Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 17:13   #3931
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

hej dziewczyny nadrobiłam

Ja dzisiaj odwiedziłam dentyste w z zwiazku z moim jak sie okazało wiszącym i dyndającym dziąsłem przy górnej szostce, pani mi wyczyscila i posmarowala mascia przeciwzapalna.Bolało!!Mu sze ta strone oszczedzac i jak urodze to zrobic sobie zdjecie.
Przy okazji zmierzyłam w koncu cisnienie pani która mierzyla najpierw zapytała czy sie dobrze czuje i czy nic mi nie jest, bo wyszlo niskie- 105/60, lepiej ze niskie niz za wysokie
Zrobiłam rundke po sklepach takich dzieciecych typu smyk czy 5-10-15 i stwierdzam jedno cholernie tam drogo i nawet juz nie wchodze.Poza tym pelno roznych fajnych ciuszków, a w ogole to doszłam do wniosku ze bede wiecej chodzic w sukienkach po porodzie i w ogole, a co

ja uwielbiam czekolade , nadal tak samo jak przed ciaza choc zmienily mi sie upodobania smakowe wczesniej lubiłam kokosowa a teraz tylko truskawka poza tym zajadam sie paluszkami, chrupkami orzechowymi, serowymi,pizzowymi

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny do Was. Czy jak zaczynają się mrozy to stosujecie jakieś specjalne kremy do twarzy ?
ja zawsze jak wychodze z domu podkład i puder wiec mysle ze wystarczy, zwlaszcza ze podklad jest z filtrem chyba 22.

LEna podobno sam piankowy materac to tak nie bardzo.My kupilismy z jednej strony pianka a z drugiej kokos.

My monitoru oddechu na ten moment kupowac nie bedziemy.

aaagaa super ten komplet, zazdroszcze takiego talentu, tez bym tak chciala

Dziewczyny ja sie ciesze ze nasz dzidzius to chlopczyk bo te wszystkie cudne sukieneczki, spineczki, opaseczki, falbaneczki, nie dalabym rady
A uszka mnie mama przebiła jak mialam 5-6 lat.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:14   #3932
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie

Tak więc najprawdopodobniej będziemy mieli CÓRUNIĘ. Lekarz jednak kazał sie na razie wstrzymać z zakupem wszelakich falbanek i kokardek jako że jak stwierdził " w tą stronę można się sypnąć' I na następnej wizycie będziemy potwierdzac Ale póki co to siusiaka żadnego nie było i lekarz stwierdził że chyba widzi ujście pochwy Tak więc będzie dziewczyneczka A przeczucia miałam chłopczykowe bardziej
Gratuluje!

Co do uszek to ja bym przebijala na wyrazne zyczenie coreczki w momencie gdy dziecko zdaje sobie juz sprawe ze moze to sprawic bol.
Nie lubie widoku bobaskow kilku miesiecznych z przebitymi uszkami
Ich to napewno nie uszczesliwia!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:17   #3933
rybka13
Zakorzenienie

Do dziewczyn z Anglii i Irlandii
Czy położna ma uprawnienia aby wystawić zwolnienie lekarskie?
Koleżanka poszła z tym do GP, ale nie dostała. Nic jej nie dolega, ale ma stojącą pracę po 10-12h/dziennie. Zamierza więc prosić midwife, ale nie wiem czy ona w ogóle może wystawić zwolnienie.Wiecie coś na ten temat?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:19   #3934
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja mialam przebite uszka w wieku 8 lat, nawet nie pamietam bolu mysle, ze bedziemy Jej przebijac tez uszka ale napewno nie jak bedzie malutka, dopiero jak kilka latek bedzie miala choc przyznam, ze niektore dzieciaczki przeslodko wygladaja z malymi kolczyczkami
Mi też się dziewczynki podobają, ale to jednak za mało,żeby ból zadawać, a tym bardziej,że uszka mogą się "babrać" po przebiciu.Ja miałam uszy przebijane 3 razy , u kosmetyczki, złotnika .Za każdym razem były kłopoty.Ostatecznie sama sobie przebiłam na koloniach, zrobiłam 4 dziury w jednym uchu i się pięknie goiło.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:24   #3935
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
od sutków promieniuje na resztę cyca

ale mnie reszta nie swędzi tylko sutki i tylko wczoraj dzisiaj już jakoś mniej albo i wcale...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
e czekoladę to ja moge wsunąc caluśką jak dobra mmm taka z jogurtowym nadzieniem

dzisiaj chyba mam ochotę na słodkie, ale czy ja wiem czy iść po czekoladę czy nie
z jogurtowym nadzieniem lubię milkę wogóle wszystkie milki lubię

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzień dobry
nie wiem kiedy ja te wszystkie strony przeczytam wasze wieczorne
tym czasem efekty wczorajszej wizyty u sąsiadki (na fotelu dostawa ubranek kolejna )
większość ubranek jest dobrana rozmiarami na pore roku bo synek koleżanki urodził sie w marcu

Cytrynka super zazdroszczę szkoda, że u mnie nie ma kto dać

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:25   #3936
karo_z
Rozeznanie

Cześć Wam,

Zanim Was nadrobię to napisze jak tam po wizycie.
Założyła mi lekarka krążek...nawet nie było tak źle, chociaż dopiero za trzecim razem jej się udało dobrze go włożyć na swoje miejsce. W kazdym razie teraz kompletnie go nie czuję i nic mi nie przeszkadza.
Co drugi dzień będę musiała brać globulki aby uniknąć infekcji i tak już do końca.
Poza tym przepisała mi Fenoterol - bo trochę za często mam te twardnienie brzucha i bała się że ta szyjka dalej mi się może skracać, ale jak zaczęła mówić o skutkach ubocznych to masakra... kołatanie serca, drgawki, stany lękowe hm... czy któraś z Was brała to lub słyszała o tym leku?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:32   #3937
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Daj znać desia na czym byliście. Ja muszę zabrać jakąś koleżankę na "Listy do M." bo oczywiście mój mąż nie chce iść na romantyczny film

A mój chce, ale z czasem kiepsko i pójdę z Nim a jak nie to z koleżanką

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie .. noworodek ma swoj pokoj czy lozeczko pryz waszym planujecie??
Ja chce moja garderobe przerobic na pokoik dla dziecka .. choc to bedzie karkolomne zadanie bo mam duzo ciuchow.. a moj TZ uwaza, ze no dziecko to spi z nami w pokoju i koneic tematu!!!

A ja póki co mieszkam jeszcze u rodziców i mamy z TŻ jeden pokój i wiadomo łóżeczko będzie koło Naszego, ale z czasem się wyprowadzamy.
Teraz za bardzo nie możemy ze względu na prace TŻta

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Za wszystkie wizyty kciukasy ogromne

Mamusie starszych dzieci, mam pytanie , jakiego koloru macie spacerówki tzw. parasolki ( jeśli macie ) czy jasny się sprawdza? Czy iśc raczej w ciemne kolory?
Ja mogę powiedzieć, że spacerówkę mam jasną (beżową) jak cały wózek razem z fotelkiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 17:38   #3938
karolca
Zakorzenienie

odebrałam wyniki.
Hemoglobina 11,6
hematokryt 33
żelażo 168
i krzywa cukrowa
na czczo 73,8
po 2 godzinach... 156
tak więc muszę zacząć rezygnować ze słodkości i wprowadzić więcej ruchu Czemu mnie to nie dziwi.
Cukrzycowa mama powiedziała, że wynik bardzo ładny. Zobaczymy co na to lekarz, wolałabym aby był w normie (do 140).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:39   #3939
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:

Tak więc najprawdopodobniej będziemy mieli CÓRUNIĘ. Lekarz jednak kazał sie na razie wstrzymać z zakupem wszelakich falbanek i kokardek jako że jak stwierdził " w tą stronę można się sypnąć' I na następnej wizycie będziemy potwierdzac Ale póki co to siusiaka żadnego nie było i lekarz stwierdził że chyba widzi ujście pochwy Tak więc będzie dziewczyneczka A przeczucia miałam chłopczykowe bardziej
Ojej jak różowo się robi I Gratki MY mamy córcię na 85% i właśnie jutro będzie y wiedzieć czy wszystko OK i czy córcia to nadal córcia

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Dziewczyny które będziecie miały córeczki macie zamiar przebić im uszka?
Tak...ale wtedy kiedy sama będzie chciała

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy i gratuluję tym które już znają płeć
A dla tych, które tak jak ja jeszcze nie wiedzą - trochę cierpliwości

Byłam dzisiaj z TŻ -em na zakupach i wyszło na to,że będziemy robić remont przedpokoju. Dobrze,że teraz się obudziliśmy to jeszcze zdążymy przed świętami,a przy okazji doszłam do wniosku,że w pokoju dla dzidzi dywan trzeba będzie zmienić Ehh...ale przynajmniej dla figury dobrze mi to zrobi bo coś zaczynam tyć w miejscach, w których nie powinnam

A dziewczyny, czy Wy też tak macie,że musicie często coś jeść bo inaczej jest Wam słabo??
Ja od kilku dni mam właśnie tak i trochę mi to przeszkadza bo naprawdę często jestem głodna,a mam uważać na dietę bo ostatnio za dużo przytyłam i gin. mnie troszkę upomniał
Tak ! My też będziemy szukać dywanu do pokoju dzidzi

I ja jestem głodna co 3 h...jak nic nie podjadam bo jak coś podjem jakieś ciastko ..jabłko to nawet co 4 mogę zjeść posiłek... ale słabo mi się robiło jak bez 2 śn. ...latałam do obiadu po mieście

Jutro wizyta i aż się boje na wagę wejść

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Być może, ale dopiero jak będzie starsza. Jak widzę niemowlaki z kolczykami to mnie mrozi.
Mama poszła ze mną kiedy sama poprosiłam ją że chciałabym mieć kolczyki - po co narzucać coś dziecku.
DOKŁADNIE

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:51   #3940
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ojej jak różowo się robi I Gratki MY mamy córcię na 85% i właśnie jutro będzie y wiedzieć czy wszystko OK i czy córcia to nadal córcia

Tak...ale wtedy kiedy sama będzie chciała

Tak ! My też będziemy szukać dywanu do pokoju dzidzi

I ja jestem głodna co 3 h...jak nic nie podjadam bo jak coś podjem jakieś ciastko ..jabłko to nawet co 4 mogę zjeść posiłek... ale słabo mi się robiło jak bez 2 śn. ...latałam do obiadu po mieście

Jutro wizyta i aż się boje na wagę wejść

DOKŁADNIE

Ja tez jutro wizyta, duzo nas co jutro ida chyba
Waga moja chyba tez bedzie troszke za duza jednak
Tez sie boje

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-23, 17:55   #3941
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

od rana tyle napisałyście, że czytam i czytam ale zaraz skończę
ja dziś na kolację jem chyba naleśniki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 17:57   #3942
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A mój chce, ale z czasem kiepsko i pójdę z Nim a jak nie to z koleżanką

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

A ja póki co mieszkam jeszcze u rodziców i mamy z TŻ jeden pokój i wiadomo łóżeczko będzie koło Naszego, ale z czasem się wyprowadzamy.
Teraz za bardzo nie możemy ze względu na prace TŻta

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ja mogę powiedzieć, że spacerówkę mam jasną (beżową) jak cały wózek razem z fotelkiem
Ja już przemyślałam, bierzemy ciemny, dzisiaj oglądałam spacerówkę od dużego wózka naszego , kolor bordo, słabo to widzę w innym kolorze , tzn. jaśniejszym.Błotko z bucików z dzisiejszego wyjścia mnie utwierdziło,ze jasne to nie dla nas.
Stary 2011-11-23, 17:58   #3943
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Co do fotelików. to na bank kupujemy Recaro 9kg-36kg. a co do fotelików na początek, to chcieliśmy wózek x-lander 3w1, ale że będziemy mieć w sumie tylko gondolę i spacerówkę to fotelik musimy dokupić. Nie wiem jeszcze jaki, bo się nie rozglądaliśmy porządnie za tym.

My tak samo kupujemy Recaro

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 18:00   #3944
tynka88
Zadomowienie

My mamy siedzenia recaro w samochodzie i sa przewygodne! wiec pewnie foteliki tez maja super

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:04   #3945
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki.
Hemoglobina 11,6
hematokryt 33
żelażo 168
i krzywa cukrowa
na czczo 73,8
po 2 godzinach... 156
tak więc muszę zacząć rezygnować ze słodkości i wprowadzić więcej ruchu Czemu mnie to nie dziwi.
Cukrzycowa mama powiedziała, że wynik bardzo ładny. Zobaczymy co na to lekarz, wolałabym aby był w normie (do 140).
Znam dziewczynę cukrzyka ciążowego , słodkości jak słodkości , ale cukier lubi skoczyć po rzeczach zupełnie mało podejrzanych, ale jak masz Mamę cukrzyka to pewnie wiesz
Stary 2011-11-23, 18:08   #3946
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Znam dziewczynę cukrzyka ciążowego , słodkości jak słodkości , ale cukier lubi skoczyć po rzeczach zupełnie mało podejrzanych, ale jak masz Mamę cukrzyka to pewnie wiesz
Na razie się nie przejmuję wynikiem, bo wiem, że jest potrzebny ruch.
Większość owoców też jest dozwolona Po prostu bedzie trzeba trochę przystopować. Wiem też, że miód mocno podnosi cukier (dziś mojej mamie w pół godziny po zjedzeniu trzech takich kanapek skoczył z 68 do 260).
Ważne, że na czczo jest ok!
I też w sumie w grupie ryzyka nie jestem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-23, 18:15   #3947
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

coś mnie brzuch zaczął boleć i tak dziwnie mi jakoś...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:

Gratuluję Córeczki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Gosica gratulacje...córeczka moje marzenie A do 6 grudnia jeszcze musze czekac na usg.

6grudnia masz USG? to na Mikołajki może się dowiesz już kto to

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Dziewczyny które będziecie miały córeczki macie zamiar przebić im uszka?

tak, bo ja do tej pory nie mam przebitych a chciałabym mieć, ale boję się albo nie mam czasu itp.
więc ja napewno przebiję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 18:17   #3948
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
coś mnie brzuch zaczął boleć i tak dziwnie mi jakoś...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Gratuluję Córeczki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

6grudnia masz USG? to na Mikołajki może się dowiesz już kto to

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

tak, bo ja do tej pory nie mam przebitych a chciałabym mieć, ale boję się albo nie mam czasu itp.
więc ja napewno przebiję
Ja przebijalam jako dorosla i wlasnie dlatego poniewaz balam sie, bolalo mnie i ropialo nie przebilabym malenkiemu dziecku

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-23, 18:18   #3949
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

A dziewczyny, czy Wy też tak macie,że musicie często coś jeść bo inaczej jest Wam słabo??
Ja od kilku dni mam właśnie tak i trochę mi to przeszkadza bo naprawdę często jestem głodna,a mam uważać na dietę bo ostatnio za dużo przytyłam i gin. mnie troszkę upomniał

A ja nie jem regularnie i jem bardzo mało bo na więcej nie mam ochoty. I tyje...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 18:18   #3950
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Jeżeli będę miała dziewczynkę to uszy przebiję dopiero jak sama powie,że chce i to tylko dlatego,że u mnie się źle goiło. Niby nie ma to nic wspólnego z gojeniem się ran u naszej dzidzi,ale mam takie postanowienie.

A na kolację chyba tylko jogurcik naturalny ...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:23   #3951
karolca
Zakorzenienie

ja zjadłam zielone jabluszko, mąż mi kupił. Pyszne było i dzidzia po nim też się rozszalała

A na kolację dziś grzeszę... frytki będą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-23, 18:25   #3952
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie jem regularnie i jem bardzo mało bo na więcej nie mam ochoty. I tyje...
Jolka, przeciez my musimy przytyc! Nie ma sie co martwic
No chyab ze wiecej ni 0,5 kg na tydzien w II trymestrze to wtedy mozna pomyslec o martwieniu sie

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-23, 18:26   #3953
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn z Anglii i Irlandii
Czy położna ma uprawnienia aby wystawić zwolnienie lekarskie?
Koleżanka poszła z tym do GP, ale nie dostała. Nic jej nie dolega, ale ma stojącą pracę po 10-12h/dziennie. Zamierza więc prosić midwife, ale nie wiem czy ona w ogóle może wystawić zwolnienie.Wiecie coś na ten temat?
Z tego co wiem to tylko GP może wystawić zwolnienie i to raczej tylko z powodu choroby,ale może też zależy na kogo trafisz.Ja pracuję cały czas i zwolnień nie biorę.
Stary 2011-11-23, 18:35   #3954
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, przeciez my musimy przytyc! Nie ma sie co martwic
No chyab ze wiecej ni 0,5 kg na tydzien w II trymestrze to wtedy mozna pomyslec o martwieniu sie

no ja potrafiłam ostatnio przytyć 2,3kg w ciągu 3tygodni trochę dużo...

a jem mało bo nie mam apetytu takiego wielkiego np. dziś późno wstałam zjadłam bułkę słodką, później jabłko i to wszystko bo na nic innego nie miałam ochoty jak robiłam TŻ obiad to ja nie jadłam bo nie chciałam ani nie miałam ochoty ani głodna nie byłam, teraz już czuję mały głód więc idę sobie właśnie podgrzać 2 naleśniki

i naprawdę codziennie jem tak mało, rzadko kiedy więcej...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-23, 18:48   #3955
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja potrafiłam ostatnio przytyć 2,3kg w ciągu 3tygodni trochę dużo...

a jem mało bo nie mam apetytu takiego wielkiego np. dziś późno wstałam zjadłam bułkę słodką, później jabłko i to wszystko bo na nic innego nie miałam ochoty jak robiłam TŻ obiad to ja nie jadłam bo nie chciałam ani nie miałam ochoty ani głodna nie byłam, teraz już czuję mały głód więc idę sobie właśnie podgrzać 2 naleśniki

i naprawdę codziennie jem tak mało, rzadko kiedy więcej...
No niekotre kobiety chyba tak maja po prostu!
Ja myslalm ze Ty wogole nie chcesz przytyc
A moze to tylko taki wyjatkowy m-c lub 3 tygodnie?
Ja tez te 3 tygodnie najpierw bylo niby mniej ale to chyba dlatego ze inna waga! w Koncu przez 3 tygodnie bedzie 2 kg tez , wiec nienajlepiej!
Zobaczymy jutro co gin powie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

wlasnie wcinam buleczke z pasta jajeczna, sosem tatarskim i ogoreczkiem malosolnym
Ale pyszne ogoreczki

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-23, 18:51   #3956
MoniaHan
Wtajemniczenie

OMG Dziewczyny kiedy ja Was nadrobie, przez ostatnie dni bylam troche zajeta...i mam ponad 30 stron do nadrobienia.
rybka nie sadze aby polozna mogla wystawic zwolnienie..nawet z GP moze byc ciezko, nie wiem jak jest traktowane zwolnienie od polskiego gina w UK (tzn chodzi mi o polska klinike w UK, ale nie wiem jakby pracodawca do tego podszedl).
Malutka kopala mnie dzis o 1 w nocy...oczywiscie nie spalam, bo tak dawala czadu zabieram sie na nadrabianie Was...troche tego jest

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:51   #3957
julliczka
Rozeznanie

Aaaa mam już pyszne lody. Tż kupił caffe latte Grycana. Pierwszy raz takie jem, nawet dobre.
I wiecie co, siedzę już ponad pół godziny i tego bólu nie ma ufff

Z początku ciąży miałam 50 kg, wczoraj się ważyłam u położnej, waga pokazała 50,1 kg a jem jem i nic nie tyję.

Dużo z nas ma jutro wizytę kontrolną, jutro znowu waga - ciekawe czy przez te dwa dni coś mi przybyło, w końcu dziś cały dzień leżałam plackiem

I dzidzia dzisiaj się rozszalała, puka, stuka i się wierci

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:53   #3958
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja dziś musiałam wyjść do banku i przy okazji byłam w sklepie z wózkami i miłość do Tako Laret nieco osłabła. Wydaję mi się że Warrior jest jakby miększy, jakby miał lepszą amortyzację.
A najbardziej spodobal mi się wózek błękitny z literką M w logo albo czymś w tym rodzaju która widnieje na budzie gondoli. Kojarzycie jaki to może być wózek? Kurcze nie spytałam jaka to firma a naprawdę fajny i cena tez -1000 zł za gondolę + spacerówkę.
A do tego w tym sklepie jest promocja 50 % na niektóre lóżeczka. I akurat to co mi się podoba kosztuje 145 zł z 290 Chyba się skuszę, bo promocja tylko do wyczerpania zapasów.
a patrzyłaś na Captiva? ja właśnie do tego modelu się przymierzałam, a do Lareta nie, ciekawa jestem czy czuć między nimi różnice w prowadzeniu.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:

Gratulacje!!!!
Stary 2011-11-23, 18:56   #3959
joanaros
Zakorzenienie

Co do uszu to ja przekuję jeśli sama będzie chciała. Chyba za długo pracuję.Idę leżeć bo jakos brzuch mnie boli
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:56   #3960
koniakonia
Zakorzenienie

Flowerbombka
ja jeszcze raz o tym wózku z literą M , taką M mają te Mutsy, ale cena coś za niska jak na nie, więc sprawdź w necie czy to Mutsy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości