|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Ja kiedyś w Warszawie trafiłam na taką cukiernio-piekarnię, że zapraszali na próbny dzień, na kilka godzin, trzeba było zap...ać nieźle, bo ruch mieli przeogromny i wymagania też. Tyle że tutaj od razu płacili po przepracowanym dniu pieniądze na rekę i to niemałe, bo jakieś 13-15zł/h (nie pamiętam dokładnie bo to 3 lata temu było), mnie oczywiście nie przyjęli, chociaż obiecywali zadzwonić Traf chciał, że moja koleżanka też tam trafiła, sytuacja wyglądała identycznie. Acha mieli jeszcze taki wielki gruby zeszt A4, do którego wpisywały się osoby z tego próbnego dnia...był prawie cały zapisany, a może to nie pierwszy? Nie wiem po co im to było, nie rozumiem takich praktyk. Ciężko tu mówić o wyzysku, bo oni płacili, tylko że to wyglądało tak jakby codziennie mieli jednego pracownika na czarno, codziennie innego. Chętnych mieli mnóstwo, że względu na tą oferowaną stawkę, a ogłoszenie na gumtree wisiało cały czas.
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zrobiłam sobie kisiel tylko nie zauważyłam że jest bez cukru
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak nie pasy to chyba pozostaje chodzić pieszo albo zatyczki do uszu ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- aleś wredna na tym kacu no kurna strasznie |
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
chodzę - prawie codziennie
no, ale proszków do prania, wody min., mleka, oleju, mąki, cukru, itd. nie noszę :P kupuję po kilka na raz i przywożę chodzę codziennie po jabłka albo jogurty, tak aby się przejść na spacer
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
haha :P zrobiłam tak ostatnio budyń czekoladowy, ale nie przeczytałam że trzeba dodać dwie łyżki cukru
rybka13 - Tak samo jest tutaj. |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę ochłonąć
Zrobię małe pranko ręczne
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
spróbuj może jeszcze raz podgotować i normalnie posłodzić, jak za gęsty to dodaj odrobinkę wody żeby się nie przypalił
|
|
|
|
#4211 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mimo, że kobiety w ciąży nie muszą zapinać, ja zapinam zawsze. Sęk w tym, że akurat mam takie auto, w którym dość wysoko przebiega ten dolny pas, i ciężko tu nam wyregulować te cholerne pasy żeby ten dolny pas niżej "szedł" - za nic nie chce właśnie opierać się o kości miednicy pod brzuchem , często go poprawiam i zsuwam w dół. I nie chodzi mi tu o to, że troszkę mi zaczyna to przeszkadzać, że bardziej mi napiera na brzuch, a nie leży mi pod brzuchem, to boję się, że w przypadku jakieś zderzenia (tfu tfu) ten dolny właśnie nie wyrządził krzywdy brzuchowi pod wpływem siły uderzenia. Ten adapter, który podpina się między nogami i odciąga pas po środku w dół to zminimalizuje na pewno przesunięcie pasa na brzuch. Jednak taki adapter nadaje się tylko do spodni i krótkich kurtek. Spodnie mogę nosić bez problemy oczywiście, ale na zimę mam kożuszek do kolan i wtedy jest problem, bo przed każdym wsiadaniem do auta musiałabym najpierw zdejmować kożuszek brrrr Natomiast drugi rodzaj adaptera, który ściąga pas po obu stronach wydaje mi się jednak niezbyt skuteczny, bo środkowa część pasa mimo wszystko może się przesunąć w górę i nie ściągnie tak jak adapter ze środkowym ściągaczem. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Muszę się zastanowić jeszcze, najwyżej będę się zdejmować kożuszek przed wsiadaniem do auta, trudno, dla mnie ważne, żeby krzywda brzuszkowi się nie stała w razie wypadku (tfu tfu). A ja sporo jeżdżę i będę musiała praktycznie prawie do końca ciąży i dlatego poważnie o tym myślę![]() Cytat:
super, że wszystko jest ok.Aguśka zdrówka dla Filipka, gucia, Karo dla Was też dużo zdrówka okej, idę wsuwać pomidorówkę
|
||||
|
|
|
#4212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
no to zależy ile czasu minęło od gotowania... ja np. lubię kisiel i budyń ciepły, taki bez skorupki na wierzchu i kiedyś jak zapomniałam posłodzić to tak uratowałam - przelałam wszystko szybko do garnka, trochę wody, cukier i był ok
|
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wciągnęłam cały talerz rosołu
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam nowe zdjęcia na maila
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkim dziękuję za rady odnosnie kisielu Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-24 o 15:05 |
|
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
Karolca, czy mam przyzwolenie żeby mieć dostęp do maila? chciałabym zobaczyć wasze brzuszki ale niestety nie wiem gdzie
|
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
ale super brzuszek
te od przodu najbardziej mi się podoba
|
#4220 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie wcinam krokiety, mmmm przepyszne, jak się samemu robi, chyba zaczynam mieć większą ochotę na kiszoną kapustę
|
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
Jaki fajny brzusio
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przegryzłam kwaśny kisiel naleśnikiem
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezły typ No i smacznego ![]() Ja już się zbieram na uczelnię, jest taka brzydka pogoda i tak mi się nie chce tam gnić do 19.00 dziś pierwszy raz zakładam ciążowy-zimowy płaszczyk
|
|
#4224 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki trzymam mocno kciuki za Wsze wizyty: Mała, desia, julliczka
Mam nadzieje ze nie pominelam nikogo![]() Co do Filipka: ma jakas infekcje prawdopodobnie wirusowa, na tylnej scianie gardla widac jak splywa katarek, ale w nosku nie ma. I gardelko lekko zaczerwienione. Ale apetyt ma, wiec jest dobrze. W tej chwili dostal ruchow, bo poczul sie lepiej, pupeczka mu odzyla, bo spadla temperatura. Zjadl nawet placuszki z jabluszkiem, a zupke jaka mu ugotowalam, pierwsza lyzka zostala zwrocona, wiec dalej nie probowalam. A ugotowalam mu taka pyszna jarzynowa, delikatna. No ale coz....Dr powiedzial ze mamy dogadzac malemu, moze jesc wszystko procz mleka i nie zmuszac go do niczego ![]() Mam mu dawac ibuprofen w syropku co 6 godz. przez 2 dni nawet jak nie bedzie podw. temp. Bo procz tego, ze dziala p/goraczkowo, dziala tez p/zapalnie. No i ma jeszcze syropki z czarnego bzu i witaminki w kroplekach (swoja droga pyszne w smaku )Dziekuje za zyczenia zdrowia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
karolca śliczne masz te zdjęcia, na prawdę córcia dodaje ci jeszcze urody
tynka, wow jak suknia ślubna! ksiądz cię nie wypędził z kościoła za sianie rozpusty? ![]()
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słówka
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
obejrzałam sobie fotki na mailu. śliczne dziewczyny, śliczne brzuszki
karolca-Twój usmiech powala normalnie Ślicznoto ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() ![]()
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
karolca brzuszek juz pokaźny
a tak na marginesie super masz włosy![]() mnie przyszła posciel , rożki kupilam dwa z usztywnieniem i bez, zobaczymy czy beda mi przydatne, a nawet jesli nie to moga sluzyc do lezenia albo jako kolderka ii ochraniacz na całe łożeczko.aaagga na szczescie nie teraz jak patrze na nasz slub z perspektywy czasu i zmieniajacej sie mody, to wybralabym cos skromniejszego i takiego klasycznego ale wtedy bylam jeszcze szalona nastolatka ii zaszalałam![]() Karolca łącze sie z Tobą w bólu ostatnio tak sie chwalilam ze zadnych problemow z cera a tu taki pryszczor na srodku czola ze az TZ sie ze mnie smieje drugi na brodzie
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-24 o 15:25 |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() Wczoraj byliśmy oglądać wózki, te ceny są powalające. Przetestowaliśmy parę i zdecydowaliśmy się na hauck shopper http://www.ebay.co.uk/itm/HAUCK-SHOP...item48421a0a4c na tym zdjęciu nie wygląda zbyt ciekawie, ale bardzo dobrze się prowadzi i jest lekki. Jutro powinien przyjść a jak nie to w poniedziałek. Jak dojdzie to wyślę fotki. Ja właśnie leczo wcinam, taka mnie wczoraj ochota naszła i zrobiłam. Mam jeszcze 3 dni wolnego więc odpoczywam. Byłam w poniedziałek u Gp po zaświadczenie do pracy że jestem w ciąży, bo się o nie pytali. Dadzą mi dopiero po 28 tygodniu bo nie mogą wcześniej, umówiła mi wizytę na 19 grudnia. Dziwne bo w pracy mówili że dostaję się od 20 tygodnia. Więc na urlop dopiero pójdę pod koniec stycznia. Bo miesiąc przed odejściem miałam im złożyć te papiery.. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- gdzie kupowałaś? Ja właśnie też szukam jakiś. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

Traf chciał, że moja koleżanka też tam trafiła, sytuacja wyglądała identycznie. Acha mieli jeszcze taki wielki gruby zeszt A4, do którego wpisywały się osoby z tego próbnego dnia...był prawie cały zapisany, a może to nie pierwszy?
Nie wiem po co im to było, nie rozumiem takich praktyk. Ciężko tu mówić o wyzysku, bo oni płacili, tylko że to wyglądało tak jakby codziennie mieli jednego pracownika na czarno, codziennie innego. Chętnych mieli mnóstwo, że względu na tą oferowaną stawkę, a ogłoszenie na gumtree wisiało cały czas.

albo zatyczki do uszu

niezły typ
Mam nadzieje ze nie pominelam nikogo