wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 16:23   #931
biia
Wtajemniczenie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Haniu to ja, to ja

Mam prawko od 17 roku życia czyli 10 lat i..... jechałam kilka razy na początku a potemnic zero.
jakbyś miała dalej do pracy od razu byś się zmobilizowała

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Możemy stworzyć tu grupę wsparcia:
-dla niezmobilizowanych do podejścia do egzaminu
-dla niezmobilizowanych do jeżdżenia mimo posiadania prawa jazdy
mogę was wspierać
po zrobieniu prawka nie jeździłam 3 lata, potem poszłam na 6 jazd doszkalających, po których czułam się nadal niepewnie, ale instruktor kazał jeździć. więc jeździłam przez pierwsze 2 tygodnie samotnych jazd tak się stresowałam, że potem okres mi się spóźniał

Teraz (po kolejnych 3 latach codziennego jeżdżenia) życia sobie bez auta nie wyobrażam. jak mam jechać gdzieś komunikacją miejską (tak raz w roku) to potem mam traumę

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 16:30   #932
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Biia święta racja

O matko o ile my w tym miesiącu nasz budżet przekroczyliśmy
Kuźwa... ale co się dziwić: ja buty zimowe, mąż buty zimowe, mąz kurs + dojazdy + studia. Ja witaminki na 4 miesiące (bo jedna przesyłka), maż narzędzia kreślarskie na studia. ech...,

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 17:21   #933
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

haha dzieki jakos mi tak lepiej sie zrobilo po tych bacikach

i pomyslalam sobie ze jak wyzdrowieje to pojade zapisac sie na testy

prosze trzymac kciuki......albo lepiej zlac po du.pie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 17:46   #934
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
haha dzieki jakos mi tak lepiej sie zrobilo po tych bacikach

i pomyslalam sobie ze jak wyzdrowieje to pojade zapisac sie na testy

prosze trzymac kciuki......albo lepiej zlac po du.pie
Już raz dostałaś... chyba, że tak lubisz ciągle

Bierz się za to
i zdrówka
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:05   #935
hania811
Zakorzenienie

Chętnie będę dopingować. Tylko która prócz Emilki am w ogóle chęć do ponownej nauki??

Madziu teraz będziesz co miesiąc przekraczać budżet

Lekarz cały czas kazał Ci brać witaminy?? Czemu? Miałaś jakieś niedobory?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:38   #936
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Chętnie będę dopingować. Tylko która prócz Emilki am w ogóle chęć do ponownej nauki??
jaaa
prawko od 10 lat,jezdze....yyyy...nie jezdze kilka razy bylam za kólkiem :/

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:52   #937
emi_lka
Zakorzenienie

Może jeszcze Butter da się namówić?

Dzięki dziewczyny!
Stary 2011-11-22, 21:14   #938
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
w zależności od ilości gości którzy przyjdą od 185-195.
ceny masakryczne. znaleźliśmy coś za 160, ale wyglądało jak szkolna stołówka
klepnęliśmy wczoraj kościół, kamerzysty szuka nam kumpel, dj oglądamy jutro, ale już myślę, że to ten

mam nadzieję

chcemy iść na ten film, ale za jakieś 3 tygodnie. czy dobrze mi się wydaje, ale on jest w klimacie świątecznym?

wiecie co mi się marzy? http://www.youtube.com/watch?v=9siyJtoWRAU tylko, że w formie niespodzianki ciekawa jestem jak to kosztowo by wyszło, bo wygląda bajecznie
Tanio nie jest, ale żywność, paliwo wszystko drożeje, więc ceny za osobę też idą w górę.

Carmel niedużo płacicie kozaczku super

Cytat:
Ja też zrobiłam prawko i nie jeździłam przez 5 lat. Dopiero jak kupiliśmy z mężem samochód uznałam ze tak być nie może. Wykupiłam 6 jazd "przypominających" i poszło. Z tym że ja miałam ogromne ciśnienie do tego żeby się nauczyć jeździć jak najlepiej.

Przydaje się - i to bardzo!!! Jak już się jeździ to okazuje sie że wiele rzeczy bez samochodu po prostu nie da się zrobić
Wkurzające jest tylko to że zazwyczaj żona robi za kierowcę po imprezach:cojest

Dla mnie egzamin też był bardzo stresujący- zdecydowanie bardziej niż matura, rozmowy o pracę czy obrona pracy magisterskiej.

Może się okazać że jak będziesz prowadzisz- będziesz pewna , skoncentrowana i mało nerwowa.
Mojej koleżance np bardzo pomogło zrobienie prawka na traumę powypadkową.
Strasznie bała się jeździć jako pasażer- okazało się że gdy sama prowadzi jest OK

Także warto zrobić 2 podejście
Dla mnie też.Plac był najgorszy

Zdawałam prawko 10 lat temu.Dzisiaj nie wyobrażam sobie życia bez niego. Na dodatek pracuję tam gdzie, autobusy przejeżdżają jak zabłądzą, więc bez auta katastrofa

Pierwsze auto kupiłam jak miałam 24 lata, teraz mam drugie
Stary 2011-11-23, 00:13   #939
novocaine870
Rozeznanie

Haniu u mnie znowu zmiany - przytyłam- ( i średnio mi się to podoba: minus- ubrania nie leżą już tak jak kiedyś, plus- mam podobno fajny biust ) ,zakończyłam znajomość z młodszym kolegą ( mam chyba problem z utrzymywaniem bliskich relacji z facetami, nie potrafię się zaangażować i w ogóle okazać, że w jakiś sposób mi zależy. Choć z drugiej strony- nie wiem czy to nie jest jakaś intuicyjna blokada, albo coś w ten deseń, bo na koniec wychodzi mi to na dobre) i ... znalazłam nową pracę ( branża ta sama, stanowisko i kasa wyższa, ale socjal niestety nie ten- najbardziej ubolewam nad brakiem karty Multisport, nie wiem jak bez niej przeżyję )

Zaliczam się do tych, co bez prawka życia sobie nie wyobrażają- swoje zrobiłam zaraz po osiemnastce- zdałam dopiero za 4 razem . Choć przyznam, że pewnie bez nacisku ze strony ojca nie miałabym go do dziś... za co jestem mu wdzięczna.
Do pracy ( prac ) jeżdżę samochodem kolegi- co na dłuższą metę będzie nieco problematyczne i tak kiełkuje we mnie myśl o zakupie własnych czterech kółek...na razie tylko nie wiem za co

Dziewczyny- wyślę Wam zaproszenia jutro

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:43   #940
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:47   #941
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie życia bez prawa jazdy. Czułabym się bez tego jakaś taka "niepełna". Jednak uważam że nie każdemu jest dane być kierowcą. Nie każdy ma do tego predyspozycje.

Druga sprawa- samo zrobienie prawa jazdy to jeszcze pikuś. Później trzeba chcieć i nie bać się jeździć. Co druga kobieta którą znam ma prawko ale za kierownicę nie siada.
no właśnie, moja mama ma jakiś paraliżujący lęk przed jeżdżeniem i jak ojciec gdzieś wyjeżdża a ona musi jechać samochodem do pracy, to nie śpi z nerwów pół nocy i nie idzie tego zmienić

Cytat:
Nie będąc nigdy kierowcą trudno mi myśleć o sobie w kategoriach wybrakowania Myślę w kategoriach pragmatycznych, że prawo jazdy się przydadzą w końcu.

Mam jednak obawy. 10 lat temu zrezygnowałam po pierwszym egzaminie, bo doszkalanie mi nie szło i przeżywałam okropny stres. Miałam ustalony drugi termin, ale na niego nie poszłam, w trosce o swój komfort psychiczny.

Patrząc z perspektywy - moja decyzja nie była zbyt przemyślana wtedy. Miałam 17 lat i w owczym pędzie się zapisałam na kurs.

Teraz po zdaniu wielu egzaminów i robieniu różnych odpowiedzialnych rzeczy, po sprawdzeniu siebie w różnych sytuacjach myślę, że inaczej będę reagować na jazdy i ewentualny egzamin.

Ale faktem jest, że jestem nerwowym pasażerem, uchylającym się i hamującym (nogą o podłogę) Więc nie wiem, czy to się zmieni jak sama usiądę za kierownicą i będę oceniać sytuację na drodze?

Zgadzam się, że nie każdy ma predyspozycje do kierowania pojazdami. Trochę się boję, że przy drugim podejściu to się okaże... ale chcę zaryzykować
ja zdawałam 3 razy, ale byłam wtedy jeszcze w liceum. Myślę, że im się jest młodszym, tym łatwiej zrobić prawo jazdy, więc jestem wdzięczna rodzicom, że dali mi na to kasę, jak tylko skończyłam 17 lat.
Jak się jest starszym, to się myśli o konsekwencjach bardziej, jest się świadomym zagrożeń a w wieku nastu lat tego nie ma. Oczywiście sam egzamin był dla mnie wtedy mega stresem, ale jakoś poszło. Oblałam dwa razy na manewrach, których teraz na szczęście już nie ma.
Efekt jest taki, że nie potrafię zaparkować w kopertę
Tż mnie uczył, ale miałam wtedy inny samochód, więc teraz znów musiałabym się nauczyć. Ale jakoś i tak mi nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

o widzisz, to ja mam zupełnie odwrotnie. Jak byłam młoda, to niczego się nie bałam, w ogóle się nie stresowałam, a jeździłam jak typowy pirat drogowy - szybko, niebezpiecznie, czasem pod prąd, bo mi było wygodniej (nie dlatego, ze nie widziałam znaku ). Teraz jeżdżę dużo rozważniej, potrafię przewidywać konsekwencje jazdy, dlatego też czasami mam stracha jak ktoś niebezpiecznie obok mnie jedzie.
Ja miałam tak samo. Krótko po zrobieniu prawa jazdy dorabiałam sobie wożąc tatę i jego pracowników na samolot do Berlina. Byłam wtedy w liceum i jakoś jechałam nocą, zimą, w deszczu - bez mrugnięcia okiem. Myślę, że jakbym była starsza, to bardziej bym się bała.

No i jeździłam kiedyś szybko (za szybko) aż miałam poważny wypadek, w którym skasowałam auto. Teraz już jeżdżę wolniej i bezpieczniej.

Ale dziewczyny popieram, róbcie prawo jazdy, nadrabiajcie zaległości, bo to się przyda. Nigdy nie wiadomo, co będzie za kilka lat.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:43   #942
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Odnośnie prawa jazdy jeszcze, ja wiem, że to się przydaje. Ale muszę przyznać, że nie widzę siebie za kółkiem. Panicznie boję się jeździć

To niestety trochę wina moich rodziców - obydwoje nie mają prawa jazdy, przez co nigdy nie odczuwałam potrzeby, żeby zrobić sama. Moja siostra zdała prawo jazdy bardzo późno (po 30.), jeździ, ale raczej tylko do pracy i z powrotem. W miasto się nie zapuszcza

Mam manię perfekcjonizmu - jeśli mam jeździć nieudolnie, jak baba z dowcipów, to wolę nie jeździć wcale

A szwagra (mąż siostry) mam instruktora, wiec trochę wstyd

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:46   #943
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Odnośnie prawa jazdy jeszcze, ja wiem, że to się przydaje. Ale muszę przyznać, że nie widzę siebie za kółkiem. Panicznie boję się jeździć

To niestety trochę wina moich rodziców - obydwoje nie mają prawa jazdy, przez co nigdy nie odczuwałam potrzeby, żeby zrobić sama. Moja siostra zdała prawo jazdy bardzo późno (po 30.), jeździ, ale raczej tylko do pracy i z powrotem. W miasto się nie zapuszcza

Mam manię perfekcjonizmu - jeśli mam jeździć nieudolnie, jak baba z dowcipów, to wolę nie jeździć wcale

Tyle, że tego naprawdę można się nauczyć. Wiadomo, że nikt nie jest urodzonym kierowcą, ale praktyka pomaga, im więcej się jeździ, tym lepiej idzie.

Ja mam taką koleżankę, która podobnie jak większość tu - miała prawo jazdy, ale się bała i nie jeździła. Mieszkała tylko z mamą i jak była potrzeba, to mama ją wszędzie woziła. Aż w końcu mama zmarła, jej został ten samochód i bardzo długo trzeba jej było tłuc do głowy, że musi dla samej siebie się przemóc i spróbować, a jak po jakimś czasie stwierdzi, że faktycznie nie da rady, to samochód sprzeda.
Wykupiła trochę jazd doszkalających, potem jakiś czas starała się, żeby ktoś z nią jechał a teraz jeździ już sama. Boi się trochę jechać gdzieś dalej, ale myślę, że to kwestia czasu tylko. Ona sama się dziwi teraz, jak mogła żyć bez auta
Stary 2011-11-23, 10:23   #944
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w sumie, moze nie do nauki, bo mowiac szczerze, uwazam, ze dobrze jezdzilam wszyscy mi tak mowili, ze plynnie, dynamicznie ale spokojnie. Chodzi mi o nastawienie, ze inni nie sa debilami i nie zabija mnie na pierwszym skrzyzowaniu. Mysle, ze nie bede miec dobrego refleksu w razie wypadkow
Cytat:

U mnie problem jest taki, ze mamy samochod sluzbowy, ktory jest taki wielki, ze przekracza wszelkie wyobrazenie :/ Nawet TZ na parkingu ma problemy, samochod zawsze wystaje i jest "nieporeczny". Bez sensu, poprzedni tez byl duzy, ale nie az tak
Boje sie, ze takim duzym sobie nie poradze na drodze.
Moj tata ma normalny samochod i nim zawsze jezdzlam i bylo ok. Czulam, ze go ogarniam.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:27   #945
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
jakbyś miała dalej do pracy od razu byś się zmobilizowała

mogę was wspierać
po zrobieniu prawka nie jeździłam 3 lata, potem poszłam na 6 jazd doszkalających, po których czułam się nadal niepewnie, ale instruktor kazał jeździć. więc jeździłam przez pierwsze 2 tygodnie samotnych jazd tak się stresowałam, że potem okres mi się spóźniał

Teraz (po kolejnych 3 latach codziennego jeżdżenia) życia sobie bez auta nie wyobrażam. jak mam jechać gdzieś komunikacją miejską (tak raz w roku) to potem mam traumę
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobny scenariusz. Właśnie zapisałam się na jazdy doszkalające. Prawko zdałam 8 lat temu i za kólkiem siedziałam kilka raz, a strasznie, okropnie boję się jeździć. Cały czas mam wizję, że ktoś się nie zatrzyma wyjeżdżając z podporządkowanej, że czegoś nie zauważę, źle ocenię sytuację itp. A po stłuczce (nie z naszej winy) to już w ogóle masakra...
Do tej pory nie miałam potrzeby jeżdżenia samochodem, mam w miarę blisko do pracy, uwielbiam rower, a Tż ma auto, więc w razie czego zawsze mnie podrzucał tu czy tam.
Ale rodzice dali mi i bratu na spółkę ich stary samochód do Krakowa, więc stwierdziłam, że się przełamię.
Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
jaaa
witaj w klubie...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:30   #946
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Tyle, że tego naprawdę można się nauczyć. Wiadomo, że nikt nie jest urodzonym kierowcą, ale praktyka pomaga, im więcej się jeździ, tym lepiej idzie.
cześć

zadzam sie z powyższym praktyka czyni mistrzem
ja jak odebrałam prawo jazdy któro zdałam za 1 razem i nikt absolutnie nie chciał mi w to uwierzyć nawet rodzony tata pojechałam sie pochwalić do babci i miałam stłuczkę autobus wjechał mi w d..ę i gdyby nie tata który kazał mi mimo wszystko potem jechać pewnie miałabym tak jak większość - dokument uprawniający w kieszeni i tyle. miałam 3 "wypadki" w swoim życiu - raz jako pasażer - koziołkowanie, dachowanie i rów - rozbiliśmy sie z mężem w lesie i w żadno drzewo nie uderzyliśmy - jakiś cud, później wjechał we mnie dziadek i skasowałam auto i ten pierwszy. nauczyło mnie to tylko tego że trzeba jeździć z zapiętymi pasami i mieć mega ograniczone zaufanie do innych kierowców
Stary 2011-11-23, 11:17   #947
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
jaaa
Kolejna...dziewczyny bo wyjdzie na to że jest Wa więcej niż co druga

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Haniu u mnie znowu zmiany - przytyłam- ( i średnio mi się to podoba: minus- ubrania nie leżą już tak jak kiedyś, plus- mam podobno fajny biust ) ,zakończyłam znajomość z młodszym kolegą ( mam chyba problem z utrzymywaniem bliskich relacji z facetami, nie potrafię się zaangażować i w ogóle okazać, że w jakiś sposób mi zależy. Choć z drugiej strony- nie wiem czy to nie jest jakaś intuicyjna blokada, albo coś w ten deseń, bo na koniec wychodzi mi to na dobre) i ... znalazłam nową pracę ( branża ta sama, stanowisko i kasa wyższa, ale socjal niestety nie ten- najbardziej ubolewam nad brakiem karty Multisport, nie wiem jak bez niej przeżyję )

Zaliczam się do tych, co bez prawka życia sobie nie wyobrażają- swoje zrobiłam zaraz po osiemnastce- zdałam dopiero za 4 razem . Choć przyznam, że pewnie bez nacisku ze strony ojca nie miałabym go do dziś... za co jestem mu wdzięczna.
Do pracy ( prac ) jeżdżę samochodem kolegi- co na dłuższą metę będzie nieco problematyczne i tak kiełkuje we mnie myśl o zakupie własnych czterech kółek...na razie tylko nie wiem za co

Dziewczyny- wyślę Wam zaproszenia jutro
Jak kasa w nowej pracy wyższa to na kartę do fitnessu Cię stać Kupuj i działaj- zima idzie fajnie jest się poruszać na sali.

ah..jak mi tego brakuje

Ostatnio rozmawiałam z kumpelą o blokadach na facetów. Ma to samo. Doszłam do wniosku że albo z wiekiem jest się bardziej ostrożnym- albo po prostu trafia na nieodpowiednich.

Mnie mama tak naciskała

Cytat:

Moi rodzice też nie mają prawa jazdy.
Z tym że mamA jest o to wsciekła bardzo na siebie i ojca. Powiedziała mi pewnego dnia- "zapisz się na kurs bo nie chcę żebyś była taką kaleką jak ja!!!"

Możesz sobie założyć że w tej dziedzinie właśnie staniesz się perfekcjonistką
Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Ja w sumie, moze nie do nauki, bo mowiac szczerze, uwazam, ze dobrze jezdzilam wszyscy mi tak mowili, ze plynnie, dynamicznie ale spokojnie. Chodzi mi o nastawienie, ze inni nie sa debilami i nie zabija mnie na pierwszym skrzyzowaniu. Mysle, ze nie bede miec dobrego refleksu w razie wypadkow

U mnie problem jest taki, ze mamy samochod sluzbowy, ktory jest taki wielki, ze przekracza wszelkie wyobrazenie :/ Nawet TZ na parkingu ma problemy, samochod zawsze wystaje i jest "nieporeczny". Bez sensu, poprzedni tez byl duzy, ale nie az tak
Moj tata ma normalny samochod i nim zawsze jezdzlam i bylo ok. Czulam, ze go ogarniam.
Akurat co do podkreślonego- to ja myślę że dobry kierowca właśnie zawsze powinien o tym pamiętać. Mnie mąż nauczył że za kółkiem musze być zawsze ful skupiona. Dlatego raczej nie słucham muzyki, nie przełączam stacji radiowych i nie gadam za bardzo z pasażerami.

Zawsze wszyscy się dziwią że my tak po cichu jeździmy

Ja już miałam 2 takie sytuacje że musiałam natychmiast zareagować. Swoim refleksem i opanowaniem zaskoczyłam samą siebie.

No ale też farta mieliśmy bo debil wyjechał mi przed maskę na skrzyżowaniu i musiałam zmienić pas żeby w niego nie wjechać. Gdyby pas nie był wolny- wjechałabym w jego bok.

Dużym się fajnie jeździ Ja lubię Spróbuj

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobny scenariusz. Właśnie zapisałam się na jazdy doszkalające. Prawko zdałam 8 lat temu i za kólkiem siedziałam kilka raz, a strasznie, okropnie boję się jeździć. Cały czas mam wizję, że ktoś się nie zatrzyma wyjeżdżając z podporządkowanej, że czegoś nie zauważę, źle ocenię sytuację itp. A po stłuczce (nie z naszej winy) to już w ogóle masakra...
Do tej pory nie miałam potrzeby jeżdżenia samochodem, mam w miarę blisko do pracy, uwielbiam rower, a Tż ma auto, więc w razie czego zawsze mnie podrzucał tu czy tam.
Ale rodzice dali mi i bratu na spółkę ich stary samochód do Krakowa, więc stwierdziłam, że się przełamię.

witaj w klubie...

Działaj- niedługo nie będziesz muisiała prosić o podrzucenie- bardzo fajnie jest być w tej sferze życia samodzielną
Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć

zadzam sie z powyższym praktyka czyni mistrzem
ja jak odebrałam prawo jazdy któro zdałam za 1 razem i nikt absolutnie nie chciał mi w to uwierzyć nawet rodzony tata pojechałam sie pochwalić do babci i miałam stłuczkę autobus wjechał mi w d..ę i gdyby nie tata który kazał mi mimo wszystko potem jechać pewnie miałabym tak jak większość - dokument uprawniający w kieszeni i tyle. miałam 3 "wypadki" w swoim życiu - raz jako pasażer - koziołkowanie, dachowanie i rów - rozbiliśmy sie z mężem w lesie i w żadno drzewo nie uderzyliśmy - jakiś cud, później wjechał we mnie dziadek i skasowałam auto i ten pierwszy. nauczyło mnie to tylko tego że trzeba jeździć z zapiętymi pasami i mieć mega ograniczone zaufanie do innych kierowców
Z tą praktyką to różnie bywa.

Ja znam pare osób które jeżdżą już wiele lat- i niestety nie nadają się. Stwarzają zagrożenie na drodze- wszyscy się boją z nimi jeździć.

Dokładnie
Stary 2011-11-23, 11:30   #948
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat co do podkreślonego- to ja myślę że dobry kierowca właśnie zawsze powinien o tym pamiętać. Mnie mąż nauczył że za kółkiem musze być zawsze ful skupiona. Dlatego raczej nie słucham muzyki, nie przełączam stacji radiowych i nie gadam za bardzo z pasażerami.

Zawsze wszyscy się dziwią że my tak po cichu jeździmy

Ja już miałam 2 takie sytuacje że musiałam natychmiast zareagować. Swoim refleksem i opanowaniem zaskoczyłam samą siebie.

No ale też farta mieliśmy bo debil wyjechał mi przed maskę na skrzyżowaniu i musiałam zmienić pas żeby w niego nie wjechać. Gdyby pas nie był wolny- wjechałabym w jego bok.
Ja tez prawie nie gadam w samochodze, choc muzyka to koniecznosc. Tz zawsze kaze mi cos opowiadac, zeby nie zasnal za kierownica, jak jedziemy gdzies dalej, ale ja nie wiem po co

Zobaczcie, co znalazlam, moze byc fajny prezent:
http://www.douglas.pl/douglas/Piel%2...000037341.html

jestem w szoku, ze to takie tanie.. 15 ml krem i 7 ml serum i 41 zl???
Chyba sie przejde do Douglasa, mam pod domem i zobacze o co chodzi
Stary 2011-11-23, 12:12   #949
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

wow,cena fajna,faktycznie...chocia z ilosci maleńkie...

Niech mnie ktoś wyleczy Od tygodnia walczę z jakaś nawracająca infekcją grypopodobną :/

Stary 2011-11-23, 12:25   #950
asiuk
Zakorzenienie

A ja pracuję właśnie na pliku koleżanki - robię za nią projekt wykonawczy. Takiego syfu w pliku dawno nie widziałam Wkurzające to cholernie, szukam poszczególnych rysunków we wszystkich możliwych miejscach...

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:29   #951
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Ja własnie napisałam wniosek o przekazanie moich dokumentów do WORDu i mam zamiar jeszcze dziś go wysłać.

Ja najbardziej na drodze boję się innych kierowców i ich akcji.
Mój mąż ma niesamowity refleks i fajnie manewruje na drodze, radząc sobie z "niespodziankami", ale każdorazowo mnie to przeraża.

Nie dziwią mnie wasze "ciche" jazdy, ewentualnie głośne, żeby kierowca nie usnął... Mój TŻ niestety mnie denerwuje przełączając stacje radiowe, zmieniając piosenki na liście, przekładając coś...
Wolałabym, żeby siedział sztywno i patrzył tylko na drogę

Jak jesteśmy w dłuższej trasie, to każę TŻtowi recytować wiersze, albo śpiewać piosenki Oczywiście rzadko się godzi. Wtedy czytam gazetę na głos i dyskutujemy (bo ja jestem zbyt małomówna, żeby zagadać TŻta przez dłuższy czas). W nocy obowiązkowo radio lub rozmowa.
No i postoje co dwie godziny - nigdy nie odpuszczam ich.
Stary 2011-11-23, 12:30   #952
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez prawie nie gadam w samochodze, choc muzyka to koniecznosc. Tz zawsze kaze mi cos opowiadac, zeby nie zasnal za kierownica, jak jedziemy gdzies dalej, ale ja nie wiem po co

cena kosmicznie niska
Stary 2011-11-23, 12:31   #953
emi_lka
Zakorzenienie

Z innej beczki - też mnie coś dziwnego "bierze" - zaczęło się od lekkiego bólu gardła, a czuję, że skończy się na kaszlu...
Od tygodnia nie biegałam, jem raczej mało racjonalnie i znowu puchnę
Np. teraz zjadłam 5 ferrero rocher Uwielbiam
Stary 2011-11-23, 12:54   #954
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

a ja od chudnę dalej...i juz nie jest fajnie :/ skóra zaczyna mi się robić taka "babciowata" : /smaruję się różnymi ujędrniaczami + zumba 2x w tygodniu a i tak skóra jest flakowata :/

Stary 2011-11-23, 12:57   #955
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

oferta w stacjonarnym douglasie jest inna, nie znajdziesz tego.

W tym online jest też baza pod tusz do rzęs z Lancome - też za 40zł. A kupowałam ją za ok. 100, więc chyba to sposób na zachęcanie czymś klientów po prostu
Stary 2011-11-23, 13:02   #956
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

a czemu od razu zakładasz, że nie będzie świetnie? z każdym kolejnym kilometrem będzie jeszcze lepiej.

trochę? trochę duży

Cytat:

ale w sumie tego nie wiesz, bo zanim co o czego dojdzie za bardzo nie ma jak przetestować.
Ja (nieskromnie) mam albo mega refleks, albo anioła stróża, bo to co ludzie czasem wyczyniają na drodze to jest koszmar.

też chcę kartę benefit mam tyle pomysłów tylko kasy brak.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:07   #957
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu gin kazał mi brac od 13 tyg Femibion. Tam są witaminki i DHA . A wyniki mam wszystkie dobre.

Stary 2011-11-23, 14:21   #958
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Haniu gin kazał mi brac od 13 tyg Femibion. Tam są witaminki i DHA . A wyniki mam wszystkie dobre.
to mnie kazał brac tylko folik ,i kiedy hemoglobina spadała to zelazo

Stary 2011-11-23, 14:52   #959
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
oferta w stacjonarnym douglasie jest inna, nie znajdziesz tego.

W tym online jest też baza pod tusz do rzęs z Lancome - też za 40zł. A kupowałam ją za ok. 100, więc chyba to sposób na zachęcanie czymś klientów po prostu
Masz racje, bylam w douglasie wlasnie i babka powiedziala, ze to zapewne tylko oferta internetowa albo ew. pojawi sie przed swietami dopiero.

Fajnie miec luzny dzien i nie musiec siedziec w pracy
Stary 2011-11-23, 14:58   #960
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja miałąm brac folik do 13 tyg a potem go rzucić i brac femibion i tak do końca ciąży i w trakcie karmienia. MOja koleżanka tez tak miała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości