|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Przyjechalo lozeczko pietrowe
Ciesze sie jak dziecko ![]() W koncu wybralismy w kolorze orzecha. Oczywiscie nie zlozone bo to wyzsza szkola jazdy i maz nie zdazy A teraz uciekam gotowac barszczyk ![]() Cytat:
![]() Monitorka oddechu nie mialam. Ja bylam monitorkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w poprzedniej ciazy jak mnie bolal przez 20 minut brzuch jak na okres, zadzwonilam kazal przyjechac do szpitala ibylam w szpitalu przez 3 dni. Okazalo sie ze mam skurcze przedwczesne. Nie moze w ciazy tak brzuszek pobolewac. Cytat:
![]() No i trzymam kciuki! Cytat:
Moj ma granatowo-niebieski
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-23 o 11:37 |
|||||
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kupuje wozek z gondola
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Askocie sprzedawca odradził nam kupowanie fotelika do samochodu w komplecie z wózkiem, który nie ma żadnych testów, gwiazdek bezpieczeństwa itp. Pokazywał nam wykonanie tego TAKO i Maxi Cosi Cityz 4 gwiazdkami bezpieczeństwa (cena 430zł). To tak jak porównać malucha do mercedesa. Na początku myslałam: przecież będę jeździć ostrożnie z dzieckiem, więc po co mi taki wypasiony. A facet mi na to: pani będzie ostrożna, a ktoś inny nie. Po drodze do sklepu będzie wypadek i co wtedy? Jaka gwarancja, że fotelik bez testów ochroni dziecko, które jak takie malutkie i delikatne? i do kogo później pretensje? Tylko do siebie, że się oszczędziło i kupiło gorszy fotelik bo był w komplecie. Mnie to przekonało. Na bezpieczeństwie dziecka nie będę oszczędzać
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie jest to ''dziedziczne'' jakos, nie mam pojecia skad to sie bierze. Na poczatku zanosil sie po prostu w placzu a jak byl starszy (tak miedzy 1,5-2 lata) to straszyl rodzicow i wymuszal tym co chcial ... umial na zawolanie
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc tak mi to zgrabnie wyszło.Aguśka to kupuję ciemny, bardzo ciemny , w sumie dziecko już w tym stanowi tak barwny, duży dodatek ,że kolor ma w sumie małe znaczenie, chyba jednak taki kolor jest praktyczniejszy, bo jak się np.soczeka wyleje porzeczkowy albo kupka psia podczepi na wycieczkę ....Pojawiło się magiczne słowo barszcz mniam mniam, ale ja dzisiaj mam spaghetti dla siebie, dla Niny rosół, dla TŻ schab ze śliwką z piekarnika , bo się odchudza
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tesciowka narazie sie nie wtraca w nasze zakupy, ale jak ogladalysmy jakis czas temu wozki to zastrzegla sobie zebym dziecka w ''czarnej trumnie'' nie wozila
|
|
|
|
#3818 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek,
- gratuluję wszystkim dziewczynom, które poznały płeć swoich dzieciaczków - jeju ja już się nie mogę doczekać kiedy ja poznam - udanych wizyt kontrolnych; - chorowitkom - szybkiego powrotu do zdrowia. Cytat:
Powiem tak, dziś leżę od rana. I nie boli. Chwilę chodziłam a to do kuchni czy do łazienki i sie ubrać i na razie spokój, nie siadałam jak na razie bo się boję, że jak dłużej posiedzę to zacznie rąbać. Więc dziś leżę, czasem mam wrażenie, że czuję takie bardzo lekkie zdrętwienie w miejscu gdzie miałam bóle, ale może to takie wrażenie po bólu. TŻ rozłożył mi kanapę w salonie, laptop z podkładką na udach i jest git - NIE BOLI ![]() Więc albo faktycznie jakiś ucisk albo te kamienie jednak, jutro na wizycie powiem co i jak, zobaczymy co lekarz powie, a mam dobrego lekarza więc mam nadzieję, że mi pomoże. Na pogotowie nie jechałam, bo jak się kładłam na plecach to ból po jakimś czasie ustępował, więc wolałam przeczekać niż jechać na pogotowie w moim mieście gdzie pracują czasami niekompetentni ludzie... aaagaa ten piasek w nerkach to wykrywają przy pomocy usg tak? bo jakiekolwiek prześwietlenie czy co to odpada w moim przypadku.. Cytrynka ale dużo fajnych ciuszków - jak wydobrzeję to się wybiorę do lumpeksu i coś powybieram, bo normalnie zazdroszczę ![]() Cytat:
parcie na konia Cytat:
![]() A niedawno dzidzia fajnie mnie troszkę popukała w brzuszek, było widać kopniaki, nawet TŻ miał okazję zobaczyć Maluch będzie z nami w sypialni, potem zobaczymy, może już pójdziemy na swoje...
|
|||
|
|
|
#3819 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale powiem Ci, ze ja mam dwie spacerowki, jedna wieksza ale duzo miejsca zajmuje w aucie ale za to fajnie sie nia jezdzi. A druga wlasnie parasolka, mimo iz probowalam jezdzic po sklepie z Filipem to dopiero po zakupie jak go wzielam do tego wozka okazalo sie ze jezdzi sie fatalnie. Zwroc uwage jak z ciezszym dzieckiem jezdzi sie w takiej parasolce. My kupilismy z sklepie z wozkami, nie przez allegro i powinnam pluc sobie w twarz, bo mnie strasznie ona denerwuje. Nie da sie podbic do gory wozka, trzeba duzo duzo sily. Ma podwojne kolka z przodu i z tylu, z przodu skretne ale z mozliwoscia blokady, blokowalam ale i tak jakos zjezdza mi na boki ten wozek i poza tym jest wywrotny. Nie wiem czy wszystkie te parasolki takie sa, ale ja taka beznadzieje kupilam ze jestem niezadowolona
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Uffffff od wczoraj nie mogłam wątku nadrobić
Wszystkim mamusiom, które znają już płeć gratulacje Nasz syn troche nie ruchawy jest, ale to chyba ma po mnie, bo mama mi mówiła, że musiała brzuchem trząśc żebym się ruszyła. Ale okaże się jaki jest maluszek jak się urodzi My póki dzidzia będzie mała będziemy spać w tym samym pokoju co łóżeczko, a jak podrośnie to wyniesiemy się do drugiego pokoju. |
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O fotelikach mam takie zdanie, że na tym nie powinno się oszczędzać.Dużo jest tanich ,nie wiadomo jak wykonanych , ale one służą do tego ,żeby mandatu nie dostać, a nie zapewnić bezpieczeństwo dziecku.Ja tak patrzę na to,że skoro zabawka z plastiku kosztuję 150 zł często to co to jest za fotelik za 100 ? Tu akurat moim zdaniem cena idzie za jakością. |
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry dziewczynki
)ja tak przelotem,bo dzis pierwszy dzien po L4, wiec musze się ogarnąc za chwile wychodze na wizyte kontrolna , takze pewnie nadrobie Was dopiero wieczorkiem....W mieszkaniu praca wre... wiec poki co wszystko zgodnie z planem. W styczniu bede mogla pakowac kartony jak tak dalej pojdzie![]() Co do wozka, to w sobote idziemy ogladac, juz mam cos upatrzonego wstepnie,ale bedzie to spacerowka z mozliwoscia rozlozenia na plasko i siedziska z przedluzeniem tj gondola Pokaze jak juz cvos konkretnie wybierzemy...znalazlam cos takiego, moze kogos zainspiruje http://www.mkot.pl/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy fotelik chicco w komplecie z wózkiem, ma jakieś nalepki że spełnia normy itp itd, ale i tak muszę skonsultować to z fachowcem. |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
. Wpadłam tylko na chwilke, zeby się przywitac. Z pewnością nie nadrobię zaległości . Pędzicie jak burza.
|
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
U nas dzidzia będzie miała swój pokoik od początku. Też jestem za monitorem oddechu ale dostanę go wraz z innymi rzeczami od siostry.
Odnośnie braku wózka z gondolą to nie wiem czy to jest wskazane przy noworodku. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za linka, mi się przyda
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Gang Iren
|
Co do fotelików nie zawsze dobra firma= dobry fotelik.Przykład Graco czy Chicco(ta firma miała wiele wpadek). Najlepiej sprawdzić jak wypadł dany fotelik w testach,bo sprzedawcy niestety często zachwalają to co im nie schodzi i czego chcą się pozbyć.
Znalazłam ranking,niestety stary,ale zobaczcie sobie są tam foteliki za prawie 1000 zł,teraz już pewnie droższe,a w skali bezpieczeństwo 1-5 mają 1!! Więc nie zawsze cena idzie w parę z jakością. http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2011-11-23 o 12:27 |
|
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My niestety musimy wszystko nowe dla dzidzi kupowac bo w sumie to nie mielosmy juz miec wiecej dzieci i wszytsko na biezaco wydawalismy/sprzedawalismy. Wiec czeka mnie cala wyprawka, a prawie nic jeszce nie mam ![]() Ale duzo powybierane juz
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
link na pewno sie przyda
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O trumience to też mi już teściowa kiedyś gadała, no i może gondoli to bym czarnej nie wzięła,ale teraz parasolka to w sumie jest tylko jakby tłem dla dziecka. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
.Z tym,że warto zwrócić uwagę,że taki fotelik ,o którym mówisz ma 1 punkt, a jest całe mnóstwo wcale nie testowanych.Jak np. widzę taki fotelik dla starszych dzieci w markecie za 100 , lekki ,ze styropianu to nawet nie myślę, co będzie jak ktoś zapnie dziecko na te szelki umocowane w tym styropianie. Ale ogólnie najbardziej mnie wkurza jak fotelik jest, dziecko siedzi nie zapięte albo stoi między siedzeniami przednimi lub na kanapie,Zero wyobraźni. |
||
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html Wozek mielismy pierwszy bezowy, wcale mi sie specjalnie nie brudzil, po Adasiu jeszcze siostrzenica pojezdzila. Wiadomo ze sie przepralo ale ja nienawidze ciemnych rzeczy dla dziecka ![]() Spacerowke parasolke mielismy niebiesko-szara I spacerowka to juz sie bardziej brudzila bo juz dziekco je , chwyta itd
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wypiłam, siedziałam bez ruchu Cytat:
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
My fotelik tez kupujemy osobno - wozek kupuje przez internet, ale najpierw jade do sklepu jeszcze raz pojezdzic nim itp (kolezanka ma z tej samej firmy nawet model podobny z tym ze przednie kola ma podwojne a ja pojedyncze chce, to jedyna roznica, kumpela zadowolona, ja tez czesto ten wozek prowadzilam i jest ok) i jak bedziemy kupowac fotelik to kupimy go w sklepie, tak zeby pasowal do wozka, ale wlasnie tam nam ktos doradzi co wybrac. Znajomi maja jakis maxi cosi i chca nam odsprzedac, wiec tez rozwazamy. No ale nie wiem czy nam do wozka bedzie pasowac
![]() Ja sie czuje wysmienicie, bo wlasnie pocwiczylam sobie Zauwazylam ze jak mowie do niej i zachwalam jaka juz jest duza i silna to mocniejsze kopniaki sprzedaje - od malenkosci chytra na komplementy
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ciuszki rewelka normalnie ciesze sie nimi jak male dzieckoalamig chyba do większości wózków można foteliki samochodowe wpiąć a przynajmniej do wiekszosci jezu jestem taka glodna ciagle bym jadla i jadla.... masakra Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-23 o 12:50 |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja reaguję na moje prośby w myślach o jakiś ruch , jak się troszkę martwię,że dawno nie kopała Wiadomo,że pewnie się wtedy na tym bardziej skupiam , ale i tak to fajne jest..Bardzo mądre te nasze dzieciaczki ![]() A z tymi firmami to też tak jest często ,że jedne modele ( wózków, fotelików itd.) są udane a inne mniej.Ja wózek mam z innej firmy niż fotelik, bo jedna wg mnie robi najlepsze wózki, druga jedne ze lepszych fotelików.A ogólnie to sobie myślę jak te nasze mamy nas odchowały bez tych wszystkich bajerów , a takie super jesteśmy
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Gang Iren
|
Muszę przemyśleć dokładnie sprawę wózka.Myślałam o tym,że bez gondoli,bo bardzo dużo widzę osób z maluszkami,które nie są wożone w gondoli.Ale faktycznie to nie wiem jak to dziecko się czuje w takim wózku.
A z tych z gondolą podoba mi się taki,niekoniecznie ten kolor: http://www.ebay.co.uk/itm/BRITAX-B-S...item45fcc02298
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2011-11-23 o 12:55 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj cały dzień po za domem, to pierw załatwienia, popołudniu byłam na mieszkaniu coś posprzątać. Ogólnie się odgruzowało, że tak powiem, przejrzyście i w miarę czysto. Dzisiaj też pojedziemy, jak Tż z pracy wróci. Jakiś tydzień- dwa i czeka nas przeprowadzka na swoje Mi się chcę brzoskwini z puszki, i tej czekolady milki o której Karolca pisała, a do tego to bym chętnie się napiła wody spod ogórków, ale kiszonych ale że nie chce mi się z domu ruszać, to pocieszam się na razie sokiem pomarańczowym i gorzką czekoladą od Wedla, a potem zupką-krupniczek mam to tyle o jedzeniu.
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- chyba jednak praktyczniejszy ten przenośny.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

brzusz ek nie robi się twardy, Maluch się normalnie ruszał. do teraz czuję te lekkie pobolewanie.myślicie że to coś co wymaga natychmiastowej wizyty u lekarza?
pierwszy raz byla akurat moja mama u nas po urodzeniu i wlasnie tak go potrzasnela i kalpsa na tylek, ja bym nie wiedzial co zrobic! masakra, mial nawet robione ekg, taki malenski pod tymi kabelkami, no nawet nie chce o tym myslec, na szzcescie bylo wszytsko w porzadku ale strach pozostal!
mam nadzieje ze nie jest to ''dziedziczne'' jakos, nie mam pojecia skad to sie bierze. Na poczatku zanosil sie po prostu w placzu a jak byl starszy (tak miedzy 1,5-2 lata) to straszyl rodzicow i wymuszal tym co chcial ... umial na zawolanie