Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 08:26   #541
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć

ale miałam sen...
byłam u lekarza. miałam robione usg, a tu sie okazało, że brak akcji serca i jeszcze czegoś.
lekarz nic nie powiedział co dalej. ja wyszłam przerażona z płaczem z gabinetu.
po kilku dniach poszłam do innego lekarza by to potwierdził bądź nie i ewentualnie powiedział co dalej.
nie wiem jaki wynik badania bo się obudziałam
hejka
ale mialas sen.... może za duzo o tym myślisz przed samym spaniem?

BTW - mialam się Ciebie pytac bo widzę że z Tychow jestes - jezdzisz moze na gielde kwiatowa kolo browaru?
uwielbiam tam byc szczegolnie przed swietami Bozego Narodzenia bo przepiekne rzeczy tam maja.

a wiadomo - kobiety to takie sroczki co na blyskotki się łaszą

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

wogole nie wiem dziewczyny jak Wy ale ja sie czuje coraz slabsza, a powinno byc odwrotnie
Chodzę wolniej, szybko sie męczę i ... generalnie to gdybym nie musiala to pewnie z łozka tak szybko nie wstawala.
Moj mąż stwierdzil wczoraj, że ADHD zmniejszylo sie u mnie jakies 75%

Moze wiecej ruchu by mi sie przydalo, myslalam o basenie, ale nie wiem czy z wiecznie chorymi zatokami ryzykowac jeszcze bardziej
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:26   #542
Balbinaa
Raczkowanie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

moniczka ja tez mam takie dni, ale mi pomaga spacer, jakies zajęcie w domu. bo jak mam siedzieć i nic nie robić poza oglądaniem tv to od razu jestem do niczego. a jak mam zapełniony dzień to jest zupełnie inaczej. bo ja zawsze żyłam trochę w biegu, praca, dom, zakupy, wyjścia z psem itd, więc teraz mi brakuje trochę tego tempa

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

powoli Was nadrabiam i mignął mi temat wynajmowania położnej. Ja raczej nie wynajmę, to trochę kosztuje a nie uważam, że skoro nie będę nikogo znała to będzie gorzej, żadna z moich koleżanek nie miała osobistej położnej, nie miały lekarzy którzy pracują w danym szpitalu w którym rodziły a nie powiedziąły złego słowa o personelu. ale zgadzam się, ze personel jest różny, ale myśle, że nie warto się nastawiać, że skoro się nie zapłaci to od razu jest się gorszej kategorii

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2011-11-24 o 09:23
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:40   #543
8ewus8
Zadomowienie

Witam,
Siedzę już w pracy a tak mi się spać chce jakbym całą noc buszowała.

Jeśli chodzi o położną to ja nie myślę, że jeśli któraś nie zapłaci to będzie gorzej traktowana, chociaż i tak bywa. Ja wynajmuję ją dla własnego poczucia bezpieczeństwa, wiem, że kobietę zbieram do auta, jedziemy do szpitala, ona o wszystko zadba, będzie tylko dla mnie przez te godziny. No i będzie to znajoma twarz, więc zawsze inaczej, raźniej.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:55   #544
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinaa Pokaż wiadomość
moniczka ja tez mam takie dni, ale mi pomaga spacer, jakies zajęcie w domu. bo jak mam siedzieć i nic nie robić poza oglądaniem tv to od razu jestem do niczego. a jak mam zapełniony dzień to jest zupełnie inaczej. bo ja zawsze żyłam trochę w biegu, praca, dom, zakupy, wyjścia z psem itd, więc teraz mi brakuje trochę tego tempa [COLOR="Silver"]
no wlasnie i tu jest problem - bo mam sporo zajec w domu i ogladam ostatnio bardzo malo TV.

moze to jest zwiazane ze od 2-ch tygodni nie moge sie porzadnie wyleczyc?? dzis dzwonily kolezanki z pracy i jak uslyszaly moj glos to myslaly ze jestem po mocno zakrapianej imprezie

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Witam,
Siedzę już w pracy a tak mi się spać chce jakbym całą noc buszowała.

Jeśli chodzi o położną to ja nie myślę, że jeśli któraś nie zapłaci to będzie gorzej traktowana, chociaż i tak bywa. Ja wynajmuję ją dla własnego poczucia bezpieczeństwa, wiem, że kobietę zbieram do auta, jedziemy do szpitala, ona o wszystko zadba, będzie tylko dla mnie przez te godziny. No i będzie to znajoma twarz, więc zawsze inaczej, raźniej.
kiedy trzeba sie zapisac do poloznej? nie za wczesnie jeszcze?
z ciekawosci spytam ile kosztuje taka przyjemnosc?
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:00   #545
8ewus8
Zadomowienie

Wczoraj o tym pisałyśmy. Ja idę do szkoły rodzenia, która prowadzi ta położna, więc dopiero po 20 tygodniu tam idę. U mnie wynajęcie położnej na poród 200zł
Stary 2011-11-24, 10:01   #546
Balbinaa
Raczkowanie

moniczka faktycznie, choroba jakby nie patrzeć osłabia człowieka ...
koszt takiej położnej z tego co ja wiem to około 700zł

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

8ewus8 jak 200złz za położną to rzeczywiście warto, bo to nie jest dużo
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:15   #547
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, do szkoły rodzenia idziecie już w 20. tygodniu?
Szkołę rodzenia powinno się skończyć 4-6 tygodni przed planowanym terminem porodu, zazwyczaj wypada jakieś 5 tygodni przed.
Zajęcia trwają różnie, zazwyczaj od 4 do 7 tygodni, powinnyśmy więc zaczynać ok. 28 tygodnia.
Mamy jeszcze trochę czasu.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:19   #548
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam laseczki!Ale się rozpisałyście,wątek się na dobre rozkręcił.Co do zmęczenia,to ja też się szybko męcze,po wejściu na drugie piętro nie moge oddychać,sapie jakbym nie wiadomo co miała zamiast płuc.Jak wpędze się w wir sprzątania -posprzątam całe mieszkanie lecz gdy tylko usiąde to już kaplica-łapie mnie straszny leń.
Martita super masz pupilka.Swoją drogą podziwaim Cię za odwage itp. mnie na sam widok włosy się jeżą-ale karmić często nie trzeba,jak syn alergik to jak najbardziej,można spokojnie na wakacje wyjechać itp.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:24   #549
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o to że będzie widać i że się wstydze bo i tak wszyscy wiedzą że jestem tylko o to że ta sukienka jest specyficzna i że będzie odstawac albo trzeba bedzie powiekszać i dodatkowy stres dla mnie...a nie chce ściskać maluszka. A co do planowania to my mieliśmy date ślubu wraz z zaliczkowan salą i wszystkim na sierpień ale maluszek nam zrobił niespodzianke wcześniej i jakimś cudem nam sie udało odzyskać zaliczki i zrezygnowac z tamtego terminu.
Co do jedzenie ja jak nie mogę się czemuś oprzeć jak ostatnio chrupkom to mówię narzeczonemu że maluszkowi się chce i ja nie mam nic do gadania

my mieliśmy termin na 21 września 2012 Ale nam też dzidzi zrobiło psikusa i sprawa została przyspieszona

Kochane, miałyście bądź macie kłucie w podbrzuszu? Wczoraj nacisnęłam sobie lekko brzuch i poczułam takie promieniowanie aż do samego dołu. Nie było to bardzo bolesne, ale nieprzyjemne. Teraz już tego nie ma.
Stary 2011-11-24, 10:31   #550
8ewus8
Zadomowienie

_agata u mnie w mieście jak zadzwonisz do położnej to ona każe zacząć chodzić w 7 miesiącu.
U mnie chodzi się do samego porodu, ostatnio szwagierka opowiadała mi, że na zajęciach dziewczynę skurcze zebrały i położna do niej, że chyba się dzisiaj w nocy spotkają no i na następnych zajęciach powiedziała reszcie, że tamta rzeczywiście urodziła.
Moja kolezanka z pracy też chodziła do końca, nawet w planowany dzień porodu jeszcze była na zajęciach.
No ale może co szkoła to zwyczaje.
Stary 2011-11-24, 10:36   #551
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć

ale miałam sen...
byłam u lekarza. miałam robione usg, a tu sie okazało, że brak akcji serca i jeszcze czegoś.
lekarz nic nie powiedział co dalej. ja wyszłam przerażona z płaczem z gabinetu.
po kilku dniach poszłam do innego lekarza by to potwierdził bądź nie i ewentualnie powiedział co dalej.
nie wiem jaki wynik badania bo się obudziałam
Nie denerwuj się tak Ja miałam podobny sen, że mąż zapomniał aparatu na wizytę i filmu nie nakręci, potem poszłam sama do ginki, która okazała się nie moją, tylko jakąś starą babą, wizyta była w sklepie - niby fotel był, USG, gabinet normalny, ale wchodziło się do niego z ulicy jak do sklepu. Baba m robiła USG, nic nie powiedziała, słowem się nawet nie odezwała, a ja zestresowana wyszłam z tego jej przybytku i się obudziłam na szczęście na wizytę aparatu nie zapomnieliśmy, nie spóźniliśmy się, ginka była już moja i się odzywała
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
my mieliśmy termin na 21 września 2012 Ale nam też dzidzi zrobiło psikusa i sprawa została przyspieszona

Kochane, miałyście bądź macie kłucie w podbrzuszu? Wczoraj nacisnęłam sobie lekko brzuch i poczułam takie promieniowanie aż do samego dołu. Nie było to bardzo bolesne, ale nieprzyjemne. Teraz już tego nie ma.
Przepraszam, że ostatnia, ale serdecznie gratuluję Ci ślubu i trochę zazdroszczę po części tych całych przygotowań Jeszcze niecały miesiąc Ci został "pannowania", więc korzystaj

Ja już obudzona, po śniadaniu. Zaraz się ogarnę i zacznę sprzątać powoli, jakieś minimalne zaangażowanie w świąteczne porządki muszę zrobić Nie będę się zbytnio przejmować, bo i tak na święta jedziemy do moich rodziców, jedynie teściowa przyjeżdża tutaj i pewnie będzie u nas nocować
Po obiedzie jedziemy po karnisz do małego pokoju, bo poprzedni dał nam dyla i wyrwał się sam ze ściany

Udanego dnia Mamy

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:40   #552
martita_891
Zadomowienie

Rodząc Miłosza miałam położną, spotkałyśmy się wcześniej, porozmawiałyśmy i wzbudziła moje zaufanie Teraz też będę miała swoją położną Dlaczego? Bo często zdarza się tak, że w szpitalu odbywa się nie jeden poród, położna dyżurująca nie może wciąż być przy jednej pacjentce i tutaj pojawia się problem bo często nie monitorując na bieżąco zapisu ktg może spadać dziecku tętno, kiedy zauważy się to na czas wszystko jest w porządku ale jeśli położnej akurat nie będzie, kobieta rodząca raczej nie jest w stanie skupić się na zapisie ktg...no i niedotlenienie w najlepszym przypadku. U mojej siostry z kolei do położnej przyszła koleżanka i tak się zagadały, że nie zauważyły, że papier się skończył:m ur: maszyna nie drukuje a Wojtusiowi spada tętno...na cesarkę było za późno i lekarz zdecydował się na poród kleszczowy przy niepełnym rozwarciu... Dzieciak zdrowy ale główka cała sina z krwiakami przez pierwsze doby, z kolei siostra porozrywana, popękana i obolała przez 2 miesiące po porodzie . Drugiego dziecka nie chce ze względu na poród. Chory system

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:42   #553
8ewus8
Zadomowienie

Balbinaa nie wiem, może jeśli ktoś nie chodzi do niej do szkoły rodzenia to bierze drożej, nie znam takiej osoby, która wzięłaby ją tylko na sam poród, więc cieżko mi powiedzieć.
U nas szkoła rodzenie trwa 3 miesiące po 2 razy w tygodniu zajęcia przez 1,5 godziny, więc myślę, że dużo.
Stary 2011-11-24, 10:49   #554
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Balbinaa nie wiem, może jeśli ktoś nie chodzi do niej do szkoły rodzenia to bierze drożej, nie znam takiej osoby, która wzięłaby ją tylko na sam poród, więc cieżko mi powiedzieć.
U nas szkoła rodzenie trwa 3 miesiące po 2 razy w tygodniu zajęcia przez 1,5 godziny, więc myślę, że dużo.
Bardzo dużo zajęć U mnie było 6 spotkań, co prawda po 3 godziny - w sumie 6 tygodni trwała ta szkółka

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-24, 11:03   #555
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:

Dzisiaj narzeczony się na mnie wkurzył kupił mi pół kilo migdałów w karobie rano, żebym miała co zżerać i , żeby było w miarę zdrowo. Natomiast ja jadąc po niego do pracy zajechałam do Tesco i nie mogłam się oprzeć po prostu tym wszystkim żelkom, które były na wagę... No normalnie się do mnie uśmiechały Więc kupiłam I powiedział, że więcej mi karobu nie kupi. Zobaczymy na jak długo się zdadzą jego groźby, jak mu powiem, że to dziecko chce
Ja to zawsze jak mi coś na ten temat mąż gada, to się pytam, czy dziecku odmawia
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:06   #556
raczek13
Raczkowanie

Jeśli chodzi o położną to warto znalezc polecaną przez inne pacjentki, obowiązkowo spotkac się wcześniej i zapoznac.Jeżeli chcecie położną z innego szpitala to warto zapytac w miejscu gdzie chcecie rodzic czy przyjmują do porodu położne z zewnątrz. Ja opłacałam położną ponieważ to był mój pierwszy poród i wiedziałam że mogę do niej dzwonic w nocy o północy po poradę. Badała mnie kilka razy w okolicach terminu, nawet dostałam od niej jakiś magiczny czopek i w końcu 4 dni po terminie o 4 nad ranem zaczęły mi się sączyc wody, szybko do niej zadzwoniłam ale powiedziała że wystarczy jak będę o 7 w klinice.Byliśmy trochę wcześniej bo od 5 miałam konkretne skurcze, były tak mocne i częste że pomimo że mieszkaliśmy 200m od kliniki mąż musiał mnie zawiezc samochodem Przyjęła mnie położna która miała akurat dyżur, zbadała i podpięła pod ktg. Moja położna przyjechała o 7 a urodziłam o 9.35 Skasowała 500 zł W czasie porodu badała mnie, mówiła kiedy usiąsc na piłce, kiedy przec i odbierała cały poród (lekarze stali z boku), dopiero pozniej zszywał mnie młody doktorek Teraz mam duży dylemat czy znowu się z nią umawiac do drugiego porodu Gdybym miała pewnośc że urodzę tak szybko to wystarczyłaby mi obecnośc męża podczas porodu.
Jeśli chodzi o cenę to zapewne są rózne w zależności od miasta i położnej
Nie chodziłam wcześniej do szkoły rodzenia bo naukę oddychania podczas porodu miałam na zajęciach w czasie studiów i nawet sama uczyłam kobiety rodzące
raczek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:10   #557
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
A to w ogóle koniecznie trzeba sobie wybrać położną? Czy mogę sobie normalnie chodzić tylko do gina w ciąży + szkoła rodzenia niekoniecznie prowadzona przy szpitalu w którym bym chciała rodzić. I potem ze skurczami jadę do szpitala nie znając nikogo z personelu. Można tak?

można ja mam koleżanki które nie chodziły do szkoły rodzenia ani nie miały położnej i wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Glupio mi strasznie ale pisze zwykle wtedy gdy cos sie dzieje albo mam jakies watpliwosci. Za to czytam Was regularnie, chociaz dzis zostalo mi 5 stron do nadrobienia. Strasznie płodnie w pisaniu jesteście

Tak jak pisalam wczesniej, mam pewne watpliwosci.

Jestem w 11 tygodniu ciazy, dzis bylam na wizycie i lekarz badal mi przeziernosc karkowa. Zastanawalam sie czy to nie za wczesnie ale odpowiedzial mi ze NT mierzy sie gdy dziecko ma od 4 do 8,5 cm. W karcie mam wpisane 11w2d, CRL wogole nie wpisal ale powiedzial ze wynosi 4,13 cm wiec sie miesci w normach, NT - 1 mm i widoczna kosc nosowa. I jak sobie teraz czytam to dziecko musi miec minimum 4,5 cm, wczesniej badanie nie jest wiarygodne.
Poza tym wszystko porzadku, dwie raczki, dwie nozki, serce po lewej stronie, widoczna watroba, przeplywy tez ok

I co ja ma zrobic Lekarzowi ufam bezgranicznie, no ale i on moze sie pomylic W poprzedniej ciazy to badanie mialam w 12 tygodniu, dziecko mialo dlugosc 5,67 cm a NT - 1 mm.

Isc do niego za 2 tygodnie?? Powiedziec o swoich watpliwosciach i ewentualnie poprosic zeby poworzyl badanie? Tylko ze za dzisiejsza wizyte zaplacilam 150 zł ze wzgledu na to badanie. No ale coz, jestem gotowa wylozyc drugie tyle byle tylko miec pewność.

No i nie wiem Jak radzicie?
jak wszystko ok to nie masz o co się martwić kochana

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
hejka
ale mialas sen.... może za duzo o tym myślisz przed samym spaniem?

BTW - mialam się Ciebie pytac bo widzę że z Tychow jestes - jezdzisz moze na gielde kwiatowa kolo browaru?
uwielbiam tam byc szczegolnie przed swietami Bozego Narodzenia bo przepiekne rzeczy tam maja.

a wiadomo - kobiety to takie sroczki co na blyskotki się łaszą

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

wogole nie wiem dziewczyny jak Wy ale ja sie czuje coraz slabsza, a powinno byc odwrotnie
Chodzę wolniej, szybko sie męczę i ... generalnie to gdybym nie musiala to pewnie z łozka tak szybko nie wstawala.
Moj mąż stwierdzil wczoraj, że ADHD zmniejszylo sie u mnie jakies 75%

Moze wiecej ruchu by mi sie przydalo, myslalam o basenie, ale nie wiem czy z wiecznie chorymi zatokami ryzykowac jeszcze bardziej
ja z basenu zrezygnowałam po częstych nawrotach zapaleń no a ostatnio tez zatoki się odzywają

Cytat:
Napisane przez Balbinaa Pokaż wiadomość
moniczka ja tez mam takie dni, ale mi pomaga spacer, jakies zajęcie w domu. bo jak mam siedzieć i nic nie robić poza oglądaniem tv to od razu jestem do niczego. a jak mam zapełniony dzień to jest zupełnie inaczej. bo ja zawsze żyłam trochę w biegu, praca, dom, zakupy, wyjścia z psem itd, więc teraz mi brakuje trochę tego tempa

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

powoli Was nadrabiam i mignął mi temat wynajmowania położnej. Ja raczej nie wynajmę, to trochę kosztuje a nie uważam, że skoro nie będę nikogo znała to będzie gorzej, żadna z moich koleżanek nie miała osobistej położnej, nie miały lekarzy którzy pracują w danym szpitalu w którym rodziły a nie powiedziąły złego słowa o personelu. ale zgadzam się, ze personel jest różny, ale myśle, że nie warto się nastawiać, że skoro się nie zapłaci to od razu jest się gorszej kategorii
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, do szkoły rodzenia idziecie już w 20. tygodniu?
Szkołę rodzenia powinno się skończyć 4-6 tygodni przed planowanym terminem porodu, zazwyczaj wypada jakieś 5 tygodni przed.
Zajęcia trwają różnie, zazwyczaj od 4 do 7 tygodni, powinnyśmy więc zaczynać ok. 28 tygodnia.
Mamy jeszcze trochę czasu.
Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Rodząc Miłosza miałam położną, spotkałyśmy się wcześniej, porozmawiałyśmy i wzbudziła moje zaufanie Teraz też będę miała swoją położną Dlaczego? Bo często zdarza się tak, że w szpitalu odbywa się nie jeden poród, położna dyżurująca nie może wciąż być przy jednej pacjentce i tutaj pojawia się problem bo często nie monitorując na bieżąco zapisu ktg może spadać dziecku tętno, kiedy zauważy się to na czas wszystko jest w porządku ale jeśli położnej akurat nie będzie, kobieta rodząca raczej nie jest w stanie skupić się na zapisie ktg...no i niedotlenienie w najlepszym przypadku. U mojej siostry z kolei do położnej przyszła koleżanka i tak się zagadały, że nie zauważyły, że papier się skończył:m ur: maszyna nie drukuje a Wojtusiowi spada tętno...na cesarkę było za późno i lekarz zdecydował się na poród kleszczowy przy niepełnym rozwarciu... Dzieciak zdrowy ale główka cała sina z krwiakami przez pierwsze doby, z kolei siostra porozrywana, popękana i obolała przez 2 miesiące po porodzie . Drugiego dziecka nie chce ze względu na poród. Chory system
u mnie szkoła rodzenia jest od 30t i dlatego też wolę by TŻ był przy mnie kontrolował wszystko też, każdego to jest osobisty wybór i każda ma inne doświadczenia już co do porodu ale ja nie będę wynajmowała żadnej położnej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:10   #558
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
mmm. Moje ulubione danie. Sami robicie, czy knajpkowe?
Sami, sami. Uwielbiamy gotować i przy okazji wymyslać nowości. Knajpokowe jemy tylko wtedy, gdy cały dzień jesteśmy poza domem.

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Póki co wstawiam zdjęcie z katalogu ale tak jak wcześniej juz napisała Andzya sukienka wygląda inaczej niż na zdjęciu
a i moja jest w kolorze wanilii bo jakoś nie pasuje do mnie biała
Sukienki śliczne, ja zakochałam się w sukienkach ze strzępiastym dołem , choć na swoim weselu miałam dopasowaną
Cytat:

Miałam i pytałam dziewczyn czy to groźne,ale uspokoiły mnie, że to normalne, bo dzieciątko robi sobie miejsce i rozpycha się. Teraz jak kładę się wieczorem to czuję jak na brzuchu mnie "ściąga", więc oliwka w dłoń i nic tylko to przetrwać
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:22   #559
diablica071086
Zadomowienie

witam, piekne macie suknie zazdroszczę ze jesteście jeszcze przed,

po usg super nie ma krwiaczka, i pan doktor zartował ze na 50 % może powiedziec płec ja byłam tak szczęściwa że nie ma krwiaka ze zaczełam jak durna blondynka prosic żeby powiedział a to przecież pól na pół a mąz nawet mnie nie przystopował ,

wczoraj pokazałam zdjęcie teściom ( macie na mailu) a teściowa że to pewnie Kornelia:brzydal : jest, boże ja z wadą wymowy od dziecka mam swojemu dac takie nieładne i trudne dla mnie do wymówienia imię, nie mówiąc o małych dzieciach w przedszkolu czy szkole

na razie jest za mały mój obcy na usg genetyczne bo ma tylko 35 mm a pan doktor robi od 45 mm więc poczekamy jeszcze 2 tyg
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:26   #560
8ewus8
Zadomowienie

Ja też mam takie rozciągające skurcze, zwłaszcza wieczorami.

Smarujecie się już czymś przeciw rozstępom?
Ja póki co nie, nawet nie wiem w co zainwestować a skłonności do rozstępów mam straszne, mam całe plecy poorane.

Na cellulit tylko trochę Syreną się masuję, ale i tak za mało.

diablica071086 super!! cieszę się, że wszystko ok.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2011-11-24 o 11:28
Stary 2011-11-24, 11:28   #561
diablica071086
Zadomowienie

ja na razie oliwką dla dzieci się smaruję po kąpieli i później swiecę brzuchem i piersiami przed tv jak się wchłania
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:32   #562
martita_891
Zadomowienie

Cytat:

Ja póki co nie, nawet nie wiem w co zainwestować a skłonności do rozstępów mam straszne, mam całe plecy poorane.

Na razie oliwka babydream, balsam ziajki i wykończam mustelle bo o dziwo teraz mi nie przeszkadza jej zapach
Większość preparatów na cellulit jest niewskazanych w ciąży

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-24, 11:36   #563
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja brzuszek smaruję emulsją Babydream dla mam z Rossmanna. Zapach mi nie przeszkadza, tylko drażni mnie, że długo się wchłania
Syreną to ja masowałabym tylko uda, na pewno nie brzuszek Ja mam taką szczotkę z Rossmana z wypustkami gumowymi, 10 zł kosztowała i nią uda masuję - jak mi się przypomni

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:37   #564
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam, piekne macie suknie zazdroszczę ze jesteście jeszcze przed,

po usg super nie ma krwiaczka, i pan doktor zartował ze na 50 % może powiedziec płec ja byłam tak szczęściwa że nie ma krwiaka ze zaczełam jak durna blondynka prosic żeby powiedział a to przecież pól na pół a mąz nawet mnie nie przystopował ,

wczoraj pokazałam zdjęcie teściom ( macie na mailu) a teściowa że to pewnie Kornelia:brzydal : jest, boże ja z wadą wymowy od dziecka mam swojemu dac takie nieładne i trudne dla mnie do wymówienia imię, nie mówiąc o małych dzieciach w przedszkolu czy szkole

na razie jest za mały mój obcy na usg genetyczne bo ma tylko 35 mm a pan doktor robi od 45 mm więc poczekamy jeszcze 2 tyg
Gratuluję

Cytat:

Od 5tc używam emulsji Babydream z Rossmana

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Na razie oliwka babydream, balsam ziajki i wykończam mustelle bo o dziwo teraz mi nie przeszkadza jej zapach
Większość preparatów na cellulit jest niewskazanych w ciąży
Jaki balsam z Ziajki stosujesz? Widzę, że mają krem przeciw rozstępom, ale on jest od 4 miesiąca
Stary 2011-11-24, 11:38   #565
onething
Zadomowienie

Cytat:

Tak jak dziewczyny, oliwką, choć coś czuję, że i tak rozstępy się pojawią, bo mam tendencję, ale łudzę się, że oliwka może je ograniczy
Dziś idę po babydream, bo zapach oliwki mnie bardzo drażni
2013/2014
Stary 2011-11-24, 11:42   #566
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość

Jaki balsam z Ziajki stosujesz? Widzę, że mają krem przeciw rozstępom, ale on jest od 4 miesiąca
TEGO balsamu używam Owszem, jest od 4 miesiąca ale po rozmowie z ginem używam Faktycznie w nazwie to krem ale konsystencja balsamu

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-11-24 o 11:43
Stary 2011-11-24, 11:42   #567
slimaczek19
Raczkowanie

A ja właśnie w poniedziałek miałam pytać położną z przychodni od kiedy chodzi się do szkoły rodzenia a Wy już wszystko opisałyście Ale i tak zapytam, bo każda z Was pisze o innych terminach.

Ja na rozstępy stosuję balsam Palmer's z masłem kakaowym, gdzieś od 2 m-ca - jak pamiętałam, a teraz to już codziennie zobaczymy czy pomoże
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:44   #568
8ewus8
Zadomowienie

Dzięki, kupię mam jeszcze z pół takiej oliwki w domu, ale ja po wieczornym prysznicu jestem tak padnięta, że ledwo co doczłapuję do łóżka i jakiekolwiek smarowanie to dla mnie wieki.
Stary 2011-11-24, 11:49   #569
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
A ja właśnie w poniedziałek miałam pytać położną z przychodni od kiedy chodzi się do szkoły rodzenia a Wy już wszystko opisałyście Ale i tak zapytam, bo każda z Was pisze o innych terminach.

Ja na rozstępy stosuję balsam Palmer's z masłem kakaowym, gdzieś od 2 m-ca - jak pamiętałam, a teraz to już codziennie zobaczymy czy pomoże
Ja się zdyscyplinowałam i dzielnie używam 2 razy dziennie. Chociaż strasznie nie lubię rano zakładać bluzki na takie posmarowane ciało. Emulsja ładnie się wchłania a i tak mam wrażenie, że się lepię
Stary 2011-11-24, 11:50   #570
onething
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, kupię mam jeszcze z pół takiej oliwki w domu, ale ja po wieczornym prysznicu jestem tak padnięta, że ledwo co doczłapuję do łóżka i jakiekolwiek smarowanie to dla mnie wieki.
Dlatego ja angażuję męża
2013/2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości