Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 11:59   #571
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Witam Was!

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dlatego ja angażuję męża
To tak jak ja Ostatnio to czuję że skóra na brzuszku mi się strasznie napina i nie wyobrażam sobie czegoś nie użyć a mąż ma czas na pogaduchy z maleństwem a ja mam ubaw z tych rozmów
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:03   #572
diablica071086
Zadomowienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Dlatego ja angażuję męża
szczesciara mój ma odruch a "be to tłusce dzały dzien w smarach pracuję a ty jeszcze dajesz mi oliwkę zlituj się kobieto"
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:06   #573
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Sami, sami. Uwielbiamy gotować i przy okazji wymyslać nowości. Knajpokowe jemy tylko wtedy, gdy cały dzień jesteśmy poza domem.

Sukienki śliczne, ja zakochałam się w sukienkach ze strzępiastym dołem , choć na swoim weselu miałam dopasowaną

Miałam i pytałam dziewczyn czy to groźne,ale uspokoiły mnie, że to normalne, bo dzieciątko robi sobie miejsce i rozpycha się. Teraz jak kładę się wieczorem to czuję jak na brzuchu mnie "ściąga", więc oliwka w dłoń i nic tylko to przetrwać
Dziękuje najlepsze było to że wyszłyśmy z mamą na miasto tak tylko żeby pooglądać i w drugim sklepie przymierzyłam tą i stwerdziłyśmy ze juz nigdzie nie idziemy i bierzemy ją jak tylko ją dostane w swoje łapki to wkleję zdjęcie już moje

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam, piekne macie suknie zazdroszczę ze jesteście jeszcze przed,

po usg super nie ma krwiaczka, i pan doktor zartował ze na 50 % może powiedziec płec ja byłam tak szczęściwa że nie ma krwiaka ze zaczełam jak durna blondynka prosic żeby powiedział a to przecież pól na pół a mąz nawet mnie nie przystopował ,

wczoraj pokazałam zdjęcie teściom ( macie na mailu) a teściowa że to pewnie Kornelia:brzydal : jest, boże ja z wadą wymowy od dziecka mam swojemu dac takie nieładne i trudne dla mnie do wymówienia imię, nie mówiąc o małych dzieciach w przedszkolu czy szkole

na razie jest za mały mój obcy na usg genetyczne bo ma tylko 35 mm a pan doktor robi od 45 mm więc poczekamy jeszcze 2 tyg
Dobrze ze wszystko jest już wporządku ja mam pdoobno na jajniku coś ale uspokoił mnie że po ciąży się wchłonie ale staram się o tym wogóle nie myśleć..generalnie większość badań o których tu piszecie nie miałam i nie mam pojecia co to no a najgorsze ze mój gin pwoeidział że nie bedzie na nastepnej wizycie usg a przecież juz mogłabym, zobaczyć płeć i nie wiem o co mam go spytac bo piszecie o jakiś badaniach prenatalnych 3 d itp..a może mi doradzicie coś to go przymusze do tych badań..

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie rozciągające skurcze, zwłaszcza wieczorami.

Smarujecie się już czymś przeciw rozstępom?
Ja póki co nie, nawet nie wiem w co zainwestować a skłonności do rozstępów mam straszne, mam całe plecy poorane.

Na cellulit tylko trochę Syreną się masuję, ale i tak za mało.
Ja smaruję się Mustellą jak mi się przypomni a co do bóli tez mam i takie rozciąganie i kłucie..czasami jak za szybko wstane albo wysiadam z samochodu to mnie tak zaboli że aż musze kucnąć
Stary 2011-11-24, 12:12   #574
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam i pytałam dziewczyn czy to groźne,ale uspokoiły mnie, że to normalne, bo dzieciątko robi sobie miejsce i rozpycha się. Teraz jak kładę się wieczorem to czuję jak na brzuchu mnie "ściąga", więc oliwka w dłoń i nic tylko to przetrwać
no bo nic innego złego się nie dzieje, czuje się super, tylko takie śmiesszne pobolewanie właśnie.

Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia. Będziecie wybierać się do szkoły rodzenia?
Stary 2011-11-24, 12:21   #575
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj pokazałam zdjęcie teściom ( macie na mailu) a teściowa że to pewnie Kornelia:brzydal : jest, boże ja z wadą wymowy od dziecka mam swojemu dac takie nieładne i trudne dla mnie do wymówienia imię, nie mówiąc o małych dzieciach w przedszkolu czy szkole

na razie jest za mały mój obcy na usg genetyczne bo ma tylko 35 mm a pan doktor robi od 45 mm więc poczekamy jeszcze 2 tyg
Twoje dziecko stoi na głowie.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja brzuszek smaruję emulsją Babydream dla mam z Rossmanna. Zapach mi nie przeszkadza, tylko drażni mnie, że długo się wchłania
A ja uzywam właśnie tej z Rossmana, bo szybko sie wchłania i się nie lepi. Po porannym prysznicu nie wyobrażam sobie smarowania czymś innym.

Cytat:
Dlatego ja angażuję męża
Hyhy... U mnie smarowanie nie kończy się spaniem.
Jak chcę iśc spać to smaruję się sama.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:21   #576
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Ja smaruję się Mustellą jak mi się przypomni a co do bóli tez mam i takie rozciąganie i kłucie..czasami jak za szybko wstane albo wysiadam z samochodu to mnie tak zaboli że aż musze kucnąć
co do uczucia kucia chyba każda to ma ja ostatnio z łóżka wstac nie mogłam bo miałam wrażenie że ktoś mnie szpikulcem dziabnął od środka a to dzidzia sobie miejsce robi i się rozpycha

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no bo nic innego złego się nie dzieje, czuje się super, tylko takie śmiesszne pobolewanie właśnie.

Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia. Będziecie wybierać się do szkoły rodzenia?
ja się wybieram tylko nie wiem gdzie myslalam o brochowie do przyszpitalnej ale co z tego wyjdzie nie wiem musze z gin pogadac o tym i połoznej
Stary 2011-11-24, 12:23   #577
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam Was!

To tak jak ja Ostatnio to czuję że skóra na brzuszku mi się strasznie napina i nie wyobrażam sobie czegoś nie użyć a mąż ma czas na pogaduchy z maleństwem a ja mam ubaw z tych rozmów
U nas jest podobnie, mężuś smaruje i gada z bubusiem. I mu opowiada jak to mamusia ma dobrze, bo tatus tak o nią dba
Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Dziękuje najlepsze było to że wyszłyśmy z mamą na miasto tak tylko żeby pooglądać i w drugim sklepie przymierzyłam tą i stwerdziłyśmy ze juz nigdzie nie idziemy i bierzemy ją jak tylko ją dostane w swoje łapki to wkleję zdjęcie już moje
Czekamy z niecierpliwością. Ja swoja suknię szukałam 2 miesiące biegając od salonu do salonu, aż w końcu znalazłam dwie i zadecydowała cena, bo jedna kosztowała 2500 zł, a druga (właśnie taka strzępiasta) 3700 zł
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:24   #578
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
może sama nie wiem moze mały gimnastyk nam rośnie ale najfajniejsza siostra bo jej też wysałam "twoje dziecko ma lewitujące rączki jak pokemon hunter" chyba tak sie ten pokemon nazywał
Stary 2011-11-24, 12:25   #579
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja uzywam właśnie tej z Rossmana, bo szybko sie wchłania i się nie lepi. Po porannym prysznicu nie wyobrażam sobie smarowania czymś innym.
Mi jak mężu nawali na saganek tej emulsji, to ja się mogę nią cała wysmarować ale tłumaczę, że mało trzeba, to nie

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:27   #580
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak dziewczyny, oliwką, choć coś czuję, że i tak rozstępy się pojawią, bo mam tendencję, ale łudzę się, że oliwka może je ograniczy
Dziś idę po babydream, bo zapach oliwki mnie bardzo drażni
mnie drażni zapach babydream

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Mi jak mężu nawali na saganek tej emulsji, to ja się mogę nią cała wysmarować ale tłumaczę, że mało trzeba, to nie
no ona jest bardzo wydajna

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:27   #581
onething
Zadomowienie

Cytat:

Hyhy... U mnie smarowanie nie kończy się spaniem.
Jak chcę iśc spać to smaruję się sama.
Ehhh...kiedy to było Ja pierwsze 12 tygodni czułam się fatalnie, więc każde smarowanie kończyło się spaniem Teraz powoli zaczyna być lepiej, więc liczę, że w końcu będzie nam dane nie przespać kilku nocy
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:30   #582
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=lijuana;30699251]Dziękuje najlepsze było to że wyszłyśmy z mamą na miasto tak tylko żeby pooglądać i w drugim sklepie przymierzyłam tą i stwerdziłyśmy ze juz nigdzie nie idziemy i bierzemy ją jak tylko ją dostane w swoje łapki to wkleję zdjęcie już moje

Suknia bardzo ładna gratulacje szybkiego wyboru Jak coś wpadnie w oko to nie ma co się długo zastanawiać ja też tak zrobiłam zobaczyłam swoją suknie i wiedziała to ta i mimo że był to pierwszy sklep który odwiedziłam wzięłam tą suknie i nie żałowałam była super pod każdym względem sprawdziła się
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:50   #583
doris888
Rozeznanie

a propos specyfików na rozstepy to ja zainwestowałam w Mustelle , ale chyba muszę ją odłożyć na późniejszą ciążę bo nie mogę zdzierżyć jej zapachu .. całymi dniami za mną łazi ten zapch...
chyba kupię tą emulsję z Rossmana , _agata czy ona ma jakiś delikatny zapch?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:55   #584
_agata
Zakorzenienie

No pachnie... IMO delikatnie, ale widzisz... dziewczyny piszą, że im przeszkadza ten zapach. Musisz powąchać

Dla mnie mustela za ciężka jest, za gęsta i lepka.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:00   #585
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja to zawsze jak mi coś na ten temat mąż gada, to się pytam, czy dziecku odmawia
A na mojego zupełnie to nie działa - drań!

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Smarujecie się już czymś przeciw rozstępom?
Ja póki co nie, nawet nie wiem w co zainwestować a skłonności do rozstępów mam straszne, mam całe plecy poorane.
Ja już pisałam wcześniej, że kupiłam olejek przeciw rozstępom z Eucerin TEN - fajny brzuszek po nim jest i wchłania się szybciej niż oliwka z bambino, której wcześniej używałam. Niestety - na razie ciężko powiedzieć czy działa, ale rozstępów nie widać.

Cytat:
szczesciara mój ma odruch a "be to tłusce dzały dzien w smarach pracuję a ty jeszcze dajesz mi oliwkę zlituj się kobieto"
Mój oliwki i olejki toleruje tylko w innych okolicznościach
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:01   #586
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
No pachnie... IMO delikatnie, ale widzisz... dziewczyny piszą, że im przeszkadza ten zapach. Musisz powąchać

Dla mnie mustela za ciężka jest, za gęsta i lepka.
Agata pewnie kupiłaś mustele action intensive, która ma likwidować rozstępy - jest gęsta i lepka to fakt, z kolei ta double action jest typowo dla zapobiegania powstawania rozstępów i ten balsam jest wręcz rzadki jeśli chodzi o konsystencję

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:07   #587
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, do szkoły rodzenia idziecie już w 20. tygodniu?
Szkołę rodzenia powinno się skończyć 4-6 tygodni przed planowanym terminem porodu, zazwyczaj wypada jakieś 5 tygodni przed.
Zajęcia trwają różnie, zazwyczaj od 4 do 7 tygodni, powinnyśmy więc zaczynać ok. 28 tygodnia.
Mamy jeszcze trochę czasu.
dzis bylam w UM i zoabaczylam plakat o organizowanej szkole rodzenia finansowanej przez UM - warunki: 1-sze dziecko, zameldowanie w danym miescie, 26. tydzien ciazy

wszystko fajnie ale termin juz był
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:07   #588
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja też używam tego specyfiku z rossmana i jestem bardzo zadowolona no poza tym, że ma fajną cenę
Stary 2011-11-24, 13:22   #589
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
my mieliśmy termin na 21 września 2012 Ale nam też dzidzi zrobiło psikusa i sprawa została przyspieszona

Kochane, miałyście bądź macie kłucie w podbrzuszu? Wczoraj nacisnęłam sobie lekko brzuch i poczułam takie promieniowanie aż do samego dołu. Nie było to bardzo bolesne, ale nieprzyjemne. Teraz już tego nie ma.
ja rowniez gratuluje podwojnie - dzidziusia i slubu

nie zmarznij

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
ja też używam tego specyfiku z rossmana i jestem bardzo zadowolona no poza tym, że ma fajną cenę
dla mnie poki co istnieje tylko oliwka z Johnsona
i za rada tesciowej masuje brzuch ostra strona gąbki.
Stary 2011-11-24, 13:28   #590
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a propos specyfików na rozstepy to ja zainwestowałam w Mustelle , ale chyba muszę ją odłożyć na późniejszą ciążę bo nie mogę zdzierżyć jej zapachu .. całymi dniami za mną łazi ten zapch...
chyba kupię tą emulsję z Rossmana , _agata czy ona ma jakiś delikatny zapch?
mi zwiększa mdłości

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-24, 13:29   #591
lula177
Zakorzenienie

dziewczyny, a macie jakieś sposoby na bole głowy? bo mnie od kilku dni męczą i nie mogę sobie proadzić

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:32   #592
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja rowniez gratuluje podwojnie - dzidziusia i slubu

nie zmarznij

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

dla mnie poki co istnieje tylko oliwka z Johnsona
i za rada tesciowej masuje brzuch ostra strona gąbki.
dziękuję bardzo
a co do brzucha, też używałam oliwki, ale zaczeło mnie irytować, że zawsze byłam po niej cała tłusta i w ogóle.
Stary 2011-11-24, 13:33   #593
moniczka1302
Wtajemniczenie

tak mi palce spuchly ze obraczke i pierscionek musialam zdjac - czulam sie jak singielka :P

prawie jak !!!
Stary 2011-11-24, 13:35   #594
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a macie jakieś sposoby na bole głowy? bo mnie od kilku dni męczą i nie mogę sobie proadzić
Mnie ginekolog powiedział że mogę brać Codipar 500..pół tabletki ale w częstotliwości co 8 godzin ,,na szczęscie ból przeszedł po pierwszej.
Stary 2011-11-24, 13:38   #595
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
jejcia ja też to przeżywałam, odpukać, na razie jest okej . Ale nie byłam sobie w stanie poradzić ani normalnie funkcjonowac. Mi gin powiedział, że mogę brać paracetamol i strasznie długo się przed tym broniłam ale w końcu nie wytrzymałam i przeszło mi po pierwszej tabletce.
Stary 2011-11-24, 13:42   #596
śliweńka
Zakorzenienie

mnie na szczęście jeszcze bóle głowy nie dopadły ale za o bioder w nocy buuuuuuuuu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-24, 13:42   #597
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
jejcia ja też to przeżywałam, odpukać, na razie jest okej . Ale nie byłam sobie w stanie poradzić ani normalnie funkcjonowac. Mi gin powiedział, że mogę brać paracetamol i strasznie długo się przed tym broniłam ale w końcu nie wytrzymałam i przeszło mi po pierwszej tabletce.
Tez miałam straszne bole głowy, robiłam sobie zimne okłady, nie wziełam zadnej tabletki,na szczescie od ok.1,5 tyg. boli nie mam.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:51   #598
Dasti80
Zakorzenienie

Hej

Ja używam mustelli i bardzo mi odpowiada

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
tak mi palce spuchly ze obraczke i pierscionek musialam zdjac - czulam sie jak singielka :P

prawie jak !!!
heh... też mi trochę spuchły, zdjęłam obrączkę i zaręczynowy i tak mi łyyyso z gołymi palcami

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:52   #599
diablica071086
Zadomowienie

podobno maśc tygrysia czy coś takiego pomaga jak się posmaruje skronie , mdłości mnie ominęły ale chyba ból głowy już mi nie odpuści bo wczoraj wieczorem nie wiedziałam co jest nie tak, ze tak bolało na szczeście sen pomógł
a ja zapomniałam załorzyc po tym jak pierogi kleiłam i znowu na wizycie u gin byłam jako panna ale z mężem przyszłam

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2011-11-24 o 13:53
Stary 2011-11-24, 13:55   #600
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie fakt, że będzie widać brzuszek nie jest straszny. My i tak ślub intensywnie planowaliśmy, a że się pojawił ludzik na świecie wcześniej - widocznie tak miało być.
Też planuje do niej dobrać jakieś futerko, albo właśnie ciepłe bolerko, w końcu to zima, jak temperatura będzie poniżej zera to zamarznę.

Dzisiaj narzeczony się na mnie wkurzył kupił mi pół kilo migdałów w karobie rano, żebym miała co zżerać i , żeby było w miarę zdrowo. Natomiast ja jadąc po niego do pracy zajechałam do Tesco i nie mogłam się oprzeć po prostu tym wszystkim żelkom, które były na wagę... No normalnie się do mnie uśmiechały Więc kupiłam I powiedział, że więcej mi karobu nie kupi. Zobaczymy na jak długo się zdadzą jego groźby, jak mu powiem, że to dziecko chce
może głupie pytanie, ale co to jest 'karob'?

Cytat:
Paracetamol. Długo się broniłam, ale jak już mnie z bólu zaczęło mdlić i mroczki po każdym podniesieniu z krzesła się pojawiły, to wzięłam i pomogło. Teraz jak się ból pojawia to już się nie męczę tylko biorę od razu

Cytat:

prawie jak !!!
ja mam na odwrót. Obrączka mi spada z palca i też panną jestem znowu
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości