pozno zaczal siadac i do pol roku korzystali z gondolki. Wydaje mi sie ze dziecku jest wygodniej w gondoli niz w foteliku typu maxi cosi wpinanym w stelaz, no a jak jeszcze samo nie siada to i w spacerowce (jeszcze zalezy jakiej oczywiscie) tez bedzie zjezdzac itp
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:39   #3814
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a nie boicie się ,że będziecie cały czas kontrolować te monitory, tzn. czy działa sprawnie, czy się nie odpiął itd. ?
Wiesz, wolę kontrolować monitor aby być spokojniejszą. Niedawno mi sąsiadka opowiadała że jej koleżance w łóżeczku zmarło 9 miesięczne dziecko. Po tym powiedziałam: Monitor będzie i koniec. To nie jest wielki wydatek, a życie może uratować. Ja mimo wszystko wychodzą z założenia, że co ma być, to będzie i jeśli coś jest zapisane inaczej to mimo największych zabezpieczeń i tak się stanie, ale co nie znaczy że pewnego ryzyka nie trzeba eliminować. Później jak coś się stanie to człowiek sobie pluje w brodę, że nie zrobił wszystkiego, żeby temu zapobiec.

W Askocie sprzedawca odradził nam kupowanie fotelika do samochodu w komplecie z wózkiem, który nie ma żadnych testów, gwiazdek bezpieczeństwa itp. Pokazywał nam wykonanie tego TAKO i Maxi Cosi Cityz 4 gwiazdkami bezpieczeństwa (cena 430zł). To tak jak porównać malucha do mercedesa. Na początku myslałam: przecież będę jeździć ostrożnie z dzieckiem, więc po co mi taki wypasiony. A facet mi na to: pani będzie ostrożna, a ktoś inny nie. Po drodze do sklepu będzie wypadek i co wtedy? Jaka gwarancja, że fotelik bez testów ochroni dziecko, które jak takie malutkie i delikatne? i do kogo później pretensje? Tylko do siebie, że się oszczędziło i kupiło gorszy fotelik bo był w komplecie.
Mnie to przekonało. Na bezpieczeństwie dziecka nie będę oszczędzać
Stary 2011-11-23, 11:41   #3815
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się dziecko zaniesie płaczem to ponoć dobrze działa dmuchnięcie w twarz, ale pewnie klaps dla noworodka jest pewniejszy.Ja muszę przeszkolić wszystkich domowników, choć wiadomo ,że w nerwach to różnie.U znajomej właśnie panika ich sparaliżowała i dobrze ,że sąsiadka była w domu ....Ja jestem z tych pod wpływem adrenaliny działają jak automaty , więc muszę sobie wbić pewne rzeczy do głowy,żeby tak zadziałać.
Moj najmlodszy brat sie ''zanosil'' w placzu ... zaraz robil sie siny caly i nie ruszal sie, rodzice go zawsze chwytali za nogi i potrzasali poki nie zaczal oddychac.. ile strachu przy tym bylo mam nadzieje ze nie jest to ''dziedziczne'' jakos, nie mam pojecia skad to sie bierze. Na poczatku zanosil sie po prostu w placzu a jak byl starszy (tak miedzy 1,5-2 lata) to straszyl rodzicow i wymuszal tym co chcial ... umial na zawolanie
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-23, 11:41   #3816
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Przyjechalo lozeczko pietrowe
Ciesze sie jak dziecko
W koncu wybralismy w kolorze orzecha.
Oczywiscie nie zlozone bo to wyzsza szkola jazdy i maz nie zdazy
A teraz uciekam gotowac barszczyk

Materacyk ja mam gryka-kokos. Na kokosie spal Filip jak byl malusi, a wg zalecen obrocilam na gryke, jak zaczal sie ruszac sam w lozeczku
Monitorka oddechu nie mialam. Ja bylam monitorkiem

trzymam kciuki.

no juz sobie tak nie slodz

Oj kochana lepiej zebys zadzwonila doswojego lekarza.
Ja w poprzedniej ciazy jak mnie bolal przez 20 minut brzuch jak na okres, zadzwonilam kazal przyjechac do szpitala ibylam w szpitalu przez 3 dni. Okazalo sie ze mam skurcze przedwczesne.
Nie moze w ciazy tak brzuszek pobolewac.

to super wiadomosci
No i trzymam kciuki!

Dobrze ze nie napisalas starsze mamusie
Moj ma granatowo-niebieski
Przecież bym sobie starszą mamuską nie dosrała , więc tak mi to zgrabnie wyszło.

Aguśka to kupuję ciemny, bardzo ciemny , w sumie dziecko już w tym stanowi tak barwny, duży dodatek ,że kolor ma w sumie małe znaczenie, chyba jednak taki kolor jest praktyczniejszy, bo jak się np.soczeka wyleje porzeczkowy albo kupka psia podczepi na wycieczkę ....

Pojawiło się magiczne słowo barszcz mniam mniam, ale ja dzisiaj mam spaghetti dla siebie, dla Niny rosół, dla TŻ schab ze śliwką z piekarnika , bo się odchudza
Stary 2011-11-23, 11:45   #3817
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież bym sobie starszą mamuską nie dosrała , więc tak mi to zgrabnie wyszło.

Aguśka to kupuję ciemny, bardzo ciemny , w sumie dziecko już w tym stanowi tak barwny, duży dodatek ,że kolor ma w sumie małe znaczenie, chyba jednak taki kolor jest praktyczniejszy, bo jak się np.soczeka wyleje porzeczkowy albo kupka psia podczepi na wycieczkę ....

Pojawiło się magiczne słowo barszcz mniam mniam, ale ja dzisiaj mam spaghetti dla siebie, dla Niny rosół, dla TŻ schab ze śliwką z piekarnika , bo się odchudza
my kupujemy brazowo-malinowy lub czarno-jagodowy wozeczek....
moja tesciowka narazie sie nie wtraca w nasze zakupy, ale jak ogladalysmy jakis czas temu wozki to zastrzegla sobie zebym dziecka w ''czarnej trumnie'' nie wozila ale ja chcialam wlasnie taki mieszany kolor, byle nie caly rozowy, bo to mi sie nie podoba... a jak widze na ulicy to przewazaja ciemne wozki, wlasnie brazowe, czarne, malo u nas kolorowych jest
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-23, 11:47   #3818
julliczka
Rozeznanie

Dzień doberek,

- gratuluję wszystkim dziewczynom, które poznały płeć swoich dzieciaczków - jeju ja już się nie mogę doczekać kiedy ja poznam

- udanych wizyt kontrolnych;

- chorowitkom - szybkiego powrotu do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
AAAAA..moje gardło....nie mogę spać

Julliczka tak jak pisała koniakonia to może być ucisk na nerw....ja tak miałam z rok temu. Taki ból że ani oddychać, ani się ruszyć. Internista wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem kamieni w woreczku, ale tam po zbadaniu wyszła neuralgia prawego podżebrza, wynikająca z ucisku kręgosłupa na nerwy.
A to jakoś można leczyć?

Powiem tak, dziś leżę od rana. I nie boli. Chwilę chodziłam a to do kuchni czy do łazienki i sie ubrać i na razie spokój, nie siadałam jak na razie bo się boję, że jak dłużej posiedzę to zacznie rąbać. Więc dziś leżę, czasem mam wrażenie, że czuję takie bardzo lekkie zdrętwienie w miejscu gdzie miałam bóle, ale może to takie wrażenie po bólu. TŻ rozłożył mi kanapę w salonie, laptop z podkładką na udach i jest git - NIE BOLI
Więc albo faktycznie jakiś ucisk albo te kamienie jednak, jutro na wizycie powiem co i jak, zobaczymy co lekarz powie, a mam dobrego lekarza więc mam nadzieję, że mi pomoże. Na pogotowie nie jechałam, bo jak się kładłam na plecach to ból po jakimś czasie ustępował, więc wolałam przeczekać niż jechać na pogotowie w moim mieście gdzie pracują czasami niekompetentni ludzie...

aaagaa ten piasek w nerkach to wykrywają przy pomocy usg tak? bo jakiekolwiek prześwietlenie czy co to odpada w moim przypadku..

Cytrynka ale dużo fajnych ciuszków - jak wydobrzeję to się wybiorę do lumpeksu i coś powybieram, bo normalnie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka

kochana moje duze oczy potrafia wiele
A jak wczoraj zasypialam, to myslalam skad u Ciebie ten nick i wymyslilam ze Ty ciagle masz parcie na konia i wolasz ze chcesz: "konia konia" dajcie mi konia
No własnie ja też się zastanawiałam na początku skąd taki nick parcie na konia

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Daj znać desia na czym byliście. Ja muszę zabrać jakąś koleżankę na "Listy do M." bo oczywiście mój mąż nie chce iść na romantyczny film [COLOR="Silver"]
Polecam Listy do M., bardzo sympatyczny film

A niedawno dzidzia fajnie mnie troszkę popukała w brzuszek, było widać kopniaki, nawet TŻ miał okazję zobaczyć

Maluch będzie z nami w sypialni, potem zobaczymy, może już pójdziemy na swoje...

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:47   #3819
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a nie boicie się ,że będziecie cały czas kontrolować te monitory, tzn. czy działa sprawnie, czy się nie odpiął itd. ?
Pewnie tak Ale myślę, że bez niego popadłabym w całkowitą paranoję

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Według mnie materac piankowy jest za miękki,lepszy będzie panka-kokos,a najlepszy gryczano -kokosowy,przy czym przez pierwsze 6 m-cy kładzie się na kokosie,a potem przekłada na stronę gryczaną.
Monitora oddechu nie miałam przy córce i teraz też nie planuję zakupu,chyba że będą ku temu jakieś wskazania medyczne.Córka była zdrowa,donoszona 10 pkt w skali Apgar.A i dziewczyny pamiętajcie,żeby wziąć fakturę jak kupujecie monitor oddechu,bo można go odliczyć od podatku,ponieważ jest to sprzęt ratujący życie.
Zawsze czegoś przydatnego się dowiem

Cytat:
Mam pytanie: wszystkie będziecie miały wózek z gondolą?Bo ja chyba kupię bez.Spacerowy,ale od urodzenia.Gdybym rodziła zimą,to bez gondoli by się nie obyło,a tak zaraz wiosna.,lato.Bardzo mnie kusi to,że są leciutkie 6-7 kg.
Nawet nie rozważałam opcji bez gondoli, mimo, że mam termin na koniec kwietnia. Dziewczyny, które rodziły już - co o tym myślicie, bo sie zaciekawiłam?

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
nie, na ebay'u w sklepie kosztuja 39,90€ a ja kupilam za 35,40€ (juz z przesylka) nowe, bo uzywanych fajnych nie widze, a potrzebuje na teraz ... zamawialam ostatnio ze strony h&m online ale jednak ich nie odbiore, wiem wredna jestem ale przesylali mi jedna przesylke ponad miesiac to niech sie kolysza hehe

a kupilam takie
http://www.ebay.de/itm/H-M-MAMA-Jean...#ht_2938wt_907 jasny niebieski
No tak, mój bystry umysł dopiero dostrzegł, że Ty na emigracji jesteś
Stary 2011-11-23, 11:47   #3820
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie. Jak sie dziecko zaniesie trzeba dziecku wtedy dmuchnac w twarz, przewaznie pomaga.
Cytat:
Mysle ze ciemny praktyczniejszy.
Ale powiem Ci, ze ja mam dwie spacerowki, jedna wieksza ale duzo miejsca zajmuje w aucie ale za to fajnie sie nia jezdzi. A druga wlasnie parasolka, mimo iz probowalam jezdzic po sklepie z Filipem to dopiero po zakupie jak go wzielam do tego wozka okazalo sie ze jezdzi sie fatalnie. Zwroc uwage jak z ciezszym dzieckiem jezdzi sie w takiej parasolce. My kupilismy z sklepie z wozkami, nie przez allegro i powinnam pluc sobie w twarz, bo mnie strasznie ona denerwuje.
Nie da sie podbic do gory wozka, trzeba duzo duzo sily. Ma podwojne kolka z przodu i z tylu, z przodu skretne ale z mozliwoscia blokady, blokowalam ale i tak jakos zjezdza mi na boki ten wozek i poza tym jest wywrotny. Nie wiem czy wszystkie te parasolki takie sa, ale ja taka beznadzieje kupilam ze jestem niezadowolona
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:49   #3821
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Uffffff od wczoraj nie mogłam wątku nadrobić

Wszystkim mamusiom, które znają już płeć gratulacje i tym, które poczuły maluszków w brzuszku
Nasz syn troche nie ruchawy jest, ale to chyba ma po mnie, bo mama mi mówiła, że musiała brzuchem trząśc żebym się ruszyła. Ale okaże się jaki jest maluszek jak się urodzi

My póki dzidzia będzie mała będziemy spać w tym samym pokoju co łóżeczko, a jak podrośnie to wyniesiemy się do drugiego pokoju.

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:59   #3822
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wiesz, wolę kontrolować monitor aby być spokojniejszą. Niedawno mi sąsiadka opowiadała że jej koleżance w łóżeczku zmarło 9 miesięczne dziecko. Po tym powiedziałam: Monitor będzie i koniec. To nie jest wielki wydatek, a życie może uratować. Ja mimo wszystko wychodzą z założenia, że co ma być, to będzie i jeśli coś jest zapisane inaczej to mimo największych zabezpieczeń i tak się stanie, ale co nie znaczy że pewnego ryzyka nie trzeba eliminować. Później jak coś się stanie to człowiek sobie pluje w brodę, że nie zrobił wszystkiego, żeby temu zapobiec.

W Askocie sprzedawca odradził nam kupowanie fotelika do samochodu w komplecie z wózkiem, który nie ma żadnych testów, gwiazdek bezpieczeństwa itp. Pokazywał nam wykonanie tego TAKO i Maxi Cosi Cityz 4 gwiazdkami bezpieczeństwa (cena 430zł). To tak jak porównać malucha do mercedesa. Na początku myslałam: przecież będę jeździć ostrożnie z dzieckiem, więc po co mi taki wypasiony. A facet mi na to: pani będzie ostrożna, a ktoś inny nie. Po drodze do sklepu będzie wypadek i co wtedy? Jaka gwarancja, że fotelik bez testów ochroni dziecko, które jak takie malutkie i delikatne? i do kogo później pretensje? Tylko do siebie, że się oszczędziło i kupiło gorszy fotelik bo był w komplecie.
Mnie to przekonało. Na bezpieczeństwie dziecka nie będę oszczędzać
Muszę przegadać ten monitorz TŻ.

O fotelikach mam takie zdanie, że na tym nie powinno się oszczędzać.Dużo jest tanich ,nie wiadomo jak wykonanych , ale one służą do tego ,żeby mandatu nie dostać, a nie zapewnić bezpieczeństwo dziecku.Ja tak patrzę na to,że skoro zabawka z plastiku kosztuję 150 zł często to co to jest za fotelik za 100 ? Tu akurat moim zdaniem cena idzie za jakością.
Stary 2011-11-23, 12:04   #3823
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
A i dziewczyny pamiętajcie,żeby wziąć fakturę jak kupujecie monitor oddechu,bo można go odliczyć od podatku,ponieważ jest to sprzęt ratujący życie.
Dobrze wiedzieć! Dzięki za radę

Cytat:
O fotelikach mam takie zdanie, że na tym nie powinno się oszczędzać.Dużo jest tanich ,nie wiadomo jak wykonanych , ale one służą do tego ,żeby mandatu nie dostać, a nie zapewnić bezpieczeństwo dziecku.Ja tak patrzę na to,że skoro zabawka z plastiku kosztuję 150 zł często to co to jest za fotelik za 100 ? Tu akurat moim zdaniem cena idzie za jakością.
Zdecydowanie się zgadzam
Stary 2011-11-23, 12:06   #3824
Mravka
Zadomowienie

dzien dobry dziewczynki)
ja tak przelotem,bo dzis pierwszy dzien po L4, wiec musze się ogarnąc
za chwile wychodze na wizyte kontrolna, takze pewnie nadrobie Was dopiero wieczorkiem....

W mieszkaniu praca wre... wiec poki co wszystko zgodnie z planem. W styczniu bede mogla pakowac kartony jak tak dalej pojdzie

Co do wozka, to w sobote idziemy ogladac, juz mam cos upatrzonego wstepnie,ale bedzie to spacerowka z mozliwoscia rozlozenia na plasko i siedziska z przedluzeniem tj gondola Pokaze jak juz cvos konkretnie wybierzemy...
znalazlam cos takiego, moze kogos zainspiruje http://www.mkot.pl/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:11   #3825
julliczka
Rozeznanie

Cytat:

Zgadzam się!
mamy fotelik chicco w komplecie z wózkiem, ma jakieś nalepki że spełnia normy itp itd, ale i tak muszę skonsultować to z fachowcem.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:15   #3826
kolanka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny . Wpadłam tylko na chwilke, zeby się przywitac. Z pewnością nie nadrobię zaległości . Pędzicie jak burza.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:18   #3827
iw32
Rozeznanie

U nas dzidzia będzie miała swój pokoik od początku. Też jestem za monitorem oddechu ale dostanę go wraz z innymi rzeczami od siostry.
Odnośnie braku wózka z gondolą to nie wiem czy to jest wskazane przy noworodku.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki)
za chwile wychodze na wizyte kontrolna, takze pewnie nadrobie Was dopiero wieczorkiem....

W mieszkaniu praca wre... wiec poki co wszystko zgodnie z planem. W styczniu bede mogla pakowac kartony jak tak dalej pojdzie

Co do wozka, to w sobote idziemy ogladac, juz mam cos upatrzonego wstepnie,ale bedzie to spacerowka z mozliwoscia rozlozenia na plasko i siedziska z przedluzeniem tj gondola Pokaze jak juz cvos konkretnie wybierzemy...
Ja mam cichą nadzieję, że już w grudniu będę mogła pakować kartony. Zobaczymy

Dzięki za linka, mi się przyda
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:24   #3828
gosia261282
Gang Iren

Co do fotelików nie zawsze dobra firma= dobry fotelik.Przykład Graco czy Chicco(ta firma miała wiele wpadek). Najlepiej sprawdzić jak wypadł dany fotelik w testach,bo sprzedawcy niestety często zachwalają to co im nie schodzi i czego chcą się pozbyć.
Znalazłam ranking,niestety stary,ale zobaczcie sobie są tam foteliki za prawie 1000 zł,teraz już pewnie droższe,a w skali bezpieczeństwo 1-5 mają 1!!
Więc nie zawsze cena idzie w parę z jakością.

http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2011-11-23 o 12:27
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:27   #3829
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

No tutaj sie zgadzam, rowniez takie moje zdanie ze cena idzie w parze z jakoscia
My niestety musimy wszystko nowe dla dzidzi kupowac bo w sumie to nie mielosmy juz miec wiecej dzieci i wszytsko na biezaco wydawalismy/sprzedawalismy. Wiec czeka mnie cala wyprawka, a prawie nic jeszce nie mam
Ale duzo powybierane juz

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:27   #3830
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki)

link na pewno sie przyda
Stary 2011-11-23, 12:35   #3831
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
my kupujemy brazowo-malinowy lub czarno-jagodowy wozeczek....
moja tesciowka narazie sie nie wtraca w nasze zakupy, ale jak ogladalysmy jakis czas temu wozki to zastrzegla sobie zebym dziecka w ''czarnej trumnie'' nie wozila ale ja chcialam wlasnie taki mieszany kolor, byle nie caly rozowy, bo to mi sie nie podoba... a jak widze na ulicy to przewazaja ciemne wozki, wlasnie brazowe, czarne, malo u nas kolorowych jest
Ja miałam ( mam ) bardzo ciemne bordo wózek z fioletem i jestem zadowolona, nie nagrzewał się na słoncu, na słońcu tam było tak chłodno, że na plaży musiałam Małą przykrywać,bo zimna była jak zasypiała.
O trumience to też mi już teściowa kiedyś gadała, no i może gondoli to bym czarnej nie wzięła,ale teraz parasolka to w sumie jest tylko jakby tłem dla dziecka.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Co do fotelików nie zawsze dobra firma= dobry fotelik.Przykład Graco czy Chicco(ta firma miała wiele wpadek). Najlepiej sprawdzić jak wypadł dany fotelik w testach,bo sprzedawcy niestety często zachwalają to co im nie schodzi i czego chcą się pozbyć.
Znalazłam ranking,niestety stary,ale zobaczcie sobie są tam foteliki za prawie 1000 zł,teraz już pewnie droższe,a w skali bezpieczeństwo 1-5 mają 1!!

Non jasne,że cena nie jest zawsze wyznacznikiem , bo i badziew się może zdarzyć w takim gronie.Dla mnie firma Chicco nie jest akurat dobrą firmą .
Z tym,że warto zwrócić uwagę,że taki fotelik ,o którym mówisz ma 1 punkt, a jest całe mnóstwo wcale nie testowanych.Jak np. widzę taki fotelik dla starszych dzieci w markecie za 100 , lekki ,ze styropianu to nawet nie myślę, co będzie jak ktoś zapnie dziecko na te szelki umocowane w tym styropianie.
Ale ogólnie najbardziej mnie wkurza jak fotelik jest, dziecko siedzi nie zapięte albo stoi między siedzeniami przednimi lub na kanapie,Zero wyobraźni.
Stary 2011-11-23, 12:37   #3832
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

No trezba sprawdzic rankingi
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Wozek mielismy pierwszy bezowy, wcale mi sie specjalnie nie brudzil, po Adasiu jeszcze siostrzenica pojezdzila. Wiadomo ze sie przepralo ale ja nienawidze ciemnych rzeczy dla dziecka
Spacerowke parasolke mielismy niebiesko-szara
I spacerowka to juz sie bardziej brudzila bo juz dziekco je , chwyta itd

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:37   #3833
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Witam o poranku...

Karolca jak smakowało?Chyba nie było najgorzej ,co?
Glukoza to czysta energia, więc Córcia ją dzielnie spala
Aguśka miło ,ze rozmyślasz o mnie przed snem i o koniach

Kubusewa ja mam spodnie ciążowe luźne, też nie lubię obcisłych ciuchów, a już teraz to zupełnie nie

Desia udanego kinowego wypadu, echh znów sobie uświadomiłam,że tez będę mieć w przyszłości taki komplet wypadowy w domu...
Powodzenia z Trójeczką
Smakowało jak lukier. Myślałam, że będzie znacznie słodsze. Ale w połowie kubka złapał mnie "kryzys" bo zarobiłam kopniaka w żołądek.
Jak już wypiłam, siedziałam bez ruchu bo z głodu było mi niedobrze. Mała skopała mnie od środka równo...

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska czuje sie jak bym piłkę połknęła
Karolca dasz rade twarda bądź

agabi a nie przemęczyłaś sie, chodziłaś może dużo? bo mnie pobolewa jak za dużo latam w ciągu dnia
Jasne, że dałam radę. A do domu szłam szybko jak nie wiem. Po drodze weszłam do mamy bo siku mnie złapało a miałam bliżej niż do siebie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:39   #3834
emigra
Zakorzenienie

My fotelik tez kupujemy osobno - wozek kupuje przez internet, ale najpierw jade do sklepu jeszcze raz pojezdzic nim itp (kolezanka ma z tej samej firmy nawet model podobny z tym ze przednie kola ma podwojne a ja pojedyncze chce, to jedyna roznica, kumpela zadowolona, ja tez czesto ten wozek prowadzilam i jest ok) i jak bedziemy kupowac fotelik to kupimy go w sklepie, tak zeby pasowal do wozka, ale wlasnie tam nam ktos doradzi co wybrac. Znajomi maja jakis maxi cosi i chca nam odsprzedac, wiec tez rozwazamy. No ale nie wiem czy nam do wozka bedzie pasowac

Ja sie czuje wysmienicie, bo wlasnie pocwiczylam sobie a malutka chyba sie dotlenila do zaczela fikac
Zauwazylam ze jak mowie do niej i zachwalam jaka juz jest duza i silna to mocniejsze kopniaki sprzedaje - od malenkosci chytra na komplementy
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-23, 12:47   #3835
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
My fotelik tez kupujemy osobno - wozek kupuje przez internet, ale najpierw jade do sklepu jeszcze raz pojezdzic nim itp (kolezanka ma z tej samej firmy nawet model podobny z tym ze przednie kola ma podwojne a ja pojedyncze chce, to jedyna roznica, kumpela zadowolona, ja tez czesto ten wozek prowadzilam i jest ok) i jak bedziemy kupowac fotelik to kupimy go w sklepie, tak zeby pasowal do wozka, ale wlasnie tam nam ktos doradzi co wybrac. Znajomi maja jakis maxi cosi i chca nam odsprzedac, wiec tez rozwazamy. No ale nie wiem czy nam do wozka bedzie pasowac
Są specjalne adaptery do wózków, żeby można było wpiąć praktycznie każdy fotelik (przynajmniej w moim TAKO tak jest), więc myśle, że nie będziesz miała z tym problemu.
Stary 2011-11-23, 12:48   #3836
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Cytrynka ale dużo fajnych ciuszków - jak wydobrzeję to się wybiorę do lumpeksu i coś powybieram, bo normalnie zazdroszczę
nie ma czego zazdrościć, pomysł ile mam prania segregowania i prasowania
ale ciuszki rewelka normalnie ciesze sie nimi jak male dziecko

alamig chyba do większości wózków można foteliki samochodowe wpiąć a przynajmniej do wiekszosci

jezu jestem taka glodna ciagle bym jadla i jadla.... masakra

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-23 o 12:50
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:50   #3837
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie czuje wysmienicie, bo wlasnie pocwiczylam sobie a malutka chyba sie dotlenila do zaczela fikac
Zauwazylam ze jak mowie do niej i zachwalam jaka juz jest duza i silna to mocniejsze kopniaki sprzedaje - od malenkosci chytra na komplementy

Moja reaguję na moje prośby w myślach o jakiś ruch , jak się troszkę martwię,że dawno nie kopała Wiadomo,że pewnie się wtedy na tym bardziej skupiam , ale i tak to fajne jest..Bardzo mądre te nasze dzieciaczki

A z tymi firmami to też tak jest często ,że jedne modele ( wózków, fotelików itd.) są udane a inne mniej.Ja wózek mam z innej firmy niż fotelik, bo jedna wg mnie robi najlepsze wózki, druga jedne ze lepszych fotelików.A ogólnie to sobie myślę jak te nasze mamy nas odchowały bez tych wszystkich bajerów , a takie super jesteśmy
Stary 2011-11-23, 12:53   #3838
gosia261282
Gang Iren

Muszę przemyśleć dokładnie sprawę wózka.Myślałam o tym,że bez gondoli,bo bardzo dużo widzę osób z maluszkami,które nie są wożone w gondoli.Ale faktycznie to nie wiem jak to dziecko się czuje w takim wózku.

A z tych z gondolą podoba mi się taki,niekoniecznie ten kolor:

http://www.ebay.co.uk/itm/BRITAX-B-S...item45fcc02298

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2011-11-23 o 12:55
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:53   #3839
Karo89
Zakorzenienie

Dzień dobry
wczoraj cały dzień po za domem, to pierw załatwienia, popołudniu byłam na mieszkaniu coś posprzątać. Ogólnie się odgruzowało, że tak powiem, przejrzyście i w miarę czysto. Dzisiaj też pojedziemy, jak Tż z pracy wróci. Jakiś tydzień- dwa i czeka nas przeprowadzka na swoje

Mi się chcę brzoskwini z puszki, i tej czekolady milki o której Karolca pisała, a do tego to bym chętnie się napiła wody spod ogórków, ale kiszonych
ale że nie chce mi się z domu ruszać, to pocieszam się na razie sokiem pomarańczowym i gorzką czekoladą od Wedla, a potem zupką-krupniczek mam
to tyle o jedzeniu.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:54   #3840
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
A dziękuję
Siedzę w pracy i gadam do brzucha "No puknij mamę, puuuknij"
też namawiam dzidzię żeby dała mi znać

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

No i przez Was się zastanawiam czy przenośny czy płytkowy
chyba jednak praktyczniejszy ten przenośny..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości