Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 12:18   #4141
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Dziewczyny żadna z Was nic nie może mi doradzić z tym masowaniem piersi i brzucha?

Ło matko nastał czas chyba na dżinsy ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętymi
ale co tu doradzać? Smarujesz się tak, jak ci wygodniej, tyle.
Ja mam łaskotki okropne. Więc robie to najszybciej jak mogę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:27   #4142
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka.

No niestety noc byla dosc ciezka. Filip praktycznie cala noc mial stan podgoraczkowy 37,7 a o 4 38,0. Potem wypocil sie i mu spadlo znow do 37 ponad. Ale teraz znow ma 38 i maz pojechal z nim do lekarza.
Gardlo go nie boli, bo nawet jak mu troche spadla temp. to zjadl sniadanko, poza tym duzo pil w nocy, gdyby to bylo gardelko to nie moglby pic ani jesc.
No nic, zobaczymy co powie lekarz.
Najawyzsza temp. mial 38 wiec nie podawalismy mu nic na zbicie jej, uwazam ze do 38 nie powinno sie takiemu dziecku podawac. Wygrzewal sie i wypacal. Najgorsze bylo to ubieranie teraz, bo akurat teraz poczul sie gorzej. Rumience ma biedaczek i oczka szkliste.
I mowi ze boli go glowka. Kurcze to mnie martwi. Wczoraj tez go bolala, tak mowil. No iskad te wymioty wczorajsze?
Nic mi do glowy nie przychodzi.... Nie ma ani katarku ani kaszlu tylko ciagle ta podw. temp.
Moze jakas infekcja wirusowa? No nic, przyjada to sie dowiem.
Aguśka widzę że Filip ma takie objawy jak Antek w piątek wymioty + temperatura 38 zero kataru zero kaszlu. W nocy Antkowi dochodziło do 39,7 miał jakiegoś wirusa dostał jakiś syrop na tego wirusa i nurofen forte dzisiaj dopiero zaskoczył z jedzeniem. Będzie dobrze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:28   #4143
koniakonia
Zakorzenienie

Aguśka oby to nic poważnego nie było ,zwykłe przeziębienie też się tak zaczyna, ale może to zatoki albo uszko?Oby nie . Mam nadzieję,że lekarz pomoże Biedaczkowi , nie znoszę jak dzieci chorują
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:33   #4144
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć Laski
Ja się tylko witam.. mam dzis to surprise party dla meza i wlasnie przywiozlam tort zaraz ide przestawiac meble w kuchni (bo za duzo gosci naspraszalam i mi sie nie pomeiszcza na regularnym stole ) ide robic bagietki i rozki ... Buuuzia .... chyba odezwe sie dopeiro jutro
Stary 2011-11-24, 12:34   #4145
engela
Raczkowanie

karolca chodzi mi o sposób masażu, czy na brzuchu mają być ruchy okrągłe czy do serca, piersi przed ciążą masowałam ku górze żeby jędrne pomarańczki były, a nie jak jajka sadzone no i nie wiem czy robić tak dalej

co do chorowania... to powiem Wam,że lubiłam chorować w dzieciństwie... ta troska i uwaga mamy
te pyszne dania które były wymślane pode mnie...
zabawy np.pieczątki z ziemniaków...
naprawdę lubiłam chorować
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:35   #4146
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zanim zacznę nadrabiać zaległości mam pytanie może jesteście w stanie mi pomóc.
Chodzi mi o Urosept i urinal- czy te leki można brać w ciąży???

na ulotce uroseptu jest napisane że "nie zaleca się stosowania" ze względu na brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania ale z drugiej strony wyszukałam info że jednak lekarze polecają ten lek, w aptece też farmaceutka twierdziła że można- choć ich pozwolenie biorę w nawias
Ja biorę od 12tc codziennie tabletkę urinalu - tak jak już dziewczyny pisały to jest czysta żurawina, więc nawet można sobie kupić suszoną lub soczek i pić łyżkę dziennie lub jeść parę owoców ja jestem za leniwa, więc kupuję opakowanie 60 szt urinalu i łykam codziennie.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamusią

Wczoraj byłam na USG z mężem i wszystko okazało się dobrze
Na 99% chłopczyk. aktualnie przewidywana jego masa to 300g mąż powiedział do lekarza to jak dobra czekolada .
Serduszko czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe
Wszystko tak jak być powinno Szczerze to taka ulga usłyszeć że wszystko jest OK
Gratuluję synusia i zdrowy jak byk

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dam znac, oczywiscie, tyle ze w poniedzialek bo dopiero wtedy mam 3d , dzisiaj tylko wizyta i pewnie tylko szybki rzut oka na serduszko. Tak moj gin robi ze na normalnej wizycie tylko spojrzymy ze dzidzius jest i ma sie dobrze a szczegolowe badanie polowkowe bedzie chyba gdzies za 3 tyg.
Mam jednak cicha nadzieje ze byc moze uda sie tak nawet na szybko zobaczyc co tam jest pomiedzy nozkami, oby nic nie dyndalo
za babeczkę

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jestem po wizycie u gina badania mam w porzadku w tym glukoza ok
usg mam na 5 stycznia

ale zla jestem! od wczoraj w domu w orange nie mam zasiegu a w salonie rozkladaja rece, biuro obslugi zajete w kolko a ja nie mam zamiaru stac na dworzu i dzonic pol godziny
Super, że wszystko dobrze i glukoza przeżyta ja w Wawie mam ten sam problem - mieszkam na 19stym piętrze i często tu gubi zasięg Orange lub przerywa w trakcie rozmowy.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
ja mam czerwono - czarny. Ile Ty tych obiadów gotujesz ja nie mogę. Ja mam jak na razie pomysł na sos pieczarkowy + ziemniaki i chciałam mielone zrobić do tego ale nie mam jak wyjść do sklepu
A u mnie na obiad będzie kebab... Nie mam za bardzo nic w lodówce, jutro TŻ do mnie przyjeżdża to skoczymy po większe zakupy, tak to mam tylko porcje śniadaniowo-kolacjowe. Więc muszę kebaba zamówić...

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wróciłam z badań. glukoza jest wstrętna przynajmniej przez miesiąc nie tknę słodyczy. na sam widok słodkości mi niedobrze. zjadłam śniadanie, piję gorzką herbatkę i troszkę mi lepiej ...ale tylko troszkę.
Oj biedna... Ale najważniejsze, że to już za Tobą

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka.

No niestety noc byla dosc ciezka. Filip praktycznie cala noc mial stan podgoraczkowy 37,7 a o 4 38,0. Potem wypocil sie i mu spadlo znow do 37 ponad. Ale teraz znow ma 38 i maz pojechal z nim do lekarza.
Gardlo go nie boli, bo nawet jak mu troche spadla temp. to zjadl sniadanko, poza tym duzo pil w nocy, gdyby to bylo gardelko to nie moglby pic ani jesc.
No nic, zobaczymy co powie lekarz.
Najawyzsza temp. mial 38 wiec nie podawalismy mu nic na zbicie jej, uwazam ze do 38 nie powinno sie takiemu dziecku podawac. Wygrzewal sie i wypacal. Najgorsze bylo to ubieranie teraz, bo akurat teraz poczul sie gorzej. Rumience ma biedaczek i oczka szkliste.
I mowi ze boli go glowka. Kurcze to mnie martwi. Wczoraj tez go bolala, tak mowil. No iskad te wymioty wczorajsze?
Nic mi do glowy nie przychodzi.... Nie ma ani katarku ani kaszlu tylko ciagle ta podw. temp.
Moze jakas infekcja wirusowa? No nic, przyjada to sie dowiem.
Szkoda Filipka, że tak się męczy ale może lekarz coś zaradzi, wyleży się i wróci szybko do zdrówka. Trzymam kciuki

Cytat:
Dziewczyny żadna z Was nic nie może mi doradzić z tym masowaniem piersi i brzucha?

Ło matko nastał czas chyba na dżinsy ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętymi
Ja nie masuję zbyt mocno, w sumie to normlanie jakbym balsam wcierała, nie robię tego jakoś specjalistycznie
I wczoraj na uczelni też miałam takie spostrzeżenie, że niestety z przedciążowymi dżinsami muszę się pożegnać... Może w weekend coś zakupię, a jak nie to legginsy mam...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:35   #4147
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
My mamy siedzenia recaro w samochodzie i sa przewygodne! wiec pewnie foteliki tez maja super
Znajomi mają dla córki ten fotelik i są bardzo zadowoleni. bo mają do drugiego auta jakiejś innej firmy nie regulowany, to mała im strasznie lata po tym foteliku mimo, że porządnie pasy ustawione i nie powinna, a jednak jakaś różnica jest

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a ja z waszym załatwianiem się bo u mnie ciężko jem jabłka i nic
U mnie różnie, raz lepiej raz gorzej. :/ u mnie sprawdzały się idealnie twarde gruszki, mieliśmy swoje. Teraz różnie, ale nie stosuje jakiś żadnych środków, czasem jabłko, czasem jogurt pomoże. różnie...

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie jak powinno się smarować brzuch i piersi?
Mam mase specyfików,ale mam wrażenie,że nie robię tego dobrze...
dużo kobiet mi mówi, że samo posmarowanie może nie wiele dać, dlatego najlepiej jest chwilę wmasowywać krem w brzuch czy tam uda. to podobno lepiej działa na wchłanianie. ale jakie ruchy sa najlepsze na to to nie mam pojęcia

Co do materacy do łóżeczka to my będziemy kupować pianka gryka kokos.

A co do tego adaptera na pasy to nie wiedziałam, że on tyle kosztuje
Ja się zapinam cały czas, nasłuchałam się różnych historii od brata mojej mamy, który jest ratownikiem medycznym, więc nawet z tyłu się zapinam.
Raz opowiadał jak przyjechali do wypadku, osobówka miała dachowanie. podchodzi do auta, a tam pełno krwi, widzi fotelik zakrwawiony z dalsza i aż go ciary przeszły. Co się okazało, w aucie jechali rodzice z przodu-zapięci, z tyłu dwójka dzieci w fotelikach-zapiętych, na środku siedziała babcia-nie zapięta, która narobiła strasznej masakry w aucie, tym że nie była zapięta. Rzucało ją po całym aucie, więc wszystkich poobijała, skopała, odrapała, stąd tyle krwi, bo tak to ani rodzicom ani tym dzieciom nic się nie stało, po za lekkimi obtarciami. Natomiast babcia miała sporo złamań. :/ więc ja się zapinam zawsze, i też nie jadę dopóki wszyscy się nie zapną mi w aucie.

Mam pytanko, mogę używać tantum rosa albo zażywać lactibios femina w ciąży?

dzień dobry.
się rozpisałam
ja piję sobie sok malinowy domowej roboty i do tego zajadam się kokosankami.
nie wiem co na obiad zrobić?!

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:38
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:37   #4148
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca chodzi mi o sposób masażu, czy na brzuchu mają być ruchy okrągłe czy do serca, piersi przed ciążą masowałam ku górze żeby jędrne pomarańczki były, a nie jak jajka sadzone no i nie wiem czy robić tak dalej

co do chorowania... to powiem Wam,że lubiłam chorować w dzieciństwie... ta troska i uwaga mamy
te pyszne dania które były wymślane pode mnie...
zabawy np.pieczątki z ziemniaków...
naprawdę lubiłam chorować
ja najpierw wcieram ruchem okrężnym, potem góra-dół
a piersi okrężnym.
i jest to raczej "głaskanie" skóry niż masowanie. Robię to szybko aby nie załaskotać się na śmierć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 12:41   #4149
Karo89
Zakorzenienie

Karolca to aż takie masz łaskotki? hehe to nie źle ja mam, ale na stopach, i takie średnie po ciele, za to Tż ma takie, że wystarczy się popatrzeć na niego i powiedzieć o łaskotaniu to już się jest masakra śmiechowa

Stary 2011-11-24, 12:45   #4150
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Znajomi mają dla córki ten fotelik i są bardzo zadowoleni. bo mają do drugiego auta jakiejś innej firmy nie regulowany, to mała im strasznie lata po tym foteliku mimo, że porządnie pasy ustawione i nie powinna, a jednak jakaś różnica jest

U mnie różnie, raz lepiej raz gorzej. :/ u mnie sprawdzały się idealnie twarde gruszki, mieliśmy swoje. Teraz różnie, ale nie stosuje jakiś żadnych środków, czasem jabłko, czasem jogurt pomoże. różnie...

dużo kobiet mi mówi, że samo posmarowanie może nie wiele dać, dlatego najlepiej jest chwilę wmasowywać krem w brzuch czy tam uda. to podobno lepiej działa na wchłanianie. ale jakie ruchy sa najlepsze na to to nie mam pojęcia

Co do materacy do łóżeczka to my będziemy kupować pianka gryka kokos.

A co do tego adaptera na pasy to nie wiedziałam, że on tyle kosztuje
Ja się zapinam cały czas, nasłuchałam się różnych historii od brata mojej mamy, który jest ratownikiem medycznym, więc nawet z tyłu się zapinam.
Raz opowiadał jak przyjechali do wypadku, osobówka miała dachowanie. podchodzi do auta, a tam pełno krwi, widzi fotelik zakrwawiony z dalsza i aż go ciary przeszły. Co się okazało, w aucie jechali rodzice z przodu-zapięci, z tyłu dwójka dzieci w fotelikach-zapiętych, na środku siedziała babcia-nie zapięta, która narobiła strasznej masakry w aucie, tym że nie była zapięta. Rzucało ją po całym aucie, więc wszystkich poobijała, skopała, odrapała, stąd tyle krwi, bo tak to ani rodzicom ani tym dzieciom nic się nie stało, po za lekkimi obtarciami. Natomiast babcia miała sporo złamań. :/ więc ja się zapinam zawsze, i też nie jadę dopóki wszyscy się nie zapną mi w aucie.

Mam pytanko, mogę używać tantum rosa albo zażywać lactibios femina w ciąży?

dzień dobry.
się rozpisałam
ja piję sobie sok malinowy domowej roboty i do tego zajadam się kokosankami.
nie wiem co na obiad zrobić?!
Lacibios femina właśnie zaczynam dzisiaj brać, antybiotyk wchodzi , więc bez tego ani rusz.
Stary 2011-11-24, 12:52   #4151
Zia_
Zadomowienie

Bry laseczki!
Znow mam 11 stron zaleglosci, wczoraj lecialam z powrotem do domu (do Dublina) a dzis od rana w pracy. Ponadrabiam was wieczorem i od jutra obiecuje wiecej sie odzywac
Jak do 15 tyg nie mialam wogole brzucha tak teraz w zastraszajacym tempie mi rosnie! Jeszcze sie ludzilam ze moze malo widac ale wczoraj na lotnisku jakies laski pozbawily mnie zludzen tekstem '...ta pani w ciazy...'
Siostra kupila mi super bluzi ciazowe, wiec od rana paraduje w jednej z nich. Cos czuje ze zaczne sie czesciej mierzyc w obwodze bebzonka zeby wiedziec jak mi przyrasta. Wagowo w 21tyg ok 5kg na plusie.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:52   #4152
rybka13
Zakorzenienie

Aguska też myślę, że to wirus, skoro nie ma żadnych objawów grypowych, dobrze że już u lekarza, na pewno coś zaradzi i mały szybko wróci do formy i dalej będzie Ci dokuczał Ale wiem, że mamie ciężko jak widzi takie bezbronne smutne dziecko
A co do asparginu jeszcze-nie wiedziałam że na serce dobrze robi, ja nie widzę różnicy ani na lepsze ani na gorsze. Myślę, że skoro serce ma teraz tyle krwi do przepompowania, ma prawo trochę wariować. Ale Ty jak masz skierowanie na badanie, to oczywiście sprawdź to na pewno nie zaszkodzi
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:55   #4153
monika83
Raczkowanie

Dzien dobry My jestesmy w trakcie przeprowadzki, wiec tylko wpadam z doskoku zobaczyc co u Was slychac.
Tantum rosa mozna uzywac, 2 tygodnie temu zalecil mi to moj gin, wiec spokojnie.
W sobote jedziemy na drugie urodzinki mojegoo chrzesniaka, a ja caly czas kicham i prycham, mam nadzieje ze zdazy mi to paskudztwo przejsc do soboty...
Wczoraj swiezo zapoznany facet spytal mojego tz czy chce byc przy porodzie, a tez ze oczywiscie. Ze wie ze rozne rzeczy sie dzieja, ale nei chce w tak waznej chwili zostawic mnie samej, milutko mi sie zrobilo A dzis wieczorkiem jedziemy na kontrolne usg, mam nadzieje ze wszystko jest ok! bo przez to ze nei czuje jeszcze ruchow zaczynam sie niepotrzebnie nakrecac.
Zrobilam sobie przed chwila makaron z sosem, i za rada zaprzyjaznionego wlocha zamiast ugotowac makaron osobno sprobowalam to zrobic w sosie. Efekt: przypalony garnek, twardawy makaron, konsystencja kitu, mozna postawic lyzke. A tak mialam ochoe na dobry makaron

Gratuluje kolejnym mamusiom poznanania plci!
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:58   #4154
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Karolca to aż takie masz łaskotki? hehe to nie źle ja mam, ale na stopach, i takie średnie po ciele, za to Tż ma takie, że wystarczy się popatrzeć na niego i powiedzieć o łaskotaniu to już się jest masakra śmiechowa
na brzuchu tak, ale tylko dlatego, że skóra nieco się rozciągnęła.
Miałam kolegę w liceum, który jak tylko próbował wyciągnąć ręce w moją stronę, to śmiałam się jak głupia nigdy nawet ie próbował mnie łaskotać. Nie wiem, jakąś alergię na niego miałam

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry laseczki!
Znow mam 11 stron zaleglosci, wczoraj lecialam z powrotem do domu (do Dublina) a dzis od rana w pracy. Ponadrabiam was wieczorem i od jutra obiecuje wiecej sie odzywac
Jak do 15 tyg nie mialam wogole brzucha tak teraz w zastraszajacym tempie mi rosnie! Jeszcze sie ludzilam ze moze malo widac ale wczoraj na lotnisku jakies laski pozbawily mnie zludzen tekstem '...ta pani w ciazy...'
Siostra kupila mi super bluzi ciazowe, wiec od rana paraduje w jednej z nich. Cos czuje ze zaczne sie czesciej mierzyc w obwodze bebzonka zeby wiedziec jak mi przyrasta. Wagowo w 21tyg ok 5kg na plusie.
Mój brzuch uwidocznił się w 17-18 tydzień, mniej więcej jak zaczęłam czuć ruchy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 12:59   #4155
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja się zmobilizowałam i posprzątałam w kuchni, wstawiłam pranie i uszykowałam pieczarki na sos a teraz szukam motywacji żeby iść prasować ale nie chce mi się

Stary 2011-11-24, 12:59   #4156
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Zapomniałam powiedzieć, że wrzuciłam foto na mejla

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:00   #4157
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja najpierw wcieram ruchem okrężnym, potem góra-dół
a piersi okrężnym.
i jest to raczej "głaskanie" skóry niż masowanie. Robię to szybko aby nie załaskotać się na śmierć
A to można się samemu połaskotać?? Jesteś chyba jakimś wyjątkiem
Jest tu jeszcze jakaś laska co potrafi? Bo dla mnie to zawsze było niemożliwe... jestem zaskoczona
Stary 2011-11-24, 13:02   #4158
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Aguska też myślę, że to wirus, skoro nie ma żadnych objawów grypowych, dobrze że już u lekarza, na pewno coś zaradzi i mały szybko wróci do formy i dalej będzie Ci dokuczał Ale wiem, że mamie ciężko jak widzi takie bezbronne smutne dziecko
A co do asparginu jeszcze-nie wiedziałam że na serce dobrze robi, ja nie widzę różnicy ani na lepsze ani na gorsze. Myślę, że skoro serce ma teraz tyle krwi do przepompowania, ma prawo trochę wariować. Ale Ty jak masz skierowanie na badanie, to oczywiście sprawdź to na pewno nie zaszkodzi
Grypa to choroba wirusowa
tak piszę,żeby nie brać na grypę przypadkiem antybiotyków

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Jest tu jeszcze jakaś laska co potrafi? Bo dla mnie to zawsze było niemożliwe... jestem zaskoczona
nie potrafię, za to potrafię powstrzymać się przed łaskotkami na stopach
Stary 2011-11-24, 13:02   #4159
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry My jestesmy w trakcie przeprowadzki, wiec tylko wpadam z doskoku zobaczyc co u Was slychac.
Tantum rosa mozna uzywac, 2 tygodnie temu zalecil mi to moj gin, wiec spokojnie.
W sobote jedziemy na drugie urodzinki mojegoo chrzesniaka, a ja caly czas kicham i prycham, mam nadzieje ze zdazy mi to paskudztwo przejsc do soboty...
Wczoraj swiezo zapoznany facet spytal mojego tz czy chce byc przy porodzie, a tez ze oczywiscie. Ze wie ze rozne rzeczy sie dzieja, ale nei chce w tak waznej chwili zostawic mnie samej, milutko mi sie zrobilo A dzis wieczorkiem jedziemy na kontrolne usg, mam nadzieje ze wszystko jest ok! bo przez to ze nei czuje jeszcze ruchow zaczynam sie niepotrzebnie nakrecac.
Zrobilam sobie przed chwila makaron z sosem, i za rada zaprzyjaznionego wlocha zamiast ugotowac makaron osobno sprobowalam to zrobic w sosie. Efekt: przypalony garnek, twardawy makaron, konsystencja kitu, mozna postawic lyzke. A tak mialam ochoe na dobry makaron

dobre, to od teraz to jest przepis jak nie gotować makaronu
Stary 2011-11-24, 13:04   #4160
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś zrobiłam taką pomidorówkę z ryżem, że też łycha stała zupa była z paczki, wakacje i chciałam towarzystwo dobrze nakarmić
Stary 2011-11-24, 13:04   #4161
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Znam kilka takich osób
Przed ciążą też wydawało mi się to niemożliwe. A jednak

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 13:07   #4162
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Grypa to choroba wirusowa
tak piszę,żeby nie brać na grypę przypadkiem antybiotyków

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

nie potrafię, za to potrafię powstrzymać się przed łaskotkami na stopach
1. Wredna...miałam na myśli, że nie od przeziębienia
2. To zupełnie inne zdolności Ja też czasem potrafię, ale to nie jest takie proste

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Wiecie co, czuje się jak najarana, z każdego postu się śmieje...
A może wy dziś takie głupoty piszecie haha
Stary 2011-11-24, 13:10   #4163
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Coś Ty brała dzisiaj?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 13:12   #4164
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
1. Wredna...miałam na myśli, że nie od przeziębienia
2. To zupełnie inne zdolności Ja też czasem potrafię, ale to nie jest takie proste

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

No wredna małpa , kobita grypa
Przyznaj się co piłaś ?
Stary 2011-11-24, 13:12   #4165
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Będzie mielone do sosu pieczarkowego szwagierka mi kupi

Stary 2011-11-24, 13:13   #4166
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieć, dziękuję

Cytat:
na brzuchu tak, ale tylko dlatego, że skóra nieco się rozciągnęła.
Miałam kolegę w liceum, który jak tylko próbował wyciągnąć ręce w moją stronę, to śmiałam się jak głupia nigdy nawet ie próbował mnie łaskotać. Nie wiem, jakąś alergię na niego miałam

Cytat:
dobre, to od teraz to jest przepis jak nie gotować makaronu
o tym samym pomyślałam

Stary 2011-11-24, 13:13   #4167
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty brała dzisiaj?
A co... też by chciała...?
Chyba krótki sen tak na mnie działa, może codziennie będę wcześniej wstawać
Stary 2011-11-24, 13:14   #4168
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak , ja na kacu zawsze miałam głupawkę
Stary 2011-11-24, 13:15   #4169
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Przydałoby się na poprawę humoru

Dobra, znikam do łazienki na trochę, trzeba zrobić z siebie człowieka (czyt. umyć włosy).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 13:15   #4170
gucia6
Zakorzenienie

czesc dziewuszki

ja dzis czuje sie masakrycznie, tylko bym spala, z nosa mi cieknie, gardlo drapie, czuje ucisk na zatoki... najchetniej to bym wypila cala butelke winka czosnkowego od razu, ale wiem, ze by zaszkodzilo... ... ehh... czemu przeziebienia nie mozna wyleczyc w 1 dzien

Cytat:
ja odwrotnie, nienawidzilam chorowac... mimo ze mama o mnie sie troszczyla itd, to zawsze uwazala i mi wyrzucala, ze to moja wina, ze jestem chora
dlatego czesto jej nie mowilam ze sie zle czuje i w wyrku ladowalam dopiero jak dzwonili ze szkoly, ze sie slaniam i mam wysoka goraczke...
dopiero jak sie wyprowadzilam z domu (20 lat) moglam sobie pochorowac ze spokojem i bez stresu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości