|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
![]() Ja mam łaskotki okropne. Więc robie to najszybciej jak mogę
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka oby to nic poważnego nie było
,zwykłe przeziębienie też się tak zaczyna, ale może to zatoki albo uszko?Oby nie . Mam nadzieję,że lekarz pomoże Biedaczkowi , nie znoszę jak dzieci chorują |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski
Ja się tylko witam.. mam dzis to surprise party dla meza i wlasnie przywiozlam tort zaraz ide przestawiac meble w kuchni (bo za duzo gosci naspraszalam i mi sie nie pomeiszcza na regularnym stole ) ide robic bagietki i rozki ... Buuuzia .... chyba odezwe sie dopeiro jutro |
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
karolca chodzi mi o sposób masażu, czy na brzuchu mają być ruchy okrągłe czy do serca, piersi przed ciążą masowałam ku górze żeby jędrne pomarańczki były, a nie jak jajka sadzone no i nie wiem czy robić tak dalej
![]() co do chorowania... to powiem Wam,że lubiłam chorować w dzieciństwie... ta troska i uwaga mamy ![]() te pyszne dania które były wymślane pode mnie... zabawy np.pieczątki z ziemniaków... naprawdę lubiłam chorować
|
|
|
|
#4146 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za babeczkę ![]() Cytat:
ja w Wawie mam ten sam problem - mieszkam na 19stym piętrze i często tu gubi zasięg Orange lub przerywa w trakcie rozmowy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale może lekarz coś zaradzi, wyleży się i wróci szybko do zdrówka. Trzymam kciukiCytat:
![]() I wczoraj na uczelni też miałam takie spostrzeżenie, że niestety z przedciążowymi dżinsami muszę się pożegnać... Może w weekend coś zakupię, a jak nie to legginsy mam...
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie różnie, raz lepiej raz gorzej. :/ u mnie sprawdzały się idealnie twarde gruszki, mieliśmy swoje. Teraz różnie, ale nie stosuje jakiś żadnych środków, czasem jabłko, czasem jogurt pomoże. różnie... Cytat:
Co do materacy do łóżeczka to my będziemy kupować pianka gryka kokos. A co do tego adaptera na pasy to nie wiedziałam, że on tyle kosztuje ![]() Ja się zapinam cały czas, nasłuchałam się różnych historii od brata mojej mamy, który jest ratownikiem medycznym, więc nawet z tyłu się zapinam. Raz opowiadał jak przyjechali do wypadku, osobówka miała dachowanie. podchodzi do auta, a tam pełno krwi, widzi fotelik zakrwawiony z dalsza i aż go ciary przeszły. Co się okazało, w aucie jechali rodzice z przodu-zapięci, z tyłu dwójka dzieci w fotelikach-zapiętych, na środku siedziała babcia-nie zapięta, która narobiła strasznej masakry w aucie, tym że nie była zapięta. Rzucało ją po całym aucie, więc wszystkich poobijała, skopała, odrapała, stąd tyle krwi, bo tak to ani rodzicom ani tym dzieciom nic się nie stało, po za lekkimi obtarciami. Natomiast babcia miała sporo złamań. :/ więc ja się zapinam zawsze, i też nie jadę dopóki wszyscy się nie zapną mi w aucie. Mam pytanko, mogę używać tantum rosa albo zażywać lactibios femina w ciąży? dzień dobry. się rozpisałam ja piję sobie sok malinowy domowej roboty i do tego zajadam się kokosankami. ![]() nie wiem co na obiad zrobić?!
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-11-24 o 12:38 |
||
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piersi okrężnym. i jest to raczej "głaskanie" skóry niż masowanie. Robię to szybko aby nie załaskotać się na śmierć
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca to aż takie masz łaskotki?
hehe to nie źle ja mam, ale na stopach, i takie średnie po ciele, za to Tż ma takie, że wystarczy się popatrzeć na niego i powiedzieć o łaskotaniu to już się jest masakra śmiechowa
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Bry laseczki!
Znow mam 11 stron zaleglosci, wczoraj lecialam z powrotem do domu (do Dublina) a dzis od rana w pracy. Ponadrabiam was wieczorem i od jutra obiecuje wiecej sie odzywac ![]() Jak do 15 tyg nie mialam wogole brzucha tak teraz w zastraszajacym tempie mi rosnie! Jeszcze sie ludzilam ze moze malo widac ale wczoraj na lotnisku jakies laski pozbawily mnie zludzen tekstem '...ta pani w ciazy...' ![]() Siostra kupila mi super bluzi ciazowe, wiec od rana paraduje w jednej z nich. Cos czuje ze zaczne sie czesciej mierzyc w obwodze bebzonka zeby wiedziec jak mi przyrasta. Wagowo w 21tyg ok 5kg na plusie. |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska też myślę, że to wirus, skoro nie ma żadnych objawów grypowych, dobrze że już u lekarza, na pewno coś zaradzi i mały szybko wróci do formy i dalej będzie Ci dokuczał
![]() A co do asparginu jeszcze-nie wiedziałam że na serce dobrze robi, ja nie widzę różnicy ani na lepsze ani na gorsze. Myślę, że skoro serce ma teraz tyle krwi do przepompowania, ma prawo trochę wariować. Ale Ty jak masz skierowanie na badanie, to oczywiście sprawdź to
|
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
My jestesmy w trakcie przeprowadzki, wiec tylko wpadam z doskoku zobaczyc co u Was slychac. Tantum rosa mozna uzywac, 2 tygodnie temu zalecil mi to moj gin, wiec spokojnie. W sobote jedziemy na drugie urodzinki mojegoo chrzesniaka, a ja caly czas kicham i prycham, mam nadzieje ze zdazy mi to paskudztwo przejsc do soboty... Wczoraj swiezo zapoznany facet spytal mojego tz czy chce byc przy porodzie, a tez ze oczywiscie. Ze wie ze rozne rzeczy sie dzieja, ale nei chce w tak waznej chwili zostawic mnie samej, milutko mi sie zrobilo A dzis wieczorkiem jedziemy na kontrolne usg, mam nadzieje ze wszystko jest ok! bo przez to ze nei czuje jeszcze ruchow zaczynam sie niepotrzebnie nakrecac.Zrobilam sobie przed chwila makaron z sosem, i za rada zaprzyjaznionego wlocha zamiast ugotowac makaron osobno sprobowalam to zrobic w sosie. Efekt: przypalony garnek, twardawy makaron, konsystencja kitu, mozna postawic lyzke. A tak mialam ochoe na dobry makaron ![]() Gratuluje kolejnym mamusiom poznanania plci! |
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kolegę w liceum, który jak tylko próbował wyciągnąć ręce w moją stronę, to śmiałam się jak głupia Cytat:
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zmobilizowałam i posprzątałam w kuchni, wstawiłam pranie i uszykowałam pieczarki na sos
a teraz szukam motywacji żeby iść prasować ale nie chce mi się |
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam powiedzieć, że wrzuciłam foto na mejla
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest tu jeszcze jakaś laska co potrafi? Bo dla mnie to zawsze było niemożliwe... jestem zaskoczona
|
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak piszę,żeby nie brać na grypę przypadkiem antybiotyków ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupa była z paczki, wakacje i chciałam towarzystwo dobrze nakarmić
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciążą też wydawało mi się to niemożliwe. A jednak
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To zupełnie inne zdolności ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Wiecie co, czuje się jak najarana, z każdego postu się śmieje... ![]() A może wy dziś takie głupoty piszecie haha
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kobita grypa Przyznaj się co piłaś ? |
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie mielone do sosu pieczarkowego szwagierka mi kupi
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o tym samym pomyślałam
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, znikam do łazienki na trochę, trzeba zrobić z siebie człowieka (czyt. umyć włosy).
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewuszki
![]() ja dzis czuje sie masakrycznie, tylko bym spala, z nosa mi cieknie, gardlo drapie, czuje ucisk na zatoki... najchetniej to bym wypila cala butelke winka czosnkowego od razu, ale wiem, ze by zaszkodzilo... ... ehh... czemu przeziebienia nie mozna wyleczyc w 1 dzien ![]() Cytat:
![]() dlatego czesto jej nie mowilam ze sie zle czuje i w wyrku ladowalam dopiero jak dzwonili ze szkoly, ze sie slaniam i mam wysoka goraczke... dopiero jak sie wyprowadzilam z domu (20 lat) moglam sobie pochorowac ze spokojem i bez stresu ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

zaraz ide przestawiac meble w kuchni (bo za duzo gosci naspraszalam i mi sie nie pomeiszcza na regularnym stole 
za babeczkę
przynajmniej przez miesiąc nie tknę słodyczy. na sam widok słodkości mi niedobrze. zjadłam śniadanie, piję gorzką herbatkę i troszkę mi lepiej ...ale tylko troszkę.
ale może lekarz coś zaradzi, wyleży się i wróci szybko do zdrówka. Trzymam kciuki