Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 09:50   #4111
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale mi sie dziś kiepsko spało

Dziewczynki pytałam Wam odnośnie materacyka - jaki lepszy pianka czy pianka - kokos? Napiszcie jakie kupujecie lub macie pls

Wczoraj kobitka w sklepie mówiła nam jeszcze o monitorze oddechu, co o tym myślicie? Doświadczone Mamusie - miałyście taki sprzęt?
Materac miałam pianka - kokos. Monitora oddechu nie miałam więc nie wiem co o tym myśleć

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:50   #4112
engela
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie jak powinno się smarować brzuch i piersi?
Mam mase specyfików,ale mam wrażenie,że nie robię tego dobrze...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:50   #4113
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Dzisiaj o 16 wizyta
Co do wyprozniania to ja codziennie rano, normalnie (odpukac), kawka jedna dziennie spelnia swoje zadanie.
A generalnie to chyba owoce i owoce suszone rozluzniaja. Trzeba tez pic duzo wody i dobrze na perystaltyke jelit wplywa ruch. Pozatym juz ktos podawal przepis na domowy napoj, ktory podobno jest rewelacyjny - odstana przez noc przegotowania woda z miodem i cytryna wypic na czczo.
A tak wogole to jesli ma sie mega zatwardzenia to ja bym probowala w porozumieniu z lekarzem jakiegos leku/syropku bo cos tam mozna w ciazy brac a wiadomo ze kilkudniowy brak kupki jest wlasciwie bardzo niezdrowy!
Co do klotni to my jakos tak spokojnie, oczywiscie poklocimy sie czasami, ale ja z tych co nienawidza sie klocic, czesto gryze sie w jezyk byleby klotni uniknac! Zreszta wydaje mi sie ze my z czasem tak sie siebie nawzajem nauczylismy ze wiemy co kogo denerwuje i drazni i stramy sie tak robic zeby sie nie klocic. Mysle ze 9 lat wspolnego mieszkania zrobilo swoje
Kciuki za wizytę
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:52   #4114
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie .. noworodek ma swoj pokoj czy lozeczko pryz waszym planujecie??
Ja chce moja garderobe przerobic na pokoik dla dziecka .. choc to bedzie karkolomne zadanie bo mam duzo ciuchow.. a moj TZ uwaza, ze no dziecko to spi z nami w pokoju i koneic tematu!!!

Antek spał z nami w sypialni do czerwca 2009 a lipcu 2009 kończył rok i teraz też tak planuję

Stary 2011-11-24, 09:53   #4115
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Daj potem znać jak było na usg3d bo pamiętasz że ja będę miała robione tam gdzie Ty
A gdzie dziewczyny je robicie ? Możesz mi przesłać na priva ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:55   #4116
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana mój mąż jest instruktorem nauki jazdy i mówi że nie ma obowiązku zapinania pasów jeżeli ciąża jest widoczna albo jeżeli nie jest widoczna to musisz mieć zaświadczenie od lekarza ale on zawsze kazał mi zapinać pas obojętnie czy byłam pasażerem czy kierowcą i sam mi pokazał jak to zrobić. A jak zdawałam egazmin na prawko to była Pani w ciąży bardzo widocznej i sam egzaminator jej nie kazał zapinać pasów jeżeli jej niewygodnie.
Tak, juz doczytalam
Cos mi sie pokielbasilo! No ja bym bez zapietych pasow 50 m nie pojechala!
Tak jak juz pisalam mozna byc pewnym swoich umiejetnosci a wystrczy ze jakis pirat drogowy zajedzie droge
No, mozna by pisac i pisac...

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:20   #4117
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Tak, juz doczytalam
Cos mi sie pokielbasilo! No ja bym bez zapietych pasow 50 m nie pojechala!
Tak jak juz pisalam mozna byc pewnym swoich umiejetnosci a wystrczy ze jakis pirat drogowy zajedzie droge
No, mozna by pisac i pisac...
Przeżyłam takie coś rok temu my jechaliśmy przepisowo na zielonym a facet mknął na czerwonym na pełnym gazie i jeszcze sie do winy nie przyznał bo on miał zielone

Stary 2011-11-24, 10:27   #4118
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja jestem po wizycie u gina badania mam w porzadku w tym glukoza ok
usg mam na 5 stycznia

ale zla jestem! od wczoraj w domu w orange nie mam zasiegu a w salonie rozkladaja rece, biuro obslugi zajete w kolko a ja nie mam zamiaru stac na dworzu i dzonic pol godziny
Stary 2011-11-24, 10:41   #4119
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
usg mam na 5 stycznia

ale zla jestem! od wczoraj w domu w orange nie mam zasiegu a w salonie rozkladaja rece, biuro obslugi zajete w kolko a ja nie mam zamiaru stac na dworzu i dzonic pol godziny
Fajnie że wszystko ok i nawet glukoza
A z tym zasięgiem to zrób porządek

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Przecież bym sobie starszą mamuską nie dosrała , więc tak mi to zgrabnie wyszło.

Aguśka to kupuję ciemny, bardzo ciemny , w sumie dziecko już w tym stanowi tak barwny, duży dodatek ,że kolor ma w sumie małe znaczenie, chyba jednak taki kolor jest praktyczniejszy, bo jak się np.soczeka wyleje porzeczkowy albo kupka psia podczepi na wycieczkę ....

Pojawiło się magiczne słowo barszcz mniam mniam, ale ja dzisiaj mam spaghetti dla siebie, dla Niny rosół, dla TŻ schab ze śliwką z piekarnika , bo się odchudza
ja mam czerwono - czarny. Ile Ty tych obiadów gotujesz ja nie mogę. Ja mam jak na razie pomysł na sos pieczarkowy + ziemniaki i chciałam mielone zrobić do tego ale nie mam jak wyjść do sklepu

Stary 2011-11-24, 10:50   #4120
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
usg mam na 5 stycznia

Mieszkasz w stolicy, prawda? Tam z Orange zawsze są takie numery.
Najgorzej z zasięgiem jest w Pruszkowie :/ Jak mąż był w delegacji i chcieliśmy pogadać, musiał wyjść z budynku. Szedł ulicą, rozmawiamy, nagle brak zasięgu. Oddzwania za chwilę i mówi "wszedłem do sklepu".
Porażka.

Wrócę do zapinania pasów w samochodzie.
Niby kobieta w ciąży nie ma obowiązku, ale kazdy, kto zajmuje się bezpieczeństwem powie, że mniejszym ryzykiem dla zdrowia i życia jest zapięcie pasów - PRAWIDŁOWE zapięcie. Dolny pas powinien przebiegac POD brzuchem i oprzeć się na kościach miednicy - najtwardszej naszej kości.
Górny pas zapkładamy tak, aby przechodził nad brzuchem opierając się na obręczy barkowej - w tym na obojczyku. Teraz samochody mają na bocznym słupku możliwość regulacji wysokości, tak więc tutaj też trzeba pomanewrować odrobinkę aby dopasować sobie wysokość.
W ciąż jeżdżę może trochę mniej (po mieście), ale czeka mnie kilka podróży w okolicy świąt i po Nowym Roku. Nie wyobrażam sobie jechać bez pasów.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:51   #4121
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Dziendobry!

Koniakonia, ty rzeczywiście masz czas to wszystko sama ugotować?? Ja już się boję co u nas będzie, bo my często z tż nie jemy tego samego, tylko ja np sobie coś przyżądzam a on sobie, a jak jeszcze dziecię będzie miało swoje kaprysy to ło, matko!

Ja pasy w aucie zawsze zapinam, nie ważne czy prowadzę czy jako pasażer jadę-zresztą w ire jest tego wymóg, a jakby nawet nie było, to i tak bym zapinała.

Ale wicher u nas okropny wieje a tu trzeba iść do pracy...Jeszcze szybką kawkę wypiję i lecę!Buziam*
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:00   #4122
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ale mam dzisiaj lenia nic mi się nie chce

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Chwalę sie!!!
Przed chwilą skończyłam szyć marynarkę i sukienkę. Nareszcie miałam czas i ochotę. Niestety okazało się że marynarka trochę za mała w biuście (zaczęłam ja szyć 2 miesiące temu) i przydałaby się klamerka do spinania jej pod biustem. Sukienka ciążowa (w biuście nie leży dobrze na manekinie jak na mnie). Całość kosztowała mnie 25 zł + prąd + jakieś w sumie 20 godzin pracy. Zaznaczam że jestem samoukiem. Jak nie przyda się teraz to może po porodzie zanim wróci mi figura.

Ale jesteś zdolna też bym tak chciała

Stary 2011-11-24, 11:05   #4123
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mieszkasz w stolicy, prawda? Tam z Orange zawsze są takie numery.
Najgorzej z zasięgiem jest w Pruszkowie :/ Jak mąż był w delegacji i chcieliśmy pogadać, musiał wyjść z budynku. Szedł ulicą, rozmawiamy, nagle brak zasięgu. Oddzwania za chwilę i mówi "wszedłem do sklepu".
Porażka.

.
tak w stolicy mieszkam, u nas zawsze w domu byl kiepsi zasieg(grube mury?) ale nie znikal na amen na 2 dni
Stary 2011-11-24, 11:05   #4124
joanaros
Zakorzenienie

Ja jak jeżdżę po mieście czy do pracy to pasów juz nie zapinam. Cięzko mi kierować z nimi i w grubej zimowej kurtce. Na dłuższe trasy jako pasażer to tak
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:09   #4125
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a we wrześniu jak stałam w korku obcy facet wsiadł mi do auta.
A czego chcial ten facet?
O rany...ja bym padla trupem w tej sytuacji. ale ja to wógóle mam obsesję na punkcie morderców i zlodziei. jak zostaję sama w domu to konieczny jest ogląd balkonu, czy nikt tam nie siedzi

Nikki gratuluję udanej wizyty i prawie 100 % syneczka.

Cytrynka super że wyniki ok.

Koniakonia ten wózek o którym wczoraj pisałam to nie Mutsy tylko Makalu. Na żywo jest naprawdę fajny, bo tak na zdjęciach to taki sobie.
http://allegro.pl/zestaw-wozki-gondo...896396551.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:12   #4126
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
tak w stolicy mieszkam, u nas zawsze w domu byl kiepsi zasieg(grube mury?) ale nie znikal na amen na 2 dni
Pocieszę Cię nieco. U mnie w centrum miasta w przychodni zanika zasięg. A mury wcale nie są grube.

joanaros, ja nawet w zimowym płaszczu (gruby, puchowy) zapinam pasy. Nie jest to dla mnie przeszkodą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 11:17   #4127
Nikii89
Zakorzenienie

Flowerbombka dzięki cieszymy się z syna , choć mieliśmy przeczucie że będzie to dziewczynka.

Ja też zawsze zapinam pasy nie patrzę na to czy puchowy płaszcz itp. Zawsze daję po brzuch i jest OK zawsze to dodatkowe bezpieczeństwo
Stary 2011-11-24, 11:21   #4128
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
usg mam na 5 stycznia

Fajnie ze wszystko w porzadku!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:22   #4129
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Pocieszę Cię nieco. U mnie w centrum miasta w przychodni zanika zasięg. A mury wcale nie są grube.
ja w scislym centrum Wawy nie mam zasiegu,ale PLAYa...i czesto mi zanika jak ide sobie przez miasto. Juz mnie to zaczyna wkurzac. Za to o dziwo z Orange wlasnie nie mam takich problemow

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamusią

Wczoraj byłam na USG z mężem i wszystko okazało się dobrze
Na 99% chłopczyk. aktualnie przewidywana jego masa to 300g mąż powiedział do lekarza to jak dobra czekolada .
Serduszko czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe
Wszystko tak jak być powinno Szczerze to taka ulga usłyszeć że wszystko jest OK
to witamy w gronie kolejnego Mezczyzne

ja wlasnie sobie zdałam sprawe,ze JUZ poludnie,a od rana takie zamieszanie. Wczoraj nieopatrznie przed snem wsunelam kanapke z nutella (naszlo mnie o dziwo)..tak ok 22...Takze od 23 do 24 Robert szalał jak najety...chyba za mocno Go to pobudzilo. Mialam wrazenie jakby sobie zrobil plac zabaw w moim brzuchu...tak mocno strzelal.
Zeby tego bylo malo to o 3 rano tez przyszla Mu pora na figle takze dzis nie pospalam.
Obiadowo to ja dzis robie spaghetti i wczoraj wieczorem gotowalam barszcz (karolca tj mowilam to dzieki Tobie )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:23   #4130
joanaros
Zakorzenienie

Mi jest niewygodnie już. Ogranicza mi ruchy a wolę mieć swobodę. Niw wkurzam się że coś mi uciska. Nawet jak jadę w trasę jako pasażer to wolę siedzieć z tyłu bo raz zapne raz nie.
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:25   #4131
koniakonia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,

spieszę wyjaśnić podejrzewających ,że niw mam 8 rąk,że aż taka zdolna nie jestem z tymi obiadami.Schab się robi właściwie sam, spaghetti miałam zamrożone, a rosołek to taki malusi to też nie zajmuje wiele czasu.Tu sobie siedzę i zaglądam do kuchni.

Co do leków to ja zawsze dzwonię do ginekologa mojego jak nie jestem pewna czy mogę coś brać i jego decyzja jest dla mnie ostateczna.Jak trzeba lek to trzeba.Ulotek nie czytam , ufam lekarzowi i tyle.

Pasy zapinam zawsze , obojętnie gdzie siedzę , w jakim jestem stanie, przy hamowaniu z niedużej prędkości można sobie nieźle buźkę rozkwasić chociażby, to ja dziękuje bardzo.Pilnuje też ,żeby Ci za mną siedzący mieli zapięte pasy.Zresztą wszystkich upominam.Niedawno blisko mojego miasta był wypadek, 5 osób z busa zginęło, ostre hamowanie przy dozwolonej prędkości i zderzenie , przeżył kierowca, w pasach.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A czego chcial ten facet?
O rany...ja bym padla trupem w tej sytuacji. ale ja to wógóle mam obsesję na punkcie morderców i zlodziei. jak zostaję sama w domu to konieczny jest ogląd balkonu, czy nikt tam nie siedzi

Nikki gratuluję udanej wizyty i prawie 100 % syneczka.

Cytrynka super że wyniki ok.

Koniakonia ten wózek o którym wczoraj pisałam to nie Mutsy tylko Makalu. Na żywo jest naprawdę fajny, bo tak na zdjęciach to taki sobie.
http://allegro.pl/zestaw-wozki-gondo...896396551.html
A no widzisz, a mutsy też mają taki znaczek M, niezle się ten biznes wózkowy kręci .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:29   #4132
karolca
Zakorzenienie

Pasów nie zapinam tylko z tyłu w Syrence (bo tam pasów brak).

Cieszę się, że moja buraczkowa robi taką furorę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 11:30   #4133
agabi
Rozeznanie

Dzień dobry
wróciłam z badań. glukoza jest wstrętna przynajmniej przez miesiąc nie tknę słodyczy. na sam widok słodkości mi niedobrze. zjadłam śniadanie, piję gorzką herbatkę i troszkę mi lepiej ...ale tylko troszkę.

co do uroseptu- jak miałam leukocyty podwyższone w moczu - gin kazał mi łykać.i grzecznie łykałam. tylko że mi nie pomógł i skończyło się na antybiotyku ...

pasy zapinam- zawsze
Stary 2011-11-24, 11:41   #4134
rybka13
Zakorzenienie

Siem
Nikii gratuluje chłopaczka
Trzymam kciukasy za kolejne wizyty
Ja dziś za długo nie pospałam... zasnęłam dopiero koło 3., a obudziłam się po 7. Czuję się teraz jak na kacu Dzidzia mnie nie budzi, ale zawsze kiedy się budzę jest już na nogach Może i ona nie może spać Ostatnio widzę, że jest bardziej aktywna. Chyba się sprawdza, że w 24-28tc bejbiki najwięcej się ruszają
Pasów to ja nigdy nie lubiłam zapinać, ale tu mnie mąż nauczył, bo wysoka kara Teraz w ciąży czasem zapnę, czasem nie, ale ja to jeżdżę raz na ruski rok i to max 7km
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:54   #4135
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A to tak jest, ja bym chciała więcej kilo przytyć, niezależnie czy w ciąży jestem czy nie, ale taki metabolizm, dopiero w zeszłym roku udało mi się dobić 50 kg, a tak to się miotałam między 43-48 kg przy wzroście 165 cm.

Też planuję kupno maty edukacyjnej i leżaczka. A w ogóle dziś coś mnie wzięło i zaczęłam myśleć o wyprawce. Ustaliłam z TŻ że takie większe zakupy typu wanienkę, łóżeczko, butelki, podgrzewacze itp itd to zrobimy albo między świętami albo w styczniu po świętach - liczymy na jakieś przeceny po świąteczne (o ile w tej branży w ogóle bywają). Potem to tylko dokupimy jakieś rzeczy drobne, od lutego będę mieć młyn w pracy więc wolę na spokojnie te zakupy zrobić. Natomiast ciuszki dla dzidzi planuję po lumpeksach pochodzić i za grosze jakieś pokupować.

desia Chyba w poprzednim wątku pisałam o pierogach z jagodami, po których miałam tragiczne przeżycia, w samochodzie do reklamówki Ja niby kupiłam nie mrożonki a gotowe świeże, ale jednak mi zaszkodziły okrutnie. Ale Twoje niekoniecznie muszą być takie jak moje

Ja też robię na święta i obdarowuję rodzinkę pierniczkami.
A właśnie - macie jakieś godne polecenia adaptery do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży? spojrzałam na allegro to tylko jedne jakieś znalazłam za 139 zł, trochę dużo kosztują.
Mi jest wygodnie z pasem pod brzuchem,nie wiem czy te adaptery są konieczne.Ale faktycznie nic takiego a sporo kosztuje.

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Widzę, że w podobnym czasie myślimy o wyprawce i terminie zakupów. Przejrzałam listę szajajaby z pierwszej strony i trochę jestem przerażona ilością tego wszystkiego - finansowo wyjdzie sporo, dlatego ciuszki i mebelki szukam taniej i używane, a butelki i inne akcesoria to nowe zamierzam kupić oczywiście.
Ja już mam komode-za 45f z Ikea,cztery szuflady,bardzo pojemna.Strasznie zadowolona jestem.Ciuszków sporo nakupiłam,tak że jeszcze kilka na pierwsze miesiące i stop.Będę karmić piersią,więc sporo rzeczy odpada jak butelki,podgrzewacz,termo opakowanie itp,smoczka też nie będę dziecku dawać.Moja córka też nie piła z butelek,po cycku przeszła na kubeczek,smoczka nie używała.Laktator już kupiłam TT za 10f na ebay-super mi się udało,normalnie 25-30 f.No ale jeszcze sporo zostało do kupienia.

Cytat:
Kochana mój mąż jest instruktorem nauki jazdy i mówi że nie ma obowiązku zapinania pasów jeżeli ciąża jest widoczna albo jeżeli nie jest widoczna to musisz mieć zaświadczenie od lekarza ale on zawsze kazał mi zapinać pas obojętnie czy byłam pasażerem czy kierowcą i sam mi pokazał jak to zrobić. A jak zdawałam egazmin na prawko to była Pani w ciąży bardzo widocznej i sam egzaminator jej nie kazał zapinać pasów jeżeli jej niewygodnie.
Z pasami jednak bezpieczniej nawet jak nie ma obowiązku.

A ja od dziś popołudniówki,nie cierpię tej zmiany!Ale jest możliwość,że zadzwonią,że mogę zostać w domu bo mało pracy ostatnio mamy.
Stary 2011-11-24, 12:01   #4136
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka.

No niestety noc byla dosc ciezka. Filip praktycznie cala noc mial stan podgoraczkowy 37,7 a o 4 38,0. Potem wypocil sie i mu spadlo znow do 37 ponad. Ale teraz znow ma 38 i maz pojechal z nim do lekarza.
Gardlo go nie boli, bo nawet jak mu troche spadla temp. to zjadl sniadanko, poza tym duzo pil w nocy, gdyby to bylo gardelko to nie moglby pic ani jesc.
No nic, zobaczymy co powie lekarz.
Najawyzsza temp. mial 38 wiec nie podawalismy mu nic na zbicie jej, uwazam ze do 38 nie powinno sie takiemu dziecku podawac. Wygrzewal sie i wypacal. Najgorsze bylo to ubieranie teraz, bo akurat teraz poczul sie gorzej. Rumience ma biedaczek i oczka szkliste.
I mowi ze boli go glowka. Kurcze to mnie martwi. Wczoraj tez go bolala, tak mowil. No iskad te wymioty wczorajsze?
Nic mi do glowy nie przychodzi.... Nie ma ani katarku ani kaszlu tylko ciagle ta podw. temp.
Moze jakas infekcja wirusowa? No nic, przyjada to sie dowiem.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:10   #4137
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Pasów nie zapinam tylko z tyłu w Syrence (bo tam pasów brak).

Cieszę się, że moja buraczkowa robi taką furorę
Ja zrobiłam wczoraj, bo nie miałam świeżych buraczków i powiem Ci, że super wyszła Zostało na dziś, więc obiad z głowy.
Ja zawsze z pasami jeżdżę, nie mam adaptorów. Wydaje mi się, że to ciut zbędny wydatek. Tak jak monitor oddechu...ale już o elektronicznej niani mam inne zdanie. Kupiłam dopiero jak młody skończył 9 mcy, ale używam do dzisiaj Super sprawa.
Stary 2011-11-24, 12:13   #4138
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Tak szybciutko ale Was nadrobilam

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
No któraś bierze jeszcze, bo ją pytałam czy nie boli jej głowa od tego, ale nie wiem kto to, bo ja mam pamięć dobrą ale krótką
Ja zrobiłam drugie podejście do asparginu, wczoraj znów zaczęłam brać, na razie głowa nie boli. Nie zauważyłam większego kołatania serca niż dotychczas, ale i tak nieźle mi łomocze od jakiegoś czasu. Zbytnio się tym nie przejmuję, to chyba normalne...
wiesz mnie glowa nie bolala po asparginie, ale myslalam ze po nim mam kolatania serca. Ale lekarz mnie uswiadomil wczoraj ze aspargin dziala na odwrot wiec kolatan miec nie powinnam i dlatego zlecil konsultacje u internisty. Choc to pewnie i tak nic nie wniesie, no ale dla spokoju pojde.
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
No właśnie też słyszałam o tych tabletkach osłonowych. Zobaczę jak się bedę czuła po Fenoterolu i jak będzie zbyt nieprzyjemnie to zapytam lekarki o nie.
Mam nadzieję że mnie to ominie, bo w sumie mam dość małą dawkę. 1/2 tabletki 4 razy dziennie.
ja bralam tez 4 x dz: 1/2, 1, 1/2, 1.
Cytat:
Dzien dobry!
Dzisiaj o 16 wizyta
Trzymam mocno kciuki.
Cytat:
usg mam na 5 stycznia
no to super ze wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ide mu jakas lekka zupke zrobic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:14   #4139
engela
Raczkowanie

Dziewczyny żadna z Was nic nie może mi doradzić z tym masowaniem piersi i brzucha?

Ło matko nastał czas chyba na dżinsy ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętymi
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:14   #4140
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka.

No niestety noc byla dosc ciezka. Filip praktycznie cala noc mial stan podgoraczkowy 37,7 a o 4 38,0. Potem wypocil sie i mu spadlo znow do 37 ponad. Ale teraz znow ma 38 i maz pojechal z nim do lekarza.
Gardlo go nie boli, bo nawet jak mu troche spadla temp. to zjadl sniadanko, poza tym duzo pil w nocy, gdyby to bylo gardelko to nie moglby pic ani jesc.
No nic, zobaczymy co powie lekarz.
Najawyzsza temp. mial 38 wiec nie podawalismy mu nic na zbicie jej, uwazam ze do 38 nie powinno sie takiemu dziecku podawac. Wygrzewal sie i wypacal. Najgorsze bylo to ubieranie teraz, bo akurat teraz poczul sie gorzej. Rumience ma biedaczek i oczka szkliste.
I mowi ze boli go glowka. Kurcze to mnie martwi. Wczoraj tez go bolala, tak mowil. No iskad te wymioty wczorajsze?
Nic mi do glowy nie przychodzi.... Nie ma ani katarku ani kaszlu tylko ciagle ta podw. temp.
Moze jakas infekcja wirusowa? No nic, przyjada to sie dowiem.
biedny ten Twój syneczek...przez tą pogodę wstrętną wirusy szaleją. lekarz coś poradzi i będzie lżej i Filipek szybciutko wróci do zdrowia ucałuj go i pozdrów od ciotek z wizażu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości