Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 22:22   #3931
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

oooo nie znów mnie czeka dzisiaj chyba ciężka noc znów nie chce mi się spać

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a u mnie była moja kolezanka połozna mowiłam Wam, ze pracuje w szpitalu na wcześniakach....
TADAM oto co przywiozła niunkowi a powiedziała, ze jeszcze przywiezie
jestem mega zadowolona troche kasy zaoszczedzone
-pieluchy happy bella 1
-octenistept (oszalała z wielkoscią opakowania ale takie tylko maja na oddziale)
-alantan w kremie i pudrze
-preperat w sprayu na odparzenia itp
-esputicon
-płyn do kąpieli johnsona (mam juz kosmetyki penatena ale jak nie bede otwierac to bedzie na potem) powiedziała, ze to jedyny kosmetyk johnsona ktory nie uczula im dzieci na oddziale
-2 butelki aventu
-czapeczki (4) i skarpetki(2 pary) z reklamówek od przedstawicieli
super mieć taką znajomą położną

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam pytać, kupowała któraś ten termometr do ucha i czoła BabyOno?
Bo się nad nim zastanawiam, i nie wiem czy kupować czy nie?
http://boboraj.pl/termometr-elektron...16-p-2956.html
ja nie kupuję. Wszystkie znajome co miały taki termometr narzekały ze nie dokładnie pokazuje. Ja decyduję się na zwykły elektroniczny z miękką końcówka za 19 zł. Nawet u rp_77 można taki kupić

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:24   #3932
snesha
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Co sądzicie o emulsji Oilatum Soft? Drogie, ale z drugiej stronyy nie trzeba już używać niczego więcej. Poleciła mi moja znajoma lekarka neonatolog. Czy któraś z Was używała?
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:33   #3933
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hehe mi przy porodzie to leżałam na kozetce za parawanem, na lewym boczku, twarzą do ściany wypięta w stronę położnej
a lewatywa z płynem wisiała sobie na takim stojaku jak do kroplówki, położna stanęła za parawanem i się pytała co chwilę czy daję radę, wytrzymałam całe 500ml i poszłam (kilka kroczków) do WC

a jak przed operacją to w WC przyszła pielęgniarka, kazała się oprzeć o muszlę i ...... potem trzymała tylko ten woreczek z płynem i pytała czy wytrzymuję jeszcze, a ja, że spoko i tak poczekałyśmy, aż 750ml płynu się skończyło, potem zabrała lewatywę i poszła sobie.
dobrze wiedzieć dzięki jestem mądrzejsza o jedno
Cytat:
a ja Wam powiem, ze własnie weszłam na strone apteki dbam o zdrowie i wszystko co mi brakuje to tam zamówię i odbiorę sobie bo ceny jak na all albo niższe nawet...i przesyłki nie trzeba płacic
i chyba kupię termometr elektroniczny Canpolu z elastyczną końcówką- u nich kosztuje 24,19, bezdotykowy zawsze zdążę dokupić jakby co...
te podpaski wielkie belli są w doz 10 szt za 4,19
misiu, ale canpolu ja kupowałam za 17 zł termometr ale nie pamiętam czy u gapa_kids czy u rp_77 a canpolu to z apteki czy jak taki drogi?
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ehh zaraz się zapłaczę, byłam u lekarza z wynikiem wczorajszego USG (lekarz od USG stwierdził że wszystko ok) a temu z kolei się nie podoba, że wiek wg obwodu główki i wiek wg obwodu brzuszka są nie takie i że pomiary złe, i kazał mi powtórzyć USG - dał namiar na jakiegoś specjalistę tylko od USG, dzwoniłam ale po 20ej już bylo jak wyszłam od swojego i nie odbierał i teraz normalnie załamka
Boję się że coś jest nie tak..... to już mam noc z głowy bo nie wiem kiedy się umówię na tę wizytę i ile stresu mnie czeka
kochanie nie płakusiaj powtórzysz badanie i będzie ok! Jedynie może wykryć hipotrofię i tyle- a to nie jest aż takie złe. Może też masz niewydolność łożyska i nie przekazuje tyle jedzonka ile trzeba dzieciątku?? Jeśli obwód brzuszka różni się o około 2 tyg to się nie stresuj 'jest to w normie'. Leż i wypoczywaj a o szczegóły wypytaj ginka!
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
powiem Wam że jak rodziłam 7 lat temu to u nas też już odchodziło się od lewatywy i golenia krocza ale mimo wszystko położna zapytała mnie i jednak poleciła tą leawtywę
hihi, domyślam się.... słuchaj... a taka różnica wieku nie przeraża Cię? Nie jest za duża dla Ciebie? Jak się z tym czujesz??
Cytat:
Aha dziewczyny wpadła mi dzisiaj gazetka z carrefoura i od jutra są w promocji kocyki akrylowe 80x100 za 19,99 a 100x140 za 29,99
http://carrefour.pl.s3.amazonaws.com...og_hiper_1.pdf str 13
że co??????? ... to ja kupowałam 80x110 za 29,99 co za łajzy!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:43   #3934
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Co sądzicie o emulsji Oilatum Soft? Drogie, ale z drugiej stronyy nie trzeba już używać niczego więcej. Poleciła mi moja znajoma lekarka neonatolog. Czy któraś z Was używała?
ja używałam bardzo dobre i polecam ale raczej nie do codziennego użytku chyba żeby maluszek się nie przyzwyczaił chociaż sama nie wiem, ja zaczęłam używać jak córka miała problemy ze skórą i faktycznie pomogło.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hihi, domyślam się.... słuchaj... a taka różnica wieku nie przeraża Cię? Nie jest za duża dla Ciebie? Jak się z tym czujesz??

że co??????? ... to ja kupowałam 80x110 za 29,99 co za łajzy!!!!
powiem Ci tak są plusy i minusy tej dużej różnicy wieku
Córka już jest na prawdę duża i mądra i mam nadzieję że nie będzie problemu np z zazdrością i myślę że będzie mi mogła nawet "pomóc" przy małej. A tak poza tym to czuję się jakbym znowu była pierwszy raz w ciąży wszystko mnie przeraża i czasami jestem zła na siebie że się wcześniej nie zdecydowałam na drugie dziecko. Człowiek jakoś zawsze tak patrzył innymi kategoriami, a bo to brak pracy na stałe, brak kasy itp itd a prawda jest taka że im dłużej się zwleka z decyzją o drugim dziecku tym bardziej się człowiek rozleniwia i się po prostu nie chce, bo tu już praktycznie dziecko odchowane a tu znowu powtórka z rozrywki ale mam nadzieję że będzie dobrze i wszystko się jakoś poukłada i bardzo się cieszę że będę mieć drugą córkę bo jednak może teraz to jest duża różnica wieku ale jak podrosną to mam nadzieję że będzie między nimi siostrzana więź ja mam brata i to już nie jest to samo zawsze chciałam mieć siostrę
Stary 2011-11-22, 22:45   #3935
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie siedzę i czytam wątek mamusiek lisotpadowo-grudniowych...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572392

a dokładnie to przy liście mają te swoje opisy porodów... a ja siedzę, zajadam i czytam (bo TŻ na nocce) ..ach i pomyśleć, że niedługo my tak będziemy się rozpakowywać z tych dwupaków ooo i jedna mamusia z tamtego wątku to nawet w 3 paku była i SN urodziła bliźniaki ....ech ale mam lekturę
O matko, to tak się da?? Ja myślałam, że przy bliźniakach to z automatu cc

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja nie kupuję. Wszystkie znajome co miały taki termometr narzekały ze nie dokładnie pokazuje. Ja decyduję się na zwykły elektroniczny z miękką końcówka za 19 zł. Nawet u rp_77 można taki kupić
Ja stwierdziłam, że nie będę na razie zamawiać żadnego, bo ten z miękką końcówką mam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:52   #3936
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci tak są plusy i minusy tej dużej różnicy wieku
Córka już jest na prawdę duża i mądra i mam nadzieję że nie będzie problemu np z zazdrością i myślę że będzie mi mogła nawet "pomóc" przy małej. A tak poza tym to czuję się jakbym znowu była pierwszy raz w ciąży wszystko mnie przeraża i czasami jestem zła na siebie że się wcześniej nie zdecydowałam na drugie dziecko. Człowiek jakoś zawsze tak patrzył innymi kategoriami, a bo to brak pracy na stałe, brak kasy itp itd a prawda jest taka że im dłużej się zwleka z decyzją o drugim dziecku tym bardziej się człowiek rozleniwia i się po prostu nie chce, bo tu już praktycznie dziecko odchowane a tu znowu powtórka z rozrywki ale mam nadzieję że będzie dobrze i wszystko się jakoś poukłada i bardzo się cieszę że będę mieć drugą córkę bo jednak może teraz to jest duża różnica wieku ale jak podrosną to mam nadzieję że będzie między nimi siostrzana więź ja mam brata i to już nie jest to samo zawsze chciałam mieć siostrę
ja mam braci gdzie u nas różnica wieku wynosi- 8 lat u najstarszego, a średni 3 lata, z najstarszym rzadziej się bawiłam, bo miał kolegów itp, i z młodszym częściej miałam kontakt chyba no ciekawa jestem jak to będzie z biegiem czasu...

Stary 2011-11-22, 23:11   #3937
ultraradiola
Wtajemniczenie

a ja dalej nie śpię i buszuję w internecie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 23:14   #3938
dph
Rozeznanie

Cytat:
a ja dalej nie śpię i buszuję w internecie
a mnie już z tego netu senność dopadła więc zmykam kolorowych snów
Stary 2011-11-22, 23:35   #3939
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) hehe to pewnie zależy od ułożenia i wielkości dzieci, od wielu czynników, zresztą jak i ciąża pojedyncza też
Znam jedną babeczkę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki, ale najlepsze jest to, że dopiero na porodówce dowiedziała się, że to bliźniaki!! Ona miała już tedy jedno dziecko ok 5 letnie - chłopca i to małe też miał być chłopiec, no i był tylko chwilkę za nim wyszła jeszcze dziewczynka!! Całą ciążę na USG dziecko bardzo dobrze chowało się za tym drugim (nie miała USG 3D/4D tylko to zwykłe). Sama opowiadała, że nawet położna jak zobaczyła, że dziecko się urodziło i po 2 minutach akcja porodowa od początku to była w szoku.... położna, położną ale ja bym chciała widzieć jej samej minę, nie wspominając o mężu : brzydal:

Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 23:38   #3940
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja obejrzałam przepis na życie i jestem zadowolona z odcinka

Ojej dziś wizyta na 14-stą

Stary 2011-11-22, 23:48   #3941
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
ja mam braci gdzie u nas różnica wieku wynosi- 8 lat u najstarszego, a średni 3 lata, z najstarszym rzadziej się bawiłam, bo miał kolegów itp, i z młodszym częściej miałam kontakt chyba no ciekawa jestem jak to będzie z biegiem czasu...

Ja mam jednego brata, który jest 12 lat starszy ode mnie także jeśli już żeśmy się bawili to wiecie, bardziej jak z kimś dorosłym, z tatą czy coś, zresztą on zawsze był jakiś nad wyraz dorosły i poważny dość, więc bardziej mi tatusiował czasem niż był typowym bratem... zresztą nasz tata zmarł jak ja miałam 3 latka prawie, więc on tak później mi tego tatę trochę "zastępował" czasem...

miedzy naszym synkiem a córeczką będzie dokładnie 4 i pół roku różnicy, także uważam, że ok, bo z młodym się już dogadam, nie będzie jak z dwójką malutkich (np. rok po roku) a jeszcze różnica nie będzie zbyt wielka

TŻ zas ma brata równo 13 miesięcy młodszego... także współczuję jego mamie na poczatku, a później to już super - zawsze byli mega zżyci jako dzieci, zresztą do dziś są... ale wiadomo są już dorośli, a jako dzieci to jak bliźniaki - wszystko razem robili, pokój razem mieli bo chcieli itd...

dobra... idę spać.. choć mi się nie chce, ale rano muszę wstać młodego do przedszkola zaprowadzić no to DOBRANOC DO JUTRA

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
A ja obejrzałam przepis na życie i jestem zadowolona z odcinka

za wizytę, ja mam dopiero 2.12 ale za to jutro mnie czeka osławiona glukoza
Martynka- 23.02.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 00:09   #3942
magdazzz18
Zadomowienie

Też już mykam spać, nie było mnie cały dzień na kompie i teraz nadrabiam to co napisałyście. I już zaczynam się martwć, bo wczoraj byłam u gina i nie mówil nic o wymazie GBS a ja juz w 34tygodniu jestem

Apropo tego termometra z Baby Ono to kupiliśmy go u r_p77 i rzeczywiście jak go testujemy na sobie to za kazdym razem inna temperature pokazuje :/ więc rzeczywiście chyba coś z nim nie tak...

I dziękuje za info o kocyku akrylowym, bo właśnie na kupnie jestem

Dobranoc i nie piszcze za dużo przez noc bo potem rzeczywiście nie da się nadrobić i trza siedziec po nocy
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:20   #3943
AgaMili
BAN stały

Witam w rana.
Wczoraj wyprasowalam wszystkie wyprane ciuszki i poukladalam w szufladzie ale jeszcze cala siatka prania czeka
No i licytuje duzo ubranek jeszcze, a mialam nic juz w tym miesiacu nie kupowac. No dobra, tylko ubranka i nic wiecej
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:28   #3944
aniaxxxxx
Zadomowienie

jejku Was nadrobic to jest masakra.. kilka odzin czytania i teraz nie ma zcasu na odpisywanie bo trzeba leciec do pracy jeszcze 2 tyg i tydzien wolnego... przeprowadzka mnie czeka...

A wczoraj dostalam od bylek tem leaderki worek z nowymi pieluszkami wielorazowymi i 2 nosidelka materialowe, ktore chcialam wkrotce zakupic... i juz nie musze

Dziewczyny jeszcze troche i bedziemy mialy swoje male szkraby... :szok:

a wogole to Dzien doberek
Stary 2011-11-23, 08:07   #3945
Anulka_86
Raczkowanie

cześć dziewczyny
Ja właśnie zjadałam śniadanko i Was czytałam w trakcie...
zaraz pędzę na uczelnie więc za długo mnie tutaj nie będzie.

Któraś z Was pisała o bliźniakach i porodzie naturalnym.
Ja kiedyś już tutaj pisałam o mojej koleżance co miała dwie bliźniaczki.
Miała mieć wywołany poród bo niby ciąże bliźniacze rozwiązuje się szybciej początek 38 tygodnia; ale ta koleżanka nie zdążyła na wywołanie bo samo się zaczęło. Pojechała do szpitala ( w Gostyniu ) nad ranem i od czasu jak ją przyjęli i położyli na poródowce to po pół godzinie były już na świecie dwie kruszynki. Poród naturalny. Nie było przeciwskazań a koleżanka chciała naturalnie rodzić jak wszystko ok. z dziećmi.
Urodziła Lenę i Julkę. Jedna 2200 g a druga 2700g
Więc można... a jeszcze dodam że były ta pierwsza ciąża tej koleżanki.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:10   #3946
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

LoczeK83 moja znajoma też miała paciorkowca, i dokładnie tak jak piszesz, dostawała leki i po porodzie dostała i ona i mała. Wszystko jest w porządku, więc nie martw się na zapas i zaufaj lekarzowi

Cytat:
nie martw się faktycznie dużo kobiet to ma moja znajoma też miała i podali jej ten antybiotyk przed porodem i było ok musisz tylko tego przypilnować żeby ten antybiotyk Ci podali. Chociaż powiem Wam że to wszystko się niesamowicie zmienia jak byłam w ciąży 7 lat temu wogóle nie robili takich badań.
[QUOTE=AgaMili;30655600]

Cytat:
kochana nie smutaj się, nam na SR mówili że połowa z nas ma go więc nie ma co się stresować, w szpitalu przed porodem podadzą antybiotyk i dziecku nic się nie stanie. Stać to by się mogło jakby cie zabrali do porodu bez wyniku tego badania i wtedy dziecko zaraziłoby się, a tak mają czarne na białym, ze muszą podać więc podadzą lek i wszystko będzie dobrze
Cytat:
leki zadziałają, i wszystko skończy się pomyślnie!!

Cytat:

mi lekarka powiedziala zebym sie nie wystraszyla jesli sie okaze ze mam tego paciorkowca bo jak podadza leki mi i dzidzi to wtedy dzidzi nic nie grozi..
bez leczenia dzidzia moze miec wrodzone zapalenie płuc
nie stresuj sie kochana... wdrożą leczenie i bedzie ok!!
Dzięki za słowa otuchy.. postanowiłam, że już nic nie czytam ..musi być dobrze a wczoraj na poprawę humoru kupiłam kilka rzeczy

Cytat:

ani nie strasz ja od małego mam straszną tendencję do anginy a jeśli to ma wpływ na to to aż się boję wyniku. Te czekanie na wynik do 19.12 mnie chyba wykończy
Kochana nie martw się na zapas.. trzymam kciuki za Ciebie.. oby Ciebie to dziadostwo nie dopadło

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą teoretycznie maja 30 dni Jak to u was jest?
ja na pierwsze pieniądze czekałam długo.. chyba z 2 miechy.. a teraz przeważnie co miesiąc jest kasa.. co najwyżej z kilkudniowym poślizgiem

moje wczorajsze zakupy :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_6031.jpg (57,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_6032.jpg (70,6 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2011-11-23 o 08:11
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:15   #3947
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Witam Was przyszłe i obecne mamy!

Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd...
Czy wiecie może co może taki ból oznaczać i czy któraś z Was ma takie "dolegliwości" obecnie?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Kasia
Jeszcze raz bardzo proszę o jakiś odzew.
Pozdrawiam
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:18   #3948
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Apropo tego termometra z Baby Ono to kupiliśmy go u r_p77 i rzeczywiście jak go testujemy na sobie to za kazdym razem inna temperature pokazuje :/ więc rzeczywiście chyba coś z nim nie tak...
W takim termometrze trzeba dokonać kalibracji, o ile jest taka funkcja. Mierzysz temp ciała rtęciowym i tym (przy prawej skroni) i obliczasz różnicę, jeśli masz taką funkcję w termometrze to dajesz np. +/- 2 stopnie(zależy jaka różnica)

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:19   #3949
likas
Raczkowanie

Cześć,
zimnica, że nic się nie chce
Cytat:
ehh zaraz się zapłaczę, byłam u lekarza z wynikiem wczorajszego USG (lekarz od USG stwierdził że wszystko ok) a temu z kolei się nie podoba, że wiek wg obwodu główki i wiek wg obwodu brzuszka są nie takie i że pomiary złe, i kazał mi powtórzyć USG - dał namiar na jakiegoś specjalistę tylko od USG, dzwoniłam ale po 20ej już bylo jak wyszłam od swojego i nie odbierał i teraz normalnie załamka
Boję się że coś jest nie tak..... to już mam noc z głowy bo nie wiem kiedy się umówię na tę wizytę i ile stresu mnie czeka
nie martw się na zaś, Agatek ma racjętrzeba powtórzyć USG i zobaczysz co i jaka. Tolerancja jest 2 tygodnie na każdym wymiarze, dodatkowo do tolerancji można dodać różnice wg OM i pierwszego USG tego ok 12 tygodnia ciąży. Najlepiej weź na nowe USG wyniki z poprzednich bo może cię pytać o wyniki.

Cytat:
Ja uzywałam i powiem Ci, że ilu lekarzy tyle opinii. Jedni nie zalecaja uzywac emolientów jeżeli nie ma wyraźnych wskazań, ponieważ skóra się do nich przyzwyczaja. Inni zalecają, z rożnych względów, na wszelki wypadek, profity od przedstawicieli, dla wygody itd.
Co do użycia jest o tyle fajny, że już nie potrzebujesz innych kosmetyków jak tylko emulsja do kąpieli - masz ich duży wybór bo min Oilatum, Balneum ( wg mnie jeszcze lepsze ale droższe), Emolium itd
Ala miała problemy skórne już od urodzenia, miała rumień toksyczny po urodzeniu, który dostała od ubranek w szpitalu i w książeczkę miała wpisane używanie oilatum.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 08:31   #3950
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:

Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd...
Czy wiecie może co może taki ból oznaczać i czy któraś z Was ma takie "dolegliwości" obecnie?

Kasia
Ale to są bóle w pochwie..czy w podbrzuszu??? mi sie zdarzyło może dwa razy takie przeszywające ukłucie własnie tak jakby w samej pochwie.. za to bóle, kłucie, ciągnięcie w podbrzuszu to u mnie normalka.. rozciąga nam się tam wszystko.. do tego dzidzia może uciskać na naczynia krwionośne itd. Jeżeli cię to martwi to najlepiej skonsultuj z lekarzem..
Stary 2011-11-23, 08:46   #3951
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Znajoma poleciła mi forum wizażu i Wasz wątek. Zarejestrowałam się dopiero dziś, ale mam nadzieję, iż nie jest za późno by dołączyć do Waszej grupy "terminujących" na styczeń/luty 2012. Osobiście mam termin na Dzień Babci i oczekuję ponoć na chłopca Problem z imieniem standardowo
Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd... Starałam się poszukać w Waszym wątku we wcześniejszych postach czegoś na ten temat, ale nie znalazłam żadnego wpisu. Jeśli taki był proszę o podanie mi linka lub napisanie na której stronie szukać, ponieważ nie potrafię jeszcze poruszać się na tym forum. Z góry oczywiście proszę o zrozumienie i chwilkę czasu

Kasia
takie kłucie w pochwie oznacza że twój organizm przygotowuje się do bliskiego porodu. Wczoraj się pytałam o to lekarza bo sama ma od czasu do czasu takie ukłucia w pochwie

Cytat:
kochanie nie płakusiaj powtórzysz badanie i będzie ok! Jedynie może wykryć hipotrofię i tyle- a to nie jest aż takie złe. Może też masz niewydolność łożyska i nie przekazuje tyle jedzonka ile trzeba dzieciątku?? Jeśli obwód brzuszka różni się o około 2 tyg to się nie stresuj 'jest to w normie'. Leż i wypoczywaj a o szczegóły wypytaj ginka!
dzięki ale raczej nie jest to niewydolność łożyska bo wagowo dziecię wychodzi standardowo jak na ten tydzień, tu chodzi o to że |(niestety ze stresu nie pamiętam) że albo głowka jest za duża w porównaniu do brzuszka albo na odwrót... i te wyniki mu się nie podobają... najgorsze że dał mi namiar do najlepszego speca od USg ( który tylko usg się zajmuje) i stąd też mam mega doła, bo skoro mam iść do najlepszego to znaczy się że coś może być na rzeczy a mój prowadzący nie chce póki co powedzieć, żebym nie padła i nie zaczęła panikować
Idę dziś na 19.40 wiec trzymajcie kciuki
Cytat:
jest kilka emulsji dla dzieciaczków i zamierzam zakupić jedną z nich, tylko jeszcze nie przyglądałam sie ofercie

Cytat:
kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość

Dzięki za słowa otuchy.. postanowiłam, że już nic nie czytam ..musi być dobrze a wczoraj na poprawę humoru kupiłam kilka rzeczy

moje wczorajsze zakupy :
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

nie martw się na zaś, Agatek ma racjętrzeba powtórzyć USG i zobaczysz co i jaka. Tolerancja jest 2 tygodnie na każdym wymiarze, dodatkowo do tolerancji można dodać różnice wg OM i pierwszego USG tego ok 12 tygodnia ciąży. Najlepiej weź na nowe USG wyniki z poprzednich bo może cię pytać o wyniki.

no właśnie ta moja tolerancja o ile dobrze załapałam jest większa pomiędzy tymi pomiarami, więc albo błąd lekarza wykonującego USG albo coś jest nie tak
taki mam plan wziąc wszystkie wyniki USG, tylko najgorsze jest to że i to 12-14t i połówkowe wykonywał ten sam 'spec' co to ostatnie do którego ma wątpliwości mój prowadzący, więc jeśli tamten mierzył niedokładnie od początku i podchodził olewczo, to nie wiem, załamię się chyba......

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:52   #3952
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Pozdrawiam
ja też miałam kilka razy takie kłucie, ale w tym czasie kiedy mała siedziała mi na pęcherzu i bardzo chciało mi się siku.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:57   #3953
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
t

dzięki ale raczej nie jest to niewydolność łożyska bo wagowo dziecię wychodzi standardowo jak na ten tydzień, tu chodzi o to że |(niestety ze stresu nie pamiętam) że albo głowka jest za duża w porównaniu do brzuszka albo na odwrót... i te wyniki mu się nie podobają... najgorsze że dał mi namiar do najlepszego speca od USg ( który tylko usg się zajmuje) i stąd też mam mega doła, bo skoro mam iść do najlepszego to znaczy się że coś może być na rzeczy a mój prowadzący nie chce póki co powedzieć, żebym nie padła i nie zaczęła panikować

no właśnie ta moja tolerancja o ile dobrze załapałam jest większa pomiędzy tymi pomiarami, więc albo błąd lekarza wykonującego USG albo coś jest nie tak
taki mam plan wziąc wszystkie wyniki USG, tylko najgorsze jest to że i to 12-14t i połówkowe wykonywał ten sam 'spec' co to ostatnie do którego ma wątpliwości mój prowadzący, więc jeśli tamten mierzył niedokładnie od początku i podchodził olewczo, to nie wiem, załamię się chyba......
Trzymam kciuki.. oby to był błąd lekarza.. A twój prowadzący nie robił ci usg????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 09:03   #3954
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień doberek

Jeszcze nie dospałam, ale skleroza nie boli, za raz przyjedzie kolezanka po pieniążki bo zamówiłam sobie do pracy filety z kurczaka(u nas taniej) i zapomniałam zostawić kaski Na szczęście sobie przypomniałam i ona przed praca podskoczy do mnie bo ma po drodze .............no już właśnie była
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:09   #3955
Haniula
Zakorzenienie

MissZuzia, nie denerwuj sie, bo maluch to czuje a dobrze, ze lekarz skierował Cie do najlepszego specjalisty i wcale nie oznacza to, ze dzieje sie cos złego, tylko moze twoj lekarz chce skonsultowac to z kims lepszym. Bedziecie w dobrych rekach i napewno bedzie dobrze !

A mi kolezanka dała znac ze w jednym lumpiku dzis bedzie dostawa i bedzie duzo zabawek dla dzieci, wyslalam mame przed praca i wlasnie przywiozła worek pełen zabawek za 100zł nakupowała ale podzieliłysmy dla mojej Lenki i malucha mojego brata.
A tifuś biedny cieszył sie jak głupek bo myslał ze to wszystko dla niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0396.jpg (157,7 KB, 59 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:12   #3956
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM!

Dziś coś w nocy nie mogłam spać, chodziłam to pić, to do WC no i gardło mnie bolało i do tego ten katar co mi oddychać nie dawał.... bleh.. ale w sumie nie czuję się źle, pochłonęłam kaszkę na mleku i kilka "krówek" bo chodziły za mną od wczoraj :P hehe

Byłam już na zakupach i kupiłam wszystko na muffinki - także dziś będę piec!!

Koszule jeszcze nie przyszły , ale dostałam maila, że przepraszają za mały poślizg także liczę na dziś albo jutro (oby poczta polska nie zawiodła )

Cytat:
Pozdrawiam

Ja miałam podobnie jakiś czas temu, tak "od środka" mnie coś tam pobolewało, kuło ciężko orzec co to za uczucie...sama doszłam do tego, że pomagały mi na to tzw. ćwiczenia mięśni Kegla... normalnie nawet w czasie tego "bólu" kilka powtórzeń i było lepiej . Wydaje mi się, że bóle związane były z powiększaniem się mnie nie tylko z zewnątrz ale i od wewnątrz, zresztą pytałam gina i mówił, że prawdopodobnie tak skoro ćwiczenia na to pomogły a infekcji nie mam. Także myślę, że u ciebie jest podobnie, "rozszerzamy się" także, różnie to może być odczuwane, jeśli jednak dolegliwość stała by się nie do zniesienia i bardzo cię niepokoiła na twoim miejscu przeszła bym się do gina.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam w rana.
Wczoraj wyprasowalam wszystkie wyprane ciuszki i poukladalam w szufladzie ale jeszcze cala siatka prania czeka
No i licytuje duzo ubranek jeszcze, a mialam nic juz w tym miesiacu nie kupowac. No dobra, tylko ubranka i nic wiecej
no no ;P skąd ja to znam hehe to chyba jakieś uzależnienie jest :P musimy koniecznie się zgłosić do klubu AZI (Anonimowych Zakupoholiczek Internetowych :P)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 09:17   #3957
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Znajoma poleciła mi forum wizażu i Wasz wątek. Zarejestrowałam się dopiero dziś, ale mam nadzieję, iż nie jest za późno by dołączyć do Waszej grupy "terminujących" na styczeń/luty 2012. Osobiście mam termin na Dzień Babci i oczekuję ponoć na chłopca Problem z imieniem standardowo
Ponieważ nie mam żadnej znajomej, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży lub chociaż ma bliski mojemu termin chciałabym spytać o wiele rzeczy. W tym momencie najważniejszą z nich są bóle w pochwie, kłucie... Zaczęły się one jakiś tydzień temu po badaniu ginekologicznym i zdarzają się one parę razy dziennie; są krótkie ale dość nieprzyjemnie dziwne i mocne? Oczytałam się na różnych stronach, ze mogą to być skurcze delikatne lub infekcja lub może rozciąganie się tego wszystkiego tam w środku itd... Starałam się poszukać w Waszym wątku we wcześniejszych postach czegoś na ten temat, ale nie znalazłam żadnego wpisu. Jeśli taki był proszę o podanie mi linka lub napisanie na której stronie szukać, ponieważ nie potrafię jeszcze poruszać się na tym forum. Z góry oczywiście proszę o zrozumienie i chwilkę czasu

Kasia
Witamy oczywiscie nie jest za późno i z przyjemnością Cię przyjmiemy
Niestety z Twoją dolegliwoscia nie pomogę bo w Ie nie ma badań ginekologicznych w ciąży a takie kłucie to może oznaczać jak piszesz podrażnienie, sama nie wiem. Jak to bardzo dokuczliwe to myslę ze powinnaś sie skonsultować z lekarzem ale to pewnie sama wiesz
Cytat:
Kochana postaraj sie nie zamartwiać, musi być dobrze

Cytat:
Tutaj są opinie o Baby Ono, ale o innym modelu:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-do-czola-ucha

Sama nie wiem, może faktycznie te termometry są niedokładne?
Och cholerka, od dzisiaj zaczynam testować

Cytat:
Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) hehe to pewnie zależy od ułożenia i wielkości dzieci, od wielu czynników, zresztą jak i ciąża pojedyncza też
Znam jedną babeczkę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki, ale najlepsze jest to, że dopiero na porodówce dowiedziała się, że to bliźniaki!! Ona miała już tedy jedno dziecko ok 5 letnie - chłopca i to małe też miał być chłopiec, no i był tylko chwilkę za nim wyszła jeszcze dziewczynka!! Całą ciążę na USG dziecko bardzo dobrze chowało się za tym drugim (nie miała USG 3D/4D tylko to zwykłe). Sama opowiadała, że nawet położna jak zobaczyła, że dziecko się urodziło i po 2 minutach akcja porodowa od początku to była w szoku.... położna, położną ale ja bym chciała widzieć jej samej minę, nie wspominając o mężu : brzydal:

Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
Nie doczytałam Twojego posta do końca bo zaplułam monitor
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:17   #3958
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
takie kłucie w pochwie oznacza że twój organizm przygotowuje się do bliskiego porodu. Wczoraj się pytałam o to lekarza bo sama ma od czasu do czasu takie ukłucia w pochwie

jest kilka emulsji dla dzieciaczków i zamierzam zakupić jedną z nich, tylko jeszcze nie przyglądałam sie ofercie

kciuki za wizytę

bardzo ładne

Nie koniecznie! nie stresuj się tak Kochana Przecież jeśli twój gin sam czegoś nie jest pewien i potrzebuje konsultacji to najlepiej zrobi jeśli cię wyśle do najlepszego (pozatym, tylko "najlepszy w mieście" może być w tym od niego lepszy) który na pewno ma też lepszy sprzęt... zawsze powinno tak się robić, jeśli czegoś sama nie potrafisz lub nie jesteś pewna to chcesz się skonsultować z kimś to się znalepiej, ma większe doświadczenie czy coś i tu tak samo! nie stresuje się na zapas - będzie dobrze! Trzymamy wszystkie kciuki za WAS!!!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 09:18   #3959
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
ja myślę że samemu to jednak nie zrobi się takiej porządnej lewatywy jednak co położne to położne pamiętam jak mi robiły podczas porodu to strasznie dużo tego płynu we mnie wlewali ale po czułam się lekka jak motylek i to był jedyny raz w życiu gdy byłam taka oczyszczona
Też wolę, żeby położna zrobiła mi lewatywę Zresztą u mnie na SR mówili, że i tak robią, więc się nie przejmuję

Cytat:
Dziewczyny, miałam pytać, kupowała któraś ten termometr do ucha i czoła BabyOno?
Bo się nad nim zastanawiam, i nie wiem czy kupować czy nie?
http://boboraj.pl/termometr-elektron...16-p-2956.html
Ja się nad nim zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że na razie spróbuję ze zwykłym a jakby co to zawsze zdąży się dokupić ten do ucha i czoła

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia szpital na okres pobytu zapewnia podpaski, wiec ile na pozniej?

2.Jaki krem na mróz wybieracie???

3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka
Ad 1. Chyba kupię 1 opakowanie. U mnie w szpitalu daję.

Ad 2. Penaten na każdą pogodę

Ad 3. Ja mam pościel od koleżanki, ale sama bym jej nie kupiła. I tak Dzidek będzie w kombinezonie i w śpiworku wózkowym.

Cytat:
Nie martw się tylko spokojnie powtórz usg.

Cytat:
Ja mam brata bliźniaka i cały czas myślałam, że urodziliśmy się przez cesarkę. Dopiero kilka lat temu mama mnie oświeciła, że urodziła nas sn Jak widać 27 lat temu też to dawało radę

Cytat:
No to mnie przestraszyłaś ;( Ja tak mam ze 2 tygodnie... W piątek idę do gina i muszę koniecznie o to zapytać. Boję się ;(
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:18   #3960
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam o 20.00 a wyjechałam koło 13.30 no ale najpierw pizza z gadatliwą małą Jeju no nie przegadacie jej gada jak najęta! Ja to tam z cichacza siedziałam, żeby nie przerywać na bezczela, bo wiecie, ciężarna różnie może zareagować... tak gadała, że wcinała pod koniec już zimną pizzę No ale fajna z niej laska, taka 'swojska' faktycznie 'mała' z metra cięta
to super, że sie spotkanko udało

Cytat:
w Toruńskim nie robią
o własnie miałam cię zapytać czy coś na ten temat wiesz

Cytat:
będzie dobrze, musi być dobrze, nie martw się na zapas
Cytat:
Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) he
nie chciałabym tego doświadczyć
[QUOTE=LoczeK83;30675363]
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

moje wczorajsze zakupy :
super rzeczy
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

A mi kolezanka dała znac ze w jednym lumpiku dzis bedzie dostawa i bedzie duzo zabawek dla dzieci, wyslalam mame przed praca i wlasnie przywiozła worek pełen zabawek za 100zł nakupowała ale podzieliłysmy dla mojej Lenki i malucha mojego brata.
A tifuś biedny cieszył sie jak głupek bo myslał ze to wszystko dla niego
łoo matko jaki zestaw, super

ja oczywiście całe wczorajsze popołudnie i wieczór latałam i już mam nochal zawalony ale idę zaraz polatać dalej, na zakupki i do mamusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości