|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
ciekawe co na to TŻ, pewnie będzie chciał odwrotnie hehehehe
|
|
|
|
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4533 |
|
Raczkowanie
|
juliczka to będą dwie i już nie będzie nie codziennie
![]() jem makrele wędzoną na ciepło, łososia nie zjadłam. |
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rybkę, może zależy jak to jest wędzone ? na zimno czy na ciepło? nie znam się, bo nie lubię ryb wędzonych i ogólnie wędzonek.Wiem,że w necie to ciężko coś znaleźć ...tak samo jest z serami pleśniowymi,które ja osobiście jem , bo te co jem są z mleka pasteryzowanego i są bezpieczne, a w necie to piszą piszą..... |
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na pociechę mam rodzynki w czekoladzie z lidla ![]() i uwielbiam te wafelki tez z lidla, sa lepsze od knopersow i tańsze Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-25 o 15:40 |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kawałkach ![]() o samrowaniu keczupem i majonezem nigdy nie słyszałam
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Szwagierwymienił mi dzisiaj opony na zimowe bo mój tż go poprosił żeby on pojechał żebym nie musiała stać godzinę na dworze i pojechałam do biedronki wychodzę ze sklepu patrzę a tam pana
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...931884062.html
myślicie,że takie coś bedzie trzymać biust? |
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Rrrany ja patrze w necie, że w ostatnich latach najwięcej dziewczynek w PL dostawało imię Julia
ja wcale tak często nie spotykam tych Julii.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
a lody mam caffe latte, ale to potem, bo obiad przed chwilą zjadłam. |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4542 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Laseczki czy tez was tak zgaga meczy? Na razie ratuje sie rennie, ale codziennie apre razy mnie dopada na chwile. Co stosujecie oprocz oczywistych zalecen pt. nie przejadac sie/nei jesc ostrego itp? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-11-25 o 15:50 |
|||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staniki mam z firmy Biggi , przerabiam ramiączka na odpinane i w takich karmię. Engela zależy jaki masz biust , ale takie cienkie ramiączka nie będą chyba dobrze trzymać ciężaru Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-25 o 15:51 |
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i krzywdy dziecku nie zrobisz ![]() My się kochamy, ale nie tak często jak kiedyś (kiedyś to było inaczej, zboczeńce z Nas totalne były...) a teraz jakoś nie mam ochoty...
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
podejrzewam, że u mnie do pępka będą wisiały
ale one u mnie nigdy jędrne nie byly...
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ogólnie to renni i jak nie pomaga to cierpię , tak że łącze się w bólu Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-25 o 15:56 |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopiero jak bedze w PL za 2 miescace! mam nadzieje, ze wszystko dobrze. a moze pojde do poloznej i nasciemniam ze mnie cos swedzi to moze mi wymaz pobiora... o mamo. dylematy, dylematy... Cytat:
kazdy trymestr 13 tygodni (z malym kawaleczkiem) |
||
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() desia i julliczka gratuluję córeczek ![]() Mała Tobie gratuluje syncia, a szczególnie tej cudownej przemiany ![]() (mam nadz.że nic nie pomyliłam Anagat, mam nadzieje że z Twoją szyjką wszystko ok. Daj znać po badaniu. Mi ostatnio też się stawia macica Na szczęście na krótko i niezbyt często, ale jednak codziennie... Wizytę z położną mam 1 grudnia, ale szyjki na pewno mi nie zbada, więc sprawdzę to dopiero w PL za 2 tyg. mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Dzidzia się rusza i nic mnie nie boli.Co do sexiku, to ja w I trymestrze miałam duuużą ochotę, ale przeszło mi to wraz z ropoczęciem II. Teraz się również kochamy, ale nie ukrywam że robię to bardziej dla TZ, A pozycje to wiadomo, takie żeby nie uciskały brzuszka, na pewno znacie Ja dziś byłam na zakupach, kupiłam tylko kozaczki i bluzkę (dla siebie), ale jak się przy tym zmęczyłam... szok. W tych sklepach tak gorąco, przymierzanie płaszczyków mnie wykończyło, a nawet nie kupiłam. Zastanawiam sie jak my zrobimy zakupy dla dziecka w styczniu, jak ja już teraz szybko tracę siły... ;/ Jutro przychodzą znajomi, z okazji moich urodzin (których nie mam jutro ) a co za tym idzie - dziś porządki i jutro z rana coś przygotować |
|
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak dziewczynka będzie to sporo ciuchów się nie przyda ![]() USG 3d w pierwszej ciąży nie miałam i teraz też nie będę mieć. Ale skoro w 2d wszystko wychodzi dobrze i wymiary i wszystko co mi tam robią to chyba dobrze już będzie Cytat:
W pierwszej ciąży to ja też często i gęsto i miałam ochotę. Teraz TŻ żadko w domu jest to jak już przyjedzie to też mam straszną ochotę, ale... jak dojdzie do tego to jakoś mi się odechciewa i całą satysfakcję z tego szlag trafia Wczoraj były pogadanki o strzelcach. Chciałam dołączyć do grona Strzelców bo urodziłam się 7.12 Ale miałam dziś noc. Mały budził się i płakał na przemian. Najgorzej, że wyrwany bólem ze snu nie mógł zasnąć tylko rzucał się i wściekał. Ciężko było go uspokoić Aguśkaaa krostka była jedna na początku infekcji... Wczoraj miał już ich parę na podniebieniu, języku, ustach i nawet na brodzie. Były czerwone i nabrzmiałe stąd też taki ból, ale dziś już są bledsze. Cały dzień i noc piszczał a dzisiaj już się bawił tylko dużo pije a mało je. Dobrze, że w ogóle je ( głównie jogurty) Nie życzę nikomu czegoś takiego. Moje dziecko było okazem zdrowia do teraz. To co od wczoraj ma to nic w porównaniu z grypą. Męczy się strasznie. Chyba to paskudzctwo przypałętało się przez osłabienie po antybiotyku, który niedawno miał... No nic muszę cierpliwie przeczekać to wszystko. Szkoda,że TŻ nie ma było by mi lżej i dziecku z pewnością też bo strasznie mu się za nim tęskni. A teraz to już całkiem pyta gdzie jest i kiedy przyjedzie ehh...
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię o mojej przychodni.Jeśli chodzi o rejestrację do specjalistów to pojawia się problem, bo "na ten rok nie mamy już miejsc". Jak w w marcu lub kwietniu rejestrowałam się na rehabilitację to dostałam termin na wrzesień/październik. A ludzie po złamaniach muszą czekać pół roku na zabiegi. Też 'nagły' przypadek. Inna historia. W kwietniu (kilka lat wstecz) leżałam w szpitalu na zapalenie trzustki (3 dni tylko). Po wyjściu ze szpitala, w tym samym szpitalu rejestrowałam się na wizytę kontrolną do gastrologa - za dwa miesiące - zgodnie z zaleceniem lekarza. Na co pani w rejestracji - do września rejestracja wstrzymana. Więc pokazuję wypis, że ta wizyta kontrolna to nie moje widzi mi się tylko zalecenie lekarza. Mój problem to był. A latać prywatnie po lekarzach naprawdę teraz nas nie stać :/ Tak więc czekam do środy na opinię lekarza co robimy. Przez tydzień nic mi nie będzie ![]() Cytat:
![]() Glukoza po obciążeniu jest trochę ponad normę. Więc być może zaczyna się stan chorobowy.
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() super Cytat:
Dzień dobry. Ja rano pojechałam z mamą do okulisty, miała mieć zakropione oczy, więc nie dałaby radę prowadzić samochodu, więc pojechałam z nią. Przy okazji podeszłam sobie do przychodni ( w końcu ) żeby sprawdzic to moje przeziębienie. I co się dowiedziałam? Że powinnam się kropić wodą święcona bo tyle mi pozostaje w ciąży 99% lekarstw na rynku jest nie dopuszczalnych do stosowania u kobiet w ciąży, bo nie będą robić z kobiet królików doświadczalnych. a poważnie, to kazał gardło pukać szałwią, nawilżyć powietrze w domu, bo gardło delikatnie zaczerwienione, ale jak gorączki nie było, to mówi, że nic drastycznego ze środków stosować nie będziemy. Czyli cd kuracji domowymi sposobami. mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie, bo to jest mega męczące. Byłam patrzyć na pościele u nas, w sumie opłaca się kupić u mnie w mieście niż na allegro. Komplety wkładów, czyli pościeli, chyba na allegro bardziej, bo u mnie trochę droższe są niż widziałam na all. Prześcieradła też u mnie. jednym słowem warto patrzeć bo różnica cenowo na niektórych produktach jest spora. Po za tym kupiłam sobie sweterek, tzn mama mi kupiła na mikołaja Hmm.. to tyle. ugotowałam obiad; barszcz czerwony z pierogami z kapustą i grzybami, a na drugie pierogi na parze z dżemem malinowym, dla Tżta z czekoladą-bo on czekoladowy potwór teraz siedzę nad niemieckim, bo jutro na zajęcia muszę jechać, więc zadania muszę zrobić. Ach, ale żem się rozpisała
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam mega plany zawodowe, w ogóle kosmiczne. W lipcu br. dostałam się do projektu unijnego gdzie można zdobyć 40 tys na działalność gospodarczą. Pod koniec sierpnia podpisałam umowę na szkolenia w ramach projektu, a 5 września się dowiaduję, że jestem w ciąży. Myślałam, że mi się wszystko zawali. Ale nie, wzięłam się w garść, jeździłam na wszystkie szkolenia w tym I trymestrze, załatwiałam mnóstwo spraw odnośnie mojej przyszłej działalności, napisałam biznesplan na prawie 70 stron (dlatego byłam taka zajęta ostatnio) i jak dobrze pójdzie, biznesplan wygra to w styczniu otwieram własną działalność, załatwiłam lokal i już nawiązałam kontakty biznesowe, ledwo się firma rozkręci a ja już na porodówkę będę lecieć.. jakoś dam radę. Muszę. Dla mojego maleństwa. Nie mogę być na bezrobociu. Muszę robić wszystko żeby nas utrzymać A najważniejsze, że jak wszystko dobrze pójdzie, będę zajmować się tym co lubię i na czym się znam .Coś w tym jest, że kobitki w ciąży maja ogromną motywację do działania, a wszelkie sprawy same się układają tak jak ma być. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakim portalu? |
|
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
a no
chodzić by było strasznie niewygodnie, podwiązywać by było trzeba albo na plecy zarzucać kurde, mam nadzieję, że faktycznie na pępku się skończy, że niżej nie będą wisiały, bo ja mam tylko 156 cm wzrostu
|
#4559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham czerwony barszcz z uszkami lub właśnie z takimi pierogami. A jak robisz pierogi na parze z dżemem malinowym?????
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko będzie chyba bardzo rodzinne.
Mama moja ma dziś imieniny. I poszłam złozyć życzenia. Siedzę, mała zaczyna się wiercić. Mama przykłada rękę do brzucha i dostała kilka kopniaczków
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

ja na pociechę mam rodzynki w czekoladzie z lidla 

Na szczęście na krótko i niezbyt często, ale jednak codziennie...
Wizytę z położną mam 1 grudnia, ale szyjki na pewno mi nie zbada, więc sprawdzę to dopiero w PL za 2 tyg. mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Dzidzia się rusza i nic mnie nie boli.
Łzy same cisną się do oczu jak takie maleństwo choruje i człowiek nic nie może zrobić 

mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie, bo to jest mega męczące.