Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 09:04   #4171
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

dzien doberek
dzizas napisalam i mi skasowalo :/ podczytuje, ale nie mam kiedy pisac,dzisiaj tez zaraz na spotkanko, potem musze sprawe zalatwic i o 16 kolezanka przyjezdza, wieczor pewnie spedze z TZ, takze odezwe sie jakos jutro. buziaki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:23   #4172
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzień dobry!

Ehh, co za wieczór. Codziennie wieczorem mam bolące i częste skurcze wzięłam nospę i się pomęczyłam trochę, na szczęście w nocy przeszło.

Starałam się liczyć co ile były - co jakieś 8 minut... ale na szczęście przeszło. A jak wy liczycie je? Bo ja panikuję, że w razie co nie będę wiedziała kiedy jechać do szpitala... Normalnie jak mi się one wieczorem zaczynają to panikuję i obiecuję sobie, że następnego dnia kończę przygotowywać sypialnię -> bo jeszcze wszystko w powijakach

Może w sobotę pojedziemy obejrzeć łóżeczko, więc będzie
Aaa wczoraj w Carefurze kupiłam zestaw 4 paczek chusteczek Papmers (tych delikatnych) za 17zł

Piszecie, że 31tc 1700g to dużo mój w 32tc miałl 2300

Miss Zuzia kurde, tyle niepewności przez zwykły błąd, ale hurrra że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Kiedy zaczynacie urządzać kąciki i pokoje dzieci? My na weekendzie bo w piątek odbieramy fotel do karmienia a w sobote łóżeczko po Milence , które jest u rodziców. Nawet misiową tapete bedziemy kleic
Ja też laktator chcę jakby co z TT.
My kącik zaczynamy urządzać jak kupimy łóżeczko, czyli jakoś może w przyszłym tygodniu, na razie mam komody jeszcze nie ogarnięte

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moje kolejne prace drugi krasnal w toku wiec jeszcze nie skonczony

Kochana, koniecznie wymuś, żeby gin dał Ci coś na te swędzenia, robili Ci wymazy? wiedzą od czego to jest? Bo kurde, przecież nie można tak cierpieć. No i też chyba jeśli to coś poważniejszego to nie powinnaś rodzić naturalnie chyba, bo dziecko często przy porodzie łapie
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
specjalnie dla was zwlokłam się z łóżka
jeśli chodzi o szczotkę do włosków tt to jest miękka ale nie jakoś super dla mnie ok
czyli najlepiej tę z Canpolu kupować w rossmannie jest sporo akcesoriów właśnie Canpolu, muszę zobaczyć i w razie w tam kupić
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Znowu mam skurcze... koło 30 sek i zanika, ale to dopiero 2 albo 3 w dzisiejszym dniu... wezmę jeszcze nospę razie co, żeby mnie nie obudziło w nocy

A mój mąż na słowo 'skurcze' się wystraszył i... "Agata ale Ty jeszcze nie rodź!!!!!!!" tłumaczę mu, że to są przepowiadające i ma się nie martwić, bo to nie znaczy, że już rodzę... mogę za 4 tyg a mogę za 8, a on "Jezu zamówimy jak najszybciej łóżeczko!!!!"
kurde, a ja jak mam to co chwila przez cały wieczór, ale przechodzi. Nie wiem czy martwić się tym czy to normalne
Mój też się boi i pyta co ile są, bo jak co 5-6 minut to rodzę i jedziemy (jedyne co zapamiętał ze SR )
Co do PLAY to ja nie pomogę, bo myślenie mi się wyłączyło. Może lepiej iść do salonu i zapytać?
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy maja nadzieje, ze im blizej porodu, tym ciezej mi wytrzymac z niepewnoscia i calay czas sie pytaja, czy jednak nie dowiedzialabym sie plci... pfffff naiwniacy
to nieźle przydybaliście pana z tp klask i:
Heh, ja na Twoim miejscu nawet gdybym nie wytrzymała nie powiedziałabym nikomu co Nietoperek skrywa miedzy nogami
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
My z tz sie tylko wqr.iamy na Playa.. dobrze, ze mam drugi telefon w orange.. W playu co chwile nie ma zasięgu, albo zrywa połączenie co do oferty niestety nie pomogę..
to chyba zależy od miejsca, bo ja mam w Play i nie mam z tym problemu
Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Po południu czeka mnie jeszcze jedna atrakcja:idziemy z mężem na Brzuszkowe Warsztaty. Chyba to z tego forum się o nich dowiedziałam. Mam nadzieję, że jutro zdam Wam relacje.
za wizytę
Brzuszkowe Warsztaty? to SR??

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ale mialam noc...

znowu biegunka i wymioty ale rano juz ok na szczescie
Stary 2011-11-24, 09:26   #4173
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, róbcie jakieś zdjęcia na randce
Stary 2011-11-24, 09:50   #4174
kamciurka
Zakorzenienie

dobra wzielam aparat

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:00   #4175
MartuNiunia87
Rozeznanie

To ja narazie spadam! Lecę do sklepu i do mamy posegregować ubranka - bo zaczynamy pranie! - u mamy bo ja nie bardzo mam gdzie suszyć takie ilości:P - potem do pudełka, przywiozę do domku i będzie prasowanko... dlatego muszę chyba jak najszybciej zdecydować się na tą komodę :P

Lecę nie naskrobcie za dużo! będę wieczorem bo jak wrócę od mamy będę piekła muffinki potem ogarnę kuchnię i zajrzę do was - tylko błagam... niech to nie będzie 10stron Buzzzziaaa
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:10   #4176
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Ja dziś od rana na nogach, bylam na zakupach i musiałam podpytać jeszcze o tą glukozę jutrzejszą Jak jutro zrobię, to wynik będzie w poniedziałek .. Ech .. mam nadzieję, że się nie skończy szpitalem

Cytat:

http://www.tvn24.pl/-1,1725395,0,1,9...wiadomosc.html

Znowu mam skurcze... koło 30 sek i zanika, ale to dopiero 2 albo 3 w dzisiejszym dniu... wezmę jeszcze nospę razie co, żeby mnie nie obudziło w nocy

A mój mąż na słowo 'skurcze' się wystraszył i... "Agata ale Ty jeszcze nie rodź!!!!!!!" tłumaczę mu, że to są przepowiadające i ma się nie martwić, bo to nie znaczy, że już rodzę... mogę za 4 tyg a mogę za 8, a on "Jezu zamówimy jak najszybciej łóżeczko!!!!"
Agatek, czytałam o tej babce U nas by to chyba nie przeszło, 9 lat

TZ z łóżeczkiem dobry

Cytat:
Ja jeszcze nie śpię

Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru/kupnem nowego z orange do PLAY

Tylko albo mi mózg doszczętnie wyżarło albo nie wiem, bo trochę nie czaję
Przeglądam ofertę i czy możecie mi pomóc te dziewczyny co są w play'u???

1. Lepiej kupić nowy pakiet za 9 zł w tym gratis dostaje się 1000 smsów do wszystkich sieci przy doładowaniu za 30 zł - ale nie wiem czy można wykupić pakiet, żeby były tańsze rozmowy do wszystkich sieci, czy tylko jest opcja play+stacjonarne?

2.Lepiej 'przenieść numer' i dostać 60 zł bonusu? Wtedy jest zwykłe play fresh i można wykupić pakiet za 6 zł=600 smsów do wszystkich sieci, oraz wykupić sobie pakiet 30 minut-6 zł do wszystkich sieci(to by mi pasiło) Czy można przejść z play fresh do All Inclusive SMS???

Mam nadzieję, że coś zrozumiecie...
Ni pomogę z PLAY'em, ja mam abonament w T-mobile ...

Cytat:

Po szoste mam pytanie. Ile sie dostaje pensji na macierzynskim? 100% czy jakos mniej? Ja caly czas bylam przekonana, ze na chorobowym jest ok 80% ale macierzynskiego juz 100, ale wczoraj moj kumpel mnie nastraszyl, ze chyba nie ma tak dobrze.
I teraz nie wiem, jak szykowac wyprawke :/

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

aaa...no i wczoraj jak wychodzilismy z tztem z domu, to zobaczylismy, ze monter z tp sie rozglada po okolicy i tz stwierdzil,ze to chyba nasz
a ten skubaniec zaczal odjezdzac, no wiec my dawaj, biegniemy i go zatrzymalismy
i cale szczescie!
podobno przyjechal tylko OBEJRZEC czy w ogole da sie zamontowac kabel, moze za 3 DNI by przyszedl sprawdzic cos tam w mieszkaniu, a jeszcze POZNIEJ zalozylby lacze...
hip hip tpsa !!!
a tak zwerbowalismy go od razu do mieszkania, ja zrobilam oczy kota ze shreka (a ze jechalam na zdjecia do dyplomu, to sie wymalowalam i nawet chyba ladnie wygladalam) i zaczelam jeczec, ze nie moge kompletowac wyprawki na allegro, ze nie mam jak sie uczyc do obrony, ze nie mamy telewizora i nie wiemy,co sie na swiecie dzieje, ze "jak zyc?!"
no i dzisiaj przyjezdza i jak dobrze pojdzie, to bedziemy mieli net
ALLELUJA !!!!!!!!
[...]

Aaaa...
od dzisiaj w kauflandzie jest promocja - 2 x lactacyd 200ml za 13 zl
Pearl, na chorobowym ciążowym jest 100%, i na macierzyńskim też
Na zwykłym chorobowym jest 80%, chyba że to jest zwolnienie po wypadku przy pracy - wtedy jest 100%.

Fajna ta promocja w Kauflandzie, ale u mnie nie ma Kaufa
Za to w Biedronce jest Lactacyd 400 ml za 15,00 zł z pompką i chyba go kupię

za załapanie montera

Cytat:
A ja dziś mam wizyte u gin. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok, bo gdyby się okazało, że nie i muszę leżeć, albo co gorsza iść do szpitala, to załamka gotowa, bo w nd wielka imprezka mnie czeka: 60 lecie ślubu dziadków męża i z tej okazji zjechać ma się caaaała rodzina na czele z siostrami męża z UK. Nie chciałabym więc tego przegapić

Po południu czeka mnie jeszcze jedna atrakcja:idziemy z mężem na Brzuszkowe Warsztaty. Chyba to z tego forum się o nich dowiedziałam. Mam nadzieję, że jutro zdam Wam relacje.
Kciuki za wizytę

Uska, współczuję dolegliwości, dobrze, że już lepiej

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-24 o 10:27
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:14   #4177
ewula83
Rozeznanie

Zaraz wybieram sie na powtorne KTG,trzymajcie kciuki,zeby nie bylo zadnych skurczybykow.
Stary 2011-11-24, 10:21   #4178
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie i brzusie
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
mięciutka do czesania włosków, a twarda do wyczesywania ciemieniuchy
ja przy córci miałam tylko mieciutką,a jak miała ciemieniuche to moja teściówka, emerytowana położna poradzila mi zmiękczyć główkę oliwką i po jakieś pół godzinie wyczesywac to miękką szczoteczką do zębów i faktycznie pomogło rewelacyjnie
.
Skoro na ciemieniuchę lepsza twarda to kupię 2 , mięciutką oczywiscie na pierwszym miejscu a twardszą to bardzo tanią widziałam w tecko (tańsza niż szczoteczka do zębów )
Cytat:

oki dobra bo nie skumałam komu ty odp dopieor teraz zerknełam na sprzedawce i jeszcze raz przeczytałam co napisałaś ale ze mnei gamoń
spoko spoko, ale tak sobie właśnie pomyślałam....cholerka chyba coś źle napisałam

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzidzie też tak często mają czkawki?? bo ja co zjem to mały zachwile mi czka i często się to zdarza bo co chwile coś podjadam a to owoce a to warzywa a to chlebek sobie zrobie a to czekoladke wiec co zjem lub wypije bo widze że jak mleko kakao albo wode owocową wypije to ten też czkawki dostaje czasami aż sie martwie czy nie za często tak czka
Cytat:
zapomniałam napisać że byłam dziś u gina z dzidzią ok
waży 1750 w 29tc ale termin mi się przesunął ma 29.01 no zobaczymy

Cytat:
Kiedy zaczynacie urządzać kąciki i pokoje dzieci? My na weekendzie bo w piątek odbieramy fotel do karmienia a w sobote łóżeczko po Milence , które jest u rodziców. Nawet misiową tapete bedziemy kleic
Ja już mam prawie urządzony, tzn meble poskrecane, zasłony powieszone , lapka ksieżyc wisi na ścianie ale jest jeszcze w takim surowym stanie to się jeszcze nie chwaliłam

Cytat:
Mam jeszcze 1 pytanie. Szczotki do wlosów kupujecie z włosia naturalnego czy miękkiego?
Co myślicie o tej?
http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=347
Aga to jest ta o którą ja właśnie pytam
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej hej jestem WSZYSTKO DOBRZE
dzisiejszy pan dr podejrzewa że tamten od usg miał źle skalibrowany sprzęt, że takie wieeeeelkie różnice były a ja sie tylko strachu najadłam, napłakałam że mąż aż wziął dziś wolne i siedział ze mną cały dzień do tego usg
Ach...to super
Cytat:
a szczotki to do włosów, do butelek czy do czego bo zgubiłam się
do włosów

Cytat:
jutro ci na to odpisze bo kupiłam u niego ale jeszcze nie rozpakowałam
Cytat:
specjalnie dla was zwlokłam się z łóżka
jeśli chodzi o szczotkę do włosków tt to jest miękka ale nie jakoś super dla mnie ok
Dzięki kochana, ale Ty tą z TT kupiłąś?? bo ja pytałam o tą z babyono bo z TT to już sama macałam i jak dla mnie nie jest super mięciutka
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:26   #4179
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
r_p77 nie ma tych szczoteczek z calpolu, tylko TT i babyono klik , myślicie że będzie mięciutka?? może któraś mamusia miała taką??
ja mam tą szczotkę i grzebyk babyono. kupowałam dla córeczki, polecam, jest mieciutka

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:28   #4180
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dobra wzielam aparat

Stary 2011-11-24, 10:36   #4181
anankee
Rozeznanie

moje pierwsze dziecię kończy dziś roczek, matko ale to zleciało...!
a tu za 1,5 miesiaca będzie drugi szkrabik w domu

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 10:36   #4182
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Zaraz wybieram sie na powtorne KTG,trzymajcie kciuki,zeby nie bylo zadnych skurczybykow.
niech skurczybyki sobie pójdą

Ja idę poprasować i ogarnąć sypialnię trochę.
Stary 2011-11-24, 10:37   #4183
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja mam tą szczotkę i grzebyk babyono. kupowałam dla córeczki, polecam, jest mieciutka
O, to super, może mi się uda jeszcze domówić do tej samej paczki u r_p77

Stary 2011-11-24, 10:40   #4184
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzidzie też tak często mają czkawki?? bo ja co zjem to mały zachwile mi czka i często się to zdarza bo co chwile coś podjadam a to owoce a to warzywa a to chlebek sobie zrobie a to czekoladke wiec co zjem lub wypije bo widze że jak mleko kakao albo wode owocową wypije to ten też czkawki dostaje czasami aż sie martwie czy nie za często tak czka
Mój szkrab to ma 3, 4 razy dziennie....już sie do tego przyzwyczaiłam

Cytat:
A ja dziś mam wizyte u gin. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok, bo gdyby się okazało, że nie i muszę leżeć, albo co gorsza iść do szpitala, to załamka gotowa, bo w nd wielka imprezka mnie czeka: 60 lecie ślubu dziadków męża i z tej okazji zjechać ma się caaaała rodzina na czele z siostrami męża z UK. Nie chciałabym więc tego przegapić

Kciukasy za wizytę no i powodzenia, co byś jeszcze mogła poszaleć na imprezce

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
herbatką z
Tak, moja córeczka też co ja zjem to ona czka mój synek też ta miał,mówiłam o tym położnej to mi pow., że mam się nie martwić bo po prostu mam małego żarłoczka - który lubi jeść i jak tylko poczuje nowy smak w wodach płodowych zaczyna łapczywie go "zjadać", a że układ pokarmowy słabo wyćwiczony no to kończy się to czkawką w szczególności jeśli zjedzone zostanie coś słodkiego to dzieci wtedy bardzo łapczywie połykają płyn bo jest słodki
Ooo nie wiedziałam......fajnie
Stary 2011-11-24, 10:41   #4185
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Aaa, i zgrałam zdjęcie tego kombinezonu z tesco. Kiepsko wygląda bo z telefonu, ale jest W środku ma polar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mail.google.com.jpg (31,3 KB, 56 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 10:43   #4186
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ja mam brata bliźniaka i cały czas myślałam, że urodziliśmy się przez cesarkę. Dopiero kilka lat temu mama mnie oświeciła, że urodziła nas sn Jak widać 27 lat temu też to dawało radę
U mnie ciotki urodziły się SN (7 miesiąc)a to było 40 lat temu

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Ale sie wkurzyłam,nosz do diaska do TŻta zadzwonił już kolega z Niemiec, jeden z tych z pod ciemnej gwiazdy i już sie umawiał :/ , a TŻ jedzie w piątek, więc cały weekend będzie wolny miał, ah do dupy to wszystko!!

Jeszcze miałam głupie sny, że kota urodziłam i mi biegał po całym domu i z psem sie gonił, jeszcze sie dziwiłam, ze w pierwszym dniu zycia taki szybki jest :/
Ty to masz cyrk z tym tz, ja na Twoim miejscu bym zaczęła go szantażować bo toż to może człowieka takie coś wykończyc.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jak pisałam wczoraj byliśmy z mężem na wizycie u gina

Najpierw 20 minut KTG. Myślałam, że to strasznie długo, ale jak serduszko biło, to aż smutno mi się zrobiło, jak czas się skończył
Wynik mamy wydrukowany - wszystko ok

Potem szybkie badanie na fotelu - szyjka idealna

A potem USG przez brzuch
główka ułożona ładnie na samym dole, tyłek pod lewym żebrem
wg wielkości główki poród 30.01,, ale wg kości udowej 9.01
czyli maluch jest długi (o 3 tygodnie ponad normę) i będzie ważył na pewno ponad 4 kg

No i najważniejsze: BĘDZIE CHŁOPCZYK
lekarz powiedział, że na 90kilka %
Gratuluje chłopczyka

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A właśnie... mój mąż dostał dzisiaj od koleżanki z pracy taką grubaśną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" - tak przejrzałam i fajnie rozpisane na poszczególne miesiące, dużo obrazków itp.
Mam jakieś 2 inne z biblio pożyczone, ale ta chyba jest najbardziej fachowa

A teraz zmykam pod kocyk na chwilę poleżeć, paa
Mam tą książke Bardzo dokładna

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:47   #4187
likas
Raczkowanie

Cytat:
A tu za 1,5 miesiaca będzie drugi szkrabik w domu :d
STO LAT

Czas leci szybko, u nas różnica będzie 4 lata 3 miesiące i też nie wiem kiedy to zleciało
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:48   #4188
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja też mam 'W oczekiwaniu na dziecko' i 'pierwszy rok z życia dziecka'
Wszystko fajnie opisane

A co do bliźniaków, kuzynka tż rodziła 3 lata temu, naturalnie -> oba miały ponad 3kg, i przy porodzie ani nie pękła ani nie była nacinana. Tylko pozazdrościć
Stary 2011-11-24, 10:48   #4189
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Starałam się liczyć co ile były - co jakieś 8 minut... ale na szczęście przeszło. A jak wy liczycie je?
Ja nie liczę bo mam tylko te skurcze objawiające sie twadnieniem brzucha i one zbytnio nie bolą i mam je kilka razy dziennie, więc myślę że oki.
Cytat:

Cytat:
Dzięki, to ją zamówię

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Emi, faktycznie ten czas leci......

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 10:50   #4190
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Czyli impreza się szykuje

STO LAT, STO LAT dla Emi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort_na_roczek.jpg (43,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-11-24, 10:52   #4191
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa, i zgrałam zdjęcie tego kombinezonu z tesco. Kiepsko wygląda bo z telefonu, ale jest W środku ma polar
No fajny
Przejdę się dziś do Tesco, zobaczę czy u nas też są przeceny ..
Mam ten cieplutki Tescowy kupiony na 62, a teraz się zastanawiam czy na tą moją żyrafkę to nie powinnam była kupic 68
Ale może się zmieści

Stary 2011-11-24, 10:54   #4192
eliza1984
Zadomowienie

Bambusiek gratuluję chłopczyka jakie imię?
agawo gratuluję dziewczynki ,jakie imię?

Cytat:
a dziękuję ogólnie nie jest źle, czuję się w mare dobrze choć skiurcze się już nasilaja i trwają już dłużej niż książkowe 30sek bo czasami to czuje ze 1-2min trwają i już boli mnie coraz niżej nie na górze brzucha tylko bliżej podbrzusza więc już mam stresa
do tego mam doline maiłam mieć taki piękny przewijak z szafy zrobiony i niestety kicha z niego będzie nie pomieścimy się ze wszytskim w pokoju więc będe musiała mieć taki zwykły na łózeczko i obok tylko komode na ubranka małego ;( jest mi przykro bo tak mi się marzył ten przewijak z tej szafy
Monia a jak cię to boli jak na okres czy jakoś inaczej

Cytat:
Hejka

Wlasnie przyszlam od gina,wszystko ladnie ,pieknie....Mialam KTG i wyszlo,ze juz mam jakies skurcze porodowea ja nic nie czulam.Lekarka kazala mi przyjsc jutro na potworke,bo moze sie ta maszyna pomylila.Wziasc magnez i lezec...

Matko i corko ja nie chce jeszcze rodzic

Mam stresa jak ch###ra!!!
Miejmy nadzieję ,że dzidzia jeszcze sie wstrzyma a to przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja też mam umowę do dnia porodu i dostanę z ubezpieczenia z firmy 1500zl i tż dostanie tez 1500 zł więc coś kasy będzie
Ale takie ubezpieczenie standardowe w pracy się liczy ,zeby dostać jakąś kaskę.Ja jeszcze jestem ubezpieczona dadatkowo wiec coś tam dostanę ,ale najlepsze ,ze maż dostanie za urodzenie wiecej niż ja z tego ubezpieczenia.Kurczę przecież to ja będę sie męczyć.Dobrze ,ze mamy kase wspólną

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
cały czas myślę o mieszkaniach, które wybrac, każde ma plusy i minusy, cena jednakowa, właściciele fajni i obydwa mieszkania są w tym samym bloku i już mam wizje, że zaczynam rodzić w trakcie przeprowadzki :brzyda l:
Uważaj na siebie jak będziecie się przeprowadzać.Moja mama robiła przemeblowanie czy remont w ciaży,pociagneła za wykładzine i chlup odeszły jej wody i urodziła,więc lepiej się nie przemeczaj i nic nie ciagnij ani nie dźwigaj
Dobra idę dalej nadrabiać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:55   #4193
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

drugie mieszkanie jest lepsze, ale cięzko będzie się myć bez prysznica
no ale wanne to chyba ma, co??

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAAAJLPESZEGO DLA MAŁEJ!!!

Agatek ja z Play tez nie pomogę, jestesmy w orange

laseczki miłej zabawy na randce

ale się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
ale mogę przysiąc, ze 2 sekundy wcześniej go z lewej nie było, naprawde nie wiem skąd się tam wzięło
cos chyba nie tak z moją koncentracją... ale nie moge zrezygnowac z prowadzenia auta, bo mieszkam na zadupiewie i wszędzie autem muszę...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 11:02   #4194
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, Wszystkiego Najlepszego dla EMI
Ale to leci, pamiętam jak na początku wątku pisałaś i ona taka malutka była

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dzięki, to ją zamówię
Ja już domówiłam

Stary 2011-11-24, 11:04   #4195
raqla
Raczkowanie

Witam!
Kończę kawkę, skończyłam nadrabianie i zabieram się do prasowania pierwszej partii dzidziusiowych ciuszków W końcu coś zaczęłam robić, bo jak czytam o Waszych przygotowaniach, to zaczynam mieć stresa, że nie zdążę, chociaż do lutego jeszcze trochę czasu zostało.
Trochę mi te prania i prasowania zajmą, bo jakiś czas temu, będąc w jakimś amoku wylicytowałam 3 mega paki Ale za to jeśli mała nie będzie zbyt duża i nie będzie za szybko rosła to do końca przyszłego roku może wystarczy
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:12   #4196
bybella
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie
Cytat:
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
to super, że u niej ok
Cytat:

U dzidka wszycho ok, dużo nie przytył bo waży niecałe 1800/32 tydz mówił, że może być błąd w pomiarach 15% więc mam się nie przejmować, bo dobrze rośnie. Nie mam ciężkiej hipotrofii,i nie mam się przejmować tym, co jest napisane na necie. Znów to samo: leżeć na boku, wypoczywać. Jak powiedziałam o bólach w podbrzuszu i myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające to mówił 'jeszcze za wcześnie'... a jak zobaczył szyjkę, to stwierdził, że faktycznie mam skurcze, bo szyjka się skróciła- ale jest szczelnie zamknięta Mam brać magnez 2x dziennie, żeby zahamować skurcze Dał patyczek taki do pobrania GBS'u i mam se sama pobrać śluz i dać do badania do szpitala- 35 zł takie badanie. I za 2 tyg mam przyjść z powrotem z badaniami krwi i moczu, jeśli skurcze się nasilą to niestety mogę trafić do szpitala- ale liczę, że nie
widzisz jak niunia twoja rośnie!
Cytat:
we wtorek imprezę??
Bo 13stego mała ma wizytę i będzie akurat w Toruniu...
no a czemu nie? taka mała imprezka, rodzice, teściowie i nie wiem kto tam jeszcze się zjawi
Cytat:

Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich
Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
już widzę jaka ta mała musi być słodka fajnie, że wszystko jest w porządku u nich
Cytat:

ja z tych ofert nie czaję nic ale playa nie polecam, bo ze słyszenia wiem, ze to sieć do d...
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
My z tz sie tylko wqr.iamy na Playa.. dobrze, ze mam drugi telefon w orange.. W playu co chwile nie ma zasięgu, albo zrywa połączenie co do oferty niestety nie pomogę..
o właśnie z tego powodu
Cytat:

le się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
ale mogę przysiąc, ze 2 sekundy wcześniej go z lewej nie było, naprawde nie wiem skąd się tam wzięło
cos chyba nie tak z moją koncentracją... ale nie moge zrezygnowac z prowadzenia auta, bo mieszkam na zadupiewie i wszędzie autem muszę...
ojej uważaj na siebie laska powiem ci, ze ja teraz już za kierownice staram się nie siadać jak nie muszę, bo widzę, że jestem jakaś rozkojarzona, właśnie nieskoncentrowana. ale jak nie masz wyjścia i musisz jeździć to naprawdę uważaj

a mnie dzisiaj tak kolana i kości nawalają , ze nie wiem co się dzieje?? ciągle coś

a mój tz wczoraj wypił dwa piwa w domu, upił się i poszedł spać, taki ubaw miałam z niego na maksa ale musiałam oczywiście poudawać trochę obrażoną, bo miał ze mną film oglądać, a nie spać. więc rano po 6 przed wyjściem do pracy słyszę, że zaległy stos garów w kuchni zaczął zmywać kochany
Stary 2011-11-24, 11:23   #4197
likas
Raczkowanie

Cytat:
Ja jeszcze nie śpię

Ja mam PLAY i jestem bardzo zadowolona, niestety nie mam żadnych dodatkowych pakietów, rzadko wysyłam SMS. Zastanów się na czym bardziej Ci zależny dużo SMS czy rozmowy
likas jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 11:39   #4198
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Po szoste mam pytanie. Ile sie dostaje pensji na macierzynskim? 100% czy jakos mniej? Ja caly czas bylam przekonana, ze na chorobowym jest ok 80% ale macierzynskiego juz 100, ale wczoraj moj kumpel mnie nastraszyl, ze chyba nie ma tak dobrze.
I teraz nie wiem, jak szykowac wyprawke :/

Dzień doberek

Jeśli chodzi o zwolnienie to jest 100 % pensjii ale liczonej jako średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy plus premie zgodnie z regulaminem pracy i np. u mnie 1/12 bonusa rocznego - i niestety ja mam mniej niż 100 % ostatniej pensjii bo w ciągu tych 12 miesiecy dostałam podwyżkę więc do średniej liczy się i pensjia niższa i wyższa i pewnie niestety z macierzynskim tez tak bedzie

Jak dostalam pierwsza wypłate na L4 to się zdziwiłam dlaczego tak małao jak miało być 100% ale dziewczyny w HR wszystko dokładnie wytłumaczyły i niestety aby mieć 100% oststniej pensjii musiałabym iść na zwolnienie dopiero po przepracowaniu z wyższą pensja 12 m-cy

Mam pytanie dotyczące opuchnietych rąk i nóg po wstaniu z łózka , czy tez to macie ? ja jestem w 7 miesiącu i chyba jeszcze na to za wcześnie jak widze rano moje stopy rozmiar 35 to wydaje mi się że urosły ze dwa rozmiary a ręce mam jak paróweczki i strasznie boli ich zginanie macie na to jakis sprawdzony sposóbbo nawet teraz trudno zginac mi palce pisząc na klawiaturze
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:46   #4199
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Bambusiek gratuluję chłopczyka jakie imię?
agawo gratuluję dziewczynki ,jakie imię?
Dzięki
Imienia jeszcze nie mamy

Cytat:

ale się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
Kochana, ja wczoraj na dość ruchliwej ulicy wyjechałam pod prąd
Auta zaczęły mi mrugać, to się zorientowałam, że coś nie tak (było ciemno, a ja wyjeżdzając dałabym sobie głowę uciąć, że żadnego znaku nie było) - najlepsze jest to, że moja mama jechała ze mną i chociaż ona pojęcia zielonego nie ma o zasadach ruchu drogowego mówi do mnie - a to nie jest jednokierunkowa? My chyba pod prąd jedziemy Dobrze, że był parking zaraz obok, to zjechałam
Jezzuuuu, ale kierowcy klęli na mnie pewnie

Stary 2011-11-24, 11:46   #4200
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się przyłączyc, choć nie wiem czy dam radę dużo pisać.

Mojego małego szkraba oczekuję na 21 lutego. Wiem już że to chłopczyk. Sama mam 27 lat i jestem z Łodzi.

Jest tu może jeszcze ktoś kto rodzić będzie w tym mieście?
witamy
Ja mam zamiar rodzić w Rydygiera

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A to ja Wam nie pisałam?
Na ostatniej wizycie się trochę pomęczył, bo dzidzia się nie chciała pokazać, ale powiedziałam, że muszę wiedzieć, bo mnie teściowa stresuje i się doszukał
Dziewczynka będzie Niby już potwierdzone drugi raz, bo w 20 tyg też widział dziewczynkę
Chociaż dzisiaj jak zobaczył tą długą kość, to się aż zdziwił, i pytał czy to on czy ona
A wiecie co, ostatnio mam fazę na wszystko dla dzidzi z żyrafką: łóżeczko z żyrafką, pościel z żyrafką, śpiworek też chcę z żyrafką Matko moja - teraz się okazuje że żyrafę urodzę

O matko, Ewula, leż i odpoczywaj, niech dzidzia poczeka jeszcze

No chyba, albo tap madl

Aha, to już rozumiem ...
Szkoda, jakby ta kasa przepadła Może da się to załatwić tak, żebyś jednak dostałą tą kasę? A to dopiero w styczniu wypłacaja?

Nie mam przekonania do tych szczepień na grypę, u nas ciężarnych chyba nie szczepią
gratuluje dziewczynki

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki

no własnie, co dzieje sie z Renia? przeczytalam jej ostatni post i pisala o tych plamieniach...

Bambusiek gratuluje synysia waga przypuszczalna 4kg to sporo, duuuzi chlopak bedzie

LoczeK nie stresuj się, ja mam termin na koniec grudnia i tez nie mialam robionego KTG slyszalam, ze KTG robia, jesli jest podejrzenie skurczy, badz ruchy dziecka sa slabsze

DPH ja nie planuje zakupu mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu w bloku wiec niania sie nie sprawdzi, ten monitor oddechu to fajna rzecz, ale droga
Ja byłam tydzień temu na wizycie i mialam miec robione KTG ale jak powiedzialam że jestem w 28 tyg. to ginka stwierdziła że zrobimy dopiero na następnej wizycie, to będzie 31/32 tydzień,

Cytat:
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
dobrze, że wszystko ok

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości