Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 11:46   #4201
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich
Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko
Dzielne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wydaje mi siem, rze oni nie som tego śfiadomi

hehe
zapomniałam Wam napisac... wczoraj wieczorem mialam atak histerycznego płaczu...
tz przyszedł z pracy, jadł kolacje a ja sobie ogladałam tv (mamy salon z kuchnią łączony wiec jakby bylismy w jednym pomieszczeniu) i nagle zaczełam ryczec jak głupia...az TZ sie wystraszył ze cos sie stało.. normalnie czułam sie jak głupek bo sama nie wiem czemu ryczałam...
Miałam ostatnio taką samą akcję

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać że byłam dziś u gina z dzidzią ok
waży 1750 w 29tc ale termin mi się przesunął ma 29.01 no zobaczymy
Brawo za wizytę

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;30694338]Witaj Dark lady ja jestem z Łodzi i będę rodzić w szpitalu Rydygiera-ma bardzo dobre opinie.Termin mam na 21-24 lutego, więc możliwe że się spotkamy[/QUOTE]

Mi sie termin przesunął na 17 luty i mam zamiar rodizc w Rydygiera więc jest duże prawdopodobieństwo że się spotkamy

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Zaraz wybieram sie na powtorne KTG,trzymajcie kciuki,zeby nie bylo zadnych skurczybykow.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:52   #4202
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a mój tz wczoraj wypił dwa piwa w domu, upił się i poszedł spać, taki ubaw miałam z niego na maksa ale musiałam oczywiście poudawać trochę obrażoną, bo miał ze mną film oglądać, a nie spać. więc rano po 6 przed wyjściem do pracy słyszę, że zaległy stos garów w kuchni zaczął zmywać kochany
Dwoma piwami Oj, coś słabą głowę ma ten Twój TZ

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

Dzień doberek

Jeśli chodzi o zwolnienie to jest 100 % pensjii ale liczonej jako średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy plus premie zgodnie z regulaminem pracy i np. u mnie 1/12 bonusa rocznego - i niestety ja mam mniej niż 100 % ostatniej pensjii bo w ciągu tych 12 miesiecy dostałam podwyżkę więc do średniej liczy się i pensjia niższa i wyższa i pewnie niestety z macierzynskim tez tak bedzie

Jak dostalam pierwsza wypłate na L4 to się zdziwiłam dlaczego tak małao jak miało być 100% ale dziewczyny w HR wszystko dokładnie wytłumaczyły i niestety aby mieć 100% oststniej pensjii musiałabym iść na zwolnienie dopiero po przepracowaniu z wyższą pensja 12 m-cy

Mam pytanie dotyczące opuchnietych rąk i nóg po wstaniu z łózka , czy tez to macie ? ja jestem w 7 miesiącu i chyba jeszcze na to za wcześnie jak widze rano moje stopy rozmiar 35 to wydaje mi się że urosły ze dwa rozmiary a ręce mam jak paróweczki i strasznie boli ich zginanie macie na to jakis sprawdzony sposóbbo nawet teraz trudno zginac mi palce pisząc na klawiaturze
O widzisz, ja myślałam, ze liczą ostatnie 3 miesiące ...
To u mnie chyba też będzie troszkę mniej, bo podwyżka była, ale groszowa (dosłownie, chyba 100 zł) ....

Opuchnięć żadnych u siebie na razie nie widziałam i oby mnie ominęło

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:03   #4203
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

Kiedy zaczynacie urządzać kąciki i pokoje dzieci? My na weekendzie bo w piątek odbieramy fotel do karmienia a w sobote łóżeczko po Milence , które jest u rodziców. Nawet misiową tapete bedziemy kleic
My nie będziemy nieć pokoju dla Łukaszka... Po prostu do pokoju Antosia (który jest też naszą sypialnią) wstawimy łóżeczko

Nadrobiłam

Teraz lecę powiesić pranie, poprasować chwilkę, bo później synek wraca z żłobka, a przy nim to niewiele zrobię. Żywe srebro.
Dobrze że obiadek rano ugotowałam,to chociaż z tym mam spokój.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:06   #4204
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Robię zamówienie na all a tam coś się chrzani, nie moge skończyć zamówienia bo albo mi wyskakuje że muszę odświeżyć stronę albo że koszyk mam pusty a widać że 8 rzeczy jest dodane i w ogóle nic więcej nie mogę dodać ....cholerka jasna

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Małgosia nie wiem jak to zrobiłaś ale to pytanie o pokoik zadała Aga Mili
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:13   #4205
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

gratuluje dziewczynki
Dzięki

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Faktycznie, dobre

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:25
Stary 2011-11-24, 12:18   #4206
kasiulka99
Raczkowanie

Od dzisiaj jest nowa gazetka superpharm : jest 20 % na kosmetyki bambino - wspominałyście coś o kremie z tej firmy dla dzidzi- i na smoczki i butelki LOVI może kogoś zainteresuje

http://www.superpharm.pl/promocje/index
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:18   #4207
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Robię zamówienie na all a tam coś się chrzani, nie moge skończyć zamówienia bo albo mi wyskakuje że muszę odświeżyć stronę albo że koszyk mam pusty a widać że 8 rzeczy jest dodane i w ogóle nic więcej nie mogę dodać ....cholerka jasna

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

cuda jakieś
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:21   #4208
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Nie pocytowało mi masy postów, ale dziękuję za wszystkie gratki dot. płci

Co do kości udowej, tzn., że jest dłuższa o 3 tygodnie, to wg pierwszego mierzenia było 6, ale lekarz się wystraszył, pomierzył jeszcze i wyszło 3 tyg.

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się przyłączyc, choć nie wiem czy dam radę dużo pisać.

Mojego małego szkraba oczekuję na 21 lutego. Wiem już że to chłopczyk. Sama mam 27 lat i jestem z Łodzi.

Jest tu może jeszcze ktoś kto rodzić będzie w tym mieście?
Cześć

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"

Cytat:
Wróciłam

Oczywiśie pkt 14sta dochodzę do gabinetu a tak... kolejkaq jak skur... już 5 bab czeka, na gina, którego jeszcze nie było no ale poczekaliśmy z 10 min i przybył. Czekałam z godzinę na wizytę- zacznę jeszcze wcześniej przychodzić, bo to jest niemożliwe ile ludzi się do niego pcha od wt-czw ma otwarte, a myślałam, że w śr, będzie luz a tu nie next time przyjdę w czwartek

U dzidka wszycho ok, dużo nie przytył bo waży niecałe 1800/32 tydz mówił, że może być błąd w pomiarach 15% więc mam się nie przejmować, bo dobrze rośnie. Nie mam ciężkiej hipotrofii,i nie mam się przejmować tym, co jest napisane na necie. Znów to samo: leżeć na boku, wypoczywać. Jak powiedziałam o bólach w podbrzuszu i myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające to mówił 'jeszcze za wcześnie'... a jak zobaczył szyjkę, to stwierdził, że faktycznie mam skurcze, bo szyjka się skróciła- ale jest szczelnie zamknięta Mam brać magnez 2x dziennie, żeby zahamować skurcze Dał patyczek taki do pobrania GBS'u i mam se sama pobrać śluz i dać do badania do szpitala- 35 zł takie badanie. I za 2 tyg mam przyjść z powrotem z badaniami krwi i moczu, jeśli skurcze się nasilą to niestety mogę trafić do szpitala- ale liczę, że nie

Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich
Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko

Cytat:
noo taaak kasikzaki też potwierdzali także ja nie wierzę dopóki nie zobaczę muszelki na zdjęciu usg a pomyłki baaaaaaardzo czesto się zdarzają
Dokładnie my zobaczyliśmy na USG odpowiednie narządy, chociaż potem stwierdziliśmy, że tak w sumie, to same takie dzyndzle i plamki tam były.
No, ale lekarz powiedział, że 90kilka%

Przynajmniej już wiem jak mówić do brzucha i generuję przy tym różne zdrobnienia

No to nadrabiam dalej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:24   #4209
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

No to ja też sie pochwalę moja pracą
Motyw zgapiony z pościeli dla dzidziolka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0295.jpg (144,3 KB, 31 załadowań)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:26   #4210
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamunie!
Znów tyle stron napisałyście, a mi brak sił na cytowanie ;-(
Gratuluje agawoo i bambuskowi płci ;-)
Odnośnie smoczków uspokajaczy to albo lovi albo TT. Pokoik dla malenstwa mamy już naszykowany - w ostatni weekend mąż pomalował ściany i sufit, kupiliśmy też nową szafę, komodę i łóżeczko. Wczoraj zamówiłam materac i pościel, więc teoretycznie Laurka ma już swój kącik Zmobilizowałam się przez to, że w styczniu już zaczyna się sesja i nie będzie czasu, a grudzień to u męża więcej pracy się zapowiada i uznaliśmy że lepiej mieć już ten temat z glowy. Ale też to przenoszenie wszystkich gratów z naszej byłej sypialni a obecnie sypialni Laurki do salonu, a potem sprzątanie dało mi nieźle w kość i dziś cały dzień leże, bo brzuszek bardzo boli ;-(

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:30
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:27   #4211
likas
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie

znikam, jadę do rodziców, po małą i później na USG - mam nadzieje, że kruszyna urosła
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:31   #4212
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

O widzisz, ja myślałam, ze liczą ostatnie 3 miesiące ...
To u mnie chyba też będzie troszkę mniej, bo podwyżka była, ale groszowa (dosłownie, chyba 100 zł) ....

ja mialam 30%więc naprawdę zabolało
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:35   #4213
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Mam pytanie dotyczące opuchnietych rąk i nóg po wstaniu z łózka , czy tez to macie ? ja jestem w 7 miesiącu i chyba jeszcze na to za wcześnie jak widze rano moje stopy rozmiar 35 to wydaje mi się że urosły ze dwa rozmiary a ręce mam jak paróweczki i strasznie boli ich zginanie macie na to jakis sprawdzony sposóbbo nawet teraz trudno zginac mi palce pisząc na klawiaturze
Ja mam tak od około 5-6 miesiąca... i niestety.. lekarz kazał mi dużo pić i dużo sikać
robiłam badania w razie co ale wszystko wyszło ok, więc to zatrzymywanie wody najprawdopodobniej. Taki urok ...
Stary 2011-11-24, 12:43   #4214
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
My z tz sie tylko wqr.iamy na Playa.. dobrze, ze mam drugi telefon w orange.. W playu co chwile nie ma zasięgu, albo zrywa połączenie co do oferty niestety nie pomogę..
serio??

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ide budzic moją małą księżniczkę, bo najwyższy czas do przedszkola...
eeehhh a nie chce mi się wychodzic jak jasna cholera... i jeszcze gimnastyka poranna przy skrobaniu szybek... no miodzio....
no cóż, przymrozki, zima...
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ale mialam noc...

znowu biegunka i wymioty ale rano juz ok na szczescie

Ide sie szykowac na randke z Kama i Elunia ;p

do wieczoreka
idź rób się na bóstwo, co by koleżanek nie wystraszyć a dolegliwości współczuję...
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
ja idę dzis na USG marzy mi się chociaż 1500g ale pewnie tyle nie będzie, bo dwa tygodnie temu bylo 1000g
Nie chcę być nie miła, nie obraź się ale wiesz, jeśli nie leżałaś non stop to takiej wagi nie osiągnie. Jesteśmy w tym samym tygodniu, a moje ma 1800, Ty masz ciężką hipotrofię- i żebyś się nie zdziwiła, jak Cię położą do szpitala... I sama sobie kłody pod nogi kładziesz, bo z hipotofią nie ma żartów. Masz jeść i leżeć na boku, NON STOP. Zrobisz jak zechcesz, ale o niską wagę dziecka możesz sama siebie obwiniać, lekarze nie mówili, że masz leżeć, odpoczywać?? Bo im więcej chodzisz, tym nie przybiera? Bo wszytko spalasz- jeść witaminę c w owocach, warzywach w dużych ilościach bo to pomaga łożysku dostarczyć więcej pożywienia Ja zaopatrzona jestem non stop w pomarańcze i mandarynki, bo kiwi się mi przejadło
Aha i w szpitalu były przypadki z hipotrofią- trzymali takie osoby miesiąc, dwa... ale jak wolisz leżeć w szpitalu, niż w domu, no to wiesz... Masz dbać o siebie dziewczyno!
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kochana ja od lat mam w orange i mimo że mnie wkur.wiają czasem to zostaję im wierna
ale wydaje mi się, że musisz sprawdzić na ile te opcje z 2ki mają ważność - czy np. za 6zl 600sms w miesiąc czy dłuzej itp.
a 30 min to straszne malutko. I ile miesięcznie w jednej i drugiej opcji byś płaciła, czy to są takie oferty na kartę
to oferty na kartę- nie chcę nic na abonament pakiet smsós i minut zawsze ważny miesiąc, więc wiesz... ale jak niby play ma słaby zasięg, to się zastanawiam...
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kurde, a ja jak mam to co chwila przez cały wieczór, ale przechodzi. Nie wiem czy martwić się tym czy to normalne
Mój też się boi i pyta co ile są, bo jak co 5-6 minut to rodzę i jedziemy (jedyne co zapamiętał ze SR )
Co do PLAY to ja nie pomogę, bo myślenie mi się wyłączyło. Może lepiej iść do salonu i zapytać?
hmm a magnez też bierzesz?? bo niby to hamuje skurcze mam brać 2x dziennie, a Ty?? To normalne, już w tych tyg... (tak mi się zdaje) bo to jest nic w porównaniu z prawdziwymi skurczami co chwila

faellivrin wow 60 lecie

Pearl montera za jajca i niech robi! a odnośnie wypłaty- przez okres pracy przed urodzeniem jest 100% pensji, a po porodzie przez pół roku jakies 400-500 zł bodajże A Ty pracujesz czy co??

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Agatek, czytałam o tej babce U nas by to chyba nie przeszło, 9 lat

TZ z łóżeczkiem dobry
Niezła, co?

A tż dalej przestraszony i w smsach mi pisze, że już teraz zaraz, na momencie mam zamówić łóżeczko i materac

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:46
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:57   #4215
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
moje pierwsze dziecię kończy dziś roczek, matko ale to zleciało...!
a tu za 1,5 miesiaca będzie drugi szkrabik w domu
Najlepszego dla Emi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 12:58   #4216
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa, i zgrałam zdjęcie tego kombinezonu z tesco. Kiepsko wygląda bo z telefonu, ale jest W środku ma polar
u mnie w tesco były nie tylko takie, też ciemnogranatowe i chyba różowe, warto wziąć bo kosztują 38zł po przecenie
Ja chciałam wziac taki 3-6m ale nie znalazłam rozmiaru, bo na 62 mam wiec na początek starczy
No i są też body poprzeceniane, udało mi się dziś 5szt op za 24zł znaleźć, białe z krótkim rękawem z małymi nadrukami
Cytat:
gratuluję i życzę udanych urodzinek

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie!
Odnośnie smoczków uspokajaczy to albo lovi albo TT. Pokoik dla malenstwa mamy już naszykowany - w ostatni weekend mąż pomalował ściany i sufit, kupiliśmy też nową szafę, komodę i łóżeczko. Wczoraj zamówiłam materac i pościel, więc teoretycznie Laurka ma już swój kącik Zmobilizowałam się przez to, że w styczniu już zaczyna się sesja i nie będzie czasu, a grudzień to u męża więcej pracy się zapowiada i uznaliśmy że lepiej mieć już ten temat z glowy. Ale też to przenoszenie wszystkich gratów z naszej byłej sypialni a obecnie sypialni Laurki do salonu, a potem sprzątanie dało mi nieźle w kość i dziś cały dzień leże, bo brzuszek bardzo boli ;-(
widziałam dziś w aptece takie smoczki
http://allegro.pl/lovi-2x-smoczek-us...931096196.html
czy to sa te tzw. uspokajacze
zastanawiałam sie czy wziąć bo 2szt po 22zł, a na all 17,90 + 7zł za najtańszą przesyłkę więc wyjdzie drożej, kurka mogłam wziąć

Cytat:
A tż dalej przestraszony i w smsach mi pisze, że już teraz zaraz, na momencie mam zamówić łóżeczko i materac
to zamawiaj korzystaj z okazji że masz wolną rękę i jeszcze mąż cię zachęca

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:01   #4217
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
znikam, jadę do rodziców, po małą i później na USG - mam nadzieje, że kruszyna urosła

Cytat:
Dwoma piwami Oj, coś słabą głowę ma ten Twój TZ
ja po 2 piwach tracę łączność ze światem dlatego nie piję od ponad pół roku nic
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
no a czemu nie? taka mała imprezka, rodzice, teściowie i nie wiem kto tam jeszcze się zjawi
no ja! a masz czosnek w sosie własnym?????????? najem sie i pójdę, długo Wam nie zajmę czasu...
Cytat:
ale się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
ale mogę przysiąc, ze 2 sekundy wcześniej go z lewej nie było, naprawde nie wiem skąd się tam wzięło
cos chyba nie tak z moją koncentracją... ale nie moge zrezygnowac z prowadzenia auta, bo mieszkam na zadupiewie i wszędzie autem muszę...
też mieszkam na zadupiu do busa mam 1,5 km- 20 min drogi więcej spalę cennych kalorii niż to warte... ale ja też nie mam takiej koncetracji jak kiedyś nie jesteś sama- wczoraj bym wymusiła przedwczoraj tak samo ekstra normalnie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

to zamawiaj korzystaj z okazji że masz wolną rękę i jeszcze mąż cię zachęca
słuchaj.... gdyby on był taki skory do zachęcania mnie wieczorami do czegoś innego to by mi bardziej się podobało... a jak on się walnie do łóżka to minutka osiem i on śpi a na śpiocha go nie lubię brać bo leży jak kłoda, jak jakaś baba! to ja powinnam leżeć teraz jak kłoda

Stary 2011-11-24, 13:02   #4218
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzidzie też tak często mają czkawki?? bo ja co zjem to mały zachwile mi czka i często się to zdarza bo co chwile coś podjadam a to owoce a to warzywa a to chlebek sobie zrobie a to czekoladke wiec co zjem lub wypije bo widze że jak mleko kakao albo wode owocową wypije to ten też czkawki dostaje czasami aż sie martwie czy nie za często tak czka
Mojemu się ostatnio uspokoiła, ale tak, to miał co chwilkę

Cytat:
hej hej jestem WSZYSTKO DOBRZE
dzisiejszy pan dr podejrzewa że tamten od usg miał źle skalibrowany sprzęt, że takie wieeeeelkie różnice były a ja sie tylko strachu najadłam, napłakałam że mąż aż wziął dziś wolne i siedział ze mną cały dzień do tego usg

dzięki za kciuki i ciepłe słowa

a dziś na usg wyszedł nam 29.12 synuś waży 2600 jest prawie w 35t wg pomiarów

Cytat:
dla Emi

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Bambusiek gratuluję chłopczyka jakie imię?
Tymoteusz

Cytat:
No fajny
Przejdę się dziś do Tesco, zobaczę czy u nas też są przeceny ..
Mam ten cieplutki Tescowy kupiony na 62, a teraz się zastanawiam czy na tą moją żyrafkę to nie powinnam była kupic 68
Ale może się zmieści
Ja mam i taki i taki, ten na 68 nie jest super ciepły, ale kupiłam w lumpku za grosze jak mi teściowa powiedziała, że u nich w rodzinie dzieci po 60 cm się rodzą

Cytat:
ale się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
ale mogę przysiąc, ze 2 sekundy wcześniej go z lewej nie było, naprawde nie wiem skąd się tam wzięło
cos chyba nie tak z moją koncentracją... ale nie moge zrezygnowac z prowadzenia auta, bo mieszkam na zadupiewie i wszędzie autem muszę...
Mi gin już ostatnio odradził jazdę autem, chyba, że muszę
_________________________ _________
Czuję się nadal źle od rana miód z cytryną, potem mleko z masłem i czosnkiem i do wyrka. Wstałam o 12, a teraz siedzę z nogami zawiniętymi w koc.
Synek mi skopuje lapka bo mam delikatnie opartego o brzuchola

Co do wyprawki, to jak przyjdzie wypłata zamawiam całą litanię od r_p77 + osobno łóżeczko i regał z przewijakiem mebelki zamawiamy niepolakierowane i mąż będzie malował
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:05   #4219
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Czuję się nadal źle od rana miód z cytryną, potem mleko z masłem i czosnkiem i do wyrka. Wstałam o 12, a teraz siedzę z nogami zawiniętymi w koc.

Co do wyprawki, to jak przyjdzie wypłata zamawiam całą litanię od r_p77 + osobno łóżeczko i regał z przewijakiem mebelki zamawiamy niepolakierowane i mąż będzie malował
moja szkoła!

Co do zamówienia- polecam bardziej gapa_kids tylko i wyłącznie z tego względu, że ma więcej asortymentu dziecięcego, niż rp Porównaj sobie na spokojnie

No i kuruj się ładnie

Stary 2011-11-24, 13:05   #4220
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry

a ja znowu dzisiaj śpioch do 11.30 bo spać w nocy nie mogłam ...

Agatku ja z Play uciekłam miałam słaby zasięg i w ogóle tego co nie wygadałam to przepadało :/ teraz jest w T-mobile ze względu na to że przez 6 miesięcy mam za darmo do TZ do Niemiec bo on sobie tam kupił starter i tak se gadamy póki co jestem strasznie zadowolona

dzisiaj przyszła paczka od rp_77 ale nie wrzucił mi smoczków uspokajających do paczki a zapłaciłam za nie Teraz nie wiem czy mi uwierzy jak napisze e-maila że ich w paczuszce nie było zawsze to prawie 20 zł

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:11   #4221
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja znowu dzisiaj śpioch do 11.30 bo spać w nocy nie mogłam ...

Agatku ja z Play uciekłam miałam słaby zasięg i w ogóle tego co nie wygadałam to przepadało :/ teraz jest w T-mobile ze względu na to że przez 6 miesięcy mam za darmo do TZ do Niemiec bo on sobie tam kupił starter i tak se gadamy póki co jestem strasznie zadowolona

dzisiaj przyszła paczka od rp_77 ale nie wrzucił mi smoczków uspokajających do paczki a zapłaciłam za nie Teraz nie wiem czy mi uwierzy jak napisze e-maila że ich w paczuszce nie było zawsze to prawie 20 zł
napisz do kolesia!!!! Koiecznie- jeśli jest ok, to przyśle, a jak nie to negatyw- krótka piłka!

Właśnie chciałam t-mobile, ale Twój też ma t-mobile tam?? Ma jakos smsy tansze- jak rozmowy wygladaja?? Bo w orange, ja do niego mam 1 gr sms, za polaczenie 10 gr/min- taki pakiet mam, a on za odebranie połączenia ma koło 1,80/min i sms za ponad 50 gr

Stary 2011-11-24, 13:11   #4222
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie!
To odpoczywaj jak najwięcej, przy takich remontach i przeprowadzkach można się nieźle umęczyć - wiem, bo sama niedawno to przechodziłam

Może nam pokażesz pokoik??

Cytat:
ja mialam 30%więc naprawdę zabolało
Oj, to może zaboleć ... ja to aż tak nie odczuję

Cytat:
Pearl montera za jajca i niech robi! a odnośnie wypłaty- przez okres pracy przed urodzeniem jest 100% pensji, a po porodzie przez pół roku jakies 400-500 zł bodajże A Ty pracujesz czy co??
Agatek, jakie 500 zł? To może jakiś zasiłek jak się umowa skończy albo cuś, bo jak pracujesz to nie

Stary 2011-11-24, 13:12   #4223
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Gratuluje wszytskim udanych wizyt!!!

Agatku moj tesc ma w play i tez prawie nigdy sie do niego dodzwonic nie idzie bo zasiegu nie ma... i fajnie jest chyba tylko jak dzwonisz do play i Twoi bliscy tez maja play... bo u innych operatorów jest jakies 20-30 gr za minute i gwiazdka- nie dotyczy play (a pod spodem do play 80gr za minute)
my cała rodzina (moi rodzice, ja, tz mamy w t-mobile i jestesmy zadowoleni...)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:13   #4224
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, jakie 500 zł? To może jakiś zasiłek jak się umowa skończy albo cuś, bo jak pracujesz to nie
no to ja już nie wiem, wybacz ja nie znaju w takim razie

Stary 2011-11-24, 13:15   #4225
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Ale fajne

To odpoczywaj jak najwięcej, przy takich remontach i przeprowadzkach można się nieźle umęczyć - wiem, bo sama niedawno to przechodziłam

Może nam pokażesz pokoik??

Oj, to może zaboleć ... ja to aż tak nie odczuję

Agatku jesli ktos jest zatrudniony to macierzynski jest 100% płatny....

no i l4 ciążowe tez... ja mam nawet teraz wyzsze wypłaty niz normalnie
Stary 2011-11-24, 13:16   #4226
ultraradiola
Wtajemniczenie

u nas wygląda to tak że ja mam do TZ za darmo za granicę rozmowy przez 6 miesięcy, ale TŻ musiał kupić tam starter niemiecki z T-mobile. Czyli musiał zainwestować 10 euro w to. Poki co na koncie ma jeszcze ciągle 8 euro z groszami od momentu jak kupił starter a to chyba już 3 miesiące więc nic mu nie ściąga ja też mam saldo zawsze takie same po każdej rozmowie nic nie ruszone. U nas była to bardzo korzystna opcja bo rachunki mieliśmy po 400 zł więc duża oszczędność jest

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:18   #4227
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wygląda to tak że ja mam do TZ za darmo za granicę rozmowy przez 6 miesięcy, ale TŻ musiał kupić tam starter niemiecki z T-mobile. Czyli musiał zainwestować 10 euro w to. Poki co na koncie ma jeszcze ciągle 8 euro z groszami od momentu jak kupił starter a to chyba już 3 miesiące więc nic mu nie ściąga ja też mam saldo zawsze takie same po każdej rozmowie nic nie ruszone. U nas była to bardzo korzystna opcja bo rachunki mieliśmy po 400 zł więc duża oszczędność jest
hmm a smsy jak wyglądają?? bo tak to on ma do PL za darmo rozmowy z domowego telefonu na domowy więc wolałabym smski

Neska już czaje, mi się coś pomieszało

Stary 2011-11-24, 13:24   #4228
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć!

Troszkę nadrobiłam ale jeszcze nie wszystko, może wieczorem mi się uda.

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;30694338]Witaj Dark lady ja jestem z Łodzi i będę rodzić w szpitalu Rydygiera-ma bardzo dobre opinie.Termin mam na 21-24 lutego, więc możliwe że się spotkamy[/QUOTE]
A czemu się na Rydygiera zdecydowałaś, bo ja troszkę złych opinii się naczytałam np. że nie uznają odwiedzin i jak już to na korytarzu, a chciałabym żeby tatuś maleństwa troszkę mi po porodzie pomógł, bo z położnymi może być różnie. No i może się rzeczywiście spotkamy Bo u mnie jest 21 luty, a wcześniej był 25 ale to lekarz mi powiedział że ktoś to źle wyliczył.

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Po południu czeka mnie jeszcze jedna atrakcja:idziemy z mężem na Brzuszkowe Warsztaty. Chyba to z tego forum się o nich dowiedziałam. Mam nadzieję, że jutro zdam Wam relacje.
Też na nie idę ale bez męża, niestety w delegacji jest . Głowię się tylko gdzie tam w ścisłym centrum w godzinach szczytu można zaparkować.

Później nadrobię

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:26   #4229
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć!

Troszkę nadrobiłam ale jeszcze nie wszystko, może wieczorem mi się uda.

A czemu się na Rydygiera zdecydowałaś, bo ja troszkę złych opinii się naczytałam np. że nie uznają odwiedzin i jak już to na korytarzu, a chciałabym żeby tatuś maleństwa troszkę mi po porodzie pomógł, bo z położnymi może być różnie. No i może się rzeczywiście spotkamy Bo u mnie jest 21 luty, a wcześniej był 25 ale to lekarz mi powiedział że ktoś to źle wyliczył.

Też na nie idę ale bez męża, niestety w delegacji jest . Głowię się tylko gdzie tam w ścisłym centrum w godzinach szczytu można zaparkować.

Później nadrobię
no bo tak jest w Rydygierze... goscie tylko na korytarzu i dzidzię tylko z daleka wiec nie masz co liczyc na pomoc męża po porodzie bo go nie wpuszczą na sale...
Stary 2011-11-24, 13:27   #4230
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
_________________________ _________

ja chyba też zaraz zawinę się w koc i wezmę jakąś książke bo jest tak szaroburo że nic się nie chce
potem muszę coś ogarnąć chatę bo już koty na podłodze się walają

Cytat:
d
w mojej pieluchy tetrowe były w dwóch rozmiarach ale juz nie robiłam aferki, bo okazało się to po ich praniu a jak udowodnię że ich nie przykurczyło zamówiłam kwadratowe i pół jest takich a pół po złożeniu robi się podłużna

Cytat:
słuchaj.... gdyby on był taki skory do zachęcania mnie wieczorami do czegoś innego to by mi bardziej się podobało... a jak on się walnie do łóżka to minutka osiem i on śpi a na śpiocha go nie lubię brać bo leży jak kłoda, jak jakaś baba! to ja powinnam leżeć teraz jak kłoda
a ty tylko o jednym

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości