Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 21:01   #2491
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dzięki,wlasnie za tzasada 1h na 1kg u mnie sie nie sprawdza,za długo,ale ten przepis dobrze wygląda,robisz dokladnie tak jak jest napisane czy jakaś modyfikacja?
robiłam dokładnie według przepisu też miałam wątpliwości ale jak przeczytałam tyle komentarzy pod spodem i wszystkim się udało to zaryzykowałam i wyszła na prawdę dobra wędlinka
Madzia chyba to tez robiła
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A to mój szkrab

1. w poczekalnie na pogotowiu
2. tańce z lala w nowych butach
3. w drodze do babci i dziadka
4. wieża
5. cała ja
rozkoszna jest a na ostatnim zdjęciu jak 5-latka
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
fajnie, że kawka smakuje. To dzięki madzi taką pyszną możemy pić
a no
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzien dobry

a ja za to juz sie doczekac nie moge maluszka!!!
Rano bylam na badaniach, na 99% 11.12 rozwiazanie bo mloda sie raczej nie obroci, chyba ze na prawde dziecko guma jest
Jutro jade z wynikami jeszcze i dokladnie ja pomierzymy, powazymy itd.
my już też byśmy pooglądały
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ale wy mile z tym zyczeniem kolejnego dziecka :p moze pojde za waszym przykladem. Jak juz wiekszosc trojke bedzie miala to i ja sie skusze

Moj tz wczoraj jak ja juz zasypialam ogladal jakus program z pirodem. I przyszedl potem do mnie chliptajacy. Ze sobie powspominal jak nasze chlopaki sie rodzily. I ze moze jeszcze coreczke sobie strzelimy do kaplety
a widzisz czyli wszyscy są za
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
nie nie nic takiego nie pisałam
Oby na Maćka też podziałał ten syrop w ulotce pisze ze od 6 lat ale mamy małą dawkę chyba lekarka wie co robi
mój lekarz też nie raz przepisywał coś co jest dla dzieci od 3 lat ,tylko kazał dawkę zmniejszać .Teraz np. daję małemu bioaron C to jest od 3 lat i po pół dawki daje
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które lubicie i robicie te pyszne poranne kawki: spróbujcie zrobić latte z trzech warstw. Najpierw spieńcie sobie mleczko, na to powoli wlewajcie kawkę (na środek i powoli). Kawa powinna zająć sobie miejsce na środku szklanki, na wierzchu będzie ta najsztywniejsza pianka.
Na wierzch polecam posypkę do kawy, taką z młynkiem. Ja mam kilka, ale najbardziej lubię taką:
http://leclercdrive.lublin.pl/produc...-i-deserow-62g
Na święta mam z przyprawami korzennymi.

A potem zapraszam do zabawy w usypywanie na wierzchu wzorków - w sklepach (ja kupiłam w Tchibo) są takie szablony przez które sypie się np. czekoladę.
No i jeszcze jedno - na dno szklaneczki z kawką można wlać odrobinę syropu - polecam wszystkie firmy Monin:
http://allegro.pl/listing.php/search...category=74036
Zapomniałabym - kawka z 50g whisky i na wierzchu bita śmietana plus czekolada (po irlandzku).
No i słodzimy brązowym cukrem.
Wróżką nie jestem - ale zapewniam - w kilka dni osiągniecie mistrzostwo w serwowaniu kawy
super ,dzięki rozejrzę się za tymi przyprawami , a te syropy też widziałam ale bałam się że sobie kawę tym zepsuję gdzieś widziałam w takich malutkich różne smaki razem zapakowane.
Kiedyś robiłam sobie kawę z koglem moglem na wierzchu zamiast mleka ,pychotka i polecam ,kiedyś kupowałam też likier miętowo czekoladowy , nie pamiętam firmy i nie wiem czy u nas jest bo to z niemiec był ale z kawą pycha
Cytat:
Z tym gadaniem to naprawdę-ona już prawie normalnie gada, już wam nie opisywałam ostatnio. Strasznie śmiesznie mamy. I się sama wsypuje-
"mamusiu, dałam pieskowi"
"co mu dałaś?"
"rodzinkę. zjadł"
(innym razem zaniosła mu swoje płatki kukurydziane w miseczce, plastikową kiełbasę...)
Wczoraj tż sobie leżał po południu na kanapie i tak mu głowa spiochowato poleciała, a lenka :"kocyk, kocyk tatusi, nie ma kocyka. Poszukam <słychać dźwięk otwieranych szaf w drugim pokoju>. <smutnym głosikiem>, "Poszukałam-nie ma kocyka...."
ona jest bezbłędna

Sara fajny ten spieniacz
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
[/COLOR]I też nabrałam ochoty na taką fajną kawę... Tylko kto mi zrobi?
A tą kawę to jak parzycie to jaką? Zwykłą sypaną? W tych kawiarkach tak?
tak sypaną

Któraś się pytała jaki mam spieniacz i kawiarkę
http://allegro.pl/spieniacz-ubijak-d...931166319.html
http://allegro.pl/kawiarka-kafetierk...932686525.html

Świnia podzielona ,czeka na swoją kolek na mrożenie , nie mogę wszystkiego na raz włożyć , mam dosyc widoku surowego mięsa i tego zapachu bleeee ono jeszcze ciepłe było i cos mnie zbrzydziło na razie nie mam ochoty na mięso jutro placki ziemniaczane robię.
Ale pewnie mi przejdzie przez tydzień bo szyny sie peklują i za tydzień będą wędzone , zapach takiej świeżej wędzoneczki wyzwala we mnie pierwotne instynkty(obżars twa oczywiście)
Na Mikołaju specjalnego wrażenia te michy mięsa nie zrobiły tylko chodził i powtarzał am am Nie jest specjalnie rozgarnięty jesli chodzi o mowę

Ale za to potrafi powiedzieć po norwesku wlik czyli ulv na naszego psa i gable na grabie to z niemiecka sam sobie to wymyślił z tymi grabiami .
Często mu mówię jakies słówka to po niemiecku to tez taraz po angielsku bo starszy się uczy to na głos.

Co do żywych choinek to widziałam w donicach takie że one tam musiały od dawna rosnąć bo miały mchem porośniętą tą ziemią w donicy a mech tak od razu nie wyrośnie ,więc wydaje mi się że z przyjęciem się jej później w ogrodzie nie powinno być problemu.
Ogólnie jestem przeciwna żywej choince ona kupę lat musi rosnąć .
Tak samo jak nie toleruję żywych ciętych kwiatów.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:01   #2492
evitka21
Zakorzenienie

asiulek, kuchnia fajna. A ta co M. w bierdze kupił to taka mniejsza z tego rodzaju
http://allegro.pl/kuchnia-smoby-tefa...932696633.html

tamtą, to kup, przyjadę i będziemy się we dwie bawić, a dziewczyny sobie o polityce pogadają

młoda właśnie krzyczy przez sen "tatusiu, am am, tatusiu czytać, baje, bajkę"

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:03   #2493
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asiulek ale oli nie ma juz lozeczka takiego jak wercia,wiec jest ta roznica ze moglaby sobie cos zrobic w tym czasie, werka w lozeczku raczej nic sobie nie zrobi.
A no tak, faktycznie. Ja to ostatnio w ogóle robię tak, ze mała śmiga sama po schodach a ja idę za nią z wózkiem w razie czego ją asekurując. Ale świetnie sobie radzi...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:09   #2494
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Oj Darusi to ja nie polecam teraz wnoszenia Olinka w żadnej opcji.
Ja taka ześwirowana jestem że nie zostawię Zosi samej w domu nawet ma kilka sek. Nasłuchałam się o np. zatrzaśniętych drzwiach, wybuchający gaz itp (wiem jestem okropna ale to jest silniejsze). Kiedyś moja sunia zamknęła moją mamę na korytarzu, drzwi tak klapnęły że się zamek lekko poruszył i zamknął drzwi skutecznie. Dobrze że sąsiad był w domu więc drzwi lekko wyłamał. Ja mam na szczęście luksus mieszkania na parterze i niemania brzucha ciążowego i tylko kilka schodów do pokonania.

Cytat:
nie nie nic takiego nie pisałam
Oby na Maćka też podziałał ten syrop w ulotce pisze ze od 6 lat ale mamy małą dawkę chyba lekarka wie co robi
No oczywiście że nie Ty pisałaś Ja znowu pomyliłam dziewczyny i dzieci, to była chyba Oliwka. Pół dnia myslę i myślę - ot blondi pospolita - wybacz
Stary 2011-11-23, 21:11   #2495
libra777
Zakorzenienie

Mój do góry też sam włazi z ja za nim idę , bo juz nie daję rady go wtachać , na dół jeszcze mu nie pozwalam schodzić
Stary 2011-11-23, 21:12   #2496
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Wy te żywe choinki to oczywiście w donicy kupujecie,żeby później do ogrodu wysadzić ,chyba nie macie zamiaru kupić wyrżniętego żywego drzewka i po tym jak się napasiecie jego widokiem wyrzucić na śmietnik
Taką włąśnie dostaję zawsze bez donicy

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
dziękuję, tak myślałam że Ty będziesz wiedziała jako właścicielka kręconych a nie chce metodą prób i błędów bo szkoda kasy i czasu
A to drugie to w rosmanie dostanę czy wysyłkowo?

Dziękuję w imieniu moich chłopcówErykowi fryz sama robię, tym razem ma pioruntak sobie zażyczyłmuszę kupić jakąś maszynkę do wycinania wzorków, bo maszynką troche trudno. ale na allegro głównie z tych tańszych to dla kobiet do miejsc intymnych. Myślicie że będzie się nadawało:brzyda l:

Bylam dzisiaj w lumpku. To był cały wielki zestaw torów i miasteczka Tomka i przyjaciół z kolejkami wyszłoby pewnie około 100 zł, ale na taki zestaw to bym musiała osobny pokoj miećja bym nie miała gdzie tego rozstawić.
No ale kupilam sobie spodnie do biegania nike bardzo dobrej jakości, i przymierzalam są jak na mnie. Tylko żebym miała opieke dla mlodego to wypróbuję

Mój tz dzieci od niedzieli nie widział, i się nie zapowiada że do soboty zobaczy, takie ma godziny pracy(sam sobie ustawił)Dogryzam mu że musze dzieciakom do ich pokoju wstawić ramkę ze zdjęciem taty żeby wiedzieli jak wyglądaale się wtedy wkurza
a jakiej firmy te tomki ?> nie chcezs mi kupić ?

Cytat:
Tylkooliwka- w ten weekend jadę w delegację do Karpacza. Wrócę w niedzielę późnym wieczorem, ale za tydzień możemy pomyśleć
A macie za tydzień czas? Byłoby fajnie

asiulek -Wercia jak modelka Wszędzie w sam raz, do tego "lubi obiektyw"
Moje dziecko za nic nie ustoi w miejscu jak widzi aparat

Aneczkaa- Ola kiedyś brała ten syrop. Moja opinia jest tak: nie zaszkodzi. Nie zauważyłam jednak, żeby zdecydowanie pomógł Może nie był najlepszy na ten rodzaj kaszlu, który wtedy miała.

Darusiaaa- w razie, gdyby się zaczęło, pamiętaj - spokojnie, bez paniki, oddychaj głęboko
Nie chcę nic mówić, ale moja bratowa rodzi dzieci w tempie błyskawicznym - jak ja to mówię- "jak kura jaja". Przy drugim ledwie zdążyli dojechać do szpitala. Szczęściara Nie to co ja, pierwszy i drugi poród trwały po kilkanaście godzin.

Agnieszka- jeżu, jakaś Ty szczuplutka

Dziewczyny, które lubicie i robicie te pyszne poranne kawki: spróbujcie zrobić latte z trzech warstw. Najpierw spieńcie sobie mleczko, na to powoli wlewajcie kawkę (na środek i powoli). Kawa powinna zająć sobie miejsce na środku szklanki, na wierzchu będzie ta najsztywniejsza pianka.
Na wierzch polecam posypkę do kawy, taką z młynkiem. Ja mam kilka, ale najbardziej lubię taką:
http://leclercdrive.lublin.pl/produc...-i-deserow-62g
Na święta mam z przyprawami korzennymi.

A potem zapraszam do zabawy w usypywanie na wierzchu wzorków - w sklepach (ja kupiłam w Tchibo) są takie szablony przez które sypie się np. czekoladę.
No i jeszcze jedno - na dno szklaneczki z kawką można wlać odrobinę syropu - polecam wszystkie firmy Monin:
http://allegro.pl/listing.php/search...category=74036
Zapomniałabym - kawka z 50g whisky i na wierzchu bita śmietana plus czekolada (po irlandzku).
No i słodzimy brązowym cukrem.
Wróżką nie jestem - ale zapewniam - w kilka dni osiągniecie mistrzostwo w serwowaniu kawy
ja taką kawę zawsze robię . podgrzewam mleko w mikrofali , mieszam właśnie tym spieniaczem na baterie - inne sposoby dla mnie bez sensu skoro taki mieszacz kosztuje w ikea chyba z 8 zeta . do tego kawa z ekspresu i robią sie właśnie takie warstwy .
Posypki mam różne czekoladę w młynku i taki cukier cynamonowy tyż . kupuję też w ikea takie specjalne syropy do kawy . Robię ją w tych wysokich szklankach do late

Darusia jak będziesz miała planowe CC to mam nadzieję że nic Cię nie zaskoczy choć ja drugie też miałam planowane i wyjechałam z domu wcześniej , do tego jak mi odeszły wody to czytałam nasz watek

TZ już ma się lepiej uff.
Stary 2011-11-23, 21:14   #2497
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja aż taka zeschizowana jednak nie jestem dla mnie jeśli zejde pędem na dół (z 1 pietra) a małą mam w łóżeczku , przy na maksa otwartych drzwiach... to nie jest dramat. Nie zostawiam jej na minutę nawet... i słyszę ją cały czas Wiadomo, ze zawsze coś się może wydarzyć ale nawet jak będe w domu to sie moze coś stać, wiec ja az tak nie panikuję ale wiadomo, każdy jest inny

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:15   #2498
ania p
Zakorzenienie

dziewczyny te spieniacze sa w ikea po 8 zeta chyba i w marketach tej marki fakland czy jakoś tak też za ok 10 zeta . ja to nie wiem czemu wy się tymi mieszaczami bawicie czy spieniacie mleko w butelkach jak takie cuda sa
Stary 2011-11-23, 21:15   #2499
libra777
Zakorzenienie

Izazula ja też tak mam nie zostawię ani na chwilę,ostatnio nawet w naszej gazecie przeczytałam że babcia zostawiła wnuczków samych na moment jeden miał 1,5 roku a drugi 15 lat i nastąpił wybuch w mieszkaniu piec wybuchł , tego 15latka zdołali wyciągnąć ludzie a tego maleństwa już nie , spalił się masakra jakaś.Jestem tak przewrażliwiona że nawet dołazienki go ciągnę ze sobą , w samochodzie tez nie zostawiam ,ani nawet samochodu na biegu żeby np. zamknąć garaż za sobą jak wyjadę , może to chore ale wolę mieć wszystko na oku
Stary 2011-11-23, 21:15   #2500
ania p
Zakorzenienie

ja to jestem w takim razie wyrodna matka moje dzieciaki nie raz na dole a ja na górze , i same łażą po schodach na dół
Stary 2011-11-23, 21:21   #2501
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dziewczyny te spieniacze sa w ikea po 8 zeta chyba i w marketach tej marki fakland czy jakoś tak też za ok 10 zeta . ja to nie wiem czemu wy się tymi mieszaczami bawicie czy spieniacie mleko w butelkach jak takie cuda sa
e no ,ja nie wiedziałam że takie cuda są dlatego spieniałam w butelce
Leclerc ,ikea to na oczy nie widziałam
szklanki takie wysokie do late to fajne kiedyś w pepco kupiłam

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ania ja mam schody ażurowe bez poręczy ,bez dywaników ,na dole płytki więc jakby nie daj boże spadł to wstrząs mózgu to najmniejsze zło by chyba było
Stary 2011-11-23, 21:23   #2502
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak, faktycznie. Ja to ostatnio w ogóle robię tak, ze mała śmiga sama po schodach a ja idę za nią z wózkiem w razie czego ją asekurując. Ale świetnie sobie radzi...
Zosia teraz tylko sama wchodzi i schodzi. Nie da się wziąć na ręce bo jest ryk. Jak schodzi to trzymam ją za rączke, a wchodzić wchodzi sama.

Cytat:
ja pytałam, dzięki za odp

ja też Zosie nie raz zostawię na chwile samą na dole czy na górze. Jak listonosz czy ktoś inny zadzwoni to też muszę wyjść na dwór, a ona zostaje w domu.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:28   #2503
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja aż taka zeschizowana jednak nie jestem dla mnie jeśli zejde pędem na dół (z 1 pietra) a małą mam w łóżeczku , przy na maksa otwartych drzwiach... to nie jest dramat. Nie zostawiam jej na minutę nawet... i słyszę ją cały czas Wiadomo, ze zawsze coś się może wydarzyć ale nawet jak będe w domu to sie moze coś stać, wiec ja az tak nie panikuję ale wiadomo, każdy jest inny
Prześcignełam Cię
Narazie wystarczyła mi pamiętna kąpiel w oczku wodnym

Cytat:
Izazula ja też tak mam nie zostawię ani na chwilę,ostatnio nawet w naszej gazecie przeczytałam że babcia zostawiła wnuczków samych na moment jeden miał 1,5 roku a drugi 15 lat i nastąpił wybuch w mieszkaniu piec wybuchł , tego 15latka zdołali wyciągnąć ludzie a tego maleństwa już nie , spalił się masakra jakaś.Jestem tak przewrażliwiona że nawet dołazienki go ciągnę ze sobą , w samochodzie tez nie zostawiam ,ani nawet samochodu na biegu żeby np. zamknąć garaż za sobą jak wyjadę , może to chore ale wolę mieć wszystko na oku
Dlatego zawsze muszę ją miec na oku. Jak nie ja to ktoś kto się nią ma opiekować.
Stary 2011-11-23, 21:39   #2504
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
e no ,ja nie wiedziałam że takie cuda są dlatego spieniałam w butelce
Leclerc ,ikea to na oczy nie widziałam
szklanki takie wysokie do late to fajne kiedyś w pepco kupiłam

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ania ja mam schody ażurowe bez poręczy ,bez dywaników ,na dole płytki więc jakby nie daj boże spadł to wstrząs mózgu to najmniejsze zło by chyba było
ja mam na szczęście normalne i z dywanami .
Szklanki też mam z pepco takie z napisami .

tu masz wersję na wypasie
http://allegro.pl/elegancki-spieniac...931675710.html
a to ten zwykły co go możnq w markecie kupić
http://allegro.pl/spieniacz-do-mleka...931507392.html

bo obserwacjach spieniaj,acych he he mogę stwierdzić że najlepiej spienia się mleko ciepłe i słodkie . ja grzeję w mikro z cukrem i potem to dopiero spieniam jakoś ta piana na wierzchu w late się lepiej trzyma .i jak się takiej late nie wymiesza tylko tak pije to jest fajny smak słodkiego mleka i gorzkiej kawy
Stary 2011-11-23, 21:50   #2505
lindsley
Zakorzenienie

Kusicie tym spieniaczem, wydaje mi się że mama ma (chyba dzieciakom kupiła z kakao) to sobie pożyczę...
A ja dziś dostałam próbkę Inki o smaku korzennym... Pyszna

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia teraz tylko sama wchodzi i schodzi. Nie da się wziąć na ręce bo jest ryk. Jak schodzi to trzymam ją za rączke, a wchodzić wchodzi sama.

ja pytałam, dzięki za odp

ja też Zosie nie raz zostawię na chwile samą na dole czy na górze. Jak listonosz czy ktoś inny zadzwoni to też muszę wyjść na dwór, a ona zostaje w domu.
Michał schodzić ze schodów nie umie. Pewnie dlatego że mało ma okazji żeby ćwiczyć. Wejść jeszcze wejdzie ale bez asekuracji bym go w życiu nie puściła. My schody mamy z chodnikiem ale na dole zakręcają jeszcze do piwnicy i jakby tam wpadł to by go nam chyba całego zagipsowali...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:53   #2506
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u mnie schodow w domu nie ma, ale malej nie pozwalam samej na dol schodzic, wchodzi nieraz sama ale jak juz to za reke sama mi podaje .

Izazula dlatego poki co ciezko mi sie wychodzi z nia na spacery i mi przykro ze ona na tym cierpi;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 22:22   #2507
libra777
Zakorzenienie

Ania moje też z napisami ,pewnie te same
ten spieniacz na baterie to też miałam ale jakoś albo nie umiałam nim spieniać albo był jakiś felerny ,spróbuje dodać cukru do mleka zobaczę

Darusia no nic nie zrobisz ,pewnie nadrobicie spacery jak już będziesz z obydwoma chodzić

Weszłam na to forum kawowe co Ana podała i aż mi się kawy zachciało ale pora już nie ta ,jakoś wytrzymam do rana
Stary 2011-11-23, 22:33   #2508
mloda1989
Zakorzenienie

no ja mam ten spieniacz i nie lezy mi on mleko szybko przestaje byc spienione.... od razu powietrze mi z niego uchodzi:P teraz przerzuciłam sie na spieniane w tym zaparzaczu i jest super az aie sama zdziwilam
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 04:56   #2509
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

My tradycyjnie po spacerze. Mimo że tak zimno, wilgotno, smierdząco dymem to jesteśmy tak ok 2 godz. Myślałam że jak będzie zimno to bedziemy szybciej się do domu zbierały ale Zosia szaleje jak dzikusek i co chwila znajduje nową osobę do szaleństwa. Prowadzi mnie po róznych częściach osiedla (zwykle tam nie chodzimy) i niestety nie chce chodzić we wskazanym przeze mnie kierunku.

Współczuję. Księzyc jeszcze nie w pełni. Może to na zmianę/pogorszenie pogody, moze zęby a może niestety brak regularnych spacerów codziennych. Może ten spacer na którym z nim byłaś to za mało w końcu jeszcze niedawno wychodził codziennie. Gdzieś tę skumulowaną energię musi wykorzystać.
wiesz, ja uwielbiam z nim chodzić na spacery i codziennie mimo pogody zawsze wychodziłam on przyzwyczajony właśnie do tego, ale teraz zwyczajnie nie mam jak, nie będę wychodzić jak jest juz ciemno, siada mgła i wilgoć ogromna (bo jak wstaje po drzemce to już tak jest). Wczoraj mój ojciec go jednak wziął na dwór - na całe 2 godziny pojechali wózkiem do mojej mamy do pracy (jakieś 2,5 km w jedną stronę) ALE: ojciec mu założył kurtkę taką cienką jesienną teraz sie modlę czy oby się nie przeziębił, bo ta kurtka zdecydowanie za cienka a zostawiłam mu zimową...no i pod szyjką też nie miał nic zapięte oczywiście nie powiedziałam mu nic, bo już by nie wyszedł z nim, a dzisiaj pochowam wsio i będzie musiał założyć to co zostanie no i efekt: mały zasnął dość szybko po 21ej, spał ładnie, raz do nas przylazł o 2 nad ranem, ale spał dalej, nie wierzgał się, później się wkurzył i poszedł z powrotem do łóżeczka, a jak ja o 5ej wychodziłam z pokoju to polazł znowu na nasze do tż sie przytulić. Ale nadal śpi Dzisiaj go zabiorę jak skończę pracę, obudze go wcześniej i pojadę do mojej mamy, bo siostrzenica tam będzie, a dzieci strasznie za sobą tęsknią, muszą się pobawić może i dziś nocka będzie udana
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Jula nieziemska... Zazdroszczę tych rozmów...

A możesz mi też wygrać takie klocki. Ja nei mam szczęścia do okazji 35zł to jeszcze bym jakoś wyskrobała.

Dzięki za info o badaniach. Póki co i tak Michaś olewa moje prośby o kupę... Laboratorium otwarte do 18 chyba... ale chciałam parę innych spraw załatwić przy okazji do 15.

Dopisane teraz... dzwoniłam do laboratorium - badanie kosztuje 59zł No i babka twierdziła że dr mogła wypisać bezpłatne skierowanie... Pojechałam do dr to ta mi z listą badań refundowanych i że tam nie ma posiewu Pogadałam porządnie z pediatrą i na razie robimy ogólne badanie + pasożyty a to za darmo... Tak mi baby podniosły dziś ciśnienie że kawa mi niepotrzebna O chyba przeniosę Michała do innej przychodni bo tutaj mam wrażenie że dobrze jest póki nie ma problemów
współczuję Ci tych wszystkich badań
Cytat:
Iza ale my chodzimy na dwór nawet jak jest zimno tylko krócej a maciej śpi mi bardzo ładnie w nocy tylko teraz jest gorzej bo Maciuś chory.
Byliśmy jednak u lekarza dzisiaj (nawet było miejsce ) maciej dostał syrpoki i nichalacje, niby wsio ok ja cos czuje że tym razem nie skończy się na syropach jakoś mi on niewyraźnie wygląda teraz śpi juz drugi raz a u niego to nienormalne. Nie pytałam o spacery ale dr mówiła ze w powietrzu jakiś wirus siedzi mase dzieci choruje....
oj tak, wystarczy choćby na nasze forum zobaczyć

Cytat:
Maciej po południu spał 1,5 h w szoku jestem biedny ma suchy kaszel dostał syprop DROSETUX Macie jakieś doświadczenia z tym syropem ??
nie wiem nic o tym syropie

Cytat:
Oj Darusi to ja nie polecam teraz wnoszenia Olinka w żadnej opcji.
Ja taka ześwirowana jestem że nie zostawię Zosi samej w domu nawet ma kilka sek. Nasłuchałam się o np. zatrzaśniętych drzwiach, wybuchający gaz itp (wiem jestem okropna ale to jest silniejsze). Kiedyś moja sunia zamknęła moją mamę na korytarzu, drzwi tak klapnęły że się zamek lekko poruszył i zamknął drzwi skutecznie. Dobrze że sąsiad był w domu więc drzwi lekko wyłamał. Ja mam na szczęście luksus mieszkania na parterze i niemania brzucha ciążowego i tylko kilka schodów do pokonania.

ja też nie zostawię Kubusia ani na sekundę raz wyszłam jak zasnął do samochodu przed dom po zakupy, ale drzwi na roścież otwarte były, ja zeschizowana,że coś się zatrzaśnie itp.

A miałam wam napisać jak moje dziecko zasuwa po schodach na górę do pokojów normalnie wcześniej szedł i trzymał kogoś za rączkę, później sam trzymając się za poręcz, a teraz idzie środkiem schodów, a raczej biegnie i to mu mega sprytnie idzie
Ja po wczorajszych andrzejkach - we łbie mi huczy od tego bębnienia...ale tak patrzyłąm jak sie bawią i taka refleksa mnie naszła - fajnie mieć taką córkę nastolatkę 11-12 lat, te pierwsze miłości rodzące się na szkolnej dyskotece, hehehe te strojenia się, makijaże zazdroszczę wam, że za kilka lat to będziecie przeżywały z dziewczynami mnie pewnie czekają fajki, dopalacze, battle fieldy i inne takie
Wczoraj jeszcze przed dyskoteką podjechała do dzieciowego po nowe rękawiczki dla Kubusia, ale mnie straż miejska dorwałą, żebym nie stawała tam gdzie stanęłam, niestety w język się nie ugryzłam, zrobiłam im aferę, wręcz się pokłóciłam z jednym z nich (na marginesie ojciec mojego ucznia) i pojechałam...rękawiczek nadal nie ma (dobrze, że mandatu też)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 06:35   #2510
evitka21
Zakorzenienie

e to ja z tych wyrodnych-jak listonosz przychodzi to mała sama w pokoju i jak np.koleżanka przyjdzie z wózkiem, to mała też sama na chwilę zostaje żebym ja mogła zejść do niej i wózek do komórki schować. Ale wtedy w naszym pokoju, który jest dostosowany do niej i bezpieczny.
Na IIIp mieszkam. Czasem w kuchni jestem dłużej czy w łazience niż mi zajmie ta wędrówka na dół.

Po schodach umie wejść i zejść, ale nie zawsze jej się chce-wiadomo zawsze jak mam siaty to się każe nieść ;-)

Nie wiem czy wam pisałam już, ale jak byłam kilkulatkiem to zamknęłam mamę w zimie w podkoszulku na ramiączkach i w gaciach na korytarzu ( taki zacinający się zamek przekręciłam).
Przyjechała straż pożarna i oknem wchodzili.
Mama dała im flaszkę i na odchodne mi powiedzieli żartem "możesz tak jeszcze kiedyś zrobić "

No i dzień dobry, tak w ogóle

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 06:54   #2511
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja też mam takie wizje. Jak czasami w dzień musze coś kupić, a maly spi, to Eryk do mnie mamo idz ja go popilnuje, to ja już mam wizję że dom się zacznie palić, albo mnie po drodze samochód przejedzie
Jak Eryk miał 5 lat to Emil go na chwile zostawił samego w domu i po mnie do pracy pojechal, mały bajke oglądał. Ale wtedy go nastraszyłam, że teraz ktos w nas wjedzie i mały sam zostanie, a nawet nikt nie wie że on sam w domu, oj chyba 30km/h jechał żeby wypadku nie mieć
Cytat:
Mój do góry też sam włazi z ja za nim idę , bo juz nie daję rady go wtachać , na dół jeszcze mu nie pozwalam schodzić
Mój w dwie strony po schodach bez trzymanki smiga, ku przerażeniu sąsiadów co to widzą, bo niby on na to za mały a ja wyrodna bo pozwalamAle mój się wyuczył szybko bo wózka z nim już od pół roku nie wniosę chyba że śpi. A u Eryka w szkole tez same schody, to zawsze w jedną teraz włazi a w druga bokiem po takim murku zjezdza(starszaki mi pokazały) Ale też mało rozgadany, postawił na rozwój fizyczny
Cytat:

a jakiej firmy te tomki ?> nie chcezs mi kupić ?
Będę dopiero w sobotę w mieście to zobacze dokładnie jakiej firmy i fotki zrobię, oczywiście jak nie zapomnę
Cytat:
Ja wiem że są spieniacze, ale już długo chcę kupić, i zawsze ale to zawsze zapominam. O ile sam mi sie w oczy nie rzuci to nie kupię
Cytat:
bo obserwacjach spieniaj,acych he he mogę stwierdzić że najlepiej spienia się mleko ciepłe i słodkie . ja grzeję w mikro z cukrem i potem to dopiero spieniam jakoś ta piana na wierzchu w late się lepiej trzyma .i jak się takiej late nie wymiesza tylko tak pije to jest fajny smak słodkiego mleka i gorzkiej kawy
To dzisiaj wypróbuję tego mleka z cukrem. Bo coś mi szybko siada jak na leniwca zimne dodam.

Bao to widzisz dziecku spaceru potrzeba było

Jak mnie czasami cytujecie to ja dopiero widze jakie ja literówki z telefonu wpisuję

Wczoraj rozmawiałam z jednym znajomym co bardziej profesjonalnie biega, i powiedziaąłm o tym ostatim medalu że nie dostałam, to przy mnie dzwonił do organizatora i mają mi to zrekompensować, a ja wredne powiedziałam ze ja nie chce rekompensaty tylko tamtego medalu

Mały miał strasznie przerywany senoczy mam na zapałki, i już od 6.30 na nogach. Ale Eryk tez nie mógł coś spać. Jakaś faza księzyca im nie pasuje, albo coś.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 07:29   #2512
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to mój szkrab

1. w poczekalnie na pogotowiu
2. tańce z lala w nowych butach
3. w drodze do babci i dziadka
4. wieża
5. cała ja
Wercia jest wspaniała no i jakie ma mądre spojrzenie śliczna

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Witajcie
Muszę się pochwalić że dzisiejsza noc była super Maciej ani razu nie wstawał w końcu sie "wyspałam" moze nie dokońca bo czuwałam jak kaszlał. Wydaje mi się że jest lepiej dwie inhalacje przyniosły już efekty
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 07:44   #2513
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziewczyny które lubią farmę
kupiłam Danielkowi zwierzątka za 15 szt dalam 100zł i są moim zdaniem dużo lepszej jakości niż te z farmy jak chcecie to zobaczcie sobie w katalogu str 146,wilkością sa jak krowa w farmie
http://emaluch.com.pl/katalog-maluch-online/index.html

fajne sa tez puzle drewniane str 120/122 cały czas sie tym bawi
zastanawiam się nad tęczą czy kupić str 90

wogole jakbyście coś chciały z tego katalogu(-30%)to mogę kupować mam już sporo rzeczy a mam też kilka rzeczy do sprzedania np buciki do nauki wiązania sznurówek albo stolik interaktywny dla maluszków,te wszystkie drewniane bajery itp

któraś wklejała kuchnię,też tutaj jest,ja na gwiazdkę zamówiłam danielkowi stolik majsterkowicza z mnóstwem narzędzi,mam nadzieję,ze będzie miał radochę

jest też dział artystyczny to chyba najbardziej dla Julci Drcron

Cytat:
Tylkooliwka- w ten weekend jadę w delegację do Karpacza. Wrócę w niedzielę późnym wieczorem, ale za tydzień możemy pomyśleć
A macie za tydzień czas? Byłoby fajnie
pewnie,wygospodaruje sobie czas

czyli delegacja się spodobała a tak się broniłaś wtedy przed wyjazdem

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-11-24 o 07:50
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:16   #2514
P0P70
Zakorzenienie

witam,

Ja też z tych wyrodnych co nie boją sie na chwilę zostawić dziecka samego w bezpiecznym otoczeniu.
Po schodach to moje dziecko już od dawna wchodzi i schodzi. Nie cierpi jak sie ją wtedy dotyka czy za rękę trzyma. Dodatkowo to ona zwykle potrafi jeszcze przy okazji coś nieś z sobą np. wózek. Nie można jej pomagać bo jest krzyk. Ona musi sama. Jak jesteśmy gdzieś na spacerze i zobaczy schody to koniecznie musi po nich wejść i zejść. A z ostatnich to jeszcze skacze. Kilka razy już upadła ale jej to nie zniechęca.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:20   #2515
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

Ja też z tych wyrodnych co nie boją sie na chwilę zostawić dziecka samego w bezpiecznym otoczeniu.
Po schodach to moje dziecko już od dawna wchodzi i schodzi. Nie cierpi jak sie ją wtedy dotyka czy za rękę trzyma. Dodatkowo to ona zwykle potrafi jeszcze przy okazji coś nieś z sobą np. wózek. Nie można jej pomagać bo jest krzyk. Ona musi sama. Jak jesteśmy gdzieś na spacerze i zobaczy schody to koniecznie musi po nich wejść i zejść. A z ostatnich to jeszcze skacze. Kilka razy już upadła ale jej to nie zniechęca.
i bardzo dobrze,że jest tak odważna,a byliście z nią na basenie,może będzie skoczek wodny i będziemy mieli kolejną kandydatke na olimpiady

Libra jeszcze wczytuję się w ta szynkę i nie mogę uwierzyć,że kawał mięsa który się gotuje tylko 10 minut może być zjadliwy
ale chyba w piątek spróbuję
już doczytałam ten wątek ,wszyscy mówią,ze świetny więc chyba jeszcze dzisiaj kupie szynusię

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-11-24 o 08:27
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:32   #2516
sara 85
Zakorzenienie

drcron oddałaś tą książeczkę- bajki samograjki? nasza już nie działa;/

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Mam jeszcze pytanie odnośnie allegro. Jeżeli coś kupiłam, kupujący to wysłał i chce to oddać to sprzedający odda mi tylko pieniądze za ten przedmiot czy za przesyłkę którą zapłaciłam też?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:47   #2517
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

mój to samo robi każdy murek i schodek na spacerze musi być jego. A już wogle jak zobaczy zjazdy takie do piwnicznych garazy to jest szczęscie. Do tego włażenie pod balkony na parterach i krzyki żeby echo było
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra jeszcze wczytuję się w ta szynkę i nie mogę uwierzyć,że kawał mięsa który się gotuje tylko 10 minut może być zjadliwy
ale chyba w piątek spróbuję
już doczytałam ten wątek ,wszyscy mówią,ze świetny więc chyba jeszcze dzisiaj kupie szynusię
Ja robiłam tą szynkę. jest super. Teraz bede robiła jeszcze raz. Jakoś z tego co czytałam nie mozna gotować dłużej niż 2x po 5 min bo będzie bardziej twardaRoboty prawie wogle. Ja robiłam z 2 kg(1kg szynki + 1kg schabu)teraz bede cwana i pozamrażam. Dużo bardziej mi smakowała jak postała jeden dzień w lodówce, taka fajniejsza była. Pyszne i mało roboty wymagające są tez pasztetyJa robilam już kilka razy, teraz mam już pozamrażany zapas pasztetów na miesiąc.
Kiełbasa słoikowa jest tez bardzo smaczna, ale już bardziej pracochłonna.

Wczoraj mój tz wrócił do domu około 23 więc od niedzieli dzieci nie widział. I aż mu się przykro zrobiło, jak Eryk wyszedł z pokoju stanął przed nim, a ten do niego czemu nie śpi, a Eryk że chciał go zobaczyć Jakby pracował w innym mieście to by choć dzieciaki go przez skypa widziały, a tak to tylko do mnie dzwoni, i im pozdrowienia przekazuję

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnośnie allegro. Jeżeli coś kupiłam, kupujący to wysłał i chce to oddać to sprzedający odda mi tylko pieniądze za ten przedmiot czy za przesyłkę którą zapłaciłam też?
z doświadczenia wiem że tylko za towarchyba że nierozpakowane odeślesz.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:57   #2518
P0P70
Zakorzenienie

Poglądałam katolog. Fajne rzeczy tam są. Np. hamak dla malyszka- super. Ale chyba musimy wybudować jakiś nowy dom z pokojem dla Oliwki takim gdzieś 100m2. Albo wyniesiemy się z salonu i całkowicie zaadoptujemy go na plac zabaw dla dzieci.

Na basen nie chodzimy bo nie mamy kiedy. A szkoda. Chyba będe musiała TZ i jego brata zmobilizować coby sobie pochodzili z małą.

Tak piszecie o tych szynkach że też mam ochotę. Może namówię TZ żeby coś upiekł.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Sara - za przesyłkę nie zwracają. Czasem hjest tak że jak reklamujesz to odsyłasz na koszt adresata ale to nie u każdego.

Stary 2011-11-24, 09:05   #2519
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
fakt, smakowicie opisane ale mnie to chyba traktorem na kawe nikt nie zaciagnie;P
Ja też nie lubię,ale jakby Dusia mi taką pod nos podstawiła to bym z chęcią wypiła
Cytat:
asiulek ale oli nie ma juz lozeczka takiego jak wercia,wiec jest ta roznica ze moglaby sobie cos zrobic w tym czasie, werka w lozeczku raczej nic sobie nie zrobi.
Cytat:
Cytat:
ja to jestem w takim razie wyrodna matka moje dzieciaki nie raz na dole a ja na górze , i same łażą po schodach na dół
Cytat:
e to ja z tych wyrodnych-jak listonosz przychodzi to mała sama w pokoju i jak np.koleżanka przyjdzie z wózkiem, to mała też sama na chwilę zostaje żebym ja mogła zejść do niej i wózek do komórki schować. Ale wtedy w naszym pokoju, który jest dostosowany do niej i bezpieczny.
Na IIIp mieszkam. Czasem w kuchni jestem dłużej czy w łazience niż mi zajmie ta wędrówka na dół.

Ja to chyba najbardziej wyrodnaNina bardzo często zostaje sama w domu.Ja muszę pójść po drzewo czy węgiel,psa wypuścić,nakarmić.Śmieci wywalić,a do śmietnika muszę lecieć dookoła domu-to samo z kocią kuwetą.Moje dziecko wtedy albo stoi w tarasowych drzwiach i mi całuski wysyła albo korzysta i siedzi przy lapku.Jakoś się nie boję i nie mam schizy,że coś się stanie.U mnie w domu to też nie bardzo dziecko może sobie coś zrobić,co najwyżej mąke mi wywalić z pojemnika albo kocie gówienko wygrzebać
Ja zaśnie w aucie to śpi w zamkniętym dopóki się nie obudzi-widzimy i słyszymy ją wtedy z tarasu.
W ciepłe dni było łatwiej,bo siedziała na tarasie i był spokój albo wychodziła ze mną na dwór.
Drzwi mam też zatrzaskowe
Często też zostawiłam ją na chwilę na dole gdy ja jestem na górze.

Do tego mała sięga już do klamki i muszę pamiętać,żeby drzwi zamykać,bo otwiera je na okrągło.
Ostatnio spakowała się w swoją torebkę(ma taką po lalce)w torebce lalka i jej butelka,poważnie mi powiedziała"pa pa"pomachała i tyle ją widziałam,bo wyszła sobie

Po schodach też sama wejdzie i zejdzie,ale wejść jeszcze jej dam,ale zejść mowy nie ma.Bramki nadal mamy zamontowane.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:23   #2520
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ja nie lubiłam i nie piłam kawy do 25 roku życia. Więc może Ci sie jeszcze odmieni.
Dopiero jak poszłam do pracy to się nauczyłam pić jedną rano. A nauczyłam sie oczywiście bedąc ew Włoszech przez 3 misiące na stażu. Zaczęlam od capucino. Takiej mocnej do dzisiaj nie wypiję.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości