|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Ja startowałam z 59,5 a teraz mam 61,5
![]() Moja Maleńka szaleje od 6.00-23.00. Na szczęście daje mi spać .
|
|
|
|
#3962 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie mogę się zgodzić z tym kimś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
także jak zapytał to powiedziałam, że Pani na USG nie wie do końca po prostu...
|
||||
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no wiadomo w ciąży się tyję, ale żeby tak tyć przy moim marnym jedzeniu?? To ja się zastanawiam ile bym przytyła jedząc o wiele więcej ![]() Póki co boję się stanąć na wagę więc zrobię to dopiero we wtorek przed wizytą i powiem ile przytyłam w ciągu następnych 3tygodni---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
jadłam ostatnio u teściowej, a sama robiłaś czy kupna??
|
||
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
ja tez zazdroszcze nie przybierania na wadze, ja sie dzis odwazyłam ii 70,7 prawie 9 kg na plusie, staram sie wiecej spacerowac i troche pilnowac, ale nie wyobrazam sobie chodzic glodna ,pewnie taka moja natura.
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam wagi tymczasowo..
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
A wiec jestem po wizycie.
Sprobuje Was zaraz nadrobic, mam nadzieje, ze dam rade, bo jak wrocilam do domu po wizycie okazalo sie ze zaniedlugo jak wyszlam z domu, Filip powiedzial tesciowej ze sie juz zmeczyl, ze boli go troszke glowka i usnal o 17 co u niego sie nie zdarza. Wiec jak wrocilam do domu, to spal ale zaraz sie obudzil. I jakis cieply byl, mierze mu temp. a tu 38 mowie o kurcze cos go bierze. Ale pytam czy glodny jest, mowi tak, zeby zrobic mu kolacje. Wiec zrobilam, przynosze mu a ten mowi nagle ze nie chce i placze. I nagle zwymiotowal, cala zupe, wszystko co dzis zjadl. Oczywiscie tesciowa panika i tylko zamieszanie robila. Probowalam jej dawac sygnaly, ze dam sobie rade z mama moja, z ktora przyjechalam, ale ona na sile chciala pomoc, jak zwykle na sile ![]() Oj dwie babcie na raz, panikujace to za duzo. Dziecko wtedy jeszcze bardziej placze. W kazdym razie w koncu sobie poszla, Filipowi chyba ulzylo, w tej chwili nie ma temperatury ale mysle co mu jest? ![]() W pierwszej chwili pomyslalam o anginie: goraczka i wymioty. Ale moja mama jak sprzatala wymiociny, to zauwazyla duzo skorek z kielbaski, jaka dzis z nami jadl na sniadanie. To sa takie kielbaski drobiowe, co sie gotuje i zawsze je jadl ze skorka, bo ona jest cieniutka i nigdy mu nic nie bylo, z innych kielbasek skorki obieramy. No ale zawsze moglo byc dobrze a teraz mogla mu sie skorka do zoladka przykleic jak to sie mowi... ![]() W tej chwili nie ma juz goraczki, no nic bede obserwowac. Sytuacja na pewno wyklaruje sie w nocy, bo przewaznie noca jest zawsze najgorzej. Dobrze ze jest ze mna mama ![]() A po wizycie: Szyjka ktora mnie bardzo interesowala jest ok! Dlugosc taka jak na ostatniej wizycie: 2,7 cm, wiec super!.Ale dr nie spodobala sie hemoglobina (11,3) i dopisal mi Feroplex. Z Sorbiferu (tez zelazo) po ktorym mam luzne stolce zrezygnowalismy. Mam isc do internisty z powodu kolatania serca i okresowych zawrotow glowy i zrobic Ekg. Mowi ze te objawy moga byc zwiazane z ciaza ale trzeba to sprawdzic. Jednak nigdy nie mialam problemow z sercem. No nic trzeba bedzie sie przebadac ![]() No i mowi, ze jak na 24tc to 9kg na plusie za duzo dostalam maly ochrzan hehe A dzidziorek w porzadku, ruszal sie bardzo i dr nie mogl posluchac serduszka ale w koncu posluchalismy ![]() Wazy ponad 600 gram Aha i dr powiedzial ze ma duza kosc udowa i bardzo kobieca hehe ale sprawdzal jeszcze plec i widac nadal chlopczyka
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-23 o 19:15 |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się zdecydujemy chyba na fotelik cabriofix. A baza family fix? |
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie taka natura ja w sumie zawsze łatwo przybierałam na wadzę echhh a mój brat to chudy i wysoki i może jeść co chce i nie przytyje tak samo TŻ zazdroszczę im jak cholera ja to zawsze muszę sobie odmawiać czegoś albo większych porcji gdyby nie to tycie jadłabym oj jadłabym sporo ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- jem naleśniki z serem ale musiałam je jeszcze posmarować odrobiną nutelli pychota hehe:P
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka oby Filipkowi nic nie było
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię prościutką - jajko, szczypiorek, ser żółty, pieprz i sól![]() Aguśka super że z szyjką dobrze! i przebadaj koniecznie serduszko, tez czasem mam kołatanie.. daj znac co powiedząjak się przebadasz.
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-23 o 19:23 |
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ser żółty ?? w jakiej postaci go dodajesz?? szczerze nigdy nie robiłam pasty jajecznej, kiedyś mama robiła, ja często kupuje ale u teściowej jadłam taką: jajko, majonez, por, pieprz i sól |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dobra! Ja zauwazylam ze w ciazy przeszly mi napady wilczego glodu i obzarstwa, nie mam zielonego pojecia dlaczego! owszem mam apetyt ale taki zdrowszy jakby. Tzn najpierw mam parcie na normalne jedzenie tzn porzadne sniadanko, obiad a dopiero potem na jakas slodycz. I generalnie to zjem 3-4 cukierki albo 10 chipsow i na tym koniec Po prostu nie potrzebuje wiecej. Zastanawiam sie Jolka tak samo jak Ty ile bym przytyla gdybym opychala sie na maksa ![]() Pewnie tyle samo ile w poprzedniej ciazy No ale narazie nie bede sie martwic, nie ma co, trzeba dzialac, znaczy mniej slodyczy i sport A jesli przytyje 18 a nie 12 to tez nie bede plakac ![]() Co nie znaczy ze nie zazdroszcze takim dziewczynom jak tikki i juliczka, po prostu kazda z nas jest inna!
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o hemoglobine, moja też jest już ponizej normy ale żelazo mam wysokie (w normie), więc sama nie wiem co i jak. Wizyta za tydzień
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
to ja mam pytanie
odnosnie zabawek i roznych gadzetów rozwijacych dziecko, co warto kupic-wymienialyscie mate aedukacyjna, lezaczki, nie wiem jakies grzechotki ,karuzela nad lozeczko co jeszcze dla takiego niemowlaka? a co dla troszke starszego?
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię kupne najbardziej smakuje mi chyba ta z Biedronki ![]() Mnie wilczy głód dopada często rano, albo jak na mieście jestem to po jakimś czasie...a czasem w nocy za nim jeszcze zasnę ale wtedy staram się nie jeść ewentualnie owoc ![]() Co do obiadów nie wiem czemu, ale nie wchodzą mi nie mam na nie ochoty i jem je naprawdę rzadko kiedy Jak ja bym opychała się na maksa albo jadła więcej to nie chce wiedzieć ile już bym miała kg Ja niestety nie mogę uprawiać żadnych sportów itp. jest mi to nie wskazane Cóż po porodzie trzeba będzie się ostro zabrać za siebie ![]() A teraz po moich naleśniczkach czas na prasowanko ![]() Dziś Top Model ![]() ![]() , ale pewnie obejrzę później w necie
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze szyjka nadal bez zmian, idzisz tak chcialas dziewczynke to chociaz kosci udowe beda dziewczynskie Fajnie ze wszystko z dzidzia w pporzadku Mam nadzieje ze nic powaznego ekg nie wykaze!
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co mam leżaczek i grzechotkę taką miękką do rączki ![]() W palnie mam zamiar kupić matę edukacyjną + jakieś zabawki ale na zabawkach jest napisane od kiedy można dać dziecku
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i trzeba uważać już z solą (jak ser jest b. słony). Czasem robię bez sera, jak czuję że mam przeciążony żołądek (wiadomo z serem bardziej ciężkostrawne). Ah i oczywiście majonez - zawsze![]() najlepsze są domowe - wiadomo że świeże. Kiedyś kupną się strułam;/ a wiesz, ja z porem nigdy nie próbowałam trzeba przetestować
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-23 o 19:35 |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty Jolka masz lezec czy po prostu sie oszczedzac? Bo chyba chodzisz na zakupy i spacerowac mozesz? To tez jest forma ruchu, ja mowiac ze cwicze to mam na mysli bieznie czyli spaceruje A paste to ja tez tylko kupna , sama jeszcze nie robilam, ale wiem ze sa tutaj dzieczyny , ktore duzo robia same i potrafia potem konserwantyi takie rzeczy wypomniec wiec czasami sie boje napisac ze cos kupne mam A na jutro kupilam pierogi z jagodami, bo ktos ostatni pisal i chodzily za mna
|
|
#3985 |
|
Gang Iren
|
Coś do wózka przyczepianego,i do fotelika samochodowego,no i do wanienki jakieś gumowe kaczuszki itp.Ale na samym początku to za dużo nie trzeba,bo maluszek jeszcze się nie bawi.Myślę ,że wszelkie pozytywki ok,karuzelka od początku,jakieś rzeczy które ruszają się,świecą.
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś nie widzę tego z serem może dlatego, że nie próbowałam no cóż ale może jutro zrobię ale jaką jeszcze nie wiem ![]() a teraz mam problem co tu zrobić jutro na obiad coś prostego...zastanawiałam się nad tą zapiekaną z makaronem co Aguśkaa podawała |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam nie wszystkie ja akurat na kupnych po prostu się przejechałam i wolę nie ryzykować.. Ale też super kucharką nie jestem mam parę dań "popisowych", mąż nie narzeka, ale ogólnie nie przepadam za gotowaniem jakoś ogromnie. A teraz, w ciąży to już w ogóle bo mam cały czas wyostrzony węch i jak się nawącham to potrafi mi się zrobić niedobrze.. Czasem mnie coś natchnie, ale na codzienne gotowanie to jestem do niczego.. mi się chciało ruskich ostatnio, też kupiłam, ale były niedobre. A sama nigdy nie robiłam! I tak cały czas mam je w głowie i próbuję się zmobilizować żeby spróbować.. Obawiam się trochę efektów ![]() Ale fajnie jak Dziewczyny piszą o różnych przepisach, czasem mnie coś natchnie
|
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie ze nie czujesz tego krazka, bo pewnie inaczej bylby spory dyskomfortCytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dla mnie to normalne, bo zawsze tak jadałam. Nadaje fajny smaczek (używam tylko serów typu gouda).Lubię też nawet pastę jajeczną lub z tuńczyka z firmy Lisner, ale jadłam bardzo dawno (jak chodziłam do pracy i nie zdążyłam zrobić śniadanka w domu to kupowałam by zjeść przy biurku ![]() a ten por w paście Teściowej to na drobniutko pokrojony? |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

.

ja w sumie zawsze łatwo przybierałam na wadzę
fajnie ze nie czujesz tego krazka, bo pewnie inaczej bylby spory dyskomfort