| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-25, 13:23 | #4441 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Hej brzuchatki    Coś dziś niespokojnie spałam... pociłam się strasznie  Katar mnie jeszcze dopadł  Uska  Agawoo  Cytat: 
  Cytat: 
  Na ten tydzień od 1500-2100 powinno ważyć. Mi też przesunął datę o  tydzień, a hipotrofię masz i będzie ona dopóki dziecko nie osiągnie wagi  2500 do końca ciąży- i to mi mówił mój gin-ordynator, co ma ponad 23  lata przepracowane  A jakby było ok, to by Cię nie brali do szpitala 'bez niczego' dlatego  takie biadolenie, że nie masz hipotrofi można sobie między bajki włożyć  bo nikt nie leży w szpitalu bez przyczyny, a mówił od czego masz  hipotrofię? Pewnie też łożysko- nie jeść czerwonego mięsa bo wtedy  uszczelnia się i więcej przekazuje  Bo ot tak hipotrofia nie występuje  Cytat: 
  uwielbiam!!!!!      
				__________________ | |||
|     | 
|  2011-11-25, 13:26 | #4442 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Gostyń 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

a ja miałam dzisiaj domowe pierogi ,jedne z dżemikiem a drugie z kapustą i pyrkami   | 
|     | 
|  2011-11-25, 13:32 | #4443 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Bobasowo :) 
				 | 

Igor sie pyta kiedy sie bedzie mogl pobawic z Sebastiankiem i Alexem??    
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | 
|     | 
|  2011-11-25, 13:33 | #4444 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Renata, super wiadomość!!   a co do racuchów, ja robiłam wczoraj  dziś Tż dojadał na obiad jeszcze, ja sobie zrobiłam ryż z cynamonem i jabłkiem   | 
|     | 
|  2011-11-25, 13:34 | #4445 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Reniu myśmy też dostali łózeczko z materacem. Bratanica TZta prawie w ogóle na nim nie spała, bo przyzwyczaili ją do spania u nich w łózku, no i sie tez zastanawiam czy kupić nowe. Ale chyba kupię, bo to za długo już w piwnicy stało i takie żółte się zrobiło. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat: 
 Zapiekasz ten ryz z jabłkami? Od dłuższego czasu to za mną chodzi, a do tego śmietanka z cukrem mmm   | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:36 | #4446 | ||
				 | 

Cytat: 
  Będzie romans stulecia!  Cytat: 
  czy racuchy nie ociekają olejem?? Dużo dajecie?? 
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-11-25, 13:38 | #4447 | |
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- ja nie daje duzo tylko zeby patelka sucha nie byla;p 
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-25, 13:38 | #4448 | 
				 | 

Uska powiem Ci, że nawet nie wiem. Nie przyglądałam mu się , stwierdziłam, a żółty jets, kupujemy nowy   Wydaje mi sie, ze taki zwykly, z pianki , bo łózeczko jest z Ikei to nie ma co się dobrego materaca stamtąd spodziewać :/ Ale ładne, chociaz tyle. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-25 o 13:39 | 
|     | 
|  2011-11-25, 13:40 | #4449 | 
				 | 

od razu mi się przypomina text do tż kiedy jesteśmy razem i rzucamy do siebie sprośnymi żartami  "wyliżesz mi patelke dziś wieczór??"       
				__________________ | 
|     | 
|  2011-11-25, 13:42 | #4450 | |
				 | 

Cytat: 
  jak uwazasz zalezy jak z kasa stoicie  bo sam zolty kolor to nie problem.. gozej jakby smierdzial czy byl wygnieciony. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- zboczuchy;p 
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:45 | #4451 | 
				 | 

Może i są, nawet nie wiem, nie chodzę do Ikei u mnie nigdzie nie ma . Może najbliższy w Opolu. Muszę zbadać jak to wygląda i wtedy się zobaczy co dalej. | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-11-25, 13:47 | #4452 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  naparza mi czyms po brzuchu  ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- aaa i zapomnialam pochwalic sie, tez dzis robie racuchy ale na kolacje   | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:48 | #4453 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: miasteczko w PL 
				 | 

Cytat: 

__________________ 40 42 44 46 .... 64  66  zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:51 | #4454 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Ja kupuję nowy gryka-kokos (chociaż materac sama kupię a nie dostanę  ) Cytat: 
  Mi TŻ mówi, ze ja nie tylko chrapię, ale mlaskam, ciamkam i... gadam przez sen  Cytat: 
  Ja właśnie kopytka ugotowałam bo zostały mi ziemniaki z wczorajszego obiadu 
				__________________ CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". | ||||
|     | 
|  2011-11-25, 13:52 | #4455 | |
				 | 

Cytat: 
    normalnie niebo w gębie  takie mięciusie z cukrem   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:55 | #4456 | ||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat: 
   i znowu racuchy;p 
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | ||
|     | 
|  2011-11-25, 13:58 | #4457 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ 40 42 44 46 .... 64  66  zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł | |
|     | 
|  2011-11-25, 13:58 | #4458 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
  Co ja robię? Wstaję rano 6:30-7:00 ubieram dziecko, szykuje śniadanie, zaprowadzam do żłobka. Potem: -zakupy -robię obiad -ogarniam dom -piorę -prasuję -chwilę odpoczywam (wizaż) -idę po małego, albo go Tż przywozi -do wieczora zajmuję się młodym, -kąpię go -usypiam i od rana to samo Wiesz, w pierwszej ciąży, gdy nie miałam dziecka na karku, to miałam taki błysk w domu że szok. Nie nudziła się jakoś szczególnie. Zresztą wychodziłam do ludzi, łaziłam po kilka kilometrów dziennie itd... W 9 miesiącu ciązy myłam okna, robiłam gołąbki itd... | |
|     | 
|  2011-11-25, 14:09 | #4459 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
 Ja tam na margarynce podsmażam bułeczkę tartą i wrzucam kopytka, podsmażony boczek do tego surówka i WŁALA   
				__________________ CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-11-25, 14:15 | #4460 | 
| Zakorzenienie | 

czesc mamuśki i brzuszki   my dzisiaj na zakupach bylismy!!  -mamy łózeczko  -materacyk gryka kokos -podusia i kołderka- wiem, ze na razie sie nie przyda ale wiecie jak to babcie  - bo moi rodzice sponsorowali- no i jak to tak bez poscieli ?  ) i do tego posciel w sensie powleczenie  i ochraniacz do łózeczka, prześcieradełko -rożek -smoczki avent sylikonowe ortodonotyczne 0-3 sztuk 2 -ceratka pod prześcieradło -pieluchy tetrowe -3 śliniaki   -kompet zimowy-czapa, szalik, rękawiczki (jeden juz mamy ale mama nie mogla sie powstrzymac  ) -okrycie kąpielowe i nie pamietam co jeszcze jeszcze jadę z mama we wtorek na zakupy bo dzisiaj sie zle czuła bo ją migrena dopadła i wiecej nie kupilismy, z reszta tata i tz do pracy szli wiec tempo mielismy  TZ złozył łózeczko juz (jeszcze stoi w innym pokoju) i rozłozyłam tak "prowizorycznie" posciel to machne zaraz fotencje i Wam pokaze  no i ja śluma  zapomniałam o przewijaku  ale to sie dokupi  a najlepszy to moj tata- dzwoni juz z pracy do mamy i sie pyta czy to łózeczko to na pewno dobrze kupilismy i z atestami i nie chińskie   musiałam go uspokoic ze jest made in poland  od Klupsia   | 
|     | 
|  2011-11-25, 14:18 | #4461 | 
				 | 

pozycja, ale ja nie powiedziałam, że nie pasują. Dokupię materac pewnie w necie.

| 
|     | 
|  2011-11-25, 14:22 | #4462 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Ale kusisz, chyba sobie zrobię   | ||
|     | 
|  2011-11-25, 14:23 | #4463 | |
				 | 

Cytat: 
  to tylko taka moja zajawka, bo czekam na kuriera od rana i rozmyslam czy dobrze kupiłam   
|     | 
|  2011-11-25, 14:25 | #4464 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  jakoś jesienią/zimą nie widzę takiej potrzeby  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  U mnie znów szpinak, puree, jajo sadzone (dla mnie zeszklona cebulka) + kefir. 2 tydzień z rzędu to samo, ale mąż tak ładnie poprosił  Cytat: 
  Cytat: 
  _________________________ ______ Hi  Pogoda piekna, aż miło było wyjść z domu, tymbardziej, że znacznie lepiej się czuję  cała noc przespana  Byłam u gina po l4, bo musiał mieć porządek w datach w bloczku  po drodze weszłam do lumpka, kupiłam fajną dzianinową sukienkę, bluzę polarową (w dotychczasowe się nie mieszczę  ) obydwie rzeczy po 2 zł  w drugim polarowego pajaca i spodenki - wreszcie w błękicie  , śpiworek do wózka (taki kołderkowy, pikowany kremowy w zwierzątka) i tunikę na naramkach z jakimiś błyskotkami (w razie jakiegoś sylwestra  ) no i za to wszystko wyszło 18 zł  i ciacho na deser  W lumpku mnie zaczepiła babeczka, że ma do sprzedania ciuszki chłopięce 0-6 mcy, ale raczej letnie... szkoda, bo mówiła, że po 1-2 zł/szt.   
				__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | ||||||
|     | 
|  2011-11-25, 14:30 | #4465 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  ew. gęstą śmietaną  Cytat: 
  ale żeście nakupili  Któraś z Was pisała o aptece DOZ i chyba pokupuję dość dużo  w tym wypadku średnio mi się opłaca zamawiać na all. Apteka (jedna z 2 w mieście), gdzie się odbiera towar jest 200 m od domu, więc super  A po reszte pojedziemy do sklepu, bo przy małej ilości zakupów wyjdzie taniej niż wysyłka z all  I jeszcze wysępię od koleżanki kartę rabatową... 5%, ale zawsze coś   
				__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | ||
|     | 
|  2011-11-25, 14:33 | #4466 | |||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: z domciu, czasem z pracy ;) 
				 | 

Hej lasecncje   a ja mialam długą nocke i wczesną pobudkę - po 20ej wczoraj zadzwoniła moja kolezanka z LO że właśnie wsiada w samolot w Uk i czy mogę ją przenocować  ucieszyłam się bo nie widziałysmy się kilka lat... Leciała na pogrzeb dziadka i nie wiedziała na jaki lot będzie mieć bilet, a po drodze w PL miała ją zgarnąć siostra. Więc zasnęłyśmy dop po 1ej a siostra zapowiedziała się na 8 rano więc po 7 wstałam żeby naszykować sniadanko. A jaki sprint mieliśmy z tż po 20ej, sprzątanko aż kurzyło się  mieliśmy dop dziś po południu zabrać się za to ale przyśpieszyliśmy z konieczności  Potem wybrałam się do pracy w sprawie papierów i zawiozłam zwolnienie. Wróciłam po 13ej dopiero bo jeszcze zakupy. Teraz odpoczywam bo jestem zgon  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  gratuluję  to porządnie dziś zaszaleliście   
				__________________ http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83  jest 63  musi być 60  w sferze marzeń 58 | |||||||||
|     | 
|  2011-11-25, 14:33 | #4467 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  reszte juz sami a co do apteki to ja tez mam zamiar własnie zamowic to co mi brakuje tam...ceny nie takie złe a własnie za przesyłke nie trzeba płacic... | |
|     | 
|  2011-11-25, 14:33 | #4468 | |||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
   | |||
|     | 
|  2011-11-25, 14:44 | #4469 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Hej dziewczyny   podczytuje Was przez parę dni, jakoś nie odważyłam się wcześniej dołączyć do rozmowy ale uznałam, że to tak nie ładnie czytać a nie udzielać się   Pozwolicie mi się dołączyć do Was? U mnie termin porodu przypada na 12 lutego  już się z mężem doczekac nie możemy na naszego Szkraba  Na ostatnim USG( połówkowym) wyszło, że to chłopczyk chociaż na USG w 16 tygodniu bardziej na dziewczynkę wykazywało  No i mamy naszego kochanego, wierzgającego Arturka- bo takie imię wybraliśmy po dłuuuuugich naradach   | 
|     | 
|  2011-11-25, 14:54 | #4470 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Cytat: 
  ugotowany ryż wyrzucam na głęboki talerz, dodaję masełko, ono się rozpuszcza, trę jabłko, posypuję cynamonem, cukrem, mieszkam i gotowe  olej dodaję, ale staram się nie przesadzać. No i obowiązkowo przekładam racuchy papierowym ręcznikiem, by nadmiar w razie co wsiąknął w niego. Cytat: 
    | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

i sie namachałam jak dzika
 i sie namachałam jak dzika  Ogolic nogi i tu i ówdzie to nie lada wyczyn, a pomalowanie paznokci u stóp to w ogole graniczyło z cudem
 Ogolic nogi i tu i ówdzie to nie lada wyczyn, a pomalowanie paznokci u stóp to w ogole graniczyło z cudem