Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 12:23   #4441
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Hej brzuchatki
Coś dziś niespokojnie spałam... pociłam się strasznie Katar mnie jeszcze dopadł

Uska

Agawoo
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
*Agatek* co do szyjki i jej skracania, to mi lekarz powiedział, że od takich akcji jak miałam (czyli właśnie skurcze dość mocne), to szyjka się skraca i że po łożysku nie widać jak by poród miał być wcześniej, za to właśnie szyjka może nie wytrzymać :conf used:
a takie skurcze mam prawie codziennie wieczorem i to kilka godzin mnie trzyma i potem puszcza. Więc ciekawa jestem jak wygląda moja szyjka teraz.

W szpitalu mi mierzyli i była 28mm a Wy jak macie?
mi na wizycie coś mówił, że około 2,5 mm... Ja od 4 dni zaczęłam mieć skurcze... najpierw bóle jajnika/więzadła a potem podbrzusze tak jak na okres i koło 30 sek, z 2-3 razy dziennie
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Agatek nie krzycz, nie jest tak źle jak myślisz, naprawdę dużo leżę i odpoczywam.
Ja tylko muszę jeździć po córcię, bo nie mam wyjścia - idę wolno do auta, wysiadam pod przedszkole, jadę do mamy, która prawie codziennie gotuje mi obiad i wracam.
TŻ pracuje od 8 najczęściej do 18 a małą trzeba odebrac przed 16. Moja mama ma raka i własnie diagnozują przeżuty na płuca i nie może za dużo wychodzić, tata mimo, że po 70 jeszcze troszeczkę pracuje, rodzina TŻ ma nas w d... preferują swoja pusta córeczkę.

No ale do rzeczy - maluszek waży 1576 g czyli przez dwa tygodnie przybyło 575 g : jupi: Przepływy idealne, wód przybyło
Co do wytycznych z Matki Polki (a oni dużo zajmują się hipotrofią) to mam być bliżej diety bogatobiałkowej, wcale nie witaminy. Dodatkowo ponieważ, przesuwają mi termin o tydzień, nie mieszczę się w hipotrofię hehe. Pytałam, mam nie leżeć, tylko być racjonalna A do szpitala idę 5.12 na dalsza obserwację, niezależnie od wyników.
No to dobrze, że maluch tyle przytył Na ten tydzień od 1500-2100 powinno ważyć. Mi też przesunął datę o tydzień, a hipotrofię masz i będzie ona dopóki dziecko nie osiągnie wagi 2500 do końca ciąży- i to mi mówił mój gin-ordynator, co ma ponad 23 lata przepracowane A jakby było ok, to by Cię nie brali do szpitala 'bez niczego' dlatego takie biadolenie, że nie masz hipotrofi można sobie między bajki włożyć bo nikt nie leży w szpitalu bez przyczyny, a mówił od czego masz hipotrofię? Pewnie też łożysko- nie jeść czerwonego mięsa bo wtedy uszczelnia się i więcej przekazuje Bo ot tak hipotrofia nie występuje
Cytat:
Ja na obiad mam zrobić śledzie w śmietanie z jabłkiem, ogórkiem i cebulką z ziemniakami -> życzenie tż ale jeszcze w sklepie nie byłam
tydzień temu miałam uwielbiam!!!!!
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatek wstawaj!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:26   #4442
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

a ja miałam dzisiaj domowe pierogi ,jedne z dżemikiem a drugie z kapustą i pyrkami
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:32   #4443
uska000
Zadomowienie

Igor sie pyta kiedy sie bedzie mogl pobawic z Sebastiankiem i Alexem??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:33   #4444
Lucy1111
Zakorzenienie

Renata, super wiadomość!!

a co do racuchów, ja robiłam wczoraj
dziś Tż dojadał na obiad jeszcze, ja sobie zrobiłam ryż z cynamonem i jabłkiem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:34   #4445
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Reniu myśmy też dostali łózeczko z materacem. Bratanica TZta prawie w ogóle na nim nie spała, bo przyzwyczaili ją do spania u nich w łózku, no i sie tez zastanawiam czy kupić nowe. Ale chyba kupię, bo to za długo już w piwnicy stało i takie żółte się zrobiło.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Zapiekasz ten ryz z jabłkami? Od dłuższego czasu to za mną chodzi, a do tego śmietanka z cukrem mmm
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:36   #4446
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ej a jak wyjdzie Kinga?? Będzie romans stulecia!
Cytat:
Ej no weź co?? czy racuchy nie ociekają olejem?? Dużo dajecie??

Stary 2011-11-25, 12:38   #4447
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Reniu myśmy też dostali łózeczko z materacem. Bratanica TZta prawie w ogóle na nim nie spała, bo przyzwyczaili ją do spania u nich w łózku, no i sie tez zastanawiam czy kupić nowe. Ale chyba kupię, bo to za długo już w piwnicy stało i takie żółte się zrobiło.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Zapiekasz ten ryz z jabłkami? Od dłuższego czasu to za mną chodzi, a do tego śmietanka z cukrem mmm
a ten materac pozadny czy zwykle piankowy?? bo jak pianmkowy to fakt w ikei kupisza 20zl a jak pozadny a tylko zolty a nie smierdzi stechlizna to lepiej przewietrzyc i kupic "futeral" za 10-15zl

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ej a jak wyjdzie Kinga?? Będzie romans stulecia!

nie rozumiem?

ja nie daje duzo tylko zeby patelka sucha nie byla;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 12:38   #4448
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Uska powiem Ci, że nawet nie wiem. Nie przyglądałam mu się , stwierdziłam, a żółty jets, kupujemy nowy Wydaje mi sie, ze taki zwykly, z pianki , bo łózeczko jest z Ikei to nie ma co się dobrego materaca stamtąd spodziewać :/ Ale ładne, chociaz tyle.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:39
Stary 2011-11-25, 12:40   #4449
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie daje duzo tylko zeby patelka sucha nie byla;p
od razu mi się przypomina text do tż kiedy jesteśmy razem i rzucamy do siebie sprośnymi żartami "wyliżesz mi patelke dziś wieczór??"

Stary 2011-11-25, 12:42   #4450
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Uska powiem Ci, że nawet nie wiem. Nie przyglądałam mu się , stwierdziłam, a żółty jets, kupujemy nowy Wydaje mi sie, ze taki zwykly, z pianki , bo łózeczko jest z Ikei to nie ma co się dobrego materaca stamtąd spodziewać :/ Ale ładne, chociaz tyle.
oo w ikei sa tez dobre materace ale cena

jak uwazasz zalezy jak z kasa stoicie bo sam zolty kolor to nie problem.. gozej jakby smierdzial czy byl wygnieciony.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
od razu mi się przypomina text do tż kiedy jesteśmy razem i rzucamy do siebie sprośnymi żartami "wyliżesz mi patelke dziś wieczór??"
zboczuchy;p

Stary 2011-11-25, 12:45   #4451
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Może i są, nawet nie wiem, nie chodzę do Ikei u mnie nigdzie nie ma . Może najbliższy w Opolu.

Muszę zbadać jak to wygląda i wtedy się zobaczy co dalej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 12:47   #4452
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
moj juz chetny naparza mi czyms po brzuchu

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

aaa i zapomnialam pochwalic sie, tez dzis robie racuchy ale na kolacje

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:48   #4453
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
a inne materce nie pasuja do łózeczek z ikei?? bo ja łózko mam z tamtad, a materac zamawiałam na allegro- gryka -kokos i nawet mi nie mów ze nie bedzie pasował

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:51   #4454
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
aaa mam do was pytanko -dostajemy i kołyske i łóżeczko po moich kuzyneczkach myslicie ze trzeba kupowac nowy materacyk?
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
ja chce kupić używane łóżeczko i właśnie jest tam materacyk już i też się nad tym zastanawiałam
A ztym obiadem to mąż i tata rybe a ja racuchy, no chyba że będą chcieli na deser to też dostaną
Na mojej SR położna zalecała nowy materac bo używane są wyleżane i naszym dzieciaczkom mogą zaszkodzić na kręgosłup.
Ja kupuję nowy gryka-kokos (chociaż materac sama kupię a nie dostanę)

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja to mam spanie,pospalam do 11,podobno chrapalam jak stary dziad...

Ide smazyc rybe z racuchami.
ale te racuchy smażysz na osobnej patelni niż rybę, prawda? Czy wszystko razem?

Mi TŻ mówi, ze ja nie tylko chrapię, ale mlaskam, ciamkam i... gadam przez sen

Cytat:

ryż z cynamonem i jabłkami

Ja właśnie kopytka ugotowałam bo zostały mi ziemniaki z wczorajszego obiadu

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:52   #4455
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ja uwielbiam smażone kopytka normalnie niebo w gębie takie mięciusie z cukrem

Stary 2011-11-25, 12:55   #4456
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
a inne materce nie pasuja do łózeczek z ikei?? bo ja łózko mam z tamtad, a materac zamawiałam na allegro- gryka -kokos i nawet mi nie mów ze nie bedzie pasował
nie ma to znaczenia byle by wymiar ten sam lozeczko jest najczesciej 120X60 a materac jaki zamowilas??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
moj juz chetny naparza mi czyms po brzuchu

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

aaa i zapomnialam pochwalic sie, tez dzis robie racuchy ale na kolacje
Twoj do kina chce isc

i znowu racuchy;p

Stary 2011-11-25, 12:58   #4457
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
nie ma to znaczenia byle by wymiar ten sam lozeczko jest najczesciej 120X60 a materac jaki zamowilas??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Twoj do kina chce isc

i znowu racuchy;p
zamówiłam ten materac jak przwiezie kurier to napisze czy fajny

Stary 2011-11-25, 12:58   #4458
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Zjadłam kilka talerzy pomidorówki i mnie strasznie zgaga znowu męczy.

Dziewczyny szlag mnie w tym domu trafi. Siedze wprawdzie w domu 24/dobe ,7 dni w tygodniu. Czasem jestem w uTŻta na wieczór, ale rano wracam do domu, bo on do pracy, jutro w ogole jedzie do tych Niemiec, wiec bede w domu juz kompletnie sama. No z mama i siostra. Nie mam pojecia co ze soba zrobic. Przed ciąża zawsze coś robiłam, a to na dworze coś, czy gdzieś wyszłam coś załatwić, a teraz zwariować można. W domu wszyscy wszystko za mnie robią byle bym się nie przemęczała. Wyjśc tez nie mam gdzie wyjsc, bo wszyscy albo w pracy, albo sie ucza, albo są zajęci czymś innym. Mieszkam na wiosce, a tu tak wieje nudą , że szok. Ubranek dla małej jeszcze nie piorę, bo od razu chciałabym je prasować i układać do komody, której jeszcze z reszta nie ma. Są dni, że w domu siedzę cały czas, ani na schody przed dom nie wyjdę i tak się tutaj zabunkrowałam, męczy mnie to strasznie. Jak jadę do lekarza, czy na USG to normalnie święto, że wyszłam z domu.

Co Wy niepracujące, albo na L4 robicie w domu? Ile mozna czytac ksiazki, ogladac tv czy siedziec przed kompem ?
Powiem szczerze że strasznie zdziwił mnie twój post...

Co ja robię?
Wstaję rano 6:30-7:00
ubieram dziecko, szykuje śniadanie, zaprowadzam do żłobka.
Potem:
-zakupy
-robię obiad
-ogarniam dom
-piorę
-prasuję
-chwilę odpoczywam (wizaż)
-idę po małego, albo go Tż przywozi
-do wieczora zajmuję się młodym,
-kąpię go
-usypiam
i od rana to samo

Wiesz, w pierwszej ciąży, gdy nie miałam dziecka na karku, to miałam taki błysk w domu że szok. Nie nudziła się jakoś szczególnie. Zresztą wychodziłam do ludzi, łaziłam po kilka kilometrów dziennie itd...

W 9 miesiącu ciązy myłam okna, robiłam gołąbki itd...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:09   #4459
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
ojjj.. z cukrem? Fuuj... Mój TŻ je placki ziemniaczane z cukrem, patrzeć nie mogę... bleee...
Ja tam na margarynce podsmażam bułeczkę tartą i wrzucam kopytka, podsmażony boczek do tego surówka i WŁALA

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:15   #4460
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc mamuśki i brzuszki

my dzisiaj na zakupach bylismy!!
-mamy łózeczko
-materacyk gryka kokos
-podusia i kołderka- wiem, ze na razie sie nie przyda ale wiecie jak to babcie - bo moi rodzice sponsorowali- no i jak to tak bez poscieli ? ) i do tego posciel w sensie powleczenie i ochraniacz do łózeczka, prześcieradełko
-rożek
-smoczki avent sylikonowe ortodonotyczne 0-3 sztuk 2
-ceratka pod prześcieradło
-pieluchy tetrowe
-3 śliniaki
-kompet zimowy-czapa, szalik, rękawiczki (jeden juz mamy ale mama nie mogla sie powstrzymac )
-okrycie kąpielowe

i nie pamietam co jeszcze
jeszcze jadę z mama we wtorek na zakupy bo dzisiaj sie zle czuła bo ją migrena dopadła i wiecej nie kupilismy, z reszta tata i tz do pracy szli wiec tempo mielismy

TZ złozył łózeczko juz (jeszcze stoi w innym pokoju) i rozłozyłam tak "prowizorycznie" posciel to machne zaraz fotencje i Wam pokaze

no i ja śluma zapomniałam o przewijaku ale to sie dokupi

a najlepszy to moj tata- dzwoni juz z pracy do mamy i sie pyta czy to łózeczko to na pewno dobrze kupilismy i z atestami i nie chińskie
musiałam go uspokoic ze jest made in poland od Klupsia
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:18   #4461
zoskasamoska
Wtajemniczenie

pozycja, ale ja nie powiedziałam, że nie pasują. Dokupię materac pewnie w necie.
Stary 2011-11-25, 13:22   #4462
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
ale robicie smaki! Chyba rzeczywiście zrobie, więc możesz wpaść do mnie
A co na obiad u Was? Bo ja nie mam pomysłu
kalafiorowa

Cytat:

Ryż z cynamonem i jabłkiem... Ale kusisz, chyba sobie zrobię
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:23   #4463
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
pozycja, ale ja nie powiedziałam, że nie pasują. Dokupię materac pewnie w necie.
wiem, wiem spoko to tylko taka moja zajawka, bo czekam na kuriera od rana i rozmyslam czy dobrze kupiłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 13:25   #4464
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nudno mi i se zrobilam dzien pieknosci i sie namachałam jak dzika Ogolic nogi i tu i ówdzie to nie lada wyczyn, a pomalowanie paznokci u stóp to w ogole graniczyło z cudem Chcialam na czerwono, ale szybko zmieniłam zdanie bo prawie ich nie widzialam
A co bedzie pozniej
Ja nie malowałam paznokci u stóp od kiedy nie noszę sandałów jakoś jesienią/zimą nie widzę takiej potrzeby

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,dziekuje za kciuki,KTG nie wykazalo dzis skurczyMam lezec,jak nie chce wczesniej urodzicCzuje,ze wczesnie sie rozpakuje,coraz czesciej brzuch mi twardnieje i boli

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
No ale do rzeczy - maluszek waży 1576 g czyli przez dwa tygodnie przybyło 575 g : jupi: Przepływy idealne, wód przybyło
Co do wytycznych z Matki Polki (a oni dużo zajmują się hipotrofią) to mam być bliżej diety bogatobiałkowej, wcale nie witaminy. Dodatkowo ponieważ, przesuwają mi termin o tydzień, nie mieszczę się w hipotrofię hehe. Pytałam, mam nie leżeć, tylko być racjonalna A do szpitala idę 5.12 na dalsza obserwację, niezależnie od wyników.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
W ogóle co myślicie kupić 1 dużą czy 2 małe torby, osobno dla mnie i osobno dla małego?
Ja biorę jedną torbę dla siebie - na pewno dość sporą, a rzeczy dla maluszka raczej zmieszczą się w małą, nawet typu większa reklamówka

Cytat:
A co na obiad u Was? Bo ja nie mam pomysłu
U mnie znów szpinak, puree, jajo sadzone (dla mnie zeszklona cebulka) + kefir. 2 tydzień z rzędu to samo, ale mąż tak ładnie poprosił

Cytat:
melduje że wód jest dużo mała czkała juz pare razy, wiec to nie były wody!wszystko zamkniete tam na dole, i mam doczekac jeszcze te4tyg a pozniej moge robic co chce(koniec lezenia!)bo Lilka jest dorodna i jak jej sie zachce to niech wychodzi

Cytat:
aaa mam do was pytanko -dostajemy i kołyske i łóżeczko po moich kuzyneczkach myslicie ze trzeba kupowac nowy materacyk?
Gdzieś czytałam, że dla każdego dziecka powinno się mieć nowy materacyk, szczególnie, gdy śpi na nim dłużej niż rok albo to taki piankowy
_________________________ ______
Hi

Pogoda piekna, aż miło było wyjść z domu, tymbardziej, że znacznie lepiej się czuję cała noc przespana

Byłam u gina po l4, bo musiał mieć porządek w datach w bloczku
po drodze weszłam do lumpka, kupiłam fajną dzianinową sukienkę, bluzę polarową (w dotychczasowe się nie mieszczę) obydwie rzeczy po 2 zł w drugim polarowego pajaca i spodenki - wreszcie w błękicie, śpiworek do wózka (taki kołderkowy, pikowany kremowy w zwierzątka) i tunikę na naramkach z jakimiś błyskotkami (w razie jakiegoś sylwestra) no i za to wszystko wyszło 18 zł
i ciacho na deser

W lumpku mnie zaczepiła babeczka, że ma do sprzedania ciuszki chłopięce 0-6 mcy, ale raczej letnie... szkoda, bo mówiła, że po 1-2 zł/szt.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:30   #4465
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj.. z cukrem? Fuuj... Mój TŻ je placki ziemniaczane z cukrem, patrzeć nie mogę... bleee...
My uwielbiamy placki z cukrem ew. gęstą śmietaną

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc mamuśki i brzuszki

-mamy łózeczko
-materacyk gryka kokos
-podusia i kołderka- wiem, ze na razie sie nie przyda ale wiecie jak to babcie - bo moi rodzice sponsorowali- no i jak to tak bez poscieli ? ) i do tego posciel w sensie powleczenie i ochraniacz do łózeczka, prześcieradełko
-rożek
-smoczki avent sylikonowe ortodonotyczne 0-3 sztuk 2
-ceratka pod prześcieradło
-pieluchy tetrowe
-3 śliniaki
-kompet zimowy-czapa, szalik, rękawiczki (jeden juz mamy ale mama nie mogla sie powstrzymac )
-okrycie kąpielowe

i nie pamietam co jeszcze
jeszcze jadę z mama we wtorek na zakupy bo dzisiaj sie zle czuła bo ją migrena dopadła i wiecej nie kupilismy, z reszta tata i tz do pracy szli wiec tempo mielismy

TZ złozył łózeczko juz (jeszcze stoi w innym pokoju) i rozłozyłam tak "prowizorycznie" posciel to machne zaraz fotencje i Wam pokaze

no i ja śluma zapomniałam o przewijaku ale to sie dokupi

a najlepszy to moj tata- dzwoni juz z pracy do mamy i sie pyta czy to łózeczko to na pewno dobrze kupilismy i z atestami i nie chińskie
musiałam go uspokoic ze jest made in poland od Klupsia
ale żeście nakupili

Któraś z Was pisała o aptece DOZ i chyba pokupuję dość dużo w tym wypadku średnio mi się opłaca zamawiać na all.
Apteka (jedna z 2 w mieście), gdzie się odbiera towar jest 200 m od domu, więc super
A po reszte pojedziemy do sklepu, bo przy małej ilości zakupów wyjdzie taniej niż wysyłka z all
I jeszcze wysępię od koleżanki kartę rabatową... 5%, ale zawsze coś
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:33   #4466
MissZuzia
Zadomowienie

Hej lasecncje
a ja mialam długą nocke i wczesną pobudkę - po 20ej wczoraj zadzwoniła moja kolezanka z LO że właśnie wsiada w samolot w Uk i czy mogę ją przenocować ucieszyłam się bo nie widziałysmy się kilka lat... Leciała na pogrzeb dziadka i nie wiedziała na jaki lot będzie mieć bilet, a po drodze w PL miała ją zgarnąć siostra. Więc zasnęłyśmy dop po 1ej a siostra zapowiedziała się na 8 rano więc po 7 wstałam żeby naszykować sniadanko. A jaki sprint mieliśmy z tż po 20ej, sprzątanko aż kurzyło się mieliśmy dop dziś po południu zabrać się za to ale przyśpieszyliśmy z konieczności
Potem wybrałam się do pracy w sprawie papierów i zawiozłam zwolnienie.
Wróciłam po 13ej dopiero bo jeszcze zakupy. Teraz odpoczywam bo jestem zgon
Cytat:

ja mam 34/35 tc i od kilku dni myślę o tym, żeby torbę spakować
na razie tylko myślę
ja też już myślę
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
także do tych pomiarów trzeba podchodzić z dużą rozwagą, granica błędu to nawet pół kilo.
dokładnie, a im większa waga tym większa rozbiezność, mi lekarz podał 2200 w pon i powiedział +/- 300g więc róznie może być
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

W ogóle co myślicie kupić 1 dużą czy 2 małe torby, osobno dla mnie i osobno dla małego?
ja mam torbę sredniej welkosci, zacznę ją pakować w przyszły tyg i zobaczę ile miejsca zostanie i wtedy zdecyduję czy dokupić czy nie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy jak kupujecie od jednego sprzedawcy na all kilka rzeczy to potem do każdej aukcji wystawiacie komentarz czy tylko przy jednej??
do każdej ale jest gotowy tekst więc nie trzba się męczyć, po kilku komentarzach to nawet gwiazdek nie musisz zaznaczać tylko pozytywny i ok dalej
Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to do kupienia zostanie mi materac do łóżeczka i paczka pampersów.Wiecie takie dzidzusiowe zakupy dają super radochę, a ja już nie mam co kupić.
ja nic prawie nie miałam od kogo dostać choć nie ukrywam chętnie bym przejęła, a tak kasa płynie wartkim strumieniem do sprzedawców jak się zaczyna od 0
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
niestety to nasze pierwsze dziecko i cała wyprawka pochłonie majątek więc zgadzam się dzidziusiowe zakupy dają super radość ale dopóki nie sprawdzi się stanu konta
nasze też i boję się jak to się zakończy ze stanem mojego konta
Cytat:
melduje że wód jest dużo mała czkała juz pare razy, wiec to nie były wody!wszystko zamkniete tam na dole, i mam doczekac jeszcze te4tyg a pozniej moge robic co chce(koniec lezenia!)bo Lilka jest dorodna i jak jej sie zachce to niech wychodzi
to super wieści

Cytat:

Cytat:
u mnie też dziś kopytka (a raczej kluski leniowe mojej roboty), mam zamrożone z ostatniej produkcji więc tylko odgotuję
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
gratuluję to porządnie dziś zaszaleliście

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:33   #4467
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
My uwielbiamy placki z cukrem ew. gęstą śmietaną

ale żeście nakupili

Któraś z Was pisała o aptece DOZ i chyba pokupuję dość dużo w tym wypadku średnio mi się opłaca zamawiać na all.
Apteka (jedna z 2 w mieście), gdzie się odbiera towar jest 200 m od domu, więc super
A po reszte pojedziemy do sklepu, bo przy małej ilości zakupów wyjdzie taniej niż wysyłka z all
I jeszcze wysępię od koleżanki kartę rabatową... 5%, ale zawsze coś
no ale za wszystko moi rodzice placili
reszte juz sami
a co do apteki to ja tez mam zamiar własnie zamowic to co mi brakuje tam...ceny nie takie złe a własnie za przesyłke nie trzeba płacic...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:33   #4468
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Kama i Ela to ta babka o ktorej wczoraj mowilam z trzebnicy http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=5881954&p=1
dziekuję bardzo

Cytat:

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ryba z racuchami??!!hmmm tez jestem w ciazy ale taki zestaw mnie odstrasza
słyszałam że każde dziecko powinno mieć nnowy materacyk, bo pod wpływem leżenia on się do ciała odpowiednio układa i jak połozysz noworodka na takim juz używanym materacyku to może póxniej miec wady postawy, podobno nie zawsze widać wgniecenia w takim materacu gołym okiem, dlatego ja polecam kupno nowego

Cytat:
Seba czeka na propozycje, zresztą jak wczoraj usluszał o kinie to tak sie cieszył ii szalał a dziś odpoczywa i leniuchuje
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:44   #4469
szana
Zadomowienie

Hej dziewczyny
podczytuje Was przez parę dni, jakoś nie odważyłam się wcześniej dołączyć do rozmowy ale uznałam, że to tak nie ładnie czytać a nie udzielać się
Pozwolicie mi się dołączyć do Was? U mnie termin porodu przypada na 12 lutego już się z mężem doczekac nie możemy na naszego Szkraba Na ostatnim USG( połówkowym) wyszło, że to chłopczyk chociaż na USG w 16 tygodniu bardziej na dziewczynkę wykazywało No i mamy naszego kochanego, wierzgającego Arturka- bo takie imię wybraliśmy po dłuuuuugich naradach
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:54   #4470
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

nie no, za dużo roboty
ugotowany ryż wyrzucam na głęboki talerz, dodaję masełko, ono się rozpuszcza, trę jabłko, posypuję cynamonem, cukrem, mieszkam i gotowe
Cytat:

olej dodaję, ale staram się nie przesadzać. No i obowiązkowo przekładam racuchy papierowym ręcznikiem, by nadmiar w razie co wsiąknął w niego.
Cytat:
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości