|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie jak powinno się smarować brzuch i piersi?
Mam mase specyfików,ale mam wrażenie,że nie robię tego dobrze... |
|
|
|
#4113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antek spał z nami w sypialni do czerwca 2009 a lipcu 2009 kończył rok i teraz też tak planuję
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos mi sie pokielbasilo! No ja bym bez zapietych pasow 50 m nie pojechala! Tak jak juz pisalam mozna byc pewnym swoich umiejetnosci a wystrczy ze jakis pirat drogowy zajedzie droge ![]() No, mozna by pisac i pisac...
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze sie do winy nie przyznał bo on miał zielone
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem po wizycie u gina
badania mam w porzadku w tym glukoza ok ![]() usg mam na 5 stycznia ![]() ale zla jestem! od wczoraj w domu w orange nie mam zasiegu |
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym zasięgiem to zrób porządek ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej z zasięgiem jest w Pruszkowie :/ Jak mąż był w delegacji i chcieliśmy pogadać, musiał wyjść z budynku. Szedł ulicą, rozmawiamy, nagle brak zasięgu. Oddzwania za chwilę i mówi "wszedłem do sklepu". Porażka. Wrócę do zapinania pasów w samochodzie. Niby kobieta w ciąży nie ma obowiązku, ale kazdy, kto zajmuje się bezpieczeństwem powie, że mniejszym ryzykiem dla zdrowia i życia jest zapięcie pasów - PRAWIDŁOWE zapięcie. Dolny pas powinien przebiegac POD brzuchem i oprzeć się na kościach miednicy - najtwardszej naszej kości. Górny pas zapkładamy tak, aby przechodził nad brzuchem opierając się na obręczy barkowej - w tym na obojczyku. Teraz samochody mają na bocznym słupku możliwość regulacji wysokości, tak więc tutaj też trzeba pomanewrować odrobinkę aby dopasować sobie wysokość. W ciąż jeżdżę może trochę mniej (po mieście), ale czeka mnie kilka podróży w okolicy świąt i po Nowym Roku. Nie wyobrażam sobie jechać bez pasów.
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dziendobry!
Koniakonia, ty rzeczywiście masz czas to wszystko sama ugotować?? Ja już się boję co u nas będzie, bo my często z tż nie jemy tego samego, tylko ja np sobie coś przyżądzam a on sobie, a jak jeszcze dziecię będzie miało swoje kaprysy to ło, matko! Ja pasy w aucie zawsze zapinam, nie ważne czy prowadzę czy jako pasażer jadę-zresztą w ire jest tego wymóg, a jakby nawet nie było, to i tak bym zapinała. Ale wicher u nas okropny wieje a tu trzeba iść do pracy...Jeszcze szybką kawkę wypiję i lecę!Buziam *
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj lenia
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Ale jesteś zdolna też bym tak chciała
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak jeżdżę po mieście czy do pracy to pasów juz nie zapinam. Cięzko mi kierować z nimi i w grubej zimowej kurtce. Na dłuższe trasy jako pasażer to tak
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
A czego chcial ten facet?
O rany...ja bym padla trupem w tej sytuacji. ale ja to wógóle mam obsesję na punkcie morderców i zlodziei. jak zostaję sama w domu to konieczny jest ogląd balkonu, czy nikt tam nie siedzi ![]() Nikki gratuluję udanej wizyty i prawie 100 % syneczka. Cytrynka super że wyniki ok. Koniakonia ten wózek o którym wczoraj pisałam to nie Mutsy tylko Makalu. Na żywo jest naprawdę fajny, bo tak na zdjęciach to taki sobie.http://allegro.pl/zestaw-wozki-gondo...896396551.html |
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joanaros, ja nawet w zimowym płaszczu (gruby, puchowy) zapinam pasy. Nie jest to dla mnie przeszkodą
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka dzięki
cieszymy się z syna , choć mieliśmy przeczucie że będzie to dziewczynka.Ja też zawsze zapinam pasy nie patrzę na to czy puchowy płaszcz itp. Zawsze daję po brzuch i jest OK zawsze to dodatkowe bezpieczeństwo
|
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4129 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to witamy w gronie kolejnego Mezczyzne![]() ![]() ![]() ja wlasnie sobie zdałam sprawe,ze JUZ poludnie,a od rana takie zamieszanie. Wczoraj nieopatrznie przed snem wsunelam kanapke z nutella (naszlo mnie o dziwo )..tak ok 22...Takze od 23 do 24 Robert szalał jak najety...chyba za mocno Go to pobudzilo . Mialam wrazenie jakby sobie zrobil plac zabaw w moim brzuchu...tak mocno strzelal.Zeby tego bylo malo to o 3 rano tez przyszla Mu pora na figle takze dzis nie pospalam. Obiadowo to ja dzis robie spaghetti i wczoraj wieczorem gotowalam barszcz (karolca tj mowilam to dzieki Tobie )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest niewygodnie już. Ogranicza mi ruchy a wolę mieć swobodę. Niw wkurzam się że coś mi uciska. Nawet jak jadę w trasę jako pasażer to wolę siedzieć z tyłu bo raz zapne raz nie.
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
spieszę wyjaśnić podejrzewających ,że niw mam 8 rąk,że aż taka zdolna nie jestem z tymi obiadami.Schab się robi właściwie sam, spaghetti miałam zamrożone, a rosołek to taki malusi to też nie zajmuje wiele czasu.Tu sobie siedzę i zaglądam do kuchni. Co do leków to ja zawsze dzwonię do ginekologa mojego jak nie jestem pewna czy mogę coś brać i jego decyzja jest dla mnie ostateczna.Jak trzeba lek to trzeba.Ulotek nie czytam , ufam lekarzowi i tyle. Pasy zapinam zawsze , obojętnie gdzie siedzę , w jakim jestem stanie, przy hamowaniu z niedużej prędkości można sobie nieźle buźkę rozkwasić chociażby, to ja dziękuje bardzo.Pilnuje też ,żeby Ci za mną siedzący mieli zapięte pasy.Zresztą wszystkich upominam.Niedawno blisko mojego miasta był wypadek, 5 osób z busa zginęło, ostre hamowanie przy dozwolonej prędkości i zderzenie , przeżył kierowca, w pasach. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Pasów nie zapinam tylko z tyłu w Syrence
(bo tam pasów brak). Cieszę się, że moja buraczkowa robi taką furorę
|
#4133 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
wróciłam z badań. glukoza jest wstrętna przynajmniej przez miesiąc nie tknę słodyczy. na sam widok słodkości mi niedobrze. zjadłam śniadanie, piję gorzką herbatkę i troszkę mi lepiej ...ale tylko troszkę.co do uroseptu- jak miałam leukocyty podwyższone w moczu - gin kazał mi łykać.i grzecznie łykałam. tylko że mi nie pomógł i skończyło się na antybiotyku ... pasy zapinam- zawsze
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Siem
![]() Nikii gratuluje chłopaczka ![]() Trzymam kciukasy za kolejne wizyty ![]() Ja dziś za długo nie pospałam... zasnęłam dopiero koło 3., a obudziłam się po 7. Czuję się teraz jak na kacu Dzidzia mnie nie budzi, ale zawsze kiedy się budzę jest już na nogach Może i ona nie może spać Ostatnio widzę, że jest bardziej aktywna. Chyba się sprawdza, że w 24-28tc bejbiki najwięcej się ruszają Pasów to ja nigdy nie lubiłam zapinać, ale tu mnie mąż nauczył, bo wysoka kara Teraz w ciąży czasem zapnę, czasem nie, ale ja to jeżdżę raz na ruski rok i to max 7km
|
|
|
|
#4135 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja od dziś popołudniówki,nie cierpię tej zmiany!Ale jest możliwość,że zadzwonią,że mogę zostać w domu bo mało pracy ostatnio mamy.
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
No niestety noc byla dosc ciezka. Filip praktycznie cala noc mial stan podgoraczkowy 37,7 a o 4 38,0. Potem wypocil sie i mu spadlo znow do 37 ponad. Ale teraz znow ma 38 i maz pojechal z nim do lekarza. Gardlo go nie boli, bo nawet jak mu troche spadla temp. to zjadl sniadanko, poza tym duzo pil w nocy, gdyby to bylo gardelko to nie moglby pic ani jesc. No nic, zobaczymy co powie lekarz. Najawyzsza temp. mial 38 wiec nie podawalismy mu nic na zbicie jej, uwazam ze do 38 nie powinno sie takiemu dziecku podawac. Wygrzewal sie i wypacal. Najgorsze bylo to ubieranie teraz, bo akurat teraz poczul sie gorzej. Rumience ma biedaczek i oczka szkliste. I mowi ze boli go glowka. Kurcze to mnie martwi. Wczoraj tez go bolala, tak mowil. No iskad te wymioty wczorajsze? Nic mi do glowy nie przychodzi.... Nie ma ani katarku ani kaszlu tylko ciagle ta podw. temp. ![]() Moze jakas infekcja wirusowa? No nic, przyjada to sie dowiem.
|
#4137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostało na dziś, więc obiad z głowy. Ja zawsze z pasami jeżdżę, nie mam adaptorów. Wydaje mi się, że to ciut zbędny wydatek. Tak jak monitor oddechu...ale już o elektronicznej niani mam inne zdanie. Kupiłam dopiero jak młody skończył 9 mcy, ale używam do dzisiaj
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak szybciutko ale Was nadrobilam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ide mu jakas lekka zupke zrobic.
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny żadna z Was nic nie może mi doradzić z tym masowaniem piersi i brzucha?
Ło matko nastał czas chyba na dżinsy ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętymi
|
|
|
|
#4140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

i teraz też tak planuję

badania mam w porzadku w tym glukoza ok
też bym tak chciała

)..tak ok 22...Takze od 23 do 24 Robert szalał jak najety...chyba za mocno Go to pobudzilo
przynajmniej przez miesiąc nie tknę słodyczy. na sam widok słodkości mi niedobrze. zjadłam śniadanie, piję gorzką herbatkę i troszkę mi lepiej ...ale tylko troszkę.
Ostatnio widzę, że jest bardziej aktywna. Chyba się sprawdza, że w 24-28tc bejbiki najwięcej się ruszają