Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 11:39   #3991
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzień dobry

Dziewczyny, fajne jesteście z tymi promocjami i gazetkami
dzięki za tę carrefourową

Agatku, nie bój się, będzie dobrze

Miss, Ty też się nie denerwuj... Na pewno nowe usg wyjaśni wszystko. Najgorsze to czekanie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:46   #3992
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dziękuję za słowa otuchy i kciuki, mam nadzieję, że zadziałają!!!!!

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
BĘDZIE DOBRZE!!
ooo tak, ten środkowy całus najlepszy!!!!!!!!

Ja już gotowa, zrobiłam się na bóstwo, co by ginek się nie zlękł mnie

Odkryłam, że ważę jeszcze więcej, a mianowicie 72 kg i jestem 15 kilo w plusie czuję się jak hipopotam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:06   #3993
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
dzisiaj kupiłam łóżeczko i materac:
-materac z pianki poliuretanowej uzupełniony antyalergiczna matą kokosową pokryty viscorem który dopasowuje się do kształtu dziecka cena 94 zł
-łóżeczko z szufladą Klupś -Radek VII cena 362zł
teraz muszę dokupic posciel na allegro,
a to wszystko to jest prezent od rodziców moich

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny a ja mam dola;(
dowiedzialam sie ze nie dostane pieniedzy z socjala na swieta;( bo urodze przed swietami;(
kurde tak liczylam na te pieniadze a teraz ;;(

nie wiem co robic czy isc sie prosic jeszcze czy co??
Też nie dostanę... bo urodzę po świętach
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:09   #3994
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Coś Renata się nie odzywa.....to jej ostatni post
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:18   #3995
zoskasamoska
Wtajemniczenie

neska w TV coś mówili ,że zima ma być dopiero w lutym, że dopiero wtedy śnieg spadnie, fajnie by było, bo potem to jeszcze chwila i powinno byc wiosennie
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:20   #3996
bambusiek
Zakorzenienie

Jak pisałam wczoraj byliśmy z mężem na wizycie u gina

Najpierw 20 minut KTG. Myślałam, że to strasznie długo, ale jak serduszko biło, to aż smutno mi się zrobiło, jak czas się skończył
Wynik mamy wydrukowany - wszystko ok

Potem szybkie badanie na fotelu - szyjka idealna

A potem USG przez brzuch
główka ułożona ładnie na samym dole, tyłek pod lewym żebrem
wg wielkości główki poród 30.01,, ale wg kości udowej 9.01
czyli maluch jest długi (o 3 tygodnie ponad normę) i będzie ważył na pewno ponad 4 kg

No i najważniejsze: BĘDZIE CHŁOPCZYK
lekarz powiedział, że na 90kilka %
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-23, 12:24   #3997
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Najpierw 20 minut KTG. Myślałam, że to strasznie długo, ale jak serduszko biło, to aż smutno mi się zrobiło, jak czas się skończył

A potem USG przez brzuch
czyli maluch jest długi (o 3 tygodnie ponad normę) i będzie ważył na pewno ponad 4 kg

Super gratuluję, w takim razie czekamy na kolejnego faceta
likas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 12:29   #3998
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hej mamuski ostatnio któraś mi pomogła ale nie pamiętam kto a więc literki mi się poprzestawiały znowu tak że na y mam z a na z mam y jak to się odwraca plisssss bo pisze z kumpelą na gg i mnie jasna cholera trafia a nie chce mi się kompa od nowa uruchamiać!!!

OKI JUŻ ZROBIŁAM

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-11-23 o 12:42
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:41   #3999
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

A potem USG przez brzuch

to super ,ze wszystko dobrze no i następny facecik na forum
ja dzisiaj też slyszałam jak biło serduszko Bartusia bo położna była i badała
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:42   #4000
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

ale mi się źle oddcyha dzisiaj... ło matko......

jednak po łózeczko i inne pierdółki jedziemy w piątek z rana juz się doczekać nie mogę
potem jeszcze zamówię te rzweczy kórych mi brakuje... w grudniu wózek i będzie wsio
mi też jakoś ciężko się oddycha dzisiaj może coś jest w powietrzu

Cytat:
mogłoby tak zimy w tym roku nie być.... wcześniej by się z dzidzią wyszło na spacerek i łatwiej wózek pchać
ja słyszałam że śnieg ma spaść w lutym i zima ma przyjść w lutym

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej mamuski ostatnio któraś mi pomogła ale nie pamiętam kto a więc literki mi się poprzestawiały znowu tak że na y mam z a na z mam y jak to się odwraca plisssss bo pisze z kumpelą na gg i mnie jasna cholera trafia a nie chce mi się kompa od nowa uruchamiać!!!
chyba shift+ctrl ale pewna nie jestem

Dziewczyny które chcą kupować nianię z monitorem muszę się Was poradzić. Znalazłam u nas w mieście ogłoszenie o sprzedaży niani+monitora ANGELCARE AC 301-R za 240 zł i już się cieszyłam jak głupia że tak tanio bo ponoć jest w stanie idealnym ale teraz tak patrzę i widzę że to jest jakiś starszy model. Dzwoniłam do kolesia i powiedział że 5 lat temu ją kupili w sklepie. I teraz nie wiem czy ją kupować czy nie. Czym różni się ten model od tego nowszego 401 bo z tego co zauważyłam to ten nowszy ma jakiś taki bardziej wypasiony wyświetlacz. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Stary 2011-11-23, 12:49   #4001
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie i brzusie

"Wiesz, ja w pierwszej ciąży musiałam jechać do innego miasta (do Rudy Śląskiej), bo tylko tam robili najdokładniejsze USG 3D/4D w Polsce. Lekarka kazała bo ja miałam wrodzoną wadę i ona podejrzewała że dziecko też może mieć."

kogoś cytuję ale nie wiem kogo bo coś mi się pomieszało

ja jestem z Rudy Śląskiej i nie wiedziałam że tutaj aż takie dobre usg mają ja chodzę do Genomu na takie dokładniejsze a ty ??

Cytat:
gratuluję synusia

a mnie dzisiaj mój Tuptuś tak boksuje i się strasznie przeciąga że aż tak śmiesznie mi się brzuszek wygina na różne strony Uwielbiam to

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 12:51   #4002
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

A potem USG przez brzuch

Gratuluję chłopczyka i za wizytę.
Stary 2011-11-23, 12:51   #4003
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny do wózków kupujecie podusie i kołderke czy śpiworek???
Stary 2011-11-23, 12:52   #4004
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

A potem USG przez brzuch

no z tą zimą to tez słyszałam, ze w lutym byle by nie przywaliło 5 metrów śniego wtedy

Agatek

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
śpiworek
kupię taki, zeby był na przyszły rok na sanki od razu bo widziałam takie na all
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:55   #4005
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
śpiworek
Stary 2011-11-23, 12:57   #4006
uska000
Zadomowienie

Cytat:

Też nie dostanę... bo urodzę po świętach
a czemu?? masakra u mnie nie bo przed u Ciebie nie bo po.. patologia normalnie

a tak sie ciezylam... wrrr

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:57   #4007
n1kotynka
Zadomowienie

Jeeeezu nadrobić was to istna masakra powariowały na 2 tury leciałam, najpierw rano ale już nie zdążyłam odpisać no i teraz po południu!
masakra

grunt, ze znalazłam fajne mieszkania, właściciel i jeden i drugi nie ma nic przeciwko dziecku i psu a to ważne teraz kwestia podjęcia decyzji czy śliczne ale z małymi mankamentami

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ponieważ juz blisko niektóre mamusie maja rozwiązanie myslałyście o smoczkach które bo ja już sama nie wiem i zastanawiałam sie na smoczkiem lovi dynamicznym o tym i dobrze ,że w paczce są 2 szt w razie zagubienia jednego w akcji
mam już kupione z tt smoczki
Cytat:
dziewczyny czy Was też bolą rozstępy???
nieee ale swędzi brzuch jak ta lalaa
Cytat:
a w ogole ta moja kolezanka przyniosła smutne wieści- nasza wspolna kolezanka jeszcze z liceum jest w ciąży z drugą dzidzią- jest teraz około 23-24 tydzien i sie okazało, ze dzidziolek ma cos na nerce i to rośnie idzie w pn do szpitala, bedą nakłuwać, zeby zobaczyc co to... to jest generalnie jakiś zbiornik płynowy... jeśli nadal będzie rosnąć to muszą założyć taki specjalny cewnik bąbelkowi jeszcze przed porodem...
najtrudniejsze to nakłucie.... bo wiecie wtedy podczas takiego zabiegu roznie moze byc... no ale mam nadzieję, ze będzie dobrze!

i pytałam ją o lewatywę przed porodem... generalnie stwierdziła, ze jakby ona miała rodzic to by na pewni chciała lewatywe... bo bardzo krępujące jest jak się zrob kupke podczas parcia- wiadomo...a poza tym jak są jelita opróznione to łatwiej sie rodzi i szybciej bo dzidziol ma wiecej miejsca zeby się wepchnąć w kanał rodny....
ojej, oby jakoś wyprostowali to wszystko... pociesz koleżankę, niech mysli pozytywnie

ja tez chce lewatywę!! w ogole mysle czy nie zrobić jej w domu, przed szpitalem

aa i super pakę dostałaś też tak chcę
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a
poczytałam wczoraj wieczorem w internecie jeszcze troszkę na temat tego bright stars no i niestety ma wiele minusów. Miss, wiele mam pisało, że siedzisko jest właśnie źle wyprofilowane i dzidzia siedzi krzywo :/
poza tym kolory w rzeczywistości nie są takie ładne (wyblakłe), pasy bezpieczeństwa nie mają ochraniaczy i wbijają się w szyjkę i takie tam...
o nie! a ja tez chciałam bright starts musze opinie poczytać
Cytat:
hehehe to mój to już wogóle :P bo w sierpniu skończył 34 :P noo i między nami jest 10 lat różnicy
mojemu mężusiowi w czerwcu 35 stuknęło i mój to się cieszy, że ma taką młodą żonę ( też 10 lat różnicy)
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ehh zaraz się zapłaczę, byłam u lekarza z wynikiem wczorajszego USG (lekarz od USG stwierdził że wszystko ok) a temu z kolei się nie podoba, że wiek wg obwodu główki i wiek wg obwodu brzuszka są nie takie i że pomiary złe, i kazał mi powtórzyć USG - dał namiar na jakiegoś specjalistę tylko od USG, dzwoniłam ale po 20ej już bylo jak wyszłam od swojego i nie odbierał i teraz normalnie załamka
Boję się że coś jest nie tak..... to już mam noc z głowy bo nie wiem kiedy się umówię na tę wizytę i ile stresu mnie czeka
Zuzia ale sie porobiło a może okazać się, ze lekarz popełnił błąd. Skonsultuj to z tym lepszym lekarzem a jak będzie trzeba to dla pewności z jeszcze jednym. Kurcze trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i wiem że łatwo mówić ale nie zamartwiaj się kochana
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny wpadła mi dzisiaj gazetka z carrefoura i od jutra są w promocji kocyki akrylowe 80x100 za 19,99 a 100x140 za 29,99
http://carrefour.pl.s3.amazonaws.com...og_hiper_1.pdf str 13
oglądałam te kocyki i są niefajne jakościowo kiepskie w porównaniu do tych z allegro niestety
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

A mi kolezanka dała znac ze w jednym lumpiku dzis bedzie dostawa i bedzie duzo zabawek dla dzieci, wyslalam mame przed praca i wlasnie przywiozła worek pełen zabawek za 100zł nakupowała ale podzieliłysmy dla mojej Lenki i malucha mojego brata.
A tifuś biedny cieszył sie jak głupek bo myslał ze to wszystko dla niego
super
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
mam mega stresa przez te bóle

Niech mnie ktoś przytuli

Idę się szykować....

Cytat:
ja miałam robione to takim podobnym "wężykiem" jak do kroplówki i grubość też tego typu, nie wklada się tego głęboko.. lekko do odbytu, tak żeby płyn na pewno wpadał do środka a nie wylatywał bokami..

o podobnie wyglądała moja lewatywa z tym, że nie przypominam sobie tej niebieskiej końcówki, pamiętam że chyba była biała i jeszcze mniejsza..

http://www.tworzywa.wroc.pl/powiekszenia/lew1.php

http://www.tworzywa.wroc.pl/lewatywy.php#

http://www.vismaya-maitreya.pl/natur...robic_cz2.html
tutaj babka pisze,że 8 - 10cm się wkłada ale mi się nie wydaje, że tyle miałam... najwyżej 5cm ale nie wiem, w każdym razie nic to nie boli
a co tam się wlewa?
moja siostra miałą nieprzyjemną historię z lewatywą;
położna, która jej ją robiła, dała za dużo mydlin (chyba to się dodaje) i siora nie zdążyła dobiec do toalety i wszystko na korytarzu w szpitalu już jej puściło... mnie tam to teraz nawet bawi, ale szwagier, który latał za nią i sprzątał nie miał do śmiechu

kurcze jak sobie pomyślę, że mielibyśmy z małżem się za tydzień przeprowadzać to az mnie ciary przechodzą musimy zdecydować jeszcze, które mieszkanko wybrać, wypowiedzieć to co mamy no i przenosić rzeczy, ale to mnie najbardziej przeraża bo ich się trochę uzbierało, jesteśmy tutaj wawie sami i nawet nie ma kto tztowi pomóc mebli nosić a ja w takim stanie, że też dużo nie zrobie.

Pisałyście jeszcze o bólach brzucha - mi to się non stop chce siku, mimo, że wyniki badań mam w normie, to mała mi tak daje popalić i skacze po pęcherzu, że mam ochotę wejść do środka i krzyknąć jej spokój! ileż mozna

i powinnam coś poprasować, ale mi się nie chce za to pranie mam zrobione, teraz czas prać dzidziusiowe rzeczy, tylko coś mi pralka przecieka i po każdym praniu mam powódź w łazience i pora wezwać fachowca... generalnie mamy obecne mieszkanie takie, że wszystko się z nim sypie lodówka nie chłodzi, zmywarka nie domywa połowy naczyń, pralka cieknie i jeszcze coś się stało z rurami w łazience i przeciekają czas się wynosić
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:57   #4008
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

ale super! A ja tak marzyłam o córeczce
A będzie 2 synek.
jak to mówią do trzech razy sztuka heheheh

Cytat:

A potem USG przez brzuch

Gratuluje synusia ))

Dziewczyny czy wy wszystkie miałyście robione KTG??? Mi moja lekarka nie robiła...hmm a termin porodu mam na 8 stycznia... Noi nic nie wspominała o tym przy okazji kolejnej wizyty

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2011-11-23 o 12:59
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:01   #4009
n1kotynka
Zadomowienie

nie wiem czemu mi częśc postów wcięło a częśc nie i już sie pogubiłam w cytowaniu

bambusiek gratuluje synka

Cytat:
śpiworek
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
jak to mówią do trzech razy sztuka heheheh

Dziewczyny czy wy wszystkie miałyście robione KTG??? Mi moja lekarka nie robiła...hmm a termin porodu mam na 8 stycznia... Noi nic nie wspominała o tym przy okazji kolejnej wizyty
ja nie miałam KTG robionego w ogóle, termin mam na sylwestra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:02   #4010
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
J

a co tam się wlewa?
moja siostra miałą nieprzyjemną historię z lewatywą;
położna, która jej ją robiła, dała za dużo mydlin (chyba to się dodaje) i siora nie zdążyła dobiec do toalety i wszystko na korytarzu w szpitalu już jej puściło... mnie tam to teraz nawet bawi, ale szwagier, który latał za nią i sprzątał nie miał do śmiechu
o jaaaaa.. juz widze jak mój tz to sprząta heheheh
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:12   #4011
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny które chcą kupować nianię z monitorem muszę się Was poradzić. Znalazłam u nas w mieście ogłoszenie o sprzedaży niani+monitora ANGELCARE AC 301-R za 240 zł i już się cieszyłam jak głupia że tak tanio bo ponoć jest w stanie idealnym ale teraz tak patrzę i widzę że to jest jakiś starszy model. Dzwoniłam do kolesia i powiedział że 5 lat temu ją kupili w sklepie. I teraz nie wiem czy ją kupować czy nie. Czym różni się ten model od tego nowszego 401 bo z tego co zauważyłam to ten nowszy ma jakiś taki bardziej wypasiony wyświetlacz. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Żadna z Was nie kupuje monitora z nianią?
Stary 2011-11-23, 13:15   #4012
NataliaM1103
Rozeznanie

co do śpiworków to co myślicie o tych??
http://allegro.onet.pl/spiworek-do-w...928564278.html
http://allegro.onet.pl/cieply-spiwor...937334645.html
http://allegro.onet.pl/tako-cieply-s...936792791.html
http://allegro.onet.pl/spiwory-polar...937167385.html
Stary 2011-11-23, 13:18   #4013
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja niee

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

ja myślałam o takim
http://allegro.pl/wyprzedaz-spiwor-s...855534784.html
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:30   #4014
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
o jaaaaa.. juz widze jak mój tz to sprząta heheheh
no dla mnie lekka masakra.. ale to wina położnej była, bo za mocną tą lewatywę zrobiła
Cytat:
ja kupuję, ale jeszcze nie wiem jaki bo jak będziemy mieć większe mieszkanie to okaże się potrzebny i będę szukać a tak to nie zgłębiałam tematu jeszcze
3 mi się podoba
Cytat:
oo fajny
Stary 2011-11-23, 13:55   #4015
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
WItam się dopiero o tej porze, o nie miałam wcześniej czasu .. byłam na wizycie, ale było mega opóźnienie Niedawno wróciłam, zjadłam obiad i zaraz lecę dalej na miasto, bo nic nie załatwiłam przez to (tylko czekam aż ludzie wyjdą z pracy o 15:00 bo się przez miasto nie przebiję ) ....

Ogólnie po wizycie ok, tylko znowu mam podejrzenie cukrzycy
Muszę powtórzyć glukozę i jak wyjdzie ponad normę to na oddział prosto Dzidzia jest duża i długa, powiedziałam lekarzowi, że jak do porodu będzie miała 4 kilo to ja wychodzę

Cytat:
Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) hehe to pewnie zależy od ułożenia i wielkości dzieci, od wielu czynników, zresztą jak i ciąża pojedyncza też
Znam jedną babeczkę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki, ale najlepsze jest to, że dopiero na porodówce dowiedziała się, że to bliźniaki!! Ona miała już tedy jedno dziecko ok 5 letnie - chłopca i to małe też miał być chłopiec, no i był tylko chwilkę za nim wyszła jeszcze dziewczynka!! Całą ciążę na USG dziecko bardzo dobrze chowało się za tym drugim (nie miała USG 3D/4D tylko to zwykłe). Sama opowiadała, że nawet położna jak zobaczyła, że dziecko się urodziło i po 2 minutach akcja porodowa od początku to była w szoku.... położna, położną ale ja bym chciała widzieć jej samej minę, nie wspominając o mężu : brzydal:

Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
A własnie, że możliwe - pod warunkiem, że średnica parasola jest mniejsza niż średnica doopy
Gorzej z odwróceniem hełmu na drugą stronę

Super, że udało się urodzić dzieciaczki, naprawdę myślałam, że to niemożliwe
A ja 3d nie miałam, no ale dwójeczki raczej w brzuchu nie mam

Nadrabiam tyle, ile dam radę, reszta później

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:02   #4016
ultraradiola
Wtajemniczenie

agawoo a płeć lekarz powiedział Ty jako jedna z ostatnich ciężarówek trzymasz nas tak długo w nie pewności
Trzymam kciuku żeby jednak się okazało że z tą cukrzycą to fałszywy alarm

ale dzisiaj u mnie pochmurny dzień. Strasznie nic się nie chce

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:03   #4017
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Też już mykam spać, nie było mnie cały dzień na kompie i teraz nadrabiam to co napisałyście. I już zaczynam się martwć, bo wczoraj byłam u gina i nie mówil nic o wymazie GBS a ja juz w 34tygodniu jestem

Apropo tego termometra z Baby Ono to kupiliśmy go u r_p77 i rzeczywiście jak go testujemy na sobie to za kazdym razem inna temperature pokazuje :/ więc rzeczywiście chyba coś z nim nie tak...

I dziękuje za info o kocyku akrylowym, bo właśnie na kupnie jestem

Dobranoc i nie piszcze za dużo przez noc bo potem rzeczywiście nie da się nadrobić i trza siedziec po nocy
Mi gin powiedział, że na następnej wizycie wymaz

A o tych termometrach własnie to piszą, że za każdym razem inny pomiar - dlatego się wstrzymuję na razie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzięki ale raczej nie jest to niewydolność łożyska bo wagowo dziecię wychodzi standardowo jak na ten tydzień, tu chodzi o to że |(niestety ze stresu nie pamiętam) że albo głowka jest za duża w porównaniu do brzuszka albo na odwrót... i te wyniki mu się nie podobają... najgorsze że dał mi namiar do najlepszego speca od USg ( który tylko usg się zajmuje) i stąd też mam mega doła, bo skoro mam iść do najlepszego to znaczy się że coś może być na rzeczy a mój prowadzący nie chce póki co powedzieć, żebym nie padła i nie zaczęła panikować
Idę dziś na 19.40 wiec trzymajcie kciuki

jest kilka emulsji dla dzieciaczków i zamierzam zakupić jedną z nich, tylko jeszcze nie przyglądałam sie ofercie

kciuki za wizytę

bardzo ładne

no właśnie ta moja tolerancja o ile dobrze załapałam jest większa pomiędzy tymi pomiarami, więc albo błąd lekarza wykonującego USG albo coś jest nie tak
taki mam plan wziąc wszystkie wyniki USG, tylko najgorsze jest to że i to 12-14t i połówkowe wykonywał ten sam 'spec' co to ostatnie do którego ma wątpliwości mój prowadzący, więc jeśli tamten mierzył niedokładnie od początku i podchodził olewczo, to nie wiem, załamię się chyba......
Trzymam mocno
Ale cały czas dziwią mnie takie rozdziały - ciążę prowadzi inny lekarz, a usg robi inny

Stary 2011-11-23, 14:11   #4018
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Super gratuluję, w takim razie czekamy na kolejnego faceta
Cytat:
to super ,ze wszystko dobrze no i następny facecik na forum
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
gratuluję synusia
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Gratuluję chłopczyka i za wizytę.
Cytat:
Gratuluje synusia ))
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
bambusiek gratuluje synka
Dzięki Dziewczyny
Od przyszłego tygodnia biorę się za szukanie chłopięcych ciuszków

Cytat:
Śpiworek

Cytat:
a czemu?? masakra u mnie nie bo przed u Ciebie nie bo po.. patologia normalnie

a tak sie ciezylam... wrrr
Też się cieszyliśmy

Cytat:
Ja nie
_________________________ __
Byłam na szybkich zakupach i teraz to już nic mi się nie chce
Na obiado-kolację pieczone ziemniaczki + skrzydełka, na obiad zjadłam resztki od wczoraj, a mam taaaką furę zmywania, że masakra (zmywam jak się nazbiera więcej, żeby piec odpalać za jednym razem)
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-23, 14:14   #4019
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
witam dziewczyny
dzisiaj kupiłam łóżeczko i materac:
-materac z pianki poliuretanowej uzupełniony antyalergiczna matą kokosową pokryty viscorem który dopasowuje się do kształtu dziecka cena 94 zł
-łóżeczko z szufladą Klupś -Radek VII cena 362zł
teraz muszę dokupic posciel na allegro,
a to wszystko to jest prezent od rodziców moich
Super zakupy

Cytat:
czesc dziewczyny a ja mam dola;(
dowiedzialam sie ze nie dostane pieniedzy z socjala na swieta;( bo urodze przed swietami;(
kurde tak liczylam na te pieniadze a teraz ;;(

nie wiem co robic czy isc sie prosic jeszcze czy co??
Uska, czekaj bo nie rozumiem - a to socjalne nie przysługuje kobietom po porodzie, czy jak? Dlaczego nie dostaniesz?

Stary 2011-11-23, 14:19   #4020
bambusiek
Zakorzenienie

A właśnie... mój mąż dostał dzisiaj od koleżanki z pracy taką grubaśną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" - tak przejrzałam i fajnie rozpisane na poszczególne miesiące, dużo obrazków itp.
Mam jakieś 2 inne z biblio pożyczone, ale ta chyba jest najbardziej fachowa

A teraz zmykam pod kocyk na chwilę poleżeć, paa
G. 9.1O.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości